Sziasztok!
Aida: Mikor kell mennetek a kivizsgálásra? (ment a szavazat Nolira!) Annyira aranyos a videó!
Úgy látom nemsoká kinövi a ki lavórkát!
Lekri: ment nektek is a szavazat! Képet nemsoká felrakok,ha átküldi barátnőm, amit csinált róla! ezzel az altatás dologgal mi is szenvedtünk, de azt hiszem fogunk még, ha majd jönnek a fogacskák. Ja ilyen tippet én is kipróbáltam,h hagyd sírni: 1 órán át masszívan üvöltött, egyáltalán nem akart elaludni. Csak jól leizzadt és alig tudtam megnyugtatni.
szóval nálunk ez nem jött be.
Eve: hát az én Vinczéim nem ilyen kiállhatatlanok, meg is őrülnék!
Mindjárt itt a febr. eleje, már nem kell sokat kibírni!
Elég "vicces" ez az 5 hét különbség. Nálam anno a doki nem mensi után számolta, mert szerinte az nem olyan megbízható, mint az uh. Szerintem is jobb az uh.
Mezsó: privibe elküldöd,h mennyibe került a lányod fülbevalója? Fogalmam sincs mennyit tegyek félre rá.
A fülbelövést ki csinálta? Amúgy nagyon szép fülcsi!!!!
Rennye: jobbulást!!!!
Minél előbb!!! Mondták,h konkrétan ez mitől van?
Kbeya: üdv itt köztünk! Képet raksz fel fiacskádról???
Szal a story: (elejétől a végéig,h érteni lehessen)
-22.-én csípőszűrés: gyereknek kötött a csípője, tornáztassam.+ beutaló csípő uh-ra. ez eddig o.k.. Nézegeti a gyerek fejét, nyomkodja, majd a következőt dünnyögi az asszisztensének: " Status: A koponya mindkét oldalon hátul temporoparietálisan kifejezetten széles, ehhez képest a homlok rövid és íve a frontális síkben előre domborúbb. A nagykutacs kifejezetten szűk. Vélemény: Csípő torna, UH, és neurológiai vizsgálat javasolt. " Rákérdezek,mi az hogy kif. szűk a kutacs? az baj? (ha nem kérdezem le se sz@r.) Azt mondja,h elkezd idő elött összecsontosodni a feje. (azt nem fejti ki,h ez miért baj, vagy hogy mit kell vele csinálni!!!
) Megméri a fejkörfogatát, és eldünnyögi hogy 40cm. Kérdi mikor volt legutóbb ez mérve. Mondom születésekor. Akkor 34volt. Hümmög. (nem fejti ki a meglátásait a laikus szülőnek, minek.....
) Kezembe nyomja a 2 beutalót (csípő uh és neurológia) majd hozzá fűzi, h már kért is időpontot a csípő uh-ra,ráírta a beutalóra, valamint lefirkantotta az SZTK-s neurológia számát,h időpontot kérjek koponya uh-ra. (Anyu velem volt, ő is hallotta) Ezzel csókolom, jöhet a következő.
Aznap 5re értünk haza, tehát már sehova se telefonáltam.
-23.-a : felhívom a megadott neurológiás számot, közlik, nem csinálnak koponya uh-t.
meglepődök, hívom a védőnőt,h ellentétbe ütköztem. Felolvasom neki szó szrint a neu.beutalót. "Persze, persze, nem értettem félre, az koponya uh-ra szól, csak a Bethesdába kell menni vele, sírjak ki egy 3 héten belüli időpontot és kérjek a gyerek háziorvosától egy Bethesdába szóló beutalót." Itt pararépa, laikus szülő utána néz a neten, mit is jelent a kutacs csontosodása, és mért baj ha a fejkörfogat 3 hó alatt 6 cm-ert nőtt. Sokkolódok, műtétről, rendellenességekről olvasok.
Még egyszer megkérdezem anyut: tuti koponya uh-t mondott-e a doki. Mondja igen, ő is hallotta. Bethesdát nem sikerül elérnem. Háziorvos már nem rendel mire eszembe jut,h felhívjam.
-24,25:hétvége.
-26.-a: elérem a Bethesdát kisírok egy időpontot péntekre. (amúgy csak márciusra tudtak volna adni). Du. elérem a dokit.
-Beut.szeretnék kérni kopony uh-ra.
-miért?
-ortopéd orvos adott beut. neurológiára.
-az nem koponya uh-ra szól, honnan vettem,h koponya uh-ra kell menni.
-maga az ortopéd orvos mondta, de ezt a védőnő is megerősítette,h arra szól a beut.
-nonszensz, miért a szülővel kell üzengetni az ő háta mögött.
De ha már kisírtam az időpontot akkor már menjünk, ad beut. Szerdán (28.-a) vigyem be a gyereket, mostmár ő is kíváncsi,h mi ez a nagy hiszti a gyerek feje körül.
Végeredmény: a szülő a hülye hisztérika, aki túlliheg a dolgokat.
Hát ennyi.
Tanulság: addig nem távozni az orvos rendelőjéből,még nem tiszta minden. Ha kell 5ször magyaráztassam el, minthogy megint a neten kelljen utána nézni, hogy mi a helyzet.
Legyetek jók és szépek,
megyek a dm-be... (van kuponyom mindenfélére
)