Új privát üzeneted érkezett!

Pluszba még:
Mindenki mondja akivel találkozom hogy, mekkora hatalmas hasam van, és hogy neki szülés előtt volt ekkora :shock:
Meg hogy lehetetlen hogy 16 hetesen már megmozdult!
Kérdezte ma a háziorvosom hogy mocorog-e a baba,
én meg mondtam hogy nem mocorog hanem rúgdos!
Olyan kikerekedett szemekkel nézett rám...mert hogy az
csak a 20-ik héttől van :?
Akkor minek kérdeznek ha mindenki ilyen jól tud mindent?
Csak azt nem amit kéne :evil:

Kép
eve3htv
 
 


én Levit 14hetesen éreztem először.nem hittték el.pedig akkor valszeg már 16hetes voltam.38héten született 4kgval és már öregedet a lepény ugyhogy ő tuti el volt számolva.vagyis előbb fogant mint a mensim volt.
Vendég
 


Huu minden kismami nagyon csini!!!A blogomban nekem is van pocakfotó,az most készült a hétvégén!Ma voltam a védőnőnél is,meghallgattuk a szívhangot is,tök jó volt!
Én eddig 1 kiló 30dkg-t híztam...így a 27.hét elejére már épp ideje volt :roll: Mindig azon aggódom h nem hízok eleget.De a baba nő,fejlődik szépen!Szóval nem aggódom....vagyis igyekszem nem aggódni!

Évi!
Nekem is múltkor nővérem mondta h akkora a hasam mintha szülni mennék :lol: :lol: És én is már a 16.héten éreztem a babát!De a múltkor mondtam is h hülyeség ez alapján átírni a szülés időpontját!!!!Nekem se írták át!Amúgy nálam kb 1 heti csúszás lehet ami a fogantatást illeti,most nem írom le a részleteket.A lényeg h én a 12.heti uh alapján módosítottam!!!És ott már nagyobb volt a baba 5-6 nappal,így azóta avval számolok.Most pl napra pontosan akkora amekkorának lennie kell!Pedig előző uhn még kisebb volt pár nappal!Szóval a 12.hét után már nem lehet ezt jól belőni,hiszen eltérően fejlődnek a babák!!!
Nem tudsz nekünk 12.heti adatokat mondani???Én azt a 19.hetet tartom reálisnak!Lehet h pár nappal nagyobb,de nem hetekkel!
Ne is figyelj ezekre a hülyeségekre...viszont ha a dokid ennyire paráztat akkor még nem késő másikat választani!Hátha az megnyugtat téged!

annus11
 
 

 
 

Sziasztok!

Csatlakozhatok hozzátok? Igaz én már nem kismama vagyok ,de még 9hete én is az voltam! :)
Februárban leszek 21. és gondoltam csatlakoznék ide a 20év körüli kismamikhoz! :)

Kilók: Én az egész terhesség alatt 26kg-t szedtem fel! Terhesen nem látszott, de most igen! :)

Kristófom nekem is a 38. hétre született, de szerintem nálam is el volt számolva, mert mensi szerint dec. 04., de UH szerint nov. 20-21. És az is lett, mert november 20-án született meg a kisdrágám!


Has: Munkahelyemen az egyik ügyfél 13hetesen megkérdezte hogy sok van még?? :? Hirtelen azt sem tudtam hogy mire gondol :)
További szép napot!

Üdv.: Bea

Kép

Kép
kbeya
 
 


Annus:
2008.12.11
(12 hét 5 nap)
(szűrés 12 hetes)
Az uterusban 1 élő mgazat.CRL: 56,5 mm BPD: 20,9 mm NT: 1,7 mm (normál)A MSZNUT érvényben lévő szakmai protokolljaszerint végzett vizsgálat során eltérésre utaló jel nem észlelhető.A vizsgálat Voluson 730-as készülékkel történt.
A blogomból kimásoltam.

Kép
eve3htv
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, főzésben vagyok....éjjel jövök, visszaolvasok

Akkora kavarás van itt a beutalók meg az egész koponya uh téma körül.... :evil: jelenleg most engem néz mindenki hülyének, a háziorvos meg azt hiszi a háta mögött szervezkedek.... :evil: na majd elmesélem, csak most nincs időm.
Lényeg most pénteken megyünk a koponya uh-ra.
Utána majd megnyugszom...
Majd jövök

Kép
pocimaci
 
 


Évi!

Nekem 58 mm volt a 12.heti uhn!Szóval szerintem teljesen jó a te akkori számolásod!!!!Hiszen ha 4 héttel nagyobb terhesség lenne,akkor a 12.héten már 16.heti méreteket kellett volna mérni!Szerintem....Ettől még jöhet elöbb a baba,de az nem feltétlenül jelenti azt h akkor annyival elöbb fogant!Bármi miatt beindulhat elöbb a szülés pl kevés a helye stb.Egy a lényeg h egészséges és szépen fejlődik!!!

annus11
 
 


na szóval:
Levi:
11héten-5cm
15.héten:Bpd:34mm
Thq:33mm
fl:20mm
19.héten
Bpd:46mm
Thq:38mm
FL:32mm
23-24.hét
Bpd:57mm
FL:43mm


Kristóf:
12.héten:
BPD:19mm
CRL:54mm


19hetes 6napos(genetikai UH)
Bpd:45mm
Ofd:62mm
FL:32mm


nálam ilyen értékek voltak:)
Vendég
 


szia KBeya :) üdv:)
irj magatokról és tegyél képet is :)
Vendég
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok :D

Lekri! Sajnálom az éjjelt. Itt sajnos csak a következetesség segíthet. El kell magatokat határozni, hogy mi legyen és aszerint cselekedni. Nem a foga jön? És azért nyügi?
Szavazat ment!

Mezsó! Bábszínház? Klassz lehetett! Majd megnézem a google-on.

Évi! Klassz vonalzók. A terhességi korod szerintem a 19. hét. Levim 12 hetesen: BPD: 20 AC: 60 Fl: 6 CRL: 56
18 hetesen: BPD: 42 AC: 123 FL: 26 HC: 157 OFD: 52
Itt sajna nincs hossz.
Sajnálom, hogy megint hánytál. Ne idegeskedj annyit! Gondolj a picikére!

Kriszpiri! Te már tudod, hogy kislány van a pocakodban (imádok tippelgetőst játszani :oops: , de tény, hogy lányos a hasad :D ).
Nagyon csini vagy!

Nyuszitappancs!
Te is nagyon csini kismama vagy, és egyáltalán nem látszik a +20 kg. Talán, ha küldenél ruha nélküli szétfolyós képet :lol: :lol: :lol:

Pocimaci! Nagyon kíváncsi vagyok, és drukkolok 1000-rel!!

Kbeya! Üdv itt! Gratula a kisfiúhoz, képet természetesen kérünk :D

Norbit ma el kellett hoznom a bölcsiből, 38,5-öt mértek neki hónaljban. Kapott bent kúpot. A kúp beadása után fél órára értem a bölcsibe, rögtön megmértem popsiban: 39,1, tehát 38,6 volt a láza. Levittem dokihoz, mert köhög, és hallottam, amit nem akarok többé hallani. (Elkülönítőben, több, mint 1 órát vártunk, végig 38,6-tal. Nemtom milyen kúp volt az.) Dokinéni megerősítette sajnos, már beszűkült a légzése. Úgyhogy éjjel nagyon "nyugodt" alvásom lesz, azt várva, mikor jön rá szegényre a kruppos roham. Megint....

Most voltam nála, miután a felső sort befejeztem. Köhögött, azt mondta: aú. Felült, kérdeztem, mi fáj? Erre hányt egyet. Fasza. Fenistil, Calcimusc, Nurofen ezennel likvidálva. Átöltöztetés, ágyneműcsere, lemosás, kúp. Ezt nem hányja ki....

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Na még egy fél gondolat. Levivel nem tudom, mikor estem teherbe. Megvolt április 18-án, és május 8-án (ez csak ímmel-ámmal vérzés volt, szabályos 28-30 napos ciklus mellett). Így febr. 15-re lettem kiírva. Február 3-án született III fokban érett lepénnyel. Ha április 18-at veszem alapul, akkor jan 25-re lettem volna kiírva. Tehát, vagy 9 nappal túlhordtam, azért volt annyira érett a lepény, vagy 12 nappal hamarabb szültem. Ki tudja?! :roll:

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


rennnye: Sajnálom,hogy Norbi beteg :( Mihamarabbi gyógyulást Neki ..


Hát inkább nem küldenék szétfolyós képet,mert a végén elszörnyednétek :D

Maj rakok fel magamról a terhesség előtti képet...Összehasonlításképp :)

Kép

Kép
nyuszitappancs
 
 


Kép ez mé szemüveg nélkül kb 1,5 éves kép ennél nincs későbbi vagyis nem találtam

Kép

Kép
nyuszitappancs
 
 


Évi: nyugika!!! :lol: :lol: Ne parázd már túl magad annyin hogy hány hetes vagy! :lol: Na én már könnyen beszélek...Anno én is dilemmáztam ilyeneken,hogy hol tartok,meg nem-e nagyobb a baba mint a kora...De felesleges!!!Utólag majd rájössz/én is rájöttem/,most úgyis hiába mondjuk hogy no para.Úgyis akkor fog a baba megszületni,amikor ő akar,nem biztos hogy ez az a nap lesz,amikorra ki vagy írva!!Blankával április 3-ra voltam kiírva,de március 7-én született meg,III.fokban érett lepénnyel./én is tudtam,éreztem végig hogy ő nem marad bent áprilisig/Csajoknak van igaza,szerintem is 19hetesnek felelsz meg.Ha több lennél,a baba méretei is nagyobbak lennének.

kriszpiri:
tényleg jó pici a pocid! :wink: Sebaj,lesz ez még nagyobb is!!!Enyém is ilyen pici volt abban a magasságban ahol most te tartasz :lol: A végére meg... :lol: :lol: :lol: :lol: 2méterrel előrébb volt a hasam mint én. :lol: Ne aggódj fogsz te még szépen gömbölyödni!

nyuszitappancs: örülök,hogy te is töltöttél képet magadról/magatokról! :wink: Szép nagy pocid van!

lekri: lélekben veled vagyok,tudom nem egyszerű amit most Kristóffal csinálsz,de hátha segít!!!/Tudod közelmúltban én is próbálkoztam ezzel a sírni hagyással...több kevesebb sikerrel!!/

Reni: Sajnálom hogy szegény Norbi ennyire beteg! :cry: Remélem azért valamennyire nyugodt éjjeletek lesz!Volt már kruppos rohama? :cry:

kbeya: üdv itt! :wink: Mesélj!!!Képet kérünk! :wink:

Remélem mindenre reagáltam! :wink:

Kép

Kép
mezsó
 
 


Köszi

Aha, így már látszik..... Nagggyon csinos voltál, és most is az vagy!!

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


nyuszitappancs: ez igen! :wink: nekem tökre nem hasonlít a 2 kép egymásra :oops: 8) Ezen tényleg olyan fiatalos vagy/már amit most utóbb töltöttél fel/,a pocakos képen meg már meganyukásodtál! :wink: Ha érted mire próbálok rávilágítani. :)

Kép

Kép
mezsó
 
 


Timi! Igen, volt. :cry: Azóta rettegek, ha szamarasabban köhög. Bár van itthon kruppkúp, kapott akkor éjjel az ügyeleten receptet. De akkor is parázok....
Köszi, én is remélem!!

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


rennye,mezsó Köszönöm aranyosak vagytok :)
Igen többek szerint anyukásodok :) De remélem,hogy leszek még vmikor olyan vékony,mint voltam....bár nem vagyok a torna híve:D

Kép

Kép
nyuszitappancs
 
 


Kriszpiri!

Holnapra megy a drukk!!!

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Reni: óóó jajj :cry: :cry: Akkor nagyon szorítok hogy ne legyen ilyesmi gond az éjjel!!És a doki azon kívül hogy beszűkült légutakat állapított meg,most mit mondott??Konkrét baja micsoda?

Kép

Kép
mezsó
 
 


Basszus. Tök sokáig nem tudtam bejelentkezni :evil:

Köszi Timi, szorítás bejött :) Nem kruppolt be, és csak 5-6 szor kelt éjjel, ivott, és aludt tovább :D

Valami vírusos lótrutty egyébként, azt mondta sok gyereknek van most ilyen. Jellegzetessége a megnagyobbodott lép.
Kapott Ambroxol-t (köptető), Spiropent-et (hörgőtágító), akart adni Ventolin-t, de mivel nem használtuk még, és nincs hozzá készülékünk, így most az kimaradt. Meg a szokásos: Fenistil csepp, Calcimusc, 3*5ml Nurofen, orrszívás, mellkasbalzsam. El vagyunk látva :lol:

Most jókedvű, köhög ugyan, és nehezített a légzése, de legalább kifújásnál. Az még a jobbik, azt már megszoktam :?

Nagyon pang ma a topik! Mi van lányok??

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


engem is alig engedet be :evil: :evil: :evil: :evil:

ja SZIASZTOK :lol: :lol: :lol:

fiuk alszanak.
hát az éjszakánk:
elég elviselhető volt bár,fél2-fél3ig fent volt.nem adtam neki semmit még teát,vízet se.nyöszörgöt de nem sirt.ez időben volt csendben is de hallottam,hogy fent van.negyed3kor kezdet sirogatni de csak cumit dugdostam és egyszer cak csend lett.kiosontam.bementem Levihez mert ő meg leesett az ágyról.lefeküdtem és fél5kor keltet Tofi.adtam neki kis teát és fél7ig aludtunk.akkor evett és negyed9kor keltünk.közben Levi bebujt mellém de nem nagyon emlékszem mikor :oops: :oops:

Reni
sajnálom a betegséget de örülök,hogy nem volt rohama

azt hiszem én is beteg vagyok :(
Vendég
 


Na csajok!!Úgy látom a hiba nem az én gépemben keresendő!!! :lol: :lol: :lol: Nekem se akart bejönni a babanet tök sokáig... :evil:

Reni: örülök,hogy éjjel nem volt roham!!Jobbulást Norbinak! :wink:

lekri: és fél2-fél3-ig csak hallgatóztál,hogy mi újság?Nem mentél be Kristófhoz csak ha nagyon muszáj volt?Mert akkor ez kezdetnek nem is rossz.És tök jó hogy víz nélkül is visszaaludt!!Mi a baj??/írtad hogy te is beteg vagy.../

Kép

Kép
mezsó
 
 


Sziasztok!

Aida: Mikor kell mennetek a kivizsgálásra? (ment a szavazat Nolira!) Annyira aranyos a videó! :) Úgy látom nemsoká kinövi a ki lavórkát! :D

Lekri: ment nektek is a szavazat! Képet nemsoká felrakok,ha átküldi barátnőm, amit csinált róla! ezzel az altatás dologgal mi is szenvedtünk, de azt hiszem fogunk még, ha majd jönnek a fogacskák. Ja ilyen tippet én is kipróbáltam,h hagyd sírni: 1 órán át masszívan üvöltött, egyáltalán nem akart elaludni. Csak jól leizzadt és alig tudtam megnyugtatni.:( szóval nálunk ez nem jött be.

Eve: hát az én Vinczéim nem ilyen kiállhatatlanok, meg is őrülnék! :lol: Mindjárt itt a febr. eleje, már nem kell sokat kibírni! :D Elég "vicces" ez az 5 hét különbség. Nálam anno a doki nem mensi után számolta, mert szerinte az nem olyan megbízható, mint az uh. Szerintem is jobb az uh.

Mezsó: privibe elküldöd,h mennyibe került a lányod fülbevalója? Fogalmam sincs mennyit tegyek félre rá. :roll: A fülbelövést ki csinálta? Amúgy nagyon szép fülcsi!!!!

Rennye: jobbulást!!!! :cry: Minél előbb!!! Mondták,h konkrétan ez mitől van?

Kbeya: üdv itt köztünk! Képet raksz fel fiacskádról??? :D

Szal a story: (elejétől a végéig,h érteni lehessen)
-22.-én csípőszűrés: gyereknek kötött a csípője, tornáztassam.+ beutaló csípő uh-ra. ez eddig o.k.. Nézegeti a gyerek fejét, nyomkodja, majd a következőt dünnyögi az asszisztensének: " Status: A koponya mindkét oldalon hátul temporoparietálisan kifejezetten széles, ehhez képest a homlok rövid és íve a frontális síkben előre domborúbb. A nagykutacs kifejezetten szűk. Vélemény: Csípő torna, UH, és neurológiai vizsgálat javasolt. " Rákérdezek,mi az hogy kif. szűk a kutacs? az baj? (ha nem kérdezem le se sz@r.) Azt mondja,h elkezd idő elött összecsontosodni a feje. (azt nem fejti ki,h ez miért baj, vagy hogy mit kell vele csinálni!!! :evil: ) Megméri a fejkörfogatát, és eldünnyögi hogy 40cm. Kérdi mikor volt legutóbb ez mérve. Mondom születésekor. Akkor 34volt. Hümmög. (nem fejti ki a meglátásait a laikus szülőnek, minek..... :evil: ) Kezembe nyomja a 2 beutalót (csípő uh és neurológia) majd hozzá fűzi, h már kért is időpontot a csípő uh-ra,ráírta a beutalóra, valamint lefirkantotta az SZTK-s neurológia számát,h időpontot kérjek koponya uh-ra. (Anyu velem volt, ő is hallotta) Ezzel csókolom, jöhet a következő. :shock:
Aznap 5re értünk haza, tehát már sehova se telefonáltam.

-23.-a : felhívom a megadott neurológiás számot, közlik, nem csinálnak koponya uh-t. :shock: meglepődök, hívom a védőnőt,h ellentétbe ütköztem. Felolvasom neki szó szrint a neu.beutalót. "Persze, persze, nem értettem félre, az koponya uh-ra szól, csak a Bethesdába kell menni vele, sírjak ki egy 3 héten belüli időpontot és kérjek a gyerek háziorvosától egy Bethesdába szóló beutalót." Itt pararépa, laikus szülő utána néz a neten, mit is jelent a kutacs csontosodása, és mért baj ha a fejkörfogat 3 hó alatt 6 cm-ert nőtt. Sokkolódok, műtétről, rendellenességekről olvasok.
Még egyszer megkérdezem anyut: tuti koponya uh-t mondott-e a doki. Mondja igen, ő is hallotta. Bethesdát nem sikerül elérnem. Háziorvos már nem rendel mire eszembe jut,h felhívjam.

-24,25:hétvége.

-26.-a: elérem a Bethesdát kisírok egy időpontot péntekre. (amúgy csak márciusra tudtak volna adni). Du. elérem a dokit.
-Beut.szeretnék kérni kopony uh-ra.
-miért?
-ortopéd orvos adott beut. neurológiára.
-az nem koponya uh-ra szól, honnan vettem,h koponya uh-ra kell menni.
-maga az ortopéd orvos mondta, de ezt a védőnő is megerősítette,h arra szól a beut.
-nonszensz, miért a szülővel kell üzengetni az ő háta mögött. :shock: :twisted: De ha már kisírtam az időpontot akkor már menjünk, ad beut. Szerdán (28.-a) vigyem be a gyereket, mostmár ő is kíváncsi,h mi ez a nagy hiszti a gyerek feje körül. :evil:

Végeredmény: a szülő a hülye hisztérika, aki túlliheg a dolgokat. :evil:
Hát ennyi.
Tanulság: addig nem távozni az orvos rendelőjéből,még nem tiszta minden. Ha kell 5ször magyaráztassam el, minthogy megint a neten kelljen utána nézni, hogy mi a helyzet. :roll:

Legyetek jók és szépek,
megyek a dm-be... (van kuponyom mindenfélére :lol: )

Kép
pocimaci
 
 


Na megjöttem!!

cukroterhelés!Hát már fél 8kor ott voltam,de akkor már vagy 5 kismama várt odakinn...elméletileg félkor el szokták kezdeni,de vmi miatt most csúsztak,és közben több mint 10 kismama gyülekezett odakinn,mind cukorterhelésre...Végül fél 9 kor vették le a vért.Nekem nem volt gondom a cukros lötyivel,még ízlett is :wink: Viszont nehezen bírtam az éhezést....

9:15re volt időpontom uhra!Izabel még nekem is kislány :lol: Minden oké nála!Kb 940 g!!!
Leírom miket mértek:
BPD:69mm
HC:236mm
AC:208mm
FL:51 mm


2 hét múlva megyek a dokimhoz,nála lesz majd az eredmény.Addig meg reménykedem h minden oké a cukrommal!

annus11
 
 


pocimaci: nem privizek ha nem gond,leírom nyíltan is,hogy 3ezer ft-ba került a fülbevalóval együtt hogy belőtték.És kozmetikus lőtte be.
A sztori Emma babával nem semmi...Szegényke őt is küldözgetik rendesen mindenhová! :cry: Most akkor kell a koponya UH nektek?3hó alatt 6cm-t nőtt a feje?Húú nekem Blankánál mondták nagyon hogy gyorsan nő a feje,de neki se nőtt 3hó alatt 6cm-t.Max.3-at!!Ne aggódj várd ki a neurológiát,mert nem is bizti hogy bármi baj lenne.Blankával mi is járunk születése óta neurológushoz,mert mint mondtam neki is nagy a feje...A neurológus minden alkalommal méri a fejét neki.Van egy un.percentiltábla,és ezen gyárilag oda van nyomtatva egy görbe,ami a normális fejkörfogat növekedést mutatja.Ezen a táblán be lehet jelölgetni az adott gyerek fejkörfogatait,és azokat a mért értékeket összekötni.És így a normális fejkörfogat értékeket össze lehet vetni a gyerekével.Blankáé 97%percentil felett van,de önmagához képest mégis egyenletes ütemben nő a feje.Lényeg hogy ne legyen semmiféle kiugrás ebben a görbében,mert az akkor jó.Szóval nyugi.Várd ki a neurológiát és utána ráérsz parázni,ha okot adtak rá.Ja jelenleg 10és fél hósan 52cm a fejkörfogata Blankának.

Kép

Kép
mezsó
 
 


Pocimaci
jó vásárlást :) :) a story ne semmi :shock: :shock: remélem nem lesz semmi gond.nálunk Levinél volt a feje mindig szinte akkora mint a mellkas átmérője.mára már nincs " nagy " feje :wink: :wink:

Mezsó
igen,csak akkor mentem be ha már hangosabban nyekerget.vagy ha hallottam,hogy elmászkált.sőt fel is állt.akkor élesebben hallom a sirást.olyan kor bementem,megsimiztem,visszatettem adtam neki cumit és kilópóztam :lol: :lol:

Annus
hu jó nagy baba Izabella.Levim 27hetes 3naposan 1090g volt és már ő is nagynak számitot :) :)
Vendég
 


Sziasztok!!!
Most jöttem Pestről minden oké :D nincs semmi baj!!
Valószinűleg kislányom lessz!!!Doki szerint nagyon össze van szoritva a lába nem 100% de nagyon kislányos a drágám!! :D

Kép
kriszpiri
 
 


Helló Csajok!

Köszi mindenkienk a bíztatást!

Pocimaci, jó neked!

Vasárnap óta elég furán vagyok, nem jó semmi, nem kell semmi, mármint kajaügyileg!
Persze kinek esne jól enni mikután rókázott?
Tudom nem most volt, de bennem megmarad sajnos.
Olyan nehéz utána ráálni a rendes kajálásra.
Most még kevesebbet eszek mint előtte.
Szerintem félek hogy megint kijön :oops:
Én ezt nagyon útálom!!! :(

Kép
eve3htv
 
 


Sziasztok!

eve: nem lehet valami jó érzés. Én szerencsére az egész terhességem alatt 1* hánytam (aznap reggel mikor megcsináltam a tesztet) :)
ja meg egyszer, mert túl ettem magam, de utána nekem sem volt kedvem sokat enni. De egy idő után visszajött rendesen az étvágyam, nemhiába a +26kg. :)

pocimaci: jó kis story. Én biztos hogy neki mentem volna a dokinak!Sajnos ilyen természet vagyok! A kisfiamért mindent! :) Most lehet hogy hülyeséget kérdezek tőled , de ez a csípőszűrés kötelező, mert 1hete volt nálam a doki néni és nekem nem mondott semmit hogy mennünk kellene valahová. :?
Kristófnak 2 hónap alatt 3cm-t nőtt a fejkörfogat. Akkor ezek szerint ez kevés?? :?

Annus: A lötyi nekem is tetszett, de az éhezéssel nekem is voltak gondjaim! :) Ilyen hülyeséget kitalálni, hogy a kismamákat éheztteni! :)

lekri: nem lehetett könnyű. Elég nagy önuralom kellett hozzá nem, hogy ne menjél be?? Szerencsére mi most kezdtük átaludni az éjszakákat ( lekopogom) de este9-10 kor letesszük Kristófot és reggel 5-7 ig alszik! De tudom ez még változhat! :?

Nyuszitappancs: Így már látszik egy kicsit! De ez tényleg csak az anyásodás! :) Majd lemegy, ( én is ezt remélem) !! :D

Rennye: Nem irigyellek! Remélem minnél hamarabb meggyógyultok!

Most mennem kell mert Kristófom lasan felkel, és melegítenem kell neki a kajcsit!

Még majd ma megpróbálok írni magunkról, ha manókám engedi és akkor rakok fel képeket is! :)

Kép

Kép
kbeya
 
 


Sziasztok!

Pocimaci! Nagyon jó fej dokik vannak. :? Kíváncsi vagyok, hogy holnap mit mond a dokitok, és utána az uh-on mit mondanak. Ezt egyébként Emma dokijának kellett volna először észrevenni. :roll:

Lekri jobbulás! Örülök, hogy ilyen ügyes voltál! És persze Tofi is az volt! Ez azért már jobb így nem? Remélem, hogy ennél már csak jobb lesz! :wink:

Annus! Szép Izabel méretek! :D Drukkolok a jó cukorért!

Kriszpiri! Nagyon örülök, hogy minden rendben. Ugyehogy kislány? Mondtam én :wink: :lol: És mi a neve kisasszonynak??

Évi! Nagyon jó lenne, ha megnyugodnál, és tudnál enni valamit! Esetleg csak gyümit, vagy valami könnyűt. Egy joghurtot mondjuk.

Kbeya! A csipőszűrés kötelező. Nekünk elfelejtettek szólni, 6 hetesen illene menni, nekünk 4 hósan sikerült asszem.

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Rennye:már leoltottak a jo akaroim ne éljem bele magam h kislány de ugy érzem a dokinak csak több tapasztalata van na mindegy :?
Amugy Kiara lessz második névnek megszerettem volna az Amirát de senki nem tudja kimondani!!
Ha meg gyorsan mondják tényleg összefolyik de persze a Pamela Anderson az mindenkinek megy erre szoval még tanakodok a nevek terén!!

Kbeya:Üdv a klubba :)

Kép
kriszpiri
 
 


kbeya: a 2hó alatt összesen 3cm fejkörfogat növekedés nem kevés egyáltalán.Pont jó...A csípőszűrés az úgy van,hogy már születés után nézik az újszülött osztályon.Nézniük kell...Ha nagy eltérés lenne akkor azt már ott látnák,és mondanák.De hazajövetel után amikor a gyerekdokker először látja a picit,neki is kötelessége megszűrni.S ha eltérés van,kötött a csípő,kattan egyebek akkor kell elmenni csípő UH-ra.Nekünk volt egy kis kattanása a gyerekdoki szerint de Blankával mi csak a gyereksebészeten voltunk,egy erre szakosodott dokinál,és ő csak fizikálisan nézte,és szerinte nem volt semmi baja.Szóval ha eddig nem szólt neked senki hogy baj lenne a csípőjével a babádnak valószínűleg nincs is.De ha meg szeretnél nyugodni hogy biztos megnézték-e akkor kérdezz rá a gyerekorvosotoktól! Egyébként annyi idős korában ahol most Kristófod tart,még Blanka is simán átaludta az éjszakát...ma már ő is a többször felébredő gyerekek táborát alkotja. :cry:

annus: nagyon szép méretei vannak Izabell babának! :wink:

Kép

Kép
mezsó
 
 


Ohh. Ez érdekes Timi! Pl nálunk kötelező. Ezek szerint ez is helyfüggő. Valóban megnézte nekünk is a gyerekorvos, amikor kijött, ráadásul minden héten amíg kijárt, vagy amikor mentünk tanácsadásra. Ennek ellenére, amikor én rákérdeztem, hogy nem kéne e menni, sűrű bocsánatkérések mellett adta a beutalót, hogy elfelejtette....
Szerintem érdemes rákérdezni Kbeya!

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Éééééés!

Voltunk dokinál, tiszta a tüdeje :lol: Úgy örültem neki, hogy elmondani nem tudom! Bár köhög, meg délután lázas volt (Nurofennel fektettem le, 1 óra múlva 39,1-gyel kelt :shock: ), és szerintem most is van hőemelkedése, de az nem zavar. Majd éjszakára megkapja a Nurofen adagját!
:D :lol: :D :lol:

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


De b.nkó vagyok :oops:
Köszönjük a jobbulás-kívánságokat!

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Reni: nagyon örülök,hogy tiszta Norbi tüdeje!!!Nagy baj már nem lehet akkor!!A csípőszűrésre elvileg protokoll van...de biztosan hogy mindenhol másképp van./védőnő látogatására rendelet van,mégse tartják be...hoppá én is védőnő vagyok és magam ellen beszélek :lol: :lol: /Na megyek is,mert csajszi mega nyűgös... :? :? :? :? :? :?

Kép

Kép
mezsó
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam :oops:

Reni:örülök, hogy jobban van már Norbi :) Nem tudom, hogy a korábbi rohamotok előtt is szedte-e a Spiropentet, de szerintem az tényleg jó :wink: Nekünk úgy mondták, hogy nem szabad egyszerre szedni a Ventolinnal, hanem vagy egyik, vagy másik...

Bea: :D szia itt is

Mezsó: szerintem nem nehéz a védőnők ellen beszélni :wink: te nagyon jó fejnek tűnsz :wink: de az az igazság, hogy 7 éve lassan, hogy kapcsolatba kerültem az első védőnőmmel az első várandósság kapcsán, azóta szinte évente másvalakit kell beengedni a lakásomba, és igazán persze minden helyen más-más az ellátási rendszer, de: ha a terhesség kapcsán kérdésem van - fordulok a nőgyógyászomhoz, ha a kicsikkel kapcsolatban kérdésem van - fordulok a gyerekorvoshoz... tehát itt körülöttem legalábbis csak a "papírokat intézik"
Ennek ellenére fontolgatom, hogy ha Benedek kicsit nagyobb lesz, esetleg megpróbálnék én is ezirányban továbbtanulni :wink:

A kismamiknak jó pocakosodást :D!

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina
 
 


Renny
veled örülök :) :)

Mezsó
megtaláltalak iwiwen.be is jelöltelek :) :)
Vendég
 


Én is hoztam képet,de olyat ami közvetlen a baba elött volt(talán még éppen nincs a pocakban...de erre nem mernék megesküdni :wink: )

Kép Kép

Na remélem nem lettek óriásiak a képek...Szóval az első még a felújítás alatt készült augusztusban,amikor a baba fogant :wink: A 2.meg a múltheti :lol:

annus11
 
 


bfkriszti: jó dolog a védőnőség. :wink: Nem tudom mindegyik iskolánál úgy van-e de a miénkben csak nappalin van védőnő szak.Csak írtam,hogy tudd.A dícséretet hogy jó fej vagyok,köszi 8) :lol: Igyekszem! :lol:

lekri: igen,észrevettelek visszaigazoltalak! :wink:

annus: jó képek,igazán nagy pocakod van! :wink:

Kép

Kép
mezsó
 
 


Kohut Levente

http://palyazat.picibaba.hu/februari-to ... /?sorrend=

Kohut Kristóf

http://palyazat.picibaba.hu/februari-pi ... /?sorrend=


Laughing Laughing Laughing Laughing bár esélyünk már nincs de azért csak ugy Laughing Laughing Laughing Laughing
Vendég
 


Mai beszélgetésemet Noel baba mosolyokkal és teleszáj vigyorral jutalmazta. :D Habár a vigyort nem, de a mosolygást sikerült "elkapni". :) Meg egy édes pillanatát..

Kép Mosoly

Kép Csak úgy néz..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


aida: aranyos Noel baba!És hogy vagytok?Mikor kell befeküdnötök a kórházba?Mesélj ha van kis időd!

Kép

Kép
mezsó
 
 


Még mindig sokat bukik sajnos.. :( Jövőhét hétfőre kaptunk időpontot az orvosnál. Akkor majd többet tudok.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Na szerintem most van egy kis időm úgyhogy le tudom írni az én kis történetemet is!
11.18-án voltunk dokinál amikor még azt mondta (37hét 5naposan) hogy még biztos hogy nem fogok szülni! Ennek hallatán elszomorodtam, mert én már nagyon nagyon nyűgi voltam
és már nem igazán bírtam! Ezért 19-én reggel elmentem a védőnőhöz , de ő már azt mondta hogy nincs sok hátra, mert a hasam már nagyon feszül meg már látja rajtam! Smile Aznap volt anyukám névnapja ezért a testvéremmel elmentünk ajándékot venni a plázába! Az alsó szinten kezdtünk a douglasba és ott mondta is az eladó hogy mindjárt kipottyan ugye? ÁÁ mondom még van két hetem! Mentünk tovább és végülis mentünk egy kört ( de én már nagyon idegbeteg voltam, meg nyűgös a sok embertől) és még a testvérem be akart menni a new yorkerbe (ami pont a douglas mellett van) és pont mikor indultunk volna elfolyt a magzatvizem!
Hirtelen a mentők száma sem jutott eszünkbe( mert persze a kocsihoz nem tudtam elmenni) és egy öreg asszony csak lesett grimaszolt egyet és tovább ment ( ja mert a tesóm elment székért) és akkor jött oda egy anyuka, hogy megnyugtasson!El volt fél5-kor.
5-re értem be a korházba a mentővel. Fájásaim azok nem voltak egyáltalán. a doki megvizsgált és csak 1 újjnyira voltam kitágulva!
6-kor jött az én szülésznőm, mert pont ő volt az ügyeletes. Akkor jöhetett be a férjem.
Vártunk 8-ig hátha jönnek a fájások, de esély nem volt rá! Akkor lettem rá kötve az infúzióra, akkor szépen lassan kis fájásaim voltak! Ezután érkezett meg az orvosom és ő kijelentette hogy örüljünk ha reggel 4-5 körül lesz baba ilyen rossz méhszájjal!
9-kor megkaptam az izomlazítót és akkor beindultak a fájásim és 12-kor már nyomni akartam, mert én úgy éreztem, hogy már nagyon kell. Akkor a szülésznő azt mondta hogy majd csak 1-re lesz meg.
Nem tévedett sokat, mert 00:15kor jöttek a toló fájások és 2008.11.20-án 00:45-kor megszületett az én első kisfiam Kristóf 3400grammal és 55cm-rel.
A párom elvágta a köldökzsinórt és utána a kicsikémet is elvitték és ő is hazament egy óra múlva, mert engem reggel 5-ig a szülőszobán tartottak ( fent tele volt a szülészet). Mivel hogy sajnos nem sikerült pisilnem ezért reggel meg katétereztek, de miután felvittek az osztályra erőltették , hogy menjek ki pisilni, hiába mondtam hogy de nem kell. És akkor a növérek megkaptak és próbáltak kivinni, na és én akkor voltam az ájulás szélén, mert előző nap nem ettem és az izomlazító, meg az infúzió miatt nagyon rosszul voltam. Röviden tömören ennyi!
És utána meg bekerültem egy 6ágyas baba-mamás szobába! Na ez érdekes volt!! :D

Most vagyunk 5300gramm és 59cm. Sajnos a tejcsim elapadt, mert Kristófom egyik-napról a másikra leszokott a ciciről és egy ideig bírtam fejni meg a lefagyasztott tejet adtam, de már az is elfogyott. Így most már tápszerezünk!

Aida: nagyon aranyos Noel! Nekem is még csak egyszer sikerült elkapnom egy mosolygást.

Annus: Gömbölyödik már az a pocak!

Mezsó: Gondoltam, hogy még változni fog és jönnek még álmatlan éjszakák! De a sok dicsérésem után ma felkeltünk egyszer enni! :)

Most sajnos mennem kell, mert egy kicsit ki kéne takarítani amíg alszunk!

Ő lenne az én egyetlen kis szerelmem Kristóf:
Kép mosoly
Kép nagyfiús

Kép

Kép
kbeya
 
 


Aida:szép Noel

Kbeya:Kristóf nagyon aranyos és jo h leirtad a történeted :)

rennye:utolag is grat a jo eredményhez

Többiek igyekszek visszaolvasni!!

Kép
kriszpiri
 
 


Kbeya
nagyon szép kisfiad van. én mindig ettől féltem,hogy valahol az utcán folyik e a vízem.de mind 2x a doki tett róla,hoy elfolyjon :lol: :lol: :lol: :lol:

Aida
Noel is helyes.milyen szinű a szeme?
remélem nem lesz semmi probléma vele
Vendég
 


lekri: Én is ettől féltem végig, de be is következett! :lol: :lol: De én hittem a dokinak hogy még nem szülök! :)

Kép

Kép
kbeya
 
 


áááááááhhhhh Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

lefektete fiukat fél12kor ,ettem és délben lefeküdtem én is.ahogy betakaroztam Kristóf jelezte,hogy fel kelt Confused Confused Confused Confused Confused Confused
pedig jó lett volna pihanni mert a fejem majd szét robban Sad Sad
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?