Hello Lányok!
Ismét erősítem a kis csapatot.
Ma délután hazaértünk szerencsésen.
Most pedig hozom a régi formámat és éjjeli bagolykodom.
Sajna nem volt net az apartmanban, így nem tudtam jelentkezni. Illetve szokott lenni, de most volt valami gubanc ami miatt nem lehetett a jelet fogni.
Jajj, lányok, ez a hét tarthatott volna még vagy 3 hétig...
egyáltalán nem vágytunk haza, jól éreztük magunkat nagyon.
Persze nem volt minden fenékig tejföl.... Bencének hőemelkedése volt kedden, szerdán, fájlalta a torkát, fejét, hasát.
Kúráltuk ezerrel, hogy jöjjön rendbe minél hamarabb, két napig ki sem tette a lábát az apartmanból, (felváltva vigyáztunk rá). 3. nap is csak a játszóházba vittük, sielni még nem. Szerencsére rendbe is jött, dehát ez sielés szempontjából ez nyilván kiesés volt. Csütörtökön mikor a játszóházba tartottunk kocsival a szerpentinen nekünk jött egy szlovák a kocsijával. Mi lefelé mentünk, ő meg hólánc nélkül teljes gázzal tartott felfelé a jeges úton (csúszott nagyon) és mikor meglátott bennünket befékezett, ami blokkolt és irányithatatlan lett a kocsi, így belénk hajtott.
Bal első és hátsó ajtónk benyomódott, de szerencsére be lehet zárni. Kitöltöttük a papírokat, de el tudom képzelni mire a két ország között a biztosítók lejátszák a meccsüket az nem 1-2 nap lesz. Persze tiszta idegek lettünk, aznap nem is sieltem, az idegtől nem is láttam
de megpróbáltuk a jó oldalát nézni, mi nem sérültünk meg csak a kocsink.Kocsink jobb oldalától kb 1 méterre ugyanis 3-4 méter mélyen egy kis patak húzódott, jó hogy nem abba landoltunk.
Pénteken meg egy snowboardos a sipályán ült/elesett, férjem ki akarta sielés közben kerülni, erre a snowboardos nőci nem nézett hátraa, elindult keresztbe, elsodorva a férjemet. Tibi bukott egy nagyot, mivel összeakadt a siléc és a snowboard deszka, így bal vádlija alaposan meghúzódott, azóta is sántikál.
Ez a 3 rossz dolog történt velünk, ezeket leszámítva jól éreztük magunkat.Persze ez is épp elég volt, tudom.
Az apartman nagyon szuper volt, tetszett mindenkinek. Dorka rohangált állandóan a lépcsőn le-fel, élvezte nagyon.
Vasárnap délelőtt, délután, és hétfőn délelőtt egy nagyon aranyos sioktatótól tanultuk a sielés alapjait. Vasárnap estére és hétfőn egész nap alig éltünk az izomláztól, de nem adtuk fel.
Bár én elég besz@ri voltam első alkalommal mikor kedden a sioktató nélkül lécekkel a lábamon lenéztem a pálya végére.... egyszerűen egyedül nem mertem elindulni. Pár fantasztikus képet láthattok is erről. Nagy nehezen vettem a bátorságot hogy elinduljak... de tele volt a gatyám.... így inkább elestem. Na ezek meg is lettek örökítve. Másnap viszont tényleg csúsztam sokszor,(ekkor nem vittünk fényképezőt
) bár néha halálfélelem közeli állapotban mert a lábaim mintha külön életet éltek volna tőlem.
Na mindenesetre a végén eljutottam arra a szintre is egyik-másik csúszásnál, hogy élvezni is tudjam.
Férjem és az unokatestvére, Krisztián már meredekebb, kicsit haladóbb pályákra is merészkedtek. Bencének ha nincs a 2-3 nap kiesés a hőemelkedése miatt, nyugodtan mehetett volna ő is, nagyon ügyes volt, de így maradt a kezdőknek való pályán ő is, és öcsém is. Bencében azt is csodáltam, hogy esés után lécekkel a lábán fel tudott állni és tudott tovább csúszni. Egy felnőtt erre kevésbé képes, inkább leveszi a lécet és úgy tápászkodik fel (tisztelet a kivételnek) Neki inkább a tányéros felvonóval gyűlt meg a baja, de végül azt is megtanulta használni. Azt irtam, még indulás előtt, hogy kérdéses, egyáltalán tud-e jönni velünk az öcsém, mert ingyulladása lett indulás előtt 2 nappal, alig tudott lábra állni . De szerdától már ő is tudott sielni, és ő is most húzott először sicipőt a lábára.
Dorka sajnos még most sem tudott sielni,mert a sióvoda 3-6 éves közötti gyerekeknek van, ő meg csak 2 és fél éves. Velünk sem jöhetett magánoktatásra, mert akkor mi nem haladtunk volna. De jövőre azt tervezzük, hogy beiratjuk Dorkát magánórára. Hihetetlen hogy tőle alig nagyobb gyerekek milyen bátran sieltek és hozzáteszem, felnőtteket megszégyenítő módon. Sokkal-sokkal ügyesebbek a kicsik, könnyebben is tanulnak, oktatni is jobban szeretik őket. Nagyon fogékonyak és tanulékonyak és nem utolsó sorban ügyesek, bátrak.
Lányok, a szlovákok egytől egyig nagyon kedvesek voltak.... nemhiába Donovalyban is a magyar turistákból (is) élnek. Apartman éttermében, sikölcsönzőben, a sioktatók, a játszóházban.... mindenhol kedvesek, vendégszeretőek voltak, beszéltek magyarul. A baleseti bejelentő lapok kitöltésénél a siiskolában segítettek kommunikálni (aki nekünk jött az nem tudott magyarul), szóval mi tavaly is jól éreztük magunkat Kokaván, és most is Donovalyban. Tervbe van véve hogy jövőre sem hagyjuk ki, illetve Bence iskolája miatt csak a téli szünetben van rá lehetőség karácsony és újév között. Meglátjuk összejön-e.
Picasát telenyomtam az összes (900 db) Donovalys képünkkel, aki elég kitartó az végignézheti.
Minden délben volt a siiskolánál a gyerekeknek Dodo nyuszi és Lulu mókus show, kétszer is megnéztük Dorkával. Zenére tornáztak, forogtak... édesek voltak, végül jutalmul cukrot kaptak. Videot is készitettem, azt meg majd teszek fel a myvideo-ink közé, de azt majd holnap (illetve már ma
) Lánykám nagyon élvezte a havat, hempergett benne, hóembert épitettünk, szánkóztunk.... szívtuk a tiszta hegyi levegőt.
Hét elején napos időnk volt, hét közepétől hidegebb lett az idő és egész nap szállingózott a hószerdától a mai napig. Ott nem esett eső, szerencsére. Anyummal mikor beszéltünk telefonon , ő mondta hogy itt ramaty esős idő volt.
Ott nagyon szép idő volt szerencsére. Esténként Monopoly-zás vagy kártyacsata volt, néha közbeiktatva egy kis csocsózást vagy billiádozást. Ezekben a fiúk jeleskedtek, Dorka is segédkezett , én addig olvastam. (700 oldalas könyvből sikerült 450 oldalt elolvasnom 7 nap alatt.
)
Huuu... kissé hosszúra nyúlt az élménybeszámolóm, bocs érte. persze tudnék még órákat mesélni, de elcsendesedem. Dorka a nyomdokaimba lép lassan, mert ha éppen nem én, akkor ő fényképezett állandóan.
Visszaolvastalak Benneteket, azt hittem sok oldalnyi olvasnivaló vár majd rám, de nem szorgoskodtatok nagyon.
Zsuzsi!
Mennek a drukkok ezerrel a babaprojekthez!!!! Nem unjuk meg akárhányszor is fogsz jönni bármilyen hírrel, hisz Veled vagyunk. De reméljük hamarosan jó híreket osztol meg velünk.
Lilla!
Ó, sajnálom, hogy a férjed munkahelye bekrepált és lehet Pestre mentek.
Még nem is találkoztunk személyesen, és lehet nem is fogunk????!!!
Klinikai tapasztalatokat már leirták a lányok... én nem ragozom nagyon tovább. Mindkét császárnál elvitték első éjszakára az én babáimat is, amit akkor sajnáltam, de az is tény, hogy mozdulni sem tudtam normálisan. Nem tudtam volna normálisan mellere sem tenni őket egyedül, hisz kinszenvedés volt minden mozdulat. Bencét vissza sem kaptam, mert tüdőgyulladása lett, Dorka viszont másnaptól velem lehetett.
Ne parázz, ha egy mód van rá, a babókád még befordulhat.
Kriszti!
Na nem mondod... Ti is Pestre készültök?????
De miért?Munkahely nem jó ? Vagy más oka van?
Nelly baba nagyon jól veszi az akadályt ami a fogzást illeti, Isten tartsa meg jó szokását, és észrevétlenül, minden nyügösség nélkül bujjanak ki neki szépen sorban.
Édesek nagyon a képen a gyerekeid, jók az új vonalzók is.
Igen, egyre többet kérdezi Bence hányat kell még aludni, hogy iskolás legyen, egyre többet is beszélünk róla, és nagyon várja. Az olvasás elkezdésekor is gondolhatod, agyondícsértük, persze ez tetszik neki, így lelkes nagyon. Remélem ez meg is marad nála.
Jobbulást a fiúknak!!! Ti pedig el ne kapjátok.
Panka!
A Pesti állás jött ezek szerint férjednek össze? Örülök is, meg tudod, el is szomorít, hogy itthagytok bennünket. Te is oszlopos tagja vagy a fórumunknak, gyakran irsz, de ígérd meg hogy nem hagysz el bennünket.
Emikének bejött a rácsok nélküli alvás?
Zita!
Patrici nagyon ügyes , szeretheti a pocakját, ha minden új ételt szó nélkül elfogad. Ügyi nagyon. Nekem Bencém volt ilyen.
Szállást férjem neten találta, aztán felvettük a kapcsolatot a tulajjal és emailben értekeztünk. Nem csalódtunk, azt kaptuk amire számithatottunk.
Edina!
SZép paraméterei vannak Kami babának.
Sajnálom, hogy vérszegény, de állitólag a kisbabák nagy része az, bár nekünk ilyen gondunk nem volt egyik gyerekkel sem. De a cseppek biztos segíteni fognak, ne aggódj. Dokival viszont konzultálj, mert a vaskészítmények székrekedést okozhatnak, ami Kami babánál nem lenne szerencsés.
Olgi!
Zolcsikának ezek szerint jól sikerült a meglepetés-szülinapi bulija?
Isten éltesse a kis drágát nagyon sokáig!!!!
Anita!
A sóbarlang tényleg szupi, mi is hordtuk Bencét. Dorkát csak azért nem viszem, mert szerencsére a bölcsiben is van már sószoba és hetente akár többször is beviszik őket.
Bea!
Jobbulást Neked is!
Megyek elteszem magam holnapra.
Puszika Mindenkinek!