Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kismamák !

Én még teljesen kezdő vagyok, minden tekintetben:
1. még csak tervezünk
2. és itt a társalgóban is, uais csak nagy nehezen sikerült megtalálnom akitől kérdezni szeretnék;)

Kedves Hicudzsi!

Gratulálok Éduához, nagyon édes lányka!

Azt modtad "Szőnyis" vagy, én is az volnék ha lehet ilyet mondani 1,5 év után. Úgy érzem én még nem találtam meg a lelki kapcsolatot velük... mesélj nekem kérlek milyen volt velük a szülés?

Köszönöm, kisbora
kisbora

Szisztok!

Barbi!
A többiek ugyan már mindent leítrak, lassan mindenkik elmehetne szoptatási tanácsadónak. :-)
Olyan szokott lenni, hogy a babák az egyik mellet jobban perferálják, de azért szerintem Ibolyt tényleg érdemes felhivnod (www.iboly.hu) vagy a Anyaság/Szoptatás topikban megér egy kérdést, ott is LLL-sek válaszolnak ált.
Szerintem se mérd, mert a nap folyamán változhat mikor mennyit eszik, hetente egyszer elég mérni. Ha jól emlékszem akkor 10 napos korukra kell visszanyerniük a születési súlyukat.

Üdv,
Amcsi

PS Nagyon helyes fiú ez a Bence, és a kis Dani nyálas mosolya is nagyon tetszik nekünk.
amcsi

Sziasztok!

Köszönöm a sok jó tanácsot!:-)
Mackoo, kipróbáltam tényleg olyan mintha vizes lenne az alja!

Amcsi, Zita köszi a tippeket holnap írok mindenképpen ma már nem bírok, mert 7-től 11-ig szopiztunk 20-30 perces szünetekkel és még mindig nem alszik. A mellemet viszont már nem érzem. Most anyu simogatja.

Tünde, de jó, hogy szépen gyarapodtok! Már alig várom, hogy mi is kimehessünk. Amikor Kitti tekereg sír is? Miből jöttél rá, hogy hasfájós? Képek nem tudsz feltenni?

Hajni, 56 és 62-es rucikat vettem, már hamarosan vásárolhatsz.:-)

Puszi Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Kisbora, üdv közöttünk! Kép

Barbi, igen, amikor tekereg Kitti, akkor sír is. Abból gondolom, hogy nagyon húzza fel a lábát. És ahogy simogatom a hasát, utána általában sikerül is produkálnia valamit. De egyébként annyira nem vészes, hallottam már más kismamákról, akik nagyon megszenvedtek a hasfájással.

Képet majd teszek fel, csak valamit elállítottam a fényképezőn és olyan béna képeket csinál, vagy túl sötét, vagy túl világos.

Pusza,
Tünde
rtünde

Kismamákok, a besárgulásról szeretnék valamit elmesélni. Az én második lányom olyannyira besárgult, hogy úgy nézett ki mint egy kínai mandarin, EGYÁLTALÁN nem evett, csakis aludt, szemmel láthatóan fogyott. Engem már a 4. napon hazazsuppoltak a kórházból, mert éppen akkor nagyon nagy bay-boom volt (1975), már az ágyam végénél állt az újabb szülni készülő... szóval én teljes pánikban vittem haza a lányt, mert olyan volt, mint aki nem is él, csakis aludt, szoptatára nem lehetett felkelteni, pedig csipkedték a tarkóját, az égvilágon mindent csináltak vele még az orrát is megcsavarták... semmi. Ennek ellenére hazaküldtek, azt mondták, hogy egy hónap alatt "levonul" róla a sárgaság... otthon 2 napig bírtam, akkor hisztériás rohamot kaptam, a férjem meg idegesen berohant az ACSI-ba (Anya és Csecsemővédelmi Intézet), hogy ez a helyzet, mit tegyünk? Az ottani orvos a férjem kezébe nyomott egy doboz C vitamin injekciót, hogy ezt 2 óránként kiskanállal (egyszerre 2 ml-ert) adjuk be a babának.

Gyerekek, én még ilyet nem láttam! Óráról órára rózsíszínedett ki a bőre, 2 nap mulva már szinte óránként kért enni... adtam is neki hálistennek. Aztán ahogyan behozta ezt az evés dolgot, úgy ritkultak a sírások, úgysem hiszitek el, de 6 hetes korára beállt úgy, hogy reggel 6-kor, 10-kor, 14-kor, 18 órakor evett, és utána 12 órát aludt egyhuzamban. Mindezt úgy, hogy pontosan akkora volt a súlya, mindig mint a nővéréé az adott időpontban.

Igaz... sajnos szopni továbbra sem volt hajlandó, nekem meg akkor már az egyik mellem fel volt vágva, csak a másikból tudtam fejni, szóval egy idő után el is apasztottam a gyerekorvos tanácsára, mert már csupa kék-zöld folt volt a mellem, félő volt, hogy az is begyullad. Akkor még nem volt elektromos mellszívó meg ilyesmi, és az elsőnél én nagyon megjártam a mellgyulladással, de ez egy másik történet...

Szóval arra vagyok kiváncsi, hogy ezt a C vitamin dolgot még senki nem ajánlotta a besárgult babáknak?
alice_cs

ja bay-boom= baby boom.:-)
alice_cs

Sziasztok!

Már rég nem írtam, mert Kincső mindig megzavart, de folyamatosan olvasgatok.

Kincső ma 16 napos, rendesen eszik. Ma lesz az első sétánk, mert már nem bírjuk tovább a bezártságot.
Érdekes, hogy minden baba mennyire különböző. Kincső folyamatosan kakil, minden pelusban van egy adag vagy kettő. Néhány napja hisztis, nehezen alszik el, sokat sír. Ha minden igaz rájöttünk az okára - felvágott, amit reggelire ettem a napokban. Még erre is figyelni kell.

Van valakinek bármilyen tapasztalata elektromos mellszívóval kapcsolatban? Nekem még csak egy pumpás van és megbolondulok tőle. Elég sok tejem marad szopizás után.

Üdv
Ed

Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Régóta olvasgatom a topikot. 2002. novemberében császárral született a lányom a Schöpf-Mereiben, most pedig egy fiúbabát várok július közepére. Remélem minden jól fog alakulni, bár szinte 100 %, hogy a kis Ketteske is császárral fog születni.
Bár már van egy babám, akit több, mint egy évig szoptattam, sok okos dolgot olvastam Tőletek is.
Én sem méregettem a szopikat, csak hetente egyszer tettük mérlegre a lánykát. Csak 6 hónaposan fordult meg, de 1 évesen elindult, élénk beszédes kislány, csak válogatós és minden altatás a hercehurca.
Továbbra is szívesen olvaslak Benneteket, és ha tudok próbálok én is okos dolgokkal hozzászólni.
Üdv:
Polka
polka3

Sziasztok!

Megvan a mérleg és kiderült, hogy az egyik cicin néha csak cumizik. :-( A másikból viszont 50gr-t szív 5 perc alatt és abbban mindig van vmi.

Léna, mi van Veled?

Ed,hiszti nálunk is van miután evett 70gr-ot, keres újra fél óra múlva.
Szerintetek adjak Neki?
Azt olvastam, hogy nem lehet 5 óránál tovább aludni hagyni, ezt attól kell számítani, hogy vézett az evéssel? Nem gondoltam volna, hogy ennyire aggódós leszek.

Aliz, mi szerencsére nem sárgultunk be, de jó tudni erről!

Polka, üdv itt! Miért 100% a császár?

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi,
gratula a babához! Szerintem az is jó, ha csak cumizik a cicin, mert az is ingert jelent, bár persze sokkal jobb lenne, ha rendesen szopna. Jól van mellen a baba? Ismered a La Leche Ligát (látom, hogy a többiek már írtak róla)? Van egy internetes oldaluk www.lll.hu, ott nagyon sok hasznos info van a szoptatásról, mellre helyezésről, tejszaporításról, stb. Van a szoptatós füzet, meg vannak az lll füzetek, azok az alapinfok, és vannak egyéb cikkek is. Ibolyt, vagy valakit az lll-től még nem hívtál fel? Telefonon is adnak neked tanácsot, szerintem mindenképpen megéri megpróbálni. Én egyébként mindig adok a babámnak enni, ha éhes (most már fél éves is elmúlt, az első két hónapban két óránként cicizett, gyakran egy órákat, a rekord 14 szopi volt 24 óra alatt). A gyakori szopi a tejtermelésnek is jót tesz. Ha az egyik melledben kevesebb tej termelődik, szerintem érdemes mindig azzal kezdeni a szopit, és utána átteni a másikra. Ha azt is teljesen kiszívta, akkor vissza lehet tenni az elsőre, és így tovább, amíg jól nem lakik. De szerintem mindenképpen hívj fel valakit az lll-től, ők szoptatási tanácsadók, és biztosan tudnak valami okosat mondani. Én a szopikat úgy nézem, hogy az előző szopi kezdetétől hány óra telt el (bevallom őszintén, hogy ezt valójában nem szoktam nézni, egyszerűen megszoptatom a babót, ha kéri, szerencsére nem hasfájós, és ez soha nem okozott neki gondot).

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Léna,
Amikor beindult a szülésem és beértünk a kórházba a dr. Ny. B. volt ügyeletes. Először nagyon szimpatikus volt (azt gondoltam, hogy nem is kellett volna orvost fogadnom), de az elsőre úgy vizsgált meg, hogy elfolyt a magzatvizem (ami nem volt túl szerencsés, mert 7-8 óra múlva lett meg a baba), a végén pedig ő próbálta kinyomni belőlem a gyereket, de így utólag nem tudom egyedül (az orvosom nélkül) mit csinált volna.
Egyébként kedves volt végig.

Ed,
Nekem elektromos mellszívóm van (Mandela, azt hiszem így írják). Nekem nagyon bevált. Nekem a kórházba megmutatták, hogy kell masszírozni közben, így otthon is jól boldogultam. Rengeteg tejcsi volt a mélyhűtőbe.

Üdv.
Hóvirág
hovirág

Sziasztok!

Léna, Tutus, Tünde, Barbi, köszi a bókokat! Kép

Barbi, gratula a babához!! Nagyon édes! Kép

Üdv Kisbora és Polka, gyertek gyakran! Kép Polka, Neked ki az orvosod?

Alíz, erről a C vitaminról én még nem hallottam...

Ed, nagyon szép a kislányod!! Elárulom, nekem Kincső a második keresztnevem, és bár csak pár családtag és ismerős szólít így, nagyon szeretem. Bár azt kevésbé, hogy sokan kérdezték már életemben, hogy miféle név ez, mindig kikerekedett szemmel néztek rám. Pedig szerintem szép név! Eddig csak egy Kincsővel találkoztam magamon kívül Kép (egy tanárom volt az egyetemen.)

Köszi a tanácsokat mozgásügyben, igyekszem nem aggódni. Dani végülis egyre ügyesedik, olyan, mint egy 5 hónapos. Kép Lábát a szájába teszi, érdeklődik, nagyokat kacag stb., csak hát nem forog. Érdekes, a kezét sohasem nézte, ez nálunk kimaradt. p
Pedig a tárgyakat már rég fogja és a szájába teszi. De a keze hidegen hagyja. Kép Azért majd igyekszem motiválni, mostanában úgy teszem a játékokat mellé, hogy nagyon kelljen nyújtózkodnia, hogy elérje. Ő sosincs a kiságyában, csak akkor, ha aludni megy/alszik, egyébként általában a földön van egy pléden vagy az ülésében. A földön lenne helye mocorognia, ha akarna.
Nálunk szerencsére senki nem kérdezgeti, hogy mit tud már a baba, sőt, inkább a szüleim nyugtatgatnak. Ők sokkal lazábban veszik a dolgokat, mint én. Kép A szopival volt egy kicsi gond, mindenkinek magyarázni kell, hogy csak szopi van, nincs tea és semmi más... Szerdán a gyerekorvos megkérdezte, hogy ugye eszik már Dani gyümölcsöt (4,5 hónapos),
és mikor mondtam, hogy még csak szopik, nagyon mogrovón mondta, hogy pedig már adni kell neki gyümölcsöt. De hát ha mindenhol azt olvasom, hogy lehetőleg 6 hónapig szopi!!! Dani ráadásul hízik is, több mint 6 és fél kiló. Még talán az sem zavarna, hogy a dokinőnek más a vélemyénye, de akkor magyarázza szépen el, miért, és javasoljon mást, de ne ripakodjon rám... Szóval nálunk azt tudják a rokonok nehezen elfogadni, hogy Dani csak szopizik, azt meg főleg, hogy ha fölkel, éjszaka is... Három hetes volt, mikor a nagynéném (18 és 22 éves gyerekei vannak) teljesen kiadakadt, hogy Dani eszik éjjel. Ez a korosztály mit csinált velünk? Kép

Léna, hajrá!!!! Kép

Pindur
pindur

Ja, Tutus, jobbulást Nektek is!! Dani most megint nagyon náthás, pedig már azt hittem, elmúlik... Kép
pindur

Sziasztok!

Majd jövök, addig is itt egy kép a ma délutáni levegőzésről:

Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Amikor lányommal voltam terhes már akkor mondta a dokim, hogy nagy valószínűséggel császár lesz, mert nagyon kicsi és vékony vagyok, valószínűsítette, hogy a medenceméreteim sem óriásiak. A lányka pedig csak nőtt a pocakomban és nem akarta tudomásul venni, hogy én mekkora vagyok. Végül túl is hordtam pár napot(a dokim attól is félt, hogy koraszülés lesz), és 3050 g-mal született meg. Megindult a szülés, de hamar megakadt, mert a baba feje nem fért be, ahova kellett volna és nagyon rosszak voltak a szívhangjai is. Akkor aztán pillanatok alatt altattak és nyisszantottak.
Én olyan dokihoz jártam korábban és járok most is, aki már nem vállal szülést (Potyondi), félidőben mentem át Ferenczihez, most majd csak a legvégén fogok. Egyébként a szülésemről lemaradt, mert olyan gyorsan zajlottak a végén az események és éppen szabadságon volt. Schleffer műtött, a keresztcsontom volt útban, azért nem tudott megszületni a gyermek. A keretsztcsont most is útban lenne, és sem nőttem meg közben, úgyhogy császár lesz a következő is.
Üdv.:
Polka
polka3

Sziasztok!
Zsizsa, Pindur köszönjük!

Zsizsa, köszi a tippet, lassan képbe leszek.Ibolynak írtam, de még nem kaptam választ és a védőnőt is felhívtam az előbb.Ő azt mondta ,hogy 2 órán belül nuku tejcsi. Elméletbe már megvan a szoptatási terv, csak a gyakorlatba kell átültetni.:-) Már csak azt nemtudom, ha mindkét mellből van szopi melyiket fejjem le?Tetszett az a 14 szopi :-)szerintem tegnap megdöntöttük:-)

Pindur, nem értem miért kell ráripakodni egy anyukára aki mást gondol vmiről. Dani olyan szép baba, szépen fejlődik ne törődj senkivel.

Puszi Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Aliz, erről a C vitaminos dologról még én sem hallottam, de jó tudni róla. Bár szerencsére mi megúsztuk a sárgulást.

Ed, nagyon édes Kincső! Kép A séta biztos tuti lesz, mi is ma megint 20 percet kint voltunk, és utána olyan jót alszik Kitti.

Polka, üdv közöttünk. Kép

Barbi, ezt én is olvastam, hogy 5 óránál tovább nem lehet aludni hagyni. De aztán lenyugodtam. Pedig van, hogy Kitti 7 órát is aludt egyben. Ha éhes lenne, nyilván felébredt volna. Szerintem te se parázz. Napközben viszont változó nálunk is a szopi. Van, hogy 3 óránként eszik, de van olyan is, hogy egy óra múlva megéhezik. Én az evés végétől számolom az időt.

Pindur, hát akkoriban más volt a "divat". De azért az tényleg furcsa, hogy a dokinő így rád ripakodott. Kép Daninak mielőbbi jobbulást!

Pusza,
Tünde
rtünde

Most látom Kittit, tényleg Rád hasonlít, nagyon édes!!!

Puszi Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Szia Tünde!

Szerintem már bekattantam, még jó, hogy itt van anyu. Ott rontottam el, hogy csak a szülésig gondolkodtam most meg próbálok mindent jól csinálni, jót tenni a babának, de mikor látom, hogy sír és nem tudom mit csináljak,hogy ne ártsak háát...Jó tudni, hogy mindenki másként csinálja ezt, és nem kell ragaszkodni a nagykönyvhöz. Na ez volt az utolsó siránkozás!
Egyszerűen imádom Bencét!
Mindenkinek jó babázást, a még pocakosok pedig annyit, hogy hamar repül az idő

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Barbi, ne aggódj és nyugodtan siránkozz! Kép Én az első hetekben nagyon kivoltam, nem az éjszakázás miatt, hanem a tanácstalanság, tehetetlenség miatt, hogy mit csináljak, hogy jól csináljam, letegyem? fölvegyem? megszoptasam? ne szoptasam meg...? Fáj a hasa? Éhes? Nem éhes? Álmos? És így tovább. Volt, hogy semmi nem segített, csak sírt órákig, nagyon rossz volt. Néha elegem volt az egészből, kimerült voltam, és utáltam magamat, hogy itt a baba, akire úgy vágytam, és olyan ingerült vagyok. És én is mindenért aggódtam, nem tudtam elengedni magam (még most is nehezen, mindig problémázok valami miatt, pl. ha előbb fölébred egy alvásból, mint "kéne", vagy mert nem fordul hátról hasra, pedig sokak szerint már "illene" - de sajnos ilyen az alaptermészetem, nehezen tudok lazítani... Kép( Természetes, hogy aggódsz és nem megy minden simán! Kép El fog múlni hamar ez az időszak. Nekem Dani a mai napig sokkal kevesebbet tud a bal mellemből szopizni (az egész napi arány kb. 1/3 - 2/3 a bal hátrányával), szerintem ezzel nincs gond. Persze azért jobb, ha megkérdezel valami szakértőt. Kép

Tünde, édes a kicsi Kitti! Kép Milyen színű a szeme? A képről úgy látszik, hogy barna lesz. Kép Bár csukva van. Kép Kép

Pindur
pindur

Pindur,
csak megnyugtatásul, Gabi a féléves szülinapja előtt egy nappal fordult hasra először, addig semmi, sőt, volt olyan idő, hogy alig mozgott, csak feküdt kiterülve, most meg két héttel később már olyan simán forog, hogy lassan el kell pakolnom a lakásban a veszélyesebb cuccokat.Kép Engem is nyugtattak, a topikunkban az egyik lány idősebb fia például hét hónaposan fordult először hasra. Szóval nem vagytok még elkésve. (Azért így négyszemközt bevallom, hogy én is aggódtam ám egy icipicit, de felesleges volt. A védőnőnk is mindig azt mondja, hogy nem kell aggódni, minden baba megcsinál mindent, csak meg kell rá érnie, nekünk csak az a dolgunk, hogy megteremtsük a feltételeket. És nagyon tetszik, hogy ezt mondjaKép) A dokid hozzátáplálási elve kissé elavult, nálunk a hat hó dívik.Kép

Barbi,
nyugi, bele fogsz jönni.Kép A fejésről nem igazán tudok tanácsot adni, mert én nem fejtem, lusta dög voltam. Néha kicsit paráztam is, hogy mi lesz, ha szükség lesz tejcsire bármi miatt, de szerencsére nem volt. Így nekem két hét alatt beállt a tejtermelés Gabi igényeire. De ha jól tudom, a lényeg az, hogy minél több tejcsi fogy, annál több termelődik, mert a szervezet úgy reagál, hogy sokra van szükség, tehát a fejéssel is a tejtermelést segíted.

Tünde,
Kitti nagyon cuki.Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok,

Hááát ismét itt és megoldódott a 6 havi hányás és fejfájás rejtélye is. A történet kicsit horror, igy a gyengébb idegzetűek el se kezdjék olvasni, viszont -némi dilemmázás után- után úgy döntöttem leírom, hogy mással ne fordulhasson elő. Szóval:
a terhesség 5. hetétől iszonyú hányingerem majd ez által okozott fejfájásom volt. A 4. hónaptól ez megfordult és iszonyú fejfájás okozta folyamatos hányinger (nem csak inger)gyötört. Természetesen a nőgyógyászom (onkológus is egyben) jelezte,hogy ez nem normális terhes tünet és elküldött szemészetre, neurológiára, belgyógyászatra, rengeteg vérvételre. A család több ismerős "háziorvosként" praktizáló barátja is látott. Minden negatív, minden szép volt mindenki szerint csak én szenvedtem. Várady doktornak (nőgyógyász) aki egy kicsit bulldog tipusú és keresi a megoldásokat, köszönhetően az elmúlt hét előtti szerdán beutaltak MRI vizsgálatra. Erről megoszlanak a vélemények, hogy szabad-e vagy sem terhes kismamáknál, angol és magyar irodalom szerint ez még mindig a veszélytelenebb vizsgálatok közé tartozik. Szóval du. 14 órától ott ültem a vizsgálatra várva 20 órakor közölte a doktornő, hogy lejárt a munkaideje a várakozási idő több, mint 1 hónap és szerinte nem vagyok urgens eset így nem végzi el a vizsgálatot. Nem adtam fel, megjött az éjszakás ügyeletes főorvos megigérte,hogy megpróbál beiktatni a már rá várakozó betegek közé. Éjfél körül került sor a vizsgálatra, 40 perc, kontrasztanyag, minden az én felelősségemre, iszonyú zaj a babának... A végén megköszöntem és jeleztem, hogy másnap reggel jövök a leletért. A főorvos kért még 30 perc türelmet, hogy ránézhessen legalább a képekre. Ránézett.... elsápadt, elszívott egy doboz cigit, lehívta az ügyeletes idegsebészt és azonnali kórházi fogságra itéltettem. Hajnalig vizsgálgattak és a másnapi szükséges konzíliumra hivatkozva nem mondtak semmit, csak azt,hogy a lelet fényében ki sem tehetem a lábam. Másnap reggel bejöhetett a férjem és némi kézszorongatás után közölték,hogy életveszélyes -ámde jóindulatúnak tűnő- daganat terpeszkedik a kisagyamban. Az egyedüli megoldás az agyműtét. Csodálatos orvosi esetnek számítottam az egész folyosó rólam suttogott, 27 hetes pocakos, agydaganattal. Mi legyen? Azonnali vizsgálatok sora (ugyanis a helyzet életveszélyes és nem tűr halasztást)röntgen!!, ultrahangok, vérvételek stb. Közben barátok segítségével megtalálta a férjem európa legjobb szakemberét, aki éppen MO-on tartózkodott Vajda főorvos az OITIben és elvitte a leleteimet konzultációra. Az Ő véleménye szerint is életveszélyes, de nem reménytelen a helyzet. Még sok minden történt de végül pénteken elsőként megoperált Vajda doktor és most úgy tűnik minden jól sikerült a baba is jól van és továbbra is várjuk június elejét, hogy világra jöhessen. Ezer hála mindenkinek aki velünk volt, szorított, segített és nagyon remélem,hogy a manó egészséges lesz ennyi hatás után és senki mással nem fordulhat ez elő. Szóval akinek erősen fáj a feje, hány az ne hagyja magát és próbálja meg kideríteni mi okozza.
Kriszti

cuiccolo

Sziasztok!

Tünde, Barbi,
tudtok valamit a gyerkőc TAJ kártyájáról? Nekem úgy rémlik, postán küldik, de mi még nem kaptunk semmit. Pedig a neten azt olvastam, hogy 8 napon belül elkészül. A ciki az, hogy a gyed, stb elintézéséhez az is kell. Így addig nem kapunk pénzt, amíg nincs kártya. Jó mi?

Tegnap fél órát voltunk lent sétálni, Kincső nagyon élvezte, végig aludt az apja ölében. Utána sem volt vele probléma. Szóval ma is megyünk.

Pindur,
A Kincső név eredete:
Jókai Mór névalkotása A jövő század regénye című művében.
A név jelentése:
Ott helynév, az elképzelt őshaza magyar formájú neve, amelynek a kínai változata Jókai szerint Kin-Tseu. Ennek a forrása a King Csou ókori kínai tartománynév. A játékos alkotású irodalmi helynévből a XX. században vált női név.

Kincső elég gyakran 2 óránként kér enni. Csak tudnám, hogy miért éhezik meg ilyen hamar. Pedig tejem van, mindig marad a ciciben. Ma már lesz elektromos mellszívóm, kivéncsi vagyok, mennyi tejet hagy meg.

már megint felébredt, megyek dajkálni.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

sziasztok!

Hát én még mindig itt vagyok, és ma úgy jöttem ide, hogyha elmesélem, hogy mi volt velem az elmúlt 2 napban mindenki el fog ájulni.De Kriszti története után jobb ha már nem is mondok semmit.

Kriszti, igazán nem semmi ami veled történt, csak a legjobbakat kívánhatom.Remélem ezentúl minden rendben lesz veletek, és a babuci is megúszta a dolgokat.
Azért az se semmi, hogy 6 hónapon keresztül senki nem vette komolyan a panaszaidat.
Remélem mielőbb teljesen rendben leszelKép

Zita, köszi a tapasztalatokat, bocs hogy csak most reagálok.Igazán biztatóan hangzik.Remélem a mi szülésünknél is minden ok lesz.

Barbi, valószínüleg pótlás ügyben már egy kicsit későn reagálok, de csak most tudtam rávenni magam, hogy ide üljek.
Nálunk csütörtökön itt volt a védőnő és pont erről is beszélgettünk.Azt mondta, hogy tejre kifejezetten tilos(!) adni cukros teát, mert a tej és a cukor együtt alkoholos erjedésben bomlik, és ez nagyon felpuffaszthatja a babát.
Remélem jól írtam leKép

Lányok, nagyon édesek a képek a babákról.

Képzeljétek, tegnap átestem életem első foghúzásán, így szülés előtt másfél héttel.
Úgy kezdődött, hogy volt egy gyökérkezelt fogam, amivel már 2 éve szívok, mert a kezelés nem sikerült annak idején.Csütörtökön már nagyon fájt, de úgy voltam vele, hogy kihúzom szülésig és csak aztán megyek fogorvoshoz.Péntekre már be is dagadt.Elmentünk a körzeti fogászhoz(mert az enyém naná, hogy ilyenkor nem elérhető)adott egymás után 2 szurit, aminek semmi zsibbasztó hatása nem volt, és utánna haza küldött, mert így ő nem mert hozzá nyúlni.Szombatra még jobban bedagadt, irány a Szentkirályi utca, szóval nem elég, hogy a foghúzástól paráztam, de ráadásul még ez a hely is...
Kifogtam egy gyakornok lány, beadott egy szurit, és kb 5 perc múlva ki is kapta.Egyáltalán nem volt vészes.
Viszont utánna nem mozdult a babucink.Szóval jól megíjjedtünk, hívtuk a Nyékit, hogy mi történt, ő mondta, hogy ne aggódjunk, ez a szuritól van és kb egy óra múlva fog mozogni.Végül úgy is lett.
Szóval ennyi volt röviden, most várom, hogy a dagadás eltűnjön.

Na, most már eldugulok, mert iszonyatosan hosszú lettem.Bocsi érte.

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Zsizsa, köszi. Kép Dani pont tegnap-tegnapelőtt kezdett nagyon mozgolódni, ma már majdnem hasra fordult - a két térde már lent volt, már csak a fölső vállát kellett volna átbillentenie.
Jó fej a védőnénitek! Kép A miénk is aranyos, igaz, hónapok óta nem láttam itt... Kép Pedig ő tényleg kedves. De a gyerekorvossal egyre kevésbé vagyok kibékülve (pedig abszolút nem vagyok az a típus, aki felülbírája az orvosok tanácsait) - múltkor vírusfertőzésre antibiotikumot írt föl (nem adtam be Daninak), most a náthára öt napig napi 3 adag Panadolt (minek? mikor még hőemelkedése sem volt, csak az orra szörcsög???), és ez a hozzátáplálás... Kép Kép

Kriszti, döbbenten olvastam a történetedet, kívánok minden jót Neked és a babának!!

Ed, köszi, hogy leírtad, bár én tudtam a név eredetét/jelentését, de így legalább a többiek is megtudták. Kép
Nekem azt mondták a kórházban, hogy 30 napon belül küldik a TAJ-kártyát, végül hamarabb (kb. 2 hét) jött. De állítólag el lehet menni érte a Teve utcába, ezt meg a védőnő mondta.

Léna, legalább túlvagy rajta. Kép Nekem is esedékes lenne már régóta a fogorvos, de folyton halogatm, míg aztán megint gyökérkezelés vagy még rosszabb lesz... Kép

Pindur
pindur

Kriszti,
ez egészen elképesztő! A nőgyógyászod nagyon tetszik, hogy nem hagyta annyiban, viszont a nappalis MRI-s doki hozzáállása szörnyű.Kép Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen a babánál!

Ed,
a babák nagyon könnyen meg tudják emészteni az anyatejet, ezért hamar éhesek lehetnek. Babája válogatja, az enyém is kétóránként evett, a barátnőmé meg négyóránként. Lehet, hogy a mi babáink anyagcseréje gyorsabb. (Egyébként én is ilyen alkat vagyok, sokszor szoktam enni egy nap, gyakran kiadós étkezés után két órával úgy érzem, hogy éhen halok.Kép) A mi TAJ kártyánk is két hét múlva ért ide.

Léna,
a lényeg az, hogy most már jól vagy, és a babó is mozog.Kép

Pindur,
úgy utálom azokat a dokikat, akik mindenre gyógyszert (ráadásul vírusra antibogyót) írnak fel. A miénk szerencsére ilyen téren is jó.Kép Úgy tűnik, a tiétek viszont tényleg továbbképzésre szorulna.Kép

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Barbi, Pindur, Zsizsa köszi! Kép
A szeme tényleg úgy néz ki, hogy barna lesz. Kép

Barbi, Pindur én ugyanígy voltam/vagyok. Nekem is jó, hogy itt volt anyukám, ő próbált biztatni. Néha már-már együtt bőgtem a babával, hogy most mit csináljak vele. De tuti, hogy fogok még én is sokat parázni.

Kriszti, hát nem semmi ez a történet. Kép De reméljük, hogy ezek után már csak jó fog történni. Szorítok nagyon, hogy minden rendben legyen.

Ed, a TAJ kártyát 30 napon belül postázzák. De ha bemész a Teve utcába, ott rögtön kész. Nekem is bement a párom, csak nem vitte magával a gyerek lakcím kártyáját és ezért nem adták oda. De adtak egy igazolást, hogy ez és ez lesz a TAJ szám, és hogy postázás alatt van éppen, de az is rajta van, hogy azzal már lehet intézni az anyasági segélyt.

Léna, fogászat brr Kép . De a lényeg, hogy most már nem fáj.

Tegnap voltam bent a suliban. Le kellett adnom a születési anyakönyvi kivonat másolatát, mert amikor kértem a tandíjmentességet, akkor még ugye nem volt meg. Persze megint elkezdtek értetlenkedni, hogy de hát csak febr. 24-én született, mire kezdhettem megint magyarázni, hogy de én már febr. 1-től szülési szabin vagyok, és a GYÁS járhat egy hónappal a szülés előtt is, mire végre megértették. Még jó, hogy közel van a suli, csak egy órát voltam el. De apa jól vizsgázott, egész jól megvoltak. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Köszi mindenkinek a drukkot és a jókívánságokat. Remélem ezek után már csak jobb jöhet.....

cuiccolo

Sziasztok!

Pindur,Tünde pont ezt akartam tegnap leírni.
Tünde, ezt a TAJ, lakcímkártyát én sem tudtam.

Kriszti nagyon megdöbbentett amit írtál, remélem már rendben lesztek!

Léna,így szülés előtt gondolom hiányzott a fogászat!Nagy drukk Neked!

Tegnap éjjel be akartak törni hozzánk arra keltünk fel,észrevettük és elmenekültek. Inkább nem részletezem. Nem tudom, hogy érzem magam ezek után biztonságban.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi,
ez szörnyű, teljesen átérzem, hogy mit érezhetsz, hozzánk is majdnem betörtek, amikor egyedül voltam itthon, és azóta mintha börtönben élnénk, két hevederzár, meg két másik jóminőségű zár őrzi az ajtót (rögtön mindent kicseréltettünk tuti minőségűre), de azóta is parázom.Kép Idővel persze javul a helyzet, remélem, te jobban reagálod le, mint én. Nekem a lakatos mondta, hogy fontos, hogy milyen zár van az ajtón, mert ha könnyű kinyitni, akkor az kínálja magát.Kép És pár évtizede még be sem zárták kulcsra az ajtót...

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Barbi, igen, mi sem gondoltuk, hogy a TAJ kártyához kéne a lakcímkártya. De mindegy, végülis adtak igazolást, amivel lehet ügyintézni, és úgyis pár napon belül megkapjuk.

Barbi, Zsizsa ez a betörés tényleg szörnyű lehet. Kép Még jó, hogy észrevettétek és sikerült elriasztani a betöröket.

Pusza,
Tünde
rtünde

Cuiccolo Kriszti!
Szorítok Neked és a Babának, szerintem a nehezén már túl vagy! Szerintem neked Őrangyalod is vanKép akinek segítségével most már egészséges s erős vagy, hogy kellőképpen fogadhasd Pindurkádat!!! ( hogy hívod?)

R.Tündi, Pindur
Köszönjük a szíveslátást, én magam részéről igyekszem gyakran idelátogatni, még ha néha majd nem is lesz sok jele, mert hát mit is mondhatnék még én;)... de igyekszem tanulni s ha valamit hallok máshol , megosztom...

tavaszi napsütéses üdv mindenkinek
kisbora
kisbora

Kisbora,
Köszi a jókívánságokat. Egyenlőre Borsónak hívjuk, ugyanis mind a 4D mind a genetikai uh orvosa szerint kisfiú babánkat egyértelműen kislánynak találja a saját orvosom. Teljes a káosz, már fogalmunk sincs, hogy Marcellt vagy Lilit várjunk. A szoba színe sárga lesz a bútor Faktum fehér - cseresznye, így mindkettőnek stimmelhet. A kislánynak is jól áll a kék, rózsaszin ruhát meg nem veszünk :-))))

cuiccolo

Sziasztok!
De sok mindent írtatok! Megpróbálok én is válaszolni, hozzászólni, ha valami v. valaki kimarad: bocsKép

Tünde!
Ne nevess ki, de a SE Eü. Főiskolai Karára jelentkeztem szülésznő szakraKép Levelezőre csak akkor járhattam volna, ha van valami eü. előképzettségem, de mivel Külkerre jártam, ez nem járható út. Most úgy vagyok vele, hogy ha fölvesznek, megpróbálom, aztán meglátjuk, megy-e. Ha nem, még mindig abba lehet hagyni.

Polka!
Én is Potyondi dr.-tól kerültem a Schöpf-Méreibe, csak én Kósához. És egész véletlenül derült ki, hogy a férjem Potyondinál születettKép

Cuiccolo!
Ez iszonyú!!! Még az az egy szerencse benne (ha egyáltalán lehet ezt így mondani), hogy a férjed talált egy jó orvost, aki rögtön meg is tudott műteni, így legalább nem kellett heteket átizgulnod, hanem viszonylag hamar túlestél rajta. Hogy vagy egyébként? És a baba? Ha jól számolom, akkor ez kb. két hete történt, nem is olyan régen. Drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Léna!
Ne is mondd!Kép Nekem már szülés után vissza kellett volna mennem fogorvoshoz, mert szülés előtt talált egy apró kis lyukat és abban maradtunk, hogy szülés után visszamegyek és betömi. Azóta is halogatom. Azért félek, mert gyerekkorom óta nem tömték a fogamat. Azt mondtam a dr.-nőnek, hogy majd próbáljuk meg injekció nélkül, elvégre szoptatok, de azt mondta, hogy nem tanácsolja, mert felnőttkorban sokkal érzékenyebb az ember foga, tehát a tömés is jobban fáj. Nekem még sosem adtak injekciót az ínyembe!!!! Segííííítséééég! Az nagyon fáj???

Barbi, Pindur!
Bori már 5 hónapos, de én még mindig nem döntöttem el, hogy nálunk lágy vagy kemény diktatúra legyen-e a gyerekszobábanKép Ha sír, legtöbbször felveszem, mert egyszerűen nem tudom elviselni. Különben is, néhány anyuka arról győzköd, hogy ha nem veszem fel, a baba-mama kapcsolat fogja megsínyleni, mert ilyenkor a baba nem azért hallgat el, mert megnyugodott, hanem mert feladta és így előbb-utóbb arra jut, hogy az anyukájában nem bízhat maximálisan. Ellenben ha mindig felveszi az ember (vagy esetleg magadra kötözve hordod a konyhában, főzés közben, vasalásnál, stb.), azt érzi, hogy mindig minden körülmények között ott van anyuka és akkor egy nagyon kiegyensúlyozott ember lesz.
Na de, kérdem én, hogy oldom ezt meg, ha már van tesó? Mi van, ha esetleg ráfröccsen valami a konyhában? Vagy (ne adj' Isten) valami elkényeztetett iszonyú kis gengszter lesz belőle ennek eredményeképpen (a sógornőm legnagyobb gyereke ilyen lett: szörnyű, egyszerűen nem tudom szeretni sem, pedig még csak 7 éves, Isten ments, hogy Borim olyan legyen!)

Sír, majd még jövök.

Mackoo
medvike

Szóval, ott hagytam abba, hogy nem tudom, melyik a helyes út: fölvenni, vagy időnként sírni hagyni, ha az ember nem ér rá.
Sógornőm arra törekedett, hogy az ő gyerekei mindig mindent megkapjanak, soha semmi ne legyen náluk fontosabb: ha pl. tökig ér a mosatlan a konyhában, de a gyerekek játszani akarnak anyával, akkor anya hagyja a mosatlant és megy játszani.
Ennek aztán az a vége, hogy a legkisebb gikszer miatt is nyavalyognak a gyerekek, a fent említett legidősebb pedig egyszerűen senkivel nem kommunikál a szülein és a nagyanyján kívül, folyton csak pofákat vág. Születésnapja volt, vittünk neki ajándékot, de még elvenni sem volt hajlandó, fintorgott, esküszöm, kedvem lett volna lekenni neki egyet, pedig nem vagyok híve a gyerek-verésnek (annak idején nálunk "szolgált" a nadrágszíj, ha úgy hozta a sors...).
Ha arra gondolok, hogy a kényeztetés eredményeképpen Bori is ilyen kis szörnyeteg lesz, föláll a hátamon a szőr.
Ti mit csináltok? Hogy csináljátok? Mondjon nekem valaki egy jó módszert, amivel szívbénulás nélkül bírható a gyereküvöltés!!!

Más:
Bori nyakán megduzzadt egy nyirokcsomó (gondolom én, hogy az, de hát nem vagyok orvos). Már máskor is előfordult, akkor azt mondta a gyerekorvos, hogy nem kell vele foglalkozni, "előfordul az ilyesmi". Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
Engem kicsit aggaszt a dolog, mert a semmiért nem duzzad meg a nyirokcsomó. Okozhatja esetleg a fogzás? Úgy látom, mintha bújna az egyik foga.

Na, egyelőre ennyit, aztán majd még jövök.
(Tök jó az idő)

Mackoo
medvike

Sziasztok!

Köszönöm a TAJ kártya infót. Nem emlékeztem, mint mondtak a kórházban, valahogy a szülés utáni reggel nem voltam magamnál. És mindenki akkor talált meg.

Mackoo,
Jól olvastam? Kósa az orvosod? És milyen? Én kétszer láttam (UH és szülőszoba) és megnyugodtunk a férjemmel, hogy van orvosom.

Kincső még pici, de hasonló sírásproblémákkal küszködünk. Mit tegyünk, ha sír? Evett, tehát nem éhes. Ha ölbe vesszük, egyből elhallgat és mosolyogva alszik. Ha betesszük a kiságyba, akkor jó esteben - mint most is - elalszik, rossz esetben néhány perc múlva megint sír és ásít.
A dokinéni azt mondta, hogy ne sírjon, mert köldöksérve lehet. Jó, de akkor folyton legyen az ölembe? Kényeztessem? Azt nem szeretném, elég, ha a nagyszülei fogják. Még szerencse, hogy az éjszaka csak ritkán sír.
Szóval nekem nincs ötletem. Arra viszont rájöttem, hogy a zenét szereti, megnyugszik rá.
Az biztos, hogy sétálni szeret. Tegnap voltunk ligetben, meg se szólalt a babakocsiban. Élvezte, hogy tologatjuk. De örökké sétálni sem lehet.

Léna,
egyben vagytok?
Én a fogorvosi látogatás után 3 nappal szültem. Pedig nem volt valami komoly kezelés. Az még csak most jön. Az egyik bölcsességfogamat kell kiműteni. Brrr! Inkább szülnék még 100*, mint a fogműtétre elmenni!

Úgy lemennék sétálni ebben a szép időben! De a babakocsicipeléstől még el vagyok tiltva - 3. emeleten lakunk, nincs lift.

Most ennyi jutott eszembe.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Na, most már aztán én is fölteszek néhány képet.
medvike

Mackoo!

Hát igen végül is minden szerencsésen alakult már szaladgálok is :-))
Ma lett meg a szövettan eredménye, jóindulatú volt így a dokik szerint már csak a babára kell koncentrálnom.
Úgy tűnik nem sínylette meg az altatást, ahogy én elaludtam Ő is, ahogy felébredtem azonnal ébredt Ő is. Azóta rengeteget mocorog, rugdos. Viszont nem engedik a hüvelyi szülést, marad a csaszi. Úgy tűnik június 2-i babánk lesz. Nagyon remélem, hogy egészséges...
Sok kitartást a pityergő babákhoz!

cuiccolo

Nem teszek fel, ugyanis nem sikerül.
Hogy' kell képet feltölteni? Nem a melléklet feltöltése gombbal? Valami betűkombinációnak kell megjelennie az üzenetem végén, az jelzi, hogy sikeres volt a feltöltés. A betűkombináció meg is jelenik, de aztán a kép mégsincs ott... Ki érti ezt?

Cuiccolo!
Gratulálok a jóindulatú eredményhez. Pihenj sokat. Aztán hipp-hopp itt a június 2.Kép

Mackoo
medvike

Kincső alszik, most tudok segíteni.
Kipróbálom és írom. Jó?

Elszóltam magam. Sír.
Majd folytatom, ha megnyugszik.
Ed

Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

Szia Ed!
Igen, Kósa az orvosom. Miért kérded így, annyira rosszul nézett ki?Kép
Egyébként rendes, és a hisztit is jól bírja, ezt tapasztalatból mondomKép

Mackoo
medvike

Sziasztok!

Mackoo, miért nevetnélek ki? Tök jó, ha lesz itt egy profi szülésznő is! Kép
De komolyan, hát az nem semmi vállalkozás. Drukkolok, hogy felvegyenek. Jelentkeztél már most, vagy csak jövőre?

Fogorvos brr. Kép Én utoljára decemberben voltam, és még januárban vissza kellett mennem. Decemberben még kaptam injekciót, az csak egy picit fáj, amikor beadják. Utána sokkal rosszabb, hogy nem érzed a szádat. Aztán januárban úgy gondoltam, hogy inkább nem kérek, mert már közelebb gondoltam a szülést. Háááát nem volt kellemes, kapaszkodtam a székbe, de azért ki lehetett bírni.

Ez a gyereknevelés nem egyszerű. Nálunk is az van, hogy Kitti ha sír, felveszem, mert én sem bírom hallgatni. De egy idő után muszáj valami határt szabni. Csak nehéz megtalálni az arany középutat. Én most azt csinálom, hogy amikor biztos vagyok benne, hogy nincs egyéb baja, (tehát evett, pelus tiszta stb.), "csak" babusgatásra vágyik, akkor le szoktam tenni. Nézem az órát, hogy ha mondjuk 10 percig sír, akkor megint felveszem. De általában 3-4 perc után abbahagyja. Addig ott vagyok mellette és mondogatom neki, hogy jól van, itt vagyok, de most egy kicsit pihenjen az ágyában.

De ma is, ami volt délelőtt, húha. Ma véget ért a jó dolgom. Első héten még anyukám volt itt, múlt héten a párom kivette az 5 nap szabit, de mától már csak ketten vagyunk itthon Kittivel. Hát nem mondom, hogy egyszerű. Délelőtt nagyon nyűgős volt Kitti, mindig mire letettem volna aludni pont felébredt. Először már csukodtak le a szemei, ott volt az ölemben, felálltam, hogy beteszem a kiságyba, erre elkezdett csuklani, de olyan nagyon, hogy rögtön felébredt. Végre elmúlt a csuklás, megnyugtatom, megint tenném le, már majdnem a matracot éri, erre akkorát produkált a nadrágba, hogy újra fel, pelenkázás, megint nyugtatás. Na harmadszorra már sikerült letenni. De elment az egész délelőtt, szinte végig kézbe volt, semmit sem csináltam. Na nem mintha olyan nagyon akartam volna mást csinálni. De azért jó volt, mire végre megjött a párom, és egy kicsit ő babusgatta. Belegondoltam, hogy vajon az egyedülálló anyukák hogyan boldogulnak?

Képfeltöltés: csak akkor jelenik meg a kép, mielőtt elküldenéd. Esetleg várj egy kicsit, mert van, amikor lassabban tölti be.

Cuiccolo, örülök, hogy rendben lett a szövettan. Így most már nyugodtan csak a babára koncentrálhatsz. Kép

Ed, de édes Kincső amellett a nagy maci mellett! Kép Kép

Képzeljétek kaptam egy levelet az önkormányzattól, hogy nyilatkozzam, hogy megszületett-e a gyermekem. Akinél voltunk az apaságit intézni, az a nő küldte. Van még itt leányanya? Más is kapott ilyet? Azt nem értem, hogy miért kell külön nyilatkozni. Megvan az anyakönyvi kivonata, ide van bejelentve, igaz, hogy másik kerületben született, de két kerületi önkormányzat nem kommunikál egymással? Persze ma pont szabin volt a nő, nem tudtam felhívni.

Megkaptuk ma a TAJ kártyát. Voltunk a munkahelyemen, elintéztük az összes papírügyet. Apa kint várt a kocsiban, de aztán végül pár percre mégis bevittem megmutattam Kittit a kollegáknak. Mindenki el volt ájulva tőle. Kitti is jól viselte, végig aludta az utat.

Na megyek, mert jó hosszú voltam.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Barbi, ez rémisztő! Családi házban laktok? Annyira félelmet keltő az egész!!!

Mackoo, nagyon bátor vagy, hogy el akarsz kezdeni egy ilyen sulit!! Ez mennyi elfoglaltságot jelentene napközben? Hány éves a suli? És egyáltalán: hogy jött az ötlet? Kép
Nekem már adtak injekciót az ínyembe, és egyáltalán nem vészes! Kép Ki lehet bírni. Csak egy szúrás. Ami nekem sokkal rosszabb volt, az utána órákig tartó zsibadás, hogy nem érzem a fél fejem.

Ami a "nevelést" illeti: én sem bírom elviselni, ha Dani sír. Egyszerűen nem megy. Legfeljebb ha panaszkodik, de ha sír... Vannak nyűgösebb napjai, ilyenkor kénytelen vagyok cipelgetni vagy efoglalni, elterelni a figyelmét, több-kevesebb sikerrel. Egyébként egész jól elvan egyedül. Este igényel több dajkálást. Mindig abban bízom, hogy ahogy elkezd kúszni-mászni vagy legalább ülni, talán jobban el tudja foglalni magát. Persze ez sem biztos. De most még annyira megértem, hogy elunja egy idő után a nézelődést. Ha nagyobb lesz, abban a korban, amikor már el tud játszani egyedül, biztos, hogy jobban meg tudom majd keményíteni a szívem. Nyilván akkor is kell majd vele játszani, de meg kell tanítani, hogy egyedül is el tudja foglalni magát. Szerintem elkényeztetni most még nem nagyon lehet, a sógornőd is később hibázhatott valahol, ha egyáltalán hibásnak mondhatom őt így ismeretlenül.
A még kisebbeket, mint Ed és Tünde babája, pedig végképp dajkálgatni kell szerintem, de így is van, hogy az sem használ... Szörnyűek voltak az órákig tartó - ismeretlen eredeű - bőgések... Tünde, ismerős a helyzet és nagyon fárasztó, még jó, hogy nem tart sokáig... Én kb. két hónapos korától kezdtem egyre kevesebbet ringatni, amikor már biztos voltam benne, hogy álmos, ilyenkor - ha kis sírás árán is - elértem valahogy, hogy elaludjon az ágyában. Hamar meg is tanulta, hogy az ágyban aludni kell, és már rágóta szó nálkü elalszik.
Nekem viszont Dani legújabb kedvence, az éjszakai fölébredés nem tetszik...

Pindur
pindur

Sziasztok!

Cuiccolo,
HáT tök jó hogy jól vagy te is és a baba is!!! Remélem a szülés simán fog menni, és addigra te is teljesen felépülsz.

Mackoo,
Honnan jött az öltet a szülésznőséghez? Praktizálnál is vagy inkább érdekel? Nekem tetszik, engem is sokminden foglalkoztat a témában...
A fogorvosomat szoktam kérni hogy ne adjon érzéstelenítőt a sima töméshez. Nem szereti, néha rá is beszél, de a szimpla kis töméshez nem kérek.

Tünde, Ed, Barbi és a többiek,
Szerintem amig ilyen picike a baba nem lehet elkényesztetni. Én úgy 6 hónapos kora körül éreztem hogy mostmár nem mindegy hogy mit csinálok. Alapjáratban nem hagyom soha sírni (max. 2-3 percet), de pl. ha tudom hogy álmos, és sír (hisztizik) a kezemben, meg az ágyában, akkor ott szoktam hagyni, max. pár perc múlva visszamegyek, de ált. addigra aludni szokott. Nekem az nem tetszik ha hagyják sírni a pici babát pl. csak azért hogy átaludja az éjszakát...
Szerintem érezni fogjátok, hogy mit kell tennetek. Nekem a vedőnőm adott egy jó tanácsot még a legelején: próbáljam meg arra szoktatni a gyereket, hogy elaludjon az ágyában, ne csak a kezemben. Az első hetekben elég nehéz volt, énekeltem neki, beszéltem hozzá, ki-be tettem. A lényeg az volt, hogy legyen olyan emlékképe hogy egyedül alszik el (hát ez leginkább már az utolsó momentum lehetett mikor már éppen elaludt és betettem az ágyába).
Nálunk kb. 3-4 hónapos koráig sokat aludt a kezemben, apa, nagypapa vállán. Sőt együtt is aludtunk/alszunk néha. Most kb. az van mint Pinduréknál. De ha utazunk, jön a foga, változás van akkor sokkal engedékenyebb vagyok...

A nevelésben most mint kezdő anya úgy látom az a fontos, hogy következetesnek kell lenni. Az elején a napirend is jó ha kialakul, a babák nem szeretik a nagy változatosságot.

Pindur,
Most hogy elkezdett mászni, és jól elvan egyedül, de amint meglát rohan hozzám. Mászik a lábamra, és követ minket mine egy kis kutya. Szóval elfoglalja ő magát csak az nem jelenti az hogy nélküled. :-)
Fogakkal hogy álltok? Miután kijöttek nem aludt jobban? Nálunk így szokott lenni.

Barbi,
Cici/szopi/tejcsi hogy van? És te? pihenjél! Ha tudsz akkor aludjál délután a babával.

Nekem a szülés óta karikás a szemem...nem is kicsit. Már el sem tudom képzelni milyen lehet 8 órát aludni...szerintem olyat nem is tudnék.

Amcsi
amcsi

Sziasztok!

Zsizsa, Pindur azóta az éjszaka óta félek az éjszakától. Arra keltünk fel, hogy egyre erősebben rúgják az ajtónkat, miközben égett a villany és én nem sokkal előtte járkáltam is. Én nem értem milyen világban élünk, de próbálom túltenni magam rajta, nehogy Bence megérezze.

Mackoo, szerintem nagyon jó ötlet ez a suli, megéri, a következő babádnál :-) vagy egyébként is ez 1 más világ, igazi hivatás. Én tanítottam 1 évet és az nem munka volt szintén,de aztán elkezdtem 1 másik sulit és azóta is sajnálom, hogy abbahagytam. Úgyhogy hajrá!

Amcsi, karikáim nekem is vannak, a régi 10 órás alvásoknak úgy látszik vége. Most pl. nem merek elaludni, baba a kezemen, mert este sokat evett és másfél óra múlva újra akart. Nem kapott cicit hosszú kiabálás, utána kapott és kihányta az egészet. Sugárban. Nem merem letenni, mert mi van,ha álmában hány. Meg most nem tudom mikor van a köv. kajaparty. Én örülnék, ha már mászna.
Nagyon jópofa lehet, hogy követ Titeket!:-)

A sírást én sem bírom, pedig anya szerint ő csak nyekereg még.

Ed, Kincső nagyon édes!

Tünde, Kitti nagyon rendes baba a leírásaid alapján és Te is negyon hamar belejöttél::-)

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Barbi éjjel kivetett az ágy vagy negyed 2ig el se jutottál addig?Kép

Mackoo, a fogorvosnál a szuri nem fájt sose, kivéve most, mert a dagadásba kelltt adnia, de végülis csak egy pillanat volt az egész, szóval tűrhető.De a fogműtétet nem altatásban csinálják?
A sulidhoz annyit szeretnék mondani, hogy a húgom most csinálja a csecsemőápolóit, és utánna megy a szülésznőire, pont az eü-s előképzettség miatt.Azért ő se semmi, a műszaki főiskolát hagyta ott, mert rájött, hogy inkább mégis a babák és a mamák.
Szóval szerintem ez is járható út, ő ezt a sulit munka mellett csinálja, hetente 1x kell bejárnia és simán megy neki.

Ed, mi még egyben vagyunk, tegnap voltam a Nyékinél, azt mondta, hogy zárva van még minden és, hogy a héten ebből nem lesz még baba.Kicsit letörtem, de bizok abban, hogy hipp-hopp is kinyílhat, és akkor talán mégis.
Azt mondta, hogy nem szeretné, ha túlhordás lenne, úgy hogy beszéljek apával, mert ebben az orvosokon kívül csak az apukák tudnak segíteniKép

Tünde, engem nem lepett meg az önkormányzatok közti kommunikáció hiánya.Ha nekem vmi hivatalos ügyért be kell mennem, akkor már egy héttel korábban ver a víz.És itt a 7.kerületben, szerintem viszik a pálmát.Decemberben egy autó üzembentartói szerződéséhez egy fél napot ott töltöttem nagy hassal, egyik emeletről le, másikra fel, általában egy-egy aláírásértKép
És ma megyek a XII.-be, a házassági ak-ért, kíváncsi leszek ott mi lesz.
a végén még ott szülökKép

Lányok, olvasom itt a nevelési gondokat, hááááááááááát, addig jó nekem míg bent van?KépKép
Tettem fel pocakos képet az albumunkba, hááát, nem ez lesz a kedvenc képem, dehát ez van.Az album címe a profilomba.

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!
Én csak kérdezni szeretnék!
Hol lehet ágyrács védőt venni és mennyiért?
Köszi!

Anita
ani24

Sziasztok!

Anita, a Brendonban láttam 5000 körül!

Léna, tényleg bármikor kinyílhat a méhszáj, nekem csak a szülés előtti nyap nyílt ki egy picit! Nagyon izgalmas most már Neked! Szorítok!
A pocakban tényleg kevesebb aggodalommal járt, de hát mindenki csak belejön. Kettőig nem jutottunk el mi ismét az ágyig.:-)

Zsizsa, még mindig az jár a fejemben, hogy Te ráadásul egyedül voltál otthon. És mit csináltál,hogy elmenjenek?
Pindur családi házban laakunk és ráadásul apukám kocsija az udvarban volt. Nem értem, hogy miért akartak így is bejönni.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Jó rég nem jártam erre, bocsi, de közbennyaralni is voltunk a hosszú hétvégén.

Cuiccoló!
Borzasztó amit leírtál, de hurrá, hogy jó lett a szövettan eredménye. Hihetetlenül erős vagy, én már rég összeroppantam volna.

Barbi!
Borzasztó ez a betöréses történet. Hozzánk akkor törtek be amikor bent voltam szülni. ÉS sajna mindent elvittek. Fényes nappal és persze senki nem látott semmit.

Nevelés: És megpróbálok különbséget tenni a fáradtság miatti hiszti és a valós ok miatti sírás között. Meg sokszor van, hogy DAni csak azért sír, mert nem az történik amit akar. Na ilyenkor kemény vagyok. És most már nem is nagyon erőlteti a dolgot, bepróbálkozik, aztán abbahagyja.
Persze amíg kisebb volt, addig én is sokat járkáltam vele, de ez egy bizonyos súly fölött már nehezen memt és hát Ő nem egy könnyű baba.
De teljesen én sem tudok kemény lenni, hiszen most a legfontosabb neki, hogy érezze a biztonságot, amit nálam megtalálhat. Akarom, hogy tudja, ha baj van hozzám mindig jöhet.
Persze sokkal könnyebb azóta, mióta oda megy ahova ő akar, még akkor is, ha folyton a nyomában kell lenni, hoyg mit ránt éppen le vagy borít föl.
Egyébként sírni nem szoktam hagyni 5 percnél tovább. Ha nem nyugszik meg az ágyban, akkor bemegyek hozzá, megsimogatom, visszafektetem, vagy csak ücsörgök az ágya mellett, de nem veszem ki.
A játéknál is ha valamit nem szabad és emiatt el kezd sírni, inkább terelem másra a figyelmét.
NAgyon nehéz megtalálni az elkényeztetés és az egészséges babusgatás közötti határt. Bár azt is mondják, hogy ilyen pici babákat még nem lehet elkényeztetni.
NA ez jó hosszú volt és jó zagyva.

A képeket mindig megnézem, ha nincs is időm írni, meg olvasni és nagyon édesek a babócákKépKép

Most megyek, mert megyünk kacsákat nézni. Imádja a srácKép

Réka
muki

Barbi,

Nálatok nem volt bekapcsolva a riasztó?
Az egyik ismerősőméknél ha elmennek aludni akkor az alsószintet beriasztják.
Ez tényleg elég fura hogy be akartak menni pedig tudták, hogy otthon vagytok. Nem lep meg hogy nem tudsz aludni.

Tünde,
Csak most néztem meg jobban milyen helyes kislány ez a Kitti.

Amcsi
amcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?