Új privát üzeneted érkezett!

Szioka mindenkinek! :)

Köszi a szülinapi üdvözletet.aranyos vagy.

Most ennyi mert mennem kell.Majd jövök .Puszi mindenkinek. :lol:
cilamila
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Nincs nagy pörgés errefele:).

Andi! Nem tudom ha olvasod, de nagyon jó síelést, jó szórakozást Nektek!

Ledöntöttek a bacik. Most már nagyon jó a helyzet, de az elmúlt 3 nap elég szar volt...
Vendég
 


Sziasztok!

Hol vagytok? :)
Nekem egy gyors kérdésem lenne. Akit esetleg császároztak a klinikán meg tudná mondani, hogy itt császár után elviszik a babát és csak később hozzák vissza vagy ott maradhat velem?
Sajnos egyre valószinűbb a császár nekünk. Ma megnézett az egyik doki a klinikán csak úgy uh-val, és azt mondta, hogy mivel elég kevés a magzatvizem, ezért nem valószinű, hogy be fog fordulni :(
Bár szerinte is minden lehetséges. Én is ebben reménykedem....
Vendég
 

 
 

Lilla!

Tudod h engem is császároztak, és nem is olyan régen...
Szóval ez biztosan attól is függ, h milyen állapotban leszel szülés után te, vagy a babád, ugyanis nekem csak egy pillanatra hozták oda egy puszira, majd vitték is le az inkubátorba, ahol csak 1 nap után tudtam megnézni, tudod mert h ujra kellett éleszteni mert nyelt a kakis magzatvizből.
De volt olyan anyuka aki szintén császáros volt, de semmi komplikácio nem lépett fel, neki odaadták rögtön a babát h szoptassa meg, majd levitték az osztályra és az etetésekre visszahozták.
Egyébként én sem készültem fel a császárra az utolsó előtti napig, akkor Andi és Zsuzsi elmesélték császáros szülésük okát és én akkor készültem fel lelkileg, ha ők nem segitenek elfogadni a tényt, akkor én is teljesen kész lettem volna ha felkészületlenül ér ott az a hirtelen tény, de nagyon rendesek voltak és tudatosult bennem, h nem is olyan gáz az. (ha gondolod visszaolvashatod v hol megtalálod itt, okt.14-ei irás)

Kép
dinaedo
 
 


Sziasztok!
Tényleg nagy csend van most errefelé. :?
cilamila
Debrecen
 
 


Lilla!
Ha jól emlkékszem a 32. hétig kell befordulnia.faros szülés???Azt is lehet természetes úton.
Egyébként én is felkészültem lelkiekben a császárra, mert Emili elég nagy baba volt, és esélyes volt a téraránytalanság.De szerintem sem tragédia, de bízz benne, hogy meg fog fordulni, és meg is fogod tudni szülni!:)Csak ez járjon a fejedben :wink:
Hogy ott maradhat-e veled a baba, az szerintem több mindentől is függ:
-te hogy vagy
-baba hogy van
-ki az orvos-szülésznő.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok a tippeket. Én is hallottam már mindenfélét, úgyhogy az lesz a legbiztosabb, ha holnap lemegyek a szülőszobára és megkérdezem a szülésznőket róla.
Meg szólok, hogy nekem hagyják ott a kisbabámat, különben balhézni fogok. :)
Nem tudom, mi volt ma velem, de délelőtt alig kaptam levegőt. :roll:
Gondolom már nyom a baba, de lefeküdtem és akkor se múlt el. Félek, hogy még most jön a neheze....
Vendég
 


Sziasztok!

Lilla, szeritem császár után nem túl jó ötlet együtt a babával...
:?
24 ó fekvés, megy az infúzió, katéter, méhtisztítás, szurik, deréktól lefelé nem nagyon tudsz mozogni....
Persze az első szopi nagyon fontos, de hidd el jobb, ha elviszik éjszakára.
Mondjuk, ha EDÁ-t kapsz 6 óra múlva sétálhatsz, de inkább pihenj, még ráérsz babázni...

Tettem fel kisruhákat, ha gondoljátok kukkantsátok meg, bár inkább kis méretek, átlag 3-6 hósnak.

Puszi mindenkinek, megyek fürdetni.

Kriszti



Kriszti

Engem érdekelne a kalap, kendő, plüss pulcsi, csikos 74-es body, zöld halászgatyó, ünnepi plüssruha, virágos pamutruha.

Majd egyeztetünk és egyszer elmegyek értük. Meg persze ha vannak még eladó holmijaid akkor turkálnék még :-)

Lillaoh

Én spontán szültem, de úgy hogy megkaptam a császárhoz szükséges dózist az EDA-ból, igy ahogy Kriszti is irta kb 5 órán át nem tudtam felkelni. Az első vizsgálatok után odahozták Annát szopizni, de éjszakára elvitték és majd csak hajnaltól volt velem. És sztem igy volt jó, mert annyira kifárasztott a szülés, na meg hogy béna is voltam átmenetileg, hogy nem éreztem volna magam mellett biztonságban. Én késő este szültem (3/4 10). De amikor másnap lekerültünk az osztályra én még aznap éjszakára is elvitettem, muszáj volt még azt az éjszakát pihennem. Ilyenkor úgy csinálják, hogy este 11 körül viszik el, akkor még megszoptatod, aztán hajnal 2kor ők etetik meg, és 5kor már hozzák neked. Szóval csak 1 szopcsi marad ki, de gondolom ha 2kor bemész hozzá akkor megetetheted, de én nem voltam abban az állapotban, ki voltam nagyon ütve, engem a szülés utáni 2 napban jobban kifárasztott a méhösszehúzódással járó fájdalom, mint maga az egész vajúdás és szülés.

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Sziasztok!

Anita, elteszem neked a rucikat, de tényleg csinálok egy babatalit és átnézitek élőben a felhozatalt. Folyamatosan lesznek/vannak rucik, nem tagadom babaruhafüggő vagyok.. :oops: :oops:
Nekem is elvitték Nellyt az első 3 éjszakára, olyan nagyon fáradt, szerencsétlen voltam, de utána egész nap rám csatlakozott......

Sajnos a fiúk még mindig betegek, Nelly még mindig hörög,L. új gyógyszert kapott, Olivér most kezdte.

ÓÓÓÓÓ és a nagy újság!!!
Tegnap fürdésnél kacagott Nelly és mit látok??? Egy fogacska csücsköt!! És még az ínye sem volt megduzzadva, 10-12 órákat alsuik éjjel, nappal 2x 2-3 órát. Remélem a többi is így fog kibújni!!

Ébrednek, sziasztok!



Amugy igazatok van, azt én is elfelejtettem beleirni, h császár után spinális érzéstelenitéssel, az tuti h nagyon gyenge vagy, órákon keresztül le vagy bénulva deréktól lefelé, és pl. én 24 órán keresztül fel sem tudtam kelni az ágyból, az is fájt h meg kellett mozdulni jobbra v balra az ágyban, és muszáj volt mert akkor állitólag másnap nem tudsz járni, aztán az h leszájlak az ágyról inkább csak segitséggel és vagy negyed órába beletelt, ja és persze ott a katéter, örülsz ha egyáltalán beszélni tudsz, nemhogy még szoptatni, és miután 24 óra mulva kivánszorogtam az ágyból, csak tolokocsiban tudtam lemenni az ujszülött osztályra, annyira szédültem , fájt a sebem, hogyha fel is álltam akkor is csak összegörnyedve..............húúúú.....igy visszagondolva nagyon fájdalmas volt, mondjuk Kami akkor inkubátorban volt, ugyh semmiképpen nem adták volna oda nekem, de ha nem igy lett volna akkor is borzasztó nehéz lett volna.
Ezeket a sérelmeket, fájdalmakat azóta már el is felejtettem megy a gyermek kárpótol minden fájdalmamért, csak most h igy belegondoltam jött vissza h miken mentünk keresztül, de tényleg az idő ezt is megoldja, és utólag már csak a szépre, jóra emlékszek vissza.

Kép
dinaedo
 
 



Sziasztok!!!

Lilla: Én is olyan vagyok, mint Te :wink: ragaszkodtam a babáimhoz, bár lehet jobb lett volna pihizni, de most is így csinálnám újra és újra :D
Spontán után is állandóan nálam volt Zolcsika, bár nagyon gyenge voltam, 2 helyett 6 órát töltöttem a lábadozóban, nem tudtam felkelni, szédültem, fürdeni nem tudtam...De fekve egész jól elvoltunk együtt osszebújva :roll:
Császár után 4 órával már felhozták Tüncsit, aztán el akarta vinni, de nem adtam oda :? Szoptattam meg vele is összebújtam. Az osztályon hulla voltam, de akkor sem adtam oda éjszakára ( mondjuk mind ketten sokat aludtak , azért én is tudtam velük együtt. )
Lehet, hogy csak magammal toltam ki, de mondom, ha mégegyszer lenne, akkor is ragaszkodnék a babámhoz, én már csak ilyen lüke vagyok :wink:

Kép
Kép
Kép
olik22
 
 


Sziasztok!!

Voltunk hétfőn a 3 hónapos oltáson, Kamilla 5900 g és 61 cm, mostanában az a szokása, ha szájával brümmög (motorozik), régebben "beszélt" ( ó, ő, hő, hó) de mostanában elhagyta ezt a szokását, érthetetlen és érdekes.
Csak sajnos még mindig szivjuk az orrát, már 1,5 hónapja, ez egyszerűen nem normális! De a doki szerint nem kóros, mert elvileg ha kaja közben tul gyorsan eszik és mondjuk amit visszabukizna lenyeli az felmegy az orrába attól van teli váladékkal, nem tudom igazából, de már ugy utálom h ennyit szenved a gyerek.
Egyébként kiderüllt h vérszegény, a Klinikán ránézett egy dokinő, azt mondta h olyan sápadt, vettek tőle vért és rögtön kimutatta h alacsony a hemoglobin szintje, igy kell szednie vasat (Maltofer csepp) és Folsavat, lehet azért mert nem kapja meg ezt az anyatejből, mert ugyanis mostanra már csak tápszert kap:(

majd még jövök...

Kép
dinaedo
 
 


Sziasztok!

Lilla! Ahogy írták a többiek is, sztem az majd attól függ, hogy Te és a babád hogy vagytok, hogy elviszik-e. Pannika délután 4 előtt pár perccel született, császárral. Elvitték kb. 40 percre, vettek Tőle vért, mert nem sírt fel rögtön. De utána visszahozták, és velem volt kb este 9-ig. Szopizott rögötn, mint egy kis szivattyú, mondta is a csecsemős, hogy milyen kis ügyes! :D AZtán éjszakára elvitték, hogy aludjak....sikerült is vagy fél órát. Egyszerűen annyira felfokozott lelkiállapotban voltam, hogy nem tudtam elaludni. Alig vártam a reggelt, hogy hozzák vissza. hajnali 5-kor megkaptam, aztán már végig velem volt, míg bent voltunk. nem is akarták elvinni éjjelre sose, de nem is adtam volna! :D Mondjuk én nagyon jól voltam :D , nappal nem is feküdtem mikor már az osztályon voltunk, mert az volt az egyetlen, ami nagyon kényelmetlen volt. Inkább járkáltam, vártam a látogatóimat, na és gyönyörködtem a babámban. :D Mondjuk én biztos vagyok benne, hogy ezért jöttem helyre nagyon hamar a műtét után. Anyukám majd hanyattdobta magát, mikor lekerültünk az osztályra, és jöttek be, mi meg a folyosón sétálva vártuk őket, Pannika a bevásárlókocsiban. :D

Kép
zsuzska81
 
 


Sziasztok!!

Hol van mindenki ebben a rongy időben??? tényleg olyan nagy itt a csend! :roll: :roll:

tettem fel eladó rucikat a picasara ....

Kép
dinaedo
 
 


Sziasztok!!!


Én teljesen el vagyok havazva. ha épp nem dolgozom akkor vendégségben vagyunk, vagy anyunál. Olvasó üzemmódba kapcsoltam. Nincs itt Andi, így pang a babanet. :shock: :lol:
Remélem jól érzik magukat és van hó. Ma borzasztó idő volt!!!

Kriszti: Nekem kéne a farmerruci, a lilás. Anitával majd elmegyünk együtt és megnézzük a többi cuccot is, sajnos mi is elcsábulunk egyfolytába a szebbnél szebb rucikért. :wink: :wink: :wink: Jobbulást nektek!!!

Edina: Még mindig szívjátok az orrát?! :shock: :shock: Ez borzasztó, nem lehetne csökkenteni, mert mint mondtam már msn-en nekünk azért kellett a múltkor anyit szívni mert minnél sűrübben szívtuk annál jobban termelődött. Most is szívjuk egyébként egy pár napja de már alig van. Szép méretekkel rendelkezik Kamilla baba!!

Lilla: Patrícia este 20:45kor született természetes úton de hosszú vajudás után, 11 óra! Ő is belázasosott meg én is, teljesen kifáradtunk. Le kerültünk osztályra, egyből oda hozták, kínlodtunk a szopival, és én magam toltam be a csecsemősökhöz, mert teljesen ki voltam merülve. Nagyon nagy lelkiismeret furdalásom volt mikor toltam a drágámat, de muszályy volt. A szobába 2 gyerek is ordított egyfolytába, én semmit nem hallottam, 5 órát aludtam egyhuzamba, reggel 5kor hozták vissza és nagyon örültem neki hogy este be vittem mert így sokkal könyebb volt ismerkedni vele.

Voltuunk mi is oltáson (Prevenar) 7140 gr. és 67 cm. 4-es pelust hordunk, rugizunk egyfolytába, fordulgatunk mikor épp kedvünk támad, rázzuk a csörgöt, dobjjuk el a játékokat, csacsogunk, esszük az almát, répát, krumplit.

Na jó éjt csajok!!!
Vendég
 


Sziasztok,

Nem akarom a sóbarlangot itt reklámozni, de nem tudom megállni, hogy ne mondjam el. Mi Annával már 4. napja minden nap megyünk, kb fél órát töltünk ott el. Péntek délután elkezdett folyni az orra, szombatra rosszabb lett, vasárnap jutottunk el először és hétfő óta már nem szivjuk az orrát. A biztonság kedvéért visszük még most is, de inkább magam miatt, uis én nagyon megfáztam. Szóval Edina lehet Kamillának is jót tenne. Ha mentek akkor számíts rá, hogy az első pár alkalom után még több váladék jön az orrából majd, ez a sóterápia hatása, de utána jobb lesz. Kb 13-14 fok van bent, szóval rétegesen kell felöltöztetni. Anna végig az ölemben van amikor bent vagyunk, uis ő nem marad meg csak úgy ha leülök vele, de sztem félórát ki lehet igy is birni. Ha érdekel még info, akkor irj.
Na megyek, mert Anna most úgy döntött nem tud elaludni egyedül.

Puszi

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Sziasztok!

Olvasok olvasok és most hogy nem pörög annyira az oldal irni is tudok egy kicsit.

Edina
Kamilla nagyon szépen fejlődik :-)
Jaj ez a fránya orrszívás :evil: :evil: probáljátok meg a sóbarlangot de az is igaz amit Zita irt hogy minél többet tisztítod annál több termelődik.Ha pedig a kaja miatt van akkor probáld más pozicióban etetni.Nekünk is voplt egy időszak amikor szipogot a kaja miatt de ez még akkor amikor fekve szoptattam.

Kriszti
Hallod -e elég kitartó bacitok van :evil: Ti csajok keményék vagytok és remélem nem fog ki rajtatok.
Nelly csúcs csaj nem sokat zavartatta magát a fogzáson.Mondom én hogy kemények vagytok :lol:
Fiuknak gyógyulást!!!

Lilla
Nekem Szabi a 32. héten fordult meg és nekem is kevesebb volt a magzatvizem az átlagnál.Nem azt mondom meg is éreztem amikor megfordult hiszen már akkor nagy volt a hely pedig kicsi.De ők csodákra képesek.Engem azzal nyugtattak hogy az utolsó "pillanatban" is képesek befordulni igaz azt még jobban lehet érezni.De abban biztos voltam hogy farosan nem fogok spontán szülni és ha nem fordul meg akkor csak császár jöhet szóba a művi beforgatás nem.
Én spontán szültem Szabit kb 5 óra alatt megvolt a Drágám.Végig mellettem volt.Én nem terveztem és nem is gondoltam arra hogy hol tölti az első éjszakáját/nappalját mert szerintem azt a helyzet alakítja.
Kitartást neked!

Remélem mindenkit el fog kerülni az influenza.Egyetek sok vitamint és vigyázzatok magatokra.

Pusza
Évi

Kép
awe
 
 


Sziasztok!

Betegeknek mielőbbi gyógyulást!!

Zita!
Szép méretekkel rendelkezik patrici, és már 5 hónapos!!!! :shock: :shock: Nagyon ügyesek vagytok a hozzátápival is!!:D

Éva!
Ti hogy vagytok?

Lilla!
Én is úgy terveztem, hogy szülés után ki nem adom a kezemből a gyerekem!Aztán mégis engedtem hogy elvigyék, hogy tudjak aludni.Hát nem tudtam, annyira fel voltam pörögve.De tudtam, hogy jó kezekben van, vhogy megbíztam bennük, meg tudtam hogy megetetik ha kell.
Legközelebb már nem biztos hogy odaadom, úgysem tudok aludni :wink: De aztán lehet másképp lesz.
Egy a lényeg, nem lehet rosszul csinálni, nem rossz vagy jó anyuka az aki odaadja, vagy nem adja oda!

Lányok!
Van egy hírem:úgy néz ki, hogy visszaköltözünk Pestre.
Tomi itteni melója "haldoklik", nem biztos már.Talált egyet Pesten, így vszleg márciusban már ott leszünk.
De itt azért szeretném tartani veletek a kapcsolatot, hiszen jól ismerjük egymást, személyesen is 8)
Egyébként lett volna egy lehetőség Luxemburgba is, de az nem volt olyan kedvező mint a pesti.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Ja, és tegnap este levettük a rácsot Emike ágyáról:DNagyon tetszett neki, de elaltani már nem volt lyan egyszerű :twisted: Persze elsőre nem is vártam jobbat.Először le is gurult róla, jól megijjedt, aztán hamar megtanulta hogyan is kell aludni :lol: Azért oda tettem az ágy szélére egy összehengergetett plédet.De majd elhozom a szopipárnát, az is jó lesz, nem akarok egyelőre leesésgátlót venni.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!!!

Miket olvasok itt??!!!!!
Panka?!!!!!!!!!!!!! :( :( :( :( :( :( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nem is tudom hogy örüljek e vagy sirjak!!!!!!!
Örülök hogy van ez a jó lehetősgetek!! És tudom hogy te nagyon szeretted Pestet, és ez nektek nagyon jó lesz, de azért szomoru vagyok hogy elmentek! Olyan jól összekovácsolodtunk itt, sajnálni fogjuk hogy nem vagy itt.
Most már turi rendezek talit, amolyan búcsú talit, ha lecseng ez az influenza és a betegeskedés. Akkor ez az év csupa új dolgot hoz az életetekbe. Költözés, babaproject. Hajrá!!

Kriszti: nagyon ügyes Nelly baba!! Reméljük minden foga ilyen könnyen fog kibújni. Miket eszik már??

Éva: jó hogy jeelentkeztél! Puszi Szaszának!!!

Edina: kérdezted a múltkor hogy mit teszünk a fürdővizbe. Hát nekem még megvan a gyógyszertári fürdető mert nem szerettük, anyira csúszott és nem volt habja. Patríci meg szereti a habot. Gabival fürdettük eddig, most lila johnsonst vettünk.

Zsuzsi, Aliz???????????Merreeeeeee???????

A sóbarlangot én is csak ajánlani tudom mert nekünk is jót tett, voltunk 2szer eddig és azóta sokkal jobb, már alig van váladék.
MA megcsináltattuk az útlevelét Patrícinek, mert jövő htvégén megyünk Kolozsvárra.
Ma evett Őszibarackot is és anyira ízlett neki hogy kiabált utánna és kapálózott.
Lehet jön a foga mert nyügösködik éjjel is, ma 6kor felébredt , evett egy kis tejcsit es visszaaludt. De éjjel néha fel fel sír. napközbe is. És minden alvásnál sírás van. :cry:
Azt mondta a védőnő hogy meg van duzzadva az ínye. De ebből lehet csak késöbb lesz fogica. Remélem nem fogunk megküszködni vele!

Pusza
Vendég
 


Panka
Ez aztán a váratlan fordulat. Mármint nekünk, mert gondolom ti már gondolkodtatok ezen. Akkor már márciusban nem is lesztek itt?Addig már csak egy hónap van . . .
És Pesten is albiban lesztek?És akkor elkezdődik a tesó projekt?Vagy még mindig vártok?

Andi
Remélem jól érzitek magatokat, és már jó kis izomlázatok van a sok sok sieléstől.

Edina nem semmi hogy nő Kamilla. Most 3 hónaposan olyan méretei vannak, mint Annának 5,5 hónaposan :-)) Tudom minden baba más.

Puszi

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Hát annyira nem szeretjük Pestet, mellette vhol szeretnénk majd építkezni.Tesó addig nem is lesz szerintem.
Egyelőre albiban fogunk lakni.Én lehet visszamegyek dolgozni is egy kicsita tesó előtt, hogy kapjak majd gyedet.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Panka :cry: :cry: :cry: :cry: .
Azért ugye nem hagysz el bennünket? Olyan jókat szoktam rötyögni, a kalandjaitokon.
De ügyes Emike, olyan nagy lett hirtelen!!!
Van már Pesten lakás? Hol néztetek? Az itteni bútorokkal mi lesz? Ha esetleg lesz fenyő komódotok eladó gondolj már rám légyszi. :wink:
Ügyesek vagytok, hogy nem kötitek le magatokat. Mi is gondolkozunk nagyon Budaörsön, csak olyan nehéz mozdulni, pedig addig kellene, amíg Olivér el nem kezdi a sulit.
Miért kell visszamenni dolgozni a Gyedhez? Ha Emikével is kaptad és nem szűnt meg a munkaviszonyod, akkor a tesóval is kapni fogod.

Pintyuska, várom a talit! Én is szeretnék csinálni, de meg kell várni a betegségek végét. :?
Mióta eszik Patricia gyümit? Bébiételt adsz? Szopi előtt vagy után?
Én nagyon elcsesztem Nellyt, mert szopi előtt adtam, így most napközben alig szopizik, jóllaik a főzelékkel. :cry:
Inni mást nem nagyon kap, hátha visszaszokik a tejcsihez.
Azért a napi 3-4 szopi még megvan, csak olyan önző vagyok, sokáig akarom!!!!
Miket eszünk? Az összes neki való gyümölcsöt, zöldséget és eszik már halat (imádta, paradicsomos krumpli hallal, Kecskeméti) és csirkét, pulykát is.
Én csak bébiételt adok, nem merek primőrt.
A Müllerben szoktam venni, Aleete-t, ami szintén Nestlee, csak olyan árban van , mint a Kecskeméti.
Kecskemétit is szokott enni, de csak a változatosság kedvéért, ami az Aleeteben nincs, pl. alma-gesztenye-pulyka, zöldborsó csirkével. Most sertésmáj-sütőtök variációt vettem, borzasztó büdös (emlékszem anno Olivérrel). Majd kiderül ízlik-e neki, de szerencsére jó étvágya van. Bár a büdi főziket amúgy is szereti (brokkoli, karfiol). Evett brokkolis csirkét rizzsel (Nestle, darabos), először meglepődött a rizsdarabkákon, de végül megette szép lassan a fél üveggel. A bolognai tésztát (Nestle) nem igazán szerette, le kellett turmixolni, bár még akkor nem volt foga. Lassan kezdem adni a rágnivaló dolgokat is.
Mindig a mi kajánkat nézi, nyúlkál érte. A múltkor párolt piros káposztát adtam neki, olyan boldog volt. Kis zabagépem.
Hihetetlen ütemben jönnek a foga, a második is fehérlik már, de az ínye nincs bedagadva.. Szegénykém most nyűgös is, 1x felkelt szopizni éjjel.

A sóbarlang tényleg jó, a sópára összehúzza a nyálkahártyát. Lászlónak is visszatérő arcüreg-gyulladása van egész nyáron, de pl. a tengerparton teljesen tünetmentes.
Olivérnek is éjjel megy a sólámpa, bár az szerintem édeskevés, de a semminél jobb.

Kami babának gratula a szép méreteihez! Edina, ti mikor kezditek a hozzátáplálást?
Nem is szopizik már egyáltalán? 40 napig vissza lehet hozni a tejcsit. :? Van egy szuper teám, ha gondolod, 24 óra alatt jól megdobja a hozamot.

Évi, de jó, hogy írtál! Hogy van a kis hajasbabád??? Olyan szép az kis trió, megnéztem a képeket!!! Tök jó, hogy együtt nőnek fel!!!
Igazad van, nem is kell görcsölni, hogy így legyen vagy úgy, jön az magától, sokszor nem is rajtunk múlik.
De így legalább Lilla képben van , hogy mik a lehetőségei. Szerencsére a Klinika nyitott minden megoldásra.


Zsebi, hogy vagytok??? :cry:

Andi, íííííííííííííííírj!!!! Várunk nagyon! Bence milyen ügyes, és mindezt magától?????? Várja már a sulit?

Ennyi voltam mára, így is egy regény lett, remélem nem bánjátok..Én szeretem, ha sokat írtok. :wink:

Puszi mindenkinek!

Kriszti Kép




Sziasztok!!!
Panka: ha Nektek így jobb, akkor sok sikert kívánok az új életszakaszban, viszont itt hiányozni fogtok nekünk :( Tényleg összeszoktunk már :wink:

Tegnap megvolt Zolcsikának a bulija ( babazsúrt rendeztem 7 gyerekkel :roll: ) Meglepi volt az egész, mamáéknál volt aztán akkor hoztunk haza, amikor már itt volt mindenki. Belépett az étkezőbe és felkapcsoltunk a villanyt...Nem kicsit meglepődött, pillanatra azt hittem, hogy sírva fakad, aztán felkiabálta, hogy " SZIASZTOK? BOLDOG SZÜLINAPOT :lol: !!!" És elkezdődött a buli. Még csak most ért végett a pakolás :roll:
Már sok képpel lógok, ígérem, ígérem, ígérem.

Ja: az a szuper hír, hogy tesóméknál összejött a baba a mézeshetekben :lol: Most 5 hetes lehet :wink:


Kép
Kép
Kép
olik22
 
 


Sziasztok!

Zolcsikának nagyon boldog szülinapot így utólag!!!!!! :D Én birka, pedig tegnap reggel még eszemben volt......

Olgi! Tesódéknek gratula a Picihez!!!! Ugye Náluk volt méhenkívüli terhesség? :( De az a lényeg, hogy sikerült!!!!! :D

Panka! Sok sikert Nektek Pesten! :wink: De nagyon fogtok hiányozni!!!!! :(

Nálunk semmi extra. Lányom kitalálta, hogy most már csak napi egyszer alszik. Hol délelőtt, hol délután. :roll: Mert azért én még próbálkozom, letszem mindig délelőtt. Mert kevés még neki az egy alvás, nagyon kifárad estére, főleg ha délelőtt aludt.

Kép
zsuzska81
 
 


Lányok! Drukkoljatok nekünk! Hétfőn megyek laborba, aztán ha minden OK, kezdem a Clostit. Pannika is úgy fogant. Annyira, de annyira vágyom egy következő babára, hogy elmondani sem tudom!!!!! Presze nem foglak Bennetek állandóan ezzel traktálni, de remélem, hamarosan jó hírekkel jöhetek! :)

Kép
zsuzska81
 
 


Sziasztok!

Panka!

Én is sajnálom, hogy mentek, bár most úgy néz ki, hogy mi is megyünk Pestre.
A férjemet ma küldték el a munkahelyéről, úgyhogy sztem mi is kénytelenek leszünk Pestre menni. :(
Úgyhogy ha tudsz valami jó munkahelyet, akkor tudod, hol találsz... :wink:
Vendég
 


Zsuzska!

Megy a drukk ezerrel. :wink:
Nekünk is Clostival jött össze Anna baba... :)
Vendég
 


Olgi
Zolcsinak nagyon boldog szülinapot!!!!

Lányok mi ez a closti????
Zsuzska
Elhiszem, hogy vágysz még egy babára, sok sikert hozzá. Pannika könnyen jött baba?

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Lilla! Sajnálom, hogy a férjed elvesztette a munkáját.... :( Drukkolok, hogy minél előbb találjon újat, bár ez nem könnyű, tudom... Köszi a drukkot! :wink:

Anita! Peteérést serkentő gyógyszer a Closti.Pannika nem jött könnyen, 9 hónapot vártunk rá. De most nem húzzuk az időt, hogy próbálkozzunk vaktában..... :roll: nagyon-nagyon reménykedem..... :oops:

Kép
zsuzska81
 
 


Sziasztok!

Kriszti!
Minden bútor a miénk, így visszük magunkkal :wink: Szintén üres lakást keresünk majd.Én is nagyon szeretem a fenyő bútorokat!
Na akkor hajrá, még lehet hogy találkozunk Pesten:DIgen, szerintem is addig könnyebb lépni amig nem iskolás a gyerek.Ti miért mennétek Pestre?
naggyyon jóók az új képek, vonalzók!:D
Munkaviszonyom itt megszűnt, ezérz nem fogok kapni gyedet.:(Csak ha előtte 180 napot dolgozok minimum.

Olgi!
Isten éltesse Zolcsikát nagyon sokáig, erőben, egészségben!!!!:D
Már 3 éves!!!!Milyen nagyfiú már!Várjuk a képeket!
Tesódéknak gratula!!!Itt a tavasz, indulnak a gólyák!
:wink: Ti szeretnétek 3. babát?

Zsu!
Emili is kb. 1 éves korában szokott le a délelőtti alvásról.Hamar átállnak, este legalább lehet korábban letenni őket
:wink:
Nyugodtan traktálhatsz, nem vesszük zokon :wink: , kíváncsiak vagyunka fejleményekre!Mondom, jön a atavasz, a gólyák...drukkolok nektek!!!;)
Persze ilyen jókislány mellett hamar vágyik újabb babára az ember;)

Lilla!
Sajnálom hogy elküdték a férjedet!:(Hol dolgozott?
Na lassan akkor áttelepül a debreceni fórum, pestre????
:lol: Merre mennétek lakni?

Ma este megyünk anyáékhoz, hétfőn meg Pestre szerződést aláírni.Tegnap beszéltem a volt munakhelyemen a dokinővel, szívesen vissza venne, bár most van asszosztens nője, de vele nincs megelégdeve, mindig is kérdezte, hogy akarok -e viszamenni :wink: Úgyhogy reménykedem.Szívesen dolgoznék vele.Persze előbb Emikének kell bölcsit találni :roll:
Tegnap éjszaka már jobb volt a helyzet, csak 1x kelt fel, viszont reggel f7kor már kukorékolt:sÉs most sem aludt sokat, elkezdett köhögni:sDe nem vészes szerencsére.

Kellemes 7végét mindenkinek!

Andiék mikor is jönnek vissza?Holnap??

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Alíz!
Örülök, hogy találkoztam Balázskával!:)Egyből megismertem a sok gúnyában is :D Aki vele violt, az apukád volt?Jó fej nagyon, jót beszélgettünk:)
Emike odaadta a motorját Balázsnak, ő meg gyorsan le is csapott rá:D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Andi:
Megnéztem a képeket!!! Nagyon nagyon jók. Nagyon klassz volt a szallashelyetek! Hogy találtátok? Minden megvolt benne, nagyon jól volt felszerelve!!! És tiszta, aranyos volt!!! Tetszett hogy fel kellett menni a hálóba! Mindenki nagyon élvezte, ez látszik a képeken!! Volt nagy evés-ivás, játszás!! és HÓ többi képet is várjuk!

Na, és persze az élménybeszámolót!!!

Kriszti: Nincsen elcseszve semmi. Ez is nagyo jó hogy még meg van a 3 szopi ebben a korban!! Nagyon ügyes Nelly baba!! Olivér kész nagyfiu már! Alig várom dumáljak vele kicsit, a múltkor olyan édesen beszélgetett és olyan jókat tudott mondani! Nelly miket csinál mostanában? Felállt már, mászik?
Én, a kaját megcsinálom magam amit tudok, primört én sem veszek. Fagyasztottam le paradicsomot meg sóskát meg tököt, és mikor eljön az ideje ezeknek akkor csak előveszem. Egyelőre a répát és krumplit megfőzöm. Bébiételt is adok neki. Barackot és sütőtököt is abból adtam. Ma evett először sütőtököt és egyszerüen úgy falta hogy nem tudtam eléggé gyorsan kanalazni. Megevett egy fél üveggel!!! Szopi elött kapja, uzsira. Utánna még cicizik egy kicsit és elalszik.

Vettünk ma etetőszéket! Nagyon szeret benne lenni és enni is.

Olgi!!!!
Így utólag is Isten éltesse a nagy művészurat!! Hogy eltelt az idő!!!Képeket nagyon várom!!!Tüncsike mikórtól eszik mást is???

Zsu: Micsoda hírek!!! Hajrá, hajrá!!!! Drukkolok ezerrel. és nem traktálsz bennünket, alig várjuk az újabb infókat, azért vagyunk hogy meghallgassunk mindent részletesen. Szóval drukkolok nagyon.

Puszi, mert álmos vagyok nagyon!
Vendég
 


Hello Lányok!

Ismét erősítem a kis csapatot. :lol: :lol: Ma délután hazaértünk szerencsésen.
Most pedig hozom a régi formámat és éjjeli bagolykodom.
Sajna nem volt net az apartmanban, így nem tudtam jelentkezni. Illetve szokott lenni, de most volt valami gubanc ami miatt nem lehetett a jelet fogni. :?
Jajj, lányok, ez a hét tarthatott volna még vagy 3 hétig... :lol: :lol: egyáltalán nem vágytunk haza, jól éreztük magunkat nagyon.
Persze nem volt minden fenékig tejföl.... Bencének hőemelkedése volt kedden, szerdán, fájlalta a torkát, fejét, hasát. :( Kúráltuk ezerrel, hogy jöjjön rendbe minél hamarabb, két napig ki sem tette a lábát az apartmanból, (felváltva vigyáztunk rá). 3. nap is csak a játszóházba vittük, sielni még nem. Szerencsére rendbe is jött, dehát ez sielés szempontjából ez nyilván kiesés volt. Csütörtökön mikor a játszóházba tartottunk kocsival a szerpentinen nekünk jött egy szlovák a kocsijával. Mi lefelé mentünk, ő meg hólánc nélkül teljes gázzal tartott felfelé a jeges úton (csúszott nagyon) és mikor meglátott bennünket befékezett, ami blokkolt és irányithatatlan lett a kocsi, így belénk hajtott. :roll: :roll: Bal első és hátsó ajtónk benyomódott, de szerencsére be lehet zárni. Kitöltöttük a papírokat, de el tudom képzelni mire a két ország között a biztosítók lejátszák a meccsüket az nem 1-2 nap lesz. Persze tiszta idegek lettünk, aznap nem is sieltem, az idegtől nem is láttam :roll: de megpróbáltuk a jó oldalát nézni, mi nem sérültünk meg csak a kocsink.Kocsink jobb oldalától kb 1 méterre ugyanis 3-4 méter mélyen egy kis patak húzódott, jó hogy nem abba landoltunk. :roll:
Pénteken meg egy snowboardos a sipályán ült/elesett, férjem ki akarta sielés közben kerülni, erre a snowboardos nőci nem nézett hátraa, elindult keresztbe, elsodorva a férjemet. Tibi bukott egy nagyot, mivel összeakadt a siléc és a snowboard deszka, így bal vádlija alaposan meghúzódott, azóta is sántikál.
Ez a 3 rossz dolog történt velünk, ezeket leszámítva jól éreztük magunkat.Persze ez is épp elég volt, tudom.
Az apartman nagyon szuper volt, tetszett mindenkinek. Dorka rohangált állandóan a lépcsőn le-fel, élvezte nagyon. :lol:
Vasárnap délelőtt, délután, és hétfőn délelőtt egy nagyon aranyos sioktatótól tanultuk a sielés alapjait. Vasárnap estére és hétfőn egész nap alig éltünk az izomláztól, de nem adtuk fel. :lol:
Bár én elég besz@ri voltam első alkalommal mikor kedden a sioktató nélkül lécekkel a lábamon lenéztem a pálya végére.... egyszerűen egyedül nem mertem elindulni. Pár fantasztikus képet láthattok is erről. Nagy nehezen vettem a bátorságot hogy elinduljak... de tele volt a gatyám.... így inkább elestem. Na ezek meg is lettek örökítve. Másnap viszont tényleg csúsztam sokszor,(ekkor nem vittünk fényképezőt :roll: ) bár néha halálfélelem közeli állapotban mert a lábaim mintha külön életet éltek volna tőlem. :lol: :lol: :lol: Na mindenesetre a végén eljutottam arra a szintre is egyik-másik csúszásnál, hogy élvezni is tudjam. :lol: :lol: :lol: Férjem és az unokatestvére, Krisztián már meredekebb, kicsit haladóbb pályákra is merészkedtek. Bencének ha nincs a 2-3 nap kiesés a hőemelkedése miatt, nyugodtan mehetett volna ő is, nagyon ügyes volt, de így maradt a kezdőknek való pályán ő is, és öcsém is. Bencében azt is csodáltam, hogy esés után lécekkel a lábán fel tudott állni és tudott tovább csúszni. Egy felnőtt erre kevésbé képes, inkább leveszi a lécet és úgy tápászkodik fel (tisztelet a kivételnek) Neki inkább a tányéros felvonóval gyűlt meg a baja, de végül azt is megtanulta használni. Azt irtam, még indulás előtt, hogy kérdéses, egyáltalán tud-e jönni velünk az öcsém, mert ingyulladása lett indulás előtt 2 nappal, alig tudott lábra állni . De szerdától már ő is tudott sielni, és ő is most húzott először sicipőt a lábára.
Dorka sajnos még most sem tudott sielni,mert a sióvoda 3-6 éves közötti gyerekeknek van, ő meg csak 2 és fél éves. Velünk sem jöhetett magánoktatásra, mert akkor mi nem haladtunk volna. De jövőre azt tervezzük, hogy beiratjuk Dorkát magánórára. Hihetetlen hogy tőle alig nagyobb gyerekek milyen bátran sieltek és hozzáteszem, felnőtteket megszégyenítő módon. Sokkal-sokkal ügyesebbek a kicsik, könnyebben is tanulnak, oktatni is jobban szeretik őket. Nagyon fogékonyak és tanulékonyak és nem utolsó sorban ügyesek, bátrak.
Lányok, a szlovákok egytől egyig nagyon kedvesek voltak.... nemhiába Donovalyban is a magyar turistákból (is) élnek. Apartman éttermében, sikölcsönzőben, a sioktatók, a játszóházban.... mindenhol kedvesek, vendégszeretőek voltak, beszéltek magyarul. A baleseti bejelentő lapok kitöltésénél a siiskolában segítettek kommunikálni (aki nekünk jött az nem tudott magyarul), szóval mi tavaly is jól éreztük magunkat Kokaván, és most is Donovalyban. Tervbe van véve hogy jövőre sem hagyjuk ki, illetve Bence iskolája miatt csak a téli szünetben van rá lehetőség karácsony és újév között. Meglátjuk összejön-e.
Picasát telenyomtam az összes (900 db) Donovalys képünkkel, aki elég kitartó az végignézheti.
Minden délben volt a siiskolánál a gyerekeknek Dodo nyuszi és Lulu mókus show, kétszer is megnéztük Dorkával. Zenére tornáztak, forogtak... édesek voltak, végül jutalmul cukrot kaptak. Videot is készitettem, azt meg majd teszek fel a myvideo-ink közé, de azt majd holnap (illetve már ma :lol: :lol: ) Lánykám nagyon élvezte a havat, hempergett benne, hóembert épitettünk, szánkóztunk.... szívtuk a tiszta hegyi levegőt. :wink: :wink: :wink: Hét elején napos időnk volt, hét közepétől hidegebb lett az idő és egész nap szállingózott a hószerdától a mai napig. Ott nem esett eső, szerencsére. Anyummal mikor beszéltünk telefonon , ő mondta hogy itt ramaty esős idő volt. :? :roll: Ott nagyon szép idő volt szerencsére. Esténként Monopoly-zás vagy kártyacsata volt, néha közbeiktatva egy kis csocsózást vagy billiádozást. Ezekben a fiúk jeleskedtek, Dorka is segédkezett , én addig olvastam. (700 oldalas könyvből sikerült 450 oldalt elolvasnom 7 nap alatt. :lol: )
Huuu... kissé hosszúra nyúlt az élménybeszámolóm, bocs érte. persze tudnék még órákat mesélni, de elcsendesedem. Dorka a nyomdokaimba lép lassan, mert ha éppen nem én, akkor ő fényképezett állandóan. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Visszaolvastalak Benneteket, azt hittem sok oldalnyi olvasnivaló vár majd rám, de nem szorgoskodtatok nagyon.

Zsuzsi!
Mennek a drukkok ezerrel a babaprojekthez!!!! Nem unjuk meg akárhányszor is fogsz jönni bármilyen hírrel, hisz Veled vagyunk. De reméljük hamarosan jó híreket osztol meg velünk. :wink:

Lilla!
Ó, sajnálom, hogy a férjed munkahelye bekrepált és lehet Pestre mentek. :( Még nem is találkoztunk személyesen, és lehet nem is fogunk????!!! :roll: :roll: :roll:
Klinikai tapasztalatokat már leirták a lányok... én nem ragozom nagyon tovább. Mindkét császárnál elvitték első éjszakára az én babáimat is, amit akkor sajnáltam, de az is tény, hogy mozdulni sem tudtam normálisan. Nem tudtam volna normálisan mellere sem tenni őket egyedül, hisz kinszenvedés volt minden mozdulat. Bencét vissza sem kaptam, mert tüdőgyulladása lett, Dorka viszont másnaptól velem lehetett.
Ne parázz, ha egy mód van rá, a babókád még befordulhat. :wink:

Kriszti!
Na nem mondod... Ti is Pestre készültök????? :shock: :shock:
De miért?Munkahely nem jó ? Vagy más oka van?
Nelly baba nagyon jól veszi az akadályt ami a fogzást illeti, Isten tartsa meg jó szokását, és észrevétlenül, minden nyügösség nélkül bujjanak ki neki szépen sorban.
Édesek nagyon a képen a gyerekeid, jók az új vonalzók is.
Igen, egyre többet kérdezi Bence hányat kell még aludni, hogy iskolás legyen, egyre többet is beszélünk róla, és nagyon várja. Az olvasás elkezdésekor is gondolhatod, agyondícsértük, persze ez tetszik neki, így lelkes nagyon. Remélem ez meg is marad nála.
Jobbulást a fiúknak!!! Ti pedig el ne kapjátok.

Panka!
A Pesti állás jött ezek szerint férjednek össze? Örülök is, meg tudod, el is szomorít, hogy itthagytok bennünket. Te is oszlopos tagja vagy a fórumunknak, gyakran irsz, de ígérd meg hogy nem hagysz el bennünket.
Emikének bejött a rácsok nélküli alvás? :wink:

Zita!
Patrici nagyon ügyes , szeretheti a pocakját, ha minden új ételt szó nélkül elfogad. Ügyi nagyon. Nekem Bencém volt ilyen. :wink:
Szállást férjem neten találta, aztán felvettük a kapcsolatot a tulajjal és emailben értekeztünk. Nem csalódtunk, azt kaptuk amire számithatottunk. :wink:

Edina!
SZép paraméterei vannak Kami babának.
Sajnálom, hogy vérszegény, de állitólag a kisbabák nagy része az, bár nekünk ilyen gondunk nem volt egyik gyerekkel sem. De a cseppek biztos segíteni fognak, ne aggódj. Dokival viszont konzultálj, mert a vaskészítmények székrekedést okozhatnak, ami Kami babánál nem lenne szerencsés.

Olgi!
Zolcsikának ezek szerint jól sikerült a meglepetés-szülinapi bulija?
Isten éltesse a kis drágát nagyon sokáig!!!!

Anita!
A sóbarlang tényleg szupi, mi is hordtuk Bencét. Dorkát csak azért nem viszem, mert szerencsére a bölcsiben is van már sószoba és hetente akár többször is beviszik őket. :wink:

Bea!
Jobbulást Neked is!

Megyek elteszem magam holnapra.
Puszika Mindenkinek!

Kép
Kép
bendor
 
 


Sziasztok!

Úgy látom, ott folytat(hat)om, ahol hajnalban abbahagytam.
Az élménybeszámolónkhoz még hozzáfűzném:
Nem is 3, hanem 4 boszúság történt velünk, csak azt már majdnem el is felejtettem, ugyanis az még második nap történt. Férjemnek sikerült a kocsiba bezárnia a slusszkulcsot. Épp a siiskolánál voltunk, meg is kérte az ott dolgozókat, hogy segítsenek már egy autómentőt, vagy autoszervízet keresnie. Azok fél órán belülre igérték magukat, jöttek is a szakemberek, akiket én inkább hivatásos autófeltörőnek tituálnék, ugyanis előre csak a kocsink típusát és évjáratát kellett megadni, majd miután megérkeztek kb 10 másodpercen belül kinyitották a kocsinkat. Persze úgy hogy nyoma sem maradt. :lol: :lol: Ja és mindezt 50 euroért, vagyis 15 ezer Ft-ért. :twisted: :twisted:
Azt mondta Tibi jól megnézte mit kell csinálni, nem bonyolult dolog, legközelebb ő is ki tudja majd nyitni. De én inkább nem szeretnék legközelebb és sosem így járni, az a biztos. :P :P :P

Ja, hajnal 2-kor feküdtem le, és édes lányom ma reggel 8-kor már engem óhajtott, fiúk még alszanak. Kicsit szivat Dorka , de túlélem. :lol:

Úgy látom, meghoztuk a havat Debrecenbe. :P :P :P :P

Szép hétvégét Mindenkinek!!!

Kép
Kép
bendor
 
 


Andi!
Megnéztem a képeket :wink: ,é nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és jó vilt a szállás, és normálisak az emberek!!!!Azért havat nem kellett violna hoznod! :twisted: :lol: :lol: Ide is jutott belőle :wink:
Baleseteket, kocsit sajnálom:(Remélhetőleg nem évek telnek el a biztosítási ügyben!
Na ezek az esések, balesetek...!!!Én még szánkóra sem merek ülni :oops: :lol:
Hát csodálkoznék is, ha Dorka nem lenne fényképész!!!:DIlyen példát látva... :lol:
Emili alvásáról a blogban olvashatsz, ott kirészleteztem. :wink:

Lányok!
Vannak kis méretű ruháim a teszveszen, 18panka néven megtaláltok.(56-62-74-86 méretek, rugik, bodyk, stb.)A picasára nem másolom fel őket ha nem gond. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Panka!
Tegnap ill. ma hajnalban még a blogotokat is elolvastam, látom Emili alkot éjszakánként, legnagyobb örömötökre. :lol: :lol:
Nekem is ébred Dorka még 1x éjszakánként, igaz ő megissza a tejadagját és már fekszik is vissza és már alszik is. Nekem sincs ilyenkor gond az alvókámmal.... főleg ha későn fekszem le egyébként is. :wink:
Sokszor gondoltam Rátok Donovalyban, nem csuklottál????? :lol: :lol: :lol: Főleg mikor Dorka hempergett a hóban, meg ugrált. Gondoltam, Ti ezt most biztos nem élveznétek. Pedig tényleg klassz volt, láthattad a képeken, én is belefeküdtem a hóba, annyira szép tiszta volt. (persze farmerben, ami jól el is ázott rajtam , sok észre vall..... tudom) A Hideg a hóóóó feliratú kis videot ha megnézed, abban magatokra ismerhetsz kicsit :lol: :lol: :lol: .... egyből Ti jutottatok akkor is eszembe, mikor nyafizott Dorka hogy hideg a hó (kesztyű nélkül).
Amint látom sok havat nem hoztunk, ami volt is elolvadt. :? Bezzeg Donovalyban 10 cm hó esett... most olvasta a férjem a neten. Hogy miért is nem vagyunk ott..... hmmmmm.......
Férjed milyen cégnél fog dolgozni végül?
Ja és gratula neki!!!!!!!!!!

Most feliratoztam a képeket a picasán, így talán átláthatóbb az egész.
Videokat is töltöttem fel:
http://www.myvideo.hu/mitglieder/bendor

Kép
Kép
bendor
 
 


Andi!
Köszi, de szerződés még nincs aláírva, és addig még bármi lehet tudod.Holnap megyünk Pestre ezt elintézni.
Nem csuklottam:D, de örülök hogy elolvadt a hó, itt sincs már meg. :wink: De van aki meg a meleget nem szereti, meg a ahsát a tengerparton süttetni.Mert ilyen is van biztos. :wink:
Nézem a videót.Megnéztem, nagyon jók, aranyos Dorka ahogy táncol:DHogy csináltátok Bencéről a videót?Azt látom hogy Tibi ment utána, de nem félt hogy elesik, és a kamerának annyi??? :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Andi! örülök, hogy ilyen jól sikerült a sielés! Képeket még reggel néztem, most meg a videókat. Bence nagyon ügyesen siel!!!! :wink: Dorka meg milyen édesen táncol! :D Szép helyeken jártatok! Baleset szörnyű lehetett, de tényleg az a lényeg, hogy semmi bajotok nem lett. Rám is a frász jönne, az tuti! Félek is, mióta a nyáron belecsúzstam az előttem menőbe.....pedig szerencsér eegyedül voltam.

Panka! Akkor addig nem is kérdezem, majd ha aláírta a férjed a szerződést! :wink:

Anyáéknál voltunk, mikor hazajöttünk, az ajtóban elaludt Pannika, fel sem ébredt, hogy levetkőztettem. :lol: :lol: :lol:

A hugomék ma költöznek.... :cry: :cry: :cry: A vőlegényének Pest mellett van háza, csak ide szerződütt pár éve, ezt az utolsó évet csak Zsófi miatt írta már itt alá. AZtán nemrég kapott egy pesti állásajánlatot, így mennek. Zsófinak ez az utolsó féléve az egyetemen, aztán ő is ott keres munkát. Csakhát alig fogunk találkozni.... :( Úgyhogy elbúcsúztunk....

Kép
zsuzska81
 
 


Panka!
Okés, akkor a szerződés aláírása utánra vonatkozik a kérdésem. Majd mesélj ha 100%-osan sinen van a dolog. :wink:
Férjem fényképezővel vette fel sielés közben Bencét, és ezek szerint nem félt hogy elesik. Amikor a nagypályára felmentek Krisztiánnal ott is fényképezgetett, videozgatott sielés közben is. :lol: :lol: :lol: :lol: Na mindez egy nap volt, nem vitte túlzásba, többi napon én voltam a fényképfelelős. De én nem mertem sielés közben fényképezni az tuti. Sielés tanulásakor is az oktató vigyázott a fényképezőnkre, mert ő legalább egyszer sem esett el, és tuti helyen volt a gép. :lol:

Zsuzsi!
Ezek szerint ez egy Pestre menős év, ha a hugodék is oda mennek?! :wink: 8)
Az tény hogy kicsit kevesebbet fogtok találkozni, de ma már neten kiválóan lehet napi szinten értekezni. persze tudom azért az mégsem olyan. :( :( :(
Mit dolgoznak hugodék? Illetve a vőlegénye, és a hugod mi lesz ha nagy lesz (mármint ha befejezi az egyetemet)? Ők is közgazdászok?

Kép
Kép
bendor
 
 


Andi! Tesóm közgázra jár szintén. A vőlegénye kosárlabda edző. Itt a sportiskolában dolgozott szakosztályvezetőként. Most Pesten tesitanári állást és felnőtt csapat edzői állást kapott. Plusz játékvezető is. Őket a sport hozta össze.... :)

Kép
zsuzska81
 
 


Sziasztok!

Panka! Engem a keki színű kabát érdekelne, szerinted jó lesz jövőre Szabinak? Ugye piros a belseje, nem rózsaszín?
Holnap jövök részletesebben is, most csak visszaolvastam.

zsebi_baba
 
 


Sziasztok!

Tényleg nagy volt itt a csend mostanában, de hogy Andiék hazajöttek, rögtön felvirágzott az oldal!
Nekünk is jol telt a hétvégénk, sok meglepetéssel...ma volt a páromnak a szülinapja, és Kami megajándékozta azzal, hogy ma először nyomta ki magát hason és tartotta a fejét, ahogy ugye már rég kellett volna, csak ellustult a drágám, ugyanis betegsége óta mi háton altattuk és csak ugy érezte magát jol, és ha ébren volt akkor is ugy volt, igy nem nagyon erősödött, csak ritkán napi 1-2szer kb 5 perceket gyakoroltuk sikertelenül hisztizve, de most végre sikerült!!!! Aztán ma 2szer is kakilt, ugyh nagy volt az öröm a családban! :wink: :P

Pintyus!
Húúú...Patrici is szépen fejlődik, jó "kis" súlyban van már!!! és nagyon ügyes! főleg már az uj etetőszékében, nagyon édesen majszolja a kajcsit! Szivjuk az orrát Kaminak, de már nem olyan sűrűn, de pont holnaptól már azon gondolkodom, lehet nem is kéne, mert máár kicsit bevérzett, és neki és nekem is nagyon elegem van a szivásból!
Nagyon bátrak vagytok, h ilyen hosszu utat bevállaltok Paticival! Nekem Kami nem tud máshol aludni nyugodtan csak itthon, igy elég nehéz vele bárhova is kimozdulni, ügyesek vagytok h ezt igy meg tudjátok oldani, megoszthatnád a taktikátokat!

Anita!
Köszi az infót, persze érdekel még több is róla, de egyébként szoktak ilyen kicsi gyerekeket is vinni?? nem tudom Kami hogy birná, mert olyan sokat egy helyben kibirni, overálba felöltözve nagyon utál!

Panka!
Nos akkor titeket is megcsapott Bp szele...egyébként ti melyik kerületben laktatok ott régebben és most hol szeretnétek? Szerettél ott lakni vagy vágysz már vissza? Tudod én is laktam Pesten 4 évet, és én nagyon szerettem, mondjuk sűrűn jártam haza Miskolcra, de a Pesti nyüzsgést akkor nagyon szerettem, igaz fiatal voltam még, haverok, buli...akkor jo volt, de mindig azt mondtam ha gyerekem lesz nem az a legtökéletesebb hely a felnevelésére, igaz h a kényszer nagy úr, munkahelyet ott lehet találni és az nagyon sokat számit, bennünk is megfordul emiatt a költözés, de nem merünk most belevágni, talán majd évek mulva .

Kriszti!
Nos Kamival nagyon nehéz igazából, mert miota megjött a mensim nem akarta elfogadni a tejemet, akkor be is paráztam, el is ment biztos attol is, és már nem nagyon fejtem, most meg tul képpen tönkre is ment az Aventes kézi mellszivó, mert viz nélkül lett betéve a sterilizálóba és ugy a mikroba, ezért eldeformálodott, de amugy nem is szopcsizott, mindig fejnem kellett, és megmondom őszintén nagyon nehéz volt minden etetéshez előtte 1 órát végig fejni.
Most kapja a Nestlé Beba tápszert és eddig bevált, szóval maradunk annál, mellette kap rengeteg gyógyszert, Vitacolan, Maltofer, Cebion csepp, Vigantol oil, Folsav.

Zsuzsi!
Egyáltalán nem traktálsz minket, nagyon drukkolunk!!!! Beszéltél akkor Feketével? elvállal a második babánál? majd mesélj mi volt! nagyon kiváncsiak vagyunk, remélem összejön!!!!

Andi!
Szuper lehetett a szlovákiai utatok az elmondottak és a képeid alapján, leszámitva azt a pár bosszuságot, de magadat nem hazuttolva meg, rengeteg képet készitettél, fantasztikus!!!
Igen, tudom, h a Maltofer vagy székrekedést vagy hasmenést okoz, éppen ezért az eleinte kiirt 12 cseppet lecsökkentettük 9-re és mindenképpen 2-szerre adjuk be, eddig bevált ez a taktika, remélem ezután sem zavarja meg a kakilását. Egyébként nem is mondtam, ahhoz képest hogy ma milyen ügyes volt, tegnap este még a Klinikára az ügyeletre rohantunk vele, mert nem tudjuk miért, de ahhoz kötjük, h voltak nálunk vendégségbe egy pár, és Kami épp aludt, de hamarosan felkelt, bementünk hozzá, beszélgettünk látszólag teljesen éber volt a babu, utána fel akarta venni az a barátunk, felé nyult és akkor elkezdett bömbölni vigaszthatatlanul, azt hittük már éhes, de csak a fele adagját ette meg, majd kimentünk vele a levegőre, mert aznap nem volt kint, de akkor sem mult, tul képpen 2-3 órán keresztül csak sirt keservesen, nem lehetett tudni mi baja van, és inkább bevittük az ügyeletre, persze mire odaértünk elhallgatott és az ottani orvos és asszisztens rögtön ráfogta h biztosan a hasa fáj (pedig tegnap is volt széklete) -ja és elvileg 3 hónapos kor felett ilyen probléma már nem nagyon lép fel ugy tudom- én a fogára gyanakodtam, de tul képpen nem derült ki mi baja volt, már arra is gondoltunk h szellemeket látott, lehet hülye vagyok de nem tudom mi volt vele.

Zsebi!
Bocsi, h nem én vittem el a végén nektek a tápit, de képzeld el aznap én elindultam, előtte anyósékhoz mentem, majd hazafelé hozzátok akartam, de otthon hagytam a gps-t és egyedül az emlékezetemből (előtte megnéztem térképen) akartam eligazodni, mivel ugye nem vagyok gyökeres debreceni, nem sikerült, igy eltévedtem és nem találtam el hozzátok, örültem h visszatalálok a hazavezető utra, szóval a végén hazajöttem és a párom ment el hozzátok, ugyh ezért késett a dolog, de megérkezett.

Kép
dinaedo
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok, olvasgatok, csakhogy beteg voltam nagyon:(. Influenza. Még nem gyógyultam ki teljesen, de alakul. Dalacin C 300-at kaptam végül, meg Infusum Ipecacuanhae-t. Előtte végigszedtem egy csomó mindent, semmi nem használt. Közbe meg suli is volt. Na az kínszenvedés volt végig. Mondjuk igazából két napot voltam benn a négyből, többet nem bírtam:(.
De kierült, hogy lesz hetedik félév! Jövő januárban államvizsgázunk, ez év nov.ben kell leadni a szakdogát.

Olgi! Zolcsinak boldog szülinapot kissé megkésve is! Dwe nagy lett már!
Tesódéknak gratula a babához!

Andi! Örülök, hogy jól telt a síelés, leszámítva a kisebb-nagyobb bosszúságokat! A képek nagyok jók! szép helyen voltatok! Mondjuk nekem akkor is a Hargita a csúcs síelés/tél szempontjából:D!

Panka! Pestre menés: hiányozni fogtok:(, de sok sikert:)!

Lila! Sajnálom, hogy Párod állása megszűnt. Akkor Ti is Pestre mentek? sok sikert az álláskereséshez!

Kriszti! Ti is menni akartok Pestre? Nagyon jó kép, meg az új vonalzók!

Anita! Sóbarlangról bővebb infót hol találok?

Zita! Jó útat! Édes Patrici az etetőszékben! Igazi nagylányos:)!

Zsuzska! Hajrá! Gyere majd a beszámolóval! Nem traktálsz minket, szívesen olvasunk:)!

Zsebi! Hogy vagytok?

Bevallom Pesttel kapcsolatban: én nem tudnám megszokni. Utálom. Mondtam is még kapcsolatunk elején Páromnak, ha pesti lenne, nem jöttem volna utána. De ez én vagyok:).

Asszem ennyi:)
Vendég
 


Sziasztok,

Csak két gyors gondolat és majd ha Anna és a teendőim engedik akkor irok hosszabban.
Panka nekem tetszik a disney-s kalap, almazöld nadrág és a rózsaszin 86-os melegitő. Majd vmikor elmegyünk érte, akár a héten is.
Bea a www.sobaratok.hu alatt találsz infókat. De sztem tudod a számom és ha van még kérdésed akkor hivj. Most ki van adva egy másik cégnek üzemeltetésre, ami sajnos némileg rontja a szinvolnalat, de a hatásfok ugyanolyan.

Puszi

Ui: Bendor jó hogy újra itt vagy köztünk:-)))

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Anita!
Akkor ha már nem ti üzemeltetitek, mennyiben másabb most? miben romlott szerinted a szinvonal?
Meg van vmi olyan info is rajta, h "Eladó a sóbarlang!" - akkor félő h megszűnik, ha nem lesz vki aki megvegye?!
Egyébként mondtad h Anna is ilyen sulyban van mint Kami, pedig nem látszik rajta a képeken sokkal nagyobbnak tűnik, de amugy meg nagyon ügyes, tök aranyos h egyedül ülni tud! Egyébként azt mennyi idős koruktol szokták elkezdeni a babák?

Kép
dinaedo
 
 


Edina
Igen, eladó a sóbarlang, mert amióta én babázok nincs aki csinálja. Ha nem lesz aki megveszi akkor kénytelenek leszünk megszüntetni, sajnos:-(
A szinvonal romlás alatt azt értem, hogy sajnos akik üzemeltetik nem törődnek úgy a vendégekkel mint ahogy annak idején én vagy tesóm. Egyszerűen csak beengedik őket, de pl nem kérdezik meg mi a problémád vagy nem válaszolnak az esetleges kérdésekre. Egyébként hatékonyságát tekintve nem változott semmi, pl Annának meg Patriciának is nagyon jó volt. Patricia csak 2 alkalommal volt 30-30 percet és azóta nem is szivja Zita az orrát. Szóval előző kérdésedre válaszolva már ilyen pici babát is lehet vinni.

Anna még nem ül egyedül, de már sztem nemsoká fog. Nem tudom mikortól szoktak, de sztem mint ahogy minden más ez is gyerekfüggő. Anna már állni is megáll a saját lábán, ami elég korai, de nem tudom megakadályozni. [/img]

Kép

Kép
lolita_78
 
 


Sziasztok!

Visszajöttem én is, remélem, mostmár megint gyakrabban jövök.
Csütörtökön megvolt a temetés, nehéz volt, de szépen elbúcsúztunk anyukámtól. Római katolikus szertartás volt. Sokan eljöttek, olyanok is, akiket nem személyesen értesítetem, biztos az újságból tudták meg a hírt.
Azóta gyógyulgat a lelkünk, bár még biztos sokáig fog tartani.
No, meg szokjuk a nagyi nélküli életet, ami nem könnyű, engem mindíg irigyeltek a barátnőim, hogy csak kapom magam, és mehetek, ahova akarok, mert nagyi itthon van a gyerekekkel. Mostmár nem egyszerű, különösen 3 gyerekkel összehangolni mindent.
Szombaton reggel pl. Gergő úgy ébredt, hogy fáj a foga, ami mozog. Szegénykémmel kinlódtunk majdnem egy órát, nem sikerült kihúzni, és nagyon fájt neki. Úgyhogy elmentünk a Dorottya utcára, hogy húzzák ki. Gondoltam egy fogóval már nem nagy dolog lesz, hiszen félig már kint volt. Először megkérdezték, hogy van időpontunk? Mondtam, nincs, azért jöttünk ide, mert ezt úgy hirdetik, hogy éjjel-nappal lehet jönni. Ügyeletre jöttünk. Mondtam, a gyerek foga félig kinr van, tiszta vér a szája. Na, jó, akkor maradhatunk. Nem tudom, ki volt bent, mit csináltak vele, de majd egy órát ültünk a váróban. Közben otthon Bogi tűkön ült, mert őt pedig főpróbára kellett volna vinnie a páromnak, na de Szabi is otthon. Mikor végre bekerültünk a rendelőbe, éppen hívott a párom, és mondta, ne izguljak, legfeljebb viszik Szabit is magukkal. Na, de egész hamar végeztünk, Gergő egy hős volt, igaz, kapott injekciót, úgy húzták ki, de nagyon ügyesen viselkedett. Épp haza is értünk, amikor Boginak mennie kellett.

Boginak úgy néz ki, sikerült a felvételi, a neten már pénteken fönt voltak az eredmények, a magyarja 44, a matekja 42 pontos lett (50 a max), ezzel benne van az első 30-ban azok közül, akik a Kossuthban írták, és 60-at vesznek föl. És ő a maximum pontszámot viszi. Szerdán lehet bemenni megnézni a kijavított dolgozatokat. Nagyon örül, mostmár azért bízunk benne, hogy fölveszik.

Andi! Biztos nagyon klassz volt a síelés, bár a képeket még nem néztem meg, de meg fogom!

Edina! Semmi baj, hogy a férjed hozta el a tápit, még jó, hogy nem tévedtél el teljesen! Amikor jött, már én sem voltam itthon, mert szülőin voltam, legalább a fiúk elbeszélgettek egy kicsit :) .
Most nem tett jót a tejcsinek a haláleset és az utána való rohangálás sem, kicsit most több pótlás kell, de mostmár nyugisabb napok következnek, igyekszem egy kicsit visszatornázni a mennyiséget. Bár úgy sem volt elég, pótlás azelőtt is kellett. Na de ez rám jellemző, csak legalább ezen az influenzás időszakon essünk túl, addig tartson ki. Mert Szabinak egyébként óriási étvágya van, már 5,3 kg!

Panka, Kriszti! Én Beához hasonlóan nem bírnék Pesten lakni, de aki szereti, annak biztos, hogy nagyobb lehetőségek vannak, mint itt.

zsebi_baba
 
 


Sziasztok!

Andi, de jó, hogy itt vagy!!Végre sokat lehet olvasni :wink: .
Megnéztem a képeket, nagyon cuki szállásotok volt. El is hiszem, hogy jól éreztétek magatokat. Sajnos hamar eltelik az idő, ha együtt a család. bezzeg a munkahelyen :cry: :cry: :cry: :evil:
Nahát azok a bosszúságok :evil: :evil: :evil: . Lényeg, hogy senki sem sérült, a tesód is el tudott menni veletek.

A Picasán odaírtam a kisruhákhoz, amelyiket kérem. Egyszer elszaladunk érte vagy valamelyik babatalin átveszem.

Bea, jó, hogy meggyógyultál. Depis vagy még? Én nagyon.
:? :?
Alig várom, hogy menjünk valahova, még a boltnak is örülök.
Anyu vigyáz most a srácokra, elmentek játsszizni. Én meg nyomulok a szoliba, hátha segít valamit.. :oops:
Amúgy pestet mi is utáljuk, azért is mennénk Budaörsre, de reménytelen , mert borzasztó drága. Ahova tudnánk költözni oda nem akarunk, ahova akarnánk oda nem tudunk.
Így szerintem maradunk a hátsónkon.
Szerencsére nem vészes a helyzet, mert L.-nek jó állása van (bár semmi sem biztos), engem tutira nem fognak visszavenni, de ezen majd ráérek akkor gondolkozni.

Panka, neked hogy szűnt meg a munkaviszonyod?
Hol szeretnétek építkezni?
Minket az ingázás, mindennapos dugók nagyon elborzasztottak, amikor nyáron egy hétig a Római parton voltunk. Belegondolni is szörnyű, hogy ezt minden nap kétszer....
Igazából nem annyira akaródzik elmenni a DB.-ből, csak én hisztizek mindig , hogy unalmas, nincs hova menni. Hiányzik a kulturális élet, a Balcsi is 1 óra Pestről , áááááááá, meg sok minden más. De ugyan akkor ide köt minden, a család stb. Nehéz.

Anita, nagyon édi Anna! Olyan gyönyörű kis hercegnő, annyira kis finom vonásai, a kis alakja. Igazi kislány!!!

Pintyusom, az én babám még semmi ilyesmit nem csinál, amit kérdeztél. Anyja lánya, kis lusta. Ül a popóján, hegyezi a fülét és dolgozik egész nap. Na és beszél. Aja ( ez vagyok én), ammmamm (ha éhes), ejte, det-det (ez nem tudom mit jelent), babababa, vává (kutyára).
Patricia is olyan nagy csaj!!! Ahogy ül az etetőszékben, mint egy kis egyéves. :D
Szereti a pociját? Nem fintorgott az almára? 4.-étől a Corában nagy babakaja leárazás lesz, megyünk feltankolunk.

Zsu, én olyan boldog voltam , amikor olvastam, hogy Pannikának tesót szeretnétek!!! Tiszta hülye vagyok, de minden baba akkora boldogság, mintha az enyém lenne!!! Drukkolok, hogy hamar sikerüljön.
Ha esetleg gondolod a Jónás-naptárban tudok segíteni....
Nekünk ezzel fogant Nelly a 25. napon és a nem is bejött :wink: :wink: .

Itt a kis csapat, mennem kell.

Puszi mindenkinek és további szép napsütéses napot kívánok!!!

Kriszti


Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?