Új privát üzeneted érkezett!

Ez a mai második laptetőm! :shock:
Kár, hogy nem gyúrunk babára! :?

Kinek adjam át a lehetőséget? :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee: én inkább passzolnám :) 2 gyerek nekem bőven elég :)

Kéééész az Ergo-tuning:) kemény munka volt de szerintem egész jó lett :) (bár még tervezem, hogy jobbra is varrok valamit csak most szétmentek az ujjaim...)

Kellékek:
1db. szalvéta
spéci decoupage lakk (textil)
kis darab pamut
cérna
fekete selyemzsinór
valami vatelinszerű izé a kitöméshez, hogy térhatása legyen a napnak...

Na azt nem részletezem, mennyit szenvedtem a varrással, de elkészült :) (kézzel varrtam)

Kép
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Szopis sztrájk ügyben tud vki segíteni?
Járt így más is?
Fruzsi csak üvölt, feszíti magát hátra, üt a kis öklével és marcangol a borotvaéles körmeivel. De szopni nem szopik.
Attól nem tartok h. elfogy, mert fóka, de a tejem tuti el fog menni, ha ez tartósan így marad!
Ráadásul annyira felhergeli magát, h. alig lehet megnyugtatni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

 
 

rambók: üdv a klubban :(

Én "átvertem", a bal mellemnél azóta nappal hónaljtartás van, úgy még elfogadja.

Azt vettem észre, hogy akkor csinálja amikor nagyon folyik a tejem ő meg nem győzi nyelni (Lillánál nem volt ilyen, neki nagyon meg kellett dolgoznia a tejért).

A másik trükköm a cumi. Ilyenkor szépen ledugózom, Luca lenyugszik aztán sutyiban kicserélem a cumit a mellemre...

Nekem is az a bajom, hogy Luca keveset eszik. Pillanatok alatt végez és áttért a 2-3 óránkénti evésre (éjjel meg nálunk is ott a vonaglás a mellemen). Nem hiszem, hogy ennyi idő alatt meg tudná szívni magát tejjel. Na majd megmérjük 31-én, hogy mennyit hízott dec 31-e óta... (na jó, én az első mukkra mellre teszem, hááátha... de Luca nagyon nem Lilla, nem ismeri a komfortszopi fogalmát, soha nem alszik el a mellemen stb.)
Vendég
 


Sziasztok!

Rambóka: Nálunk az jött be, illetve úgy éltük túl, hogy ha ilyen vonaglás volt, akkor tartottunk pár perc szünetet, böfi stb., majd mikor lehiggadt, akkor újrakezdtük... Sokáig tartott így egy-egy evés, ez tény, de nem volt jobb ötletem :( Persze utána esetleg fejni kellene, hátha :? Bence az esti evésnél csinált ilyet (persze volt, hogy nap közben is), éjjel viszont nem volt gond...

Monee: Totál megértelek! Én is későn kelő fajta vagyok, sajnos a rosszabbik fajtából, mert én korán le is tudok feküdni :twisted: De ahogy mondod, én is inkább fent vagyok sokáig, de a reggel alvós legyen...

Hunci: Hogy vagytok?

Lara?

Bence ismét nem eszik...Komolyan mondom, hogy a TÜRELEM, így nagy betűvel, fogytán van... :? Igen, tudom, hogy eszik annyit, hogy neki elég legyen, de... Mikor jönnek már ki azok a fogacskák??? Tegnap már a felső ínye is meg volt duzzadva, remélem ennyi szenvedés után minimum 4 jön egyszerre :twisted: annyira sajnálom szegényt... Ja és úgy döntött, hogy sárgarépát nem eszik, inkább éhezik... :? Hiába próbálom átverni és teszel egy picit a cukkinihez, eszében sincs megenni. Amint kinyitok neki vmi bébi ételt, akkor egyből (az első kóstolás után) rácuppan a kanálra... Nem hülye ez a gyerek. Anya egye meg, amit főzött.... Persze a fagyit megtöltöttem srépával épp a héten...

Kép

Kép
bettica
 
 


csakegy, ha minden jól megy azért február végén meg lehet belefér egy ikea. huncival is bezséltük már, de sosem jön össze. vmi mindig közbejön. de hátha :)
attól függ mennyire leszek még mobilis. de szerintme az leszek. zsuzsival is 2 nappal szülés előtt még a hősök terén sétálgattunk éjszaka :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


bettica, a hozzátáplálás, ételek bevezetése kívánja a legtöbb türelmet. szerintem:) mi sem vagyunk midig egyformán éhesek. és nem mndig akarjuk azt enni, ami a menzán van. türelem. nem fog éhen halni!!:) igyon. és majd belejöttök.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Hunci, hogy vagytok? Remélem helyrejöttetek már!

Apple, jobbulást! Ne félj, babókával minden rendben! én szülés előtt egy héttel voltam tiszta nátha, szülésre sem voltam még 100% így teljesen átérzem a helyzetedet!

Monee, ezért a korán kelésért nagyon nem irigyellek!!! :shock: :? Ádám ma fél6-kor kelt (este 9 től addig aludt egyhuzamban) cicizett egyet, mellettem visszaaludt 7-ig, mert tesó indult oviba és felverte őt is. ÉS már megint alszik :) Az erő legyen Veled és próbáld meg túlélni ezt az időszakot! :wink:

Csakegy, nagyon jó lett a napocska!!!

Rambóka, szopisztrájk ellen ugyanaz vált be nekem is mint Csakegynek! Cumival bedug, lenyugtat és újra kezt negyed óra múlva! :wink: :)

Bettica, kitartás! Dorka a borsóval csinálta/csinálja ugyanezt, mihelyt megérzi az ízét nem kell a kaja! Picit hagyd a sárgarépát, pár hét múlva térj rá vissza újra!

Hoztam Nektek képeket! Úgy tűnik, hogy Ádámnak jót tesz a torna amit a neurológus javasolt! Nagyon sokat erősödött.
Kép
Kép

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Csakegy: Tök ügyes vagy :shock: Bakker, neked mikre van időd ;) Ebből sokat kereshetnél, nem akarod bérbe is csinálni? ;)

Dimet: Persze, ez így van, de hát Bence már notóriusosan nem eszik rendesen. Az esti hammok 1 hónappal ezelöttig kb. 180-200 volt. Most örülök, ha 130 lemegy neki... Nappal meg... Inkább hagyjuk ;)

Hoztam ide is képeket :)

Bence tegnap reggel ülve fogadott minket az ágyában. tökre büszkék voltunk rá, meg persze ő is magára. Diadalittasan ült és vigyorgott :lol:
Múlt héten a mászást kezdte el, most meg már felül :shock: Mi lesz itt még? :lol: Asszem most egy időre letudtuk a mutatványokat :( Alig várom a következő mutatványt, telhetetlen vagyok :D

Kép
Apa kajcsija finomabb ;)

Kép
Ma reggel is így fogadott :)

Momentán épp berreg a fiam... ez is egy friss "tudomány". 2-3 napja kezdte el :lol:

Kép

Kép
bettica
 
 


Anyooo: Okés, én is vmi ilyesmit akartam csinálni...
nagyon szépek a gyerekek így együtt is, meg persze külön-külön is :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Lányok!
Aranyérre valami tuti tipp?????Amióta a fero-folgammát szedem, (pedig csak egyet)nagyon gáz a helyzet, de tegnap tetőzött :oops: , konkrétan a járás is nehezemre esik :( Ez még úgy hiányzott most :( Nekem sosem volt ilyen problémám.

Majd jövök még, csak most főzésben vagyok.
Ja!És megjött a megrendelt Ina May-es könyvem, és már látom, hogy nem fogom tudni letenni, pedig csak belelapoztam.De ezek után asszem eszem ágában sem lesz császárral szülni... :roll:

Kép
Kép
zazzy
 
 


zazzy: körömvirág? Nekem a szülés után jött ki egyszer és attól el is múlt (pedig pánikoltam ezerrel) ja, mellé mondjuk intimtornát is csináltam, szerintem a kettő együtt segített... de ez tényleg az elején volt, gondolom később már ütősebb cucc kell... Rambóka szerintem profi ebben (ha jól emlékszem)!!!

Tényleg Rambóka. Anno kérdezted, hogy hogy merem Lillát ennyire Luca mellett hagyni. Hááát. Necces, de teljesen tudatosan. Néha ijesztő de egyre jobb a helyzet.

Egy tanács volt csak amit idegenektől hallottam és azonnal megfogadtam, méghozzá, hogy a nagyobbat mindig vonjam be mindenbe a pici körül, hogy fontosnak érezze magát és kialakulhasson a kötődés. Lilla most ott tart, hogy ő mondja meg nekem ha Luca sír, hogy ideje böfiztetni, vagy büdös a pelenkája - és már rohan is a popsitörlőért. Ja, a popsiját is segít kitörölni és legutóbb még Luca haját is megmosta (na jó, itt először kivert a hideg de láttam milyen ügyesen csinálja úgyhogy hagytam). Úgy látom, hogy ez jót tesz neki, nem annyira féltékeny, mostanában már azt is megengedi Lucának, hogy a játékaival "játszon". Az elején szó szerint mentette előle a cuccokat.

Ami miatt jobb a helyzet: Kezdi nem "megtaposni" Lucát, vagyis egyre jobban odafigyel arra, hogy nehogy túl erősen fogja meg a kezét vagy hasonló. Ja, és a helyzet az, hogy mostanában kizárólag Lucának hajlandó puszit adni este és reggel, nekünk úgy kell elkapnunk ha jóéjt-puszit akarunk. Ja, és magától is puszilgatja Lucát. Luca meg szépen hozzászokott Lillához, már nem fél tőle hanem tátott szájjal bámulja és már dumálni is szokott hozzá.

Most van igazából az a pont amikor kezdem élvezni, hogy már ketten vannak. Luca már alig szokott sírni, éjjel is csak egyszer (esetleg kétszer) ébred (kb. 9-től 8-ig horpaszt és akkor is Lillára ébred) és ha sikerül gyorsan visszaaltatnom (ez a necces pont) akkor néha egész normálisan tudok aludni (feltéve, hogy éjfél előtt sikerül lefeküdnöm).

Alig várom, hogy végre együtt tudjanak játszani, úgy látom Lillának iszonyú igénye lenne erre.

Szval én kockáztattam és Lillát hagyom szabadon "garázdálodni" ha én is ott ülök Luca mellett és figyelek rájuk.

Mondjuk azt tudom, hogy Lilla szegény azért szív mert én ezerszer fáradtabb és ezért türelmetlenebb vagyok nap közben plusz sokszor elkövetem azt a hibát, hogy babyszitternek használom a TV-t mert hulla vagyok és nem bírom a strapát de arra azért megpróbálok figyelni, hogy ha Lucával foglalkozom akkor Lillát is magam mellé gyűjtsem, ha Lucához beszélek akkor Lilláról meséljek neki, na meg, hogy az esti fektetési szertartás mindig meglegyen. Aztán majd kamaszkorban kiderül, hogy sikerült-e vagy sem... (Lilla néha olyan szomorúan tud nézni... pl. amikor a szüleim épp Lucával gügyögnek. Itthon ugye nem látja, hogy ennyire intenzíven foglalkoznánk Lucával, ő inkább csak az élet része, aki rajtam lóg egész nap, de mégsem köti le a figyelmem 100%-át - még a laptopom is nagyobb konkurencia:)))))
Vendég
 


Hűűű, micsoda gyönyörűseéges gyermekeid vannak, Anyóóó! Gratula mégegyszer.

Bettica ez rád is érvényes, meg üngyi-büngyi... azok a régi szép idők... mászás, ülés... milyen rég is volt már... hmm... ideje volna egy tesónak, legyen kibe gyönyörködni még. Nálunk már vége annak a pici baba időszaknak.

Osztom a véleményt, miszerint a hozzátáplálás című fejezet a legeslegtürelemigényesebb!

Én azt csináltam, hogy nem adtam egyebet soha, mint ami napirenden volt. Ha nem ette meg, akkor evett a következő kajáláskor (kb. 3 óra múlva). Így is több hét kelett neki, mire rájött, h jobb enni, mint nem-enni. Persze írtó rettenetes éheztetni a gyermeket... nagy lelkierő kell hozzá. De nem bántam meg, mert így legalább midnent megeszik. Ebédkor van leves s második, ott nem erőltetem, ha egyiket nem kéri, akor kap a máikból. De általában mindent megeszik.

Amire rájöttem: sokkal jobb az étvágya 7végén, amikor mind a 3an az asztalnél ülünk s együtt eszünk, mint amikor csak ő egyedül kell egyen. Ezért ha csak tudom úgy intézem, hogy egyszerre együnk, legaláb ketten.

Legyetek jók!

Ja, majdnem elfelejtettem: Csakegy: szerintem meg tudnád Te magadnak csinálni azt a meitai, vagy mi a neve-cuccot!!! Szuper jól néz ki a napocska, de mintha valami macskákat emlegettél vlna a tegnap... Hol vannak a cicák??? miaaaaaauuuuuuuuu :)

Kép
k.ir
 
 


ja zazzy: Ferrocomp Forte. Az nem okoz szorulást. Nem vényköteles
Vendég
 


Én is szenvedtem rendesen az aranyérrel. Az egyetlen jó hír, hogy szülés után úgy elmúlt, hgy azóta sem jutott eszembe, h volt...

Ja, nekem egy aszisztensnő barátném adta a köv. receptet: reggel éhomra (nem ppen PCOS.barát :D )
egy natúr joghurt, bele 1 kanál korpa, egy fél citrom leve és egy kanál méz...
Ja, ez székrekedésre volt, bocs, csak most jutott eszembe... De elég jól működött.

Kép
k.ir
 
 


Csakegy: Lucának tényleg nem jár vonalzó??? Plíííz!!! Ha nem neki, akkor nekünk készíts egyet! :)

Nem hiszem: máris felült a gyermekem. Mai alvás csak egy óra :(( Most pedig jöhet az estig tartó színészkedés... Néha érzem, hogy több időre (magányra) volna szükségem, mint napi egy-másfél- nagyn ritkán 2 óra...

Kép
k.ir
 
 


Még amíg nem bőg, csak ülve szopik: jó lett volna nekem egy laptető, de csak lapalja jutott, már vagy 2szer is.

Hiába na, tegnap csináltam egy tök-egy-csíkos LH tesztet...
Ma vagyok a 14. napon :(

Terhes akarok maradni: MOST! (csak sajnos nincsen itthon az uram :evil: :D )

Kép
k.ir
 
 


k.ir: a cicákat végül nem raktam rá, az majd a Mei-taion lesz:)

Varrás: nap közben nem igazán menne, este meg nem varrhatok mert bazi hangos a varrógép (amit kölcsön is kéne kérnem). Mondjuk azóta már én is elgondolkoztam a dolgon de szerintem marad a varratás. Most se erőm se energiám anyag után kajtatni, az is benne lenne néhány ezresben... Na meg meg is rendeltem a mei-tai-t.

Ami mondjuk elgondolkoztató, hogy még vagy egy hónapot várnom kéne rá az meg kezd kicsit hosszú időnek tűnni...

Visszamondani már elég ciki lenne, a lány már gondolkozik a designon...

***

Hozzátáplálás: Az elején én eleve úgy csináltam, hogy anyatejes bekajálás után adtam Lillának a szilárd kaját, hogy kóstolgassa, piszkálgassa. Pont emiatt nem izgatott, ha nem eszik csak 1-2 falatot. Mindig többféle kaja volt előtte, hogy válogathasson, próbálkozhasson. Élvezte. Persze jó sokáig szerintem semmit sem hasznosított a kajából de ha ugye az anyatej a fő kaja akkor miért ne? Aztán egyre többféle kaját kapott és egyre többet evett... azóta meg zabagép.

Ami fontos, hogy olyan kajákat tettem elé amit én is megettem volna így látta, hogy én is eszek a kajából így könnyebben megkóstolta az új dolgokat. Mondjuk nálunk ugye nem volt pépes kaja, mindent egészben kapott. Remélem ez Lucánál is működni fog... majd 4 hónap múlva tudósítok :) (feltéve, hogy addigra Luca is felül valamennyire... mert félig fekvő babánál ugye nem műxik a BLW)
Vendég
 


k.ir: de ha jön a kistesó még ennyi szabadidő se jut majd :) (nekem is ez volt most a sokkoló...)

Vonalzó: a ZA letiltja, egyszerűen nem jelenik meg, azt se tudom, hogy hogy nézne ki :) Majd megpróbálom...
Vendég
 


ja, és jól felpiszkáltál :) Tegnap óta azon gyötrődtem, hogy milyen jó lenne ha én tudnám legyártani a mei-tait mert tele vagyok ötletekkel, de már megrendeltem... úgyhogy most írtam is a lánynak, hogy nagy gáz lenne-e ha mégis inkább lemondanám. Ha nagy gáz akkor marad a rendelés... ha nem nagy akkor viszont nekiesek... (kár, hogy nem tudok varrni :) )
Vendég
 


nekiesek... ideje megtanulnom varrni :)
Vendég
 


Na visszatértem.
Bettica,Anyooka, nektek "amoda" írtam, ott jártam reggel előbb :D

Csakegy!
Nagyon szép ez a valami, és tök bátor vagy, hogy bele mersz vágni, én annyira béna vagyok ilyenekhez.

Kir!
Az aranyér a székrekedés következménye, amit meg a vastabletta okoz(gondolom, mivel előtte nem volt gáz).
Jól hangzik ez, amit írtál, de újabban alig tudom kordában tartani a cukrom, úgyhogy lehet ezt a reggelit nem vállalom be.Most igyekszek sokat inni(mert való igaz, nem ittam eleget az utóbbi időben :oops: ), ma ettem egy kis aszalt szilvát(most jut eszembe, meg se néztem, mit csinált a cukrommal :shock: igaz "csak" 2 szem volt), müzliszelet újra, már leszoktam róla, pedig egy időben rendszeresen az volt a tízóraim.

Más:tegnap megmutattam a férjemnek az orrszívást.majd meghaltam rajta, tényleg reménytelen, és FÉRFI, így csupa nagybetűvel.Majdhogynem oda se mert nézni, és olyan képet vágott, mint aki bele akar halni, miközben Tibike meg végig vigyorgott, kész voltam tőle. :lol:
Tegnap unaloműzésképpen elmentünk a Brendonba(tök ritkán fordulunk meg ott, nem megy olyan jól :lol: )cumisüveget venni, meg egy-két apróságot, és ott is mondta a pénztárnál utánunk álló csaj, hogy csak a porszívós ér valamit, az eladó is mondta, de aZuram hajthatatlan.Már komolyan mondom röhögnöm kell rajta, hogy ennyire parás...

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Zazzy: ha nem túl vészes az aranyér, akkor van egy kenőcs, a SPERTI. Ezt terhesség alatt is lehet használni... Ha nem segít, 2-3 nap alatt, akkor van egy gyógyszer, amit Rambóka javasolt Nekem is annak idején, de már sajna nem emlékszek a nevére...Na, de láss csodát, előkerestem Neked Rambóka írását:

"Sajnos az aranyér szinte "természetes" a terhesség alatt.

A krémek nem igazán hatásosak, de van jobb megoldás! Detralexnek hívják, vény nélkül kapható tabletta, és elég drága, de csodákra képes!

http://www.hazipatika.com/drugs/prod?pid=3039

Cé lszerű a nagyobb kiszerelésűt venni (60 db 5000 Ft körül), mert a méh nyomása miatt a terhesség során többször kiújulhat a probléma, de ha időben elkapod, akkor 1-2 tabletta is elég lehet a helyzet rendezésére.

Lehet szedni terhesség alatt nyugodtan, de szoptatás alatt nem ajánlják.
"
Vendég
 


Zazzy: Nekem a Reparon kencét javasolták... Használt, de idő kellett neki... Érdemes olyan cuccot venni, ami szülés után is használható (még a kórházban, sajnos ott is szükséged lesz rá). Persze a fő problémát kellene megszüntetni... :roll: Rostdús étrend, aszaltszilva és másik vaspótló... ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


Monee: Neked akartam filózni még, csak aztán nem volt időm:

Nálunk sem divat már az "édesanya", "édesapa", pedig a velem egyidősök, majdnem mind így mondjuk. A férjem: anyja (annya), apja. Mi úgy mondjuk, h Csanna és Csapja. Senki sem emlékszik egész tisztán ezen nevek eredetére, de a hugom és én találtuk ki és kész.

Nekem így, hogy "édesanyja" "édesapja" tetszene, de Tibike egyelőre nekem azt mondja, hogy AJA, férjemnek pedig, hogy APA. Pedig mi MINDIG édes...t mondunk. Szóval várjuk ki a végét, nem tutti, hogy így fogja mondani. :D

Mostanában itt is az anya, apa a "menő", de létezik anyu, apu, sőt anyuka, apuka is...

(Barátnőm Ágica-kislánya elmesélte, hogy van édes-anya, édes-apa és édes-Ágnes)...

Erről kéne írjak egy blogbejegyzést... :lol:

Aludjatok jól, kedveseim :)

Ja, és Monee: szíves-örömest átvennék egy laptetőt, nekem még csak lap-alja jutott az utóbbi időben.
(Tegnap estefelé csináltam egy LH-tesztet s mivel határozottan csak egyetlen egy csík volt rajta, még az akciótól is elment a kedvem. Az uram errefel megtiltotta, hogy ma csináljak :evil: Ma vagyok a 14.cn...)

Kép
k.ir
 
 


Hello!

Megint röviden, és csak Zazzynak, mert neki SOS.

Zazzy!

Nekem a szülés következménye lett az aranyér. Néztem hülyén, mert sosem volt, de a Sperti krém nekem is viszonylag rövid időn belül helyre tette. A teljes eltűnéshez kellett inkább a több idő, de fájni egyáltalán nem fájt. Ha most ilyen gondod van, akkor a kórházban is szükséged lesz rá, mert a Larácska születése is kemény meló lesz az alsó fertájnak!

Ina May legyen Veled! :D
Melyik könyvet vetted meg?

Bocs, de lelépek! :(
Holnap nem leszünk menésben, úgyhogy jövök!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Skacok: ma kaptam valakitől ezt a linket... asszem kisebb vagyont fogok ott hagyni a közeljövőben...

http://stores.shop.ebay.com/The-Baby-Fo ... m14&_pgn=2
Vendég
 


SZiasztok lánykák:)

Kicsit elvesztem,de azért olvastam h mik történek,csak az irás elmaradt.Külön -külön nem reagálok senkire,de próbálok sűrűbben jönni...

Gyors leirom a bölcsi szoktatást,pár lánykának igértem,h tudósítok:
SZóval 12.én kezdtük,az nap 1 órát voltunk másnap 2 aztán le is betegedtünk :? ,orrfolyás,köhögés,láz ...csak következőhéten mentünk újból.9 órára mentünk és egyre több időt kellett kijönnöm, a hét közepétől bevittem 11-re érte mentem,utána csak ebéd után,aztán próbálták bent altatni,2* nem sikerült csak feküdt,de tgenap már elaludt,igaz már 8-ra kellett vinni.Most ott járunk h 8-14 ig van bölcsibe,aztán már uzsit is adnak neki(felkelés után már lehet őket elvinni) ,(elvileg 16-ig "tart" a bölcsi),de addig nem fog bent lenni,mert én 14-kor végzek és megyek érte!
Igazából szereti,bölcsis nénik is nagyon aranyosak,meg vagyok velük elégedve, M is szereti őket.Babákkal is sokat játszik(Ő igy hivja a gyerekeket),csomót beszél,szótfogad,eszik rendesen,,,,mindig megdícsérik,tegnap már puszit is adot a bölcsisnéninek mikor eljöttünk! :)
Mivel a dolgoknak rossz oldaluk is van...azért elég rendesen kifordult magából,ugye meg volt szokva egy életstílus és az fenekestől felfordult,ráadásul,"magára" is hagyom,reggelente még sir mikor eljövök,de megnyugtatják,ill. napközbe néha sir de nem vészes(ezt mondják).Viszont mikor hazajövünk,kisördög lesz,szemmel láthatóan haragszik rám..tegnap is hallgatjuk a zentét énekelek neki,megsimogatom az arcát,erre,rám csap egyet és elkezd sirni.Bármit mondok neki nem csinálja,szépen megkérem és tök ellenkezőjét csinálja,vagy kapásból magasfrekvencián lenyom egy olyan hisztit,h köpni-nyelni nem tudok,azt tudni kell a M-ról,h neki hiába kezdem szépen megmagyarázni a dolgokat,nem érdekli,csak hisztizik.pl.azért műsorozik,mert nem viheti magával a stodal szirupot,kettévágtam a rudit,öltöztetem,nem nyomhatta meg a csengőt(babakocsi a kezembe,meg 3 szagyor) :roll: Közbe meg bújik hozzám,éjszakánkét felkel és szól h nyanya???mondom h itt vagyok aludj drágám tovább és alszik,mert hallotta a hangom.
Remélem pár hét és belerázódunk(tegnap már bőgtem egy sort) :?
Kb.ennyi!

Megyek gyors főzők,aztán turizok és megyek érte a bölcsibe!

Jók legyetek!!

Puszi
ella-
 
 


sziasztok!

Csakegy: tök jók ezek a kis cipők, és fele annyiba kerülnek, mint itt Mo-on. Te vásároltál már az e-bay-en? Mennyi a postaktg?

Bettica: nagyon ügyes Bence!! Evéssel hogy álltok?

Anyóka: tündériek a gyerkőcök!!

K.ir: úgy drukkolok nektek, hogy minél hamarabb összejöjjön a kistesó!! És igaza van a férjuradnak, ne idegeld magad lh teszteken!! TUdod hogy a pcos-oknál nem sokat ér!! Tesség kekcelni, nem idegeskedni :oops: !!!!!

Hunci: minden oks veletek?
Vendég
 


találtam egy honlapot, babakajákkal... Esetleg ha valakinek már a hócipője is tele van hogy mit főzzön:

http://www.ritakonyhaja.eoldal.hu/cikke ... bebietelek
Vendég
 


Ági: 2USD-t ír Mo-ra... kb. max. 2000Ft kijön az a cipő amit a Liliputiak 4500-ért árulnak... (plusz a Liliputira rájön még 1000Ft posta!!!) Paypallel kell fizetni de ha jól láttam ez be is biztosítja az árut... (ld. ha átverne az eladó... de aki ezt a linket megadta már vásárolt ott és rendben meg is érkezett).

Mondjuk ez úgy van, hogy az első cucc postája 2USD, az összes következő meg 1. Én még arra akarok majd rákérdezni, hogy ha ajánlva vagy biztosítással esetleg futárral küldik mennyi, mert lehet, hogy úgy már megéri összefogni és nagyobb mennyiségben rendelni (ld. úgy nem tudja lenyúlni a posta). A férjem rendszeresen rendel bizbazokat Hong Kongból esetenként max. 10e értékben, azt regisztrálva küldik sima levélként és eddig még egyetlen csomag se tűnt el.
Vendég
 


Húúú, tök jól hangzik Csakegy! Szerintem én rendelek is Eszternek egyet! Meglátjuk mi lesz...
Vendég
 


(a kiscsizmán gondolkozom még Lucának... az valszeg jó melegen tartaná a lábát a hordozóban...)
Vendég
 


Zazzy,
nekem a diabetológus azt javasolta, hogy amikor joghurtot vagy kefirt eszem, tegyek bele 1 ek. lenmagot. És igyak sokat. Nem mondom, hogy jó, csak jobb lett azóta a székrekedésem.

üdv szepm
szepm
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a tippeket, van itthon egy Mastu nevezetű krémünk, tegnap azt használtam, ma vettünk körömvirágot, nem fáj már, de kint van(vissza fog ez menni???? :roll: )
Ezt a Spertit nem találtam a gyógyszerkeresőben :roll: , Detralexet még meglátom.Most aszalt szilvázom, gyümölcsözök, iszok, ma már jobb volt a helyzet.

Monee!
Az útmutató szüléshez-t vettem meg(Mona ajánlotta, ezer köszönet neki)hihetetlen tényleg.Persze nagyon belelovallni sem szabad magát az embernek, mert mi effajta szüléstől messze állunk úgy gondolom bármelyik kórházban is, de szemléletváltásra mindenképpen jó, meg tudatformálásra is :D Pedig azok után, hogy a dokim császárra készülődésre biztatott nem akartam megrendelni, de nem bántam meg!És jelentem ma elkezdtem a medenceemelgető gyakorlatokat, csak pont ma takarítás közben becsípődött a derekam, úgyhogy nem valami kellemes(meg egyébként se már ekkora pocakkal :lol: )de hátha... :wink:

Kir!
Tényleg ne foglalkozz az lh-tesztekkel!!!Meg semmivel se!CSAK Apával!!! :wink: Én is annyira drukkolok nektek!

Kép
Kép
zazzy
 
 


fú...most nézem a dollár árfolyamát... asszem még várunk a rendeléssel...
Vendég
 


Csakegy: Cipő engem is érdekel. Összefoghatunk ;) Ha esetleg rendelsz és be lehet szállni, akkor küldj légyszi egy mailt. Köszike!

K.ir: Tesztet dobd a kukába (na jó, maradhat, de csak is jóstesztnek ;) )! Ha nagyon kell apa, akkor hajrá ;)

Evés: Alakulunk. Nem kiabálom el a dolgot, mert amikor leírom, hogy mizu, akkor tuti rosszabbra fordul :twisted:

Ma én vagyok olyan semmilyenül... :( Reggel a szokásosnál is továbbtartott ébredni. Tiszta kóma voltam reggel, fejem is fáj, és persze hőhullámok jönnek-mennek :roll: Nyomom a mézes teát, C vitamint, és pihiztem, amíg Bence aludt. Séta sem volt ma, ki tudja mióta először, pedig én mindig megyek a gyerekkel, ha esik, ha fúj...

Megyek befejezem a holnapi ebédet...

Pussz

Kép

Kép
bettica
 
 


Köszi lányok drukkot, nagyon rámfér. Már főleg a lelkivilágomnak. Ha tudatosan nem ügyelek, akkor a morálom megint a béka segge alá fog süllyedni. Én nem is értem ezt, de már megint úgy nézem a terhes nőket s a picibabásokat, mint annó. Ha így folytatom, majd 10 gyermeket kell szüljek... :twisted:

Bár a nődokim is megmondta szülés uán, h én 10 gyermeket kell szüljek :lol: (addig vagánykodok, hogy a végén a másodikkal majd 48 órát fogok vajúdni... grrrrrr...)

Na, jóéjt, kell egyet aludjak (nálunk már elmúlt 10 óra).
Pusszok!

Kép
k.ir
 
 


Sziasztok!

Pár napja csak olvasóban vagyok, valahogy nincs kedvem írni. Nincs baj semmi, csak most ilyen a hangulatom.

Csakegy!

Hajrá mei tai varrás! :wink:
Nagyon szépek ezek a cipők, bár nekem is először a postaköltség jutott eszembe. Ha később még aktuális lesz és van kedved közösködni, akkor nekem is szólhatsz!
Ha lesz rá időd, leírod nekem, hogy hogy volt ez a "szilárd" kaja dolog Lillánál? Valami rémlik korábbról, de nem teljesen vagyok képben...

Zazzy!

Jó olvasást!
Azért szelektálj -bár gondolom így teszel-, sajna nálunk még egy jó ideig nem fognak így működni a dolgok.
Elárulom Neked, hogy én szinte minden bába kelléket beszereztem és vittem magammal a szüléshez, de az ég világon semmit nem használatam belőle. Nem kellett félhomály, zene, illatlámpa, ilyen olyan masszázs, sétálás, csókolózás, tökéletesen jól éreztem magam az ágy tetején ücsörögve és örültem hogy senki nem piszkál. Ha lett volna ott olyan, aki tud segíteni, akkor sem szerettem volna asszem, hogy körül ugráljanak. Most jutnak eszembe olyan dolgok a szüléssel kapcsolatban, amire utána nem is emlékeztem. A születéstörinket is át kéne írnom igazából, mert nem is úgy volt minden, de én annyira magamba voltam fordulva, hogy szinte észre sem vettem a környezetem.
Szerintem azért szuper ez a könyv, mert annyira pozitív a szüléssel kapcsolatban, hogy egy cseppnyi félelem nélkül indultam neki és végig az volt a fejemben, hogy ez így jó, nem lesz semmi gond. Megszületik Ákos és kész. Így is lett. :D Remélem Nektek is sikerül!

Kir!

Tied a laptető ünnepélyesen! Mindkettő. :wink:
Én 2 hónapos anyukaként voltam megveszve teljesen egy újabb kisbabáért. Jobban, mint anno. És kezdődtek ugyanazok a "tünetek" is, a nekemmiértnemlehet?! című negatív fajta, úgyhogy villám sebességgel elűztem magamtól ezeket a gondolatokat. Próbálok annak örülni ami most van és 100%-osan kiélvezni.
Babázz Tibikével, ha ketten lesznek, úgysem lesz ennyi időd rá, mint most, Apát meg kapd el, amikor úgy érzed, hogy nagyon kell! Tuti a recept. :)

Bettica!

Nagyon ügyi Bence! :D

Nem akarom elkiabálni, de megvan a kelés ellenszere! Illetve az nem, mert mindig a pocakja ébreszti Ákost. Vagy éhes, vagy csupa kaki, viszont 7kor vissza tudom gáncsolni az ágyba és ha mellébújva jól manőverezek, akkor 8-9ig még simán tudunk aludni. Tegnap előtt 10-ig ágyban voltunk. :lol: Így azért annyira nem rossz. :)

Ákos legújabb hang tudománya, hogy hanyat fekve gurgulázik a nyálával, mint a tévémaci fogmosáskor. :lol:

Nálunk most aktívan cipelős időszak van. 10 perceket tud egyedül elleni, többet nagyon nem, baromira érdekli minden a nagyvilágból, úgyhogy cipelgetem a sejhajt. Ez még jól is hangzik és értem én őt is, hogy szar egész nap a játszószőnyegen parkolni, de annyira, hogy is mondjam... délután 4-kort már annyira nem vagyok lelkes. :?
Biztos vagyok benne, hogy a megváltás majd a helyváltoztatás megkezdésekor fog eljönni, csak addig kell kibírni valahogy. Alig pár hónap már csak... :twisted: :lol:

Rakok képet:
A Főnök:
Kép
Borostyán láncosan:
Kép
(Azt csenben jegyzem meg, hogy a lánc, csak hason fekve látszik a gyereken... Háton, csak a tarkónál lehet észrevenni, hogy van ott valami. Van egy kis toka... :lol:)

Szép estét mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Hát én behalnék ha megint teherbe esnék...

Most megint mélypont van, egyszerűen kikészített a mai este. Luca egy órán át sírt fektetés közben (szerintem hulla fáradt volt és aludni akart végre... csak ugye nem tudott ezért teljesen felhergelte magát). A diafilmeket kockánként mondtam végig, egy kocka, egy vígasztalás, egy kocka, egy vígasztalás... mert még a mellem se kellett. 10 körül volt csak hajlandó kidőlni és tök éberen alszik. Jön a hó vagy mi van? Lilla meg egész nap ördögfióka volt, kiöntötte a sót, mindent végiglocsolt a teámmal, a tápot beleöntötte a kiságyba plusz végig a gyerekszobán, több mint egy órán át vacsorázott, harc volt a pelenkázásnál, harc volt a krémezésnél, pucéron rohangált a hideg lakásban stb. stb. (férjem meg épp a sógoromnál dekkolt és a gépét buherálta)

Most kifakadtam a férjemnek, hogy néha háztartási robotnak érzem magam mert egész nap csak takarítok, erre kiakadt, hogy nem igaz, hogy nem segít eleget stb. stb.

Vannak ilyen mélypontok... főleg amikor megint napokig egyedül csinálok mindent (ja... tegnapelőtt bulizott, tegnap vidéken volt a barátaival, hogy lazítsanak azelőtt meg ugye Tenerife volt azelőtt meg munka) a gyerekek és a lakás körül. Luca már 2 hónapos múlt és egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor foglalkozott eddig vele a férjem 2 percnél tovább... és akkor is a számítógép előtt ülve.

Úgyhogy most kötelező jellegű családi programok lesznek. Mert tele van a hócipőm.

(cserébe viszont fenntartom magamnak a jogot, hogy kerüljem az anyósom... :twisted: )
Vendég
 


Monee: az a főnöki székes kép nagyon ott van :))) A nyakláncos is tündéri :) Marha jó húsban van :)
Vendég
 


Monee, nagyon jók a képek! Igazi nagylegény a fiad!

Kir, hajrá babaprojekt! Drukkolok!

Nálunk egész nap esik, nem is csodálom, h ilyen sokan ki vagyunk dőlve. Én még küzdök egy picit az influenzával de már sokkal jobb mint a múlt héten.
apple
 
 


valami nagyon fura dolog van a levegőben...

Voltunk Dévény-tornán Lucával.

A végét végigüvöltötte mert nagyon elfáradt, annyira, hogy utána már a pelenkázón beájult és 3,5 órán át aludt. Utána elvittük Lillát az Ikeába játszóházazni stb. Hazahoztuk, Luca meg csak békésen pislogott... és azóta is. Most pl. már vagy 10 perce csak nézelődik a pihenőszékében... ILYEN MÉG NEM VOLT... max. fél percig bírta benne. Mintha egy másik gyerek lenne... csak állunk és lesünk.

Létezik, hogy azért üvölt néha mert fájnak az izmai???

Alig várom a jövő heti "edzést"...

(jaaa... és beleszerettünk egy hintába szerintem meg is vesszük legközelebb... csak egyszerűen nem találom a honlapjukon)
(Lilla persze a szokásos ördögfióka... :twisted: )
Vendég
 


Köszi a drukkokat, csajok!

Tegnap este mégiscsak lepisiltem egy LH-tesztet és bazi erős 2 csík lett. :shock: Mondhatni erősebb a tesztcsík a kontrollcsíknál! És képzeljétek: este jól összevesztünk az urammal :?
Deee: hajnalra kibékültünk :twisted:

(Szééépfiúú van a képeken :wink: )

Kép
k.ir
 
 


Monee: el akarom újságolni, h Tibike csak pár szót tud, de mondja, h Ákos! Legtöbbször csak annyi sikerül, h Ákó, de van, amikor az s is hallatszik.
Éppen ma voltunk egy 17 hónapos Ákoskánál játszani :)

Kép
k.ir
 
 


Sziasztok!

Csakegy!

Az én Férjem is ilyen volt. Legszívesebben legyilkoltam volna, amikor közölte a pici Ákos mellett, hogy ő elmenne bulizni, mert most van buli és ő kikapcsolódna. :twisted: Nem mondhatnám, hogy elégedett voltam az apai teljesítményével az elején... Szintén zenész... felszólítottam, hogy foglalkozzék a gyerekkel és ennek az lett a vége, hogy ő lőtt a számítógépen, a gyerek meg ült a pihenőszékben és nézte az apját. Ha elkezdet nyöszizni, akkor meg a lábával hintáztatta addig lövés közben, amég el nem hallgatott. Nekem is kedvem lett volna elővenni a puskát. :evil:
DE! mostanra Ákos felnőtt az apjához, már tudnak játszani, mert a gyerek is kommunikál és tényleg, összességében sokkal sokkal jobban elvannak együtt. Kitartás!

Érdekes amit mondasz a Dévényes tornáról.

Illetve engem most egy kicsit elszomorít, mert Ákos teljesen kifordult magából. Amikor épp nem alszik, akkor szinte megállás nélkül nyűglődik egész nap, én meg legszívesebben világgá mennék. Hason, háton, tök mindegy, max 10 percet bír egyedül, utána dobálja magát, tekereg, morog és sír. Csak akkor nyugszik meg ha felveszem és sétálgatok vele, leülni hosszabb ideig nem lehet...
Annyira nem tudom, hogy mi van ilyenkor... olyan vagyok mint egy süket, aki nem érti mit akarnak mondani neki, nem értem a fiam jelzéseit. Kattog az agyam: elkényeztettem? fáj neki valami? foga? vagy uncsi a környezet? de hogy tudnám jobban csinálni?
Imádom ezt a kis gazembert, de én képtelen vagyok arra, hogy egész nap a fülemen forogva cigánykerekezzek neki, hogy jól érezze magát. Pláne ilyen hisztik után... mert a reggelt is így kezdjük már jó pár napja.
Fogalmam sincs mit csinálhatnék... :cry:

Kir!

Remélem jól sikerült a kibékülés... :lol: Pár nap múlva megtudjuk. :)
Tibike nagyon ügyi! :D

Kincs!

Kb. egy hete megint vannak napközben Babapercek a TV2-n. 9 óra környékén, miután vége a reggeli Mokkának van a műsor. Továbbra sem egy nagy durranás szerintem...

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Monee, Csakegy: Buli? Menjen, de akkor nektek is kijár egy ilyen este ;) Jó, én sem tudok elmenni Bence nélkül sehova, mindig körülötte járna az agyam. Most lett volna egy estém szombaton, amikor mehettem volna, Apa felajánlotta, hogy addig ellesz ő a gyerekkel, megeteti (amit amúgyis ő szokott este), leteszi aludni, amikor kell, stb. De nekem nem volt így kedvem, mert tudom, hogy úgy sem érezném jól magam... Remélem ez egyszer el fog múlni. Egyébként az én párom is ilyen volt. Letette maga mellé a gyereket, ő meg nézte e tv-t, a gyerek meg nyűglődött, mert unatkozott. Szóltam neki, hogy legalább egy pár percet foglalkozzon már vele, amíg végzek a dolgommal és utána átveszem. Na azóta, ha nyűglődik Bence mellette, akkor eltereli a figyelmét, nem hagyja hogy unatkozzon :) Lehet, hogy nálatok is vmi ilyesmit kellene bevetni... Egy kis lelkifurit kell okozni a pároknak, hátha észbe kapnak ;)

K.ir: Békülés? Jól hangzik ;)

Mit főzzek ma? :roll: Utálom állandóan ezt kitalálni ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


Monee: Nálunk is mostanában ez van. Sztem a front vagy a fene tudja, de elmúlhatna már. :twisted: Egyébként volt egy időszak Bencénél is, amikor nem lehetett letenni, mert mindent meg akart nézni. Saccra 4 hónapos lehetett... Ha leraktam, akkor iszonyatos balhét csapott. Egy időben elég volt neki, ha látott, hogy ott vagyok a közelben, de aztán durvább lett a helyzet, leülni sem lehetett vele. El fog múlni. Lassan forog majd aktívan és maga is tud majd nézelődni. Addig se kapasd el, tegyél köré sok érdekes dolgot, az talán lefoglalja. Túl kell élni... :roll: Bence most ott tart, hogy egy ideig elvan az ágyában, mondja a magáét, de aztán "bekattan". A bébikompot sem fogjuk túlzásba vinni, mert imádja, de 15 perc és "Anya, vegyél ki!" van... Mondjuk nem is akartam ennél tovább benne tartani - arany középút -, talán tudja ezt ő is :lol: Csak arra kellett, hogy amíg főzök vagy teregetek, ne adj isten pisilek, le tudjam tenni vhova, ahonnan nem gurul/mászik le...

Kép

Kép
bettica
 
 


Na, most lassan már abbahagyom, de még 1 dolog: Voltunk méricskén. 9900gr és 76cm Bence. Ahhoz képest, hogy milyen keveseket eszik néha napokig, ez nagyon szép teljesítmény. Ezennel megkérlek benneteket, lőjetek le, ha rinyálok a fiam nem evései miatt :twisted:

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica!

Írják a szeptemberi lányok is, hogy mindenkinek be van kattanva most a babája. Kollektív idegbajban vagyunk. :twisted:
Bár én lekopoghatom, a mai nap egészen jó volt! Felültettem és kitámasztottam Ákost a kanapén, elé a játszóhíd és képes volt 15 percet elcsörömpölni!
Meg elővettem a mei tai-t amit varram és abban hurcolásztam. Tetszett neki!

Csakegy!

Egy jótanács a mei tai-al kapcsolatban, ha megvarrod:
A vállpántját mindenképp olyan hosszúra csináld, hogy tudd keresztezni a hátad mögött (mint a kendőt). Ez enyém most nem ilyen, de kénytelen leszek átvarrni, mert annyira húzza előre a vállam a gyerek súlya, hogy tökre fáj. Lehet, hogy háti hordozásnál nem ennyire gáz a helyzet, mert akkor olyan hátizsákos a megoldás, de elől hordozásnál az.
És érdemes a Beco baby carrier megoldását is megcsinálni, nálunk bevállt. A hordozóra, arra a részre ahol a baba a lábát dugja ki, csinálni kell egy vékony rétegű párnázást (én polár anyaggal csináltam), mert így kényelmesebb a gyereknek.
Ha meglesznek a változtatások, asszem elrakom a kendőt egy ideig, mert lényegesen könnyebb ebbe berakni a gyereket és jobban is élvezi, hogy nincs annyira becsomagolva. Csápolhat bátran.

Hú, mennem kell. Hason van és unja. :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?