Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Köszi a jótanácsokat, megpróbálom kinyomtatni és sorban végigcsinálni.
Az e-mailem: kassiopeia@freemail.hu, bocsi, de amikor regisztráltam, nagyon kellett sietnem. Azóta persze megcsinálhattam volna, de vagy nem jutott eszembe, vagy vacakolt a gép (utóbbi azóta is folyamatosan).
Amint megcsináltam, szólok.

Gyerekek, azért üvegkalitkába se lehet a babákat tenni. Egyébként 2 naponta porszívózok (portalanítok) és felmosok, szóval ha nem is steril a környezet, de mindenképpen tiszta.

Most éppen én szenvedek, megfázott a kezem és az alkaromban nagyon fáj a csont. Még ezt leírni is kín, úgyhogy most megyek kúrálni magam.

Hahó!
B
babamama
 
 


Enikő!
Írod: "Bocs ha unalmas vagyok, ha valakit zavar lépje át a hozzászólásomat! "

MEgtenném én, de zavar, mert vannak sokan, akik CSAK olvassák a topicokat, és ebből merítenek, és ha ignorállak a témában, ami nagyon jól esne, akkor nem maradna nyoma az ellenvéleménynek. Nem szeretném minősíteni, inkább próbálok érvelni a 126. szopis-hozzátáplálós vitám lesz ez, de éljenKép

Az anyatejben immunanyagok vannak. NEm véd meg a megfázástól, a vírusoktól, de a fertőzésektől, a gombáktól és az allergiától bizony megvéd. Ennek ellenére lehet allergiás egy szoptatott későn hozzátáplált csecsemő, de vajon mennyire lenne beteg akkor, ha nem szoptatták volna. Igen, tökéletesen látod, szar szennyezett világban élünk. És ezért van sok allergiás. De nem költözhetünk tanyára, mert muszáj dolgozni, stb..., viszont etethetem a babám a legtermészetesebb táplálékkal, h legalább ennyire megvédjem...
Ma az emberek 20%a allergiás. És egyre több lesz. Mert szar világban élünk. De, ha én 2hónappal később adok tejet a gyereknek, akkor megvédhetem attól, h esetleg egész életébe ne ehessen tejterméket. Ez nem biztos, h bejön, de megadom az esélyt. Ui bizonyított tény, h minél később vezetünk új táplálékot, annál nagyobb az esély az allergiára...

Én frankón elrontottam Virágnál mindent. Akkoriban nem volt időm, és idegem körbejárni, elolvasni a témát. Gyárthatnék teóriát, h miért apadt el a tejem, mert anyukámnak sem volt, meg ..., nem teszem. Én vagyok az oka, hibát követtem el, miután mindent elolvastam, örülök, h egészséges a lányom 9hónapos koráig kapott anyatejet más anyától, és fog is nemsokára még a nővéremtől, de nem attól egészséges, mert korán lett hozzátáplálva, vagy mert nem szopott...


Ha Te nem szoptattál, mert a tápszer jobb, vagy mert nem volt tejed, vagy mert anyukádnak sem volt, vagy mert... Az a Te dolgod, senkit nem ítélek meg ez alapján, nem tisztem. DE! Hogy teóriákat gyárts a szoptatás szükségtelenségéről, h igazold magad. AZ hiba!
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Angi, Te engem teljesen félreértettél! Én nem gyártok semmilyen teóriát,és főleg nem a szoptatás szükségtelenségéről. Ezt egyébként hol olvasdat tőlem? Csak sokkal inkább hiszek a saját tapasztalatomnak, amit többek között itt is ebben a topikban olvasok,gyűjtök Tőletek!

"Ettől függetlenül fenntartom, hogy az anyatej a legjobb táplálék a babának (egy bizonyos korig)...."
Ez neked szoptatásellenes?


Én nem azt mondtam, hogy a szoptatás nem jó, vagy nem kell.Ilyet ne magyarázz be légyszives! Csak azt mondtam, hogy nem hiszem, hogy segít! Sőt, biztos vagyok benne, hogy nem segít az ekcémán, allergián. Csak azt mondtam, hogy nem a szoptatás/nem szoptatás/hozzátáplálás az oka! Ennyi! Ha az lenne akkor KÖTELEZŐ lenne szoptatni.
És ha valóban a korai hozzátáplálás (is) lenne az oka, akkor miért beteg egy csomó olyan gyerek, aki tényleg nagyon sokáig csak szopott??? És miért főleg ők betegek? Miért nem betegek azok akik nem szoptak addig, akiket korán hozzátápláltak??? Csinálj egy kis kutatást az ismerősök körében, és rájössz, hogy a hosszú kizárólagos szoptatás, (természetesen állati jó a babának is meg a mamának is), de az allergiás, ekcémás megbetegedések szempontjából semmin nem változtat!
Ez örökletes, akinek valaki a családjában aki ilyen "betegségben" szenvedett, abban benne van a hajlam.

Ne emészd magad, hogy nem szoptattál, én sem emésztem, mert nincs okom rá!! Egyébként ameddig igényelte, addig szopott a Bogi, amikor már nem, akkor meg hogy erőltessem bele? Úgyhogy az én lelkiismeretem tiszta.

Figyelj egy csomó olyan honlap és cikk van a neten ami zavarhat (pl pornóoldalak, anorixiás nőciknek való táplálkozási tanácsadások....stb), de mégis fent vannak. Attól, hogy másképp gondolok dolgokat még megírhatom a véleményem,nem? És miből gondolod, hogy neked van igazad? Honnan tudod, hogy pl. nem nekemKép?Egyébként pedig aki internetezik van annyira értelmes, hogy saját magától eldöntse mit akar olvasni és mit nem. Mit fogad meg mit nem. Pl a házipatika.hu oldalon van egy cikk ami arról szól, hogy kifejezetten egészségtelen az anyatej! Miért nem az ellen tiltakozol?? Én ilyet nem írtam ám!!!Mert nem tartom igaznak!

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 

 
 

"És miért főleg ők betegek?"
Ez nem statisztika. Ez a Te tapasztalatod. Én nem ezt tapasztalom...

Azért nem kötelező szoptatni, mert még mindig 30évvel ezelőtti nézetek vannak. Amikor még nem igen volt allergia. ÉS a most tanuló védőnőket is idősebb tanárok tanítják... Én a WHOnak hiszek. Nem egyes védőnők, gyermekorvosok ajánlásának. Azt fenntartásokkal kezelem, meg ahogy mondod, minden interneten leírt dolgot...

Akkor még nem jártam babanetre, mikor Te szoptattál, hozzátáplálntál. Csak többször levettem a dolgot, h alleriga-anyatej összefüggésben van egy elég szélsőséges véleényed, ezt összetettem azzal, h nem szoptattál sokáig. Nem is tudom meddig.
A saját tejelésem miatt nem eszem magam, minek? Majd most jól csinálom...
Az nem érdekel, h felnőtt gondolkodni tudó emberek hogyan táplálkoznak. De az igen, h egy védtelen babának megadja ez az édesanyja a legtöbbet. Ui ennek sokszor az információ hiány az oka... Mond vmit a védőnő, a gyerekorvos, és teszi, amit a szakember mond, helytelenülKép

Ja, azért tűnhet úgy, h a szoptatot babák betegebbek, mert egy ember immunrendszere !!!szoptatás végétől (ami lehet ugye 2hét is) 4éves korig a leggyengébb. Mikor egy gyerek abbahagyja a szopást védtelenebb a szervezete. Csak ugye nem mind1, h egy 1évesről, vagy egy 2hósról van szó. A tápszerben nincs immunanyag...

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Ehhez csak egyet fűznék hozzá. Hogy "30 éve még nem volt allergia". És miért nem volt? Mert nem volt ilyen szenyezett a levegő, a környezetünk ahol élünk! Nem azért nem volt, mert akkor tovább szoptattak. Sőt! 20-30 évvel ezelőtt, alig pár hét/hónap volt a szülési szabi. Még eddig se szoptattak (a városi dolgozó anyák), mint manapság. Úgyhogy a kettő között nincs összefügés, szerintem. Aki szerint meg van, az csinálja úgy ahogy neki jó, ahogy ő jónak látja!

De akkor is mindenki leírhatja a véleményét. Akkor is állást foglalhatok, akármilyen témában.Még ha ez szembenáll az általad "normálisnak" vallottaknak. Ezért szép a világ, mert sokszínű. És mert nem vagyunk egyformák. Én nem szajkózom a magamét,senkire nem akarom ráerőltetni iz igazam(vagy nem igazam) és nem hiszem, hogy feltétlenül nekem van igazam!! De a másik oldalt is illene meghallgatni és elfogadni a véleményét! És egyáltalán nem szélsőséges a véleményem hanem logikus! Annyira egyszerű és logikus! Csak nem kéne ilyen alvakult lenni. Egy kicsit nyitni kéne a világ dolgai felé!
És más véleményen is el kéne töprengeni.

Én tudom, hogy itt a babaneten (a szegediben)rajtam kívül senki sem gondolja így, vagy ha mégis, nem meri bevallani, mert fél a reakcióktól. Van egy olyan rossz szokásom, hogy őszinte vagyok és őszintén elmondom a véleményem bárkinek bármiről! Még akkor is ha tudom, hogy nem feltétlen értetek egyet vele. Bocs én ilyen heves természetű és ahogy mondtad szélsőséges vagyok! Hát nem vagyok "hagyományos" az már egyszer biztosKép! De nincs ezzel semmi baj. Sorry ha úgy érzedKép!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


"És miért nem volt? Mert nem volt ilyen szenyezett a levegő, a környezetünk ahol élünk"
Dettó uezt mondtam én is. Ezért kell jobban figyelni a táplálással...

A "statisztikáid" szerint a szoptatott babák betegesebbek. Akkor miért vagy szoptatáspárti? Miért gondolod, h ez a legjobb a babának?

Én nem vagyok elvakult, és épp azt tettem, h elolvastam a másik véleményét is, a Tiédet, erre reagáltam... Ez egy szabad fórum, elmondhatod és én is elmondhatom a véleményem. BEszélgetünk, vitázunk, ebből majd kijön valami. Én rosszat nem látok benne, ameddig nem személyeskedünkKép

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Nekem nincsenek statisztikáim KépKépKép Nem csináltam közvéleménykutatást, csak mivel ráérek sokat olvasok és leszűröm a történéseket. Meg a játszótéren, ismerősök között, barátaimtól, rokonoktól, a neten másik oldalakon is informálódok Kép Ebből véltem felfedezni az összefüggéseket. Azaz az összefüggéstelenségeket, miszerint a szoptatott babák egészségesebbek (allergia, asztma, ekcéma szempotjából)!!!

Ezt írtam a "vitanyitóhozzászólásombaKép" is, amit te is később leírtal a környezeti ártalmakkal kapcsolatbanKép!Dettó ugyanezzel indítottam!

És nem vagyok elvakult szoptatáspárti sem. Sose voltam és nem is leszek. Szerintem nem normális, hogy valaki hosszú évekig szoptat,míg a szoptatáspártiak szerint normális. De különösebben nem érdekell, mindenkinek a magánügye, hogy meddig szoptat és hol (mondjuk ez már nem magánügy, mert én állati zavarban tudok lenni, ha pl a főtéren a padon szoptat valaki úgy hogy fél melle kilógKép Ha szépen diszkréten teszi semmi kifogásom ellene!) Én nem csinálom és kész! És szerintem ha a gyerek igényli (az látszik rajta, hogy kinézi a falatot a szádból..stb), akkor 6 hónapos kora előtt hozzá kell táplálni. SZERINTEM. AKI SZERINT NEM AZ NE TEGYE! Nem érdekell, ki, hogy csinálja, de eszmét cserélhetünk, akkor is, ha mindenki másképp.....


Azért gondoltam, hogy téged zavar, hogy más véleményen vagyok, mert írtad, hogy hiba ilyeneket írni!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Egy 6hónapos gyerek, mikor "kinézi a falatot a szádból" szerinted megkívánja a tejbegrízt, amit eszel? VAgí érdekes, ahogyan pakolod a kanalat a szádba, és rágsz? Szerintem utóbbi...

(érdekel 1 l)

Az, h több évig jó e szoptatni, nem tudom. Egészségileg általában nem, vmi pszihés kapocs miatt teszi az, aki teszi... Én nem mondom, h ez szükséges. Szükséges viszont 6hónapig csak anyatejet kapni, és 1éves korra elválasztani. Sztem ebben semmi elvakultság nincs...

.:Angi:.
angiszeged
 
 


altalában=állítólag
bocsi

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Hát! Abban tényleg nincs semmi elvakultság, hogy 1 évesen elválasztod! Egytértek!Kép
De az a 6 hónap NEKEM egy kicsit sok! És ha előbb "kéri", ha elfogadja a falatot (nem füstölt csülökre, vagy rakott oldalasra gondoltamKép) akkor igenis adok neki! Adtam is, és még él és virul a gyerekem. Ettől nem lett baja az tuti biztos!

Most volt itt az Ibolya a szomszédasszonyom. 3 gyereke van.Elolvasta az utcsó néhány hozzászólást és üzeni, hogy a középső fia 4,5 évig szopott és szinte mindenre allergiás. A legnagyobb fia most hetedikes, 2 éves koráig szopott és állanóan beteg, 2hetente kiírják a suliból. A kicsilány novemberben volt 2 éves még szopik, vele nincs sok gond, csak amikor Bogival egymástól elkapják Kép
Na ő üzeni, hogy a szoptatástól nem függ semmi! Esetleg amíg szopik, addig oké véd, de utána már sajna nem!

Tudom, hogy az érdekell 1 l, hogy és-sel és de-vel nem kezdünk mondatot, de ez itt nem nyelvtan óraKép! A netes nyelv teccik, nemteccikKép lehet kicsit "szabálytalan" sőt "netszlenges" is! Írtak is egy netszlengszótárat! Itt, nincsenek olyan szoros kötöttségek és szabályok. Mint ahogy jó lenne ha máshol sem lennének!KépKépKép
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Azért Angi látom neked is lételemed a vitatkozás Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!

Én ne mfojok bele ugyanabba a vitába, melyben egy párszor már összekaptunk...

Angi, ezt azt hiszem nem jól írtad:
"Ui bizonyított tény, h minél később vezetünk új táplálékot, annál nagyobb az esély az allergiára... "

A szopi-nem szopii kontra betegség témához annyit, hogy Anna egy éves koráig szopott, Fél éves koráig alig kapott vmit, és nagyon sok mindenre érzékeny, kiütései lesznek, stb. Bence, meg aki alig három hónapig szopott, túl korán kezdtem hozzátáplálni, és az égvilágon semmi baja sincsKép
De ez csak egy vélemény...

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Alig találtam meg a topik új helyét. A lényeg, hogy megvan! Kép

PTünde!
Gratulálok Tomikához! Megnéztem az albumot is, nagyon szép gyerek és a szoba is bartáságosnak tűnik.

Én a 35. héten járok, éppen hétfőn hoztuk haza a kiságyunkat és a pelenkázót. A kispapa tegnapra összerekata az ágyat, a miénk mellé. Jó volt ránézni az ágyra, hogy hamarosan itt a babó, akit nagyon várunk már. Kép

Mit lehet tenni a gyomorsav ellen? Egy pár napja igen erősen piszkál. Majd holnap megyek a dokihoz és megkérdezem.

Mindenkinek további szép napot, jó babázást és babavárást. (Mindenki válogassa ki a neki megfelelőt Kép)

Kép

Kép
easabo
Szeged
 
 


Shusy!
"Ui bizonyított tény, h minél később vezetünk új táplálékot, annál nagyobb az esély az allergiára... "

Ez természetesen elírás volt, pont fordítva, de örülök, h sikerült végre egyet értenünk.

Akkor végképp nem értem, minek kezdtek el egyáltalán szoptatni. Hiszen minden szoptatott gyerek beteg, a korán hozzátáplált pedig nem. De lépjünk tovább, meddő vita, a többiek pedig láthatóan unják.

Enikő! NEm, nem lételelem a vitatkozás, rosszul látod. Nem érzem tőle jól, vagy jobban magam.

Emese! Üdv újraKép. Tehetnél fel magadról pocakos képet.

.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztok!

Orulok, hogy egyezsegre jutottatok! Kép

Total kivagyok, az uncsitesom kislany 4 eves es menstural. A melle is megnott, most korhazban van kivizsgalason. Hogy lehet ez?

Tudom, hogy volt mar szo a babauszasrol, de megirna valaki, hogy hol, es mikor vannak a folglalkozasok?

Sziasztok: Agi
agi77
 
 


Emese: Gyomorsavra, mielőtt felkelsz az ágyból, háztartási kekszet rágcsálj. De az csak 5 percre szünteti meg azt az iszonyatos kellemetlenséget, amit érzelKép Nekem a Rennie Antacidum jött be, azért kérdezd meg a dokidat lehet-e terhesen szedni én nem emlékszem, de már annyira égett a gyomrom, hogy nem érdekellt lehet-e terhesen vagy sem. Nekem kb 38 hétig egyfolytában égett, úgyhogy szerencsés vagy, hogy csak most kezdett a legvégénKép! Nem kell belőle egy egész, egy negyed nekem elég volt. Meg ihatsz tejet is, de az is csak rövid ideig hatásos!Kép
Jobbulás és kitartás! Milyen a kiságy és a pelenkázó? Gyermek ággyá alakítható? Milyen színű?Kép

Angi: Én nem mondtam, hogy jobban érzed magad tőle, csak, hogy lételemed.Azaz elég sok helyen vitatkozol (nem veszekszel, hanem vitatkozol) Nekem az! Szégyen nem szégyen. Nem is a vitatkozás, hanem a vehemens (természetemnél fogva) eszmecsere. Elfogadom én mások véleményét, csak szarul esik, amikor lehülyéznek a néha kicsit "szélsőséges" gondolkodásomért! Nem tehetek róla, hogy így gondolom és így tartom jónak. Van rengeteg vélemény leírva sokmindenről, én elfogadom, és aztán mindeki maga döntse el, hogy jó neki, hogy csinálja. De a választás lehetőségét meg kell adni!

Nem betegebben (általános betegségek)a szoptatott babák, ezt nem írtam. Mert ez nem igaz! Pont ugyanolyan gyakori közöttük is mindenféle megbetegedés, mint a nem annyi ideig szoptatottak között! Szvsz akkor most ez hogy is van?? Semmi összefüggés!

Szerintetek az nem lehet, hogy pl egy allergiás, vagy ekcémás anya minél tovább szoptatja a babáját, annál tovább kapja a baba az anyatejen keresztül, az ekcémára allergiára való hajlamot okotó sejteket vagy miket? Ez is lehet egy elmélet!KépKép: Tudom, hogy hülyén hagzik!! De nekem már ez is eszembe jutott KépKép és tényleg nem kötöszködni akartam. Mert ahogy a spenót,tej,tojás egyéb "átmegy" a tejen keresztül, ugyanúgy ez is átmehet nem???? Végül is logikus!Kép

Ági: Amikor a Bogi megszületett, és újszülött volt az ő hüvelyéből is folydogált vér. Ez a természetes és az anyai hormonok miatt van, amik ürülnek ki a babából!
Azért 4 évesen ez elég durva, de tuti, hogy hormonprobléme. Ezek az átkozott hormonok, hihetetlen sok galibát tudnak okozni a nőknek. (pasiknak is) Jobulát a kislánynak és írj ha meg tudsz valamit, éppen érdekell mi lehet a baj, mert ez tényleg nem normális.Kép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!
Nyáron mi úgy jártunk, hogy szombat reggel 8-ra mentünk a sportusziba és a lépcső alján áll egy hapsi, aki szedi a pénzt. A kismedencében van az úszás.
Ehhez annyit, hogy én és a barátnőm összesen 1 alkalommal voltunk!!!!
Nem akarom minősíteni, hogy mit mondtak: van pelenkázó, öltöző, stb. Amikor benéztünk, tolattunk kifelé. A rendes női öltözőben adtuk fel Lucára a pelenkát, ott öltöztettük. Mindenhol a mocsok, a kosz és le van robbanva.
Érted, Ági?

Az anyukám rendszeresen úszik a Gombában, szombat reggel cserélik a vizet, a kis hideg medencében úsznak a babák a mamákkal. Csak a belépődíjat fizetik és együtt szórakoznak. Nagyon élvezik. A sportusziban szintén kifizeted a belépőt, + 600 Ft-ot és ugyanazt csinálod, mert a babák még nem tudják, hogy kell úszni:-)))

Szóval döntsd el, melyiket választod, én az utóbbit fogom, ha elmúlt ez anagy hideg és a járvány.
Babamama
babamama
 
 


Babamama, koszi az infot, akkor ezt meg nagyon meggondoljuk.

Gabomamo, a Sik Sandoron lakunk.

Nori, lattam raktatok fel uj kepeket, de nem tudom megnezni, hibat ir ki.

Agi
agi77
 
 


Gyorsan véggolvastam a hozzászólásokat. Nekem az orvosom azt mondta, amikor hazajöttünk a kórházból, hogy a rendes szoptatást 1 éves korig érdemes csinálni, utána megváltozik a tej összetétele, utána is lehet, de a babák szervezete már a környezetből tanulja a védekezést.

Igazából azt hiszem (bár nem vagyok orvos!!!), hogy a szoptatással sok ellenanyag is kerül a baba szervezetébe (a bélbolyhokon keresztül, emiatt nem érdemes korábban kezdeni 6 hónapnál a hozzátáplálást, mert ezeket a bélbolyhokat az antibiotikumok, vagy a káros anyagok tönkreteszik, segítve a további káros anyag könnyebb felszívódását.)

Hogy mennyire örökölhető az allergia? Nem tudom.

Szerintem a genetika ott is számlálja, hogy kitől mekkora százalékban örökölhető.

Összefoglalva, és szerintem erre akart kilyukadni Angi és Enikő is, van példa erre és van példa arra. A természet kiszámíthatatlan. De amíg van tejcsi, SZOPTASSUNK, mert több az előnye, mint a hátránya. Én az 1 évet becéloztam, úgy tűnik, a lányom is egyetért vele, mert éjszaka már nem akar szopizni, úgyhogy napi 1-nél tartunk.

Ne vesszetek rajta össze, nem érdemes. Pl. a barátnőmnek azt mondta terhesség alatt az orvosa, hogy napi 2-3 szál cigaretta nem árt a magzatnak.
Akkor most gyújtsunk rá???:-))))))
Babamama
babamama
 
 


Babamama. Nekem is mondta az orvos, hogy ha nem birok kakilni (a kismamik nagy részének van székrekedése), nyugodtan gyújtsak rá reggel Kép Ez komoly! Kérdeztem kávét is igyak? Jó törökösem 2 centis zaccalKép? Hánynom kellett még a szaguktól is a fentieknek, nemhogy magambatömjem!

Nem vesztünk rajta össze, csak eszmétcseréltünk!Kép

Ági: Hova vitték a kislányt kivizsgálni??? Melyik kórházba/osztályra? És volt valami előzménye a dolognak, vagy csak úgy magától egyik napról a másikra kezdett el vérezni? És mennyi ideje tart??Kép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Ági! Szegediek? A gyermekklinikára kell menni beutalóval az endokrinológiára. OTt egy tünemény drbácsi foglalkozik a gyerekekkel, jó szívvel ajánlom, mind emberileg, mind szakmailag teljesen megbízom benne. Ui a picen dolgozott, nemrég vette át az endokrinológiát, lelkiismeretes, és nagyon szereti a gyerekeket!
Vért fognak venni, amiből megnézik a hormonháztartását, és UHgal megnézik a női szerveket.
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Eniko, nem szegedi a kislany, es nem tudok reszleteket, majd ma felhivom oket.
Amugy nem akarom bantani az unokatesomat, de o mindket terhessege alatt cigizett (felteszem nem 2 szalat szivott naponta), es a nagyobbik gyereke 6 evesen asztmas, a kicsinel meg ez jott elo. Persze lehet, hogy semmi koze az egesznek a cigihez.
Ja es en sokaig akarok szoptatni, ha Kristof ugy kivanja akar 2 eves koraig is. De ezt majd o eldonti. Kép
Agi
agi77
 
 


Szaisztok,
Ági,
én a múltkor láttam a férjedet tolta nagy bőszen a babakocsit, a Sík s-on, a kicsi angoyn be volt bugyolálva!Kép Mi a szürkében lakunk. A legcsúnyábbKép

Tünde,
ha szépen gyarapszik Tomika, és minden amit leírtál, nem feltétlenül kell fejned. Örülj neki! Inkább pihenj, aludj. Ha nagyon feszül, kényelmetlen, csak akkor kell, de ha akkor meg tudod, picit előbb mellre teszed a babácskát, semmi gond.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Agi,

pubertas praecox-nak hivjak a betegseget es sajnos 2-4 eves kor korul fordulhat elo eloszor. 2 fajtaja van, 1. korai es a masodlagos nemi eres. Sajnos az elsonel ki lehet mutatni a fogamzokepesseget is. A legfiatalabban szult kislany 5 evesen 8 honaposan szult csaszarmetszessel. Ez nem vicc sajnos! Remelem minden rendben lesz, semmi komoly. Sztem hormonalisan leallitjak.

Angi,

Gellen dokibacsi tenyleg nagyon aranyos es jokepu. Kép Mi is voltunk nala a mult heten.

gabomamo
gabomamo
 
 


Agi,

persze nem kell keszpenznek venni, amit irtam, mert egyaltalan nem biztos, hogy ez a baj.

gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!

A szopihoz csak annyi, hogy tényleg jobb az anyatej, mint bármi más. Flóra is votl beteg mialatt szopizott. De nem 3-4 hóanposan, hanem 10 hónapsan!! Nem mindegy!

Szemese: Én a Canada Dry-t vagy a Kinley-t (gyömbér tartalmú)ajánlom. Most azt iszogatom, jó gyomorégés ellen is és székrekedés ellen is. Székrekedés ellen még jó, ha több folyadékot iszol, és kefírt, joghurtot.

Angi: Rendbe jött már a hányás-émelygés?

L.Ági: Szegény kislány, biztos rendbe hozzák!

Tegnap voltunk doki bácsinál. A belső méhszájam kezd nyílni. CX 1222. Bátor már megduplázta nővérkéje születési súlyát! Elkezdtük a gátvédelmet előkészíteni. Szombattól csökkentem az gyogyó adagot. Aztán kedden még jobban. Lehet, hogy már nem húzom sokáig.

Gabici:Te hogy vagy?

Karmen: Tök jó hogy összefutottunk! Doki bácsinak jó kedve volt nagyon tegnap. Azzal viccelődött, hogy egy fiú gyereket nehezebb megszülni, a kukaca miatt...Kép

Megyek mert még szigorú fekvésen vagyok!

Gabi3
inecsg
 
 


Ildikó: Isten éltessen névnapod alkalmából! Kép

Gabó: Ez nagyon nagyon durva, amit írtál!KépKépKép Egyszerűen iszonyatos! De ezt a kislányt valakinek meg kellett termékenyítenie! Elképesztő, a hideg kirázott! KépKép

Gabi3: Akkor nemsokára, érkezik kistesó!KépKépKép Kitartás és nagyon jó hír, hogy már megduplázta Fló születési súlyát!Kép Ügyes kislegény!

A gyömbértől tényleg elmúlik a gyomorégés? Ez tök jó!

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Gabi! pihenj sokat, örülök én is hogy találkoztunk. Nekem fél év mulva kell csak mennem. Megint kérdezte mi lesz a védekezés, mondtam ugya csak viccel Kép

Na ma voltunk a dokinéninél, a védönö ott megint kiakasztott. Megint ki lettem oktatva hogyan kellene etetni Orsit, mert 2 hét alatt 200g hizott. Ma 6 hetesen 3450g-os. Érdekes az én védönöm meg tök örült kedden amikor látta Orsi arca kerekedik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Látáttok a tegnapi szülőszobát? Ilyenkor (szüléskor) lenne jó Pesten lakni, az ember lánya választhatna a kórházak és lehetőségek közül. Benedeknél már komolyan gondolkodtam, hogy hogy tudnám megoldani a Pesti szülést (vajúdókád, állva v. ülve szülés), de aztán a közelség döntött végülis.

A gyömbér jó az emésztésre, de lehet, hogy meg is tudja növelni a gyomorsavat. Csak óvatosan.

Gabi, élvezd ki még a maradék pihenős napokat! Aztán szorítunk ám! Írhatnál egy pár sort, ha már úgy érzed, be kell menni! Majd látod, na...csak jó lenne tudni, mikor is szorítsunk...

Ágci, Babamama küldtem mailt.

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Sziasztok!
Erika, köszi az infót, majd benézek a Tolkienbe, a kedvenc könyvesboltom, gyakran járok oda.
Majd referálok.

Karmen, én a helyedben nem foglalkoznék azzal a védőnővel, a sajátotok csak jobban ismeri Orsit.
Babamama
babamama
 
 


Gerika: Csak a pihivel az az egy baj van, hogy jövő héten anyukám a soros, mivel szegény anyósom már 2 hete itt van, neik is dolgoznia kell, bár az ő fónöke a gyerekek nagypapája. Kép Meg vizsgáznia is kell. Anyukám meg inkább szájhős...Azt meg nem akarom, Hogy Zoli vegyen ki szabit, mert ő fog vigyázni Flóra míg benn leszünk a klinikán és a házra is oda kell figyelni, mert már a végét járja az építkezés, és még költözködni is kell majd. Kép Nem hiszem, hogy írni fogok előtte, mert így is sürgősségi riadó lesz mindenfelé. Anyósom, szülésznő stb. Flóra is könnyen meg volt, pedig előtte tök zárt volt a méhszájam, most meg 2-3 cmvel kezdek!

Karmen: Azért nem árt az óvatosság, lásd Edelweiss esetét! Kép

Megyek fekszem! Már összekészítettük a kistesó összes ruháját, még Flóra is segített.

Gabi3
inecsg
 
 


Ma voltunk a gyerekklinikán Virággal, a szívét néztw meg TAnárnő. És képzeljétek, az elváltozás már nem tűnik olyan súlyosnak, így nagyon valószínű, h nem kell 2évesen és soha megoperálni!!! Annyira boldog vagyok.
És Tanárnő nagyon megdycsérte, az utolsó gyógyszereket is elhagyhatjuk, a tüdeje szép,m tiszta, a mozgása remekül fejlődik, a csontjai teljesen felfejlődtek a korához, okos... EGyszóval tökéletes. Egy hős lányom, komolyan.

És minikét is megnéztük, ma volt a 12. heti, és rendben van a nuchaKép, 5és fél cm a gézengúzKép)).

Szóval csupa jó hír ez a nap!
Puszi mindenkinek!
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Gabi! hogy járt Edelweiss, nem tudom mire gondolsz. Amugy meg mit tehetek ha egyszer olyan mélyen alszik hogy nem lehet megszoptatni? Mindig itassam cumibol, néha megteszem de abbol se mindig lehet megtömni. Amugy meg pont nem akarjuk cumiztatni, poharaztatni, ezt nem érti meg ez a védönö. Szerencse nem hozzá tartozok.

Angi! Örülök hogy minden OK mindkét babával.

Karmen


Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Na én is ide találtam; kedvencek között mentve volt a régi cím, és persze azon nem jött be semmi.

Angi!
Nagyon örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgaitok.

Szerintem is fontos, hogy anyatejet kapjon a baba, de nekem sokszor herótom van attól, ami most megy, hogy, aki nem szoptat valami miatt az már nem is ember... Azt meg ugyse lehet lemérni, hogy konkrétan az az ember kevésbé lett volna allergiás, stb..., ha tovább szopik vagy sem, csak nagy általánosságokat lehet mondani. Pl. sógornőm fia egyáltalán nem szopizott (sógornőmnek olyan komplikált volt a szülése, hogy a végén kivették a méhét) ennek ellenére a fia egyáltalán nem beteges, pedig tápszeren nőt fel, de pró és kontra számtalan esetet lehet felhozni. Szerintem mindenki addig szoptasson, amíg a baba igényli és amíg neki is ok. Nekem is annyi bajom volt már a melleimmel, hogy sokszor úgy érzem, hogy minden jobb lenne, ha már nem szoptatnék. Persze direkt nem fogom abbahagyni, és minden napot sikerként könyvelek el, amíg megy a szopi, de azért szopi nélkül is van élet.

Karmen!
Hogyan tellik nálatok egy nap?

Léna bizony éjjel is kajál. A jó napok úgy néznek ki, hogy este 8-tól fél 10-ig vacsorázik, ilyenkor mindkét cicit kimeríti, majd bealszik, és reggel 6-7-ig csak egyszer kel fel kajálni, a rossz napokon többször is.

Gigi, ti, hogy vagytok? Ritkán írsz!

Nóri
norcee
 
 


Sziasztok!
Talán van egy kis időm. Ha minden igaz, Tomika elaludt.
Angi!
Nem nagyon tudok visszaolvasni, de nagyon örülök, hogy minden rendben az apróságokkal.

Mi megvagyunk, Tomi éjjel jól alszik, általában csak egyszer kell föl, utána már csak hajnalban. Sokszor már én rohanok nézni, hogy mi van vele.
Nappal sokkal éberebb, ami nem is baj, de ha ébren van, csak a cici érdekli. Képes lenne órákig szopizni. Semmi mással nem lehet megnyugtatni. Tegnap jól ki is rágta az egyiket, azóta is a csillagokat látom, ha szopizik.
Persze mindjárt elkezdtem idegeskedni, hogy biztos nem elég neki a tej, de inkább az a valószínű, hogy ez nyugtatja meg. Ez nem is lenne baj, csak ezt 2 cici nem győzi.
Ma végső kétségbe esésemben cumit adtam a szájába. Ezzel elvolt egy ideig, csak nekem van lelkiismeretfurdalásom, mert neki igazán a cici kellene.
Ráadásul kissé ideges vagyok, mert a doktor néni még kicsit sárgának látja (a klinikán 4 napig volt fény alatt), jövő szerdán kell menni tanácsadásra, és ha akkor is úgy látja, el kell mennünk, hogy megnézzék. Én azóta is azon izgulok, hogy nehogy sárga legyen még, mert nagyon nehezen viselnénk, ha bennfognák. Ezért a férjem rögtön elrohant kék lámpát venni, befűtöttünk a szobájában, és amikor alszik, házilagos fényterápiát alkalmazunk. Persze a nap most nem süt ki!
Szóval eléggé idegesek vagyunk, hogy mindent jól csinálunk-e, de hamarosan majdcsak belerázódunk.
Az a baj, hogy hiába olvas el az ember egy csomó szakirodalmat, hiába tudja elméletben, hogy mit hogyan kell csinálni, a valóság teljesen más.
De ezt biztos mindenki átélte, akinek már van babája.
Egyébként Tomika továbbra is nagyon aranyos, emelgetné a fejecskéjét, de fürödni továbbra sem nagyon szeret, pedig apukája nagyon profi módon fürdeti.

Mára ennyit, megyek aludni!
Mindenkinek jó éjszakát!
PTünde
ptünde
 
 


Tünde!
Adjál Tominak C-vitamin cseppeket! Az segít a sárgaságon! Cebion cseppek!
Örülök, hogy jól vagyok, és le a kalappal, hogy alszik! Bár lehet, hogy a sárgaság miatt ilyen "jó alvó". Egy ekkora baba általában sírós és éjszaka még nagyon sokszor felébred!!!!! A c vitaminról mindenképp konzultálj előtte az orvosotokkal! De én úgy tudom az jó a sárgaságra!
Kitartás és ne idegeskedj ez a legkevesebb!!! Kép
Puszka! Már megint nem tudok aludni! Kép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!

Angi!
Nagyon örülök, hogy Virággal minden rendben és a pocaklakóval is. Azt hiszem ezek a dolgok a világ legfontosabb dolgai, minden más eltörpül mellette.

Tegnap voltam a dokimnál, mondtam neki, hogy keményedik a hasam, pedig szedek MagneB6-ot és Seduxent is. Szóval tovább nyílt a méhszájam, úgyhogy most 2210-nél tartok. Emelt egy kicsit a gyógyszeradagomon, jövő héten megyek CTG-re, ahol kiderül, lehet-e már csökkenteni a gyogyókat, hiszen a 36. héthez fogok közeledni.
Szóval nekem is ágynyugalom még több, mint eddig. Mindegy a baba a legfontosabb, meghogy még kitartdunk egy pár hetet.
A gyomorsavam továbbra is van, sok joghurtot és tejterméket javasoltak.

Enikő!
A kiságyunk átalakíthatós heverővé és világos színű. Nekem tetszik. Varrtam hozzá egy zsebes tartót is. Kinéztem egy katalógusból és megvarrtam magam, potom pénzért.

Raktam magamról egy képet, a kiságyról is akartam, de egyenlőre csak ezt az egyet sikerült.

Szép napot mindenkinek! Kép

Kép

Kép
easabo
Szeged
 
 


Ne haragudjatok, lehet én gondolkodom furcsán, de én felháborítónak tartom, hogy egy 3-4 hetes gyerekkel caplasson az ember tanácsadásra! Nektek is így volt? Lehet, csak én vagyok elkényeztetve, de én nem hiszem, hogy a mi orvosunk ilyen h-et kérne az anyukáktól.Ma 3 hetes Tomika, ugye? Ilyenkor még simán magas lehet a bilirubinszint, nekünk majd 6 hetes korig sárgának tűnt Benedek, klinikán is látták,( uis a veséje miatt el kellett menni,),mégse szúrták meg 1x sem. És nem idegesítettek teljesen feleslegesen, ami manapság elég gyakori.(bocsánat)Az én doktornőm azt mondja, amíg a baba felkel szopni, tehát nem aludja át a fél napot napközben, addig nincs gond. Úgyhogy ne idegeskedj Tünde! Majd elmúlik az a sárgaság.
Tejet viszont jó lenne vhogy fejni, hogy legyen tartalék otthon, az megnyugtató.
Angi, örülök ezeknek a jó híreknek!Kép

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Sziasztok!
Tunde, szerintem is nyugodj meg. A szoptatassal meg mi is igy jartunk, Kristof egesz nap szopott, en meg idegeskedtem, h.nincs eleg tejem. (fejni egyaltalan nem tudtam) 6 heteskoraban mertek meg eloszor, es addigra masfel kilot hizott. Kb akkor kezdtem el megnyugodni.

Emese, nem a Faktumban vettetek a butort? A pelenkazo latszik a kepen? Ugyan ilyen van nekunk is.

Gabik, kitartas! Mar tenyleg nincs sok hatra.

Gabomamo, koszi az infot, utana fogok nezni. Talatak cisztat a kislanynal. Kép Es arra is gondolnak, hogy esetleg bevehette gyogyszert, vagy valamilyen hormontartalmu kajat evett.

Agi
agi77
 
 


Sziasztok!

Kismamik,
Titeket is annyira megviselnek ezek a buta frontok? Már nagyon kezdem uni, hogyy állandó görcsökkel és újabban migrénnel is küszködök, pedig soha nem voltam fejfájós. Na erről ennyit.

Karmen
Szerintem Habi arra gondolt, hogy a kistesók nálunk "becsúsztak", pedig ennél azért egy kicsit bonyolultabb a dolog. Kb. fél évig védekeztünk, aztán megbeszéltük, hogy ugyan minek védekezzünk az előzmények ismeretében. Ha becsúszik a baba úgy is jó, ha nem úgy is pillanatnyilag. Majd az élet eldönti. És a 2. hónapban már poz. tesztet produkáltam. Egyébként én sem hittem el, hogy ez velünk megeshet, de látod. Kép Épp tegnap voltam az AFP-n és a cukorterhelésen. Az utóbbival semmi gond, de az AFP eredményétől egy kicsit cidrizek, mert általában az ikreknél ez eltér a normálistól. A doki azt mondta, hogy 100-120-ig jó. Csak ne lenne olyan soká kész...

Gergő baba egyre ügyesedik. Képzeljétek hogy telik az idő, vasárnap leszünk 1 évesek. Olyan aranyos, néha már megfeledkezik magáról és egyedül is elindul. Aztán amikor rájön hogy mit csinált, annyira örül neki. KépKép És már mindenfélét eszünk, viszont a fogmosással hadilábon áll. Ti hogy szoktattátok rá a gyareket? Mert erőszakoskodni sem akarok, nehogy megmakacsolja magát. Most vizes pelussal törölgetjük az a 8 szem fogacskát.

Edelweiss
edelweiss
 
 


Edelweiss, boldog nevnapot es szulinapot Gergonek! Kép
Agi
agi77
 
 


Agi: Cisztát? Az nagyon rossz, tudnék mesélni! Még mindig az miatt rohangászok a klinikáraKép! De, hogy egy 4 éves kislánynál? Ez azért elég durva. Azt viszont el tudom képzelni, hogy valamilyen hormonkezelt kaját evett! Ezért kell megbízható helyről beszerezni a husit, meg a zöldségeket! Már amennyire ez lehetséges.

Edelweiss: Isten éltesse Gergőt névnapja alkalmából! Vasárnap szülinapoztok? Jó szórakozást! Boldog szülinapot, hogy rohan az idő!!! Mi akkor kezdtük el a fogmosást amikor az első 2 fogacska kibújt (5 hónaposan), azóta minden nap legalább 2x fogat mosunk. Nálunk nem volt vele gond, szereti. Milyen fogrémet használsz? Lehet nem ízlik neki. Próbálj ki valami másmilyet! Hátha!
A frontok miatt én aludni nem tudok, reggel már világos volt amikor sikerült elaludnomKép!Aztán 9-kor meg Bogi keltett! De nekem mindig is voltak alvásproblémáimKép. Aludni tudsz? A fejfájás az átkozott tud lenni! SZédülni ne szoktál? Én tegnap egész nap szédelegtem és pocsékul voltam!Jobbulást! Az afp miatt meg ne izgulj, biztosan okés lesz! Hogy viseled a terhességet? Mekkora már a pocid? Gergőhöz képest miben más ez a terhesség?

Erika: Egyetértek, de nálunk előre engedik a csecsemőket, de így is volt, hogy 1 órát kellett várni. Csak az a furcsa, hogy a fertőzőnek elkülönített részlegbe kellett várniKép, mondjuk nem rendelési időben, hanem tanácsadáskor, de hát akkor is....Kép

SzEmese: Ügyes vagy, hogy tudsz varrniKép! És tök jó a színe a pelenkázónak, én már bánom, hogy nem ilyen átalakíthatót vettem anno!És milyen szép nagy pocakod van Kép

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Tünde!

Ne izgulj! Janka 7 napig volt fény alatt a Klinikán, és utána is még 3 hónapig. Voltunk hasi uh-n is, de minden rendben volt. Többször vettek is vért, de mivel lefelé tendált a bilirubinszintje (igaz, nagyon lassan), így nem kellett aggódni. Nektek is úgy lesz! Kép
És Enikővel ellentétben én azt mondom, ne adj neki semmit, csak szopi, szopi. Lehet, hogy most kiutáltok, de ez akkor is így van. A Klinikán is mondta nekünk a gyerekdoki.
Ja, és ha sokat alszik, ébreszd fel, mert azért alszik ennyit, mert sárga (ha tényleg az). Persze nem éjszaka, hanem ha nappal is sok idő kimarad 2 szopi között.

Ildianyu
ildianyu
 
 


Enikő, Ági
Köszi a jókívánságokat! KépKép
Eddig fogkrémet nem használtunk, csak a fogkefét, de amit most vettem, az a Colgate Csőrikés. Lehet, hogy nem ízlik neki, mert szegénykém olyan fintort vágott le tőle, hogy csak na. Ti milyet használtok? Igen érdekes ízlése van egyébként a fiatalúrnak, mert a Túró Rudiból pl. csak a túrót hajlandó megenni, a csokit nem. De ez legyen a legnagyobb bajunk. KépKép

A szinte állandó hasfájás miatt egy kicsit nehezen viselem a terhességet. Ha ez nem lenne, akkor tök jól érezném amagamat. Csak elég rendszeresen figyelmeztet rá, hogy vigyáznom kell magamra. A pocakom meg látványosan nő, szinte napról napra. Gergővel kb. 5 hónaposan volt ekkora, de az is lehet, hogy még később. Hízni még nem híztam semmit. Gondolom a két baba több energiát igényel, mint egy.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss
 
 


Edelweiss! Ja értem. Köszi. Azért ez mindig jobb ha gyorsan becsuszik a másik baba (én ikreket ugysem hordhatnék ki, redukcio lenne, 1 gyerekkel meg könnyebb sokkal) mintha várnánk megint éveket hiába. Az a fél-1 év védekezés is beleszámit.

Nóri! Orsi is alszik éjjel, max. 1x ébred fel.
Tegnap és ma csucsot dönt az étvágya.

Erika! MI voltunk 1,2,3,4,6 hetesen tanácsadáson Orsival. Elhiheted én se örültem neki ilyen téli virusos idöben.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen: Arra gondoltam, mint Edelweiss írt, nem a szopi miatt.

Angi: Remek hírek!

Flóra ma nagyon nyügi volt, dobálta a babváját, a Malackát és még a műanyagbabakocsit is. Volt is bajuszkötés.

Gabi3
inecsg
 
 


TÜnde! Nyugi! HA elhúzódó sárgaság is, csak extrém értékeknél kell újra kék fény alá tenni, de azt észrevennétek, ha annyira sárga lenne!!!

C vitamint (cebion cseppet) 2hónapos korig nem szabad adni!

Edelweiss! VégreKép. Az afp érték biztos ennyinél normális? 2szeresének kell lenni egymagzatos terhesség normál értékénél. Logikusan. És én úgy emlékszem, nekem 160volt, ami teljesen normális érték. Mert amúgy 80körüli, ugye? Javítsatok ki, ha rosszul emlékszem!
Én is fáradt vagyok nagyon, gondolom az idő miatt...
Emese! NAgyon szép a pocidKép
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Voltunk ma koraszülött utógondozáson. Nagyon megdicsérték Lénát, meg vettek tőle vért. Továbbra is hízik, mint a disznó. Kép Már 5 és fél kiló, így 10 hetesen.

Mi a kolival szemben járunk tanácsadásra, és ott olyankor nincs sima rendelés, csak tanácsadás, így elvileg nincsennek ott beteg gyerekek.

Nóri
norcee
 
 


Nóri! mi is tanácsadásra járunk, de én sose vagyok nyugodt, mert minden betegségnek van lappangási ideje. Grat. Lénának! Én örülök ha 10 hetesen leszünk 4,5 kg.

Ja szo volt itt a védöoltásokról. Utána kérdeztem, mert minket is érdekel. SZoval a bárányhimlö elleni szuri nem ad 100% védettséget, lehet hogy átesik rajta a gyerek csak akkor enyhébb lefolyásu lesz.
A másik amit 2 honapos kortol lehet, mi is kértük az agyhártya gyulladás ellen, ott van 3 oltásos és 2 oltásos szuri is. (nekem csak a 3 oltásost mondták a rendelöben, vigyázzatok!)
Nem mindegy a gyereket hányszor szurják meg, és mivel az ampullák ára megegyezik igy még olcsobb is ha csak 2x kell oltani.
Igy mi felirattuk most az utobbit.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen egyik vedooltas sem 100% vedettsegu, meg a kotelezok sem. Az agyhartyagyulladas ellnei 1 eves kor utan 1 oltassal jar. Sztem erdemes kivarni, de ugyelni kell arra, hogy 1 eves kor elott felirasd, mert ugy olcsobb.

Angi,

mar regen irni akartam, hogy Jazminna kb. 2 eves korara nott be a kutacsa. Meg igy is elorebb vagytok sulyugyileg, mitn Jazmin 1 evesen, pedig 2x akkora volt a szul sulya, mint virage. Jazmin 6450 g volt 1 evesen.

g.
gabomamo
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?