Új privát üzeneted érkezett!

Ááááá, amíg írtam, Ábel önkiszolgálta magát Euphrasiából, ami annyit tesz, hogy összenyalta a csőrét, így nem jönnek ki a golyók, hanem az eglsz egy szép nagy cukormassza :roll: :roll: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Sziasztok!

Szrek!
Üdv a 19 hetes Áronnak, meg a nagy és okos bátyjának is!

Kötőhártya-gyulladásra én a következőket találtam:
Télen a gyermek kötőhártya-gyulladása szinte mindig vírusos eredetű, és orrnyálkahártya-gyulladás vagy torokgyulladás kíséri. Ébredéskor a gyermek pupillái összeragadnak, a szeme piros. Fiziológiás sóoldattal jól mossák ki a szemet, majd mindkét szembe csepegtessenek naponta 3×2 csepp Homeoptic-ot. Adjanak ezenkívül: Kalium iodatum 5 CH-t és Mercurius corrosivus 5 CH-t, mindkettőből, felváltva 5 golyót, óránként.

Az allergiás kötőhártya-gyulladás allergiára hajlamos gyermekeknél jelentkezik, és feltétlenül alkati kezelést tesz szükségessé. Adják rendszeresen a következő szereket: Apis mellifica 15 CH reggel és este 5 golyót, valamint Euphrasia 5 CH és Kalium iodatum 5 CH, mindkettőből, felváltva 5 golyót, óránként.

Az allergiás kötőhártya-gyulladásnál említést tesz a könyv a Poumon histamine 15 CH-ról, amelyet az Apis mellificaval együtt kell szedni, de ez a szer Magyarországon nem törzskönyvezett, viszont azt írja, hogy a Histaminum hasonló hatású.

Üdv!
zsini
Kép Kép
zsini
 
 


Zsini,
nagyon köszi :D

szerintetek mennyire gáz, ha meg van sérülve egy edény teflon bevonata? basszus, csak most vettem észre, és már biztos kajáltunk belőle :? :(

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 

 
 

Zsini,
Ennek a könyvnek mi a címe? Nekem is be kéne szereznem egy rendes homeos könyvet, de annyi félét lehet kapni, hogy nem tudom melyiket lenne érdemes megvennem!
Köszi előre is!

Ani
manitou
 
 


Szrek!
Szívesen!
Nem tudom, hogy a sérült teflonbevonat milyen problémát okozhat, de a helyedben nem használnám tovább az edényt (biztos, ami biztos). Ne aggódj, ha régen keletkezett volna a sérülés, akkor már biztosan korábban észreveszed! (Bár a mosogatógépek korában az ember már nincs olyan közeli viszonyban az edényeivel, mint a kézi sika-mikáláskor.)

Manitou!
Dr. Jacques Boulet: Homeopátia és a gyermek (Springmed). Patikában vettem, a Dr. Buki Mária, Dr. Dérer Cecília, további szerzők: Homeopátia napjainkban c. kiadvánnyal együtt. Ritkán egy kétkötetes kézikönyvet is használok, Dr. Borbély Katalin, Dr. Deák Valéria, további szerzők: A homeopátia kézikönyve (Puedlo). Ez utóbbi közel ötszáz oldal. Nem hiszem, hogy a mi szintünkön erre nagy szükség lehet, én is csak azért vettem meg, mert egy olyan problémára találtam benne megoldást, amit a Springmed kiadványok nem tárgyalnak, és egyébként is potom 760 Ft-ért kínálta egy pályaudvari könyvkereskedő. Más kiadványokat én nem ismerek.

Jó éjt!
zsini
Kép Kép
zsini
 
 


Curse!
Boldog névnapot Adélnak!

Teljes izgalommal várom a híreket pocak fronton!
zsini
Kép Kép
zsini
 
 


Adélnak és Anginak nagyon boldog névnapot!!
Kép

Curse :) Hú, mindjárt szülsz!! :D Millió drukk megy!!!!! Ööö herpeszre asszem a teafaolajat ajánlotta anno Johi (de nem esküszöm meg, nekünk még nem kellett, de ez egy nagyon jó antiszeptikus olaj úgy tudom)

Móni :) Sztem normál esetben már nincs akkor utóhatása a szurinak. Nálunk mondjuk semmi se volt, de persze nem ez a mérvadó. És hova mentek?

Zuzi :) Bulást és sok-sok +++++++++++++++++++++ Gyerkők is bretegek?

Szrek :) Gratula a Kisöccsihez!!! Áron széép név :D :D Ábel szemének bulást ++++++++ önkiszolgálás :lol:

Zsan :) Memének is ++++++++++

Kép
Kép
denizsa
 
 


Ani,
Igen :lol: :lol:

Zuzi,
Továbbra is +++++++++++++++++++++++++!!! Végülis sikerült vkivel megnézetni mi a bajod???

Tünde,
Egyébként nekem is fura a dokitok hozzáállása, h mindig vmi oltással akarja beadni a nem kötelezőt is (főleg a 15 hós mellé :roll: ). :? Szerintem a kullancsos oltást egy picit sumákold el, várd meg a 18 hós oltást, aztán utána kérdezz rá, h akkor a kullancs oltásra mikor jöhettek :wink:

Szrek,
Ábusnak bulást!!! És gratula Áronhoz!!! :D :D

Zsanci,
Memének is bulást!!! Szólj, ha kellenek vissza a terhes rucik, most már kihúzom a sajátomban is ezt a pár napot :) Ráadásul sajna a nacikba nem sikerült belenőnőm. Szóval, ha kell, szólj és párom munkából hazafelé bedobja Nektek! És még egyszer köszi!!! :D

Deni,
Köszi a herpeszes tippet :) Az az igazság, h azt nem merem Adélra kenni, amit én szoktam használni. Mondjuk most már véres neki, úgyhogy ilyenkor meg már nem lehet sokat tenni, csak várni míg beheged :roll: Sajnos szegénykémnek úgy látszik ezt a jó dolgot sikerült örökölnie tőlem :roll: Veletek minden ok? Nagyon ritkán jössz!

Pocakfronton sok helyzet nincsen. Ma elvileg hivatalos lettem volna a dokihoz, de elszólították szüléshez, úgyhogy jó ráfaragtunk, mert ez már ott a rendelőben derült ki, ráadásul párom vitt, akinek egyébként sem hiányzott a reggeli kitérő :roll:
Szóval csak arról tudok beszámolni, h múlt héten mit mondott. Kívül-belül bő egyujjnyi vagyok :) Nst sokat nem mutatott, bár ma megint megyek. Tegnap volt néhány erőteljesebb és fájdalmasabb keményedésem, aztán ennyi. Úgy látszik, h Alex nagyon jól érzi bent magát 8)

És nagyon köszi csajom nevében a köszöntést, aranyosak vagytok!!! :D :D

Kép Kép
curse
 
 


Azért megkérdezem tőletek is, hátha van tapasztalat. Szóval először itt Érden próbáltam találni vmi kifőzdeszerűséget, akik szállítanak házhoz is, de nem sikerült találnom. Úgyhogy most kénytelen vagyok a "híres" kajaszállítók vmelyikétől rendelni. Tudtok esetleg ajánlani olyat, ami aránylag korrekt áron korrekt mennyiséget szállít és lehetőleg amit kiszállítanak, annak van köze az étel fogalmához is? Bármilyen tapasztalatot szívesen veszek.
Sajno mivel sok segítségre nem számíthatok muszáj lesz egy kis ideig ilyen típusú kaját rendelni. Nagyon nem vagyok oda a dologért, de hát enni meg majd kell. Hacsak nem lesz olyan szerencsém, h mindkét gyerek egy tündér lesz és hagynak egy picit főzni is :lol:

Kép Kép
curse
 
 


Curse BOLDOG NÉVNAPOT Adélnak!!!!!!!!!!!!!!!!!
olyan izgi ez a várakozás, azért remélem már nem húzza benn sokáig a kisfiad :wink:

oltás: hát itt ajna ez a divat, de a kullancsosat elsumákolom későbbre az tuti............. :roll:
tundiii
 
 


Sziasztok!

Curse!
Nagyjából 10-15 alkalommal rendeltem a Food Expresstől. A nagyobbik gyerek hamar besokallt a levesektől, a natúr húsoktól, és a párolt zöldségtől (többnyire ezeket választottam az étlapról). Nem voltak túl ízesek, de mi, a kicsivel szerettük. Szerettem volna én is egy kicsit tehermentesíteni magam, de szinte mindig kellett valamit készítenem a nagyobbiknak, így nem sok értelme volt az egésznek. Csak azt tudom tanácsolni, hogy egy pár alkalommal próbáld ki! Ha Adélnak és neked is bejönnek ezek az ízek, akkor sok munkától megkíméled magad.
Üdv!
zsini
Kép Kép
zsini
 
 


Curse :) Mi újság????? :wink: :wink: :D :D Adél herpeszének bulást!!
Mi Gastroyal-oztunk egy jódarabig, teljesen ehető volt, nagy választékkal, mondjuk egy idő után kissé sablonos lett, de nem tart ez a világ végezetéig és nagy segítség volt Bencus születése után 8) úgyhogy csatlakozom Zsinihez, egy próbát mindenképpen megér :wink:
denizsa
 
 


Curse,
Én gastroyal-t rendeltem és voltaképpen szerettem. Igazán a gyerekeknek volt nehéz választani, én olyan választékosan régen ettem, mint akkor. És klassz sütik is voltak, meg szénhidrát szegény cuccok... Sajnos elég válogatós vagyok, egy hagyományos listáról nehezen találnék magamnak kaját...

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Sziasztok!
Még élek! :?
Szerdán annyira rosszul voltam, hogy ugrasztottam mindenkit, aki élt, szerencsére a bébiszitter is kivételesen ráért. Nővérem otthagyta a melót, és jött, hogy vigyen dokihoz. Sürgősségi beutalóval megjártam a reumát (szerintük nagyon gyengék a hátizmaim, menjek sportolni), a neurológiát (szerintük nagyon gyenge a hasizmom, szinte lóg a hasam-hallod, Móni???- menjek sportolni! ) és a Tüdőgondozót, ahol csináltak röntgent, majd adtak időpontot hétfőre. Másnap felhívtak telefonon, hogy azonnal menjek be, mert nagyon szar lett a röntgen. Bementem, csináltak kétoldali röntgeneket is, majd közölték, hogy kétoldali tüdőgyulladás. :cry: :cry: :cry:
szerintem, ennyire már régen voltam beteg, sőt! talán soha? Anyukám tegnap feljött, de ő sincs túl jól, ma jön a nővérem is. VAsárnap anyósék (aki tök kedvesen biztatott, hogy tartsak ki, jönnek, amint tudnak :? Köszi, talán 2 hete kellet volna jönni, és akkor nem lesz tüdőgyulám, hm......)
Evvan, gyógyulgatok már remélem. Már nem is számolom, mennyi lóvét hagytunk ott ebben a hónapban patikában talán 30-40 ezret? Pedig csak egyszer kaptam antibigyót, de a gyerekeknek is egy csomó immunerősítőt meg minden szart vettünk. Persze taknyosak, nem is akármennyire. Tökre fosok, nehogy elkapják....

Móni!
Rátapintottál a lényegre :P AZ elején még nagyon együttérzőek voltak, de szerintem megunták :lol: Megértem őket, én is.... B tök aranyosakat mond, pl amikor sírtam összegörnyedve a fájdalomtól, akkor szegénykém nézett, és kérdezte, hogy fáj???? Anyuci, ne sírj, majd a doktor néni meggyógyít! :P NA, meg hogy ha majd meggyógyulok, akkor miket fogunk játszani: "anyuci, ha meggyógyulok, játszol velem dugósat???" Azt hittem, végem. Hát itt lenne az ártatlan gyermekkor vége???? ÉS a mai fiatalok, már nem is papás-mamásnak hívja, hanem csak úgy egyszerűen dugósnak???? Visszakérdeztem, hogy mit???? "hát dugósat! Hozunk egy csomó autót, és azt játsszuk, hogy közlekedési dugó van" :roll: :lol: :lol: :lol: hatalmas szikla gördült le.....
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

köszönöm a sok rám gondolást, jól esik, és rám is fér...
Boldog névnapot Anginak és Adélnak!
És SZrek, gratula az öcsihez :D Névválasztás nagyon teccik, főleg, ha belegondolok, hogy én még Pannus és BAzsi nevét is össze tudom keverni :lol:

kötőhártyára nekünk oculo-heel jó volt, de nem szívesen ajánlgatok gyógyszert már senkinek, mert mi egy vagyont otthagytunk már a patikában:(

Zsanci!
Te meg egy tündér vagy, köszönöm a segítséget!!!! :D

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Curse: sZÜJJÉ MÁ!! +++++++++ Hajrá hajrá!


Szrek: Áron :)

Zuzi: +++++++++++++ nektek!

Zsan: Meme szemére is!++

Adélnak és Anginak boldog nevük napját!!!

Johi: Méhösszehúzódás übergáz volt Borival! NEkem sokkal rosszabb volt, mint Kamillával és sokkal tovább tartott :cry: és a tena lady nem volt elég, hanem valami Jessa márkájú betétet hozott apjuk ami köldöktől a farokcsontig tartott de ez volt csak jó :( és még a lepedőt is összevéreztem, mert ahogy megmozdultam egy öklömnyi vérrög "esett" ki belőlem :o brrr
De a második szülés nekem is gyorsabb volt...hogy írjak valami pozitivat is ;)

Curse: amikor apjuk Érden dolgozott valami .... mama főztjét ették és az nagy adag is volt és igazi finom házi koszt. Nem olyan mű menza mint a food expressz. CSak az a baj, hogy nem jut eszünkbe a neve :roll:



Sikeresen államvizsgáztam és megvédtem a diplomámat is, úgyhogy hátradőlhetek :)

Rylie
rylie
 
 


Curse: apjuk valami Mici néni kifőzdéjére emlékszik..de ez három éve volt :roll:

R
rylie
 
 


Curse???

Zuzi: jobbulást már végre! A tüdőgyuszi lassan gyógyul, nem? Vagy az antibigyó gyorsan végez az ellenséggel?

Rylie: nagy-nagy gratula a védéshez!!!

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok Lányok!

A segítségetekre lenne szükségem. Én 4 hetes kismami vagyok, és a Szent Imrében szeretnék szülni. Sajnos egyáltalán nem ismerem a kórházat, és egy orvost sem ismerek onnan. Tudnátok nekem ebben segíteni? Az a helyzet, hogy nekem négy hónappal ezelőtt myoma műtétem is volt, ezért nekem császárral kell számolnom. Megtudnátok mondani, hogy ezen a területen kik a jó orvosok?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Zsiby
zsiby
 
 


BAJNINAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!
Kép

És köszi csajom nevében a további köszöntéseket :)

Zuzi,
Jaj, te szegény :( Ez nagyon kakául hangzik! :( ++++++++++++++++++++++++!!! De legalább észbekapott a család, hanem is időben.

Rylie,
Éljen-éljen és gratula!!! :D Ügyes voltál!!! :D
Köszi az érdi tippet :) Az a baj, h ezek általában nem szállítanak házhoz, én meg szerintem az elején nem nagyon fogok tudni kimozdulni a két kőccel és itt minden baromi nagy távolságra van. De azért rákeresek, hátha :)

És köszi mindenkinek a kajaszállítós tippet :) Azért megnyugodtam, h másnak is nagy segítség volt/lett volna. Párom először nem értette miért akarok kaját rendelni, mert h más 3 gyerek mellett is megoldja a főzést. Hát lehet, h én vagyok ennyire puhány, de magamat ismerve, örülök, ha élni fogok :oops:

Deni,
Köszi :) Egyébként semmi extra dolog eddig :wink: Múlt éjszak volt egy-két durvább keményedés, amire felébredtem, de aztán ennyi.
A tegnapi nstn is csak egy látható fájás volt. Szóval nem siet a legény :lol:

Zsiby,
Szerintem a szent imrés dokik nagy része mind jó doki a többiek leírása alapján, de én nem sokat ismerek, úgyhogy majd jönnek a többiek és segítenek. Addig szerintem írjál még szempontot, h milyen típusú doki jönne be neked. A kórház pedig nagyon jó, márt mint a szülészet és gyerekágyas osztály :) Őszintén szólva én anno először a kórházat és csak utána választottam dokit :wink: Mindenféleképpen ott akartam szülni és egyáltalán nem bántam meg. Most is ott fogok nem sokára :wink:
A szülőszobák egyágyasak, 4 sima szülőszoba és egy alternatív szülőszoba van. A kórtermek túlnyomó többségben kétágyasak. A nagy kórház átalakítások miatt csináltak néhány kétágyas kórteremből háromágyasat. Ja és van fizetős egyágyas szoba is (7e ft/éj). Két szobához tartozik egy fürdő. A folyosón vannak hűtők. Szerintem nagyon kultúrált az egész, nincs kórház szag. Szülés után, amit úgy érzed mehetsz is a babáért, aki onnantól kezdve állandóan veled lehet, csak max a fürdetés erejéig szükséges betolni a csecsemösökhöz. Egyébként közvetlen a szülés után két órát lehet még bent maradni a szülőszobán hármasban.
A látogatás pedig úgy működik, h a kórtermekbe szerencsére nem lehet bemenni senkinek sem. Hanem a bejáratnál az üvegajtón keresztül lehet megnézni a babákat és kint a társalgóban beszélgetni a látogatókkal.

Kép Kép
curse
 
 


Szia Curse!

Köszönöm szépen amit leírtál. Nem is tudom, hogy mit írhatnék magamról. Én nagyon kezdő vagyok. Lombikos vagyok, és nagyon nehezen jött össze a baba. Lombik intézményt váltottam, mert az elsőben nem figyelt rám az orvos, és nagyon eltolt a sok hormonnal. Találtam egy jó orvost, és ő műtött meg miomával és endo problémákkal szeptemberben. Most volt a lombik, és szerencsére sikerült. Hétfőn megyek ultrahangra és akkor derül ki mennyi baba van. Nagyon kíváncsi vagyok. :D Biztos, hogy az első három hónapig még az intézménybe kell bejárnom, de utána már járhatok saját orvoshoz. A Szent Imrét ajánlották, mert hogy nagyon jó a kórház, és mert jók az orvosok. Fontos, hogy jó orvost találjak, mert ennyi nehézség után nem szeretném ha eltolnának. Úgy érzem, hogy itt jó kezekben leszek. Nem is tudom, hogy milyen orvost szeretnék. Aki figyel rám, rendesen elmagyarázz mindent, megfelelően ránk néz a szülés után, és jól összevarr. Mert amikor majd szeretnék még gyereket, nem szeretném, hogy egy külön műtéttel rakjanak rendbe. (Sajnos sok ilyen esetről lehet hallani, és barátnőm is járt így).
Sok sikert kívánok a szülésedhez!!!!

Remélem tudtok segíteni. :D
zsiby
 
 


BOLDOG SZÜLINAPOT BAJNI!!! :lol: :lol: :lol:

Köszönjük a köszöntéseket :lol: (bár nem most tartjuk hanem jan.4én)

hamarosan back :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Sziasztok!
Curse miatt néztem be, de nem kérdezek semmit, tudom milyen idegtépő a sok kérdés ilyenkor. Csak jelzem, hogy gondolok rátok!

Zuzi, szegény, jól elkapott téged ez a gyula! Nagyon kakául hangzik... Soksok+!!!!

Ünnepelteket Isten éltesse!!!!!

Zsiby, van egy barátnőm, akinek szintln nehezenn jött össze a baba, neki is volt előtte műtétje (ahol eléggé eltolták a dolgokat), meg hormonkezelést is kapott (at is eltoltá kissé). Végül a sztImrében szült császárral (meg utána még renbetették, amit korábban eltoltak belül), Bardóczynál, mert állítólag ő nagyon ért az ilyen "eltolt" esetekhez.

Mennem kell, ki kell használnom, h nincs itthon senki, rengeteg melóm van.
Puszi m indenkinek!
rídonli#
 
 


Sziasztok lányok!

Köszönjük a köszöntéseket a 2 évesem nevében is :)

Mi most épp kettesben vagyunk apjukkal, a gyerekek lenn vannak Szolnokon. Pénteken még ott együtt köszöntöttük fel Bajnit, aztán én hazajöttem és majd vasárnap megyek le értük :wink:

Kép
Kép

Adélnak utólag is boldog nevenapját :)

Zuzi! Neked pedig gyors és fájdalommentes gyógyulást!

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Zuzmó,
Szegény-szegény!! Hát, jobbulást.
Közlekedési dugónál nekem is legördült a kő, kicsit korainak éreztem.
Én meg nem mutatnám a hasizmaimat senkinek, remélem nem lesz tüdőgyulladásom, ahol azt nézik, ahelyett, hogy rájönnének... Kár, hogy pszichológushoz nem küldtek el, hátha csak beképzeled :( .
Petinek is kötőhártyagyulladása van és emiatt nem alszunk éjjel. Ocuakármit kap, remélem használni fog, mert - bár nincs tüdőgyulladásom sem, de nekem úgy érzem pont elég 2 nem aludt éjjel... :oops:

Curse,
Az összes barátom vagy nagyszülőkkel főzetett az első időkben, vagy rendelt sokszor. Én sem minden nap rendeltem, hanem pl. hetente 2-4x. A többi nap főztem. És sztem 10 gyerekkel is meg lehet oldani, hogy valaki főzzön, sőt gondolom többel is!!! És tegnap tanultuk, hogy milyen fantasztikus tüdőkapacitása van a versenybringásoknak. A tüdejüket sokkal jobban kihasználják, mint egy sima versenysportoló (ugye a magas hegyek is számítanak, nemcsak a bicajozás)!! De nekem az se megy...

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Lindi,
Klassz a torta. Milyen volt belül?

Zuzmó,
A hátizom és hasizom állapota honnan látszik? Gondolom nem pusztán rád néztek, mert akkor nem mondták volna. Vhogy meg lehet ezt vizsgálni?

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Sziasztok,
Gyors bekukk....
Bajninak boldog szülinapot, tök jó a torta. Adél boldog névnpaot....

Kötőhártyagyuszisoknak pedig jobbulást. Nálunk a szemcseppen és golyócskán kívül az segített, hogy vettünk szemviditófű teát és azt itta néha és azzal mostam le a szemét, reggel, délben este és amikor csak lehetett. Persze én is elkaptam tőle és nagyon gáz vóóóóót.

Zuzmó: gyógyulást. sokat gondoltam rád, remélem most már azért jobban vagy.

Rájli: gratula neked, ügyes vagy. Húh méhösszehúzódásoktól már előre tartok, bár sajnos nem ez az egyetlen problémám.... sokat keményedek, meg fájok, de inkább az a gáz, hogy nem tudok ráhangolódni bébicsekre. Nagyon nagyon rossz érzés. :-(

Szrek: gratula a kisfiúhoz, név is szép.

Jövő héten azaz holnap kezdem az NST-ket, nem hiányzik, mert nagyon messzi van a kórház.

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Barninak utólag is boldog szülinapot!

Móni,
rossz hírem van: sajnos a hasizom hiánya gyönyörűen látszik, még orvosit sem kell végezni ahhoz, h észrevedd.
hátizomhoz már talán kell vmi egészségügyi háttér, de az sem sok. 8)

kötőhártyások jobbuljatok, velünk együtt. :lol:
mi hepar sulfurt nyomunk rá.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Johi,
És felnőttnek is jó a szemcsepp?
Milyen golyót kaptatok?
szemvidító akármit drogériában v. gyógynövényboltban vetted? És milyen higítású teát főztél?
Én se tudtam - annyira, amennyire sztem akartam volna - ráhangolódni M-ra, de úgy emlékszem ezt mások is írták... Nekem volt lelkiismeretfurdalásom, mert este mikor szegénykém mozgott én csak ültem és annyira fáradt voltam...

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Zsanci, Johi, Zuzmó,
mennyi idő alatt múlik el a kötőhártya gyulladás? Már az első jelnél el lehet kezdeni pl. szemcseppet a testvérnél?
Bogyóból hányszor hányat szedtetek (Zsanci)? Petinek nappal kutya baja, de éjjel sírdogál és nem hagy aludni, meg ő se alszik, szóval volt ennél jobb is. Gázul hangzik, hogy panaszkodok, de eddig az éjjelek azért jók voltak. Ha 5x fel is keltem néha, de nem 2!! órára! És nem Pettsont olvastam!!!

A hasizom azért volt kérdéses, mert nekem sztem nem elég, de pl. pilates órán tudtam csinálni a hasizomgyak-okat. Jó, nem R.Réka szerű nők jártak, és el is fáradtam, de vmi hasizmom maradt v. lett azóta...

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Sziasztok :)

Curse :D sejtettem, hogy ez lesz, Faludi jól beijesztget, aztán szépen túlhordod Alexet :) de inkább ez, mint hogy másképp alakuljon! továbbra is drukkolok és várom a híreket :) puszi!

Zuzi, jobbulást!!!!! ++++++++
Színházban voltunk Bábszínházban (János Vitéz), József Attilában (Süsü), és már beszereztem jegyet jövő hétre a Figurinába (A Mammut mögött van, picike bábszínház, nincs belépő, hanem mindenki "adakozik"), és a Fabulába is van már márciusra jegyünk a Mazsolára. A Kolibri Fészekbe feb 13-án pénteken 9-től lehet menni a márciusi jegyekért, szeretnék venni a Moha és Páfrányra is.

Sokan kérdeztétek, a figyelemzavarba simán belefér az is, hogy egyszer 1,5 órát végig tud ülni, ha vmi érdekli :) tehát ettől még sajnos figyelemzavaros a gyerek, bár egyre kisebb mértékben.

megjött közben a papír a vizsgálatról, semmi jó...

de legalább kárunk sem lesz belőle, ettől még felveszik óviba és a fejlesztők is megkapják utána a normatívát.

más pszichológiai vagy pszichiátriai vizsgálatra nem akarom vinni, nincs is rá szükség, én nem fogom ettől jobban ismerni a gyereket. az meg nem hiányzik, hogy találgassanak vagy még súlyosabb dolgokat írjanak le róla. dolgozunk tovább, ahogy eddig is... bár most elvittem egy "új" (neki új, nekem régi kapcsolat) szakemberhez, aki ADD-sekkel és ADHD-sekkel foglalkozik, aki több, gépekkell végzett vizsgálattal (nem ránézésre) meg tudja állapítani, hogy egyáltalán az-e a fiam, és ha igen, akkor ő is tesz egy komplett terápiás javaslatot - ebben étkezési, mozgási tanácsok mellett agytréning és homeopátia szerepel. De előbb lássuk a vizsgálati eredményeket...

óvival kapcs. február végén lesz a jelentkezés a kamaraerdei waldorf óviba, azt megpróbáljuk. azt gondolom, hogy Istinek kell az az extra védelem és türelem, az integrált csoport (nem bontanak se kor, se képességek szerint), és az a nagyon hangsúlyos zenés/ritmusos/kézműves stb nevelés, ami a waldorfra (erre konkrétan) jellemző. és az ő szempontjából az is fontos, hogy biovegán kaja van. Húst kaphat itthon is, viszont így sok zöldséget és gabonát fogyaszthat, cukrot meg tartósítószert és színezéket és tsait, amik rosszabbítják az állapotát, viszont nem.
az sem mellékes már, hogy itt vannak a kis barátai, akikkel több mint egy évet együtt járt/jár a baba-mama csoportba :)
ha ez nem jönne össze, akkor kezdek csak másfelé keresgélni :)

Rylie, azt eddig is tudtam, hogy Isti lúdtalpas, de nem gondoltam, hogy ekkora a gond. Azt gondoltam, hogy ez még belefér a "minden gyerek lúdtalpas kezdetben, aztán megerősödnek a lábizmai és megemelkedik a boltozata" történetbe. tévedtem. de már ezen is dolgozunk, és előbb utóbb lesz gyógyszandi is. de ránézésre tényleg nem volt olyan látványos, mint ahogy a doki leszúrt, hogy miért nem vittem már rég ortopédushoz a gyereket...

nekem 10-11 éves koromban írták fel az első lúdtalpbetétet, utána hordtam vagy 5 évig, és elég jól rendbejött. ezért se paráztam, meg hát nálunk a családban mindenki lúdtalpas :P arra azért odafigyeltem, hogy jó/új cipőket vegyek neki, legalább ebből ne legyen baja (én kamasz koromig örökölt cipőkben jártam, biztos az sem tett jót)

Johi, nem akarsz elmenni Mona Lisára? én csak 2-3 alkalommal jutottam el a 2. terhesség legvégén, de "megmentette az életemet" :D

Farkas007, már vki írta, de 7e ft/éj a "VIP" szoba :)

votiv 8)
votiv
 
 


Votiv,
A jó kaja P-nek is számít. Vagyis látszik, ha vmi ...-t eszik. Ilyen szemponból nem tökéletes az ovink, bár annyira nem is rossz. De jobb lenne, ha ott csak olyan dolgokat kapna, amikkel teljesen egyetértek és itthon lehetnék nyugodt lelkiismerettel lazább. Az itteni w oviban is nagyon tetszettek az ételek. És rsz is volt benne - ami különösen megragadott. Pl. hétfőnként ilyen növény, kedden olyan... És persze nem volt hús. És cukor sem. (P-n a cukor látszik!! Hiába sütök itthon kb. minden nap, azért abba ált. nem is rakok cukrot vagy nagyon keveset.)

Tudnátok segíteni abban, hogy M-nak keresek ajándékot. Imádja a nyomkodós dolgokat, van egy örökölt játéka, ami állathangokat és a számokat angolul és olaszul adja, ha megnyomja a megfelelő gombot. Játszani is lehet vele (kérdez a gép és ha jól felelsz, akkor örül.) Van vkinek ilyenről tapasztalata? (Persze csak akkor, ha még kapható boltban?) És bejött a gyerkőcének? M. ritkán kap nagy játékot, most szeretnék vmi klasszat venni neki, amit nem úgy örököl és tényleg tetszene. Ő olyan elüldögélős, birizgálós fajta...Viszont a játékok többsége első pillantásra elég taszító. Lehet hogy ezt se vettem volna meg anno, csak hát egyrészt úgy kaptuk, másrészt imádják!!!

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Móni,
mi hep sulfból napi 2x3-at kaptunk, de én már csak egyszer adok neki, mert neki is inkább csak éjjelre rosszabbodik, napközben király.
euphrasiaból pedig 3x3 volt a napi adag.

játék ügyben nem tudok segiteni, Meme is ilyesmiket szeret, de mi most az ovis Luca napon vettünk pár használt műanyag, zenélős bigyókat, nyomkodhatja, stb. imádja.
ezek egyik simba gyártmány, ami alapból elég gagyi, de ez most nem.

Johi,
én sem tudtam ráhangolódni a második gyerekre, de mégis szeretem. Mostanra.

Votiv,
hajrá.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Johi,
tényleg, most felidéződik a ráhangolódás és az egész születés előtti időszak. Lehet, hogy nem hangolódtam rá úgy mint P-re, de akkora volt a szerelem már az első mp-től (vagy inkább a szülés megindulásától), ami még mindig tart. Gőzöm nincs szép-e, okos-e, de odavagyok. (Nagyfiamat szépnek, elég okosnak látom és odavagyok (persze nem azért, mert szép és okos, de annak látom), M-t nem is látom és odavagyok!)
Én női jógán voltam szülés után 1.5 évvel és annyira jó volt!!! Votiv Mona Lisa-jarol jutott eszembe, ami nem tudom mi és tul.képpen a női jógáról is csak sejtéseim lettek, de megmozdított bennem vmit, aminek mozdulnia kellett. Jó lett volna hamarabb menni és persze jó lenne most is járni...

Votiv,
És dolgozni tudsz most? Írtad, hogy egy időben kevesebbet, de nem tudom mihez képest.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Johi: ha minden igaz, és eljutok valóban, akkor szerdán én is megyek jövő héten a Mona Lisába... :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Móni, nappal egyre ritkábban/kevesebbet, így több marad az éjjelekre, hajnalokra. és lemondtam sok "szorgalmi" munkáról is, amelyeket szinte csak időrablásnak éltem meg. Pl. nagyon ritka az, hogy sajtóközleményekből próbálok vmi informatív cikket barkácsolni...
Viszont cserébe elkezdtem filmkritikát írni rendszeresen, ami jó, mert 1. járhatok moziba 2. itt megismerkedhettem végre a kollégákkal, nagy öregekkel, meg egyáltalán belekerültem vmi vérkeringésbe, amit otthonról dolgozva nem érezhettem 3. szeretem a filmeket 4. szeretek róluk írni, más, mint a tv, sokkal emelkedettebb (még akkor is, ha egy akciófilmről írok) lehet hosszabb és mélyebben elemző. és rendesen elő kell vennem az agyamat, utánaolvasni a filmes vagy irodalmi összefüggéseknek, motívumoknak, szóval ez nagyon klassz és nagyon élvezem is :))
és az is igaz, hogy az utóbbi időben több durva anyázást kaptam a tv-kritikák miatt (szerintem nem megérdemelten), és kicsit háládatlannak érzem most azt a feladatot :roll:

votiv 8)
votiv
 
 


Votiv: a filmkritikusság mellé még valahogy bumlizd ki magadnak az étteremkritikusságot és akkor végképp utálni foglak :mrgreen:
Ez egy szuper dolog - mármint a filmkritizálásos meló, szerintem nagyon jó váltás volt ;) Rögtön eszembe is jutott a suli ahol voltak ilyen kritikai óráink és annyira szerettem....
Programok nagyon jók! Ha van még ilyesmi programajánlód máskor is tedd közzé, mert amiket írtál annak a feléről én még nem is hallottam.. :oops:

Bájvédő: voltunk Misi Mókuson a Bábszínházba. Ha a gyerek az öletekbe fog ülni akkor ne vegyetek két jegyet, mint én..akkor elég egy is. Másrészt mi még szerintem pihentetjük a színházasdit min fél évet, mert a Misi Mókustól is betojt a gyermekem és a második felvonás elején el kellett jönnünk. Egyébként nagyon szép és színvonalas a bábszínházi műsor. Mondjuk engem zavart, hogy a gyerekek alapzajától nem hallottam rendesen a szereplőket 8)

Deni: ez még lemaradt a múltkorról: szal igen Dévényes néni anno nézte Bori bokáját, kellett is masziznom, de aztán elmaradt valahogy :oops: meg akkor nagyon a nyakára koncentráltunk és én is úgy voltam vele, hogy minden csecsemőnek görbe a lába és a bokája befelé áll aztán majd valahogy kiegyenesedik. Úgyhogy most újra elkezdtem úgy masszírozni a boka melletti részt ahogy anno a dévényes néni mutatta..hátha..

Lindi: BAJNINAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Ezt a tortát is te csináltad?? wow!

Curse: Hajrá, hajrá! Most már szülhetsz? Itthon van Apjuk?
Főzés dolgot megértem. Én csak azért főztem, mert Kamillának akkor még tartottuk a tejdiétát, igy az volt a tutti amit én csináltam.

Móni: onnan tudhatod, hogy csökött a hasizmod (mint nekem), hogy eszel egy jót (nem sokat, csak jót) és máris úgy nézel ki, mint egy 4 hós terhes! :? Azaz a gyomrodat nem fogja "vissza" a hasizmom...erre azt mondják tudományosan, hogy renyhe a hasizom. Na enyém is ilyen, de ha pl csinálnék 50 felülést tutti lenne izomlázam, szal valami van ott, csak el van punnyadva :roll:

Johi: +++++

Zuzenka: jól vagy már? Remélem igen! +++++ neked is!

Zsiby: neked szerintem UM is jó lenne, császározásba úgy tudom elég profi és ha előre elmondod, hogy mi a helyzet veled akkor biztos odafigyel rád rendesen.

Rylie
rylie
 
 


Utólagosan névnaposoknak sok boldogot!

Bajnit Isten éltesse sokáig.

Lindi!
kafa a torta, habár látom, hogy idén nem te kreáltad keksztekercs anyagból, meg marcipánból. :)))
neked hogy jött be a gép? én egy csomó trutyit eltüntettem már vele, de még sok idő kellene, hogy ki is tudjam használni.

Zuzi,
+++++++++++++++++++++

ancsipancsi
 
 


Betegeknek bulást és sok-sok ++++++++++++++++!!!!!

Mi is csatlakozunk, a gyerkők taknyolnak rendesen :( meg egy kicsit mi is, a héten tuti hogy oviba se fogunk menni, megy itthon a rontom-bontás, nem sok "szabadidőm" van :mrgreen:

Lindi :) Isten éltesse Bajnit!!! Nagyon királyságos a torta, nyammmmm :D :D

Zuzi :) Tüdőgyula :( :( +++

Votiv :) Hát a beszólások nem lehettek vmi szívderítőek, remélem a filmkritika jobban bejön majd! mindenesetre jóóól hangzik :D

Rylie :) Bori bokájának ++++, a maszizást tűri? Lehet hogy hülye kérdés, de ugyanúgy kell maszizni a bokáját most, mint újszülöttkorban?

Curse :) Mi van??????????????????
denizsa
 
 


Zsiby,
engem UM császározott és igen nagyon jól csinálta :) nagyon tudom ajánlani!

Votív,
de jó ez a filmkritikus dolog! az már kevésbé, hgy mindezt éjszaka kell csinálni.... no erre én képtelen volnék, mindn szabad estémen (mármint amikor Apja altatja a gyereket és magát is :mrgreen: ) eldőlök éjfélkor, nem tudom kihasználni az időt :? :?

Curse
MZ/X MZ/X jelentkezz jelentkezz!
nem ér itt kétségek között tartani minket :)

Kép
akata
 
 


[quote="akata"]C írta:akataurse
MZ/X MZ/X jelentkezz jelentkezz!
nem ér itt kétségek között tartani minket :)


Remélem Curse nem orrol meg amiért hírt adok Róla...
Tegnap este még bejelentkezett nálam msn-en, írt is néhány sort, bár én meg pont nem voltam gépnél. Mindenesetre egyben volt, bár Alex feszítette szana-szét, úgyhogy pár perc múlva ment is eldőlni. Volt dokinál is, de azt majd leírja Ő, már ha még meg nem szült. 8)

Én meg jövök még később, ha gatyába ráztam magam, mert még alig látok ki a fejemből és a konyhában is "mintha robbantottak" volna állapot uralkodik.

Ani
manitou
 
 


Zuzi,
Bazsónak NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D

Kép

Neked továbbra is ++++++++++++!!!!Remélem már jobban vagy!?

Ríd,
:D :D

Lindi,
Micsoda klafa tortát kapott Bajni, nagyon tetszik!!! :D

Johi,
++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!

Votiv,
Ovihoz nagyon drukkolok!!! Tényleg nagyon szuper lenne Istinek! A filmes meló nagyon tecc, a fikázokkal ne foglalkozz. Nem lehet mindenkinek egyforma ízlése :wink:
A dokink meg már csak ilyen! :wink: Páromat a tegnapi vizsgálat után próbálta paráztatni, h majd milyen gyorsan meglesz a tesó. Elmondta neki, h hogy kell elvágni a köldökzsinórt, ha esetleg nem érnék be a kórházba :lol:

Móni,
A fisher pricenak van olyan telója, amit ha nyomkod, akkor mondja a számot vagy betűt. És ha átállítja, akkor különféle zenéket nyom, bár ez nem dícséri meg a gyereket meg ilyesmi, csak a saját dolgait mondja. Illetve Adélnak van még egy ilyen micimackós játéka is, amit ajiba kapott (tehát nem tudom hol lehet beszerezni). Az azt tudja, h pl. mondja a micimackó, h 3 alma és akkor a hármas gombot kell rajta megnyomni és ha ügyes a gyerek, akkor baromira örül neki és megdícséri. Na most gondolhatod, h Adél hányszor talál telibe 8)

Rylie,
Borka bokájának +++++++++++++++++!!! Remélem, h a masszi beválik. Végülis, ha anno ezt javasolta a dévényes néni, akkor bizti használni fog.
És igen, szerencsére Apa részéről már minden okés, nincsenek külföldi utak meg ilyesmi, úgyhogy már csak Alex szívat minket :wink:

Deni,
Jobbulást Nektek!!! És hiányzik Bálintnak az ovi?

Ani,
Hát persze, h nem, sőt!! :wink:

És köszi, h így érdeklődtök, aranyosak vagytok :D Egy picit el vagyok kenődve :( Tegnap voltunk dokinál és a másfél hét alatt sok változás nem történt ott lent. Pedig iszonyat sokat keményedek az utóbbi napokban, azt hittem, h lesz vmi pozitív hatása, de sajna nem :( Kísértetiesen hasonlít a dolog Adéléhoz, úgyhogy kezdek parázni megint a hosszú vajúdástól. Mondjuk egy pozitívum van a dologban, h most már tudom, h túl lehet élni.
Most abban maradtunk, h ha jövő hétfőig nem akar Alex kibújni, akkor kedden kórház. Nagyon remélem, h erre már nem fog sor kerülni.

Kép Kép
curse
 
 


INNEN IS NAGYON BOLDOG NÉV- ÉS SZÜLINAPOKAT!!!!!! :D :D :D

Curse,
hajrá! :D ne parázz :D mindjárt itt lesz Alex :D
kaja témában sikerült megoldást találni?

Rylie,
a Bábszínházban nekünk is végig az ölünkben ült Ábel
mi a Minden egér szereti a sajtot c. előadást néztük, Ábel is félt benne a cicától, de alapvetően szerintem nem félelmetes :D (annyira) és hát alapzaj az volt nagyon és a szünet is hosszúnak tűnt nekem, csodálkoztam, hogy Ábel bírja idegileg, én azt hittem, lezavarják egyben inkább az előadást

Zuzi,
jobbulást!!!! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


BAZSÓNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D :D

Curse :) Köszi! Bálint emlegeti az ovit, de szerencsére jól megvan nélküle, most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljon és megerősödjön, állítólag 9-en járnak még be a csoportból és ők is mind taknyosak, nem szeretném, ha azonnal bekapna egy másik bacit :roll:
Drukkok mennek ezerrel!!!!!!!!!!!!
denizsa
 
 


Boldog Bazsó napot! :lol: :lol: :lol:
gyógypuszik anyádnak :lol:

Hajrá Curse! Angi nekem pont aznap jött ki amikorra már befektettek volna :lol:
S ha tudsz akkor nyomás Mona Lisa-ra!

Votív! filmkritika: egyik álomjobom :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Votiv: köszi a tippet, jövő héten ha még bírok és egyben, akkor mindenképpen elmegyek. Kár, hogy nem korábban olvastam el a bnyetet, mert akkor végül már ma is mehettem vóna. De sebaj, ma megyek a dúlámhoz. :-) Istinek drukkolok az ovihoz. Filmkritika tök jó...

Móni: én egy sima bioboltban vettem a szemviditó teát és arányokat tőlem sose kérdezz, mert béna vagyok és következetlen. Főztem érzésre a teát, volt hogy nagyon erős volt máskor meg gyengusz. De nagyon finom érzés volt vele lemosni a szemet. Én euprasiát szedtem és Fanni is, meg szemcsepp... vigyázz nagyon fertőző, én simán elkaptam. :-)

ZuZ: remélem már sokkal jobban vagy.

Curse: akkor drukkolok, hogy legkésőbb hétfőn előbújjon a fiatalúr. Én is sokat keményedek...főleg bizonyos dolgok után. :-)

Lányok: drukkolhattok ám... hátha a boszitopik.....

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Bazsónak boldog névnapot!

Johi: nekem sikerüt eljutnom a Mona Lisába. Jó volt. :)
Na és kivel futottam össze? :P Hát Kisherczeggel. Úgyhogy Curse, sanszos, hogy ti találkoztok odabent... Reméljük, mihamarabb. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Curse: HaJRRÁ? HAJRÁ!!
és ne izgulj, nekem ugyanez volt: 39. héten még csuma zárt méhszáj, és rá egy hétre 4 ujjnyi! Előtte játszótéren voltunk Kamillával és szerintem én ott már vajúdtam, szal ha még bírsz akkor túrázz egy kicsit a környéken ;)

Bazsinak Boldog Neve Napját!!
Remélem Zuzi jobban vagy már?? :roll:

Betegeknek jobbulást!!!
Tegnap Kamilla is hőemelkedett már megint, előtte levő nap egy pici láz, és összeségében tiszta nemnormális volt az elmúlt héten. Csórival annyit kiabáltam, meg veszekedtem, hogy csak na. Erre este együtt fürödtünk és csak kiváncsiságból benéztem a szájába, és lőn kibújt félig a hátsó utsó rágófog. És akkor nagyon elszégyelltem magam :oops: , hogy csórikám ezért volt kikelve magából annyira... és meg is nyugodtam, hogy akkor nincs semmi vírus vagy ilyesmi csak a fogától lázas. Úgyhogy igenis fogtól lehet láz, mert egyébként semmi más bajunk nincs!

Johi: Drukk Drukk ++++ tessék kibírni még minima 2 hetet ;)

Kérdés:
citromfű teát milyen arányba kell csinálni, hogy finom legyen???
Mert én bárhogy csinálom mindig zöld fű íze van és köze sincs a citromhoz :? vagy ez ilyen?? :roll:

Rylie
rylie
 
 


Rylie,
grat a foghoz :D
és szerintem a citromfűnek csak az illata citromos, amikor leszedi az ember, a tea ízre nem az

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Szrek: gratu a félidőhöz! :) :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,
köszi :D

Bazz, szerintetek hogy kell azt finoman kideríteni, hogy mi történik a csanában? Ábel valami olyasmit mondott a nagymamájának, hogy az egyik emberke a csanában (gondozó) bezárja őket. :twisted: Az a baj, hogy nem tudtam egyelőre Ábelből több infót kiszedni, eddig is volt fura érzés a csanával kapcsolatban, de ez totál kiveri a biztosítékot. :(

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?