Sziasztok!
Mackoo, miért nevetnélek ki? Tök jó, ha lesz itt egy profi szülésznő is!
De komolyan, hát az nem semmi vállalkozás. Drukkolok, hogy felvegyenek. Jelentkeztél már most, vagy csak jövőre?
Fogorvos brr.
Én utoljára decemberben voltam, és még januárban vissza kellett mennem. Decemberben még kaptam injekciót, az csak egy picit fáj, amikor beadják. Utána sokkal rosszabb, hogy nem érzed a szádat. Aztán januárban úgy gondoltam, hogy inkább nem kérek, mert már közelebb gondoltam a szülést. Háááát nem volt kellemes, kapaszkodtam a székbe, de azért ki lehetett bírni.
Ez a gyereknevelés nem egyszerű. Nálunk is az van, hogy Kitti ha sír, felveszem, mert én sem bírom hallgatni. De egy idő után muszáj valami határt szabni. Csak nehéz megtalálni az arany középutat. Én most azt csinálom, hogy amikor biztos vagyok benne, hogy nincs egyéb baja, (tehát evett, pelus tiszta stb.), "csak" babusgatásra vágyik, akkor le szoktam tenni. Nézem az órát, hogy ha mondjuk 10 percig sír, akkor megint felveszem. De általában 3-4 perc után abbahagyja. Addig ott vagyok mellette és mondogatom neki, hogy jól van, itt vagyok, de most egy kicsit pihenjen az ágyában.
De ma is, ami volt délelőtt, húha. Ma véget ért a jó dolgom. Első héten még anyukám volt itt, múlt héten a párom kivette az 5 nap szabit, de mától már csak ketten vagyunk itthon Kittivel. Hát nem mondom, hogy egyszerű. Délelőtt nagyon nyűgős volt Kitti, mindig mire letettem volna aludni pont felébredt. Először már csukodtak le a szemei, ott volt az ölemben, felálltam, hogy beteszem a kiságyba, erre elkezdett csuklani, de olyan nagyon, hogy rögtön felébredt. Végre elmúlt a csuklás, megnyugtatom, megint tenném le, már majdnem a matracot éri, erre akkorát produkált a nadrágba, hogy újra fel, pelenkázás, megint nyugtatás. Na harmadszorra már sikerült letenni. De elment az egész délelőtt, szinte végig kézbe volt, semmit sem csináltam. Na nem mintha olyan nagyon akartam volna mást csinálni. De azért jó volt, mire végre megjött a párom, és egy kicsit ő babusgatta. Belegondoltam, hogy vajon az egyedülálló anyukák hogyan boldogulnak?
Képfeltöltés: csak akkor jelenik meg a kép, mielőtt elküldenéd. Esetleg várj egy kicsit, mert van, amikor lassabban tölti be.
Cuiccolo, örülök, hogy rendben lett a szövettan. Így most már nyugodtan csak a babára koncentrálhatsz.
Ed, de édes Kincső amellett a nagy maci mellett!
Képzeljétek kaptam egy levelet az önkormányzattól, hogy nyilatkozzam, hogy megszületett-e a gyermekem. Akinél voltunk az apaságit intézni, az a nő küldte. Van még itt leányanya? Más is kapott ilyet? Azt nem értem, hogy miért kell külön nyilatkozni. Megvan az anyakönyvi kivonata, ide van bejelentve, igaz, hogy másik kerületben született, de két kerületi önkormányzat nem kommunikál egymással? Persze ma pont szabin volt a nő, nem tudtam felhívni.
Megkaptuk ma a TAJ kártyát. Voltunk a munkahelyemen, elintéztük az összes papírügyet. Apa kint várt a kocsiban, de aztán végül pár percre mégis bevittem megmutattam Kittit a kollegáknak. Mindenki el volt ájulva tőle. Kitti is jól viselte, végig aludta az utat.
Na megyek, mert jó hosszú voltam.
Pusza,
Tünde