Új privát üzeneted érkezett!

Mamacsibe,
Olgi doktornő homeós, ha ő van, kérdezd meg őt. Én előre semmit nem adnék a babának, mert lehet, h nem lesz sárga. 48 órán belül simán haza lehet jönni, akár szülés után 2-3 órával is.

Zuzi,
JOBBULÁST!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Kata,
én egy szédülősebb fajta vagyok, lehet, hogy a hülye alacsony vérnyomim miatt, nem tudom. úgyhogy az ilyen fajtáknak ez nem való.
akarok én is léböjtöt, de ezt úgy fogom kitalálni, hogy azért ne éhezzek mellette. (hisz gondolom itt nem az aszkétizmus a lényeg, már, ha vki nem fogyózni akar ezzel)
úgyhogy arra gondoltam, hogy 2-3 napig csak gyüm. leveket és vizet iszom. első nap mondjuk csak paradicsomlét, mert imádom, és a legkevésbé cukros + vizet. és második naptól valami édeset is. 3 liter paradicsomlé még csak kb. 600 kcal, szóval fogyaszt is, meg azért elég jól telít is. a gyümölcslevekből meg kevesebbet innék, mert ugye azok...
valójában legjobb lenne minden hétfőn pl. csak paradicsom levet inni, hiszem, hogy elég jó lenne a szervezetemnek.

ancsipancsi
 
 


Mamacsibe,
Én csak annyit tudok, hogy minél többet kell szoptatni és akkor hamarabb kiürül az a vmi, ami miatt sárga lehet. De ezt elég egyszerű így leírni, mert mi van, ha később lesz tej, vagy kis izék nem tudják, hogy nem hízni kell a tejtől, hanem eltűnni... Nekem Peti sárga lett, mint a narancs, ami nagyon szép volt és elegáns, főleg télvíz idején, viszont egyrészt nem mutatták ki a vérvétellel, másrészt semmi furát nem tapasztaltam nála. M. nem lett sárga.
Engem is M-val hamar haza akartak küldeni - asszem 1 nap múlva. Úgy tudom, hogy ha M. be akart volna sárgulni, talán még el sem kezdte volna, csak hazajövetel után.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 

 
 

Lindi,
Bajni nagy baba volt? ;) Then read this:
http://index.hu/politika/bulvar/csecs2265/
neet
neet
 
 


Neet,
na de ez a gyermek császárral jött ki... 8)

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Rylie :) Borikának ++++++++ Bokája :( Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nem voltatok Ti anno ennél a Dévényis néninél "megmutatáson"? akkor nem vett észre semmit?
Gyerekszáj :lol: :lol: és milyen igaza van! tényleg nem lehet mindig jónak lenni :lol: pl. amikor ma a srácok szétpakolták a konyhát és elkerekedett a szemem, B. hozta elém a cuccokat, hogy ezeket nekem főzte, hát nem is tudtam haragudni :lol:

Mamacsibe :) Én is a szopit tudom a fő sárgaságmegelőzőnek, de valamennyi sárgulás így is lesz csak az még normális ugye, garancia semmire sincs ez tény, de bmilyen bogyót csak akkor adnék a kicsinek, ha nagyon gázos lenne a helyzet :roll:

Zuzi :) Mi volt a tüdősöknél?? Írjál, plíz!!
denizsa
 
 


Sziasztok!
Aranyosak vagytok, még élek :D
Tegnap tüdősök már zárva voltak, mire odaértünk. Én úgy olvastam a neten, hogy minden nap este 8-ig vannak, hát nem :?
MA is lázam volt, aztán délutánig bírtam és bevettem egy algopyrint, most 35,4 :shock: :P Úgyhogy egész napot tekintve most tök jól vagyok. A legrosszabb az oldalamban lévő izomgörcs, amitől nem tudok köhögni, mert olyan, mintha késsel szurkálnák. NA, attól szenvedek a legjobban. Már az ampullás magnéziumot nyomom.
HA belegondolok, hogy elvileg ez lett volna az első hetem gyerekek nélkül, mindenféle kényeztetés, stb..... bár előre gondoltam, hogy nekem olyan úgyse jár, és hát így jár az, aki túl sokat akar. Böli tuti, hogy még 1 héttel tolódik....Csak Ők ne kapják el. Apjuk épp Nigériában....
köszi, hogy gondoltatok ránk...
zuzmo1
 
 


Zuz: gyógyulgass, aztán majd lesz még kényeztetés bőven...:-) Sajnos néha nem úgy jönnek ki a dolgok, ahogy az ember eltervezi. :cry: :cry:

Mamacsibe: nekem is azon jár az eszem, hogy hgoyan hagyhatom majd el a kórházat a leggyorsabban. De azért lehet, hogy ott jobban fogok pihegni, mint itthon, itthon Fanni tuti "anyázni" fog egész nap. :lol: Neked sincs már túl sok hátra, én már lassan kezdek parázni a szüléstől.

Rájli: gyerekszáj vicces, és tényleg tök igaza van.

Többször szült anyákok néhány kérdésem lenne hozzátok:
- tényleg fájdalmasabb a méhösszehúzódás a második szülés után? Nekem az első nem volt nagyon gáz, de már előre félek ettől. Mit lehet enni -tenni ennek elkerülésére?
- a szülésis tényleg fájdalmasabb? Én annál fájdalmasabbat már nehezen tudok elviselni.
A gyermekágyi vérzésre mely homeót lehet szedni, mármint, hogy kicsit enyhébb legyen a vérzés és ne ájuljak el rögvest. Már most kómázok eme mondatoktól. Brrr tényleg kezdek betojni az egész szüléstől és babázástól...... nagyon kiváncsi leszek, hgoy milyen lesz?

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Köszönöm a hordozós hozzászólásokat. Nézegettem régi képeket, amik akkor készültek, mikor Zsófit kenguruban cipelésztem. Tényleg beroggyantotta a hátát/derekát (pedig megvártam a 2,5 hónapos korát), és tényleg messze nem volt béka pózban a lábija. Úgyhogy erről ennyit. Akkor még én sem tudtam ezekről az infókról, még szerencse, hogy kb. 4-5 alkalommal volt kenguban a csemete. Tesóval azt hiszem, hogy 2-3 hónapig csak babakocsizás lesz (úgy is nyár, azaz hőség lesz), utánára meg beszerzek egy MT-t. Kimentettem egy rakat linket a kedvencekbe, hogy ha aktuális lesz, akkor ismét átfussam azokat.

Curse! Sokat eszembe jutottál ma! :) Már tisztára ki vagyok hegyezve az sms-re...

Zuzi! Jobbulás hegyek! +++

Mamacsibe! Zsófi születése után 1-2 nappal az egyik doktornő rákérdezett nálam, hogy adhat-e a tarkóján keletkezett vérömlenyre homeós bogyót? Gondolom akkor van olyan doki, aki ért valamennyit hozzá. Ennél több tapasztalatom nincs.

Gyerekszáj: Zsófi Apa nyakában, majd mikor odaértünk a kocsihoz, férjuram venné le és tenné be a kocsiba. Erre Zsófi jól összeszorította a két lábát és közölte: Apa fejére szorultam. :lol:

Kellemetes hétvégét!

Ani
manitou
 
 


Johi,
saját tapasztalat: igen, tényleg fájdalmasabb a méhösszehúzódás, de semmi komoly, olyan erősebb mensi szerű fájdalom. Mondom ezt úgy, hogy én aztán tényleg rosszul tűröm a fájdalmat. És nem fáj sokáig, pár nap, max egy hét. A harmadik után rosszabb... :P
vérzésre: arnica! 200-assal kezd, aztán 30-as. Én egy héttel a szülés után már nem véreztem, és ez azért nem olyan rossz, ha az ember ennyire kevéssé van a vérnek, mint én.
És én a te weledás csodabigyódat, meg a másik vasas bigyódat ittam, nekem annyi elég volt.
sztem nem kell parázni, főleg azért, mert attól se könnyebb, se fájdalommentesebb nem lesz a dolog. Csak előre parázol, és az felesleges energia zabálás. 8)
könnyen mondom, én többet asszem nem szülök, sajnos/szerencsére.

fel a fejjel, már sokan túlélték!!! :lol:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Johi,
nekem sem a 2.-nál, sem a 3.-nál nem voltak az összehúzódások jelentősen durvábbak. Kicsit csak és rövidebb ideig tartott.

Szülés: mind a kettő könnyebb és kevésbé fájdalmas volt, mint az első :)

hugs&kiss

macska
macskanyu
 
 


Johi,
Mivel már nekem se lesz több gyerekem, nagy a szám. A második szülésnek vége lett, mikor azt hittem még el se kezdődik. Na jó, az utolsó 1-2 óra nehéz volt. A többi előtte inkább kellemes és izgalmas. Utána viszont én többet szívtam. Tovább véreztem és amikor már napok óta nem, akkor egy nagyobb séta után újra és fájt mindenem, a hasam, és kb. mindenem az agyamon kívül és gyenge voltam, de közben ott volt Peti. Ha csak úgy tologatnom kellett volna egy kocsit gondolom jól ment volna. Így kb. 2 hónap is volt, vagy több, míg majdnem teljesen helyrejöttem. Viszont már pár órával a szülés után relatíve jól voltam. Tudom, hogy ez ellentmondásos, de valszeg Petivel nem bírtam tartani a ritmust, de piszok jól voltam. Most - utólag - biztos kipróbáltam volna a hasfájásra... pár homeobogyót vagy bármit. A szoptatás is sokkal könyebb volt. És a hátam sem fájt annyira. És eleve, olyan boldog voltam, hogy csak na!!! Viszont hiába próbáltak kidobni a H-ból, nem hagytam magam. Olyan jó volt kicsit pihenni. (De nekem nem volt semmi ellenérzésem a H-val, ha lett volna jöttem volna...)
Ja, és az összehúzódások nekem sajnos második után sem voltak fájdalmasak. Azért sajnos, mert úgy képzeltem, hogy akkor nem csak a méh, hanem a hasam is húzódik össze. Nem húzódott!!! Nem nagyon húzódik!

Zuzi,
És akkor most pesztrálod őket így betegen?

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Mamacsibe!
Amikor B-t szültem, nagyon megerőltető és elhúzódó szülés volt, és bejött csecsemőorvos is (NA erre konkrétan nagyon kíváncsi vagyok, hogy mindig bemegy szülésre csecsemőorvos??????? Mert PAnnuskánál senki a tájékunkra se nézett, olyan idilli és szép volt minden, B-nél viszont egy egész csecsemőskommandó ott volt. Lehet, hogy gebasz volt, csak nem tudok róla????), na, de a lényeg, hogy az Olga doktor néni jött be, és egyből kérdezte, hogy adhat-e homeopátiás szert B-nek. Én magamnál sem voltam, de erre a mondatra emlékszem, és válaszoltam, hogy persze. Aztán, amikor PAnnussal voltam bent, rákérdeztem, hogy mégis mit adott másfél évvel azelőtt B-nek :lol: És mondta, hogy valószínűleg Aconitumot. Szerintem, ha ő ott lesz, biztos fel fogja ajánlani a homeopátiát, ha szükség lesz rá.

Johi!
Szégyenkezem is, hogy ilyen hülyeség miatt nyávogok, érhetne sokkal rosszabb dolog is :oops:
Szülés: nehézségről, hosszúságról nem nyilatkoznék :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: DE sokkal könnyebb volt elviselni a fájásokat, mert fel voltam rájuk készülve. Nem ért váratlanul, hogy ez TÉNYLEG ennyire fáj, és tudtam, hogy TÉNYLEG túl lehet élni. Az elsőnél azt vártam, mikor halok meg, ilyen nem volt a másodiknál :lol: És tudtam, milyen jó lesz, ha meglesz a baba. Emiatt sokkal-de-sokkal könnyebbnek mondanám a másodikat. Utófájások miatt tényleg ne félj, az már tök jó, mert túl vagy a nehezén :lol:

Monisa!
Anyukám itt volt hétvégén, kicsit segített, de sajnos ma haza kellett mennie. ÉS B is lebetegedett, holnap nem is tudom, hogyan leszünk. Én még mindig ugyanolyan szarul....

gyerekszájak nagyon jók! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Zuz,
egyrészt bulást :D
másrészt szerintem gyerekorvos mindehova benéz, de slepp (nőgyógy meg gyerekgyógy) csak a bonyolultabbaknál van (de nemtom, csak gondolom, Ábelnél rengetegen voltak, de ő vákuumos volt stb, viszont nekem az egyéb előzőleges sürgés-forgásokból úgy tűnt, hogy gyerekdoki mindenkinél van)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Én nem emlékszem rá, hogy lett volna bent gyerekorvos. De nem volt rajtam szemüveg. :lol: Végülis ki nézi meg az Apgart? Bizti a gyerekorvos, nem? Most megkérdeztem az uram, de ő sem emlékszik rá, hogy bent lett volna valaki még a csecsemősnővéren kívül. Bár Viktor szerintem legalább annyira amnéziás a szülésre, mint én. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


sztem Apgart a szülészorvos néz/mond. Vagy a csecsemős, bár az elsőt azt az első percekben mondják, akkor még senki nincs ott.

egyébként valszeg nem minden szülésnél van gyerekorvos, miért is lenne? :roll:
ha épp arra jár, ha tényleg szükség van rá, akkor ott van, ha meg nem, akkor hívják ha kell... vagy épp nem jön, hanem viszik a gyerkőt, mint Lindiéknél.



Jobbulást a betegeknek.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


APGAR:
mikor Henike született 10/10 volt neki. Adrika meg 9/10, így megkérdeztem a szülészdokit, hogy vajon miért 9/10 az apgar, azért, mert beírta a záróra, hogy köldökzsinór a nyakon? (pedig Heninél is rajta volt a nyakán, de nem írták a záróra)
erre azt mondta, hogy azért írta be, hogy valamit írjon :), és hogy nagyon ritka a 10/10-es apgar, nem kell ezen filóznom.

ancsipancsi
 
 


Johi,
gondolom attól is függ, hogy vki kap-e oxitocynt, mert ha igen, akkor nagyobbak az összehúzódások, jobban fáj.
de nekem először és másodszor is nagyon fájtak az összehúzódások (jó, de nyilván el volt vágva a méhem, meg megvarrva...), úgyhogy mikor ment ki az epidurál, már a falat kapartam, és kaptam egy algopyrin szurit. nem hogy erős mensi-szerű fájások, hanem konkrét szülési fájásoknak éreztem.
ancsipancsi
 
 


Zuzi :) Bulást Nektek ++++++++++++++++++++++++++

Johi :) Méhösszehúzódásokat én biz jobban éreztem a második szülés után, de csak pár napig volt fájdalmas és csak szopinál volt. A 2. szülést nem nevezném kevésbé fájdalmasabbnak, de rosszabb sem volt, sőt szerencsére rövidebb és ahogy Zuzi is írta, nagyjából tudod, hogy mire számíts :wink: Én árnikáztam homeóból, más nem is kellett, ez szépen helyrehozott mindent :) No para, minden rendben lesz!!

Ani :) Gyerekszáj :lol:
denizsa
 
 


Gyors kérdés:
hogy lehet, hogy én ma is kaptam egy adag családi pótlékot????? Megnéztem a számlámat, január 7-én kaptam legutóbb...
:?:

gyerekdoki: lehet, hogy nálunk a mekóniumos magzatvíz miatt hívták, mert egyből ott volt. PAnnusnál viszont egyáltalán nem volt gyerekorvos...
zuzmo1
 
 


[quote="zuzmo1"]G írta:zuzmo1yors kérdés:
hogy lehet, hogy én ma is kaptam egy adag családi pótlékot????? Megnéztem a számlámat, január 7-én kaptam legutóbb...


rájöttek, hogy többet érdemelsz. :lol:
ancsipancsi
 
 


Sziasztok lányok!

Én is csak egy gyors kérdés erejéig nézek be, hátha tud valaki segíteni.
Bajnika hamarosan betölti a 2 évet, vagyis lejár a gyed. Mit kell ilyenkor tenni, hol kell ezt lemondani és megigényelni a gyest?
Köszi :)

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Sziasztok!

Lindi!

Nekem január 16-án járt le a GYED, így még jól emlékszem a teendőkre. A Magyar Államkincstár honlapjáról letöltöttem a GYES igényléséhez szükséges nyomtatványt (Magánszemélyeknek/Családtámogatás/Gyermekgondozási segély). Mindent megtalálsz az oldalon. Ha a „Mit, hol intézhet” linkre kattintasz, és beírod az irányítószámod, akkor megadja, hogy mely regionális igazgatósághoz kell benyújtanod a kérelmet. Érdemes a gépeden kitölteni a nyomtatványt, mert földi halandó kézzel be nem tudja írni az adatokat (olyan aprók a rubrikák). Utóbb telefonon azt a felvilágosítást kaptam, hogy az adatok valódiságát alátámasztó iratok másolatát nem kell mellékelni, de én elküldtem azokat is, mert más ügyhöz kellettek, és készen voltak a másolatok. (Ezen ne múljon semmi!) Mellékeltem még egy igazolást a munkahelyemtől, amelyben csak annyi szerepelt, hogy 2009. január 16-ig GYED-et folyósítottak a számomra. Mindezeket ajánlva, tértivevénnyel adtam fel.

Üdv!
zsini
Kép Kép
zsini
 
 


Lindi,
Én még lemondtam a gyedet is egy levélben, hogy ekkortól ne folyósítsák. Mondjuk nekem a munkahelyem nem kifizetőhely...

Egyre többször érzem Tesókánkat. Sőt, 3x úgy oldalba bökött, amikor görnyedten és kitekeredve olvastam Zsófinak a versikéket, hogy ugrottam nagyokat...

Ani
manitou
 
 


Zsini, Manitou! Köszi szépen :) Már le is töltöttem a nyomtatványt. Most ott akadtam el, hogy a Bajni szülinapjától kell igényelni a gyest vagy másnaptól?

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Lindi,

egy nappal előtte az a gyed utolsó napja, a születés napja pedig a gyes első napja.
macskanyu
 
 


Lindi!
Én másnaptól kértem. ÉS nem írtam lemondó levelet sem, de nem is utaltak több gyedet.
persze, nem tudom, hogy ez jó-e. Azért a másnapot írtam, mert akkortól álltam újra munkába, és a személyügyis csaj így számolta.
zuzmo1
 
 


Én a gyedet a szülinap előtti napjáig kértem a lemondó nyilatkozatban, a gyest pedig a szülinaptól. Aztán egyszercsak hívtak, hogy a gyed a születésnapig jár, hogy átjavítsák-e és akkor a gyes pedig másnaptól lép életbe... úgyhogy rendesek voltak, még meg is lepődtem. :)

Ani
manitou
 
 


Sztetek a 18 hós oltásnak nemkívánt mellékhatásai 2.5 héttel utána még lehetnek? 15 hós oltás után lázas volt M és anno Peti is 1-2 napig és olyan kis szerencsétlen. Viszont már be kellene adatni a 18 hósat, nemsoká 24 hós lesz...

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Tünde,
Múltkor kérdezeted az uht, nekem most a 38 hetes uh után egyenlőre nem kell mennem, de most csüt-ön megyek megint dokihoz. Szerintem akkor bizti megint ad beutalót, mert h lejár az időm :wink: Privi mindjárt megy!

Nuk,
De jó, h írtál egy picit magatokról :) Bevallom mostanság nem tudlak Benneteket olvasni :oops:
Járáshoz mennek a drukkok!!! És most milyen dokihoz kell menned?
Ja és míg el nem felejtem, utólag is NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D :D

Zuzi,
Nagyon kakául hangzik ez a nyavalya :( Gyors gyógyulást!!! És tök jó, h Pannusnak ennyire megtetszett végül a böli :)

Ríd,
Magatokról nem írtál semmit! Hogy vagytok???

Johi,
Neked sok ++++++++++++ és próbálj relaxálni. Tudom, könnyű mondani, de azért próbáld meg!
És bár tudom, h nem vigasztal a dolog, de én is totál be vagyok tojva a szülés miatt. Adélnál azért nem féltem, mert nem tudtam mi vár rám, most viszont már tudom és tökre félek, h megint jó néhány nappal előbb jelentkeznek a jóslók és akkor utána még hol van a szülés :roll: Bár a szülésznőm nagyon biztat, h most ez már bizti nem lesz olyan hosszú, viszont fájdalmasnak fájdalmasabb lesz :?

Böbi,
Emlékeim szerint 7e ft/éjszaka az egyágyas szoba :?

Rylie,
Borka bokája :( Bizti lehet szerintem vmiféle tornával is segíteni :? drukk!!! Kamilla dumája nem semmi :lol:

Mamacsibe,
Köszi Neked is a mentős segítséget :) Nekem is a dokim végül a kiskönyvemre írta rá, h szülésre szent imrében előjegyezve, remélem ez már így elegendő lesz :?
És igen, homeós a kórházi gyógyótár, pont múlt pénteken kérdeztem rá a szülésznőmnél, mert akkor beszéltük át a szülés utáni homeós szereket is és azt mondta, h ezeket ott is simán meg lehet venni.
Egyébként én sem adnék előre semmit se a dednek.

Ani,
:D :D És nem akarsz vonalzót gyártani?? Tök jó lenne látni, h hol tartasz :wink:

Móni,
Sajna én már nem emlékszem, h hogyan is volt a nem várt mellékhatások. De szerintem 2 hét talán még nem sok :?

Barbi,
Anginak NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D Ha ma ünneplitek!

És hogy vannak a többi pocakosok???? Nagyon nem meséltek!!! Képeket meg pláne nem kapunk, ejnye-bejnye!!! :wink:

Kérdés:
Adél herpeszére mit lehetne adni, venni???

Kép Kép
curse
 
 


lányok, köszi szépen mindenkinek a homeós és sárgaságos tapasztalatokat!
a nagylányom hivatalosan nem volt sárga (de persze hogy az volt, kiskínai, de nem kapott semmit, hazajöhettünk rendesen), jó lenne ha a kicsivel sem kellene szolizni. gyakori szopi az tuti meglesz :) :)

Johanna, ne is mondd, rám is rámjön ám a para! egyelőre struccpolitikázom, egész beválik :) nekem ugye császár volt az első, és néha elgondolkodom, tényleg akarom-e a rendes szülést, amire MG-vel és dr. BM-el készülünk :lol:
most aztán nekem az eda is kilőve, és a kitolásról sincs fogalmam, szóval van parafaktor dögivel :)

Monisa, szerintem 2,5 héttel később kizárt hogy az oltás határa legyen. anyám szerint (gyerekdoki) már 1 hét múlva se! jobbulást a kicsinek!

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Még nem kapott oltást, csak amikorra ip van onnan 2.5 hétre nyaralni megyünk... Hát, ezért kérdeztem.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Móni!
Pannus is kb. 2 évesen kapta a 18 hósat, és semmi reakció nem lett tőle. A 15 hós sokkal durvább, úgy tudom. No para!
zuzmo1
 
 


Sziasztok!

tegnap voltam dokinál minden rendben, már fejvégű fekvésü! és mé mindig kislány :lol:

Curse
köszi, te még egyben? azta jól érzi nagyon magát benn a fiatal Úr :wink:
gondolom már nagyon izgulsz!
érdekes,mert nekem azt mondta Zsuzsa,hogy 36 héttől hetente!...
és akkor te a dokidtól kapsz beutalót? azt viszed a liliomba?
csak azért értetlenkedek, mert nekem ugye a a dokimnál volt az nst!

jajj lányok nem ijesztgessetek, mi febr.5 .én megyünk 15 hós oltásra :? tényleg olyan komoly? :cry:
sőt még a pneumo kettőt is akkor kapja :roll:
tundiii
 
 


Tünde,
Bocsi, akkor lehet, h vmit félreértettem :oops: nekem az uh derengett nem az nst :oops: Szóval nekem azt mondta a doki, h az nstk elég a 37. héttől és nem adott beutalót, azt mondta beszéljem le Ágival hogy hogy legyenek az nstk.
Szerintem neked sem fog kelleni beutaló, mert h magánba mész majd. De mintha úgy derengene, mintha Adélnál sem adott volna a doki beutalót (pedig akkor sztk alapon mentem nstkre), csak beírta a kiskönyvembe az nst szoba számát és mondta, h azon jelentkezzek be :?
És sajnos nem ijesztgetés a 15hós oltás :roll: tényleg nagyon komoly tud lenni adott esetben. Adélnak addig semmilyen oltástól nem volt problémája, de a 15 hós oltás összes mellékhatása kijött rajta :roll: Aztán a 18 hós oltás megint nem volt semmi.

Kép Kép
curse
 
 


az lemaradt, h 37. héttől hetente és 40. héttől pedig 3 naponta.

Kép Kép
curse
 
 


Curse,
így jó lesz? :lol:

Kép

Kép

Ani
manitou
 
 


Tundii,
Az volt a rossz az oltásban, hogy nem jöttem rá mi lehet a baja, egyik napról a másikra belázasodott és annyi (pont nyaraltunk). Csak lázas és fekvős volt, végül is ez akkor komoly, ha épp nyaralsz. Egyszerre két oltás jó ötlet? (Én nem értek az oltásokhoz. Sem. Csak az én dokim még akkor se adja be, ha köhint egyet a gyerek, mert szerinte az oltások legyengítik vagy vmi hasonló. Így akár 6 éves korig is kihúzhatjuk...) Ja, és P is lázas lett pont a 14. napon. De soha semmilyen más oltástól nem lett semmi bajuk!

Köszi az oltásos válaszokat, Zuzmó, megnyugtattál!
Hogy vagy egyébként?

Curse,
Olyan hülyén hangzik, de már nagyon izgatott vagyok!

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Curse!
Jesszus! Hivatalosan már csak 2 nap :shock: :lol: HAjráhajrá! És lécci mindennap bejelentkezni, hogy tudjuk, mi a helyzet, és drukkolhassunk! :D

Tündi!
Valóban kár ijesztgetni oltásokkal, de vannak azért tények.... A lényeg, ne parázz tőle, mert úgyis kötelező, tehát nincs döntési lehetőség. De azért figyeld Ádit utána.
Azért nem értem a dokitokat, hogy miért kell még egy pneumo-val is egyidejűleg lebombázni a gyerek szervezetét. Én pneumo párti vagyok, de az kifejezetten olyan betegségekkel szemben véd, miket bölcsiben-oviban szednek össze a gyerekek, lehet, nem kellene ezzel is gyengíteni Ádi szervezetét....

Móni!
Még mindig elég rosszul, sokszor depresszióba esem, hogy vajon meg fogok-e még valaha gyógyulni az életben, mert már jó ideje semmi javulást nem érzek :cry:
És még a két gyerek is itthon, amikor annyira érzem, hogy feküdnöm kellene.
zuzmo1
 
 


Zuzi,
de akkor Pannikát be se tudtad szoktatni a bölcsibe? :(( végre eljutottál már a tüdősökhöz? én azért félek, nehogy gyulladás legyen.

Mamacsibe,
mikor minimálisan besárgult a gyerekem (azt mondták ez tök általános, mert nem volt kajája), megkérdezte a dokinéni, hogy szedtem-e homeos bogyót. mondtam, hogy Arnicát. mondta, hogy nagyon szuper, az a megfigyelése, hogy az Arnicát szedők között kevesebb a besárgult gyerek.

ancsipancsi
 
 


Móni: nálunk TÜci a 18 hós oltás után egy fél napig lázas volt. De közvetlenül utána, nem úgy, mint a 15 hós oltás után. Szóval ne készülj a nyaraláson oltási reakcióra. :wink:

Tündi: azért nem halálos a 15 hós oltás. :P De az tény, hogy állítólag ritkaság az oltási reakció, ehhez képest az általam ismert babák közt az volt a ritkaság, akinek nem volt semmilyen oltási reakciója ez után az oltás után... :roll: Nálunk az oltás utáni 5. naptól másfél nap láz volt és némi pöttyösödés.

Kép
Kép
tinu
 
 


Zuzmó,
Hát, két gyerek otthon és betegnek lenni - ez pont elég a depresszióhoz!!! Ők is betegek? Akkor lemaradtam vhol... És vmennyire együttérzőek? Az enyémek pár óráig tudnak azok lenni. Elég kevés vírus/bacilus veszi ezt figyelembe.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Köszi lányok!

na azért gonolom,hogy nem halálos! de olyan sok rosszat hallottam róla, kérdeztem a védőnőt, ő meg azt mondta hülyeség! de nem értem miért nem lehet mondani,hogy hát sokszor előfordul! na mindeg yúgy is figyelem, szerencsére még egy oltástól sem volt bajunk, jó lenne ezt is megúszni......... :wink:

nem tudok mit tenni 2oltás ügyben itt ez a divat, én is mondtam,hogy nem szeretném, de tojnak rá, mindenkivel így megy! ráadásul egy kéz egy láb lesz :cry:
a pneumo 1-től sem volt baja, de azért jobban örültem volna ha külön adja a pneumo 2, a 15 hóstól!
sőt mondtam,hogy szeretném a kullancsos oltást, mert ugye nagyon fertőzött itt a Budai régió is, erre az okos védőnő kitalálta, hogy akkor adjuk a 18 hóssal , hát még azt én szeretném húzni..........

Curse
úgy izgulok én is, nemsokára veled lehet a kisfiad is :lol:
tundiii
 
 


Tinu,
hivatalosan azért kevés az oltási reakció, mert nem jelentik le az orvosok, mondván, az nem is oltási reakció. :lol:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Zsan: ja, értem, a statisztika. :wink:

Tündi: Megnéztem a kiskönyvben, és mi is a Prevenar 2. részét kaptuk együtt a 15 hóssal. Amúgy szerintem akkor is jött volna az oltási reakció, ha nem kap Prevenart...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Ábusnak kötőhártya-gyulladása van, mi mehet rá, euphrasia? kb hányszor hány és mekkora? Kapott szemcseppet is (bár tipikusan a doktornéninél semmi baja nem volt, csak a biztonság kedvéért kaptuk a receptet, erre mire hazajöttünk, már jött a trutyi a szeméből).
És szerintetek ha én is elkapom, akkor nyomhatom rá az ő szemcseppjét vagy csak a homeót? (Ha helyi, akkor csak nem érinti a bébit.)
Köszi :D

Voltunk uh-n hétfőn, és kisfiú lesz a szentem, úgyhogy részünkről Áron :D ideje lenne szülésznőről is dönteni, eddig halogattam, hogy egyáltalán legyen-e fogadott

Zuzi,
jobbulást! :D

Tündi,
a 15hós nagy mumus, én mondjuk nem tudom eldönteni, hogy jó-e, hogy kapják a gyerekek vagy sem, beadattam, mert muszáj, nem nagyon volt semmi reakció Ábelnél, még láz vagy pötty sem, de alapvetően ezt az oltást utáltam a legjobban a híre stb alapján - bár lehet, hogy más oltásnak (sőt, valszeg minden oltásnak) megvan a maga komoly mellékhatása). Mi (egyelőre) nem is pneumózunk, kullancsot viszont kapott és fog is, az influenza oltásról is mindenkit igyekeztem lebeszélni, mondjuk pont apjukot nem sikerült
:lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Szrek!!
ÁÁÁrooon??? :lol: :lol: szóval ffi elnyomás :) :) gratulla

Curse,
hajrá :D :D már hű de izgiiiii

Barbi???
Anginak boldog névnapot!

Kép
akata
 
 


Szrek: Áron! De jó! :D Gratula! 8)

Kép
Kép
tinu
 
 


Szrek,
Memének is épp kötőhártya gyuszija van. Euphrasia volt eddig, de most nem javul tőle, most belladonnát próbálunk.
szlésznő: Vass GAbi száma megvan, ha kell. :wink:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Zsan,
köszi :D adtam neki eu-t a dokinéni előtt, eleht, hogy azért volt csak kicsit gyanús neki, mindenesetre most este még elszaladtam azért kiváltani a szemcseppet, amit Ábus kifejezetten kért is :shock:
meg a torkát és fogát fájlalja esténként, ami nekem sehogy sem jön össze, de ő tudja
írok majd privit ;)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?