Új privát üzeneted érkezett!

Vicky
Üdv itt! Írj egy kicsit magatokról!

Babe
Jó fej a dokitok. Tudhatná, hbeutaló nélkül már a büfébe se engednek be... :roll:
Szívzörej nekünk is volt. Voltunk is szív uh-n, de inkább az előzményeink miatt.
Nekünk van járókánk,de nem mondanám, h Bori nagy rajongója lenne. Sajnos...
Pampers nekünk se jött be. Mi is Liberot használunk.

marek

Szöszke

Köszi, utána néztem, a lényegét megtaláltam a 4É, majd kipróbálom.
De ma nagyon jó fiú volt Áron, többet is aludt, többet is játszott egyedül, én még arra is gondolok, hogy ez az esős idő is megviselte, mert mástól is hallottam, hogy 2-3 napja sírós lett a babája. Remélem, csak ez volt.

És nektek már a késői elalvás is megváltozott?

Éva

Kép

Kép
éva75

sziasztok!
Vicky, ha kifelé is kancsalít, vidd el gyerekszemészhez, mert lehet szürkehályog, mint a barátnőm kislányának. Azért is kancsalíthat, mert próbál "kinézni" a hályog mögül. Reméljük nem az. Egyébként nagyon szép kisbaba!
bocsi a kotnyeleskedésért!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Vicky - Üdv köztünk!

Pelenka - Nekünk bejött a Huggies is meg a Libero is, a Pampers nem, különösen,amelyik nem gumis. A Babylove-ot még nem próbáltuk. Mennyivel olcsóbb a többinél? Mert ahogy nézem szinte mindegyik 50 Ft körülire jön ki / db.

Képzeljétek Szabi úgy belejött az alvásba, hogy szopik után 1,5 óránál többet nem bír ébrenlenni. Dörzsölgeti a szemét és ha nem teszem le aludni ordítás lesz belőle. Ha leteszem, alszik vagy 2 órát. Na nem mintha bánnám, csak a fura, mert a múlt héten még csak fél órákat aludt napközben.
A másik dolog: a Rota oltás óta nem akar elmúlni szegénykémnek a nyálkás híg kaki hiába kapja a Normafloret. Ma azt mnodta a doki nénink, hogy nem akar gyógyszert adni amíg nem muszáj, adajak neki párolt sárgarépát pürésítve. :roll: Még nem próbáltam, megvárom vele Tomit, mert azt hiszem ezt meg kell örökíteni. :wink: Kíváncsi leszek nagyon.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ja, és kedd óta átalusszuk az éjszakát!!!! Este 9 körül lealszik és reggel 6-fél 7 körül ébred! Eddig nem akartam mondai, hátha csak véletlen sikerült. Remélem most sem kiabáltam el. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Babe:köszi a dicsit.

Dalminha:köszi én jó néven veszek minden tanácsot.Kifelé nem szokott kancsalítani.ja és ez nem állandó.

felteszem a szüléstörténetemet.nem volt egyszerü szülésem.
Felrakom a szüléstörténetemet.

Szüléstörténet

Október 10.-én reggel mentünk szokásos NST-re.
Minden rendben volt. Berzsenyi doktor úr vizsgált, ami nagyon kellemetlen volt. Magzatvizet akart nézni de elég szűkös volt még a hely és rásegített kicsit.
A vizsgálat után elég rendesen véreztem, ami egész nap folytatódott. Mondták, hogy ez a vizsgálattól van. Hazamentem lepihentem és a hasam elkezdett fájni. Délután egykor kezdődött. Eléggé görcsöltem 15-20-30 percenként. Össze vissza. Ezek a görcsök már nem múltak el. Próbáltam pihenni de nem ment. Este anyukámék unszolására bementünk a kórházba, mert a vérzésem sem csillapodott. Hét órakor értünk be. Egyböl megvizsgáltak mondták, hogy bő kétujjnyira vagyok nyitva, ami nagyon jó. Aztán mentem a vajúdóba. Ott elég sok időt eltöltöttem közben nézték a szívhangot vizsgáltak is, többször de a helyzet nem változott. Hajnali négy órakor mondták, hogy háromujjnyinál járunk nemsokára burkot repesztenek. Hat órakor átvittek az egyik szülőszobára hívtam Orsit, hogy jöjjön. Elcsípték a burkot, aztán jöttek az igazi fájások. Orsi nagyon sokat segített nekem. Végig mellettem volt fogta a kezem, törölgette a homlokomat és sokat beszélt hozzám. Felfektettek a szülő ágyra, hogy nézzék a szívhangot onnan már le, sem szállhattam, amit nagyon rosszul viseltem. Eléggé ingadozott a Fannikám szívhangja és a szobában csak Orsi volt velem. Ő rohangált ki hogy valamit tegyenek már. Én már nagyon magamon kívül voltam nagyon fáradt is voltam. Elég csúnyán viselkedtem szerintem nagyon fájt és sokat kiabáltam. Kaptam infúziót, és utána gyorsabban jöttek a fájások. A kitolási szak nekem nagyon sokáig tartott. Persze akkor is többször ott hagyott a szülésznő. Gondolta megint egy hisztis kismama. Mondtam, hogy nyomnom kell ö mondta, hogy nyomjak és kiment. Ez legalább egy óráig tartott az Orsi tartotta bennem a lelket. Mikor nyomtam mindig erősített, hogy ne hagyjam abba, és sokkal könnyebbnek éreztem, ha beszélt nekem. Mondták hogy már látták a fejét. Orsi is megnézte és még jobban erősített, hogy mindjárt kint lesz. A doki Dr.Páál volt rásegített egy kis nyomással a hasamon. Aztán kibújt a kis Fannika. 3700g-mal és 52 cm-el .Orsi vágta el a köldökzsinórt, ami a nyakán kétszer is rajta volt, úgyhogy nem én voltam a hisztis kismama. Mikor kibújt a Fannikám tényleg minden fájdalmam elmúlt. Akármilyen fájdalmas a szülés a világon a legszebb dolog.Nagyon szép kis baba.
Itt is megköszönném az én drága barátnőmnek a sok-sok segítséget nélküle nem sikerült, volna. Nagyon sokat jelent nekem hogy ott volt. Még a varratokat is megvárta és végig fogta a kezem. Mindenkinek ilyen szívbéli barátnőt kívánok, mint az enyém. Nagyon szeretem.
"Amikor megszületik egy várva várt gyermek,az élet dolgai új értelmet nyernek .Apaszív,anyaszív dobban meg egy párban,új fénnyel ragyognak a világra hárman."
Kép Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikcy6 2009.01.30 16:54-kor.

vikcy6
Pákozd

Bettyna...tényleg jó a Babylove-os pelus, mi a 4-9 kg-ost használjuk.Gumirozott a ragasztós füle, nagyon jó!
:lol: Utoljára 37ft-ért vettem! :lol:
Nekünk is a Pampers a mumus, kifolyik belőle minden, és elég kicsi méretek. :?

Babe...még nem fordul át Norbika. De csak így tud elaludni.Ezért így teszem le ha álmos! :)

vicky...üdv itt! szépek a képeitek! :D

Kép
Kép
lovaszkata

Ja, és Bettyna, gratula az ügyes alváshoz! :)
Mi is 2 hete alusszuk át az éjszakát.
Este10-től 5-6 ig :D , de 2 napja már negyed 7-ig aludt Norbi!

Rohanok mert bömbi van! :shock:

Kép
Kép
lovaszkata

Fannika még nem alussza át az éjszakát.Egyszer már sikerült neki.Ő még szopizik éjjel is.

Pelus:huggies,libero pampers nekünk midegyik bejött.Sokan mondják hogy a tescos pelus milyen jó.hát nálunk nem igazán jött be.De azért a libero a legjobb szerintem.

Van egy oldal ahol sok-sok dolgot lehet olcsóbban venni.

www.bookline.hu

ha gondoljátok nézzétek meg.

vikcy6
Pákozd

vikcy: Laura is 3700grammal és 52cm-el született :lol: csak nekem nagyon könnyű volt a szülés, 3óra alatt lezajlott minden, fájdalmasnak se mondanám. Az nagyon rossz lehetett, h nem álhattál fel a vége felé, én nem bírtam leülni, főleg nem feküdni, egyfolytába mászkáltam fel-alá.Ami nagyon jó volt nekem, az az, hogy lehetett fürdeni, mivel a derekam fájt, jót tett neki a melegvíz.
A szülésznő fogadott volt? Érdekes, hogy a kitolási szakban csak úgy otthagyott...

bettyna: Én 28db-os csomagot vettem 1000Ftért. Azt hiszem a több darabos( ? mennyi) is még 2000Ft alatt van. Sztem próbáld ki, tényleg jó. A Tescosat Én is próbáltam, az sem votl rossz.

Kép
babe.

Hali!

Elő-elő keveredek... :)

LK: hozzátápi - Lilinek adtam egy két falat reszelt almát 5 hónapos korában, az erről készült képeket tettem fel múltkor... A reakció egyértelmű volt :) Ez után már csak 6 hós kora után vettem elő megint a HT-t... :)
Én Lilivel a zöldség-gyümi féléket részesítettem előnyben. Lili anyatejes baba volt, nem adtam neki tápit, csa 9 hós kora után... És addig tejpépeket sem adtam... Nem akartam, hogy kiváltsa a tejcit... Mert hasonló, de ízesebb, szerintem a gyerekek egy idő után inkább azt ennék mint az anyatejet... De ez csak szvsz :)

Amúgy Lili csak a hipp ételeket szerette, így ő azon nőtt fel :) És nekik van pici üvegben alma és répa is... Nekünk ez is 3 napig tartott ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Bettyna: a hordozós kabát olyan, amire előre is, és hátulra is lehet egy betétet becipzározni... Hátul a babának van egy plusz lyuk a fejének, így két fej nyílással bír. Óriási találmány... Ha hátul van a baba, akkor egy madzaggal tudod meghúzni a nyakán a nyílás száját, és akkor nem fázik :) Van neki 2 kapucnija, egy macifüles Borinak, meg egy anyás, anyának :D
A legjobb benne az, hogy nem kell plusz rucikat adni a babára, hanem ahogy otthon is van, úgy teszed a hordozóba + sapi, és fel a kabát rátok. Ennyi... És meleg... :P

Van képem róla, de még várat magára, mert nem szedtem még le a gépről... 7 végén igyexem pótolni a mulasztásomat :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

NyugtonMalac....köszi az infót!
Már akartam is kérdezni ha felbontok egy üveges bébiételt, akkor elrakhatom e a maradékot? :roll:
De akkor te is 3 napig adtad neki, akkor igen. Jól értem?
A leveket is el lehet tenni 1-2 napra a hűtőbe?

Ma vendégségben voltunk a másod unokatesómnál! :lol: Neki is van kisbaba,10 nappal fiatalabb a Norbinál.
Olyan aranyosak voltak együtt! :lol:
Együtt sírtak, együtt nevettek, szó szerint. :wink:
Ha nem baj megosztanám veletek!

Kép Kép
Kép Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Remek kis kezdődő mellgyuszival mi a teendő? Bori elaludt, tehát szopi már nem lesz, fejővel nem jön semmi, viszont tele van csomóval, besz@rok, ha hozzáérek. Nem tudok ennyi csomót kimasszírozni. Lázcsillapítás gondolom nem működik szoptatás alatt... :roll:

marek

Marek!
Én bármit olvastam róla a neten,mindenhol azt írták,hogy sok pihenés + meleg vizes zuhany + meleg borogatás + masszírozás.

De van rá homeós bogyó is:
csíkokban vörös,duzzadt mellek,láz: Belladonna 15 CH

duzzadt,érzékeny emlők,csomók: Phytolacca 9CH

mozgásra fájdalmas, kemény,feszülő mellek: Bryona 9CH

duzzadt emlő,rózsaszín bőr,hideg borogatásra enyhül: Apis mellifica 15CH

Kép

Kép
borkaby

Köszi!
Kb erre gondoltam én is. Mindjárt megyek is pihenni, mert a fejés nem működik... :roll:
Homeós bogyót nem szedhetek. Laktóz van benne... :roll:

marek

Vicky!
Jó hosszú szülésed volt,viszont a végeredmény csuda édes :)
Hogy hogy otthagyott a szülésznőd?
Lehet,hogy jobb is,hiszen ott volt veled a barátnőd,gondolom igazi érzelmi támaszt és biztonságot úgyis csak ő tudott adni.

LKata!
Aranyosak a babák :)
Kis hasalós mosolygós :D Nagyon érdekes az a labda. :D

járóka:

én is ezen gondolkoztam,hogy kell-e járóka... nem hiszem,hogy egész napra beletenném Tomit,de ha elkezd mászni,akkor jól jöhetne,ha fel akarok mosni/porszívózni. De ezt biztosan másképp is meg lehetne oldani.
Mire,hogyan lehet használni? Mennyit lehet benne a baba? Gondolom,mikor már mozgásigénye van és helyváltoztatásra is képes,akkor már nem nagyon marad meg benne.

csak nézem,hogy mennyien átalusszátok már az éjszakát. Mi még mindig nem :roll: 3-kor minden este felkelünk,ez a fix időpont,de van,mikor 1-kor is (pl. szerintem ma is az lesz,mert elaludt Tomi már n9-kor). 3 után pedig legközelebb 6-f7 körül.
Lehet,hogy én is megveszem a Suttogónak ezt a másik könyvét. :)
csak legyen időm elolvasni,ugyanis most már szoptatás alatt nem szabad olvasnom és beszélgetnem sem,mert minden elvonja Tomi figyelmét és játszani akar meg magyarázni. Csak ilyenkor meg fél óra múlva újra szól,hogy éhes,úgyhogy félre szoktunk mostanában vonulni kettesben enni. Nálatok is van ilyen vagy csak megkezdtük az első lépéseket az elkényeztetés felé? :roll: :oops:

Ma voltunk csípő uh-n,és szerencsére mindent rendben találtak,Tomi végigvigyorogta és gőgicsélte az egész vizsgálatot,úgyhogy nagyon megdicsérték,a doktornéni szavait idézve "mekkora nagy legény" :D
most rögtön kihúztam magam,nem úgy,mint a múltkori könnycsatorna átmosáson.

szívzörej:

Tominak is van,a háziorvos küldött el minket kardiológiára vele. meghallgatta a kardiológus a szívecskéjét,utána pedig rátették EKG-ra (2 nagy csipesz a karjaira,kettő a lábijaira,pár perc,nem fáj,nem is volt Tominak ijesztő. Mi kb. 8 hetesen voltunk,az nem tetszett neki,hogy pelusra le kellett vetkőzni).
nekünk is azt mondták,hogy a gyerekek nagy százaléka szívzörejjel születik,van, amelyik elmúlik születés után pár nappal, héttel,van,amit később nőnek ki. Hát mi gondolom ez utóbbi kategóriába tartozunk,mert 8 hetesen még észlelték.
Én is nagyon aggódtam,de talán Sensie nyugtatott meg,ha jól emlékszem,hogy neki is volt és tizen-valahány éves korában nőtte ki és nem lett semmi baja. Anyukám mondta,hogy nekem is volt (én erről nem is tudtam...)
Most kell majd februárban vissza mennünk kontrollra. Remélem ott is minden rendben lesz.
Babe! Ne izgulj az a lényeg,biztos mondta volna a háziorvosod,ha valami nagyobb dolgot hall a kis szíve körül.
(Meg azt hiszem a súlyosabb szívzörejnek vannak egyéb jelei is,fáradékonyság,evés utáni nehéz légzés... de ezt csak azt hiszem :oops: )

Nyugtonmalac!

Hova tűntél?

Kép

Kép
borkaby

Marek!
Bocs a homeós bogyó miatt :oops:

Kép

Kép
borkaby

Borkaby
Miért bocsi? Tök jó ötlet volt a homeós cucc. Tök jó, hogy te ilyeneket tudsz... :roll:

Járóka
Aki szeretne, az nagyon sürgősen vegye meg, mert nem lesz könnyű beleszoktatni a gyereket. Sőt, lehet, hogy már késő is, bár én nem értek hozzá... :roll: Én nagyon régóta próbálom Borit beleszoktatni, de valahogy ugyanaz a játszószőnyeg sokkal jobb a földön, mint a járókában. Ki érti ezt. :roll: Ennek örömére már a nappaliban kell tanítanom és egész órán ülnöm kell Bori mellett a földön, különben balhé van. Egész baráti a dolog...ülünk a tanítvánnyal a földön... :lol:

Nyugtonmalac
Fénysebességgel lefejted a 400ml tejet és elmentél lefeküdni??? :lol: Pedig én is azt gondoltam, hogy most hogy összejött a fejős brigád, milyen jót fogunk itt együtt múúúzni... :roll:

Megyek, mert mellgyulladásra a sok pihenés a legjobb. Ezt meg is mondtam Borinak, és azt mondta, hogy nem fog éjjel zavarni. Aztán, hogy betartja e az majd kiderül... :roll: Mondjuk nagyon keveset evett, tehát jogos lenne az óbégatás... :lol:

Jóccaka!

marek

Sziasztok - sajnos csak ritkán tudok jönni...és visszaolvasni se tudok mindent de képeket mindig átfutom és megcsodálom a gyönyörű babákat!

Lkata - Norbika nagyon tündéri baba! Olyan szép! És pellus ügyben nekünk is a Babylove a nyerő. Nálunk az éjszakáknál 2 verzió van: felkel 2-kor és utána 7-kor vagy 5-kor és utána 8-kor. Este 8-kor viszont alszik minden nap mint egy kisangyal!
Vikcy- Engem is otthagytak a szülőágyon...nekem több mint 2 óra volt a kitolás és előtte 10 óra vajúdás, szóval én is üvöltöztem rendesen. El is ájultam sajnos. De a babát meglátni az élet legnagyobb csodája!
Babe-- Nekem is Laura a hajasbabám! A kisbabád annyira csajszis, gyönyörű arcocskája van. A szülésnél el se tudom képzelni, hogy tudtál járkálni én lábra se tudtam állni a fájdalomtól.
Marek-- Én is így jártam pár hete és kikezeltem magam szerencsére. Mindig a csomósabb cicivel kezd a szoptatást. Szopi előtt melegvizet engedtem a kádba, belefeküdtem és ott masszíroztam. Borogattam meleg vizes ruháva és babolajjal masszíroztam. Fontos most, hogy szoptass amikor csak tudsz, mert csak a baba tudja kiüríteni a ciciket teljesen.

jó éjt mindenkinek!

dazsi

Kávé: őőőőő macikávé :) Tejszínhabbal :oops: Ciki?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Csoportos séta: jajj, úgy várom már!!!! Jöjjön az a jó idő, de izibe! ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Szia Vikcy! Üdv köztünk!

Kancsalítás: egyre ritkább lesz, de ha megnyugtatna a dolog, kérj beutalót a gyerekdokitól, és vidd el a szemészetre a picit! Én Lilivel is voltam, és engem megnyugtatott. Persze semmi de semmi probléma nem volt a szemével, csak én alapos anyuka vagyok ;)

Na meg kíváncsi is voltam, hogy hogy nézik meg egy ekkora baba szemét... Nos, úgy mint a nagyokét. Kap szemcseppet a szemébe, kitágul a pupilla, ajd anya ölbe kapja, és a néni mondja hova fordítsam a pici fejét, világít valamivel, baba oda néz, és hopsz, bemérik :)
laza...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kata: akkor kicsit Ti is kipróbáljátok a mosható pelust... ha csak úszás erejéig is :) Én is veszek majd mosható úszópelust, de nekem még maradt Liliről :S Neki meg már nem kell, mert ő nagy :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Bettike: az a nagy helyzet, hogy azok az időpontok az éjszakai, vagy hajnal fejések időpontjai... Jó program... Bár aludhatnék is :S De legalább elolvashatlak Titeket, és gyönyörködhetek a csodálatos topikbabákban!

Lotti tényleg Jacko-s :) Az a kedvenc képem most! :)

Bori is élvezi a nagykádas pancsit... És hogy oldom meg, hogy ne tiltakozzon a kiszállás ellen? Nos egyszerű: hagyom marhasokáig pancsizni. Ő ezerrel pörög a kádban, rugdos, csapkod, felfedezte, hogy ha a vízbe meríti a kezét, utána a szájába, akkor ihat ;) anya meg grrrr, de mit lehet tenni ;)
Szóval Bori fárad, anya meg mellette a csapban a napi pelus mennyiséget mossa át... Mire elkészülök, Bori kb. kiélte pancsizós hajlamait, ekkor jön a szivacs, és anya csutakol... Ha kész, Bori hasalhat a kádban a vízben, egy kicsit úszkál is, majd háton is, és mikor már nem vagyok a barátja, akkor kikapom, türcsi, pelus, pizsi, és már nyekereg a tejcsiért :) Be is alszik utána hipp hopp ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Úszó pelus: nézegettem a neten a mosható úszópelusokat... Most valahogy nem szeretnék BM pelust venni... Még keresem az igazit :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Borkaby: gratula Tominak az ügyes mutatványokhoz!!! Nyau ;)

Dicsekedhetek?
Bori annyira jól nyomja a hasalás dolgot, hogy simán játszik hason. De tény, hogy nagyon tudatosan segítem őt ebben... Lilinél nem tudtam, hogy erre figyelni kell, most meg mindenben felűlmúljuk a dolgot :)

Majd készítek filmet, hogy elhigyjétek :)

Szóval a gyakorló feladatok: vettem az ikeában hengeres párnát, ami elég kemény ahoz, hogy tartsa Borit. Ezen hasal, a keze lelóg, és tud vele ügyeskedni. Már előtte is nyúlt hason a dolgokért, de még csak próbálkozott. Na ettől úgy beindult, hogy csak na! Maga elé húzza a tárgyakat (tudatosan, de ügyetlenkedve), és tuszkolja a szájába. Ha elfárad, szenved, ekkor meg kell menteni, és a hátára fektetni. Ez a program a hát izmait, és nyak izmait erősíti. Közben a lábával ezerrel pörög, az is tornázik, és a kezével fogni tanul (finommotoros mozgás fejlesztés).
Nagyon ügyesen fog (a korához képest) ez Lilinél is megvolt, de ő a háton fekvéses módszerrel tanulta meg a fogásokat ;)
A kádban is hasal Bori, ekkor nagyon kell figyelni, hogy ne essen le a feje, mert a víz alatt köt ki ;), van még a kanapén hasalás, ami kissé lejtős a popi felé, és a síma hasalás bárhol.
Ezeket váltogatjuk, alkalmazzuk... :)

Kinek van még ez irányú fejlődési tapasztalata? Olyan jó nézni, hogy minden baba milyen szépen fejlődik! Igaz? Kis csodák!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ó, Tomika szemmosása :( és anya lelke is :( Borzalmasan tud fájni nekünk, anyáknak, ha a pici szívünk csücske "kínozva" vagyon, és sír, igaz? :(

Drukkolok, hogy a csipa mondjon le! ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

A zenélős FP kulcsok nekem is tetszenek, egy ideje már szemezek velük... Szokott fent lenni a vaterán is :)

Mostanában nagyon nyomom a vaterát... Már eladtam a BB kengurunkat, meg a babasling-ünket... Nagyon menő vagyok.

Nemsokára új (szerető) gazdára találnak a kezdő pelenkáink is :)Egy pár hét múlva születő kislány anyukája veszi meg :) Mindet! Így ők is és mi is jól járunk!

Sensi, ha el szeretnéd adni a BM pelusaidat, csak szólj! Segítek neked! ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek: én férjeztem mostanában, mert apa sokat volt itthon. :) (tanulás van, meg vizsgák)

És megnéztük a Benjamin Button filmet, ami nem kicsit volt hosszú :shock:

A sok logikai bukfenc ellenére nekem tetszett! Bár az elején annyira kibuktam, hogy majdnem nem néztem tovább!!!

Pl.: a feleség a halálos ágyán kéri apát, hogy gondozza a babát, megigéri, majd eldobja. Bocs, de ez elfogadhatatlan, és megbocsájthatatlen dolog az én anyai szívemnek.

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kata: hiányozni fogtok! Sok képpel gyertek majd vissza, ha lesz netetek megint! :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Borkaby: mintaférjek :) :lol:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

K vitamin: tápszer mellé nem kell! 1 hós koráig hetente, onnan havonta kell adni :) De ha kimarad, akkor sincs nagy baj, sztem :) Bori az első doboz után csak sokára kapott megint, mert nem váltottam ki, és még el is felejtettem :D :oops: De még egyben van a lány ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Szia Nyugtonmalac!
Fejés üzemmód van? :lol:
Enyém gyerek nagyon rendes, tudja, hogy mellgyuszinál sokat kell szopizni, ezért felkelt enni... :shock: Ez még nem is lenne gond, de azóta pörög. Már lekapcsoltam a villanyt, beraktam a kiságyba, de még mindig hallom, hogy mennyire elvan... :shock: Már olyan rég szoptattam éjszaka, hogy elfelejtettem, hogy nem szabad felkapcsolni a villanyt... :oops: Buta anya... :evil:

Dazsi
Remélem én is megúszom ennyivel... :roll: MOst úgy tűnik, hogy talán nem olyan durva, bár aludni nem sokat tudtam tőle, mert fájt. Viszont Bori segített rajtam egy kicsit, hálás is vagyok neki. Azért amit most csinál viszont egyáltalán nem vagyok hálás.

marek

Marek: van egy remek ötletem a számodra (és nekem is jó lenne)... Mi lenne, ha nem belőled fogynál mostantól, hanem belőlem :D Én tudnék adni pár lefogyni való kilót :oops:

Viccet félretéve, nagyon sajnálom, hogy semmit nem ehetsz, hogy éhes vagy, és ezt az egészet. Még szerencse, hogy egy gyönyörű Borit kaptál az áldozatodért cserébe!!! :roll:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Küldheted a kilókat... :lol: :lol: :lol:

marek

Már régóta akartam kérdezni, hogy milyen a Stokke? Mármint miért jobb, mint a többi babakocsi? Azt tudom, hogy rohadt drága, de mit tud?

marek

Fog - popsi: fogzáskor legyengül az immunrendszerük, és ezért kiütnek a dolgok a popsin. Gyakori, de szerintem Lilivel nem volt ilyen gondunk... Popsi más miatt is lehet piros foltos, és a foltok fajtáinak megfelelően kell kezelni.
Pl. Lili egyszer kapott a bölcsiben gombát a fenekére (2 évesen kb.)
Így néz ki:
kis piros sebes foltok, véreznek is, nyitott bibik.. nem gyógyulnak a sudocream-mel sem. Napról napra nagyobb bibik, és több. Megoldás: UV lámpázás minél többet, canesten és neogranormon krém keverékével kenni minden pelusozáskor, és gyakran pelust cserélni. Ha lehet, legyen sokat szabadon a babapopi. Így hamar rendbe jön.
Piros foltok, és olyan horzsoltnak tűnő bőr: pelenka kiütés, sudocream-mel való kenegetés, gyakori tisztába tétel 1-2 nap alatt rendbe teszi.
Van még a meleg kiütés, meg a kaja, fog dolog miatti kiütés, ezeket is szellőztetéssel és sudocream-mel lehet kezelni...

Szellőztetésre megoldás: mosható pelenka használata, külső vízzáró réteg nélkül...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Szöszke: császármorzsa :P Jó dolga van annak a férjnek ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Zsuzsu: sár-program :) De ajánlom, máskor inkább a melegben élvezzétek a sarat :) ;) Gondolom a srácok élvezték, a fiúk nagyon élvezik az ilyen dolgokat ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

HT: Bori almát, majd répát kap, ez után jön majd a sütőtök :)
És egy jó tanács, amint kezditek a HT-t azonnal át kell állni a piros, narancssárga ruhácskákra, mert ezek a sárga kaják soha nem fognak kijönni a ruciból... Fura is nekem, mert onnan tudom, hogy Bori mostani rucijait Lili 6 hós korában hordta (meg utána, mert narancssárga színekben pompáznak :) ) De gyönyörű állapotban vannak... Bezzeg a világos darabok :roll:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Éjszakás dohányzó nővért valszeg feljelentettem volna! Vajon hány szabályt szeghetett meg??? Te nem tudsz félre menni, milyen jogon szennyezi a levegődet eg ykórházban??? :evil: :evil: :evil:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

szigorúen egyesével veszem észre a dolgokat... :(

nyálkendőnek mi előkét használunk. Lilivel nem volt erre szükség, mert nem nyálazott, de Bori?! Tiszta csiga... Az előke textil, és vízzáró réteg van a ruha felől! Egyszerűen erre találták ki ;) Kaptunk olyat is, ami nagyon pici lenne előkének, ezt lehet tényleg erre találták ki.. Így ezeket használom elsősorban. Kb 4-5 cm-t lógnak le...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Zsuzsu: Lili is eteti Borit!!! Olyan aranyosak a fiaid! Imádom ahogy a nagytesók ilyen édesek a kicsikkel... Öröm ezt látni az anyukáknak! Igaz?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

LK: mensi görcsök. Nekem már volt, és havi rendszerességgel jelentkezik.. És ez semmi, de már 2x "megjött" - pontosabban megjelent 2-3 csepp vér a bugyimon :roll: :shock:

Lilivel nem jött ilyen korán, és amikor megjött (kb 6 hónaposan), akkor viszont jött rendesen. Sokkal erősebben, mint előtte, és sokkal rövidebb ideig tartott... :shock:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

LK: nincs ilyen baba tornázód??? Lógas Norbikának mindkét oldalra, és középre is játékokat! Mindig mást, vagy cserélgesd! Mindig legyen valahol valami megfogni való dolog neki, sztem... Nehogy elfelejtse, amit már megtanult :shock: ;)

Olyan ügyes ez a kissrác :) És annyira jóképű is szerintem ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Norbikához pont passzol méretben Bori ;) Ő meg 5950 g és nem tudom mennyi cm, de 62-es rucikat hord, és kezdi kinőni őket (persze ez nálunk csalóka, mert a mosható bugyik miatt nagyobb méretet hordunk).

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Babe: járóka - vettem, ill. volt Lilitől. A fajáróka az igazi, a hálós szerintem nem jó, mert a háló úgy bemegy a térbe, hogy nem marad hely játszani...
Én a használtan vennék egy jó nagyot (ami még elfér a lakásban), mert bizony sokáig fogjuk majd még használni :) (kb. míg feláll és elindul a baba) És minél korábban betesszük őket a járókába, annál természetesebb lesz nekik, hogy ott vannak, nem pedig a földön, vagy imit amott (ez főleg tesós családokban fontos, mert a nagytesó néha fogyelmetlen, és rálép, megbotlik, stb. a piciben...)

Pelus dolog: én végre rátaláltam arra pelusra, amivel végig visszük a pelusos kort. És ha úgy veszem, hogy kb. 40eFt-ért vettem a rengeteg pelenkát, és Lilinél már legalább 220eFt körül költhettünk pelenkára :shock: Azt hiszem ez a legolcsóbb nekünk :) És még szép is :D Már úgy várom, hogy nyáron vagizzunk bennük... A sok szép színben ;)

Kép

Számolgattam egyet magamnak okoskodásból...
Ha a liberót nézem, és a 84-es pakkot 4070Ft-ért veszem... akkor az első hónap ktgei, majd az első félév szumma ktg-3 (ezek becslések persze), majd az első év végére kb ennyi, ha egy félévig napi 6 pelus, majd csak napi 5 pelus fogy egy nap... A 2. év végére, ha 1-2 éves korig napi 4 pelus fogy... És a 3 évben valszeg szoba tiszta lesz a gyerek, így eleinte 4, majd később csak 2 pelus kell majd (az alvásokhoz)... Ez is csak becslés. Minden esetre ezt azért számolgattam, mert állati kíváncsi voltam hogy Lilinek mennyi pénzért vásároltunk eddig pelusokat (elmúlt 3, de télen a hidegen az utcára és az alvásokhoz még kap pelust!). És nem semmi látni, hogy mennyit költöttünk már el... :shock: :shock: Mi liberóztunk végig...
De számoltam egy babylove-val is :oops:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Most megyek aludni, majd folytatom később :oops:
Leragadnak a pilláim, és holnap egyedül leszek a 2 csajszimmal :shock:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nem tudok elszakadni :shock:

Marek: a mellgyuszinál: melegvizes zuhany (lehet forró is) lehet a zuhany alatt is maszírozni a csomókat, körbe körbe az ujjbegyeddel... és ha jöna atejcsi, az jó!!! Vagy jól fellazítod a melegvízzel, majd usgyi ki, és neki ugrani a fejőgéppel :shock:
Masszírozod körbe körbe, vezeted az ujjadat kívülről a bimbó felé, amíg be nem indul az adott csatorna, ha az kiürült, jöhet a következő! Ilyenkor a legjobb, hogy addig fejsz, amíg csak bírod, illetve, ha Bori addig lóg a ciciden, amíg meg nem unjátok ;) Ha lefejted, és nem tiltakozol foggal körömmel ellene, akkor jöhet a hidegborogatás a cicire...
Drukkolok, hogy hamar túl legyél rajta, és ne komolyodjon a dolog!!!!

Nem tudtam rendesen behozni a lemaradásomat... Kissé csúszásban vagyok, és még a képeink is akkora adatmennyiség, hogy a legutóbb feltett képeket el sem tudtam menteni, így feleslegesen dolgoztam vele... :( Lehet ismételni :(
De nemsokára utolérem itt a dolgokat. Becs szó ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?