Pagika!
Én egy hete jöttem ki a terhespathologiáról.
(most a 30.hétben vagyok, és akkor sokat keményedett a hasam, így kaptam infúzióban magnéziumot.)
Én 6 ágyas szobában voltam, de ahogy már mások is írták, van néhány 3ágyas is. Azonban a legtöbb az 6 ágyas.
A nővérek aranyosak voltak. (egy kifejezetten, szemüveges, copfos haju, nagyon kedves hangú)
A fürdők a folyosón, egész türhető! Az ágy matracával volt nekem is bajom, kissé lehetett érezni az ágy leceit...
Az egyik héten a takarítónő az olyan volt, hogy 6 után már bejött, hogy jó reggelt, és felkapcsolta a lámpát. Ez nem volt annyira kedves gesztus, de nem beszél sokat.
A következő heti az később takarít, de mindenkit kioktat!! (minek van a táska a földön? Miért mászkálunk közben, stb!!)
Reggel 6 körül jön a nővérke baba szívhangot nézni. Majd a takarító néni 8 előtt vagy után kiosztja a reggelit. 8 körül vizit.
Majd kiosztják a gyógyszereket. Aki kért, annak adtak magnéziumot. Én a sajátomat kapkodtam, mert nem az ott kapható MagneB6-ot szedtem. A többit érdemes bevinned.
Majd délben ebéd. (hétvégén már 11-kor
)
Aztán 5 előtt kiosztják a vacsit, ami szintén hideg.
Este 8 körül ismét vizit (általában az ügyeletes szokott jönni (a szülészetről, mert egyébként fent a pathologián nincs állandóan doki, csak a nővérke)
Kaja: Én nem vagyok nagyon válogatós, de egész ehető!!! A levesekben a tészta agyonfőtt, ennyi.
De néha gyümölcs, vagy gyümölcslé is van.
Külön diétásat is lehet kérni (cukros)
Reggeli általában egy zsemle, plusz vaj felvágott, vagy lekvár, vagy méz. Nekem a diétás 2 zsemle vaj kefír vagy joghurt.
A vacsi is ilyen! Tehát azt érdemes csinálni, hogy legyen bent nálad plusz felvágott, sajt, zöldségek (paprika stb), joghúrt, tej, kenyér, hogy ki tudd pótolni!! Ja, és gyümölcs!!
Lent az alaksorban van büfé, ami 3/4 6-ig nyitva van, fincsi dolgok vannak, és ha bírsz, le tudsz menni liftel.
Minden nap (hétvégén nem) megy egy újságos bácsi, nagyon aranyos.
Vannak hűtők, ahová pakolhatsz. Az ebédlőben van tv, mikró stb.
Látogatni minden nap reggel 7-től este 7-ig lehet. Szobába is be tudnak menni.
Volt olyan, akinél reggeltől estig ott volt a családja, nem szólnak érte.
Akik sokáig vannak bent, mint majd te is, nagyon összeszoknak, sokat nevetgéltek, jó volt hallani. Volt ahol kistv volt bent a szobában, biztos bevitték. Volt, amikor popcornt készítettek maguknak. Szóval barátságok szövődnek majd!!
Most ennyi jutott eszembe!