Új privát üzeneted érkezett!

Szia Annus!

Nem, nem így értettem! :oops:

Csak magamból indultam ki. A várandósság elején volt rajtam 5-6 kg súlyfelesleg, a folsav szedése miatt, ami le is ment, vissza is jött, így a 20. héten még kevesebb voltam 1 kilóval, mint ahogy indítottam, de a karácsonyi időszakban több volt a süti, így most a 27. héten az indulóhoz képest 5 kg van rajtam pluszba! Szóval még benne vagyok a normális súlykategóriában! :wink:

Remélem én is, hogy összefutunk többekkel! :)

Jóéjt!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Zsuzska20!

Megpróbálok annyi kérdésedre válaszolni, amennyire csak tudok, persze ez csak az én véleményemet és a 2008. júniusi állapotot tükrözi.

Szóval igen, a kórházba egy szép nagy pakkal kell bevonulnod. Magadnak minden cucc, a babának pelenka és a pelenkázáshoz minden, ruha neki a kórházi tartózkodás időtartamára nem kell, mert azt adnak. Minden este, fürdetéskor átöltöztetik a csöppségeket. Köldökápoláshoz adnak mindent. A picurnak ruha csak a hazamenetelhez kell, azt ráér apuka is bevinni a kórházba, ha megy értetek.

Amíg a vajúdóban vagy és a szülőszobában is veled/melletted van a cuccod, a hurcolkodásban a szülésznő és/vagy apuka segít. Szülés után a szülésznő visz fel az osztályra a pakkoddal együtt. A picurt szülés után kb. másfél óráig dédelgethetitek a szülőszobában, majd felviszik őt a csecsemőosztályra. Mivel én este szültem, nekem csak másnap reggel 6-kor hozta a babát a csecsemős nővér, de pár órát mindenképpen külön kell töltenetek, mert őt is megvizsgálják, felöltöztetik stb.

Szüléshez mindenképpen hálóing javasolt (rövid ujjú vagy ujjatlan) olyan, amit utána nem sajnálsz a kukába dobni. Szülés utánra izlés dolga, hogy pizsama vagy hálóing, de elől gombos legyen, mert az praktikus szoptatáshoz. Két papucs kell, egy fürdős, egy rendes, 2-3 törülköző, mellszívó, pár darab olyan bugyi, amit szintén nem sajnálsz esetlegesen kidobni és a legfontosabb, TENA Lady Extra betét. Ez első látásra túl nagynak tűnik, de hidd el, KELL!

Nekem a doki a varrást felszívódó varrattal készítette, nem tudom, hogy ez orvosfüggő-e. Legjobb, ha rákérdezel nála. Nekem normál szülés volt, a császármetszésről nem tudok érdemi dolgot írni.

A picur amúgy állandóan veled lehet, persze éjszakára le is adhatod a csecsemősöknél (nem fognak neki örülni). A nővéreket neked kell megkeresni, ha valami bajod van. A csecsemősök általában minden szobába bemennek napközben és válaszolnak a kérdéseidre és megmutatják az alapvető fogásokat (legalábbis nálam így volt), de ha nem, akkor bármikor kérdezhetsz tőlük. Van kedvesebb és kevésbé kedves változat is belőlük. Legtöbbet úgyis a szobatársaid tudnak segíteni, főleg ha többgyerekes mamik.

A kaja az pocsék, mindenképpen vitess be magadnak hazait.

Hát most ennyi jutott eszembe, ha még lesz valami, írok.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok

Zsuska20
ambrob mindent jól leírt
én csak annyival egészíteném ki, hogy nekem mindkettő csaszi volt, így volt varratszedés is, de engem a dokim csak varratszedés után engedett haza mind2x.
+ ha pl. szülés előtt valamiért már a pathológián lennél akkor a cuccod a pathológián marad az ágyad alatt összepakolva (mert valszeg - nálam mind2x ez is így volt - mire mész a cuccodért már lakják az ágyadat. ekkor a nővérkék segítenek, vagy volt szobatárs, rosszabb esetben a gyerekágyon találni olyan ételhordós tolikocsit és annak segítségével magad tolod át a cuccodat.

Annus11
Jóóóó dokid van!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 

 
 

Sziasztok!

Zsuzska

Kérdezted, hogy kell e mellszívó: MINDENKÉPP!!! A csecsemősök ugyan adnak kölcsön, de nagyon sokan várnak rá, így jobb, ha kéznél a saját. És vigyél hozzá egy cumisüveget is!

A gátmetszésnél engem félig felszívódó, félig hagyományos cérnával varrt a doki. A 3 hagyományos varratot a hazamenetel napján kiszedte (a szobatársaimnak vissza kellett menni pár nap múlva), a többi kb. 2 hónap alatt távozott (zuhanyozásnál, vagy a betétben találni kis darabkákat).

Nekem is a Tena extra betét vált be, de nem kell a nagy csomag. Nekem a fele megmaradt, pedig 10 nappal a szülés után még küretre is mentem, ami miatt tovább kellett a nagy betét. A Tena normál betétje már a kórházban töltött utolsó nap is elég volt.

Szerintem jó ötlet, ha a kórházi napokra valami kényelmes ruhát (pl. melegítő, hosszú ing vagy póló) viszel, mert így látogatáskor nem olyan kellemetlen az idegenek előtt mászkálni, és nem érzi "betegnek" magát az ember. Nekem a hosszú ing nagyon bevált, könnyű benne szoptatni, és eltakarta a hatalmas "pelenkát". :)

Most ennyi jutott eszembe, de ha van még kérdésed, írj nyugodtan!

Üdv:

Detti
detty74
 
 


....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.11.01 17:47-kor.
Vendég
 


Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Két hete derült ki, hogy három pocaklakóm van, így az eredeti helyi (kecskeméti) kórház helyett Pesten fogok szülni a II. számúban. Az orvosom dr. Valent Sándor. És mivel veszélyeztetett terhes vagyok a három babával már a 20.-24. héttől be kell feküdnöm.
Kérdésem az lenne, hogy milyenek a sima kórtermek (szóval ahol még nincs baba velünk), hány ágyasak vannak, hogy néznek ki, mit vigyek magammal? Remélem jó sok hetet el kell töltenem itt (mivel a lényeg, hogy minél tovább benn maradjanak a pindurkák), és szeretnék felkészülni rá.
Próbáltam olvasgatni,mit írtatok eddig, de rengeteg a hozzászólás, és ált. csak a baba-mama szobákról olvastam. A sima kórtermekbe bejöhet látogató? És mit lehet tenni a lopások ellen? Fura, mert itt Kecskeméten nem kellett ilyentől tartani (pedig itt még a sötétebb bőrűek is túlnyomó többségben vannak).
Előre is köszönöm a válaszokat!

Kép
pagika
 
 


Szia pagika!
Én ugyan csak 2 napot töltöttem a pathológián mindkét babámmal,mert túl voltam a kiírt időponton,de gondoltam azért leírom amit tapasztaltam és amit régebben ott fekvő kismamiktól hallottam!Nem egy öt csillagos hotel az biztos,de velem(és ez persze csak az én tapasztalatom) az ott dolgozó nővérek,szülésznők rendesek,segítőkészek voltak!A szobatársak is jók voltak és nekem úgy tűnt hogy akik ott voltak régebb óta (hasonlóan pl.ikres kismamik) már szinte baráti viszonyt alakítottak ki a nővérekkel!Amit jónak tartottam,mert biztos aki hosszabb időt ott tölt nem lehet olyan könnyű(ámbár persze valóban a babák a legfontosabbak)!Remélem lesz valaki akinek több tapasztalata van az ott eltöltött időről és ír majd neked róla!
Minden jót kívánok neked és vigyázz nagyon a pocaklakókra! :D
belluska
 
 


Sziasztok!
Eddig is olvastalak Titeket, amit nagyon élveztem, de most már írok is, ha nem zavar. Végre itthon vagyok, úgyhogy több időm van a gép előtt ülni.
Én is a klinikán fogok szülni, Timmermann doktor úrnál, most töltöttem be a 30. hetet. Bár Ádám a mérete szerint 32. hetet tapossa. Ha jól olvasom, akkor orelle-lel majd egyidőben leszünk bent. Én is most készülök felhívni Gönczi Katát, talán most már itt az ideje.

Remélem, befogadtok:-)
Addig is, mindenkinek minden jót kívánok!!!!
francestz
 
 


Sziasztok

Pagika
én mindkét kisfickó születése előtt 3-4 hetet töltöttem a pathológián =(ugyanaz a kórterem, ugyanaz az ágy = mondta is a dokim hogy már bérletem van ide)
a nővérkék: melyik milyen, általában OK, segítőkészek,
az osztályra bemehetnek a látogatók, a szobába is, de persze egyszerre csak 1-2 max 3 látogató,
a lényeg úgyis a szobatársaid lesznek, hogy milyenek, akikből lesz jó néhány, nekem mindkét alkalommal volt min. 10-12 ha nem több, mert utána már nem számoltam.
Lopások ellen Te egyedül nem tudsz csak annyit tenni, hogy ha van is bent nálad olyan dolog akkor ha bárhova mész viszed magaddal, én is ezt csináltam, vagy nálunk úgy volt, hogy soha sem hagytuk totál üresen a szobát, 1 ember mindig bent maradt, nekem szerencsére mind2x jó szobatársaim voltak, igaz volt hogy bekerültek nőgyógyászatisok is (mikor ott már nem volt hely pl. olyanok akiknek abortus-t csináltak stb.) ugyhogy van, hogy vegyesek a szobatársak, vagy volt olyan is hogy már megszült mamik kerültek vissza, mikor a gyerekágyon nem volt hely, de ők ilyenkor nem kapják meg a babákat,
itt csak 5 ágyas szobák vannak, wc-fürdő a folyosón, mikor milyen állapotban, ha minden igaz akkor a szobákban a villanyvezetékeket és a villágítást már megcsinálták, mert még 2007októberében katasztrófa volt,
hogy mit vigyél magaddal: mindent amire szükséged van, még akár gyógyszereket is, pl. vas, MagneB6, mert ha több napos ünnep van akkor lehet hogy már a 2. nap ezekből nincsen (tapasztalat), nekem mind2x ezek miatt rengeteg cuccom volt,
és persze vigyél magadnak olvasni valót is, igaz a kórház területén van újságos is, de téged nem bizti, hogy egy idő után kiengednek az ágyikódból, ja és az ágyak nem igazán kényelmesek, és általában szólni kell azért hogy mondjuk 1 hét (napi 24órás ágyhasználat után) ha lehetséges húzzanak ágyneműt
ja és arra készülj fel, hogy van 1 olyan takarítónő (lehet hogy mikor te bent leszel épp máshova lesz beosztva) aki már reggel fél6-kor kivágja az ajtót és takarít és közbe dumál hangosan és az emberekre akarja erőltetni a kávéját (nekem mind2x volt hozá sajna szerencsém),
és arra készülj fel hogy gatyarohasztó meleg szokott lenni (én nyár kivételével minden évszakban voltam, és mindig meglehetett sülni, úgyhogy lenge és kényelmes ruhákat vigyél magaddal!!
Ha bármi kérdésed van nyugodtan kérdezz!!!

Szia

Erika

És gratula a 3 babához!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
spontán babák??????????

Kép

Kép
erika13
 
 


Szia Francestz!

Üdvözlünk a fórumban! :) Még jó, hogy nem zavar senkit, hogy itt vagy köztünk!
Remélem még jókat tanácskozunk itt!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Szia ERika!
Igen, spontán babák, s ráadásul két hónap alatt sikerült összehozni!
Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél ezekkel az infokkal. Azt hiszem lassan el is kezdem összeírni, mit kell majd bevinnem magammal. Jó nagy csomagom lesz, az tuti, de akkor semmi értékeset nem fogok magammal vinni. Ettől tartok azért, mármint a lopásoktól.
A wc, fürdő hogy néz ki? Csak mert Kecskeméten elég géz. Van három wc, elég szörnyű állapotban, de azt még úgy ahogy takarítják. De a tusoló! Abból is három van, függöny, vagy ilyesmi nincs, ezer éves tálcák, ezeréves zuhanyrózsák, amiknek a gumicsöve meg van keményedve, ezért ha le akarod rakni, el kell zárnod, hogy ne essen le, attól a kis nyomástól, ami benne uralkodik.

Kép
pagika
 
 


Folytatom, csak közbe jött valami. Szóval még a takarítónőt akartam kérdezni, hogy hogy nem vágtátok ki?
És az ágyak miért nem kényelmesek? Túl puhák, ki vannak feküdve? És kétágyas szobák nincsesnek? Én úgy hallottam van az is?
Na, most úgy néz ki, mégis mennem kell! Köszönöm a választ!

Kép
pagika
 
 


Sziasztok,

Akkor vigyünk mellszívót?! Mindenki mást mond, már nem tudom hogy kire hallgasunk. Ti elektromosat vesztek vagy kézit? ezt sem tudom eldönteni, persze az ár külömbség elég nagy, de kinek mi vált be?!
Én Április 1.-re vagyok ugye kiírva, de március végére várható Sára baba.
Ti miben fogjátok haza vinni a babátokat. Mit hallotatok? rugiban vagy lehet kétrészesben? Mi a kényelmeseb a babának, gondolom a rugi.

Pagika, nem semmi 3 baba, azért biztos valahol jó, de valahol nem irigyellek, mekkora teher lesz majd a hasadnak. Meg utána is nagyon nehéz lesz.
Nekem lombik és én sem féltem hogy netán három lesz.
De már biztos hogy mind a 3 ott van? Mert még nagyon korai. Vigyázz magatokra nagyon, sokat pihenj.
lili&ana
 
 


Sziasztok!

Mellszívó ügyben:

A nővéremnek van 2 csemetéje és mind a kettőt sokáig szoptatta, de ő egy "tejcsárda" volt, mert etetés után is képes volt még majd egy litert lefejni. Ő kézit használt, és nekem már ajánlotta, hogy elektromosat vegyek, mert neki ínhüvelygyulladása lett a pumpálástól.

Az a betűvel kezdődő nagy márkát viszont nem ajánlotta, mert ahhoz nem csatlakoztathatóak csak az a-s tejtartók és cumisüvegek, míg az m betűvel kezdődő márkához a legtöbb kapható jó.

Na ez érdekes lett, de nem mertem márkanevet írni, így ha valaki még nem jött volna rá, hogy melyik két márkára gondoltam, akkor kérdezzen bátran és szívesen megírom privátba! :wink:

Pagika!
Gratula a 3 pocaklakóhoz! Kívánom, hogy legyen szép hosszú, és problémamentes a várandósságod!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok,
pagika, én is gratulálok a babákhoz (persze mindenkinek gratulálok a saját babájához is :) )! Klassz, hogy spontán... nem akartok lottózni? Kb annyi az esélye az ötösnek, mint a spontán 3 babának :)
francestz! szia!!! majd számolj be légy szíves, hogy mi volt a benyomásod Gönczi Katáról.
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Gratulálok a pocaklalókhoz, irigykedve olvaslak benneteket. A kisebbik lányom 2,5 éves úgyhogy nem túl frissek az infoim, de a pathológián volt szerencsém feküdni és persze a babócám születése után a gyerekágyas részlegen is.

Pagika!
Gratula a 3 kismanóhoz, vigyázzatok magatokra. Szóval a pathológián sok 5 ágyas kórterem van és ha jól emlékszem két 3 ágyas, de ott mindig a profok saját kismamái voltak. A mosdó elég tűrhető, persze kisebb-nagyobb higiéniás problémák voltak, de ezt inkább a bent fekvők okozták. Elég régen feküldtem bent (2006. nyarán) de akkor is elég sok rokon ki-be mászkált, így mindig maradt valaki a kórteremben. Biztos ami biztos alapon napi pár száz forint és a telefon volt csak nálam. Ileltve azt is mindig vittem magammal. Változó volt a szobatársak összetétele is, bizony a kisebbséghez néha igen sok vendég érkezett, akkoriban a nővérek nem mertek szólni. Köztük is volt kedvesebb és mogorvább is. Ami szinte az egész szobát kiakasztotta az a vizit volt. Mindegyik nap mást mondott a prof, illetve felváltva viziteltek és bizony volt aki sírt utána. Nagyon fontos hogy legyen saját dokik és figyeljen is rád, arra hallgass. A takarítónő egy kész hárpia. Engem felkészítettek rá, ha kávét veszek tőle az a benti lőty és 100 ft-ért adta egy kis benti tejjel felhígítva, ha egyszer veszel legközelebb naponta hozza 2-3 alkalommal. Persze nem vettem ezért minden hajnalban fél 6-kor a fejem felett letörölte jó hangosan a lámpát. Egyszerűen nem kell vele foglalkozni, minnél kevesebbet kell vele kommunikálni. Mindenkitől mindent elkunyerált, ételt, gyümölcsöt és elég pofátlanul.
Röviden ennyi.
Mégeygszer mindenkinem nagy gratula a manókhoz, jó babázást.
Üdv Andi

Kép
andusz
 
 


Sziasztok

Pagika
akkor Ti nagyon nagyon ügyik voltatok
és én meg nagyon nagyon irigy :oops:
WC+fürdő: hát mit is írja :shock: a tisztasága sokban függ ügye a kismamiktól is, mert van aki le sem húzza, pedig volt hogy már ki is írtuk, hogy a WC-t tessék lehúzni, van aki mellé (és nem érdekelte), volt aki ott cigizett stb. stb.
ágyak: régiek, de a lényeg a szivacs: sz.....r általában, párna: szerencse kérdése, hogy milyet kapsz, ha akarsz vihetsz is be
szobák: 5 ágyasak és 3 ágyasak

Lili&ana
mellszívó: nekem volt elektromos is és kézi is, nekem a kézi jobban szívott - ezt a klinikán vettem 5.000Ft-ért (2007. októberében)
a babát olyan ruhában viszitek haza, amilyenben szeretnétek, Te fogod felöltöztetni bent a szobában!

Andusz
takarítónő: :x , mikor én voltam szerencséjére nem kunyerált senkitől, de 2 hét kellett neki hogy megértse, hogy én nem kávézom, mondjuk én nem is beszéltem ezenkívűl vele semmit

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
Köszi a gratulákat, hát lottózok, de az nem akar bejönni! :lol:

A mellszívóhoz: a nővérem is azt mondta, neki a kézi jobban bejött, csak abba meg hamar elfárad az ember keze. Szóval kinek melyik jön be. De úgy tudom, elektromosat (iparit ) lehet bérelni is. Bár ebbe nem vagyok tapasztalt.

Szóval akkor azért elviselhető a kórház, próbálok a legrosszabbra inkább felkészülni, és akkor talán kellemesen csalódok. :)
De ezt a kávés dolgot nem értem, ott nincs tea, tejes kávé és tej? Itt Kecskeméten minden reggel hozták és minden bennfekvő kimehetett tölthetett, amennyit akart. (persze ingyen)

A vizitekből is megjöttem már.... De most legalább nem azt fogom várni, hogy mikor engednek haza. :D

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
pagika
 
 


Sziasztok!

Pagica
Én is gratulálok a babákhoz, vigyázz nagyon magatokra!

A mellszívóról annyit, hogy nekem volt/van szerencsém a kézi és a gépi mellszívóhoz is, mert a babám 3 hetes korától nem tud szopizni, így a lefejt anyatejet kapja cumisüvegből. Az "a" betűs (miért nem lehet leírni a márka nevet?) kézivel kezdtem, de mivel napi 6-7-szer használom, néha egy órán át, nagyon hamar ínhüvelygyulladásom lett. A gépi nekem ugyanolyan jól leszívja, de nagyon sokat kell masszírozni, "gyúrni" a mellem, amitől a kezeim szintén fájnak. Így kb. 40 perc alatt tudom kiüríteni a ciciket. A kórházba azért a gépit nem vinném be, de a gépihez tartozéknak adják a kézi fejéshez szükséges alkatrészeket is, így végülis kettő az egyben.
A gépi bérlése általában 180-230 Ft/nap (az interneten néztem), de nekünk jobban megérte megvenni (31.990 Ft-ért), mert nagyon sokáig kell használni. Igaz, állítólag hatékonyabbak a bérelhetők.

A kávés nővérnél a kávé októberben 200 Ft volt, de szerintem nem a benti kávét adta el, annál sokkal jobb volt. Viszont tejet sokszor tőlünk kunyerált. Mi inkább csak nevettünk rajta, velünk nem volt bunkó vagy ilyesmi, igaz, nem is akartunk vele nagyon beszélgetni.
Persze, hogy van tejeskávé, tea, és az ingyen van. Csak ezért a külön, frissen lefőzött kávéért kért pénzt a csaj.

Jó hétvégét mindenkinek!

Detti
detty74
 
 


Sziasztok,

Hát akkor maradok az elektromosnál, amúgy ki lehet mondani a márka nevet Avent. Amúgy a cumisüvegeket is ebből a márkából vettem, így csak ezt fogom tudni használni, mivelmásik márkáju mellszívóhoz nem tudom az üveget hozzá fogatni.

Én csak a nőgyógyászati részren voltam, iszonyu a kaja tényleg, én is a férjemnek mondtam, hogy hozzon be minden nap ebédet meg hozott szennvicsnek valót, reggelire meg vacsira. Ott sem nagyon takarítottak, de végülis kibirtuk, az a lényeg hogy akikkel együtt leszünk egy szobában ők is olyanok legyenekmint mi. Én mindenesetre viszek törlőkendőt Domestos-t, meg prontosat és le törlök mindent, mert tényleg nagyon koszos volt ott minden.
Én javaslom nektek is, hogy vigyetek.

Már nagyon várom amugy mondjukmég 9 hét van hátra hétfőtől.
És tényleg még melegítő fajtát is vigyetek hogy ne legyen korház hangulatotok.Én vittem mikor bent feküdtem, és nagyon jó volt.
A nőgyógyászaton nagyon aranyosak voltak a nővérek,most is találkoztam az egyikkel és Tőle kérdezgettem a fizetős szobákat, hogy megéri-e. Ő is azt mondta, hogy az a rossz hogy le kell vinni a babát hogyha valami kell. Veled pedig Ők foglalkoznak. De külön vagy és jöhet bárki hozzád látogatóba és a baba is ott van veled, és egésznap ott lehet veled valaki.

De szerintem sokkal jobb azért társaságban lenni, általában figyelnek arra hogy kivel rakják össze a kismamákat.

Szóval remélem találkozunk bent.
lili&ana
 
 


Sziasztok

Kávé: mikor én voltam bent akkor a takarítónő főzte a kávé és adta el

Pagika: reggelihez adnak teját, tejeskávét, tej: csak a cukrosoknak van + van nekik üres tea is,
a klinikán ezt csak reggel kapod meg a reggelihez mikor osztják, később pedig azt iszol amid van, itt továbbiakban nincs arra mód, hogy magad kiszolgáld,
amúgy lent az aula részben van kávés autómata amiben van 1-2 dolog, a büfé pedig elég drága, de aki hosszabban bent időzik az néha lecsábúl, vagy ha jó idő van akkor ügye néha le is megy az ember sétálni, és volt hogy ilyenkor valaki lement "sétálni" a szobából és kiment a kisboltba, vagy pizzériába és vitt be kajcsit a többieknek is :wink:
és ügye azért jó ha rendszeresen vannak látogatóid, akik azért ellátnak némi friss kajcsival, mert amit bent adnak az (nem egyszer volt - nálam rendszeresen- hogy a felvágottat a macskáknak dobáltam-tuk le, van vagy 8-10 macsek arra.

sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Húha! Akkor még rosszabbra kellene felkészülnöm,mint a kecskeméti kórház..... :(
Na, nem baj, majd csak eltelik az a pár hónap.... :lol: :cry: :cry: :cry:
Inkább mindig a babáimra gondolok, az jó érzéssel tölt el! Csak pozitívan!!!

Kép
pagika
 
 


Huuu,jó sokat termeltetek!
Mi Sopronban voltunk pár napot,nagyon jó volt!!!!Kár h haza kellett jönni!

Pagika!

Gratula az ikrekhez!!!Mi nagyon szerettünk volna ikreket,persze elég lett volna a 2 baba egyszerre :lol: Kicsit csalódottak is voltunk amikor nem láttak másik babát :wink: :lol: Na de majd a köv terhességnél remélem sikerül 8) Mielött befektetnek majd szólj!Én itt lakom 5 perce,ha nagyon unatkozol majd meglátogatlak :wink: Mondjuk akkor már hetente kell járnom úgyis az NSTre...

Francestz!
Neked is üdv itt!!Akkor szép nagy babád van ezek szerint :wink: És tök szép nevet választottatok.Még az ovis szerelmemet hívták így 8)

annus11
 
 


Sziasztok,

Meg tudnátok mondani, hogy holnap milyen előadás lesz a szülésről?! Mert akkor el mennék, meg szerintem tornára is fogok menni, valaki jön közületek?!
lili&ana
 
 


....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.11.01 17:47-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Én megyek holnap tornára is, meg felkészítőre is. Remélem, hogy találkozunk!

Szép napot nektek!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Én is megyek holnap!De csak a felkészítőre!
Nem garantálom hogy felismerek bárkit is,de ha esetleg vki rámismer nyugodtan szólítson le :lol:

annus11
 
 


Pagika!
Én egy hete jöttem ki a terhespathologiáról.
(most a 30.hétben vagyok, és akkor sokat keményedett a hasam, így kaptam infúzióban magnéziumot.)
Én 6 ágyas szobában voltam, de ahogy már mások is írták, van néhány 3ágyas is. Azonban a legtöbb az 6 ágyas.
A nővérek aranyosak voltak. (egy kifejezetten, szemüveges, copfos haju, nagyon kedves hangú)
A fürdők a folyosón, egész türhető! Az ágy matracával volt nekem is bajom, kissé lehetett érezni az ágy leceit... :(
Az egyik héten a takarítónő az olyan volt, hogy 6 után már bejött, hogy jó reggelt, és felkapcsolta a lámpát. Ez nem volt annyira kedves gesztus, de nem beszél sokat.
A következő heti az később takarít, de mindenkit kioktat!! (minek van a táska a földön? Miért mászkálunk közben, stb!!)
Reggel 6 körül jön a nővérke baba szívhangot nézni. Majd a takarító néni 8 előtt vagy után kiosztja a reggelit. 8 körül vizit.
Majd kiosztják a gyógyszereket. Aki kért, annak adtak magnéziumot. Én a sajátomat kapkodtam, mert nem az ott kapható MagneB6-ot szedtem. A többit érdemes bevinned.
Majd délben ebéd. (hétvégén már 11-kor :? )
Aztán 5 előtt kiosztják a vacsit, ami szintén hideg.
Este 8 körül ismét vizit (általában az ügyeletes szokott jönni (a szülészetről, mert egyébként fent a pathologián nincs állandóan doki, csak a nővérke)
Kaja: Én nem vagyok nagyon válogatós, de egész ehető!!! A levesekben a tészta agyonfőtt, ennyi.
De néha gyümölcs, vagy gyümölcslé is van.
Külön diétásat is lehet kérni (cukros)
Reggeli általában egy zsemle, plusz vaj felvágott, vagy lekvár, vagy méz. Nekem a diétás 2 zsemle vaj kefír vagy joghurt.
A vacsi is ilyen! Tehát azt érdemes csinálni, hogy legyen bent nálad plusz felvágott, sajt, zöldségek (paprika stb), joghúrt, tej, kenyér, hogy ki tudd pótolni!! Ja, és gyümölcs!!
Lent az alaksorban van büfé, ami 3/4 6-ig nyitva van, fincsi dolgok vannak, és ha bírsz, le tudsz menni liftel.
Minden nap (hétvégén nem) megy egy újságos bácsi, nagyon aranyos.
Vannak hűtők, ahová pakolhatsz. Az ebédlőben van tv, mikró stb.
Látogatni minden nap reggel 7-től este 7-ig lehet. Szobába is be tudnak menni.
Volt olyan, akinél reggeltől estig ott volt a családja, nem szólnak érte.
Akik sokáig vannak bent, mint majd te is, nagyon összeszoknak, sokat nevetgéltek, jó volt hallani. Volt ahol kistv volt bent a szobában, biztos bevitték. Volt, amikor popcornt készítettek maguknak. Szóval barátságok szövődnek majd!!
Most ennyi jutott eszembe!

Kép

Kép
eda7
 
 


Sziasztok!
Én is nemrég voltam a pathológián. A CTG-vel szemközti szoba 2 ágyas, a mellette lévő 3 ágyas, ezekre ki is van írva, hogy nem OEP által támogatottak, de tumultus idején a 3 ágyasba is raktak boldog boldogtalant :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


JA!
A kávét áruló takarító néni a gyermekágyra volt beosztva ! Bár szerencsém volt, amikor én voltam bent szabin volt a lelkem... Legalább a fiam nem sérült mentálisan a hangját hallva... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok,

A takarítónó tényleg gáz, a kávéjával és a reggeli ébresztésével együtt. De jobban jársz ha kinyitod a szemed, amg ott van, mert tuti ő is hazavisz ezt-azt. Nekem pl. egyszer kint maradt az asztalomon egy kétszázas, és egyből kiszúrta, ha nem mozdulok meg tuti el is tűnik.

Mellszívó
Vigyetek mellsszívót, mert a csecsemősök egyszer(!!!) odaadják, de utána elvárják, hogy megvedd tőlük. Az árra már nem emlékszem, de nem olcsó az tuti.
Gépit ha elmész akkor is lehet tőlük bérelni, úgy emlékszem. De bababoltban is lehet bérelni mellszívót, sőt mérleget is inkább onnét béreljetek, mert a kórházban a régi zöldséges mérlegeket adják és nem mai modern digitálisat.
Szerintem az Avent nagyon praktikus, mert a különböző darabok nagyon jól összepasszolnak pl. ha mellszvó tetejét letekered, akkor rá tudod rakni a cumit, vagy egyből le tudod fagyasztani anélkül, hogy átöntögetnéd bármibe. Minden darab összepasszol és nagyon sokáig lehet használni, ha jön a főzelékes korszak akkor is nagyon jó abban tárolni, hordozni a kaját ha mentek valahová. Nekem kézi van (Avent ISIS), de sokáig nem használtam mert egyik gyereknél sem volt sokáig tejem sajna, ha kell valakinek szívesen eladom olcsón, ha ír e-mailt, még a doboza is megvan annyira keveset használtam.

Ezen kívül még rátok fognak próbálni sózni egy csomó mindent pl. cumit, légzésfigyelőt, sterilizálót, bimbóvédőt stb. ami szerintem nem túl jó. Szóval vásároljatok be mindent előre!!! Pl. szobatársamnál ezt mondta a csecsemős: "Anyuka, magának nem jó a mellbimbója, had adjak el magának egy bimbóvédőt!" elszaladt és hozta is, csajszi meg se kérdezhette, hogy mégis mennyibe kerül, mert már rakta is rá a mellére és utána mégsem mondhatja, hogy "köszönöm, nem kérem". Ez engem a mostani szülésemnél kicsit zavart, mert korábban nem volt ilyen.

Menjetek a szülés felkésztő után tornára is, mert ez nem fogyis torna, hanem olyan ahol olyan gyakorlatokat csináltok, ami segíthet a szülésnél pl. ellazít, levegővételek stb. nagyon tudom ajánlani :) , és egy nagyon szimpi rendes csajszi tartja. Na jó a körülmények nem a legjobbak, de legalább hozzászoktok egy kicsit a kórház hangulatához. :wink:

Jó pocakoskodást,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok

Mágnes
Nagy Nagy Gratula Beni babához!!!!!!!
Nagy leányzó hogy fogadta a kistesót????
takarítónő: mikor Áron született akkor is a gyerekágyon volt

amúgy mikor Ákossal voltan 2006 januárjában a pathológián akkor már 1/2 6-kor jött, a kedves kismamik nagy sajnálatára!!!!!!

Mellszívó: kézi = klinikán még 2007 októberében 5000Ft volt

Hálistennek 2007 októberében még nem tukmáltak a kismamikra semmit, pedig nekünk a zárón is rajta volt, hogy légzésfigyelő kell, Áronkámnak születésekor rákellett segíteni, és a klinikán adtak is alá.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika:
Ákosnak boldog szülinapot kívánunk :)

Anna nagyon jól fogadta Benit, aggódik érte, ha sír, folyton felemelné, puszilgatja, simogatja :) Segít etetni, pelenkázni, fürdetni. Egy szavam sem lehet :)

Az én fiam arcára is kentek a klinikán egy krémet, ami: szuper krém, és meglátja Anya, pár nap alatt rendbehozza a gyerek arcát, persze nem akarom költségekbe verni... Persze Anya megvette a potom 2500 ft-os krémet, mert a gyerekért bármit.. Úgy tünkrevágta Beni arcát, hogy azt hittem örökre meglátszik majd, bőgtem, mint egy gyerek...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Na én megintnem jutottam el a felkészítőre :twisted:
Ma voltam cukorterhelésen meg uhn!
Iza már kb 940 g!Minde oké nála :wink: De ezt az éhezést rosszul viseltem....Remélem minden oké lesz a cukrommal,mert én nem bírom ki ezt a fél napos éheztetést :roll: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok

Annus11
félnapos éheztetést??????????
miért fél napos?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok,

Végülis én sem tudta el menni. De jövőhéten elszeretnék jutni már.

Annus neharagudj de nem tudom hanyadik hétben jársz?! Gondolom a 24.ben ha cukorterhelésre mentél?!
Én ahhoz képest jól bírtam, limonádét csináltattam a a cukorból amit meg kellett inni. Úgy ki is lehetet bírni, csak a várakozással volt bajom. Unatkoztam.
Hát tényleg jobb ha mindent beviszünk mikor megyünk szülni.

Azt nem értem, mikor szülünk miért nem adnak háloinget a szüléshez, miért nekünk kellolyat vinni amit nem sajnálunk utána kidobni.
Meg ugye lehet használni a zuhanyzót, megha tényleg teljesen "pecsétes" lesz az ember úgysem birja ki hogy olyan "koszosan" legyen, akkor nem lehet esetleg kérni háloinget a szüléshez?!

A Vajudó szobában azt mondták hogy 6 ágyas szobák vannak az nem zavaró, pláne akkor mikor a férjem is bent lesz, másnak ez nem zavaró? Ti hogy voltatok evvel?!
lili&ana
 
 


Sziasztok!

Nem kell feltétlenül kidobni a hálóinget. Nekem csak akkor lett egy kicsit piszkos, amikor a lányomat a hasamra tették, közvetlenül azután, hogy kivették belőlem. Egyébként csak az izzadságtól lett nedves, és mindent ki lehetett mosni belőle. Azóta is használom, és mindig a lányom születése jut róla az eszembe. :)

Zuhanyozni vajúdás közben csak akkor lehet, ha nem kell monitorozni a baba szívhangját. Én sajnos nem kelhettem fel egy pillanatra sem a szülőágyról. A szülés után, mielőtt a gátmetszést összevarrják, a szülésznő nagyon alaposan lemos, így nem leszel "koszos", de szülés után nem szabad zuhanyozni jó pár órán át :( Egyébként én annyira elfáradtam a szülés után, hogy nem is bírtam volna zuhanyozni. Este 11-re kerültem fel a gyerekágyra és csak dél felé engedték, hogy lezuhanyozzak, és a gát tájékát amúgy is csak vízzel lehetett lemosni.

Én úgy emlékszem, hogy a vajúdóban 8 ágy volt, de csak ketten voltunk, és a másik lánynak programozott császára volt, így csak én vajúdtam. Az apukákat minden vizsgálatkor kiküldik (akár mást vizsgálnak, akár a feleséget), így nem volt zavaró. Én egyébként két órát sem töltöttem a vajúdóban, és még a saját lábamon mentem át a szülőszobára. Mire a férjem visszajött a csomagokkal (csak CTG-re mentünk, nem tudtuk, hogy már ott tartanak szülni is), én már a szülőszobában vajúdtam.
Nem tudom, hogy a többi anyuka hogy emlékszik, de szerintem amikor már a szülésre kerül a sor, az emberből minden zavartság eltűnik, és csak a babára és magára koncentrál.

Üdv:

Detti
detty74
 
 


Sziasztok!

Én eljutottam a tornára is és a felkészítőre is! :)

Mind a kettő nagyon jó volt!

A torna nem a súlyok lemozgására irányul, hanem ma pl. a derékfájás ellen, és annak lágy erősítéséért volt. Nagyon jól esett és jó hangulatban telt!

Ma kaptunk egy papírt a szülőszobai, gyerekágyas és baba csomagról. Ha lesz holnap egy kis energiám, akkor begépelem. Ez tök alap csomaghoz szükséges dolgokat tartalmaz.
Itt szülőszobára viendő csomagban ruhaként nem ír hálóinget, csak köntöst, papucsot, de valószínű, hogy a kismamák azért ajánlanak hálóinget, amit aztán nem sajnálsz kidobni, mert kényelmesebb viselet. Én a magam részéről, ha adnának is, szívesebben viselném (és remélem fogom is) a saját hálóruhámat, ami olyan anyagú, szabású, amit szeretek és nem az jár majd a fejemben, hogy "hú de kemény ez a ruha, dörzsöl itt, dörzsöl ott" (volt már "szerencsém" viselni ilyet, nem jó). Emellett pedig ugye én mostam ki, olyan öblítővel, amilyet szeretek. :wink:

A dietetikus nő, nagyon aranyos volt. Elmondott egy csomó dolgot. Beszélgetős alkalom volt, ahol, mindenki feltehette a kérdéseit és választ is kapott rájuk. A végén megadta az elérhetőséget és mondta, hogy bátran keressük, ha kérdésünk van, vagy valami miatt egyéni diétára szorulunk!

Én tegnap voltam cukorterhelésen, ami először a 16-18. héten, majd a 26. héten kell megtörténjen hivatalosan. Én kicsit kicsúsztattam a 28. hétre, de nem baj, azt mondták, hogy belefér! :oops:
Szóval megértem a nehezen tűrést, mert délre értünk haza a férjemmel (aki ment vissza dolgozni), én meg 12h-tól 17h-ig aludtam, annyira kimerültem! :roll:

Mindenkinek szép estét!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!
Sajnos én sem jutottam el a mai felkészítőre. De a filmvetítős keddre mindenképp megyek.
Dóra! Nagyon klassz lenne, ha be tudnád gépelni a "csomag" tartalmára vonatkozó listát. Persze csak ha nem nagy fáradság... Köszönöm előre is.
üdv, o
orelle
 
 


Dóri!

Tök jó lenne ha megosztanád velünk amiket adtak!

Én a 27.hetet kezdtem most,engem ekkor küldött a doki a cukorterhelére.Amúgy mondta vki(nem tudom h mennyire igaz)hogy túl hamar sem szabad menni,mrt attól h mondjuk a 23.héten oké a cukrod,a 28.ra már lehet baj.De ennek is van egy intervallum amikor szokták nézni,szerintem doki függő h ki mikor megy.
Ma kicsit csúszásban voltak a laborban,fél9kor kerültem be...fél11 körül vették le a másodikat,így mire hazasétáltam már majdnem 11 volt...Sajna én reggeli nélkül nem tudok elindulni sehova...

Hát én ma annyira nem voltam jól,hogy délután kicsit elájultam...de baba mozog rendesen.Mindenesetre holnap lehet bemegyek a dokimhoz...
Apcim amúgy elkapott,mert mondtam neki h ebből ájulás lesz.Ja és vmi hascsikarásom volt vagy bélgörcs vagy nem tom mi.A lényeg h wczésnél lettem rosszul :roll:
Kezdek aggódni h ebből nem lesz természetes szülés....pedig Iza már szépen fejvégű,kis feje épp középen van,nyomogatja is a hólyagomat rendesen :wink:

annus11
 
 


Furcsa, hogy a hálóing nem szerepel a listán. Én októberben direkt rákérdeztem, és azt mondták, hozzak, mert a kórház már nem tud adni. Nem olyan régen még tudott, és lehet, hogy a lista még abból az időből való. Szerintem vigyetek, mert nem jó az ilyen meglepetés vajúdás/szülés közben.

Detti
detty74
 
 


Sziasztok!

Hálóing az tényleg kell, mert nem tudnak adni.

Nekem, több órát kellett eltöltenem a vajúdóban, főleg azért, mert azon a napon a klinikán 21 picur született, az átlagos 8-10 manóval szemben. A vajúdás alatt lehet zuhanyozni, SŐT! Nagyon ajánlják, mert ellazítja a meleg víz az izomzatot, ezzel segítve a tágulást. Engem ez mentett meg a császármetszéstől, több mint egy órán keresztül áztam a meleg víz alatt. Persze az egésszel eltöltött idő így is 13 órára jött ki. Adnak alád egy nagy gumilabdát, azon üldögélve áztathatod magad. A szülés+varrás után a szülésznő szépen lemosdat,segít átöltözni és ha kell, tolókocsiban felvisz az osztályra az összes cuccoddal együtt. Nekem azt mondták, hogy szülés után min. 6 órát kell várni a fürdéssel.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok,

a tornáról és a felkészítőről tudnátok írni kicsit több infót? Hol kell jelentkezni, helyileg hol tartják, mennyibe kerül, stb.

előre is köszi
Fitie
fitie
 
 


....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.11.01 17:47-kor.
Vendég
 


Zsuzska

köszönöm a gyors választ :) remélem jövő héten lesz időm beugrani és megnézni

üdv
Fitie
fitie
 
 


Sziasztok!

Tegnap ígértem:

Mit hozzunk a kórházba?

Mama csomag:
1. Szülőszobai csomag:
- személyi igazolvány, várandós könyv, TAJ kártya
- köntös, papucs
- törölköző, tisztálkodási szerek, WC PAPÍR, van mód zuhanyozásra a vajúdás alatt
- citrom, szőlőcukor megengedett
- apának: papucs, dobozos üdítő, keksz, ropi vagy amit könnyen,
gyorsan el tud fogyasztani
- lehet hozni fényképezőgépet, videofelvevőt, walkmant, CD lemezt


2. Gyermekágyas csomag:
- hálóing, pizsama, köntös, papucs, fehérnemű
-tisztálkodási szerek, törölközők, WCpapír, vastag nagy intimbetét- ezt adnak a gyemekágyas osztályon is
-szénsavmentes folyadék
- ha van otthon mellszívó be lehet hozni

Baba csomag:
Csak a hazamenetelkor kell behozni!
- pelenka
- kising, rékli
- rugdalózó /56-60/
- időjárásnak megfelelő vastagabb kabát, pólya, pléd, bundazsák
- egy vékony /nyáron/ vagy egy vastagabb pamut, kötött sapka

Kérjük a klinikára ne hozzon nagyobb értéket!

Majd kézzel hozzábiggyesztve:
+ PAPÍR PELENKA és BETÉT


Bocsánat, ha félreérthető voltam. Nem mondtam, hogy adnak hálóinget (valószínűleg nem adnak), nem beszéltünk a csomagokról semmit, csak a papírt kaptunk, szószerint ez volt rajta. De látszik rajta, hogy nem frissített változat, így javaslom, hogy a szülésznőjével mindenki egyeztessen, hogy pontos legyen a csomagja és annyit tudok tenni, hogy rákérdezek a tanfolyamon jövő héten, hogy "hogy is van ez?". Én már "józan paraszti ésszel" is kiegészítettem egy rakat dologgal. :wink:

Orelle!
Akkor remélem a jövőhéten összefutunk!

Annus!
Remélem mostmár jobban vagy! Mit mondott a dokid?

Fitie!
A torna minden kedden 13h-tól indul a II-es számún, a könyvtárban (a főbejárattal szenben induló folyosón az első ajtó balra, ez egy kipárnázott ajtó, ez mögött van a könyvtár :) ). Egy kedves gyógytornászlány tartja. Nagyon röstellem, de nem tudtam megjegyezni a nevét, mert nagyon rossza névmemóriám! :oops: 14h-ig tart, nem volt fárasztó.
A mozgásokat hátonfekve és négykézláb térdelve csináltuk.
A torna és a felkészítő ingyenes, de a betegfelvételen be kell jelentkezni, hogy mész az alkalmakra.

A felkészítő a 2. emeleten van 14:30-tól. Jövőhéten filmvetítés lesz.

Na egy kicsit hosszú lett! :)

Szép napot!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok

Dóra
vastag - intim betét :shock: : hát nem tudom, mert még 2006 januárjában adtak amennyi kellett, addig 2007 októberében nem adtak, 1 darabot sem, vagyis fent az őrzőben (csaszi után) reggeli zuhany után sem adtak, az volt amit én vittem, és lent a gyerekágyon is csak az volt, úgyhogy szerintem inkább vigyetek jó kis Tenna betétet, jó sokat!


Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
Azon gondolkoztam, hogy szekrények csak vannak, amikbe lehet pakolni. Arra miért nem szerelnek zárakat, és akkor nem kellene tartani annyira a lopástól. Mert pl. mi van, ha elmegyünk szülni, akkor a cuccokkal mi lesz? Mert hát a szülés tarthat egy napig is. Bár nekem szinte tuti, hogy császár lesz. Hú, nekem is össze kellene írnom, hogy mit vigyek majd be magammal. Szerintem egy rakat dolgot, lehet utánfutó is kell majd! :lol: :lol: :lol:
Ma voltam a kombinált eredményekért, és azt mondta a nő, hogy még egyes terhességnél is tökéletes a szűrés eredménye.

Kép
pagika
 
 


Sziasztok,

Ha nagyon nincs hálóinged, akkor adnak, de hát a szülés utáni napokra mindenképp kell, tehát ígyis-úgyis viszel. Ha császár lesz akkor pedig mindegy, mert ott nem lehet rajtad SEMMI.

Betétet és pelenkát mindenképp vegyetek. A betét legyen óriási, a Tena a legnagyobb azt hiszem. Nekem az első gyereknél még adtak szinte mindent, de azóta kevesebb pénze van a kórháznak ezért ilyenekre már nem fussa.

Pelenkát is vigyetek a babáknak, ebből a legkisebbet, sőt vigyetek be 1-2 textil pelenkát is mert az a büfiztetésnél, szoptatásnál jól jön majd.

Ha van kedvenc zenéd azt érdemes bevinni CD-n, mert kérheted, hogy a Te szülőszobádban az szóljon :-) Elhúzódó szülésre akár többet is :-) Én anno azt szerettem volna ha a Dido-ra születik a gyerekem, de nekem császár lett, és megkérdezték, hogy lemásolhatják-e, így most már van elég jó repertoárjuk.

Popsitörlőből Johnson&Johnsont adnak, ami nálunk kimarta a Gergő fenekét, ezért szerintem jobb ha abból is visztek valami más márkájút én a Huggies-t szeretem, az sokkal jobb.

Sok-sok innivalót vigyetek be, mert az jó a tejképzésnek, és jó ha van nálad a szülőszobán is.

Én már kétszer szültem, úgyhogy ha kérdésetek van egy "tapasztalttól" akkor ide vele.

Jó pocakoskodást,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Mint írtam, én csak szó szerint bemásoltam a papiruszt! :roll:
Egyértelmű, hogy hálóinget, betétet, pelust, törlőkendőt, wc-higiéniás golgokat, kencét és még mittoménmég, hogy mit véstem fel a excel táblázatomba, ami nincs rajta a lapon. Persze amint megtudom a dokimtól jövőhéten, hogy kit ajánl szülésznőnek, akkor a már kész listámat az orra alá dugom, hogy vessen rá egy pillantást (mármint a szülésznő) és egészítse ki ill. cenzúzázza azt.

Azt hiszem, hogy valami CD-t én is fogok bevinni, talán egy-két The Corrs lemez fogja megadni az alaphangulatot! :wink:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?