Új privát üzeneted érkezett!

Ááááh, én vagyok a lap tetején! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Ja, még annyi:
K-vitamin...képzeljétek, a védönő azt mondta hogy ne adjam a k vitamint Norbinak, mert ő tápszeres, és akkor nem kell, mivel a tápszer tartalmazza. :roll: A sok is megárt.
Szerintetek?

Kép
Kép
lovaszkata

szöszke: Eddig rólam is csak 12kg ment le, még van 14:(
Egész nap nem eszek semmit, nem is vagyok éhes, délután meg este meg rámtör az éhség, és megtudnék enni egy lovat. Valamit asszem ezen kéne változtatni. Elkezdtem újra futni járni, erre most elromlik a idő...Remélem nyárig lemegy :) Majd ráállok jobban, h igy legyen.

anhel:Az itteni Brendonba valamivel kedvesebbek az eladók, pont ma indulok oda kistányérért és cumisüvegért. Nem bírom mikor az eladók bunkók, főleg ha gyerekkel vagy, egy olyan boltba ahol elvileg a kedvetekbe kéne járni.

Kép
Kép

Kép
babe.

lovaszkata: Ne add a K-vitamint. Én se adom mióta tápszert is kap a Laura!

Kép
babe.

Jó reggelt Mindenkinek!

Marek: ilyen hiszti nálunk is van, ezek a babák nagyon okosak ám! Ha Marci nem lát, elvan a játszószőnyegen vagy a kezét tömködi a szájába. De amint észrevesz, megy a hangos sikongatás, hogy menjek oda és foglalkozzak vele. :D

LKata: az szupi, hogy az almától van kaki! Mit jelent az, hogy lassúbb a bal keze? Marci már 3 hónapos, de azt nem mondanám, hogy tárgyak után nyúl... :shock: De legalább a fejét már rendesen emeli. Hogy szoktatok tornázni? Írd le néhány szóban légyszi és megpróbálom itthon én is!
K vitamint ne adj, az csak az anyatejes babáknak kell és mivel zsírban oldódó vitamin, túl lehet adagolni!!!

Babe: Laura nagggyon cuki!! Az a haj, tündéri!

Szöszke: szerintem is tök jól nézel ki!!!
Rajtam is van még min. 10 kiló plusz, de inkább 15...

Jó szar éjszakénk volt... :( :( Megint eljátszottuk azt, hogy hiába van ott a cici a szánk mellett, ordítunk egy fél órát míg elfáradunk és csak azután vagyunk hajlandóak enni. Úgyhogy hajnali kettőkor Marcitól zengett a ház... de azért remélem a szomszédok felébredtek rá :D :D (én ugyanis mindig felébredek amikor szexelnek, mert a csaj olyan hangosan visít... remélem mire Marci meg tudja kérdezni, mik ezek a hangok, addigra már nem lakunk itt)

És milyen jó idő van :? Legalább ha a hó esne.

linhbaba

Nymalac: 3 hónapos adatok - súly: 8040g, hossz: 64cm.
...és néhány kép:

Kép

Kép vidáman hasalok :)

linhbaba

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, azt sem tudom, hogy hol kezdjem.

Plusz kiló - rajtam is van, 73 kilóval mentem szülni, 67 kiló voltam, amikor hazajöttem a kórházból és most vagyok 62 kiló. Az eredeti (régi) súlyom 55 kiló volt, úgyhogy van honnan lefogyni. Persze most már nem zabálok, mint az első pár hétben, így érzem, hogy mennek le a kilók, de nagyon lassan és én sem érzem jól magam a bőrömben, cseppet sem tetszem magamnak!!! :?

K - vitamin - én is úgy tudom, hogy a tápszeres babáknak már nem kell adni, csak az anyatejeseknek és akkor is csak 6 hónapig, amikor jön a hozzátáplálás, már nem szükséges.

Babe - Laura nagyon édes, olyan nagy haja van, el sem hiszem :lol: Igazi kiscsaj!

Linhbaba - a K-vitamint úgy adom be, ahogy a D-t is, kiskanálra anyatejet rakok, abba a vitamint és úgy be a szájba, egy nyelésre lemegy mindig :lol:
Én nescafe 3 in 1-et iszok, régen kávéztam én is, napi 2-3 lement, most már csak egyet, de azt minden reggel.
A Brendonos sztori :evil: :evil: :cry: :shock:

Nyugtonmalac - köszi a választ!!! Lefagyasztottam úgy, hogy még fejtem hozzá a cicizés után amennyit csak tudtam, és így kb. úgy néz ki, hogy 130 ml előtej és 70 ml zsíros tej. Amúgy az a baj, hogy a szopik után már szinte alig bírok fejni, tegnap este pl. kb. 10-15 ml-t tudtam :shock: Rögtön elkönyveltem, hogy nincs elég tejem, de hát ez hülyeség, mert napi 6-7 pisis pelus van, legalább 2 egészséges kakis is, jókedvű Lotti, egész nap mosolyog és végigalussza az éjszakát, szóval csak paráztatom magam, de azt folyamatosan, amióta szoptatok :oops: :lol:
Lili képei szuperek, nagyon aranyos volt picikének is!
Sajnálom a dohányos famíliát :cry:
Botos néni :shock: :x :evil: :lol:

Szöszke - de jó kéééép, nagyon szépek vagytok!!!

Brendon - mi majdnem mindent ott veszünk meg, van törzsvásárlói kártyám is, csomó manit otthagytunk már, és eddig nem volt rájuk panasz - DE! Ha velem csinálták volna azt, mint Linhbabával, na én tuti azonnal panaszkönyvet kértem volna!!! Ugye mivel én egy bankban dolgoztam és ügyfeleztem, tudom, hogy mi a dolga annak, aki azért van ott, hogy "kiszolgáljon" és ha ezt nem teszi vagy ilyen szemét dolgot művel, akkor nem oda való!

Bkriszta - látom, nálatok is van ökölevés ezerrel :lol: Bálint nagyon édi! Kitartást a betegséghez, remélem hamar túllesztek rajta! Vizsgákhoz drukk-drukk!

Peva - nálunk sem nyúl még Lotti hason fekve tárgyakért! Persze nálunk a koraszülés miatt most így, hogy 4 hónapos, a 3 hónaposoknak megfelelő dolgokat elég ha csinálja. Bár szerintem mindent csinál, amit egy 4 hónapos, csak nekünk van egy un. türelmi időnk. Amúgy hason már nagyon jól elvan, egész sokáig bírja és már mosolyog is közben, úgyhogy biztos élvezi is már. Ne keseredj el, nincs miért!!!
Talira csak akkor tudunk menni, ha valaki el tud minket vinni és párom nem valószínű, hogy ezért kivesz szabit, másképp nem tudunk menni sajnos :cry:

Nyugtonmalac, Linhbaba - ha a 74-es trolira felszállok, az letesz ott, a Vasúttörténeti parknál, szóval akár én is csatlakozhatnék :lol: Ha jól tájoltam be egyáltalán :shock:

Anhel - a te sztorid se semmi, nem is értem, miért nem engedték, hogy kitold a babakocsit :shock: :evil:
Dóri nagyon cuki!

Marek - Bori hisztije :lol:
És így mit eszel? :roll:

Kata - mi kapjuk a Pneomoccoust folyamatosan, már kettőt kapott, a 4 hós oltásnál jön a 3. és asszem, hogy teljesen védett legyen, majd még tizenakárhány hónaposan jön az ucsó, a 4. Szóval mi mindig kettőt kapunk, szegény Lottika, mindkét kis combját megszúrják :?
Zsombi milyen nagy már! Nagyon tetszik a zöld fejkendős kép, tüneményes!!! És nagyon ügyesen hasal!

Bocs, ha kihagytam valakit, de olyan sokat írtatok, hogy alig bírtam követni.
Tegnap voltunk sétálni,bár hideg volt, Lotti végig aludt. Viszont ma tuti nem megyünk, szakad az eső és nekünk még mindig nincs esővédőnk a kocsira, bár most azzal sem mennék le szerintem.
Ez az idő még le is hangol amúgy.
Na megyek, mert lassan ébredés, most már beálltunk, hogy reggeli szopi után alszik 1 órát szinte mindig, juhé! :lol:
És egy pár kép:

Kép így alszunk nappal

Kép így hintázunk délután

Kép így nézelődünk estefelé

Kép

Kép
nusildi

Lihn

A Jáhn Ferenc uh. száma: 2896200 Beutalót a gyerekorvostól kell kérni és azt vinni kell az uh-ra.

Majd jövök még, csak Áron egyfolytában üvölt.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Előkerültem! Gyorsan olvasok!

Ny.malac - Szupi jó a hurcitok! :wink:

Marek - Tök, jó, hogy nem találtak Borinál semmit. Már csaka zt lenne jó kitalálni, hogy mire allergiás.

Timi - Jaj!!!!!

Közben felébredt Szabi majd jövök még. De olyan sokat írtok, alig érek a végére! :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Nymalac - Milyen az a hordozós kabát?

Linh - Sajnálom a Brendonos hitóriát! Ez szörnyű!!!! 2009. Magyarország!

Csajok miért viszitek hasi és koponya uh-ra a gyerekeket? Valami gond van vagy csak önszorgalomból? :roll:

A vitaminokat én is magukban adom kiskanállal, a Normaflore meg megy az ampullából.

Peva - Ne aggódj szerintem! Szabi se nyúlkál még, de legalább már van, hogy előrehozza a kezét és egyre többet bír nézelődni hason. Tutira Dorkával sincs semmi komoly baj, csak nem a nagykönyv szerint fejlődik. Megnézettem Szabit Ágival, azt mondta semmi komoly gond nincs vele és elkésve sincs semmivel, de azért gyakoroljunk. Szerintem gyertek el egyszer.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

L.Kata - Én is úgy tudom, hogy a tápis babáknak nem kell a K-vitamint adni.

BABÁK EGYTŐL-EGYIG CUKIK!!!!!

Rólunk - Képzeljétek, vasárnap rászántam magam, hogy megtanítom Szabit aludni. Már teljesen ki volt purcanva a derekam meg a térediem az állandó rázogatástól, járkálástól. Aznap este volt egy kis cirkusz, de azóta úgy alszik, hogy el se hiszem. Nem akarom elkiabálni a dologot, de pl. tegnap tornán abban a hatalmas nagy zsivajban, sikongatásban letettem a szőnyegre, megsimiztem a hátát és elaludt! Este pedig 6-kor evett utoljára, az esti rutin után fél9-kor elaludt egyedül az ágyában és reggel 6-kor ébredt enni. Kaja után játszottunk egy kicsit majd fél 8-kor megint elaludt és azóta is alszik! Ja, és minden alvás után fülig érő szájjal ébred. Semmi nyűglődés se elalváskor, se ébredéskor. Remélem ez a béke nem csak az aktuális időjárási frontnak köszönhető.
Ja, és voltunk a XIII. ker.tanuszodában szombaton. Akit érdekel, mesélek szívesen.
Vannak képeim is természetesen:
Kép Szombati úszás
Kép Szülinapi buliban voltunk

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Linh...kaptam kölcsön egy könyvet, Babatorna a címe. Régebbi kiadás. A baba szemben elötted fekszik az ágyon.Úgy kell megfogni a baba két kezét
hogy a hüvelykujjad nyújtod neki, a kezed többi ujjával a kézfejét és az alkarját fogod gyengéden
(csuklóra vigyázni kell)
Karkörzés, meg karszéttárás, majd összekulcsolás a mellkason(mintha megölelné a baba magát),
Kezek a fül mellé, magasba emelés, majd le a törzs mellé...
Hasara tenni a kezeit a feje elött tenyérrel összezárni, mintha úszni tanulna :wink: , de ez se megy még.
:arrow: ilyesmi gyakorlatok. :) Remélem érthetően mondtam.
Csak ovatosan kell csinálni, mikor, nem feszít, nem szabad eröltetni.

Norbika nagyokat nevet közben! :lol:
4-5 gyakorlat az egész, ezt 3-5 alkalommal ismételjük, 5-10 perc naponta.
Meg a védönő mondta hogy rakjam rá egy plédre, a pléd két csücskét fogjam meg, emeljem meg,
mintha leakarnám ról a borítani a babát. De nem nagyon csak hogy az oldalára forduljon, a kezeit a füle mellé
fel kell emelni közben! (na ez a rész még nem megy ) majd ovatosan hasra görgetni és vissza.
Egy idő után a gyakorlatot ő fogja befejezni, azzal hogy átforgul.
De pl. a Dévényis torna ezt ellenzi, mármint a plédes görgetést.

Norbi úgy lassú, nem is ez a megfelelő szó erre... :roll: egyszerüen nem szeret bal kézzel játszani.

Kép
Kép
lovaszkata

Bettyna...gyönyörű ez a gyerek :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Köszi! Norbikád is édes nagyon!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kata - köszi!!!! :D Már próbáltam tekergetni a karjait mindenfelé, végre lesz benne rendszer :)

Bettyna - írj az úszásról pls!!!! Engem érdekel, mert ha megkapjuk a 4. hós oltásokat akkor mi is nekivágunk a víznek itt a XIII. ker-ben Nymalaccal 8)

Éva - köszi a számot! Beszélek a gyerekdokival hogy szerinte elvigyem-e és ha ő rábólint, akkor megyünk.

Ildi - én "Kids" kávét iszok (pont úgy mint a nagyok) :D Lotti nem szokott pörögni a Nescafétól? Tudom, hogy ezekben kevés a koffein, de én nem merek kockáztatni.
A 74-es troli nem jön ki a Vasúttörténeti Parkhoz (dejó is lenne), ide a 30-as busszal tudsz kijönni.

linhbaba

Ildi - merre laktok? Ha mi megyünk a találkozóra, akkor lesz hely a kocsiban, elviszünk szívesen ha útbaestek. :)

Nymalac - ebből az együttologatásból lassan csoportos program lesz!! TÖK JÓ!!! Eddig nyávogtam itthon, hogy mindig egyedül megyek, úgyhogy jó lesz végre nem egyedül sétálni 8) :D 8)

linhbaba

Ja, és még Babe babáját akartam megdícsérni, milyen szépen tartja a fejét! :lol: És nagyon aranyos!

Amúgy az összes gyerkőc gyönyörű! :lol: Büszke anyucik lehetünk! :oops: :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Én is októberi anyuka vagyok.Egyszer kétszer irtam is erre a fórumra de aztán szépen elmaradt.

Ha nem haragszotok lenne hozzátok egy kérdésem.Mert egy idősek a gyerekeink.

Az a problémám hogy kislányom Fannika elég sokszor kancsalít a szemeivel nem mindig de elég sokszor.A védőnőm azt mondta hogy ez normális egy éves korig.Szerintetek????
Valakinél esetleg előfordul ez a dolog?Légyszi irjatok nekem erre köszi.

Egyébként nagyon jó a weblapotok. :D :D Szoktam nézegetni :D

vikcy6
Pákozd

vikcy: a kancsalítás normális. A picik szemizmai még nem mozognak összehangoltan, mert az idegrendszer még nem teljesen érett. Ez normális dolog.
De ha nem vagy nyugodt, kérdezd meg a gyerekorvost!

linhbaba

Úszás XIII. ker. - Az oktató nekem szimpi volt, szakmabeliként módszertanilag jobbnak látom így elsőre, mint a másik helyet, ahol voltunk. A páromnak nem annyira tetszett, mert szerinte kihagyott bennünket. NA, ehhez tudni, kell,hogy Szabi hatalmas ordítást rendezett az elején. A csaj mondta, hogy lehet, hogy ez nem a mi napunk, de ha gondljuk azért próbáljuk meg. Én nem adtam fel, de elmentünk a medence végére. Szabit nem locsolta le az oktató, amit a párom úgy értékelt, hogy kizárt bennünket, én meg úgy, hogy nem akarta tovább stresszelni a gyereket. A feladatok nagyon jók voltak, tetszett, hogy mindegyik előtt elmagyarázta, hogyan kell fogni a babát. Voltak dalok, mondókák. Köszöntés, búcsúzás ilyenek. Ja, és ellentétben a másik hellyel, ahol csak hétköznap vannak foglalkozások, itt szombat 14.30 a kezdő csopi. Apukák is tudnak jönni.
Ami nem klappol: sokan voltunk, az öltözők kicsik és csak 1 pelenkázó van bennük, leleményesnek kell lenni a öltöztetésnél,mert a csoportok közvetlen egymás után jönnek, tumultus van, a vizet nem aktív oxigénnel, hanem klórral fertőtlenítik, a ph-ja van beállítva a babákra, de le kell mosdatni utána. (Én áttörölgettem egy popsitörlővel). Cserébe fele annyiba került, mint a másik. Egy alkalomra 2000 Ft a gyerek + 1 kísérő, a másik kísérő 200 Ft. Az 5 alkalmas bérlettel 1800-ra jön ki egy alkalom. Adunk nekik is még egy esélyt, aztán meglájuk, hogy továbbra is ide megyünk vagy keresgélünk még. Ennyi. Ha még van kérdésetek írjatok. Teszek még képeket:
Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sziasztok
köszi az együttérzést meg a vigasztaló szavakat.
férjem nem ment dokihoz, mert jól érezte magát. tipikus férfi.
de szerencsére nem fájlalja semmilyét.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sz.bettyna, az úszópelust hol szerezted be?

vikcy6, teljesen normális a kancsítás, Gergő is csinálta korábban...igaz, most már nem nagyon.

Kép
szöszke

Timi, a férjed fejéről elmúlt a púp?

Kép
szöszke

Képzeljétek, az aneszteziológus azt mondta, hogy olyan cuccal fog altatni, hogy délután már szoptathatok majd. :D De azért fejek szép kitartóan.

Kép
szöszke

Sziasztok!

Bocsi csak gyorsan leírom a 4hós adatokat:7140gramm és 65cm

holnap jövök csak hulla vagyok Zsebikém óránkélt kellt éjszaka :?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Sziasztok!
Tegnap nem jöttem, mert diabetológián voltam. Közben Bori itthon maradt apukájával és szinte végig üvöltött. Hát ennyi negatív hatása volt a kórháznak. Nem jó nekem nélkülem. :cry:
Este meg bepróbálkoztam egy tornával, akkor is végig üvöltött. Hazaértem, kivettem Laci kezéből, beraktam a pihiszékbe és elaludt. :roll: Ha így haladunk, sehova nem tudok majd elmenni, mert a férjem nem vállalja Borit. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Kata
Zsombi már 65 cm? Mekkora ruhákat hord?

Betty
Annyira édes Szabi! Tök jók az úszós képek. Énisénisénis!!!

Szöszke
Nem baj, ha fejsz, jól jöhet még máskor is... :lol: Most én is vadul fejek, hogy legyen egy kis tartalék a fagyóban. Elhatároztam, hogy nem lesz nekünk szükségünk a gyógytápszerre.
Úszópelust én a DM-ben láttam. Babylove. Én szeretem a Babylove cuccokat, gondolom ez se rossz.

Tegnap kipróbáltuk a fürdést a nagykádban. Azt a vigyort... :lol: Csak nem bőgne amikor kiveszem... :roll:

marek

Marek!Zsebinek ruha függö de már a 68-as ruhákat kellett elővennem de van olyan 62-es ami még jó!Nálunk is most anyázás van rendesen de elég neki ha halja a hangomat amúgy üvölt.Mosogatni úgy mososgatok,hogy az etetöszékbe fekszik és beszélek hozzá.

Szöszke!Én a Brendonba vettem mosható úszopelust és nagyon szeretem.A babyloves termékeket én is nagyon szeretem de az eldobható pelussal annyit szemetelünk akkor legalább az úszo pelussal ne.

Brendon:én nagyon szeretem mert már kicsit normálisabb áraik vannak mint anno 3éves.De nekem is van negativ tapasztalatom:úgye a ksifiam csak a nagy tt cumit fogadja el amit a Pest,szegedi brendonba nem lehet kapni.Neten láttam,hogy Békéscsabán még van felhívtam a központot,hogy onnan megvenném.Erre közölték velem olyan nincs,hogy megrendelhetem vagy elmegyek érte BCs-ra vagy nincs cumi.Kicsit ki akadtam,hogy ekkora cégnél nem lehet árut átküldeni egyik boltból a másikba :evil:

pénteken megyünk a tervezöhöz Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Sziasztok!

Köszönjük szépen a dicséreteket!

Ildi! Akkor csak jól láttam a képeken, hogy milyen kis nyúlánk csaj Lottika! :wink: :lol: Az alvós képen meg remélem nem baj, de annyira Jackson-os! :lol: Jól áll neki! :lol:

Nyugtonmalac??????? Te mikor és mennyit alszol? :shock: Mert teljesen el vagyok képedve néha a hozzászólás időpontjain! :lol:

Marek! Én is azon parázom, hogy mikor kezdődik majd az, hogy nem akar kijönni a vízből! :roll:

Kép
bettike
Eger

Ja Marek! Állítólag 4-5 hónaposan van az anyás korszak, amikor ránk tapadnak még jobban! Ha lehet ennél is jobban! :lol:

Kép
bettike
Eger

Szöszke - Bármelyik drogériában lehet venni - DM, Rossmann. De mi nem pelusban úszunk, hanem speckó úszó naciban, amit a Babaszigeten vetettek meg velünk. Praktikus, mert nem kell alá pelus és 1 éves koráig jó.
Szorítik, hogy minden ok legyen a műtéttel!

Marek - Köszi!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sziasztok!
Mindjárt visszaolvasok,csak gyorsan 1-2 mondat rólunk: képzeljétek,etgnap nagyon ügyes volt Tomim,apával csak lestünk,ugyanis hason magához húzott egy játékot,és rendesen megfogta a kezével utána,és fogta :). ilyet nekünk még sose csinált ezelőtt, ma nem is tudta újra megcsinálni,de próbálkozott vele. Valahogy nem volt elég ereje.
és a másik inkább vicces,ez is tegnap történt,azt mondta,hogy "nyau" :lol: :lol: :lol:

a tegnapi napunk különösen eseménydús volt,mert este elvittem a szemészetre Tomit,mert hiába kezeljük bármilyen antibiotikumos szemcseppel,kamilla teával a szemét,nem múlt el róla a csipa (már születése óta csipás),és átmosták tegnap Tomi könnycsatornáját :( Nagyon sírt,ketten fogták,az egyik a fejét,a másik a karját,a harmadik pedig csinálta az átmosást. Tomi sírt a doki keze alatt,én meg bőgtem a széken :cry:
az orvosok szerint ez nem fáj, csak azért sírt,mert le volt fogva a feje... hát nem tudom,remélem nem fájt neki,mindenesetre a 2 szem lefogással együtt 1,5 perc volt. Most azon kell drukkolni,hogy ne jöjjön elő megint,keddig teljesen el kell tűnnie a csipáknak, drukkoljatok! Már írtunk csipatündérnek,hogy vigye el a csipákat (meg,hogy szóljon álomtündérnek,hogy ma délután elfelejtett jönni hozzánk - szerencsére szólt,bár elég későn, fél 5-re érkezett meg :P )

Kép

Kép
borkaby

ja,és amiért ilyen ügyes volt tegnap Tomi, kapott egy tökjó fischer price-os zenélő kulcsos,több darabból álló csörgőt,amit ő választott ki - oda tettünk elé pár darab játékot,és ez volt az,amelyiket mikor meglátta,keze lába elkezdett járni és már nyúlt is utána. :D Teljesen oda van Tomi a zenéért,bár még csak véletlenszerűen sikerül zenét kicsikarnia belőle. szerintem veszünk majd még neki pár zenélős játékot,hátha karmester lesz :D

Kép

Kép
borkaby

Borkaby, van valami homeós bogyó könnyezésre, csipásságra, nemsokára megtudom a nevét, és akkor továbbadom.

Marek,
üdv az "ordítógyereketnemvállalóférjfeleségevagyok" klubban. :D:D:D

Kép
szöszke

Borkaby, megérkezett az info, idézem:
"Argentum Nitricum 9 CH napi 3x5 golyó, vízben feloldva, picike szájába. Ez jó könnycsatorna elzáródása miatt kialakult gennyes gyulladás és váladék, összeragadt szemhéjszélek kezelésére."

Kép
szöszke

Szöszke
Akkor rendezzünk klubdélutánokat.... :lol: :lol: :lol:

Borkaby
Jaj! Ez a könnycsatorna átmosás nem hangzik jól. Mondjuk a legtöbb ilyen "kínzás" fájdalmasabb az anyának, mint a babának. :roll:

Kata
Végül honnan lett TT cumi? Mert nemrég írtad, hogy sikerült venned. Csak nemhogy elmentetek érte Békéscsabára?
Bori kezdi megszeretni az új TT-t. De abból is szigorúan a nagyot, amivel olyan mint egy bohóc... :lol: Ő lesz az a kislány, akit mindig kiröhögnek a cumijai miatt. A kis csinos cumikat nem szereti... :lol: De mondjuk az tény, hogy a kedvence a régi TT. Pedig az a világ legrandább cumija... :lol:

HOl van ma mindenki??? Az nem lehet kifogás, hogy kihasználtátok a jó időt... :lol: A hóakadályt sem fogadjuk el. Meg a nyűgös gyerek is olyan elcsépelt már... :lol:

marek

Marek!Apukám egyik soförje ott lakik és elszaladt venni 4db-ot igaz van benne rózsaszin de alvásra tökéletes közbe még unokatesóm talált így van 8 TT cumi talán elég lesz leszokásig :lol: Szerintem tök édes Bori a bohocszáju cumival és nem ronda a nagy TT cumi olyan viccesek vele az tuti :lol:

Nekünk most lehet egy hétig nem lesz netünk(szólgáltató váltás)Addig is mindenki legyen jó vigyázzon magára és babára!

Sziasztok Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Szöszke!
EZER KÖSZÖNET!!! Holnap meg is veszem,nagyon jók szerintem a homeopátiás cuccok,remélem ez is beválik majd! :D

Marek!
Remélem tényleg nekem volt fájdalmasabb,az biztos,hogy nem lettem volna Tomim helyében,és már ez a gondolat borzasztó :(

Borinak minden cumi jól áll :) legalábbis amiket feltették fotókat,hát nagyon édes! És igazi kiscsaj,hogy a cumikban is válogat Szerintem most gyakorolja,hogy kell majd a ruhapróbák során válogatni majd,meg reggel ovi előtt,mikor késésben vagytok :D - lehet,hogy ugyanez vonatkozik a sikításra is? :lol:

Mit mondtak a diabetológián?

Linh!
Amit a Brendonban csináltak... :evil: Pedig szerintem nem kéne annyiban hagynod,mi az,hogy nem válaszolnak a levélre?! És most emiatt nem tudsz menni oda vásárolni? jaaajjj. rettenet bunkó lehetett az az eladó.
nagyon édes a kicsi bébid :)

Mi mostanában a Kenguruba járunk,kettő is van a közelünkben és mind a két helyen szuper kedvesek,és sosincs senki,vagy legalábbis alig vannak,jók az árak,és tényleg meghálálják,ha törzsvevőjük vagy (ott is lehet váltani kártyát). Persze nem nagy összegekkel,de jól esett,hogy január első hétvégéjén vettünk ott egy csomó ruhát, és múlt héten küldtek egy 2000 Ft-os kupont,amit bármire levásárolhattunk,hozzá egy levéllel,hogy köszönik a hűséget (pedig "csak" 10.000 Ft körüli összeget hagytunk ott). Most febr. 1.-ig van egy csomó akciójuk,pl. 3 kombidressz vásárlása esetén egyet ingyen adnak. És ezt az akciót lehetett kombinálni a 2000 Ft-os kuponnal. De van sapi akció is,meg másfajták is,sajnos nem nagyon emlékszem rájuk :oops:

Nyugtonmalac!
Mintaférjed van! Ha az enyém itthon maradna,hogy takarít,akkor lehet,hogy összeszedné a zoknijait :D,aztán pihenne egy nagyot,mondván nagyon fárasztó munka volt. Utána újságot olvsgatna,hogy rákészüljön a "tányéromat berakom a mosogatóba" c. takarításos fejezethez,és addigra lehet,hogy haza is érkeznék Tomival :lol: (Vicc)
Amúgy az én férjecském is szokott takarítani,de nem ez a jellemző. Inkább besegít.
Lili nagyon aranyos,mikor almát kóstol. :)
Tavasszal én is csatlakozom a városligeti sétához!

LKata!
Én is úgy tudom,hogy tápi vagy vegyestáplálás mellett már nem kell a K-vitamin.

És ahhoz mit szóltok,hogy nekünk meg 2 hetente kell szedni a K-vitamint?! Nem tudom emlékeztek-e,nemrég írtam,h mi elfelejtettük szedni. Most írattam fel a dokival és azt mondta,h kéthetente szedjük. A kérdésemre,hogy miért,azt felelte,hogy így szokás. Pedig nem így szokás... :?:

Szöszke!
Szerintem se izgulj a kilók miatt,mert nagyon jól nézel ki a képen,abszolút nem látszik,hogy van rajtad felesleg. Vagy ha szerinted látszik,akkor gondolj arra,hogy jól áll :wink: :D

Kata!
Mi is kaptunk prevenart,már kettőt is, és állítólag attól lehetett hőemelkedése. Egy kúp levitte,más szerencsére nem volt.

Ildi!
nagyon édes Lottika! Hatalmas szemei vannak! :)

Bettyna!
Nagyon vonzóak az uszis képek,lehet,hogy mégiscsak elmegyünk mi is. Mondjuk amit a Rubinról írtál az szimpatikusabb,csak az a 15ezer havonta,kicsit soknak tűnik :roll:

Kép

Kép
borkaby

babe!
Laura nagyon aranyos! Tényleg olyan,mint egy kis tündérke :)

Azt akartam még kérdezni,hogy szerintetek a fogától van az,hogy Tomi álmában felsír egy rövidet? Fel sem kel rá,alszik tovább. Nem csinált még sosem ilyet ezelőtt,mostanában meg nagyon feszülhet az ínye,mert egész nap rág. Vettem is ma neki Symba rágókát,ami puha műanyag,benne folyadék van és jól befér a szájába. (A csörgőink még nagyok neki).
És az igaz,ha jön a foga kipirosodik a feneke középen? (Bocs,ha hülyeség :oops: ) Mert Tominak kipirosodott mára,és eddig az sem volt soha piros,és nem is hagytam kakiban vagy ilyesmi. :roll:

Kép

Kép
borkaby

Borkaby, a K-vitaminnal kapcsolatban két nézet is van: 1.havonta kell adni,
2. 2 hetente kell adni.
(Sőt a gyógyszertáros nőci heti 1x1-et írt a K-vitaminos dobozunkra. :shock: )

Kép
szöszke

Borkaby
A diabetológián szinte semmit nem mondanak, csak ellenőrzésre megyek. Felautózunk Pestre, ahol megnézik a diétás füzetemet, meg a vércukor értékeimet. A vicc az, hogy a diétás füzetet előtte nap másolom át a régi füzetből... :lol: :lol: :lol: HOl van nekem időm diétás füzetet vezetni? A vizsgálat abból áll, hogy beszélgetek a doktornővel meg a dietetikussal. Nagyon rendesek velem amúgy, úgyhogy nem zavar, hogy fel kell mennem. MOst például azt a tanácsot adták, hogy vigyázzak, hogy ne fogyjak többet. Hát köszi. Szinte semmit nem ehetek, most is tök éhes vagyok, ráadásul napi közel egy liter anyatejet kiszivattyúznak belőlem. Hát hogy a fenébe ne fogynék... :roll:

A K vitamint nekünk az első hónapban kellett hetente szednünk, most meg már csak havonta.

A fog és a popsi kapcsolatáról nem tudok nyilatkozni... :lol: :lol: :lol: Sudocream?

Az én férjem nem jut el a mosogatóig a tányérral. Valahol ottfelejti a lakásban... Ha már nincs miből innunk, akkor bemegyek hozzá és összeszedem az asztaláról a poharakat és a bögréket... :roll: Ha azt mondom, hogy hozd be a felmosóvödröt, akkor öt perc múlva jön teljesen feldúlt arccal, hogy nem találja... Naná, mert nem ismeri meg... :lol: :lol: :lol:

Kata
Jelentkezz, ha visszatér hozzátok a net... De addig mennyi szabadidőd lesz... :lol: Irigykedek!!!! :lol:

marek

Megyek lefeküdni, mert reggel korán fejek. Muszáj, hogy legyen tejfehérje mentes tej a hűtőben. Már van kb. egy liternyi. Hurrá!!!
Jóccaka!
Akik elakadtak a hóban, azoktól is várjuk az életjelet!!!

marek

Hejjjj, de jó is éjjel császármorzsát sütni a férjnek!!! :D:D:D

Kép
szöszke

Sziasztok!

Marek kérésére életjel.... :) Nem hóakadály, hanem sárlavina.....beragadtunk a sárba.... :lol: :lol: 3 napja esik az eső kitartóan....Tegnap délután elállt, gondoltam kimerészkedünk. Felöltöztem, elkezdtem öltöztetni Konstit, amikor megéreztem, h büdi. peluscsere, majd gondoltam megnézem Ábelt is. Ő is kakis, nála is peluscsere, öltözés. Kb. 20 perc volt mire menetkészek voltunk és mikor kimentünk látom, h szakad az eső :evil: :evil: :evil: :evil: irány vissza, de nem sikerült, mert beragadt a zár, így kint rekedtünk. Fedett helyen vártuk meg apát, amíg hazaért (35 perc) addig Ábel 4 szer csúszott el, mert idétlenkedett és a maciját is megfürdette a sárban :cry: :cry: :cry: Szerintetek?????????? kész voltam.....Bence csak röhögött, a végén már én is.

Pár dologra reagálnék....

tejhordozás: a hungarocel jól szigetel, bár én nem szoktam különösebb óvintézkedést tenni, ha kimozdulunk.. Felmelegítem a tejcsit, alufóliába csomagolom az üveget így pont kellemes lesz az etetésre.

fotók: nekünk nagyon bejött a média markt, ott hivatunk elő. A hétvégén intéztem, itthonról feltöltöttem 126 képet, (15 perc alatt) kedden hozta is haza Bence a kész fotókat. 19 ft/db , 10X13-as képek és 191ft az átvétel költsége. (már régen hivattunk elő, végre van papirkép Ábel két éves szülinapjáról is, na meg az első Konstiképek.)

hozzátáplálás
: én is kivárnám a 6 hónapot, remélem összejön. Nálunk sütőtök, őszibarack lesz az első kajcsi. Épp tegnap készítettem el kb. 15 adag sütőtököt.

betegégek: minden baba más, nálunk eddig az jött be, h anyatej és sok séta. Ábel néhányszor volt csak beteg, de akkor is megúsztuk orrcsepp, orrszívással. Konsti jan. elején lett kcsit lázas a két szuritól.
A szomszédaink nem járnak sétálni, (pedig itt van a játszótér 50m -re) csak addig vannak kint a gyerekek, amíg beteszik őket az autóba és folyamatosan betegek. Az én nagyfiam csúszik-mászik a vizes játszótéren, mégsem beteg.....

kézrágás: nálunk is megy ezerrel. Sőt szopja az ujját és közben birizgálja az orrát... :D :D

Ti használtok valami nyálfogót??????? nem győzöm cserélni Konsti felsőjét, annyira nyáladzik... :o :o

cigi: én utálom, de mindenkinek a magánügye, amíg nem az arcomba, gyerekeimre fújja a füstöt. Most amikor beteg voltam és vért kaptam, az éjszakás nővér jött nézni, h rendben van-e minden, cigivel a kezében....Szóvátettem erre lehordott hisztis libának........sajna nem kelhettem fel, pedig szívesen megtéptem volna..... :evil: :evil: :evil:

mozgásfejlődés.: én nem aggódom, nem hiszek az elvárásoknak, h mit kell egy adott korú babának csinálni. Már most látom, h teljesen másképp fejlődnek a fiaim. Ábel imádott hason lenni, Konsti utál. Ábel akkor ült, amikor már járt és letottyant. Konsti már most próbál felülni....Egyik baba ilyen a másik olyan....

BOcsi mindenkitől, h nem reagálok név szerint!!!!
CSODASZÉPEK A BABÁK!!!!!!

A mi 4 hós adataink: 5820g és 59cm..... beindultunk :D

Kép 4 hónapos

Kép Ábel segít...

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!
Tegnap úgy görcsölt a méhem, azt hittem reggelre megjön! :? De most semmi bajom, és nem is jött meg.
Már többször volt ilyen, nektek volt görcsötök?
Bár Norbika megint intenzíven szopik, de csak élvezkedik rajta. :D
Nem függ össze a teherbeeséssel sem szerintem.
Úgyhogy vigyázni kell!
Én is mondtam a férjemnek, hogy valamit kéne használni mert ez a megszakításos buli nem biztos. :roll:
Én most ki szeretnék próbálni egy újdonságot. hormonmentes hüvelykúp! Csak akkor kell használnod mikor
"téma"van PATENTEX OVAL a neve. Ismeri valaki?

Rólunk: Norbi ügyesen fog bal kézzel, most a jobbal nem :? Ezért most középre lógattam be a játékait. :lol:
Ügyesen előre nyúl, megfogja és pár másodpercig tartja vagy rázza is!
Tegnap lemérték: Már 6,40kg és 63 cm
Hangosan kacag és fogdossa a kis kezeit, rágja az öklét. Igazi 3 hónapos! :lol:
Annyira jó hogy már ilyen kis masszív, lassan lehet dögönyözni.

Borkaby...olvasom ti is ügyeskedtek már! :lol: Olyan jó látni,hogy így fejlődnek, nem?

Szerintem ez a rövid felsírás hasgörcs! Nekünk is van ilyen :(

Zsuzsu....Én a nyál ellen patentos flotír, vagy pamut partedlit használok, van hogy egész nap abban van Norbika!

Kép
Kép
lovaszkata

Kép

Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Pár napra én is eltűntem, mert iszonyatosan sírós lett a kicsikém, sehogy se volt jó neki, csak az ölemben és ott is csak úgy, ha állok- járkálok vele. De éjjel meg kisangyal, csak egyszer ébred 3 körül és ez nálunk már nagyon nagy szó!!!
Most már több, mint 1 órája alszik, ez is csoda , mert délelőtt 15-20 percnél többet nem hajlandó aludni.

Nagyon édes minden baba továbbra is!!!

Tegnap is vendégeim voltak és holnap is jönnek a barátnőim családostól, úgyhogy két napja takarítok, főzök stb. , de rájöttem, hogy nem csinálok nagy ügyet belőle, nekik is vannak gyerekeik és megértik, hogy 4 gyerek mellett nem lehet olyan rend, mint egy múzeumban. De érdekes, hogy ha én megyek máshoz engem egyáltalán nem érdekel, ha kupi van, de ha hozzám jönnek úgy érzem, hogy rossz szemmel nézik, hogy ha nagy a kupi, pedig ez nem így van, de mégis így érzem......

Na megyek, mert ma éppen Zolika maradt itthon, tegnap a focin ráesett a térdére, jól bekékült és bedagadt, alig bír járni....... valami mindig történik nálunk ennyi gyerekkel!!!
Ahogy nálatok is Zsuzsu!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva75, próbáld valahonnan megszerezni a Suttogót
http://bookline.hu/product/home.action?type=22&id=49205
mert úgy érzem, a könyvben olvasottak, és az általad leírtak alapján, hogy tudnál belőle ötletet meríteni, hogyan legyen jobb nektek! Én sem nagyon akartam semmilyen kiegészítést használni, rá akartam bízni a gyerekre a dolgokat, de rájöttem (szerencsére még idejében), hogy nem lesz jó neki az összevisszaság.
Nálunk megszűntek a hisztik, a járkálva megnyugtatás, és a rövid, zaklatott alvások!!! Azóta tudok programot tervezni, internetezni, itt is tudom hagyni a férjemre, amikor alszik, mert bizony nem 15-20 percet horpaszt napközben, hanem kitölti az 1-1,5 óráját szépen. És a játékidő nagy részét egyedül tölti.
Szopi: 20-30 perc,
Játék: 30-80 perc,
Alvás:1-1,5 óra
Előfordul, hogy korábban ébred, mint ahogy megéhezik, akkor megint játék van. És ez a körforgás megy egész nap.

Kép
szöszke

Sziasztok!

Köszi akik irtak nekem.

Szeretnék csatlakozni hozzátok ha befogadtok.Én sajna nem tudok sürüen jönni de olvasni sokat szoktam.
Rakok fel magunkról egy pár képet ha nem baj. Kép Kép Kép Kép

vikcy6
Pákozd

Sziasztok!

lovaszkata: Hason alszik Norbi? Vagy magától fordul át?
Tök cuki, ahogy keresztbetesi a lábait :D

zsuzsu: Laura is nagyon nyálzik, a doki szerint jön a foga de Én még nem látok semmit. Néha adok rá előkét,de általában elfelejtem.

vikcy:Szia, nagyon aranyos Fanni.Ő is szépen tartja a fejét.

Laura is egyre tovább alszik, már 20.00tól reggel 7ig. Fürdés, evés után berakom az ágyba és elalszik.
Ma vittem volna csípő UH-ra. Tegnap elmentem a dokihoz, mert beutalót nem adott, de azt mondta nem kell, mert a kiskönyvbe be van irva, és az elég. Ma meg közölték a rendelőbe, h majd 2hét mulva jöjjünk vissza mert beutaló kell, fel se engednek anélkül. Unom már, h mindenhol szórakoznak az emberrel.Szhelyre kellett emiatt bemenni, mivel nagy kocsink van sokat is fogyaszt, úgyhogy még egy csomó pénzbe is benne volt. Tegnap kértem a kardiológiára időpontot, mert Lauránál vmi szívzörejt hallott a doki, március 5-re kaptam.....
Nagyon megijesztett a doki, mikor mondta ezt a szívzörejt, de azt mondta nem a szívből jön, hanem a körülötte lévő mirigyek okozzák, és a legtöbb kisbabának van. Valakinek a dokija emlitett ilyesmit???

Ti vesztek járókát? Nézegettem a Brendonba, de nem tudom nem e felesleges. Mondjuk nem is áldoznék rá sokat.

A Babylove-s pelenka nekem is bejött, és olcsó(a Müller-es is jó). De inkább a Libero. Nekem az jött be a legjobban.Egyszer sem ázott át benne, olyan jól felszívja a pisit. Ami nagyon szar volt az a Huggies. Szinte minden pelus cserénél ruhát is kellett váltani. Multkor vettem Pamperst, az sem tetszik, elég hitvány sztem.

Itt is irtó hideg van, de legalább egy szem hó sem esett...

Kép
babe.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?