Új privát üzeneted érkezett!

Ja, írás: nem erőlteti tanítónéni, sőt... tök rendes volt. Mondta, hogy vagy így kényelmes Emesének, vagy pedig egy múló hóbort. Ráadásul mondta, hogy szépen is ír. Tök hülyeség volt ez az átszoktatás, nekem sosem jutott eszembe. Ilyen és kész. Most akkor aki valamiben különbözik, csináljunk belőle "egyen" embert? Baromság....

Az én családomban nincs balkezes (én sem), férjem sem az, ott csak a húga az. Egyszer olvastuk, hogy a szülő testvérétől lehet örökölni. Ez igaz, mert a sógornőm viszont anyós testvérétől örökölte. Állítólag két jobbkezes embernek 2-5 % az esély balkezes gyerekre. Kíváncsi vagyok, hogy a másik két gyerkőcünknek milyen lesz. Emesénél kb. 20 hónaposan derült ki.

Megyek etetni.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kriszti!
Jobbulást, reméljük kicsi Alex nem kapja el Tőled!Nem elég, hogy melózól még betegeskedsz is. 1-szer én is elkaptam a náthát,torokfájást, de csak Tantum verde sprét mertem használni.

Emesedorabenceanyu!
Igen, siettünk, tudod Noé már be volt öltözve...
Nem mondod, hogy bement az öltözőbe? Én csak azt nem értem, hogy ott volt a nő is, mért nem csak az ment be????? Hát igen, Neki mindenhol ott kell lenni.... olyan típus!
Ezért viszem én Somát mindig a női wc-be a nyílvános helyeken! (Erre készülj majd Bencénél... :P )
Ja köszi a zabkekszet, Somának ízlett, ma már vennem is kellett Neki! :wink:
Vince nap, nem is tudtam, de köszi! Amúgy 04.22-én Noé(mi) napján tartjuk majd Apja szülinapjával együtt! Ti Soma napkor is köszöntitek majd Bencét (07.03.)?
Na majd holnap kap egy új cumit.... :lol:
Én is gratula Emesének, ügyes, főleg hogy még szépen is ír bal kézzel!

Betti!
Mindennap anyós???Ajaj, nem irigyellek. Sz.tem nyugodtan mondd meg máskor is, ilyenkor félre kell tenni a sértődősködést, ha az ember gyereke egészségéről van szó. Biztos azért etetik össze-vissza, mert kicsillik a súlyát és gondolják majd ők felhízlalják....! :evil:
1 nap 1 édesség belefér sz.tem is, de hogy minden kaja után? Na így alakul ki a függőség sz.tem!

Nálunk vég a nyuginak, mióta hétfőn Noé hátról hasra is megfordult... állandóan ezt gyakorolja, így megkezdődött a figyelemelterelős pelenkázás, mert tekereg feszt. Na meg a kiságyába állandóan hasrafordul,mikor aludnia kellene... (most is). Nagyon tetszik Neki így a világ. Na mindegy, még ez is jobb, annál mikor majd mászik mindenfelé. Ma mondtam is férjemnek, álljon Neki az ajtórács gyártásnak, hamarosan kelleni fog! :roll:

lola77

Sziasztok!

Lola: igen, bejött ő is és a nő is. Kezdte azzal a nő, hogy nyitva az ablak, meg fognak fázni. Miért nem lehet becsukni az ablakot? Erre rögtön a nagyobbik leányzó elkezdett fázni. Tök durván rászólt a pasi: "ne játszd meg a fejed, nem eddzettél olyan nagyot". Húúúúú már ez sok volt. De valamit morgott az orra alatt is, mondom rá is szólt a felesége. Nehéz pali lehet, hallod!

Azért tényleg nem semmi a mindennapi anyós látogatás. Mi egy héten egyszer találkozunk. Jó, nincs gond velük, de akkor is. Az embernek meg van a saját élete. Sőt, megmondtam, hogy suli időben hétköznap pl. nem is talizunk, mármint órákra nem ülünk össze. Erre nincs időm.... anyuék meg fel szoktak ugrani hétköznap is, pl. ma is, de kb. 20 percet voltak, aztán mentek haza, mi meg tanulunk. Úgyhogy megyek is....

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, tudod, mindháromnak van második neve. Nem szoktuk ünnepelni, csak annyit, hogy aznap kap egy csokit, vagy tényleg valami apróságot (újság, ilyesmi). De nem tartunk akkor banzájt.
Tényleg, hivatalosan nincs Noé nap? Vagy mikor van?

Szívesen a zab kekszet. Én is tök szeretem. Ha már nasi, akkor legalább úgy érzem az evészete közben, hogy mégsem egy fél tepsi sütit faltam fel. :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Itt a neten a keresztneves listákban ápr. 22-t hozza ki mindegyik NOÉ napnak, de az egyszerű naptárakban persze ezen a napon Noémi van (+Csilla asszem).

Enyém anyós IDÉN még nem is látta az unokáit!!!!! Pedig gyalog kábé 20 percre laknak, kocsival 5! Fasza mi, mondjuk Nekem nem hiányzik, de a Fiának (férjemnek) rosszul esik, amit megértek! De ha v.mi kell, rögtön tud jönni, áááá!
Az hogy megkérdezze, hogy segítsen-e v.mit?Kell-e vigyázni valamelyikre??? Sosem volt még ilyen!!!!
Megnéztem az előbb a nyári topikban a kisfiút, akiről beszéltünk tegnap!

lola77

Sziasztok!

Nálunk sajnos Anyukám ilyen.Idén talán ha kétszer volt két percre megnézni az unokáját.Pedig a másik utcában lakik.De akkor is inkább arra kiváncsi mi van a fedő alatt.
Ő nem nagymama hiába van unokája.Hogy őszinte legyek a gyerekem nem is tudja beazonositani,ha kérdezzük.

Anyósomék maximális nagyszűlök,egyszem unokájuk.Ők is egy utcára laknak tőlünk,igy mindennap jönnek.Velük inkább csak az a baj hogy sokmindenbe beleszolnának,mert ők ugye már felneveltek két gyereket...

Mi is probálkoztunk hogy ritkuljanak a látogatások(heti egy-kettő),de valamiért mindig beugrottak és akkor persze már maradtak.Soha nem vitték el sehova,mindig itt ülnek a nyakunkon pedig estére már mi is inkább hármasban lennénk.Bezzeg mikor megy a délelőtti robot(főzés-mosás-takarítás) és sír a gyerek,akkor erre senki nem jár...
berna23

Sziasztok!

Kicsit jobban vagyok,megörvendeztetlek benneteket pár képpel,ha nem baj :wink:
Korizni voltunk Oroszlányban a Csónakázó tavon.....
Kép Kép Kép Kép
gyümisalit csináltunk ma este....
Kép Kép
minőségi ellenőrzés :lol:
Kép
koncentrálni kell a vágáshoz :lol:
Kép
lassan kész......
Kép
nyami!!!!!!!!
Kép
kiskádban a nagykádban :D
Kép

Kriszti1971
köszi,de már járok manual terapeutához,így nem kérném a tel.számot.
Édesek a gyerekeid!Szép szemei vannak a lányodnak......

Moncsi
jobbulást Zsófinak!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ági
hétfőn vettünk nekem cipőt,MBT-t ,ami egy gördülőtalpas cipő....ha gondolod itt meg tudod nézni,miről is beszélek...
http://www.swissmasai.hu/Idea.aspx

Emesedora
múltkor ötleteden felbuzdúlva én is kicsit visszaolvasgattam,képeket nézegettem a topik elejéről,nagyon jó volt :lol:
Gratulálunk Emese kitűnő félévijéhez,csak így tovább!!!!!!

Berna
nem egységes ez a részmunkaidő a sparnál,egy próbát megér.......

Lola
Noénak boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!
Milyen kisfiúról beszéltetek tegnap a nyári topikból? :roll:

Viki is szokott kapni ebéd,vacsi után kis nasit...túrórudi,gyümi,joghurt,krémtúró/saját készítésű/...de csak ha szépen evett,utána fogmosás.

Anyósék szerencsére ritkán jönnek át hozzánk,amúgy nincs velük semmi bajom,inkább mi megyünk ki hozzájuk hetente-kéthetente.
Anyuékhoz is így járunk kb.

Sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Erika,
megint jók a képek, ügyes a Viki a gyümisalival. Tényleg mit szólt ahhoz hogy anya 2 szakban jár? Ki ment akkor érte az oviba?

Szilvi,
úgy terveztem, hogy kedden megyek be melóba. Odaadnád a Mártinak a cuccot? Köszönöm. Emesének gratulálunk a féléves bizihez! Én balkezes vagyok, a tesóm is, anyámék meg nem :) :) A Máté szerintem jobbkezes lesz, de van amikor mindkettőt használja.
Ja és baromi rondán írok :) :) :).

Berna,
én a Máténak nem engedtem meg, hogy édességet adjanak kb. 1-1,5 éves koráig. A páromnak, nekem és még apáinknak is olyan botrányosan rosszak a fogaink, hogy mondtam a Zolinak ha azt akarod hogy rossz fogai legyenek akkor adjatok csak. Először tiltakozott, de aztán végül így marad, hogy elég sokáig nem kapott sem túró rudit, sem másfajta csokit. Lehet hogy az győzte meg, " hogy te fogod vinni a fogorvoshoz" :) :) ugye férfi és fél a fogorvostól :) :) . Anyósék nehezen vették a lapot, de aztán azóta is mindig megkérdeznek ill. felhívnak hogy adhatnak-e neki édességet. Mondjuk a Máté nem igényli, ha kér akkor kap, amúgy meg inkább hétvégén szoktuk elővenni a csokikat (az apjával addig mi szoktunk nassolni :) ) Érdekes mert szereti nagyon, de tudja hogy nincs mindennap csokizás. Inkább minden du pucolok egy mandarint, almát, banánt.. A nagyszülőkkel nehéz megértetni, hogy a szeretet nem az etetés - mert ugye náluk még ez volt a szokás, hogy adjunk a gyereknek egy kis csirkecombot a kezébe, mert ha "kövér akkor jólét van" remélem értitek mire gondolok. Jót akarnak.. azért mindennap ne jöjjenek! :) nálunk anyámékkal hetente 1x, anyósékkal kb. 2x találkozunk. Elég is mindkettőből 8) .

A Máté tegnap aludt a böliben, mondjuk megfenyegettem, hogy nem megyünk buszozni ha nem alszik. Érdekes sikerült neki, de ma megint fent volt :cry: már reggel közölte hogy nem fog aludni.. Hazahoznám én szívesen, de itthon szinte sohasem alszik, eddig biztos pont volt ezügyben a bölcsi. Hát remélem visszaáll, ma is panaszkodott hogy fáradt .. :cry:
na megyek pihizni, tegnap este nehéz éjszaka volt, végigfostam - hánytam az egészet, szerintem elrontottam a gyomromat, szerencsére a pici jól van rugdos mint a fene...
sziasztok
Zsanett

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok

Lola
Na lemértem a lyukakat a szaggatón. Ovális alakú,a hossza 1,1 cm a szélessége 0.6 cm. De szerintem a szokásos méretű nokedli készíthető vele.

Jobbulást minden betegnek.

Mi is kicsit náthásak vagyunk úgy mindenki, de oviba jár Timi mert nála a legenyhébb, csak picikét folyik a nózija.
Bár tök mérges vagyok,mert ma hallottam egy anyukát beszélgetni akinek oda jár a mi csopinkba a gyereke, hogy reggel hőemelkedése van a gyereknek már pár napja,de délutánra már elmúlik neki. Gondolom én reggel benyomatja neki a nurofent vagy a panadolt azt küldi be a gyereket. Ezt sosem fogom megérteni.

Na mentem. Jobbulást mindenkinek
Üdv Lívia

Kép
slivia

Sziasztok!

Zsanka!Nem hangzik jól ez a gyomorrontás.Remélem már elmultak a panaszaid.Én terhesen fruktoz-cukortól rontottam el a gyomrom,mert sóskát csináltam és csöppet tuladagoltam,mert annyira savanyú volt.
Én is mindig azt mondom hogy aki tömi édességgel az viszi majd a fogászatra,és majd ő pirulhat bele amit mond a fogdoki.

Alvás:Nekem 22 hónapos a fiam,ő már most alig akar aludni nappal.Akár egy órát is altatnom kell hogy aludjon max fél órát.Vannak gyerekek akik nem igénylik az ebéd utáni szundit.Nekem 6 hónapos kora óta már csak egyszer aludt naponta,azt is kinn a babakocsiban még télen a minuszokban is.Már előre félek mi lesz az Óvodában.

Erika!Nagyon édes Viki.Nem is tudtam hogy lehet Oroszlányban Korizni.Én imádok görizni,jégkorizni egyaránt.

Livi!Jobbulást nektek is!
Sajnos mindig lesznek olyan szülők akik beviszik betegen a gyerkőcüket.Van akiknek nem rugalmas a munkáltatója,vagy nincs aki otthon maradjon a kicsivel.Nem egyszerű,én sem fogok örülni ha ilyen esettel találkozok majd.

Mennem kell Pistibaba táncolni akar. :D
berna23

Sziasztok!

Zsanka: most szereltem szét a cuccot, holnap megyünk Mártiékhoz, akkor oda adom neki. Nagyon szépen köszönjük, rendes volt Tőled, hogy odaadtad, pláne ennyi ideig :) Most a napokban nem megyek úgy vásárolgatni, de majd jövő héten igen, akkor néznék valami apróságot a gyerkőcöknek. Tudom, azt mondtad Mártinak, hogy nem kell, de szeretnék. Mit szeret mostanában Máté? Vagy van e valami, amit szeretne?

Gyomorrontással vigyázz, nehogy komolyabb legyen belőle! Egyél esetleg normaflore-t, azt biztos lehet enni kismamiknak is!

Munka-gyerek betegség: én is mindig marha pipa voltam az ilyen szülőkre, főleg azokra, akik otthon voltak gyesen és mégis elhozták betegen a gyereket. Olyanoknak, nem kertelek, beszóltam, na....
De tényleg vannak olyan munkahelyek, ahol tök nem toleránsak. És esetleg nincs nagyszülő... Nálunk is volt olyan, hogy beteg volt Emese, amíg lázas volt 1-2 napig otthon tudtam vele maradni, de az én melóhelyemen is húzták a szájukat a betegségre, úgyhogy utána mamához ment. Amikor már "csak" köhögött. Főleg szerintem a gyárakban van ez.... A főnökség bele sem gondol ebbe... Undorító!!

De azok, akik meg tudják oldani, esetleg még otthon is vannak és úgy viszik, azoktól kiráz a hideg. Szülő az ilyen??? Még tavaly mesélte óvonénink, hogy volt olyan kisgyerek, akinek 39 fokos láza volt és lefordult a székről. Hát az ilyen beteg gyerek 1-2 órával azelőtt otthon is beteg volt, az tuti!!!!

Ma takarítottam. Kb. 2 órás munkám volt, de kb. 4-5 órát csináltam, mert közben ugye a gyerekek... most Bence alszik, Emese játszik addig Dórival, közben végre eljutok fürödni. Aztán már csak mosogatni kell. Na meg este vasalni. Ígéretem ellenére nem vitt rá a lélek, hogy vasaljak... Olyan fáradt vagyok estére!!

Erika: közben találtam képzeld olyan játékot, amit a bookline-on nem kaptam. A plázában. Igaz, drágább volt egy ezressel, de én ennek is örültem. Feladtam a küzdelmet, sehol nem találtam.
Köszi a bizi gratot!

Jól néz ki a gyümi sali, nyami! Én nagyon szeretem. Dícséretes, hogy Viki is. Nálunk ezen a téren hadi lábon állnak. Maguktól nem kérnek, de ha odaadom, azért megeszik többnyire. Csak nem mindet. Narancs pl. szóba sem jöhet. De alma, banán, mandarin igen.

Na megyek, fürdök egy jót!

Szilvia

Kellemes hétvégét mindenkinek, ha nem jönnék!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Erika: 2008 nyári topikban van egy kisfiú, Eliot, aki betegen született. Csak a 4d-n derült ki a 23-24. héten. Anyuka nagyon sokat foglalkozik vele és küzd, hogy minél jobban legyen. Csak erről meséltem Lolának.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Zsani!
Biztos gyomorrontás?Csak azért kérdem,mert nekem tegnap szóltak az oviban,hogy betört a hányós,hasmenéses vírus.Kértem hog yzsóljanak,mert akkor nem vinném Dorkát,nem hiányzik az a vacak betegség,se neki se nekem..Azt levittem a dokinőhöz,ha már otthon tartom,amúg yis csúnyán köhög,és megmutiztam neki a manduláit is.És hát sajna nagy nag ya mandulája,majdnem összeérnek,és csúnya is nagyon de nem tüszős...Kpaott rá jó erős antibiotikumot,jó hogy hétfőn voltunk a "kedves "dokinőnél,és ő mondta, hogy nem kell semmi antibigyó :twisted: Szerdán kell visszavinnem...kicsit betett,mert jövőhéten már tanulni akartam,mert vizsga lesz,de majd csak sikerül valahogy...

Betti!
Én sem adtam dorkának édességet,sőt a mai napig cukrot abszolut e nem,csokiba is csak a kinder csokit.Sajna ő szinte semmi zöldség ,gyümölcsöt nem eszik,ezért külön vigyázni kell a fogaira.

Erika!
mennéztem a cipőt,és tök jól néz ki,biztos használni is fog.Megelőztél,én is koris képelket akartam feltenni,bár mi csak a tatai tón voltunk,de az is nagyon jó volt.

Lola!
Kicsit későn,de Bolodg névnapot Vincének :D .Ügyi hog ymár forgolódik,hát innentől vége a nyugis időszaknak :roll:

Anyós témában,csak annyit,hogy (ugye mi sem vagyunk jóban).Múlt hétvégén akartunk menni,erre közli,hogy nem lesz otthon,mert elviszik sétálni.Na már most azt tudni kell,hogy 2 hónapja törta el a lábát,2*-es nyílt törés,műtötték is,és most nincs már gipszbe,de csavarok vanank benne.És ugye múlthéten volt az a jeges idő,ki az a ahülye aki ilynekor kimeg ysétálni????????Na meg pláne a csavasos lábával?Hülyének nem kéne néznie,miért nem mondja hogy ne menjünk??Bár én örültem,hogy nem kell menni,de férjem azért ideges lett ,meg szarul esett neki...

Na teszek fel én is képeket :lol:
Kép
14 hetesen
Kép
kori a tatai tón
Kép
elfáradt,megpihen a szánkón
Kép

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Nagyon szép időnk van ma.
Istike menni akar ma a Turul madárhoz.
Olyan érdekes amióta beszél,mindig megmondja mi legyen a program.Már ezer éve nem voltam vele a Fániban,és valamelyik nap azt kérte hogy oda menjünk.
Titeket nem éget le a gyerek nyilvános helyeken?Néhány hete Isti azt csinálja hogy leszólit nénit/bácsit a boltban pl. és mindent összezagyvál neki.(hogy cicitartóban van a cicim,hogy büdös a bolyhos kutyánk,anya a wc.-n pisil,ő meg a pelusba ilyeneket)
Általában csak jókat mosolyognak rajtunk,de nekem néha elég kellemetlen,főleg ha egy fiatalember áll mögöttünk.

Ági!Szuperek lettek a képek.Tényleg szép nagy a pocid már.

Szép hétvégét mindenkinek!
Teszek én is egy-két képet.
Aztán sietek a gyógyszertárba..

Betti
berna23

Kép
berna23

Kép Vukot nézek
berna23

Kép imádom a fűrészeket
berna23

Sziasztok!
Nem volt elem a klaviatúránkba, szenvedtem is, hogy nem tudok írni....

Köszi a köszöntést lányok Noé Vince nevében...

Ági!
Tényleg elég nagy a pocid 14 heteshez képest, bár Te tök csini vagy, de nekem ilyenkor még felül nem is látszott...
Rendik, hogy szóltak az oviban a vírus miatt!

Lívia!
Köszi, hogy megmérted Nekem, akkor Nekem jóval kisebb a luk, mert pont kör alakú és csak fél cm átmérőjű... Én amúgy a nagyobb nokikat szeretem.
Sz.tem majd beruházok egyre akkor!

Cseriviola!
Guszti tényleg a salid, én is ilyesmit szoktam csinálni Somának+Nekem, én kieszem belőle a narit+mandarint, Ő meg a kivit-almát-körtét-banánt. Érdekes gyümisaliba jobban szereti, mint a natúr gyümölcsöt, bár van hogy egy nap csak gyümit eszik, utána meg hetekig nem....
Zöldségekből most nem eszi meg a répát,kelkápit,karalábét,paprikát,borsót,zöldbabot de imádja a brokkolit,paradicsomot,karfiolt,lencsét... szóval sz.tem elég jól állunk!
Igen, Szilvivel az Eliot babáról beszéltünk,aminek kapcsán megállapítottuk, hogy örülhetünk hogy egészséges babáink vannak!!!

Zsanka!
Mi volt tegnap 4D-n????

Betti!
Nem semmi lehet, hogy ilyeneket dumál Istikéd, Nekem ilyet nem csinált, csak néha, de ha Nekem mondaná a fiad, tök felvidítaná a napomat,bizti vigyorognék jókat!!! Jó a Stihles kép!
Fániba mi is szoktunk menni...

Szilvia1981!
Miért nem jössz mostanság?
Múltkor hiányoltam még xyTimit+Tgabit is, de ezek szerint nem olvasnak minket.... :(

lola77

Sziasztok!

Igen, vannak akik nagyon régen írtak, tessék néha jönni!!! Kell az a néhány perc kikapcsolódás!

Betti: szerintem is édes a kisfiad, hogy ilyeneket mond! Persze, hogy kellemetlen néha, de ne ezzel foglalkozz. A normális ember úgyis csak jót mosolyog az ilyen sztorikon! Nekem is tetszik a fűrészes kép! Komolyan mondom, tök elvetemült képet vág! Mintha ezt mondaná: meneküljetek, mert mindenkit kinyírok :) ÉDES!

Lola: na ez az, már hiányoltunk! Valamelyik oldalon az elején láttam egy bölcsis fürdős képet Somáról. Tök jót mosolyogtam! Mekkora hasa van rajta! :)

Ági: tényleg nagyon nagy a pocid és nekem sem volt egyikkel sem ilyenkor fent, sőt, kb. a 22-23. hétig csak a köldököm alatt éreztem mozogni a piciket. Nem számoltak el Téged??? :) De csini vagy és ez a lényeg!

Na megyek, Dórika elaludt, Bence most kelt fel (szokás szerint nem egyszerre alszanak). Emesével már tanultunk, hajat mostam, vasaltam egy órát, boltba voltam. Ma főznöm nem kell, anyós volt itt délelőtt sógornőmmel. Addig lefutottam a boltba. Délután meg megyünk tesómékhoz. Rakott palit csinál. Nyami :)

Szép napot!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok Csajok!

Kellemes technikai okok miatt nem jöttem mostanában, ugyanis síelni voltunk. Cirmikéékkkel egy társaságban valami fantasztikus kis helyen töltöttük az elmúlt hetet. Nehéz lesz visszarázódni a hétköznapokba, olyan klasszul éreztük magunkat! Megismertem Cirmikééket ! :lol:( Köszi nektek ezt a jó helyet!!!)
Még nem olvastam vissza, de láttam, hogy sokat írtatok, új társak is vannak - szuper!
Majd olvasok, és megpróbálom felvenni a ritmust!

Szép hétvégét!!!

V.erika
v.erika

Sziasztok!

Én is bejelentkezek és feldobom ezt a fotót:

Kép

Tényleg szuperül éreztük magunkat!
Roli ügyes, délelőtt síoviban volt, délután velem síelt, én kora reggel és késő délután nyomultam. (sí és néha board)
Írtam kintről is nektek, de elszállt és szar volt a net, nem próbáltam újra.

Én is üdvözlöm az újakat, megpróbálok visszaolvasni, de sulival most lemaradtam és egyedül leszek sokat a héten, apa melózik... Pestre is megyek Rékával kontrollra...

Betegeknek jobbulást! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Erika! Nagyon aranyos a kislányod, milyen komolyan összpontosít a gyümölcssalátára. Én ilyet még akkor ettem utoljára mikor terhes voltam. Mert akkor még **** -os kiszolgálást kaptam.
Na jó most sem panaszkodom.

Betti!
A kisfiad haláli azzal a fűrésszel. Gondolom mondták már hogy a szeme sem áll jól. Tündéri. Nekem a lányom volt ilyen, bár ő inkább megkritizált mindenkit. Egyszer álltunk a strandon a WC előtt a sorban és rászólt az egyik hölgyre jó hangosan, hogy nem vitt magával WC papírt. Szegény tök zavarba jött, meg én is. De ha pl. bárki nem köszönt vissza azt is azonnal hangosan sérelmezte. :D

emesedora- Szilvi!

Gratulálok a szép bizihez! Melyik suliba jártok?
Én is büszke vagyok a nagylányomra ő is kitűnő lett. Jó sokat dolgoztunk érte igy ötödikben.

Ja kérdeztétek a kakilás dolgot. Egyenlőre ki van vezetve az oldalára a belecskéje. Ezért még kb. két műtét vár ránk, egy amikor plasztikázzák a popsiját és egy amikor visszakötik a belet a helyére. Szerencsére ez egyenlőre nem okoz különösebb gondot neki., de azért nagyon fogunk örülni ha nekünk is lesz végre igazi kakis pelenkánk. Ki gondolná hogy ennek is lehet örülni?

A köhögésem maradt, sőt. Nem tudjátok mit lehet igy szoptatás mellett beszedni rá?

Megyek mert már fürdetésre hangol a fiam!

Kép
Kép

Kriszti
kriszti1971

Sziasztok!

Kriszti!
Lányod is aranyos lehetett nagyon.Istike is rászól még a postásra is hogy vegye le a cipőjét. :oops:
Őszintén örülök hogy helyrehozható a kisfiad problémája.
Köhögésre én a lándzsás utifűszirupot,illetve a Stodal(homeopátiás) szirupot ajánlanám.Ha a torkod is fáj arra nagyon jó a Tantum verde torokspray.
Ha gondolod szivesen odaadnánk egy üveg Stodal szirupot,(kisfiam használta három hete),mert nem tarható el hónapokig.
Gratula a kitűnő félévihez!

Istike nem hagy írni,megpróbálok később jönni.
Csináljuk a rakottkrumplit.
Betti
berna23

Sziasztok!

Kriszti: köszi a gratot. A kodály iskolába jár Emese, első osztályos. Gratulálok én is a nagylányod eredményéhez! Mit nem adnék, ha nekünk is ilyen lenne ötödikben is! Biztos sok munkátok van benne, nem?

Kisfiad: olyan aranyosan írtad a kakis pelus dolgot. Hát tényleg szívből kívánom, hogy így legyen!!!!! És a két műtéttel olyan lesz, mint másnak? Most nem érzékeltek ebből semmi gondot? Ilyenekre gondolok, hogy fáj a hasa többször vagy ilyesmi.

Torokfájásra: nekem is a tantum verde spray jött be a legjobban. Azt lehet szopisan is. Drosera c15 golyó, ha ugatósan, szárazan köhögnél. Meg az utifű jött be még nekem is.

Velünk semmi újság. Megvagyunk. Hál istennek, nem betegek továbbra sem. Ma nincs Emesének suli, félévi értekezlet van a tanároknak. Délután szülői.

Úgyhogy most mindhárommal itthon vagyok.

Tegnap evett először kisfiam főzeléket. Végül is 5,5 hónapos, várni akartam még két hetet, de most kedvem volt kipróbálni. Sütőtököt evett, fél üveggel rögtön be is vágta. Először vágott hozzá pofákat, de aztán ette. Még nem nagyon nyitja a száját a kanál látványára, de nyammog vele. Utána cicizett. Ezt délelőtt csináltuk. Nagyon nem lakhatott jól tőle, mert fél óra múlva bevágott még 200 ml tápszert. Ma is próbálkoztunk, ma alma-banán, ebből is bevágott fél üveggel, cicizett kicsit, de aztán egy óra múlva éhes volt, megevett 200 ml tápot (ennyit szokott), de biztos most ez sok volt, mert hányt ki belőle. Bele a hajamba :) Hurrááááá....

Most 2 napig pihentetem, megvárom a reakciókat, de remélem nem lesz gond. Kaki is volt rendesen. Következő valami répa-krumpli lesz, saját készítésű főzi. Aztán egy hónap múlva bevezetem a husikát is.

Cirmike, Erika: irigy, irigy... bár a síelés valahogy nem vonz, de a pihenés annál jobban :)

Na megyek, alszanak a picik, addig hajmosás, meg mosogatás vár rám.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Bocsánat...kicsit le voltam lassulva az elmúlt időkben. Néha be-benéztem, de nem volt erőm írni :oops:
Üdv az újaknak :D
Szilvi vagyok, 27 éves, és egy tündéri húsgombóc, Áron anyukája.

Szilvi,
Mi is a héten már főzelékezünk :D Délelőtt fél üveg zöldség, délután fél üveg gyümi. Mindent imád... Egyszerűen követeli :D Ha így folytatjuk, lassan a pacal pörköltöt turmixolom le neki :lol: Egyébként még mindig szopizik, szerencsére van tejci.

Lola,
Itt vagyok :D

Erika,
hol voltatok síelni? Lehet hogy írtad, de nem láttam :?

Egyébként minden rendben velünk, csak kicsit fáradt vagyok...téli-tavasz előtti fáradtság :D Valami hinta vagy pihenőszék félét keresgélek épp a neten, mert a miénket kinőttük azt hiszem...kg-ban... :lol:
Apa dolgozik ezerrel, mellette festeget, fel is dobom a legújabb művét, tegnap lett kész öcsém szobájában.

Remélem mindenki jól van, majd átolvasom amivel lemaradtam és bekapcsolódok mostmár :D

További szép napot ezen a szép szép napsütéses délutánon :D

Ja, és Áronom ma FÉL ÉVES :P

és a kép...(17 éves öcsémhez illik :D )
Kép

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Szilvia: boldog feledik szülinapot Áronnak! Egyik ismerősöm kislánya is ma fél éves, akkor egy napon születtek. Talán emlékszel rá, Olíviának hívják.

Mekkora súllyal rendelkezik most Áron?

Melyik főzivel kezdted? Husit is raksz már bele?

Nagyon szépen fest a párod, bár ha nekem ilyen kép lenne az ágyam mellett, tuti minden éjjel bepisilnék :)

Na sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Cirmike,V.erika!
Véletlen futottak össze, vagy tudtátok előre? A kép alapján én is irígykedek, biztos jó volt és Cirmike, hogy még külön is tudtál síelni, tök jó.
Rolinak biztos tök jól megy már, hisz minden évben mentetek...

Emesedorabenceanyu!
Fél üveggel bevágott? VAn étvágya! Na kíváncsi leszek nálunk hogy alakul én szerdán adok Noénak (holnap lesz fél éves, de holnap megyünk a koragondozóba délelőtt, így elhalasztom)

Szilvia1981!
Akkor Áronod tényleg szereti a hasát, nem csak a tejciből szeret jóllakni, hanem a kaja is ízlik Neki...
Tök tuti ez a kép, ügyes a párod! erről eszembe is jutott, hogy 15 év és a mi fiaink is ilyet akarnak majd.... ajajj!
ja boldog hófordulót a húsgombócodnak!

Betti!
Nálunk holnap lesz rakott krumpli!

lola77

Sziasztok!

Mindjárt indulok szülőire, apát várom,addig gyorsan:

Lola: hát van... először nyammogva ette, de utána belejött. A főzikre vagyok igazán kíváncsi. Először tavaly Dóri is húzta a száját, de végül annyira megszerette a saját főzött főzelékeket, hogy volt, két bébiétel üvegnyi kaját befalt egy evészetre :) (bébiételes üvegekbe raktam, általában két napra főztem neki).

Aztán írd ám meg, hogy mi volt koragondin.

Te mivel kezded szerdán a hozzátápit? Gyümi vagy főzi?

Na megyek, sziasztok.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

mára már elég volt a tanulás már zúg a fejem....Jövőhéten kedden lesz az első írásbeli.Úg yterveztem hogy Dorka délelött oviban van én addig szépen meg tudok tanulni,na ezt most úgy áthúzta....Tegnap estér ekis hőemelkedése is lett,és egész éjjel szinte nem aludtunk,nagyon sokszor fennt volt,és csak sírt,folyt az orra is a változatosság kedvéért,reggel 6-kor úg ydöntött hogy akkor ne erőltessük az alvást...Most ebéd után bealudt,és még most is ezt teszi.Remélem a mai esténk jobb lesz,elszoktam én már az éjszakázástól :oops:

Cirmike!ó,V.Erika!
Irigy-irgy én is!!!Bár én most úgysem sielnék,de eg ykis kikapcsolódás már nagyon rámránk férne....
Tanulással meg hajrá.Hogy tetszik a suli?Gondolom Ti is sok olyan dolgot tanultok amit az életben nem fogsz használni....

Erika!
Nagyon guszti a gyümitál,kajás képet nem ér most feltenni :lol:

Betti!
Nagyon szép kisfiad van!!!!!Látszik rajta a kis rosszaság :wink: ,de ez így van jól!!

Kriszti!
Most jutott eszembe,hogy amikor Dorkával voltam fennt kórházban,a második műtéte miatt,akkor a szomszéd ágyon eg yhasonló betegséggel szenvedő kislány feküdt mint akisfiadnak van,neki is ki volt vezete órás volt a műtéte,de varratszedésre úgy kellett visszajönniük,és akkor már futkosott,nagyon jókedvű volt.Olyan hamar összeszedik magukat ezek a gyerekek.

zSANI!
Na most akkor kislány lesz?Lilla v. Lara?

Lola,Emesedora!
Nagyon köszi nektek a dicséretet,nagyon jól estett :oops: .
Egyedül van a pocaklakó,és nem számolták el az időt,mert tudom mikor fogant Flóra :lol: .Dorkával nekem sem volt még ilynekor ekkora hasam,sőt...sajna a kilókkal sem így álltam,de majd le megy az is(remélem)....

Na mennem kkel Dodó felkelt
Ági

Kép

Kép
ági01

De jó hogy benéztem,jó sokat irtatok.

Izgalmas időszak nagyon ez a hozzátápi.
Főleg ha ilyen jó étvágyú gyerekekről olvasok.

Lola!Neked is bizti nagyon jól veszi majd Noé baba a kanalazást.
Mit fogsz neki adni?

Emeseanyu!
Izgalmas lehet szülőire járni.Én majd tuti összeugrott gyomorral megyek.Istike igazi rosszcsont.
Régen tettél már képeket a gyerekekről.

Szilvi!
Boldog féléves szülinapot Áronnak.
Gondolom nagy karizomra tettél már szert,a gombóckád ringatásával.
Nagyon tetszik tesód fala!

Ági!
Dorkának jobbulást!
Ez a tanulás..egy idő után már belefájdul az ember feje,aztán olyan mintha semmit sem tudnánk az egészből.Majd ráalszunk egyet és újra tudjuk a tananyagot.velem mindig igy volt.
Flóra lapul a pocakban?? :lol:

Cirmike,erika!
Szuper lehetett a sielés.

Mi is teljesen elpunnyadtunk.Olyan hosszú ez a tél.
Még ha lenne hó...
Kertesház lévén mi egész nap kinn vagyunk az udvaron,kinn eszünk stb.Ilyenkor nagyon szenvedünk.
De már tovább van valamivel világos.

Betti
berna23

Sziasztok!

Szilvi81: Ausztriában voltunk Schladming mellett.
Nem írtál a kádbetét miatt. Megoldottátok? Szívesen adom mindkettőt (a fekvőt meg az ücsörgőst is :lol: )

Lola: Véletlenül alakult, hogy együtt voltunk Cirmikéékkel. Egy barátnőm szólt, hogy nagyon klafa helyen voltak tavaly, nem csatlakozunk-e hozzájuk, majd kiderült, hogy Cirmikéék szervezik az egészet, sok család ment és így megismertem végre őket is! Nagyon aranyosak, Réka és Roli is nagyon helyesek, és összehoztunk egy közös fotót Nektek! :lol: A Topikból eddig csak velük és Szilvi 81-el találkoztam, jó lenne megismerni a többieket is!

Egyébként olyan érdekes ez a síelés-ügy, én vagyok az örök újrakezdő a pályán, de állítom százszor jobban kipihenem magam mind agyilag, mind fizikailag egy ilyen túra alatt, mint egy nyári nyaralásnál. Tomikám már remekül síel, 4 és fél évesen kezdte, Tamarám meg azt hiszem jövőre fog belecsapni a lecsóba. (Bár az első 1-2 év azért hisztis szokott lenni a gyerek oktatásánál, de hát ezen is túl kell esni. :lol: )

Kriszti 71: Nem akármin mentek keresztül babuciddal! Drukkolok Neketek, hogy minden rendbejöjjön!

Olvastam írtatok a matracokról. Pont aktuális a kérdés, mert Tamarám még Tomi régi szivacsmatracát használja, de botrányos állapotban van már és le akarom cserélni. Viszont tartok tőle, hogy ha kókuszt veszek azt elfogadná-e a szivacs után??? Az keményebb nem? Félek, hogy furcsa lenne neki, és ha nem jön be, akkor mit csinálok vele???

Emesedórabenceanyu: szülői értekezlet? Én is voltam :lol: Tomikám most is kitűnő lett, az osztályukban 11 - en lettek kitűnőek. Remélem marad is.

Na hosszú lére eresztettem, :oops: lépek is...

Jó éjt mindenkinek!!!
V. erika
v.erika

Sziasztok!

Betti: igen, izgi szülőire járni, bár itt nem konkrétan a saját gyerekedről beszélnek, hanem általánosságban értékelték a félévet, meg a tudnivalókat elmondták. A fogadóórán viszont tényleg csak a Te gyerekedről beszélnek....

Erika: nem semmi azért, hogy erős iskola a Kodály és ilyen jó eredményeket érnek el az osztályok. Gratula a fiadnak, ügyeske! Ki is a tanítója? Zenés vagy sima osztályba jár? Bocs, ha már írtad...
:oops:

Lola: írd ám meg, mi volt dokinál ma! Boldog FELEDIK szülinapot Noénak is!!
Tegnap megkérdeztem a tanítónéninket, hogy hogy lesznek jövőre a tanárok (barátnőm kérte). A Nagyné Marika lesz a zenetagozatos, vagyis A-s. Oda felvételizni kell. A Demetrné lesz a 1/b, Keindl Éva a fiatal lesz az 1/c. Csak azért írom, hogy elkezdhettek agyalni.
Anették is odajönnek?

Bence most már tényleg végigalussza az éjjeleket, kb. egy hónapja. Ma is: tegnap este 9-kor aludt el és fél nyolcig aludt. Dórikám fent van néhányszor, de neki tuti megint jön a foga, be van duzzadva a szemfogánál.

Van a közműben 1-3 éveseknek foglalkozás. Mondókás, tornás. Holnap lehet, hogy elviszem Dórikámat. Addig anyu lenne Bencével. Két hetente, mikor anyu ráér (munka miatt) elhordanám. Érzem, hogy szüksége van Dórinak, hogy csak velem legyen néha kettesben. Meg nekem is.

Na megyek, éhes Dórikám.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

sziasztok,

csak egy gyors válasz Erikának, mert megyünk sétálni,

írtam Neked a babafürdetőről. Itt is és privire is :D Akkor hová tűnt?
Na mindegy...igen, szeretném megvenni a fekvőset is és az ülőset is. És a könyv is visszakerülne egyúttal...:)
Írd meg hogy mennyi és hogy mikor tudnánk átvenni. Akár én is elmehetnék érte, vagy Te is jöhetsz, mindegy. :D Hétvégén úgyis általában Tatára megyünk sétálni, beugorhatunk érte Szőlősre.

De most megyek is, mert a végén még megered az eső...

sziasztok

KépKép
szilvia1981

SZIASZTOK!
Mindenkitől elnézést kérek, hogy nem írtam. Üdvözlöm az újakat.
Gratulálok minden Pici Babának és Anyukájának jó egészséget kívánok!
Néha benéztem de követni nem tudtam az eseményeket. Mindenki hogy megnőtt.
Mi jól vagyunk már Elizabet gőgicsél.Most 62 cm és 6kgpontosan nem tudom mert lemerült az elem a mérlegben. A karácsony egy versenyfutással felért ,jövöre senkinek nem leszünk itthon. Időm szinte semmire sincs este beesek az ágyba, na nem panaszkodom.

Erika!
köszi hogy megkerestél így legalább szakítottam időt rátok.
Viki nagyon ari már tud korizni, én már előre félek tőle mert egyébként én csak egyszer kétszer voltam koripályán nagyokat esni.

Egy pár kép: Kép Fésülködöm Kép hajas baba Kép Karácsony Kép olvasok

Mindenkinek szép napot kevés sírást!
Betegeknek jobbulást kívánok!

Kép
xytimi

Rakok fel pár képet, mert hiányoltátok. Most alszanak a picik, ebédem van, megy a mosógép, úgyhogy picit ráérek....

(igaz, hogy a vasalnivaló halomban áll, de most nincs kedvem :()

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Dórikám szilveszteri buliban

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép 5 hós Bence Soma

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Nagylány Emese

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Kincseim

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Nad kisfilú vadok...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Katonáim - Apa és kicsi fia, Bence

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Most tanulok kacsintani (tényleg azt akart) :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Ez nekek már kicsi? Dórika paripáján Emese.

Kép
Kép
Kép
emesedora

mármint "nekem"...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Na, a helyes méret.... Dórika a cumijával, nyuszijával.... ELENGEDHETETLEN kellék!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Nah, most aztán elég belőlem :) Unatkozó kismamák jertek ide.... :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Timi, édes a kiscsajka.... Csinos vagy a képen!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

V.erika!
Azta, nem semmi ügyi a fiad, tényleg, hogy még 5-ben is kitűnő. Gondolom akkor szorgalmas is... Mennyit tanul amúgy 1 nap?
Erős osztály lehet, tényleg!

Emesedorabenceanyu!
Dóri, ahogy kacsint, marha jó! Mégse ide a Kodályra viszed a ringatóra?
Köszi a köszöntést, Noét ismételten megdícsérték a koragondozóban, gyógytornász viccelődött is, hogy Neki itt semmi dolga! (Rögtön megfordult a hasára, játékokért nyúlt, aktív volt, vigyorgott!) Elég hamar (fél óra) alatt végeztünk is.
Ja, Soma is Velünk volt, tegnap benáthásodott, így nem viszem a héten. (múltkor elkiabáltam, hogy nem volt beteg szept. óta...)
Köszi a t.néniket. Igen, zenére nem akarom amúgy, pedig mindenki dícsérte a Nagynét, hát akkor az kilőve, másik kettőt nem ismerem, de fényképről megnéztem őket a honlapon!
Hipp almát adok majd holnap Neki, az van ilyen kisüveges, aztán persze majd turmixolok-főzök neki inkább Én is, mikor a zöldségeket próbálom jövő héttől! Meg van Télapóra, karira kapott őszi,sárgabarack, meg sütőtökünk...
Ti melyik nap jöttök jövő héten dzsúdóra (tudod a bepótolás...)
Anették Minervába szeretnének Hannával...

Timi!
Gyönyörű hajkoronája van Elizabetnek, ez igen, sokat nőtt! Igazi kiscsajos már!
Gyere sűrűbben ha tudsz!

Na megyek, esszük a rakott krumplit Somával, Noé alszik!

lola77

Sziasztok,

Hogy vannak a betegek???
Remélem gyógyulgattok és azért nem jöttök!

Szerintem majd tavasszal szervezzünk talit az egyik játszón! Az eddig bevált. Jó kicsiknek is a pléden meg nagyobbaknak is!

Kókuszmatrac téma:
Nekünk nagyon bevált! Szükség volt a mosására is már. (hasmenés)
Van rajta nekünk gyapjú derékalj (egyedi méretű), rajta a gumis lepedő (nálunk hideg volt alulról a parketta, ezért van, de jó puhító rétegnek is)

Szilvi,
Arik a gyerekek!
Nekem mindig azok a képek tetszenek jobban ahol együtt vannak! Az olyan csodálatos dolog!

Ági,
Jó tanulást (ha tudsz)
Hát igen a suliban vannak tök felesleges dologok! Mai órát alig értettem, még jó hogy hamar vége lett ma!
Tanárnőnk (aki tök jól adja le az anyagot) nincs is most csak helyettesítős, szülni fog és befektették, de jön vissza amit pár hetes lesz a picúrja. A szalonjában van az oktatás (Bárdos lakópark 1. Ceopátra szalon) és felette lakik. Pár órát ellesz gondolom mással is a baba. Egyébként véletlenül fogant neki, már 20 éves a nagyfia... Az oktató cég a sajátja, nincs ki vigye, tikkárnője aki van az elég gáz...

V.Erika,
Elkértem ám a tel.számod a férjedtől még az utolsó napon! :lol:
Tényleg nagyon jó fel lehet töltődni egy ilyen síelés alkalmával! Pihenni már kevésbé... de nem is azért megyünk!

Lola,
Igen Roli már tök ügyes volt!
2 évet eddig sírással és kevés nevetéssel csinált, mostanra fordult a helyzet, már élvezni és csak néha sír. (ha elesik vagy túl nehéz a pálya)

Töltök fel pár képet, remélem nem untatlak vele benneteket.

Kép
Ebben a házban voltak az apartmanok.

Kép
Almát vittünk a pacinak

Kép
Idén is volt az 5 napos sísuli végén verseny

Kép
Óvatosan nyomul (rám ütött és nem az apjára)

Kép
Utolsó előtti lett (díjátadás)

Kép
Egyik este hőlégballonos fesztivál volt az ablakunk alatt!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Tamara beteg lett mára, reggel 38.8 fokos láza volt, és baromi rondán köhögött, így dokibácsinál kezdünk ma. Hörghurut. Antibigyó. Mondjuk legutóbb augusztusban volt beteg, nagyon jól bírta azóta.

Szilvi81: nem jött privi, biztos elszállt az éterben :D Persze, adom a kádas cuccokat, kisuvickolom, aztán viheted is. :)

Emesedórabenceanyu: Tomi sima c-osztályba jár Linda néni az ofője. Nem tudom ismered-e.
Nagyon édesek a gyerkőceid!!!

Lola: Tomi még csak harmadikos, nem tudom 5-dikes korára is kitart-e a lendülete...
Nagyon kis ügyi Noé, meddig kell járnotok a korai-gondozóba?
Somának jobbulást!

Timi: nagyon szép Elizabet!!!

Cirmike: igen, mondta azuram, hogy megadta a számomat! :lol: De mostmár iwiwen is összekapcsolódtunk :lol: Olyan jó volt látni a képeket, amiket idetettél.

Megyek, ébredezik csajszim.

Üdv, V.erika
v.erika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?