Hunci: drukkolok, hogy háromnapos láz legyen, olyanunk már nekünk is volt, mint a szél, elmúlt tényleg, 3 nap után. Semmi utóhatással!
Rubeoláról ezt találtam:
A rubeola viszonylag ártalmatlan, vírusos, fertőző gyermekbetegség. A fertőzést azonban felnőttek is megkaphatják. A betegség 10-20 napos lappangási idő után egészen enyhe megfázásos, náthás tünetekkel kezdődik.
A panaszok annyira csekélyek, hogy legtöbbször a kiütés hívja fel a betegségre a figyelmet. A tipikus bőrkiütés többnyire a az arcon, tarkó- és fültájékon jelenik meg, lencsényi, jól körülhatárolható, kerek, a bőrfelszínből kiemelkedő halványrózsaszínű foltokként. Hamarosan továbbterjed a törzsre, a felső végül az alsó végtagokra. A kiütések kisebbek mint a kanyarónál, de nagyobbak mint a skarlát kiütései. Általában nem jár lázzal, de jellemző a nyaki nyirokcsomók megduzzadása, nyomásérzékennyé válása. A gyermekek egyharmadánál észrevétlenül zajlik le a betegség, szövődmények úgyszólván ismeretlenek.
A rubeolás fertőzést a rubeola vírus okozza. Rendkívül fertőző, kontakt és cseppfertőzés útján terjed. A beteggel való kontaktust csak terhesség, egyéb súlyos betegség esetén kell felfüggeszteni, hiszen más esetekben a betegség ártalmatlan. Csak tüneti kezelésre van szükség pl. lázcsillapítás, bőrápolás. A betegség lefolyása nem viseli meg a gyermeket. Súlyosabb esetben egy-két nap ágynyugalom szükséges. A 2-4 napos kiütéses szak után pár nappal a beteg felgyógyul és visszatérhet a közösségbe.
Vannak kiütései Hunornak? Meg hát itt azt is írja, hogy nem jár igazán lázzal, neki meg elég magas a láza, nem?
Drukkolok+++++++++++, hogy ne ez legyen, de ha mégis, akkor pedig csak azzal tudlak vigasztalni, hogy többé már elvileg nem kapja el!
Ndombi: Dorka nagyon szép baba, még mindig stipistopp Marci menyasszonynak! Azok a szemek, apám!!
Nekem az első a kedvencem, az olyan ártatlanka!
Ti hol szoktatok úszómedencézni??
Blongyinak igaza van, vmi van a levegőben, Marci is beteg, már megint, éppen kikecmeregtünk belőle decemberben, most újra itt van! Orra folyik, köhög, hőemelkedés, de már hála az égnek múlóban van nála is! És még ez messze nem az influenza!
Csibe: és hogy próbálod kivédeni a "nem akarok oviba menni" dolgot? Csak a jövőre nézve kérdem, hátha nálunk is előjön!? Azt mondják erőltetni nem jó!
Vicki! Én is láttalak már a 208-as topikban! Nem raknál fel Mátéról képeket? Még nem is láttuk!
Most elkezdem Marcit immunerősíteni, Béres csepp+c vitamin (cebion csepp),a védnőt kérdeztem, azt mondta mehet.