Új privát üzeneted érkezett!

Timi ha mindent a jövő félévre halasztasz, nem lesz akkor majd sok? Csak kérdezem.
Krumplis-virslis tarhonya? Hogy kell??? Persze odaégett rendesen! :? :wink:

Szia-szia Edina! Részletes, képes beszámolót kérümk! :)

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Virslis-krumplisat még én sem csináltam, jól hangzik! :wink:

Bár itt tarhonyáról volt szó, azért ezt leírnám: rizst én akkor tanultam főzni, mikor Dávidnak csináltam, mivel a párom nem eheti, magamnak meg nem csináltam. Az érdekesség volt számomra: mikor megpirítom, felöntöm 2x annyi vízzel, só, felforralom és utána félre kell húzni, fedővel + konyharuhával letakarni és hagyni kell duzzasztani és közben nem szabad kevergetni.

Bocs, ha Ti már tudtátok, de én mindig kevergettem és attól ragadt össze. 8)

Edina!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! :D Kérünk képeket, beszámolót! :)

Kép
Kép
tina82
 
 


Edina, várjuk a beszámolót!! és a képeket!!

este dobom a képeket én is!
snooopy
 
 

 
 

receptféle:
1 hagymát olajon párolok, majd hozzáadom a megpirított tarhonyát, só+bors+pirospaprika bele+a kockára felvágott burg., felöntöm vízzel, és takarék lángon főzöm, én kevergetem (lehet,h tényleg ezért ég oda? :shock: ) és mikor már majdnem kész, beleteszem a karikára vágott virslit. (valaki kolbásszal csinálja, azt már a hagymához hozzá kell adni) nekem ált pörgős lesz, de vigyázni kell a hozzáadott vízzel (én kevesebbet teszek és mindíg pótolgatom)
Edina, de jó, hogy Lili élvezte a pancsit! Kíváncsi leszek Esztire nyáron.
Kora, deee biztosan sok lesz...majd szenvedek :roll: :oops: :cry:

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

és egy ráadás: ez aznap este készült, miután befalt momoskánál 3 pogit, egy teljes üveg bébidesszertet, majd vlmi pufi-sós-izét is tömte magába(mi annak a neve??), itthon pedig mikor mi vacsiztunk lenyomott pár szelet sajtot, egy kis kenyérhéját, és paradicsomot...de mint látható az arcán annyira nem jött be neki. nem is ette meg, a kezembe nyomta, hogy az@r. :lol: Kép
snooopy
 
 


Kép Kép Kép Kép
snooopy
 
 


Elloptam az ötletet és kimásoltam a hsz-eket word-be és ott írtam a levelet, így lehet több részletben is.

Először amiket írtatok:

Csilla
Táncház, játszóház, Lili is biztosan élvezné. Most kiderült, hogy bárhova megyünk vele, mindenhol feltalálja magát, jól érzi magát, mindenre rácsodálkozik, és a gyerekeket meg egyenesen imádja.

Kora,
Idegesítő lehet ez a fültépés, mármint neked látni. De ha jól emlékszem azt mondták, hogy igazából nincs semmi baja a fülének.

Momoska,
Nem ilyedtél meg, amikor megláttad Boriszt a lépcső aljába? Tibi is egyszer nyitva hagyta, az ajtót, persze mi is fönt voltunk, egyszer csak arra figyeltünk föl, hogy mutogat lefele és hallatja a hangját. Én majd frászt kaptam még a látványtól is. Persze nem indult le, tudja egyedül nem szabad. És nem is akarom neki egyenlőre megmutatni hogyan kell lefele menni. Magától eddig még nem próbálkozott.

Évi,
Hát nem tudom, hogy Lili lenne a legügyesebb. Sokat beszél az biztos, és általában a szavak elejét mondja, illetve próbálja utánam mondani a szavakat. Ezt amit írtam is mondogatja, de nem tudom mennyire tudatos nála. Most már megy a ki, eddig ez még nem ment. Illetve a föl, amire ő azt mondja hogy –gá. Meg ilyenek.

Ori,
Akkor nem volt nagy élmény a színház, sajnálom.

Tina.
Voltam dokinál, és nem talált semmit sem, szerinte is lehet az izülele, hogy kicsit lazábbak, de ez normális. Megint naponta szedi a D-vitamint. Ill. vettem neki Multikid vitamint, abban is van Dvit. Most azt kapja.
A rendes ágy kérdését elvetettem, a hálózsák miatt. Egyébként Lili is sokat forgolódik este elalvás előtt, de egy idő után biztos megszokná, hogy nincs már rács, de egyenlőre elnapolom.

Hú nagyon jók a képek! Meséljetek!!!!

Kora,
Szerintem is tök jól néz ki a tortád, biztos nagyon finom is. Jövőre én is úgy csinálok majd, már megbántam hogy úgy rendeltem, de min1 már.

Beszámoló:
Nagyon szép helyen van a hotel, egy nagy erdős részen, körülötte tavakkal, aranyos kis hidacskákkal. A hotel is szupi volt.
Már a megérkezéskor összefutottunk egy kb. 2- és 4 éves kislánnyal, Lili odavan a gyerekekért, de viszont is. Egymást vizsgálgatták, el sem akart jönni tőlük. Minden nagyon tetszett Lilinek, azonnal otthonosan érezte magát, szaladgált, mindenre rácsodálkozott, ment a sok: fúúúúú, fúúúú. A szobában is azonnal használatba vette az utazóágyat, az egyik oldala lecipzárazható volt, ki-be mászott benne. Még vasárnap elmentünk fürödni. Az első vizbetételnél egy kicsit meglepődött, de nem tartott sokáig, aztán ki sem lehetett vinni a vízből. A legjobban élvezte ha dobáltam a vízbe, vagy a széléről ugráltattam be, de a végére már ment az úszás is, kapálózott kézzel-lábbal. Ja és nem volt baj, hogy belement a víz a szemébe, orrába, többször nyelt vizet is, de az sem tántorította el.

Mi is tudtunk egy kicsit lazítani, 2x aludt egy nap, azalatt 1x pihiztem, mert az első éjszaka alig aludtam, Lili is sokszor fönt volt, én meg mellette nem tudtam még aludni se. Máskor meg elmentünk csocsózni, ping-pongozni, míg aludt.

Este 7-kor mentünk vacsizni, de ott is elvolt, vagy ült szépen a székében, vagy sétálgatott az asztalok között, oda-odament egy-egy vendéghez. Aztán 8-kor vittem aludni.

Ja és volt játszótér is hintákkal, csúzdákkal, na onnan se lehetett elmozdítani.

Na szóval jó volt, érdemes volt elmenni és legalább megtapasztalhattuk, hogy hogyan viselekedik ilyen helyeken. Most már bátrabban megyünk majd többször is.

Képeket nem csináltunk túl sokat, valahogy nekem soha nem jut ilyenkor eszembe és Tibinek se, de azéart pár. Sajnos egyik sem adja vissza azt a örömöt, ahogy a vízben fürdik és hogy mennyire élvezi.

Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
domidina
 
 


most hallgattam a kossuth rádiót és a cipőkről volt szó benne, hogy milyet. A lényeg az, hogy száras cipő legyen, ha már kell, de a legjobb ha mezitláb megy. Nem igazán jó a szandi sem, a lényeg hogy hátul a bokánál tartsa a lábat.

Micsoda tarhonyás receptek! Én ilyeneket még sosem csináltam, csak azt az egyszerű, megpirítom zsiradékon sózom, fölengedem vízzel és kész. Ezek már készételek amiket írtatok.

Tina,
a rizzsel nekem újat mondtál, én nem így szoktam. Anyuéknál otthon sütőbe szoktuk tenni és tényleg nem kevergetjük én viszont a gázon csinálom, háááát nem is sikerül mindit nagyon jól. De akkor az a baj, hogy megkevergetem....

Az éjjeleink továbbra is jónak mondható, már attól, hogy nem kell ringatnom, adok neki inni és már megy is vissza, 5 perc. De 2x kel.

A mai délelőtt meg katasztrófa 9-10-ig próbáltam altatni, de nem sikerült. Se a kezembe nem volt jó, onnan a kiságyba akart menni, ha betettem, onnan meg ki, uh. 1.15kor föladtam, uh. ma 1x alszik. Persze most már nyügi így hogy 7-kor kelt. De ő akarta! :lol:
Most néztük a képeket. Lili imádja őket. Mutat rájuk utána meg magára hogy ő meg a Lilike. Mindig mondom neki ki kicsoda a képen.

Na megyek...

KépKép
domidina
 
 


Edina, látom jó volt a program. :) örülök h jól éreztétek magatokat...kellett már egy kis kikapcs.
És látod Lili is imádta a vizet, párod megnyugodott h nem lett semmi baj a fülének?

mi gyöngyös. már 9után itt voltunk. Kolos mostanában olyan korán kel...6-fél7 nem tudom mi ütött belé. ha lerakom fél 9kor akkor is, tegnap 9kor aludt el, akkor is kel korán. :( ki érti ezt?? pedig úgy megszoktam már a 7utána esetleg 8as keléseket.
ja és 10kor felsírt, odavettem közénk, de én szerintem előbb elaludtam mint ő, így 3/4 1kor arra keltem h még mindig ott van...gyorsan visszaraktam az ágyba.

majd még jövök de szabinak kell a gép...
snooopy
 
 


huuu edina, nagyon tuti volt nektek. jarna egy ilyen hosszu hetvege mindannyiunknak havi 1x minimum:-))

orsi,
most nezem csak a kepeken, h. kolos a csok elott egy kis fejmasszazzsal udvarolt borisznak?:-)
hat a te csoportkeped tenyleg elesebb lett, s jobb is:-) a timi-eszti portre meg olyan tuti...iwiwre valo!! hallod timi??

kolos arca:.....azsesemmi:-) legalabb vmire fintorog:-) megnyugtato:-)
egyebkent kb. 1 hete borisz is elobbre hozta az ebredeseit 1 oraval, a 3/48 lett az atlag. najo, ez jobb azert, mint a 6-f7, meg ha belegondolok, tab - az ovibajaras miatt - a legjobb is, de meg szoknom kell, s mire megszokom, ugyis valtozik. a gyerekeknel csak a valtozas allando.

sehogysem haladok a kedvesem ajandekaval, mor meg meg aliz is itthon van, mert kohogott ejjel, mellette meg vegkepp semmit nem lehet csinalni, bar ma rendrakos kedve volt, pakolgatta a szobajat! legalabb o takarit nalunk:-)

en meg sosem csinaltam tarhonyat, de kedvet kaptam.mi nagy rizsevok vagyunk, abban profi vagyok. :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
momoska
 
 


ma fintorgott a kapros tökfőzeléken is, meg az almafőzeléken...nagyi azt csinált...hát én sem ettem volna meg, de ez más kérdés. így kapott húslevest, meg a hős melett sült töltelékből.


most alszik, én meg unatkozom, mert ha gyöngyösön vagyunk, főznek ránk, mosnak ránk, takaírtanak helyettünk...szóval jó dolgunk van. :lol: :oops: nem is nagyon hagyják h mi csináljuk, még kolost is próbálják levenni rólam, had pihenjek kicsit, de nagyon ragaszkodik hozzám.

asszem ha felébred megyek kicsit sétálok vele.
snooopy
 
 


hős= hús :roll:
snooopy
 
 


Sziasztok!

Timi!
A tarhonyát én is kevergetem. A végén úgy tűnik, hogy egy sűrű masszaszerűség lett, de pár perc állás után szétválnak a szemek.

Edina!
Olyan jó nézni azt a pancsizós képet. Azt embernek kedve lenne csobbanni egyet. :wink: Látom nálatok is megy a hintázás. Szereti Lili?

Nagyon tuti, amint Kolos masszírozza Boriszt! Ezek után egy cuppanós már nem is meglepő :lol:
Anniyra jó nézni a sok gyerkőcöt, ahogy tesznek vesznek, ismerkednek egymással.

Nálunk még megvannak az éjszakai ébredések. Először éjfélkor, akkor simi, alvás,majd 3-kor ás 3/4 7-kor szopi. Utána még lustiztunk egy kicsit, Dávid még visszaaludt 8-ig. Ahogy látom jön a 7. foga.

Kép
Kép
tina82
 
 


Kora, Levi szuper aranyos a szülinapi tortájával!! Az az ámulat az első képen, majd az öröm az utolsón! Nagyon cuki. Az előke meg igen hasznosnak tűnik, én is beszerzek egy ilyet, mert Lina imád kézzel megismerkedni minden kajával mielőtt megkóstolná…
Évi, akkor Ancsit Linával kéne összeereszteni, ő is teljes extázisban van a babáktól, és úgy szoktam sajnálni, amikor a másik baba (vagy anyuka) rá sem hederít. Pedig olyan kis szívből jövően, és persze szívet melengetően repes a kocsiban.
Tina, én is most döntöttem el, hogy veszek Linának, leült elé és egy csomó ideig ezzel játszott, teljesen lekötötte. Szeretek vendégségbe járni, mindig kifigyelem, hogy milyen játékok kötik le Linát. :lol: Dávid azért akkor jóval hamarabb érkezett a kiírtnál, én nem akartam, hogy Lina hamarabb érkezzen (a költözés miatt főleg, meg ki is akartam élvezni a várandósságomat az utolsó pillanatig :) ), már január eleje óta minden este beszélgettem vele, hogy még maradjon a kis kuckójában.
A tarhonyás receptek nagyon fincsinek tűnnek, a rizses módszer nekem is új, én úgy tudtam, hogy azért érdemes megpirítani, mert úgy nem ragad (vagy nem annyira), de lehet, hogy a kevergetés mellőzése lenne a lényeg? Momoska, mi a profi rizs lényege?
Edina, tök jó, hogy Lili ilyen hamar visszaalszik éjjelente. A kétszeri kelés mondjuk engem eléggé lefáraszt, nem tudom te hogy vagy vele, reggel mindig nagyon nehezen kelek, napközben többé-kevésbé elvagyok, de este 9-fél 10-kor muszáj ágyba mennem, addigra használhatatlanná válok.
Hát igen, én is kibékülnék havi egyszer egy hosszú hétvégével valami szállóban…
Orsi, tök jók a képek! Jól elkaptad a lényeget, kár, hogy lemaradtunk Timivel a románc kialakulásáról…
Tina, nálunk is hasonló a helyzet az alvással. Először fél 1 és ¾ 1 körül, majd hajnal 4 és 5 között, aztán 7 körül. De Lina mindig szopizik is. Aztán többnyire reggel még alszik ½ 8 – ½ 9-ig, attól függ, hogy mikor kelt előtte.

Kép

Kép
csürci
 
 


Momoska, az nekem is tetszik :)
egyébként észrevetted, hogy a te csop.képeden Alíz mennyire hasonlít rád?! 8)
tényleg sajnálom hogy nem láttam a csókot Borisz és Koli között, de remélem ez csak egy futó kaland volt! vagy nem?! :lol: azért jó lenne valami fiú nekünk is 8) na jó, majd 30 év múlva...
Edina, de jó volt nektek! És az szuper,h Lili így élvezte a vizet!
mi is elvisszük majd esztit nyáron vhová. 2 éve voltunk Olaszo-ban és annyira jó volt, igazi homokos tengerpart...de nem hiszem,h vállalkozunk autóval ekkora útra még. Szerintetek? és mi akkor kempingeztünk, amitől én ódzkodtam az elején, mert csak a régi magyar kempingre gondoltam, erre ez a kemping kétmedencés, sokzuhanyzós, tiszta wc-s szuper hely volt a tengerparton!még gyerekkel is lehetne menni.

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


még annyit akartam:
Lina tényleg olyan kis jóságosan tud nézni azokkal a hatalmas kék szemeivel! annyira édi, kis picike jóindulatú baba :D
Olyan gyöngyös játékot mi vettünk esztinek karácsonyra, az alja pedig egy kocka, mind a négy oldalán más játékkal. Esztim nagyon szereti!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!
Húúúú, nagyon tetszenek a képek, jó kis vidám társaság voltatok. Anyukák szépek, csinosak, gyerekek aranyosak, kell ennél több???
Jó fejek a gyerkőcök így együtt (is).

Csürci, tényleg örülnének akkor egymásnak, Lina és Ancsi :) Habár Ancsiank annyiban szerencséje van, hogy ő napi szinten tudja nyúzni a bátyját. De azért egy baba számára is más.

Edina, nagyon jók a képek, látszik, hogy jól érezted magad.
Tényleg mindannyiunkra ránk férne egy-egy ilyen hosszú hétvége :)

Orsi, pedig az alma az finom, igaz én nem főzeléknek csinálom, inkább párolt alma. Egy kis vajon megpárolom és aztán turmixolom és Geri hús mellé kétpofára falja. :D

Tarhonyát még én sem főztem, rizst annál inkább, de tényleg nem szabad kevergetni. Én néhány percig forralom, utána lezárom a tüzet és hagyom állni. Közben felszívja a vizet és megpuhul.
Néha kézi tarhonyát veszek, levesbetétnek.

Ma voltunk dokinéninél, Ancsi 12 kiló és 77 centi.
Egy vályúszerűségbe tették bele, hogy a hosszát megmérjék, na azt nagyon utálta, mindenképp ki akart jönni :D

Még mindig 2x alszik napközben és éjjel is többször ébred, de azt nem tudom, hogy hányszor. Amikor még fönt vagyok, akkor megjegyzem, mikor és hányszor kelt föl, de ha álmomból ébreszt, fogalmam sincs soha :D csak azt érzem reggelente, hogy többé vagy kevésbé vagyok kipihent. Ha többé :) akkor nem ébresztett sokszor. Este viszont nem tudok korán lefeküdni, szükségem van egy kis felnőtt időre :) Habár amikor napközben alszik, akkor is az én időm van, de mégis.

Geri néha "diszkót" rendez, zenét tesz, táncol, a húga persze utánozza, rogyasztja a lábát, közben danolászik is, habár ez még csak mormogásféle, de annyira aranyosak így együtt!!!!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


SZiasztok!

Csürci
Ma én sem vagyok valami kipihent. Most hogy hamar vissza tudom tenni kb. 5-6 perc volt tegnap is, így a 2x-i kelés nem visel meg annyira, főleg, ha az éjjeli után már reggel nem kel fel korán, mint pl. ma.
Évredt f12, 3.15, 5, aztán meg fél óránként hallottam hogy felsír és 6.50-kor meg kelt. Na most éreztem, hogy azért még aludtam volna.

És a nappali altatás, meg az esti, valami katasztrófa, úgy látom egyre rosszabb. Sehogy sem jó neki. Párnán már nem marad nyugton, kézbe se sokáig, a kiságyba kéretszkedik, ott meg az istenért sem alszik, hanem hempereg össze-vissza. Teljesen fölpörgeti magát. Fél óra után tegnap is kivettem aztán a párnán fél perc alatt elaludt.

De még jó hogy nem éjjel csinálja ezt, mert biztos rövid időn belül kipurcannék tőle. :lol:


Napközben aztán én is elvagyok, de f10-kor már húz az ágy, tovább nem megy. Megnézem a barátok közt, aztán alszom is.

Verti,
Mi a horvát tengerparta megyünk a nyáron, tavaly kimaradt, de mindig ott töltünk legalább 1 hetet. Autóval szoktunk menni éjjel és apartmanba. Soha nem foglalunk előre, ami megtetszik azt vesszük ki. Most azért lehet hogy ezt nem vállaljuk be, mert azért legyen egy biztos hely.
Én is csak az úttól félek, 8 óra és még ha éjjel is mennénk, azért 8 órát az ülésbe nem hiszem hogy kibír. De majd meglátjuk, addig még fél év, sokat változnak.

Tina,
A hintát imádja, most már. Először nem volt hajlandó beleülni, aztán talán egy hét után az én ölembe fél percig bírta, most meg ki le lehet imádkozni onnan.

Kaja:
Tegnap megint az enyémet ette, daragaluska leves, elég sokat evett belőle, utána meg bácskai rizses hús. a tegnap készített kajáját ma kapja, vegyes zöldségfőzi husival.

Tegnap eladtam a járókát is, most már minden elkelt!

KépKép
domidina
 
 


sziasztok!
na, egy próba, h sirerül e képet tennem... Kép esztim az ágyneműtartóban Kép szülinapos
ezt nem tudom mért nem forgatta el, az eredetiben pedig függőleges... 8) még bénázok

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


na még egyet a kicsi esztiről:
Kép

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


jaaj, de jó,most végignéztem a képeket, persze csak nagyjából,mert rengeteg van... azta, milyen pici volt! olyan jó volt az az időszak is és hogy elszelelt 1 év!!!!!
na de azért még egy kép, ez az esküvőnkön készült róla:

Kép

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


egész belejöttem... :lol: 8) :D

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Timi, jók a képek!! aranyos volt a ruhája Esztinek és nagyon csini volt. mikor volt az esküvőtök??

Edina, sajnálom a rossz éjjeleket, meg a nappali altatási-cirkuszt.
nálunk most elég jó a helyzet, mert annyira fáradt már ebéd után h rögtön elalszik rajtam. este viszont szórakozom vele vagy fél órát, van h majd 3/4-et. :( :evil:
tegnap úgy aludt el, h befeküdtem vele a nagyágyba, hozzám bújt, meg forgolódott és így végre sikerült elaludni, de csak 9kor.

most meg kimentem vele a cba-ba, vettem neki olyan puffancsot amit momoskánál ettünk és visszafelé úton elaludt. mindig ezt csinálja vele itt gyöngyösön, elalszik a kocsiban. nem akartam kinn hagyni, mert ő hátán nem szeret aludni, így behoztam, szerencsére nem ébredt fel ahogy az ágyba raktam, meg levetkőztettem.
olyan fura lenne h ilyne kisvárosban élnék. egy normális üzlet sincs. kerestem neki hálózsákot, meleget, de semmi. ha magamnak kéne vennem vlmit, azt sem találnék. de nem csak ruha...semmi make up cucc sincs. rendes.
annyira megszoktam pestet, nem tudnék leköltözni, pedig szeretnék a nagyszülők.
snooopy
 
 


évi, akor ancsi olyan mérettek rendelkezik mint kolos, egy az egyben.
kolos is mádja a gyerekeket, tegnap is jöttek vendeégségbe hozzánk, olyan korú mint kolos...olyna édesek voltak. kolos rögtön odament, megölelgette, puszit azért nem adott neki. :) meg megetette kekszel. a másik fiú meg nyitotta száját és a várta a falatot. :lol:
snooopy
 
 


Csürci, igen, hát..imádok fényképezni...tanulni is szerettem volna, de talán majd a következő életemben profi fotós leszek. :lol: :lol:
Lina, ügyesen játszott azzal a kockahúzogatós játékkal. kolost inkább a golyódobálók izgatják.
snooopy
 
 


aliz itthon fekszik lazasan, elegge kikeszulve, borisz meg egesz nap alizra maszna, nem lehet visszafogni, aliz meg percenkent ker valamit, ugyhogy vicces napom van.

bar a. most elaludt, mindjart lelovom b.-t is.

Kép
Kép
momoska
 
 


nagyon edes esztibaba,s nagyon hasonlit a kicsi esztire, meg rad is, timi!!!:-)

en nagyon szerettem volna, ha egyik gyerekemnek legalabb fekete haja lesz es/vagy kek szeme (olyan, mint linusnak:-)), de ugy tunik az apja genjei erosebbek.hm.

orsi,
mar megremultem, h. kolos mas pasit is szajoncsokolt, mert, hogy fiu, az meg hagyj am, de a hutleneket nem turjuk....:-)
b.-t - sztem - kevesbe erdeklik a gyerekek, vagy eleve az emberek, inkabb a targyak, azokkal van el, szereti az embereket is (foleg a szakalas pasikat - hallod, koli??), allandoan atkeredzkedik hozzajuk, de nem olyan edesen simogatos-puszilgatos fajta, mint a tobbiek, pl. koli meg nuncsi alapbol mindenkit vegigsimizett. de szakalakban szivesen turkal...!
na aszem, bealudt o is, mindjart meglesem.
(pszt! alszik. viccesek ketten egy szobaban, mert aliz meg a mi agyunkban alszik, meg nem is lattam igy oket egyszerre aludni.)

ja es orsi,
s nem vagy meg elkesve a fotozas profiva fejlesztesevel, csomo jo suli van, s szakmanak se rossz:.-)

Kép
Kép
momoska
 
 


Timi, nagyon aranyos Eszti a képeken, és az esküvői fotós kép!!!

Orsi,
mindig Pesten laktál? Biztos van előnye is, de én nem szeretnék ott élni. Mivel én meg mindig vidéken laktam közel nagyvároshoz, azt szoktam meg. Mondjuk abban igazad van, hogy pl. falun semmit nem lehet kapni, itt nálunk is az élelmiszer bolton kívül semmi nincs. Még jó hogy 5 percre van a város kocsival.

Altatással kapcsolatban meg, az a baj, hogy hamar elvesztem a türelmem, pedig alapjában véve birka türelmem van, de elvárnám - jó vagyok mi???? - hogy ha álmos és van amikor baromira az, beteszem a kiságyba és akkor próbáljon aludni, ne hemperegjen.

Sajnos hiába fekszem, ülök a kiságy mellé, ez neki nem jelenti azt, hogy akkor most én is alszom és ő is próbál. Na akkor nyúl ki a rácsok között, fogdossa a hajam stb. Kimenni meg nem lehet, mert akkor ordít. Próbáltam, hogy otthagyom, de ez nem jött be.

Tegnap uzsira kakaót adtam neki margarinos kennyérrel, ízlett neki a kakaó. Azt hiszem ma vacsira tejbedarát csinálok.

Ja és ma ugye odaadtam neki ebédre amit tegnap főztem. Háááát úgy-ahogy ette, aztán inkább az én kajám kellett megint. Tészta és husos-vegyes zöldséges (főleg brokkoli) szószos cucc. Ezek ízlenek neki. A főzelék úgy látszik már kevésbé. A darabosságával már nincs gond.
Kép
ez még tengelicen készült

Kép Elkészült a faldísz

Kép ez is tengelicen van
Kép szellem Lili, a nagyi sáljával rohangált a nappaliban

KépKép
domidina
 
 


Ó, szegény Alíz, (és szegény Momoska!) :?
megfázott? állitolag már ideért az influ, úgyhogy vigyázni kell.

Orsi, augusztusban volt az esküvő,jó buli volt :D
egyszer voltunk Gyöngyösön, nekem tetszett, szép kis város...az más kérdés,h laknék-e ott persze. én is szeretem pestet, de azért örülök,h sikerült olyan lakást találni, ahol ha kinézek az ablakon, akkor mégis fákat látok. Mondjuk én szívesen költöznék pest környékére, egy széép naaagy kertes házba! :D

Edina, nincs valami megszokott zenétek amire Lili elalszik, v. vmi más? Állitólag jó az, ha megszoknak valami lefekvés előtti rituálét,mert akkor tudják mi fog következni. este mi lefekvés előtt bemegyünk a szobájába, onnan már nem jöhet ki és bekapcsoljuk a zenéjét, picit játszunk,de már semmi hancúr és elmondom neki,hogy megy az ágyikóba a buksi kutyához, lekapcsolhatja a lámpát. persze ez azért még nem jelenti azt, h innentől lefekszik,magára húzza a takartót és szunyál... 8) ekkor jön az esti szopi, és remélem nagyon,h közben el is alszik,mert akkor sima ügy, de sokszor nem igy történik, s akkor jöhet a ringatás.
Nappal könnyű, akkor szívesen jön lefeküdni, de csak a karomban ringatva alszik el a zenéjére.

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


timi,
nemtom influenza-e, kohog erosen, nem fajlalja semmijet. nem volt meg influenzas, en is csak 1x, de allitolag az ovis csoportjukban 11-en vannak benn a 25bol.

hat en sosem voltam budapest-parti, csak idevetodtem 20 eve, s itt ragadtam, pedig szegeden akartam elni, mert fertodre jo hazamenni, s 1-2 hetet lenni, de nem elnek ott. viszont mar nem tudnam elhagyni pestet, ugyanis szeretem, ha en valasztom meg a sajat (es a gyerekek-najo, azt ok) szorakozasi lehetosegeit(mozi, szinhaz, koncert, kavehazak, beszelgetos sorozok, helyek, jatszohaz, jatszoter, ismerosok, kirandulasok, elmenyek), s nem a szorakozasi lehetoseg valaszt engem. viszont menni is nagyon szeretek a kolykokkel, eldugott kis fahazakba, kis falukba...nagyon birom azt a letformat. 1-2 hetig.
de az volt a kompromisszumom, h. csak ugy vagyok kepes pesten maradni, ha "videkies" (koszonnek az emberek az utcan, kiintegetnek az ablakon az ismerosok, nincs autozaj, ellenben sok fa, lehet hallani a madarakat, s lehet biciklizni az uton akar gyerekkel, vagy gyereknek is stb.) helyre koltozunk, de ugy, hogy ne kelljen orakat utazno a belvarosban, ha dumalni akarok egy jo helyen az ismeroseimmel, barataimmal, vagy moziba menni stb, meg hat azert a 7. ker.-ben tanitok. ehhez - szerencsere - megtalaltuk az idealis helyet. ugyhogy-asszem -maradunk:-))

Kép
Kép
momoska
 
 


liliszellem nagyon jo, boriszrol is van egy ilyen kep, bar meg mozgaskeptelenebb korabol, ezert o nem jarkal vele, csak uvoltozott alatta:-))

Kép
Kép
momoska
 
 


Gondoltam megjelenek már én is. :wink:

Ma voltunk 1 éves visgálaton. 79cm és 10300g. 2 hónap alatt pont 1kg-t sikerült híznia!! Örülök neki, hogy végre megindult! Igaz egész nap mást sem hallok csak azt hogy hami-hami. Képes lenne álló nap enni! Na igen Ebben biztos nem hasonlít boriszra! :) Abban viszont bizonyos fokig igen, hogy milyen a hozzáállása a többi babához. Nos Levit egyáltalán nem érdeklik a kortársai. Őt a felnőttek vagy a tinik érdeklik. És a nők. Elmegyünk valahova egy-két csajszit biztos kinéz magának, rájuk vigyorog, integet, de a vele egyidőseken képes átnézni. Bár ma a váróban nézte a babákat, persze messziről. 8) A prevent meg nem kaptuk meg... állítólag elfogyott. Érdeklődjek 2-3 hét múlva. Még jó, hogy igényelni kell, nem? :?

Húha, Momoska kitartás Alízhoz, neki meg jobbulást! Infulenza?

Timi, nagyon teteszenek a képek! Nyugadtan tegyél még! Igaz, hogy nagyon csini az esküvős ruciban, nekem mégis a torta-maszatos tetszik. :) Jó a picikori is!

Edina milyen jó hogy mindannyian így tudtátok élvezni a hétvégézést! Aranyos Lili a medencében is meg a sállal a fején is!!! :D Ezeket a faldíszeket kartonból csinálod? Hogy-hogy nem szedi le Lili?

Orsi, én meg örülök, hogy elköltöztünk Pestről, még akkor is, ha olykor érzem ennek a hátrányát (igen az üzletek, szórakozás). Nekem éppen elég volt az a pár év amíg ott laktunk. Állandó bűz és zaj van. Azóta alig fájt a fejem amióta elköltöztünk, előtte meg soha. Veresről már nehezebben költöznék, megszerettem.

Évi milyen jó húsban van Anna! :) (Meg Kolos is). Azért rakhatnál fel egy képet arról amikor fellépnek a testvérek! :)

Amíg el nem felejtem: Linának is boldog-bulizós elsőt!
Kép

Mikvel fogalmm sincs mit akrtam még írni, megyek.
Ja! 2 napja megint 120x kel éjjelente. :? :( :x Pedig már keztem örülni. Nálunk is szopin alszik el este és legtöbbször akkor is kap amikor éjjel kel. :roll:

KépKép
kora
 
 


Edina, Lili nagyon édi!ahol ketten vagytok, olyan nagylánynak tűnik! szeelemlilinekem is nagyon tetszik :D

Momoska, hol tanítasz? és mit?

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Momoska látom neked előbb sikerült írnod, infulezás kérdésem törölve. Viszont a kis falvakról jut eszembe: Húsvétkor megyünk hosszúhétvégézni Kisújbányára. :) Ez tényleg kis falu. A Mecsekben van és állítólag húsvétkor van buli is. Értem ezalatt a kézműveseket, bábosakat stb. :) Alig várom. Ez lesz a nyaralásunk idén attól tartok.

KépKép
kora
 
 


szeelemlili=szellemlili

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


jujjj! tenyleg! haaat emiatt kapcsoltam be reggel a gepet egy beteg es egy nyomulos gyerek mellett:

Isten éltessen, szépszemű Linacska!!

(kiszineztem volna betuket, de valamit nyavalyog a progi!

timi,
wesselenyi u. kozgazd szakkozep. nemet, gazdasagi ismeretek, mmedia

Kép
Kép
momoska
 
 


ja, tényleg, tényleg
LINÁNAK NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT, SOK SOK PUSZIT, ÉS LUFIT!! :lol: :lol:

LIli édes a sállal a fején, dettó kolos. Lili nem botlik meg néha pl. az asztalban? mondjuk ezalol kilát, de kolos a textilpelust veszi a fejére, és akkor mindnenek nekimegy. .) vicces egy látvány.

Timi, nem raksz fel esküvős képet magatokról?? úgy imádom nézegetni őket. ha majd otthon leszek én is dobok ide. cserébe. :lol:

Szegény Alíz! jobbulást neki, és kitartás momoska. :) reméljük Borisz nem kapja el.

Lilinek meg boldog 13. hónapot.

Igazából nem pest hanem buda - azt jobban is szeretem. és budafok, ami elég kinn van (érd 10perc)...szóval zöldövezet, ketesházak, meg madárcsicsergés...de mégis van infrastruktúra...én legszívesebben ott laknék, de brutál drága. (szüleimnek mondtuk is viccből, hogy mi beköltözünk az ő házukba, ők meg menjenek a 7.kerbe. :lol: ) a büdöset, zajt én sem bírom, de azt igen, hogy mindig van egy közért nyitva, egy patika,...szóval ha vasárnap este kitalálom h sütök vlmit, és semmi sincs otthon, csak le kell ugrani. ált. a ki megy le érte a szűk keresztmetszet. :lol:
de a 14.ker is nagyon nagyon tezszik...ki is néztünk egy lakást a kerékgyártó utcában, sajnos csak két szoba van, + 31nm nappali, de sajnos az is elég drága. még gyűjtögetünk kicsit. meg megvárjuk mit hoz a gazd.válság az ingatlanpiacra. reméljük lejjebb mennek az árak. amúgy mr most érzékelhető, hogy sokkal olcsóbbak mint tavaly ilyenkor.
snooopy
 
 


ja, tudom még mit akartam: anyósom azzal állított elé tegbap, h adtam-e már kávát kolosnak?? kicsit megfagyott benem az ütő. minek adtam volna neki kávét. erre hozott egy zacsit, amiben vlmi granulátum volt, cikória és gabona örlemény, kávé ízű és állítólag ezt isszák az oviban a kölykök. meg a fiainak is ezt adta. na ez lehet, de az már 30 éve volt, és 30 éve még 3 hósan teát adtak a gyereknek, meg almát most meg 6hóig csak szopi. szóval, nem tudom mit tegyek. ti hallottatok már erről a cikória káváról vagy mi?? koffeinmentes.
anyát is kérdztem, szerinte is lehet adni... de velem sem mindenben értek egyet, ami kolos etetését illeti. pl. a húgomtól kellett megtudnom, hogy chipszet adtak neki, iagz nem sokat. még jó h nem gumicukrot, vagy fagyit. (bár apa nyáron megkostoltatta vele. annak sem örültem)
snooopy
 
 


a cikoria mehet, maci kavekent is fut valahol, potkave, semmi baj vele, nem koffeines, csak kicsit kaveizu, alternativa lehet pl. a kakao helyett, de nem muszaj, en meg nem adtam aliznak se, de ez nem igazi kave, (bar o kakaot is csak anyukameknal ker), csak a neveben!

kicsit tobb, mint 1 eve meg a kerekgyarto utcaban laktunk, aztan arebb koltoztunk ....kb. 300 m-el:-) nem olcso ez a kornyek sem, az igaz, de buda ugyanilyen zold reszeinel valamivel olcsobb, a kozlekedes meg sokkal jobb!

nekem volt egy - jatszoteri - ismerosom, aki allandoan gumicukorral etette a gyereket, mert az olvasta vhol, hogy erositi a csontozatot:-))

na, idejon anyos, kivinni boriszt kicsit setalni, mert most a ket gyereket ket szintre kulonitettem el, de igy rohangalhatok kozottuk, mert ugyan csak borisz aktiv, aliz csak fekszik egyhelyben, de azt se szeret egyedul.

Kép
Kép
momoska
 
 


köszi momoska, akkor mondom anyósnak h adhat neki kávét.
amit nagyon imád, az az ivójoghurt - pl. aktimel, meg a campinának van vlmi fél l-es. imádja. jobban szereti mint a tejet.
snooopy
 
 


BOLDOG SZÜLINAPOT LINA BABA!

Timi,
az estében van nálunk is rituálé. Fürdés, utána megyünk a szobába, megnézegetjük a falon a dolgokat, ezt apával, aztán jön az esti mese, végigmesélem a könyvet, utána megissza a tápiját és villanyoltás és altatás. Csak most nem kézben, hanem a kiságyban próbálom. De a vége mindig az lesz, hogy ki kell venni mert elfogy a türelmem.

Ma napközben is altattam.

Kora,
kartonból csináltam, és ragasztópisztollyal raktam fel. Próbálkozik ám, de a szélénél is bekentem, uh. így nem tudja megbontani. Persze a másik falon lévő virágoknál már hiányzik egy levél, meg már újra kellett ragasztanom, de még fönt van.

Orsi,
Lili is mint írtam még a takarót is a fejére rakja és nem számít neki hogy esik kel közben, mert ugye ő sem lát ki alóla.
Kávé??? Nem hallottam még erről, de az én tejes kávémat már megkostolta, és ízlett neki. Egy bögre tejbe teszek egy kávéskanállal.
Na meg a kakaót is issza, ma is ivott.

KépKép
domidina
 
 


Kávét én sem adtam még. Igazság szerint meg sem fordult soha a fejemben. Biztos azért mert én utálom. Nem létezik annyi cukor amennyitől eltűnne a keserű íze...
Kakaót meg direkt nem, az engem is fel szokott dobni egy kicsit. Levi meg így is pörög egész nap. Örülök, hogy 1x alszik egy nap. :roll:

Edina tetszik ám nekem a falidíszitek! :) Valaki említett áltátszó tapétát is. Kipróbálta már? ( Bocs de arra nem emlékszem ki írta. :oops: )

Alízt meg teljesen megértem. Én sem szeretek főni a saját levemben amikor beteg vagyok. Nem lehet most egyszerű! Azért ez a gumicukor sztori durva egy kicsit! 8)

KépKép
kora
 
 


aliz - miutan lement a laza - ezt a szamot 8x hallgatta meg egymas utan....s borisz is csak leste taott szajjal, 6.x-ra en mar befogtam a fulem, de azert hajra...:-)
http://www.youtube.com/watch?v=qq5Y4CvSQvU

Kép
Kép
momoska
 
 


Edina, Kora mint momoska írta ez nem kávé csak az íze hasonlít, de azért aki szereti a jó kávét ezt vlmi löttynek fogja titulálni. szerintem.

Momoska, szörnyű ez a zene, nem csodálom az idegeid szétmennek. :lol: Hol talál Aliz ilyeneket, vagyis hogyan? milyen címszóra keres rá?? ezt vedd költői kérdésnek. :lol:

na jó éjt nektek!!

ja, Timi, vizsga??
snooopy
 
 


Sziasztok!

Megnéztük a klippet. Lilinek tetszett. 8 után lehet hogy én is befognám már a fülem.

Timi,
azt még tegnap elfelejtettem írni, hogy igaz nálunk zene nincs lefekvéskor, én szoktam neki énekelni, dúdolni. Főleg azok jönnek be neki, amikor én találok ki valami állatokról szóló éneket. Zagyválok össze-vissza. Na akkor jobban odafigyel, kicsit lenyugszik.

Fotózásról jut eszembe. Sajnos kevés képet csináltunk. Pedig olyan édesen nézett ki a fürdőköpenyében is, meg se örökítettük.
Nekem sokszor nem jut eszembe hogy fotózzak, ezt már írtam. Amihez hozzátartozik, hogy elmegy a kedvem tőle, mert sokszor nem sikerülnek a képek, homályos lesz. Pedig van egy hiper-szuper profi gépünk, csak éppen én nem tudom elég jól kihasználni. Csak akkor lesz jó a kép, ha amit fényképezek az mozdulatlan, Lili esetében pedig ez nem sokszor sikerül. Sokszor inkább az egyszerűvel fényképezek, azzal többször sikerül, csak az meg nincs itthon napközben.

Ma jön a dédi vasalni, uh. megyek is odakészítem neki a ruhákat, meg eldugom előle egy részét, mert akkor estig is elvasalna. Na meg vannak olyan ruhák amiket nem szívesen bízok rá.

KépKép
domidina
 
 


NAGYON-NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KíVÁNUNK KICSI LINÁNAK!!!!!!!!!

Edina, hát, úgy érzem az elalvással és az átalvással meg kell várnunk azt,h nagyobbak legyenek... 8)
Momoska, én ezt már hallottam....nővérem fiai szörföltek múltkor és az almaegyüttestől kiindulva idáig meg ennek társaiig jutottak a youtubeon.brrr wonderful :lol:
Orsi, én ittam macikávét gyerekkoromban!
mindjárt nézek vmi esküvős képet, de a jobbakból nincs gépen, csak előhívva,mert azt profi csinálta és egy kis összetűzés után nem kértük a cd-t, így be kéne scannelni, de még nem jutottam odáig...viszont a csere érdekel!! :D
Alíz jobban van?

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Kép

Kép Kép

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


ezek a képek egyébként nem az esküvő napján készültek, hanem előtte való nap a ligetben...és milyen jól tettük, mert aznap erre nem is lett volna idő!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Esztimnek kibújt alul a bal első fogacskája is!!!
ez már a második :D !!!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


gratu esztimi a masodik foghoz!:-)

Orsi,
eszti jol ratalalt, mivel aliz alma-fan, ezert allandoan azt hallgatja a youtube-on, marmint, ha veletlen gep kozeleben van, ha nem, akkor cd-n, de cd-n inkabb meg mindig a karacsonyi dalok a kedvencei, de az kozos, mert az egyik cd-nk az ember-ember-december c. szammal kezdodik, ami borisz nagy kedvence, minden reggel megall a cd-lejatszi elott, s megszolal, hogy hahahahihihi, s akkor be kell rakni, most is azt hallgatjak!!!

de nagyon rendes voltam veletek, mert belinkelhettem volna snufi-nyuszi osszes szamat is, de feltem a vendettatol.

timi,
ti nagyon szepek vagytok igy harmasban az eskuvon:-)) nekem meg a hasamban volt aliz (5.-6. ho kozott, mikor augusztusban eskudtunk, de az titkos eskuvo volt:-) 6 es fel eve a 10. evfordulonkon, a kedvesem ajandeka miatt be van scannelve kep, majd rohogni fogtok, mi szamit a mi csaladunkban unnepi ruhanak. szulok nem tudtak, csak a ket tanu, s a kedvesem occse, ugyanis o csinalt nehany kepet!
mindjart elokeresem.

aliznak este meg 40.2 volt a laza, reggel mar csak sapadt volt, kohog, taknyos, hoemelkedeses, de nagy batran feljott (a nappaliban aludt az apjaval, lazasan nem engedi z. , hogy ne mellette aludjon, mert paras, s orankent ellenorzi), szoval feljott a polojaert, de lefele mar vinni kellett, ugy legyengult, s hanyt is, most tancolnak. de ma reggelre az apjanak is fajt a torka, borisz meg nem kelt fel hajnalban szopcsizni, csak 3/4 8kor, ez is gyanus.

na keresem az eskuvoi fotot:-)

na megleltem, s ezen meg nem is latszik, hogy nekem nincs szoknyam, soha nem is volt, sima naciban voltam, kedvesem is (hat persze), egy nagy oldalzsebesben, s nagyon kioltozve ereztuk magunkat. :lol: Kép

Kép
Kép
momoska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?