Új privát üzeneted érkezett!

[quote="szly27"]T írta:szly27egnap etetés közben jött rám a hasmars, így először életében meg is etette és lerakta aludni


Hasmars= hasmenés,nem? :oops:
Igen, a BMW-t,és szerencsére nekünk nem lett bajunk!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Szly, én kimondottan örültem a képeknek videóknak, ma úgyis olyan kevés volt az olvasnivaló. Így könnyű volt apának összeszerelni az ágyat! És azt hittem, magatoknak veszitek az ágyat :lol:
Pat, részvétem a kocsi miatt! Mekkora a kár? Mikor lesz újra autótok? Az jó, hogy nem lett senkinek semmi baja!
Évi, gyógyulást kívánok még mindig!

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

Patrícia!
Sajnálom, h. összetört a kocsi, remélem nem lett nagy kár! Örülök, h. veletek minden OK!

Szly!
Én is örülök a képeknek, videónak! csak töltsetek fel szorgalmasan, ez mindenkire vonatkozik!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 

 
 

Hali!

Szly, nagyon jók a képek, édesek a gyerkőcök az új ágyon.
Toncsinak is hasonló matraca van, olyan 1 nap alatt felfújódó és szuper. Gondolom, Nektek is kényelmes. 1x majd mi is lecseréljük :roll: . Aranyosan szaval Roli.

Pat, még jó, hogy Nektek nem esett bajotok!

Anitáék is megérkeztek haza szerencsésen, majd jelentkezik Ő is gondolom. Akár egy egri talit is összehozhatnánk mostanság? Pat?

Évi, Vincének továbbra is jobbulást!

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!
Sajnos hétjegyű a kár az autóban,de szerencsére van casco!!!!A motorháztető,lökhárító,lámpa,sárvédő sérült,látszatra nem olyan gáz... nem tudom mikor lesz kész,már felvették a kárt,aztán várjuk a kárszakértőt!

Csajok,nesze nekem kisgatyás lét,Márk most sz@rt az ölembe!!!! :oops: :shock: Éreztem,hogy olyan furán meleg van...na megyek rendbe teszem! :evil:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!
Sajnos hétjegyű a kár az autóban,de szerencsére van casco!!!!A motorháztető,lökhárító,lámpa,sárvédő sérült,látszatra nem olyan gáz... nem tudom mikor lesz kész,már felvették a kárt,aztán várjuk a kárszakértőt!

Csajok,nesze nekem kisgatyás lét,Márk most sz@rt az ölembe!!!! :oops: :shock: Éreztem,hogy olyan furán meleg van...na megyek rendbe teszem! :evil:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Na,újra itt! Szuper,hogy pont a kakás hsz ment el kétszer! :lol: :lol:

Amúgy tegnap óta van Márk kisgatyában,pisi még a biliben volt,bár mindig én kérdezgetem,és rá is ül,de tegnap is bekakált,meg hát most is! Mindegy,valahogy el kell kezdeni.

Csilla!
Nem tudom mikor leszünk Egerben,úgy néz ki anyuék feljönnek hétvégén,de most nem valószínű hogy hazamegyünk...már csak az autó miatt sem.De szólok,és hátha tényleg összejön valamikor... :D

Berni,Adri,többiek merre vagytok,ti azért minden nap szoktatok írni! :?:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Patr! Még jó hogy volt Cascotok! Nekünk nincs! De lassan az autót is vissza kell adni, mert ezt a sok fizetni valót nem bírjuk!


Jázmin mászik!!!!
:lol: Rakja a kezeit, a lábait meg a videóhoz hasonlóan maga alá tornázza. Sokszor már egész mászás kinézete van. Olyan édi, ahogy küzd!

A mostani éjszakánk is rossz volt, kétszer kelt, a másodikkor vissza sem akart aludni. Mióta megvan nem volt ilyen. Lehet hétvégén átrakom Rolihoz. Ha így folytatódik, tuti költözik! És tényleg azóta van ez, mióta átraktuk az ágyát.

Kép
szly27
 
 


Ja,az éjszaka,Mira azóta is felébred 2-3 körül,pedig nem adok neki enni! Lehet,reménykedik :lol: Utána 5-6 között kel,akkor szoktam etetni,végleg meg 8-9 körül.
Sly!
Jázmin ügyes nagyon,Mira még mindig nem ül,fogatlan,de kúszik,és állandóan beszorul az ágy alá! :shock:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Szly, gratula a mászáshoz! Lehet, ha az miatt nem alszik jól éjjel? De azért az ágy átköltöztetést én is kipróbálnám!

Pat, akkor neked nagy szerencséd lesz :) Bár ilyen alapon minden anyukának kellene legyen, hisz napi több kaki is van a pelusban :lol:

Csilla, kösz az infót Ancsáról!

Évi, hogy álltok a betegséggel?

KépKép
Kép
el..né
 
 


Ki milyen tejpépet ad a gyereknek? én most néztem körül, hogy vegyek valamit, de akkora a kínálat, hogy csak kapkodom a fejem. Jól értem, hogy abból kanalas étel lesz? És ha kell a tejhez pótlás, akkor kell még vegyek tápszert?

KépKép
Kép
el..né
 
 


sziasztok!
vagyok,olvasgatok csak Dorkó más fázisba lépett :lol: :cry: :cry: őőőőőrület mennyire elven,mindíg 100%ra tudom,ha fárad.gondolom azt is látni fogjuk,ha beteg.ma bemászott egy földhöz közeli polcra,segített a konyhába:húzogatta a fiókokat,kipakolta a tálcákat,majdnem felmászott a mosogatógépre,fakockával ütögette az üveg tv-szekrényt(elvileg törhetetlen)......sorolni sem tudom.még jó,h érti a nem szabadot,bár így is lassú voltam és egy ága bánta a növénykémnek :cry: és mindezt úgy,h összesen 6órát voltunk itthon és abból 4et aludt :lol: :lol: szóval csak kapkodom a fejem és örülök,ha olvasni van időm.igazából nem rossz gyerek,csak iszonyat gyors és eleven.

joli!
én egyszer adtam tejpépet,vaníliásat,szerette,de nekem nem sikerült sűrűre csinálni.kanalaztuk,de híg tejbegríz állaga volt,nem olyan,mint a képen.én táppal pótlok amikor nem elég a tej.bár most,h épp "elmúlt",megint kicsit több a tejcsim.

gratula a mászáshoz,Dorkó is nyomja ezerrel,bár még soxor felborul :lol:

7végén vettünk egy rakat habtapi lapot akciósan,beborítottuk a nappali veszélyes területeit :lol: ez eddíg 60db,de még akarok venni a szobájába is.már csak a felmosást kell megoldani :shock:

és Dorián azóta is végigalussza az ájszakát,8-9 felé szokott kelni.tegnap épp hang nélkül aludt reggelig :oops: azért ne utáljatok! :)

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!

Vince még mindig fosókázik, nem tudom, abbamarad-e valaha? :?
Továbbra is csak szopi van, és éjjel hatszázszor felkel, de nem eszik, csak 2x. Szerintem a foga is ludas, mert láttam egy kis recét alul. :)
Ráadásul Viola megint féltékenyebb kicsit, éjjel is felkiabál, h. csak vele foglalkozzak, szegénykém, még erről is álmodik! :( Reggel meg közölte, h. a Vince azt mondta neki, h. ő, (mármint Viola) nem tartozik a családhoz! :( :shock: Így néztem, h. miket nem talál ki! Nagyon sajnálom, h. ilyen gondolatai vannak, és higgyétek el, h. hatványozottabban foglalkozok most Violával, ezért is nem értem, h. miért mond ilyeneket! :( Délben elhozom az oviből, és egész délután játszunk, mert ugye ő nem alszik. Persze az is benne lehet, h. a betegség miatt többször teszem tisztába, újra csak szopiztatom Vincét, és talán e miatt érzi úgy, h. többet foglalkozom a kistesóval, nem tudom...

Nálatok, akinek nagyobb tesó is van, nincs ilyen? :roll:

Joli!
Nekünk a tejpép nem jön be, de ezt már írtam, így passz!

Berni!
Én pont a felmosás miatt nem szeretem a habitapit, de megértelek, ha Dorián ilyen kis eleven, minden percben nem figyelhetsz rá! :wink: Persze, h. nem utálunk az éjszakák miatt, csak speciel én hihetetlenül irigyellek! :) :) :oops:

Szly!
Gratulálok én is a mászáshoz! Én erről lemaradtam, h. miért raktátok külön őket, ha eddig együtt voltak? :oops: Vagy még nem voltak együtt, csak az ágya került máshová? :oops:

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!!!

Megkönnyebbültem, hogy nem kellett sokat visszaolvasni. Nóresz nem enged magától 2 lépésre sem, általában magamra kötöm, úgy járok-kelek a lakásban. Amúgy tündérborsó, csak nagyon kifáraszt.

Az oviban influenza van, a 27-ből 8-an voltak ma. :shock: Mindkét lány be van oltva, de tudom, ez nem teljes védelem.

Szly, nem rossz az ágyatok! :) Jó nagy!l 8)
Jázminnak már csak pár nap kell, és mászik!

Segítőkész apuka témához
Férjem Livi előtt sosem látott közelről kisbabát. De annyira várta a kislányát (lány párti volt mindig is, most a másodiknál is), akkora mérföldkő volt az életében a születése, hogy az első pillanattól profin bánt vele. Ebből adódóan, mármint a nagy rajongásból, mindent megcsinált, de tényleg mindent, talán a kúp beadását leszámítva. Most Nórinál sokkal "visszafogottabb" a tennivalók terén. Mindent megcsinál, de csak ha megkérem. Livinél magától jött, most akkor, ha kérem. De még így sem panaszkodhatok sztem. Nagyon jó apuka. Kicsit felületesebb, mint én, de sztem ez abból adódik, hogy mi anyák jobban ügyelünk a részletekre. :)

Eddig bírta a törpi nélkülem, :arrow:

Puszi mindenkinek!

Kép Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


gabi!
tényleg nagyon hasonló típusú babakocsink van :)

ma olyan dolog történt nálunk,h közel álltam a sírógörcshöz :( mindenkitől bocsi,aki már únja a nyűgjeimet.szal a tesóm élettársa mondta,h főz ma Dorkónak babaot vagy tököt.mondtam ok,csak ne fűszerezze,rántsa.ma felhívott,h tök vagy bab?mondtam,mind1,csak só,cukor ne legyen benne.erre elhozza és közli,h tett bele késhegynyi sót a kálium miatt,meg pici cukrot,kaprot az íze miatt, :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: na itt kiborultam.kezdetektől fogva ő az,aki nem érti az etetési elveim,ami nem lenne baj,csak tiszteletben kéne tartani.és tegnap,mikor megkérdezte,h mikortól adok neki babapiskótát és mondtam,h majd 1 éves kora után a cukor miatt,merth mi azt NEM adunk,akkor is kihangsúlyoztam.....hát annyira kikattantam ma,h majdnem bőgtem itthon.hogy ebből megint én jövök ki rosszul,h gonosz és paraszt vok,h ő dolgozott én meg nem adtam oda....nagy elkeseredésemben felhívtam az ismerős védőnőt,aki 1etértett velem,h ha megeszi ezek nélkül,akkor nincs rá szükség!olívaolaj mehet,a zsírban oldódó vitaminok miatt,de még lisztre sincs szükség 1 éves korig,csak ne hirtelen álljon majd át a mi kosztunkra.nekünk amúgy is csak teljes kiörlésű lisztünk van.....na mind1,csak azért írtam le,h "kijöjjön"meg mert tudom,h sokan nem értenek 1et az én etetésemmel,kíváncsi lennék,h erről m a vélemény?már előre tartok,h mit fogok mondani,ha megkérdezi,h ízlett a gyereknek.a férjem és a bnőm is azt mondta,h simán mondjam meg,h nem adtam oda ezekmiatt és ha megsértődik(ez tuti),az az ő dolga,nekem is jogom lenne megsértődni,h nem tartja tiszteletben.

bocsi a hosszúságért és a sok negatívumért

szegény Violka!nálunk nincs tesó,pszichológiából tanultunk ilyesmit,de utána kéne olvasnom,h mi a teendő,gondolom a többieknek van ötletük :) sajnállak téged is,mert gondolom,megszakad a szíved :?

Kép
berni1
 
 


Berni,
tojjál le mindenkit, sértődjön meg aki akar, a Te gyereked egyen úgy és azt, amit Te mondasz!
Volt nálunk is ebből gond. És csak a férjemre való tekintettel nem csináltam még balhét...
Livi nagyon rosszul eszik, de minden második szava a "finomság". Nagyon kevés édességet kap, napi egyszer, egy túrórudit vagy hasonlót. Amíg nem lesz változás a kajában, addig nincs édességzabálás. Zoli anyukájához mindig ebéd után megyünk. 10ből 9szer nem eszik a kisasszony, vagy csak 2-3 falatot. Sztem egyértelmű, hogy ezek után nincs csokizás. A Mama meg hülyének néz, és állítja, hogy mindent megtiltok szegény gyereknek. Mert ugye neki ez rosszul jön, hogy elmegyünk hozzá és nem adhat a gyereknek édességet. De nem tudom miért gondolja, hogy csak akkor nagymama a nagymama, ha hülyeségekkel tömi az unokáját. Férjem mindig mondja, hogy ő érti, hogy miért csinálom így, de nem lehetne-e, hogy mikor megyünk anyukájához, akkor felfüggyesztem. Mondtam nem. Kaptam is a fejemre érte...

Ne hagyd magad!

Egyébként dec. közepe óta jobban kajál Livi, és asszem tudom is az okát. Egyszer nagyon csúnyán kikeltem magamból a nemevése miatt, sírtam meg ilyenek. Nem vele veszekedtem, hanem Zolinak adtam elő a bánatomat, de ő is hallotta és látta, hogy anya ki van borulva, nem kicsit. Láttam rajta, hogy meg van szeppenve, oda se mert jönni. Kicsit kivártam, gondolkozzon csak el, aztán persze összebújtunk. Azóta mindig mondja, mikor eszik, hogy anya, szépen fogy, és felmutatja a tányérját. Meg kell zabálni. :)
Persze most sem eszik meg mindig mindent, nem is várom el, és mondom is neki, hogy csak annyit egyen, amennyi jólesik. De az már nagy könnyebbség, hogy abbahagyta azt, hogy enni kér, megmondja mit csináljak, aztán hozzá sem nyúl, hanem édességért nyivákol.
És rögtön nem 12,5 kiló, hanem 13,7... (Majd egy évig nem hízott egy dekát sem...)

Na, én is hosszú lettem.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Berni, ha nem is értek egyet az etetéseddel 100 %-ig, akkor is azt mondom, hogy mindenkinek tiszteletben kell azt tartani, mert a te gyerekedről van szó. Látom Dorkó gondoskodni akar, hogy a szülés után esetlegesen rajtad maradt kilókat letornáztassa veled :lol: Az alvásához is gratula. Csanád is csak egyszer kelt ma éjjel, aztán fél nyolckor. Királynak érzem magam :)

Évi, szerintem Viola át kell essen ezen, nem tudsz sokat tenni ellene, csak továbbra is teszed azt, mit eddig. Ha megvan a stabilitás, akkor hamar megy. Gratula a fogacskákhoz és továbbra is gyógyulást!

Gabuska, ügyes a férjed és nagyon szépek a lányokkal! Sajnálom, hogy Nóri ilyen bújós lett, de majd kinövi! Drukkolok, hogy Livi ne kapja el az influenzát!

Köszi a tejpépes hsz-eket, remélem azért olyan is ír, aki használja:) De lehet ha mi is megleszünk nélküle...

KépKép
Kép
el..né
 
 


Lányok az én NAGY HIREM, hogy ma pozitiv lett a teszt!!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :) Még nem is tudom felfogni....Nem is hittem igazán, csak mivel már 2 hete késett, és ma mentem amúgy is gyógyszertárba, vettem egy tesztet....és láss csodát!!!!! A férjem azóta folyamatasoan vigyorog :) :) hogy már 4en vagyunk, meg hasonlók.

Ártemisz tegnap kapott marhahusit, az is könnyen csúszott, szóval eddig a kajával semmi gond nálunk hála Istennek. Rugózás folytatódik, haladás még nem volt..
De ahogy olvaslak Berni, talán addig jó? :)

Én 100%ig megértelek. Én az anyósomon akadtam ki tegnapelőtt. Mert neki fixa ideája, hogy olivaolajat kell adni a főzelékekhez, és én mondtam neki, hogy még várnék vele. Tegnapelőtt ő vigyázott rá, amig a városban voltam, elmondtam, hogy mit adjon neki ebédre stb..Erre utólag "bevallotta", hogy tett bele egy kis olivaolajat. Igazábaol, tudom, hogy nem árt, és én is már gondolkoztam rajta, hogy adok, DE milyen alapon birálja felül amit én mondok neki, és milyen alapon önállositja magát!!!!!! :evil: :evil: :evil: Én is ilyenkor siráshatáron vagyok, de türtőztetem magam, főleg a férjemre való tekintettel. Mert ilyenkor mindig az a szöveg, hogy csak jót akar....
na nem is akarok ezekre többet gondolni, mert csak felhúzom magam.

Joli! Én nem adok semmi tejpépet, meg ilyeneket. ha elolvasod mindegyiken van cukor, meg olyan műnek tünik nekem ez a por forma...de lehet, hogy én is túl "bioanyuka" vagyok ebből a szempontból :) :)

Évi! én csak együttérzek veled, tapasztalatom csak arról van, hogy én is ugyanilyen féltékeny voltam az öcsémre (2,5 év van köztünk) egészen kamaszkoromig...ezzel nem elkeseriteni akarlak, mert szerintem a szüleim nem kezelték túl jól, és ezzel rátettek egy lapáttal. Ők ugyanis nem éreztem úgy, hogy igyekeztek volna jobban kimutatni felém a szeretetüket, és sokszor leszidtak, hogy ne legyek már féltékeny, meg ne bántsam az öcsémet (mert én bántottam is :oops: :oops: ). Szóval szerintem nagyon jól teszed, ha figyelsz arra, hogy Violkát is szeretgeted.

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Hű Adri! Gratulálok! Akkor kb 15 hónap lesz köztük! Csinálj várandós vonalzót is majd!

Berni! Szerintem is tiszteletben kell tartani, amit az anyuka akar, még ha nem is ért vele egyet az illető.

Évi! Vettünk egy új ágyat magunknak és amiatt át kellett rendezni a szobát és így került új helyre Jázmin ágya.
Továbbra is jobbulást Vincének. Szerencsére Roli ennyire nem féltékeny, de ő kisebb mint Violka.

Joli! Én a tejpépet saccra szoktam (eddig nem sok sikerrel, mert nem szereti) csinálni. Ha sűrűbbre akarod, több por kell ugyanannyi vízhez. Kicsit állni kell hagyni, mert úgy is keményedik.

És egy mászó videó! Még nem megy tökéletesen, de nagyon édi:


http://www.youtube.com/watch?v=pZIYvxdLEuk

Kép
szly27
 
 


Adri4 Rakj már fel képeket Ártemiszről, olyan rég láttam!

Meg mindenki!

Kép
szly27
 
 


Adri, dejóóóóóóóóó!!! Grat!
Mi is 15 hónap különbséggel születtünk a bátyámmal, nagyon jó tesók voltunk/vagyunk, mindig együtt játszottunk. :D

Joli,
a tejpépet úgy csináltam mindig, hogy picit kevesebb vízből. Ezekre rá van írva, hogy gyereke egészsége érdekében ne térjen el a leírtaktól stb., de attól nem lesz baja, ha 20 millivel kevesebb vízből lesz elkészítve, viszont sokkal jobban lehet kanalazni. (Védőnőt kérdeztem anno, mert Livinél még nem nagyon mertem én sem hazárdírozni.)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


adri!
ez hihetetlen :lol: :lol: thök jó!ahogy szerettétek volna!minden jót nektek és minden részletről tudni akarunk :)

így közeledve az estéhez,asszem közölnöm kéne,h Dorkó nem kapta meg a főzit a "sógornőmmel"vagy lehet,h hagyom???

akkor lassan mindenhol min.2gyerek lesz itt a topicban.egykések!bele kell húznunk :lol:

Kép
berni1
 
 


Berni, mi ezerrel dolgozunk az ügyön :-D

Adri! GRATULÁLUNK!!!!!!!!! Olyan klassz, hogy ilyen hamar sikerült! Nagyon örülünk nektek!

Joli, sajna a kényszerpihenőnknek nincs még vége, de lassan kezdhet rendesebben mocorogni a gyerkőc. Persze a feje most sem koppanhat, szóval hamarosan a ki négykézlábazik gyorsabban-anya vagy Manó című bohózatot fogjuk játszani, de szépen haladok a veszélyek elhárításában. A kiságy például el lesz passzolva, már megvan a helye, így a rácsok már nem zavarnak be. Majd lesz helyette szivacsmatrac.

Szly, gratulálunk az ügyes Jázminnak!

Cicivadászat van, jó éjt!

r

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Adri, gratulálok a pocaklakódnak! Pont most akartam írni, hogy nekem most jött meg :wink: .

Milyen furcsa, hogy ilyen hamar akarjátok a kistesót. Én egy szemet sem bánom, hogy nem született hamarabb Bogi.

Szly, nagyon ügyes Jázmin és ez szinte már mászás. Bogócának esze ágában sincs ilyeneket csinálni. Ő mindig csak ücsörög, meg már térdelget, ja meg bömböl :(. Kissé fárasztó ez a sok sírás és nem lehet megvígasztalni simogatással és puszilgatással. Pedig ez annyira hiányzik. Nem baj, Toncsin kiélem magam.

Nekünk az éjszakáink botrányosak. Már napok óta 6-7x kel éjszaka. Cici, aztán egy kis alvás, utána kezdjük előlről. Mi is próbálkoztunk a tejpéppel. Én banánosat vettem, 4 hóstól valót, de nem ízlik neki. Most próbáltam adni tápszert is, kb. 60 ml-t evett, utána szopizott. Kíváncsi vagyok mikor kel először?

Berni, úgy neveled és eteted, ahogy TE akarod. Mondjuk az még durvább, hogy utólag mondta meg Adri anyósod :shock: .
Mi tovább szenvedünk a kanalassal. Semmi nem ízlik Boginak, pedig már kis cukrot is tettem a gyümölcshöz, de így sem kellett. Persze apa csemege uborkáját szopogatta, az nem volt savanyú :shock: 8)

Réka, valahol láttam kutacsvédőt, talán a Brendonban. Az nem lenne jó nektek? Szorítunk Nektek is a gyors kistesóhoz 8) .

Évi, nálunk nincs igazán testvérféltékenység. Nálunk elég sajátos, mert amikor kórházba kerültem a terhesség alatt a szülésig, a több mint 2 hónap alatt apával annyira összenőttek és ez még most is tart, hogy ha apa itthon van, akkor mi a fejünk tetejére is állhatunk. No persze, ha nincs itthon, akkor már másabb a helyzet, de rengeteget kell foglalkozni a nagyobbal. Sokszor már lelkiismeretfudalásom van, hogy Bogival mennyivel kevesebbet foglalkozom.

Nekem is van videóm a naccsasszonyról :D . Megnézhetitek, hogy szoktam kínozni evés gyanánt. Bevallom, citromot adtam Neki :lol: .

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Hát az éjszakáink nekünk is kezdenek nem túl jól alakulni! Hajnal egy után óránként volt fent. Az én jó alvó kislányom, nem tudom mi lelte.

Joli! A lényeget pont nem írtam. Jázminnak egyik tejpép sem ízlik. De Roli szerette a Milupa igazi vaníliásat, ezzel kezdtem neki. Aztán már minden ment. Jázminnak vettem banánosat, de az sem jött be, vettem Hipp barackosat, az sem ízlett.

Csilla! Próbáltam megnézni a videót a honlapodon, de nem találtam újat!

Réka! Máté már rendesen mászik? Nem semmi kisfickó4

Berni! Én nem reklámoznám, hogy nem adtam oda neki a főzeléket, de ha rákérdezne, vagy kihozná a szó, simán megmondanám neki.

Patr! Hasmars=hasmenés! :lol:

Kérek képet Mircsiről és Márkról is.

Kép
szly27
 
 


Berni! Te kérdezted még valamikor a videó feltöltést. A videára, vagy a youtubera szoktam feltölteni és onnan belinkelni ide. Ha van freemailed, akkor annak a címével és jelszavával be is tudsz jelentkezni ezekre az oldalakra, még regisztrálni sem kell! Nálunk (1 Mbites netnél) kicsit lassan megy fel.

Kép
szly27
 
 


Igazatok van, hogy már régen készül kép rólunk....De az az igazság, hogy tényleg nem is készült azóta :oops: :oops: Én nagyon lusta vagyok fényképezni, és ezt a nagyszülőkre bizom, amikor itt vannak, vagy mi voltunk otthon. De megpróbálom megerőltetni magam és csinálok pár képet.

Berni! Na mi lett? Megmondtad? Én is csak akkor mondanám meg, ha kérdezi.

Szly! Jázmin annyira édes a videon!!! Ártemisz még az egyhelyben rugózásnál tart, de igy legalább látom, hogy mi a "perspektiva" :) :)

Csilla! Biztos nehéz lesz két picivel, de megmondom őszintén, hogy nem félek. Örülök, hogy kicsi lesz köztük a korkülönbség. Az az igazság, hogy az én szakmámban nem túl jó nagyon sok évet kihagyni, és addig amig mindkettő kicsi nem fogok tudni elkezdeni dolgozni. Igy viszont talán 2-3 év múlva elkezdhetek lassan újra dolgozni.
Ártemisz is szokott mostanság csakúgy "hisztizni" játék közben, szerintem ez azért van, mert már szeretne mozogni,meg elérni dolgokat de még nem tud. Ilyenkor nálunk sem használ a simogatás stb..

Én minden kötekedés nélkül kérdezem kiváncsiságból, és őszintén remélem, hogy nem lesz belőle semmilyen vita, de ti miért akartok tejpépet adni? Hogy pótoljátok a tejet?

Még egy kérdés. Ti amikor husit adtok, akkor mindig frissen főzitek meg, vagy van hogy lefagyasztottat adtok neki. Mert hogy a fagyasztásnál lecsökken a vastartalom. De könyörgöm hogyan lehet mindig egy kis darab friss húst venni a hentesnél?

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


szly!
köszi,most már vmikor nekiállok feltöltögetni,mert még Adrinak is lógok videóval :oops:

csilla!
mi sem sietjük el a kistesót,mi is kb.úgy tervezzük(ha még akkor is lesz hozzá kedvem :D ),mint ti.én vissza akarok menni dolgozni,mert apa fizujából+ a kb 40 ezerből,amit a 3.évben kapnék,hááááát.....az nem elég.ilyen hitel,olyan hitel :( szóval picit visszamennék,aztán,vagy már közben jöhetne a kistesó.meg én már írtam,h le a kalappal azok előtt,akik 1 pici+1 minit bevállalnak.épp elkezd járni a naygobb,futni utána nagy hassal....ááá...elismerésem!mondjuk,ha Adrinak ott az anyós,akkor talán.nekem itt nincs kézközelben senki,csak a tesómék,róluk meg már tudtok :( nem rosszak alapból,imádják,csak hát a kajálás az tabu :lol:
amúgy én sem erőltettem a témát,csak ez mag azért nem megoldás,mert akkor legközelebb is meglep ilyesmivel,szóval sajnos beszélni kell róla....majd :)

Dorkó ma felébredt fél6kor,rájöttem,h ilyenkor tuti szomjas.val.színűleg szárazabb a levegő,mert nagyon habzsolva szopzik és alszik is tovább.én is fel szoktam kelni éjjel inni,úgyh szerintem ez belefért.1 héten 1x elnézem :lol:
ma megyünk oltásra,remélem lemérik,mert védőnőhöz nem járunk.olyan nagyfiú már,szurkolok,h ne sírjon :D

réka!kutacsvédőt sztem nézhetsz a teszveszen vagy a vaterán vagy vmi hasonló oldalon használtan is,mert asszem újonnan elég drága.persze csak,ha megoldás lenne.

lányok!
én komolyan elgondolkoztam,h veszek biciklis bukósisakot Dorkónak,ha elkezd járni :oops: nálunk lenn indenhol kő van+ most 50%ban habtapi.de kb 25nm még mindíg kő.hülye vagyok mi? :oops: :lol: arra gondoltam,azt később is fogja használni.én úgy terveztem,h 1 éves kora körül kezd majd járni,de akkor már vinném bringával is magamma,tehát sisak úgyis kéne.gáz vagyok,mi? :lol:

Kép
berni1
 
 


adri!
mondta a védőnőnk,h pici olívaolaj kell a főzibe,a zsírban oldódó vitaminoknak,de csak,amit otthon főz az ember.az üvegesben már van.ezt csak azért írtam,mert én nem tudtam,de azért az anyósod ne bíráljon felül,ejnye-bejnye! :lol:

Kép
berni1
 
 


Adri! Én azért akartam volna adni neki a tejpépet, hogy kicsit változatosabb legyen a napi kajája. Neki már nem elég, ha uzsira csak gyümölcsöt kap. Úgy veszem észre, hogy a tápszerünk sem a legjobb már, talán már 2-es kéne neki. Meg tápszert amúgy is minimálisat akarok adni. Szóval én a tejpéppel inkább a változatosság+laktatóság miatt próbálkoztam. Mégsem ehet egy nap háromszor főzeléket! Jelen esetben úgy állunk, hogy egy nap kétszer kap főzeléket, van hogy ugyanazt.

Én nem mindig friss húst adok neki, csak akkor, ha magunknak is főzök. Egyébként van neki kicsi adagokban lefagyasztva, azt kapja.

Kép
szly27
 
 


Adri: gratulálok a picihez!!! Hát nálunk sem sokkal több a különbség Csenge és Levi közt (16,5 hónap). Én is úgy álltam hozzá, hogy biztos nehéz lesz, de később meg már szuper, hogy ilyen kicsi a korkülönbség. Nem riogatni akarlak, de azért voltak nehéz pillanatai a terhességnek, meg az első 7 hónapnak :lol: :lol: :lol: Ráadásul szerintem a nagynak is jó, hogy van egy kistesója, mert pikk-pakk úgy összenőnek, hogy öröm nézni.
Most már ugye együtt alszanak a kicsikéim, de van, hogy Levi előbb felébred és akkor őt kihozom, Csenge hadd aludjon még. Ilyenkor Csenge felébredve csak üres Levi-ágyat lát, és az az aggodalom, ami kiül az arcára, hogy "hová tűnt Levike? Hó van Levi?" - hát meg kell zabálni :lol:
Tejpép: annak idején Csengével én is úgy indultam, hogy csak a szopi 6 hónapig, utána főzi, gyümi fűszer-cukor nélkül stb. Szenvedtem is sokat, mert ipeg, hogy elég tejem volt csak, Csenge nem volt egy nagy kajás, és nem is hízott igazán, úgyhogy aztán mindent bevetettem, hogy gyarapodjon. Nekem semmi bajom nincs a tejpéppel, az is tápszer, csak még gabona is van benne, amitől laktatóbb. Például Németországban ezzel kezdik a hozzátáplálást!

Kép
Kép
deako
 
 


Bocsi, nem tettem oda a linket a videókról :oops: .
http://videa.hu/video_kereses/Bog%E1ta

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Na, alszik a család fele (apa, Toncsi), Bogika meg itt nyomja mellettem, épp a harisnyáját próbálja lehúzni, mint a zoknit, de nem megy.
Szly, Bogi még csak a kezeit pakolgatja, de a lábait még nem. Remélem, lassan már azt is. Bár őszintén én nem bánnám, ha előbb kúszna a kisasszony.

Adri, Te Görögországban szültél vagy itthon? Nem emlékszem :oops: .
Én elsősorban nem is a kétgyerekes lét nehézségére gondoltam, hanem hogy így kimarad az "egygyerekes lét szépsége". Nehogy félre érts, arra gondolok, hogy semmiért nem adnám az a másfél-két évet, amikor csak Toncsi volt. Rengeteg időm volt rá, nem maradtam le egy mozdulatáról sem. Így azért már csak megoszlik a figyelem, nem tudsz elmélyülni a pici részletekben. Mert ha van egy kis szabadidőd, akkor vagy a házi munka vár, vagy a férjed :lol: . A nagyobbal sokkal többet kell foglalkozni, hisz a picinek elég egy csörgő, egy könyvecske stb. De pl. én alig tudok, csak Bogival lenni, foglalkozni vele. Lassan bele is kell törődnöm, hogy ez így is marad. Persze Bogi nem tudja, milyen is lehetne :roll: , emiatt van lelkiismeretfurdalásom.
Megyek is hozzá :D .

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Kis korkülönbség elsülhet jól is, rosszul is, sztem ez is olyan, hogy úgyis akkor derül ki, mikor már benne van az ember. De amennyire Adrit "megismertem", nem hiszem, hogy ne bírkózna meg vele könnyedén. :wink: Meg nagyon nem mindegy, hogy a szülők akarták a kis korkülönbséget, vagy csak úgy alakult.

Csilla,
nekem is szuper volt, míg csak Livi volt, 110 százalékban foglalkoztam vele, az életem legszebb időszaka volt. Pontosabban ezzel kezdődött életem legszebb időszaka, és folytatódott azzal, hogy belevágtunk a tesó projektbe, aztán az újabb babavárás, szülés. Sokáig vacilláltunk, hogy legyen-e testvére, annyira jól megvoltunk hármasban, és féltünk, hogy beletörik a bicskánk két gyerek nevelésébe. Mostmár nyugodt szívvel mondhatom, hogy nagyon jól döntöttünk, főleg, hogy látjuk, hogy mennyire szereti egymást a két gyerek. Igaz, hogy sokszor azt sem tudom, fiú vagyok-e vagy lány, főleg esténként, de ugye, hogy megéri? :D

Adri,
mindig van fagyasztott, pürésített hús a mélyhűtőben, de ha épp van frissen főzve, akkor abból adok. Ugyanígy a zöldségekkel.

Kép

Deako,
Livinek is első dolga reggel, hogy benéz Nóri ágyába. Alig várja, hogy felébredjen és lehessen gyömöszölni. :lol:
Nóresz meg akkor virul ki nagyon, mikor Livi kijön az oviból. Bebújik hozzá a bkocsiba és nyalják-falják egymást. :lol: Pont tegnap csináltam egy képet hazafelé jövet. A nagy behajolt a kicsihez a babakocsiba:
Kép

Kész lett a Noddy jelmez, marha elégedett vagyok magammal. :lol: 8)

Mára már csak 5-en voltak a csoportban (27-ből), kíváncsi vagyok lebetegszik-e. :roll:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ja, Csilla, jó a honlapod! :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy valaki szed-e közületek Cerazette szoptatás alatt szedhető fogamzásgátló tablettát?
Én azt szedtem, amíg szoptattam, de sajnos maradt 2 bontatlan levél a 3 havi adagból és azt eladnám, olcsóbban, mint a gyógyszertári ára!

Ha valakit érdekel, írjon légyszi privát üzenetet!

Köszönöm!

Orsi

avocado
 
 


Sziasztok!

Alig van egy kis időm, csak beugrottam, hogy Adrinak gratuláljak. Sok erőt, egészséget, boldogságot a második picivel is!
Tejpépet azért nézegettem, mert már nem tudom, mit is adhatnék annak a gyereknek.
Húst olyat adok, ami éppen van:)
Mondtam már, hogy Csanád tapsol? Azt hiszem nem, pedig már hetek óta tudja :)

Pusszantok minden babát!

KépKép
Kép
el..né
 
 


Hali!

Hű, de elfoglalt mindenki :wink: .

Joli, Csanád nagyon ügyes!

Köszi, Gabuska, mostanában nincs igazán időm honlapozni :roll: , se. Remélem, Livi nem betegedett meg.

Évi, hogy vagytok?

Persze, mi is nagyon örülünk Bogócának, csak számomra így volt ideális a korkülönbség. Bár ugye másfélét nem ismerek, de szerintem kb. 2 éves korig történik az a rengeteg ugrásszerű fejlődés pl. ülés, állás, mászás, járás, beszéd, aminek egy percét sem szívesen hagytam volna ki. Ugyanakkor még nem tudom igazából azt a pluszt, amit majd a gyerkőcök fognak egymásnak nyújtani.
Szóval én örülök, hogy így alakult.

Adri, hogy vagy? Hányinger? Hol is tartasz most? Kérünk vonalzót :roll: . No, meg persze képet Ártemiszről :D .

Mi még csak most tettük lejjebb Bogi ágyát, mert most ült fel benne először és leszerelte a körbeforgóját :lol: .

Hívnak!

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Joli! Nagyon ügyi Csanád!

Tegnap éjszaka hajnal 1 után úgy döntött a kisasszony, hogy nemálmos, egy órán keresztül dumált, mosolygott, mint aki bedrogozott.

Ennek hatására és a rossz alvás miatt, nagyjából ugyanoda visszatettük az ágyát. Hát kíváncsi lesezk, de ésszerűbb dolgot nem tudam kitalálni. Apa már mérgében kiköltözött a nappaliba és ott aludt.

Kép
szly27
 
 


Na úgy látom, nem túl nagy itt a forgalom!

Viszonylag jól aludtunk. Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, de jobb mint volt! Remélem tovább javul!

CSilla! Még mi sem tettük lejjebb az ágyat, kb középen van. Most viszont arra jött rá Jázmin, hogy mindennél fel lehet állni. Szóval hamarosan le kell tenni az ágyat. Még nemállt fel sehol, de a térdelésig már eljutott. A mászásban már profi! Akár 10 métereket is mászik. Jön utánam!

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Szly, akkor volt tegnap valami a levegőben, mert Bogika kb. éjjel 2-től csinálta ugyanezt. Apa lent tévézett, felhívtam, hogy nézze meg, mit művel Bogi. Annyira cuki volt, kacarászott, és elkezdett mászni a fényképezőgéphez! Terpeszülésben a 2 lába között megkapaszkodott a lepedőben és úgy hintázott. Hátradőlt és visszahúzta magát a lepedőnél fogva. Közben folyamatosan dumcsizott, meg úgy tátogott mint egy hal. Ilyen jókedvű, már nagyon régen volt. Szerintem a menszeszem lehetett a ludas. Most már enni is jobban eszik (mármint szopizik 8) ), nem kel annyiszor éjszaka. De mindig megharap!!! Ha kiköpi a cicit, még megpróbálom visszaadni, de folyton ráharap. Szóval most már tudom, hogy ha kiköpi, elég volt Neki.

Bogi is már mindenbe belekapaszkodva feltérdel, meg ha letenném ülésbe, befeszíti a lábát és ácsorog. Azért remélem, a mászást is tökéletesíti még.

Most bezzeg már 2 órája húzza a lóbőrt, éjszaka kellett volna :) !

Toncsiék bábszínházba mennek délután a Mazsolára. Toncsi nagyon szereti.

Tényleg nagyon eltűntetek!

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Látom mindenki valami szupi progit csinált hétvégére. :wink:

Mi szülinapoztunk (férjem 34 lett), és lessük Nórit egyfolytában, hogy mikor indul meg. Eddig még nem, mert mikor a kezét előre teszi egyből felborul. Tök aranyos. :lol: De nagyon bosszantja, egész nap morog. :lol:

A 7 hónapos (na jó, csak holnap).
Ma ült először etetőszékben 8)
Kép
Kép

És végre sikerült a fogait megörökíteni :D
Kép
(Bocs a spenót foltokért) :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska: Isten éltesse a férjedet!
És hova lett Livi hosszú haja??!!!! Nóresz cuki a székben!
Apropó etetőszék: akkor Livinek már nem kell etetőszék, vagy egymás után eteted őket? Mert lassan Levi is székbe kerül, de jó lenne egyszerre letudni a kajákat.

Nálunk Levi még nem igen tud ülni. Kicsi Dömperem nem kapkodja el a dolgokat :lol: Most ügyesen fordul ide-oda, meg kúszik főleg a kezével, ja és ejtőernyőzik egész nap :lol:

Kép
Kép
deako
 
 


Orsi,
köszi Zoli nevében!

Nóri is csak így, támlával tud ülni, ha nincs semmi a hátánál, akkor borul.
Livi már egy ideje velünk eszik az asztalnál, bár úgy éri csak fel rendesen, ha térdel a széken.

Valahogy így
Kép
(A terítőt összetortáztuk tegnap, és még lusta voltam kicserélni.) :oops:

Livi hosszú haja pedig ide lett :lol:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Csilla, gratula az első felüléshez!

Szly, Csilla, Csanád is csinálta régebben ezt az éjjeli műsort :lol: Szerencsére mostanában nem :) Szly, remélem rendbejön teljesen az alvásotok!

Gabuska, boldog szülinapo kívánok a férjednek! Cukik a képek, nekem a közeli a kedvencem :)

Orsi, még nincs lekésve Levi semmiről :)

Tegnap kicsit hosszabbat tekeregtünk, még jó, mert ma alig léptünk ki a házból, elkezdett havazni.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!
A mi hétvégénk cseppet sem sikerült fényesre, tegnap úgy terveztük, hogy bemegyünk a városba sétálgatni, kávézgatni "családilag" (mármint Ártemisszel hármasban- vagy négyesben?) :) . Lényeg, hogy reggel még sütött a nap, mire összekészülődtünk már felhős volt az ég, mire beértünk a városba szakadt az eső, úgyhogy ki sem tudtunk szállni az autóból, és úgy ahogy voltunk hazajöttünk. Persze a férjemmel jól összevesztünk, egész nap utána nem is szóltunk egymáshoz...Ez volt a mi vasárnapunk...

De ettől függetlenül jól vagyunk :) Ártemisz egyre lendületesebben rugózik, de még mindig csak egyhelyben :)

Csilla! Szerencsére semmilyen hányinger, vagy ilyesmi nincs, kicsit aluszékonyabb vagyok talán, meg "felerősödött" a szaglásom :) :) de ennyi. Néha meg is nézem újra a tesztet, hogy tényleg pozitiv lett, nem is akarom elhinni. Szerdán megyünk dokihoz. Amúgy Ártemisszel sem voltak túl heves tüneteim, soha nem hánytam vagy ilyesmi.

Ja! és a múltkori kérdésedre válaszolva, igen itt szültem Görögországban. Most is itt fogok, mert bonyolult lenne az utazgatás, de maga a kórház és az orvosok borzalmasak...de mindegy, úgyis császár lesz megint ebbe már beletörődtem, úgyhogy azt a pár napot kibirjuk megint, aztán itthon már jó lesz.
Ami a tesókat illeti, én is sokat gondolkozom, hogy ha már kettő lesz, hogyan oldja meg az ember? Most például Ártemisz fél órát sirt elalvás előtt, amit nem nagyon szokott, de most túfáradt szerintem. Ha a pici fogja ezt csinálni, addig Ártemisszel mi lesz? Vagy amikor majd szoptatom a picit, addig Ártemiszre ki fog figyelni? Mert emlékszem az elején 1-1 szoptatás azért eltartott 40 percig is..Ne értsetek félre, nem aggódom, csak inkább gondolkozom ezeken.

Gabuska! Ártemisz is csak igy tud az etetőszékben ülni, de már 1 hete én is beleültettem, mert a relaxban etettem előtte, és ott meg állandóan fel akart ülni "hasizomból", és úgy rugóztatta, hogy féltem, hogy kiesik belőle.
Szly? mi lett az ágy-áthelyező projekttel? bevált? Nagyon jó, hogy feltetted JÁzminről a videot, hogy hogy indult el mászásban, mert igy legalább látom, hogy a rugózásban van perspektiva :) :)

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Adri! Valamivel jobb lett a helyzet, de még nem az igazi. Kicsit jobban alszik mióta visszatettük az ágyat. Jázmin már azóta profin mászik! :lol:

Kép
szly27
 
 


sziasztok

először is: Nórinak boldog hófordulót! Hihetetlen, hogy így öregszenek ezek a törpék....

Adri, ha memtek dokihoz és csinálnak uh-s fotót, akkor kérünk képet a kis hólyagcsíráról! :wink: Meg a nagylányt is rég láttuk!

Canád nagyon ügyes! Mi még a pacsinál tartunk, nagyon édes, ahogy vigyorogva püföli a tenyerem!

Tényleg elég pangás volt a hétvégén. Pat sem jelentkezett régóta. Titi? Inerke?

Szly, Máté még nem szabályosan mászik, inkább a közlekedik kifejezés írja le a jelenséget :lol: de nem sokára...

pusz

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Nórinak boldog hófordulót!

Máténak meg utólag boldog felediket!

Kép
szly27
 
 


Mi is boldogot Máténak! :)

Adri,
a relax az az, amit pihenőszéknek is hívnak?
Nekem az a bajom az abban etetéssel, hogy a földön kell ülnöm, amit nem nagyon bír a derekam. Mert nálunk nincs olyan alkalmatosság, ahová feltehetem biztonságosan, max. a nagyágy, de azon nem eszünk. :roll: Úgyhogy már alig vártam, hogy meg tudja magát tartani ülve, és tehessem az etetőszékbe.

Most ez a módi :lol:
Kép

Reggeli csevej
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?