Új privát üzeneted érkezett!

Realdream!

Üdv itt!Nagyon örülök a leírtak után,hogy VAN KISBABÁD!

Szeder!

Szerintem is úgy érdemes,ahogy Monee írta! Nekem fájna a szívem,ha sorsára hagynánk ezt a topicot,mert a szívem csücske,komolyan! Lehet persze mellette máshova is írni,csak akkor meg ide nem jönnénk annyit vagy egyáltalán! Én nagyon sajnálnám,de mivel Ti vagytok a topic mögött,persze elfogadom,ha lesz többségi döntés.Csak úgy érzem,hogy ezzel kizárnánk azokat,akiknek most az eleje zűrös a babával,azért nem jönnek és később újra aktívak lennének.
Hm.. Rosszindulatú emberek? Én már semmin sem lepődök meg. Tavaly február környékén a leghányósabb időszakomban középiskolai osztálytalákozót szervezett az osztályom. Nem tudtam elmenni,mert akkor már naponta vagy 10x hánytam. Az egyik barátnőm ott volt,elmesélte,hogy miért nem vagyok ott,hogy a 4. babámat várom...Tudod mit tettek? Lenéztek,kiröhögtek! Barátnőm csak hosszas unszolásra mondta el a dolgot. Persze nagyon rosszul esett (a döbbenet meg az,hogy a társaság fele-kétharmada óvónő vagy tanítónő),de eszembe jutott,mit is szokott mondani a nagymamám:"Ne azt nézd,hogy mit mond,hanem,hogy ki mondja!" És igaza van! Szinglik,akiknek 30 évesen is csak a bulizás és a műköröm jár a fejükben,esetleg a szolárium (nem mintha bajom lenne ezekkel,csak régen rossz,ha valakinek kizárólag ezek töltik ki az életét)! Önzőek,akik személyes szabadságukat féltik egy kicsi gyerektől! Szóval leírtam őket,nem érdekel a véleményük!

A.m!

1.babánál vízválasztó dolgok történnek szerintem anyós-meny vszonyban,a lényeg,hogy a férjed melletted álljon! Nálunk is minden hülyeség volt,a kengurúzástól a 6 hónapig tartó kizárólagos szoptatásig! Anyós mindenbe beleszólt,de sértődötten bevágta maga mögött az ajtót,amikor a férjem szólt,hogy ugyan mosson már kezet,mielőtt az újszülött unokájához nyúl! Kiborult és nem jött el a 2. kisfiam keresztelőjérecsak mert nem az Ő kisebbik fia lett a keresztapa (sőt,amit a legnehezebb megemésztenem,azzal fenyegetőztek,hogy a lelkésszel megbeszélik,hogy ne keresztelje meg a babát)! Azóta is vannak harcaink,tegnap pl.Kamilla orrához közelített nagyon egy cserép virágzó Jácinttal,gyorsan szóltam,hogy ne tegye,erre megkérdi,hogy ugye nem gondolom komolyan,hogy az orrához akarta tenni??? Szóval nem egyszerű,de Szedernek igaza van,a sarkunkra kell állni! Én meg is tettem,amikor novemberben nálunk akarta megtartani a sógrom X. barátnőjének a névnapját,a mi házunkban,na nem engedtem,többek között azért nem,mert idén 3 unokájának felejtette el a névnapját(legutóbb Kamilláét),az én szülinapomat is,de az nem is izgat,sógorom barátnőjének meg már nyáron megvette az ajándékot a novemberi névnapjára és még dicsekedett is vele! És a névnap előtt 1 héttel kitalálta,hogy Ő főz és ünnepi ebéd lesz nálunk! Na,jól nemet mondtam,erre levágta a kagylót és megsértődött! Ez van! Nehogy már a saját otthonomban érezzem úgy magam,mintha vendégségben lennék!
Egyébként meg segítőkészek meg minden,szeretem is őket,de azért tudniuk kell,hol a határ és nem szabad engedni,hogy belegyalogoljanak az életünkbe!

Márti
borossné becz márta

Betti nem lehet hogy enyhen el van dugulva az orra? vagy szaraz a levego a szobaba? probalj meg sos vizet parologtatni nalunk bevallt :D

szisziKép
sziszi7

Betti: Bius régebben csinálta sokszor, most is előfordul néha, hogy így vesz levegőt. Az van, hogy a légzésfigyelők is 20 másodperc légzéskimaradás után riasztanak csak, mert addig természetes, hogy ha a baba nem vesz levegőt! Szerintem ne aggódj! Bár tény, hogy én is halálra idegeskedtem magam emiatt...
Vendég

Sziasztok!

Realdream!
Üdv itt! Nem semmi, hogy miken mentél keresztül! :?
Gratulálok a kisbabádhoz! :lol:

Betti!
Sajnálom, de biztos nincs semmi baj. Ha aggódsz, akkor inkább hívd az orvost! :cry:

Képzeljétek a Lalu ma átfordult hátról hasra! :lol: Csak még a kezét nem tudja kihúzni. :wink:
A hasról hátra már régóta megy neki.
És átaludta az éjszakát is: 11-től reggel 6-ig, aztán gyors szopi és még fél 9-ig. :lol: Jó lenne ezt bevezetni! :lol:

Nórikám még mindig nincs jól. Már 2 napja mondogatja, hogy hányni kell, de eddig nem hányt. Alig eszik, bágyadt. Na az előbb hányt egy nagyot! :cry: És most, mint akit kicseréltek! Sokkal jobban van! :lol: Lehet, hogy csak elrontotta a gyomrát? :roll:

gwini

betti,
Flóra is nagyon sokáig így vette a levegőt. )főleg, amikor felemeltem ) A dokink azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni.

humanka,
még én is csak szoptatok :wink: mivel esélyem sincs másra. De ha ez így megy tovább a gyerek a mellemről fog érettségizni menni. :lol:

realdream,
ÜDV KÖZTÜNK!!! :lol: A kálváriádat részben át tudom érezni - igazi végig riogatós terhességem volt, vákumos szüléssel a végén. :?
De fő, hogy most már minden ok!!! :D

szeder,
Engem egyáltalán nem zavar, ha bárki olvassa a topicunkat. Szerintem erre úgyis csak olyan valaki téved, aki valamennyire érintett babás témában. És lehet hogy nagyon sokszor tudtunkon kívül segítünk másnak a beszélgetéseinkkel. :D
Amúgy én totál 110% öszinte vagyok itt (is) mindenkivel. És én személy szerint lesz@rom, ha xy nicnév mögé bújt , suttyomban olvasó emberek elitélően vélekednek rólam.
A régiek, akik pedig kikoptak közülünk... hát anno mégis csak közénk tartoztak. :D Had olvassanak, ha jólesik nekik.

netti,
tejcsi fronton minden okés nálunk!! :D minden nap fejek 3x, így vész esetére van + 100-120 mili, amit szoptaníttal oda tudok adni Flórának. De az utóbbi 3 este az sem kellett. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziszi, Bejci, Gwini, Honey
Köszönöm, megnyugtattatok. Most, hogy Honey említette, beugrott, hogy legtöbbször Julcsi is akkor veszi így a levegőt, amikor felemeljük. De azért a párologtatást kipróbálom. :)

Látttátok a híradóban, hogy Kínában halálra ítélték azt a két pasit, akik a melaminfertőzésekért felelősek? Nem vagyok amúgy halálbüntetés-párti, de azt hiszem, ők megérdemlik...

Kép
hbetti

bejci ismét egyet fújunk :wink: :wink: :wink: :lol:

betti!
Szerintem is próbáld meg a párologtatót abból baj nem lehet, és lehet, hogy tényleg segítene Julcsinak!!! Holnap írj fejleményekről. Puszi neki!

Zárt topik:
én csak el mondtam, amire már rég gondoltam, és hát nem én vagyok ezzel a gondolatokkal egyedül.. de én sem érzem feltétlenül jó ötletnek.
Hát nem tudom csajok. Elég vegyesek nekem is a gondolataim ezzel kapcsolatban.
Pihentessük ezt még egy kicsit.
Ettől függetlenül nekem akkor is rosszul esik, hogy nem hallunk egy-két baba felől.
Értitek?
Hát ez az élet rendje.. jönnek - mennek kapcsolatok..
Honey!
Én is őszinte vagyok itt.. de vannak témák, amiket nem osztok itt meg veletek, mert olvas egy - két ismerősöm, akivel viszont nem szeretném megosztani! Értitek??? - MajaJuliska Anyukája, nem rád gondoltam!!!!
:lol: :lol: :wink: -
Szóval én nem tudok teljesen kibontakozni.. és nekem ez nem jó így. Na erről is szó van. Részemről.
Pl. priviben írogatunk sokatokkal, mert ide nem szeretném.. viszont mindenkinek privizzek??? Hát az meg nem olyan. Hát ezt is meg lehet mondjuk szokni :? 8)

Sziszi!
Drága! Jó , hogy ide is leírtad. Hidd el, nekem sem ír mindenki.. igaz már megbeszéltük, de ezt ne feledd el! Puszika. Ma mondom este a páromnak akkor! :) Amit beszéltünk!

Majd hozok egy hosszú hajú Adél képet. Annyira mókás Adél! Megnövesztettük bokáig egy délután alatt a haját!!! :lol: :lol: :lol:

MOst megyek, mert még rohan a nappali és a konyha, de fürdetés után hozom a képet!

szeder74

Most hoztam képet, mert este film nézés lesz.
Nem kinevetni!!!!

Ezt a hajat növesztettem reggel óta :) :lol: :lol: :lol:

Kép :)

Kép ..

szeder74

Szeder: Ezek a képek nagyon viccesek!!!! :wink: :D :D

ELEGEM VAN!!!! Hiába nem eszek semmi finomat, megint előjött az allergia. :evil: Tegnap éjjel csak a combomon, most meg egyik pillanatról a másikra a felsőtestemen... teljesen fel van dagadva az arcom!!!!Már alig látok ki a szemeim mögül, zsibbad a szám!!!! Mit követtem el, amiért ez a büntetés?!!!???? :cry: :cry: :cry:
Vendég

... bocs az offért!
Vendég

Bejci!

Úgy sajnálom. :( :( :(
Ha nem szopizna Bius, tudnának valami gyógyit adni rá? Most csak diétával lehet -többnyire- helyen tartani a dologkat?

Szeder!

Ez nagyon komoly! :)

A problémádat is értem, a másik topikom ezért tartja meg az Anyatanyát, hogy a privát dolgokat ott lehessen megbeszélni. Két felé olvasunk, írunk... Van előnye is, lehet képeket felrakni, szabadon beszélni bármiről, de a hátrányait már leírtam.

Én is vállalok mindent amit írtam, bár asszem jobb a tudatlanság, hogy nem tudom ki olvas(hat) engem.

Topik téma:
Nézzétek, én úgy látom, hogy nagy számú topikolók között csak úgy működik a dolog, ha mindenki kérdés nélkül ír magáról. Kevés számúnál még elmegy, hogy napi szinten észben tartsa az ember, hogy ki mikor megy orvoshoz, meg mittomén, de ennyi topik lakónál már nem. Remélem, hogy akik nem jönnek, nem azért nem jönnek, mert azt várják, hogy hívjuk, kérdezzük őket!
Én felvállalom, hogy van olyan itt akihez valószínű még egyetlen mondatot sem intéztem, de ettől még fontosnak tartom az ő jelenlétüket is, mert biztos van más, aki meg szívesen szólna hozzájuk. Lányok, gyertek, írjatok magatokról!!!

A.m.!

A csajok már elmondtak mindent.
Az Férjem anyukája szintén nem egyszerű nőci, nekünk is megvolt a magunk harca, de az még jóval Ákos előtt. Körbepisiltük a területet, én "nyertem". Ciki, nem ciki, ez van. Én nem tudok minden vasárnap ott ülni családi ebéden náluk, vagy a karácsony összes napját együtt tölteni velük és nem szeretném azokat a ruhákat hordani, amit ő vesz nekem a turiban. Az a korszak elmúlt amikor a Férjem elvállt a volt feleségétől. Pont. Nehéz neki megérteni és néha tesz egy-két megjegyzést, de elengedem a fülem mellett és úgy csinálom, ahogy nekünk jó.
"Egyébként meg segítőkészek meg minden,szeretem is őket,de azért tudniuk kell,hol a határ és nem szabad engedni,hogy belegyalogoljanak az életünkbe! " Ott a 10 pont!
Csak keményen csajszi! Nem kell forradalmat csinálni, elég ha anyatigrisként véded a saját területeteket! :wink:

Gwini!

A pehely súlynak azért megvannak az előnyei! :D
Ákos még véletlenül sem fordul meg egyedül, próbálkozik, de nem megy. Nagyon ügyes Lalu!
Nórinak jobbulást! Nem akarlak beijeszteni, de úgy hallottam, hogy van a levegőben most egy ilyen hányós vírus, remélem nem azt nyelte be!

Nekem megint fáj a torkom. Tegnap nem fájt. Illetve talán nem is a torkom, hanem az egyik nyirokcsomó. Lehet, hogy el kéne már menni vele orvoshoz. Hetek óta hol fáj, hol nem. :?

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jaaaaaaaa még azt akartam, hogy a Tecsóban valamikortól 3000 pénz lesz a nagy csomagos Libero pelus. Akit érdekel, megnézem konkrétan, hogy mikortól! Nemtom, hogy ez jó ár-e, mert mi nem vagyunk Liberosak, csak gondoltam szólok. Ez az egyetlen reklám újság ami jár hozzánk. :)

A másik amit mindig elfelejtek, hogy ajánljam nektek a Tecsós fürdős gumi játékokat. Tök aranyosak. Van kacsa, homár, fóka, bálna, víziló, madár, polip meg mittomén és asszem nincs 200 forint darabja. Ákos a kacsát szereti különösen, tök jól meg lehet rágni a csőrét. :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

szeder,
így már értelek! Igen, valszeg ha tudnám, hogy olvasgat engem is valaki az ismerőseim közül, jóval szófukarabb lennék!

bejci,
jaj annyira sajnálom!!!!!! :cry: A legrosszabb - a vakarózáson túl, gondolom a tehetetlenség.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Be néztem, mert kivi voltam, hogy mit írtok Adél hosszú-ra nyúlt :lol: :lol: hajáról!

Bejci!
Rettenetesen sajnállak! Komolyan! Istenem! Van otthon calciumsandoz????? jó lenne, ha a párod le ugrana valami patikába, ha nincs, viszont, ha nem múlik menj ügyeletre, nehogy a légcsövedre húzódjon.
Ha tudok bármiben segíteni, hívj telefonon.
Keresünk valakit, aki most megnézne!!! -igaz a Madarászban van ismerősöm, de hátha jól jönne!!!!! Vigyázz magadra.
Írj, ha van valami sms!!!!

szeder74

bejci: viszketés van sajnos. reggel elhatároztam, hogy ma kihagyom a tejet... a kávé még csak-csak ment tej nélkül, de mikor Lilinek adtam a szendvicset, megettem vagy három macisajtot, fél bögre kakaót... mire észbekaptam, hogy jaaaaa....
De látom te sem vagy jobban... Ugye azért fulladásveszély nem áll fennt???

Megy a Francia csók, egyik kedvenc filmem, mindjárt futok is...

realdream: gratulálok Zsomborhoz, nem volt könnyű ahogy olvasom. teljék benne sok-sok örömötök...

netti: jajj de csini Alíz!

hbetti: Luca nem volt tervezett, illetve későbbre volt tervezve. Lili sem 2 hét alatt fogant és meglepődtünk hogy Luca azonnal, ahogy visszaálltam a rendes kerékvágásba .
Luca is hörög, olyan mintha fuldokolna, csak az arca tiszta vigyor. Párszor rohantam be a szobába, hogy biztos Lili játéka, vagy valami, de csak szórakozik. Kicsit ijesztő hallani.

Én is úgy látom ahogy monee, néha az ember egyszerűen képtelen mindenkinek reagálni. Tényleg hányan vagytok ebben a topikban?
Én az anyatanyán, olyan anyukákkal szoktam beszélgetni akiknek a kisgyerekei Lilivel egyidősek. Mi az nlc-ről költöztünk át, ott gyakorlatilag kiüldözött minket egy elmebeteg nő a saját topikunkból. Akkor voltunk talán 25-en tagok. Aztán jól összevesztek a csajok és maradt 2 topik kb 10-10 taggal. Új tag nemigen jön, de a régiek napi szinten írnak. És ennyi embert fejben is lehet tartani...

Márta: csak tudnám, mi a franc vihognivaló van azon ha az ember babát vár??? :roll:

Kép

Kép
mambu

Realdream, most olvastam, milyen kálvária után született a fiatalúr! Gratulálok hozzá!!!! Nagyon édes kiskrapek!!! :D

Szeder, nagyon édes Adél hosszú hajjal is!!!!
Ha zárt topicra mennétek, légyszi értesítsetek! Igaz nem jövök túl gyakran, de nagyon hiányoznátok!!!! :oops:

Honey, örülök, hogy tejciválság megoldódott!!!! Én most újra mellbimbó repedéssel kűzdök! :evil:

Gwini, ügyes Laura a fordulással! Nem tudom, mi mikor jutunk el odáig. Bár Balázs is jó husis volt és ő is csak 5 hónaposan fordult át... utána viszont hihetetlenül gyorsan tanult meg kúszni-mászni!

Sziszi, látom ti jól vagytok. És a kis Abigél? Forognak a lányok? Szoktatok összejárni?

Bejci, sajnálom az allergiádat... :( Homeopátia esetleg???

Mennem kéne aludni, mert a tejciválság óta Alíz megint össze-vissza kel enni... bár a súlya alapján nem éhezik! :D

Kép
Kép
netti77

bejci!!!próbálkoztam privivel, nem ment. nagyon sajnállak!!!!!
szóval a kozminőmnek is nagggyon durva allergiája volt, és talált supi dokit és lassan de kigyógyult. ( sokadik doki jött rá, h. mi a valós ok) meg tudnám adni a számát és kikérdezhetnéd.hm?

Kép
winona

üdv az újaknak!
néhány lány, min megy keresztül h. babája legyen!!!minden elismerésem, nagyon nehéz lehetett.de lényeg h. összejött!!! :)

képzeljétek kajabál a lányom, nem sír hanem hangosan kiabál.nagyon édi!

ma bevittem a mh-re, mert már lerágták a fejem.egyik pasi a kezét simizi, na erre ugrani tudnék!!!tök alap, h. bébi kezéhez nem nyúlunk, a másik a cumiját fogta :shock: erre is ugrani tudnék!!na miindegy túlvagyunk, meg nem nevelhetem steril közegbe tudom, kell egy kis baci.......de nehezemre esik, na.

Kép
winona

hogy már azt ne is említsem h. az X edik munkatársam, meg mondja h. úgy megfogná, dehát a torka......és ott áll körülöttünk, és csodálja a bébit!!!még jó h. négy hósan vittem be, előbb nem akartam pont ezek miatt.komolyan mondjam neki, h. húzzál már el??na sebaj, most jól kidühöngtem magamat, de ezeket nehezen viselem.

sajnos gyerekem megkezdte a korán kelést fél hét, nekem korai, pláne úgy h. előtte már félóránként cumiért nyöszög....úgyhogy kéne mennem alukálni.

olyan jó volt a héten anyósom is babázott, így én leléphettem.persze már két óra múlva itthon is voltam :shock: :D
hétvégén is anyuééknál hagyjuk du-n kicsit, muszáj összeszokni, mert később nehéz lesz.és ők is nagggyon odavannak érte!
tehát ez így mindenkinek jóó.

ritkán jövök, de akkor aztán....sokat írok

jóéjt!

Kép
winona

Sziasztok!

Hű de jó sokat termeltetek ma! :shock: :lol:

Konan, párod foga? Jujj, betg pasinál nincs rosszabb! :?

Gabolino, intim torna engem is érdekelne majd! :wink:
Andor méretei nem semmik! :shock:

A.M. pont a nagy lyukú -illetve 3-as aventes - cumi jutott még nekem s eszembe! Apa most este hozott is, holnap kipróbálom, hátha bejön!
Gyuszika pöttyeire nekem is a melegkiütés volt az első tippem! Mit mondott a doki?

Noni, 3 hós videón bőgtem mint egy hülye! Ez a zene... Nem győzöm köszönni hogy csinálod őket!!!
Baba-mércés kép nagyon jó! :lol: :lol: :lol: Jól összement a játék baba! :wink: Mi is csinálunk hasonlót Ádámról, majd mutizom én is! De én elfelejtem havonta fotózni így csak 3 van belőle.

Mambu, édesek a csajaid! :wink:

Szeder, Adél hosszú haja nem semmi! Feldobtad az estémet vele! :lol:

Realdream, üdv itt, gyere csak minél többet!
Hű, te is keresztülmentél ám rengeteg mindenen mielőtt Zsombort magadhoz ölelhetted! Annyira édes kis manó!!!

Netti, Alíz olyan édes hajasbaba! :lol: Ez még az első haja ugye?

Gwini, Lalu is nagyon ügyi! Grat a forgáshoz! :lol:
Dorka akkor csinálta ezt a gyomorrontásosdit amikor Ádám 2-3 hetes volt! Hányt egy hatalmasat és utána semmi baj nem volt,előtte meg egy napig kínlódott. Remélem, hogyNálatok is enyi volt csak a dolog!

Sziszi, osztom Monee véleményét hogy amikor ennyien "laknak" egy topikban, előfordul hogy az ember nem reagál valakire!

Bejci, te szegény! Kalcimusc injekció? És tényleg vigyázz,nehogy komolyabb baj legyen!!!

Winona, Ádám is kiabál pár napja! De annyira, hogy utána meg köhög ezerrel! :lol: Kíváncsi vagyok mikor megy el a hangja a sok kajabálástól!
A másik amit pár napja kezdett, hogy ha a szájában van a cumi akkor elkezd vele beszélni, mindig ugyanazt :goj-goj-goj És kis hamiskásan mosolyog hozzá! Meg kell zabálni olyankor!

Anyós téma:enyém anyós le se sz..ja a fejünket, Ádámot 11 naposan látta utoljára, Dorkát a 4 év alatt 1x köszöntötte fel szülinapján, fiáról évekig nem tudta hogy hol, milyen körülmények között lakik, nem járt nála. Most karácsonykor sem találkoztunk, elvárta volna, hogy 130 km-re mi menjünk a két gyerekkel...
Amúgy is mi menjünk, ugorjunk ha kéri, de ő tavaly 2x volt nálunk.
Semmit nem tud rólunk, hogy élünk, hogy neveljük a gyerekeket, egyáltalán nem lát bele a családunkba de azért szerinte rosszul neveljük Dorkát... :evil:
és a legjobb, féltékeny anyura!
Oldaalkat tudnék megtölteni a témával...

Monee, Ádám sem forog még! Bár ő is próbálkozik ezerrel :)
Kádas képsorozatot megmutatod?

És a képek! A babák az Anna és Peti sorozat apa- és anyababájának alapján készültek, mielőtt bementem a kórházba szülni, ők voltak Dorkával míg haza nem jöttünk Ádámmal:)

Kép 1 hónapos

Kép 3 hónapos

Kép mai kép :)

Kép

Kép
anyoooka

Bejci!

Volt olyan eset,hogy a terhesség megiselte a kismama veséjét és mindenféle allergiás reakciót produkált utána! Nálad kizárták ezt? Tudom,voltál allergiavizsgálaton,de lehet,hogy ez a kiváltó ok,nem?

Anyoooka!

Te sem tudsz aludni? :lol: Nagyon jók a képek,Anna és Peti baba nagyon jól sikerült (mind a 8 könyvet imádjuk,lhúsvétra 3 új jön ki) Ádám olyan nagyon édes!

Honey!

NAGYON ÖRÜLÖK,HOGY MINDEN RENDBEN A TEJECSKÉVEL! :lol: :lol: :lol:

Ági!

Irulok-pirulok,de boldog névnapot kívánok!

Márti
borossné becz márta

Netti: sajnalom a mellgyuszit, remelem, tulvagytok rajta. Utana nalam is megcsappan kicsit a tejci, de mazlim volt, mert Bendo is eppen akkor kezdett el fogzani, es az o etvagya is kisebb lett, igy eppen eleg volt a tejci. Meg nekem nagyon sok fagyitejcim is van (4-5 liter). Aliz nagyon edes, meg mindig hatalmas a haja, nem gondolkoztal a vagason? Es mekkorara nott o is

Torpiek? En mar erosen levagnam a gyerkoc hajat, hadd erosodjon. Meg szokuljon is, mert mar most tokre latszik, hogy a fekete babahaja utan o bizony szoket noveszt. De ez nem ert varatlanul, mert mindkettonknek szoke volt gyerekkoraban a haja, igy Bendonel is szamitottam erre.

Realdream: szia kozottunk, verge vki, aki velem egyidos  Azt hiszem, en mar kezdetben is azt gondoltam, hogy szerencsesek vagyunk, hogy termeszetes uton osszejott a babank, de a te utadat latva meginkabb ezt erzem. Gratulalok Zsomborhoz, es ezzel at is vetted a vezetest a szuleteskori sullyal !!! Es nagyon cuki a kisfiatok!

Noni: nagyon jo ez a macis otlet. Kar, hogy en nem csinaltam ilyet, de majd a kovetkezo babanal fogok ;) Mekkorat nott Misike is, hatalmas. Gyonyoruek a videok, latszik, hoyg hatalmas melod rejlik benne, koszonjuk !!!

Szeder: en is jelen vagyok az Anyatanyan, van ott mar 2 topikom. De ezzel tenyleg az a baj, hogy ott ujak mar nem tudnak csatlakozni … pedig szerintem ez jo dolog! Adelnak jol megnott a haja  Hosszu hajat akarsz majd neki egyebkent a sracok utan?

Betti: szerintem ez a modszer, hogy lefekves elott fejsz, a tejszaporitasra is jo am ;) En csinaltam ezt az elejen, hogy legyen eleg, meg sok tejci, es mukodott is rendesen, hiszen ezzel egy extra etkezest beszursz a napirendbe. Nekem tudod, mikor csinalja Ben ezt a levegovetelt? Amikor szel van odakint. Neked bent csinalja Julcsi a lakasban?

Bejci: orulok, ha nincs harag, mert tavol alljon tolem … Nagyon sajnalom az allergiat, remelem, tenyleg gyorsan elmulik.

Gwini: gratula Lalunak a forgashoz, es nagyon sajnalom Nori hanyasat, remelem, csak egyszeri volt, es mostantol jobban lesz.

Honeymoon:
:D :D :D Jot derultem ezen a “gyerek a mellemrol fog erettsegizni” duman. Azert csak nem … es gratula a sok tejcsihez, nagyon ugyes vagy, a kitartasod meghozta az eredmenyet !!!

Monee: jo, hogy a korbepisiliesnel te gyoztel :D Ezek olyan gaz helyzetek, de tokeletesen egyetertek, ki kell jelolni a hatarokat. Az en anyosom meg 16.000 km tavolsagbol, telefonon is probal beleszolni a dolgainkba … mondjuk ezt egyszeru kezelni, mert hagyom, hogy mondja, aztan ugyis azt csinalok, amit en akarok. Ha otthon elnenk, az mar kemenyebb dio lenne.

Winona: Bendo is kiabal, allandoan beszel, nagyon cuki. De ha nem vagyok bent a szobaban, ahol o van, akkor rogton utanamkiabal, hogy jojjek mar 

Anyoooka: azta, Adam is rendesen tulnotte a babakat. Hatalmasnak latszik ez a fiucska, tudod, hany centi most?

A.m.: a lanyok mar mindent leirtak, en sem tudok sok okossagot mondani. (Azert en nagyon orulok, hogy mi jo messzire eljottunk, nincsenek anyosok, meg egyebek ! :) )

Mambu: meg neked akartam irni, hogy nalunk lanyka eseten pent a te ket lanykad neve jott egyaltalan szamitasba :D

Nalunk semmi kulonos, hetvegen Bendo uj szobat kap, hatha ez megoldja a nappali alvasi problemait. Eerdetielg is csak ideiglenesnek terveztuk azt, ahol most van (Apa dolgozoszobajat kapta meg), mert ez van kozel a mi halonkhoz, gondoltam, ne kelljen ejszaka 6x atmennem az egesz hazon. Ki gondolta volna, hogy ilyen jol sikerult gyerekkel leszek megaldva, hogy egyszer sem kell felkelnem?! :) Igy most atkerul a vegleges helyere, remelem, jelent ez majd vmi valtozast az alvasban is, mert szornyu, amit mostansag muvel. A furdetokadjat is kinotte, de azzal meg inkabb varok par hetet, mert tul sok lenne a valtozas egyszerre.

Huh, Marti, Anyooka, ti ejjeli baglyok vagytok? Most latom, milyen keson irtatok!

KépKép
Kép
humanka

UHU-UHU!

Ma reggel mi vagyunk a baglyok :D
Gyuszika 5-kor éhes lett :) ,aztán kaki és nem alvás következett :roll:
Néha ilyen is kell.

Lányok!

Köszi a sok hozzászólást anyós témához :) Még nem tudtam elolvasni mindet,de jól esik a sok vélemény.Szerintem ez örökzöld téma.Anyukám erre azt mondta,hogy ha ő is így viselkedne a menyével már nem is láthatná az unokáját.
Gyakorlom az egy kezes gépelést,mert minike a másikban van :D

Mi is tegnap voltunk dokinéninél.Kaptunk prevenart :D
7400 g és 67 cm a fiatal Úr :lol: Szóval túl vagyunk mi is a súly megduplázáson
A váróban a védőnő és más anyukák is megjegyezték,hogy milyen érdeklődő Gyuszika :D mondtam,hogy óóóó ez már régóta kezdődött nála :D

Nagyon ügyik vagytok,mert tényleg meleg kiütése van,rögtön meg is nyugtatott a dokinő

Kép
Kép
a.m.

Hello lányok!

Most csak "jelentek", mert itt van a kis keresztfiam, úgyhogy 2 gyerekre vigyázok, nem hiszem, hogy be tudok nézni. Bocsánat, hogy nem reagálok, majd pótolom.

Szóval tegnap miután letettük Biust aludni, ki kellett hívni az ügyeletet, akik nem jöttek ki, mert 3 címre kellett menniük előttem. Viszont kezdtem olyan szarul lenni, hogy kénytelenek voltunk Biust felöltöztetni és elballagni az ügyeletre. Ott megvizsgáltak, megint nem adtak semmit, csak továbbutaltak az István kórházba bőrgyógyász ügyeletre. Mivel úgy néztem ki, mint akit agyon vissza vertek, a számért Maria Geronazzo ölni tudott volna :twisted: , és zsibbadt a fejem, nehezen nyeltem, azt mondták, hogy valószínűleg a kórházban bennt fognak tartani éjjel megfigyelésre... na hát itt eltört a mécses... mert akkor mi lesz az én kisbabámmal?
SZerencsére nem ez történt, fél 12-kor kaptam egy injekciót... benne valami gyógyszert, de nem kalcium volt. Ettől éjszakára elmúltak a hólyagok, de a szám még mindig úgy néz ki, mintha most plasztikázták volna. A doki azt mondta, hogy a brassóitól lehetett...de könyörgöm, abban se tej, se tojás, se semmi, amire allergiás vagyok! Úgyhogy már olyat sem ehetek, amiben nincs allergizáló dolog. Az új diétám: Alma és főtt krumpli, inni pedig ásványvíz! SZuper, nem?
AZ a baj, hogy én már nem hiszem el, hogy ez sima ételallergia... :cry:
Most én kérek egy kis segítséget: Ha valaki ismer valami dokit, kórházat, vagy magánrendelőt, ahol már találkoztak ilyennel és nem fogják rá sima étellargiára, vagy alaposabban kivizsgálnának, az légyszi írjon nekem privit! Nagyon be vagyok szarva, mert mindig egyre erősebben jön elő. Régen rohantunk már ügyeletre azért, mert befulladtam allergiától, úgyhogy már bennem van a félsz! Pénz nem számít! Előre is köszi!
Majd délután, ha már a férjem itthon lesz, majd jövök és visszaolvasok, addig meg megyek almát majszolni! :cry:
Vendég

Jó reggelt!

Látom jó korán jöttetek anyukák!
Én nemrég keltem. Jót aludtam.

BejcI!
Istenem. Nagyon sajnállak. Amit írtam tegnap, nekem sajna csak a Madarászban van ismerősöm.
Most nincs időm utána nézni a neten - megyünk el nemsokára - de, ha lesz egy kis időm én is nézek egy - két helyet, ahol komolyan vesznek.
Nem csak egy injekció és kész.
Vérvétel??? Vizeletvizsgálat??? Mikor volt??? Abból sokat tudnak kiszűrni!
Márti is írta, hogy vese is lehet.
Lakást nem takarítod más tisztítószerekkel, és sűrűbben??? Mi változott amióta megszületett Bianka???
Jövök majd és körülnézek!!!

Am:
MiniGyuszika jól bele húzott közel 1 kg -val nehezebb, mint mi. Pedig nemrég még egy súlyban voltak Adéllal.
Örülök,,hogy nincs semmi, csak a meleg kiütése jött elő.
:wink:

Anyooka!
Gyönyörűek a gyermekeid!
Meg van az egyensúly : egy fiú, egy lány. Ádám meg: nagyon szép kisfiú!!!!

Humanka!
Milyen hírek! Te máshol is "kalózkodsz" :lol: :lol: :wink:
Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz Beni az új szobában. Drukkolok, hogy ügyesedjen az alvása is!! Majd tegyél képet az új szobáról!!!
:)

Anyós téma:
Nekem nincs különösebb gondom vele. Vannak 100-szor rosszabbak. Jó szándékú, de néha nem úgy tűnik. Nem az az igazi nagyi, aki minden héten fini sütivel bombázza a családot.. -bár mostanában elkezdte- nem az a tipikus nagyi, mint anyukám. Anyu ritkán látja az unokáit, de annál nagyobb odafigyeléssel, és szeretettel veszi őket körül.
Egy dolog miatt köszönettel tartozunk nekik mindenképp: megszülte a párunkat! :wink:

Én majd este leszek. Írjatok sokat!!!

szeder74

bejci :)
jaj, nagyon sajnálom! Nekem nincs konkrét orvos ismerösöm (bár a Zuramat megkérdezem, mert neki van olyan haverja, akinek nagy hirü doki az apja és nekünk is ö ajánlott anno sebészt, onkológust, hátha tudnak mondani valamit) Viszont anno Nándit elvittük a Telkibe, mert a nyakán folyton nyirokcsomó duzzanatok voltak, és akkoriban kezdett "nem-enni". Szóval igaz, hogy drága volt, de kinyalták a popónkat, bár nem tudom, mennyire játszik ebben szerepet, hogy kisgyerekröl volt szó. Ha semmi jobb ötlet nincs, próbáljátok meg esetleg azt.

am :)
örülök, hogy csak melegkiütés, és tényleg nagyon szépen gyarapszik Minigyuszi.

anyóstéma: alapjában véve nekem teljesen normális anyósom van, nem akar beleszólni semmibe, vagy legalábbis nekem nem mondja, ha kifogása van, és a gyerekeket is imádja, nagyon jól elvannak. Persze neki is vannak hibái, de kinek nincs... :wink:

humanka :)
hajvágás még nem aktuáliis nálunk. Mots néztem pont a héten a babanaplót, Nándinak 10 hósan vágtam elöször hajat :)

jaj, visong a kicsi, megnézem :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Nem voltam bő másfél hete kicsit sokasodtak idehaza a teendők.

Babafotók tündériek, nem sorolok fel mindenkit külön :)

Szeder: ha még aktuális a járóka kérdés: nálunk 120x120-as fa járóka lesz, tegnap hoztuk haza. Örülök, hogy minden rendben volt Adéllal kutacs téren. Ezért az elhúzodó fogzásért pedig nagyon nem irigyellek :? Gratula a hátról hasra forgáshoz!

Márti: gratula a fogacskához! Csabid jobban van? Én nagyon fülfájós kisgyerek voltam, többször fel is szúrták, máig emlékszem, hogy borzalmas volt :(

Bejci: huh ez az allergia egyre rosszabbul hangzik :? Egyik öcsémnek volt anno valami hasonlója, ha jól emlékszem, megkérdezem majd anyumat ma jönnek!

Humanka: sajnálom, hogy gond van nappali alvás fronton :? Mostanában nálunk is nyűglődik néha Zalán, de szerencsére általában max 15 percen belül bealszik. MÉg én is csak szoptatok, remélem kitart a tejcsi még 2 hónapig.

AM. Szeder: gratula az 5 hónaphoz!

Honey: tök jó, hogy javult a tejci helyzet, na meg, hoyg Flóra megbarátkozott a kanállal :)

Nyaralás: mindenképp, ha máshova nem is, de rokonok nyaralójába elmegyünk a Balatonhoz, ha kölcsönadják egy hétre. De egyelőre még bízom benne, hogy eljutunk "tavaszolni" is.

Mambu: üdv itt! :)

Betti: Zalán kb 1 hete délelőtt 4 óránként eszik, délután 3, teljesen magától. Igy eszik napközben 5ször, plusz éjszaka kel még kétszer, de ebből szerintem csak egyszer eszik rendesen. Ilyen levegő vétel nálunk nincs, ha nagyon aggódsz miatta, akkor biztos ami biztos emlitsd meg a dokitoknak.

Eszike: nekem mostanában már nem érzékeny semmim odalent, de kb két hete még az volt, viszont vérzés nem volt soha. Nekem egyébként a hüvelyemben lévő varratok gyógyultak lassan.

Védekezés: nekem ugyan még nem jött meg, de óvszerrel védekezünk.

Konan: Annácskának jobbulást!

Noni: nagyon jó lett a karácsonyos, meg a 3 hós videó is :):):) A 3 hós videó zenéjén el is pityeredtem :)

Ági: utólag is Boldog névnapot!

AM: sajnálom, hogy romlani kezdett anyósoddal a viszony, esetleg finoman nem tudod valahogy az értésére adni, hogy nagyon örültök neki, hogy segít, de Mini Gyuszi a ti fiatok, és úgy csináljátok körülötte a dolgokat, ahogy Nektek tetszik? És szívesen meghallgatod a tanácsait, de vegye tudomásul, ha máshogy döntesz? Anyós téma egyébként nálam is érzékeny pont, megspékelve azzal, hogy én eredetileg se voltam érte odáig, de erről most nem írnék kisregényt.

Zárt fórum: én mostanában elég ritkán tudtam jönni, lekhatási előtti rohangálás, lakás festés stb-k között voltunk/vagyunk. Most is tegnap kezdtem el visszaolvasni, nem tudom két topikra mennyire lenne időm. AMikor jövök visszaolvasok, igyekszem mindenkire reagálni is, ez vagy sikerül vagy nem. De ha mentek itt ne hagyjatok :D

Realdream: üdv itt Neked is! :)

Sziszi7: örülök, hogy Réka végre jobban van!

Gwini: gratulálok a hátról hasra forduláshoz! Nórikádat sajnálom, remélem jobban lesz nemsokára!

Monee: jobbulást a torkodnak!

Kép
kistiggrincs

Magunkról: Zalán nagyon nagy fejlődésnek indult az elmúlt másfél hétben, határozottan nyúl a játékok után, tömi őket a szájába, egyre többet dumál. Mostmár láthatóan megismeri este az apját, és nagy meglepődéssel fogad minen idegen embert. De ha valaki rámosolyog, annak azonnal visszavigyorog :D

Néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Kép
kistiggrincs

Húú Bejci: nagyon sajnállak, remélem mielőbb kiderül mi a bajod, és mihamarabb jobban is leszel. Majd értesíts minket mire jutottál, találtál-e orvost? Hát ezek után szerintem sem ételallergiáról van szó. Reméljük nem komoly! Gondolok rád!

Én a zárt topicot továbbra is támogatom, nekem teljesen mindegy, hogy babanet.hu-t ütök be vagy mást. Ott is Ti vagytok, meg itt is. Már ha mindenki hajlandó átköltözni!

Noncsikám megint kidobott az ágyból ma reggel! ÚÚÚÚgy aludtam volna még, de ő nyafizni kezdett, aztán nagy nehezen beadtam a derekamat és felkeltünk. Gyorsan főztem egy teát magamnak, tisztába tettem, aztán nekiálltam etetni... hát nem bealudt???? Kb. 1 órája durmol. De én persze ilyenkor már nem tudok visszaaludni. Pedig nagyon fáradt vagyok. Próbálkoztam az elalvással, de nem megy, pont mikor bealudnék, akkor nyöszörög, rúg, forgolódik éppen, én meg felébredek. Szóval feladtam. Én itt gépezek, ő meg persze mozdulatlanul a hátam mögött durmol! (persze most már nem nyög-rúg-forgolódik) Mindig ezt csinálja velem! "anya kelj fel, te ilyenkor már ne aludj", ő meg beveri a szunyát!
:x

Anyós: tudnék mesélni, de hát...

Anyooka: hogy összementek a játék-babák!!!!!!
:D :D :D

Sziszi: igazad van (részben)... Szerencsére sokan vagyunk a topicban, de lehetetlenség ennyi embernek válaszolni. Így biztos vagyok benne, hogy van köztetek olyan, akinek soha egy mondatot nem írtam. Természetesen nem szándékosan. Itt minden kismamának annyi-de-annyi gondja-baja van, hogy biztos nem tartja számon, hogy kinek írt, kinek nem írt amióta fórumozik. Aki ezt fejben tudja tartani annak elismerésem.
Ha valakit esetleg megsértettem azzal, hogy nem írtam még soha neki attól elnézést kérek...és biztos lehet benne, hogy nem azért nem írtam mert valakivel valami gondom lenne.
Vendég

Na látjátok már el is felejtettem:

Realdream: üdvözöllek! Szupi, hogy csatlakoztál! Nem semmi amin keresztül mentél/mentetek!
Vendég

bejci:privi nem megy!!!! :twisted: feljebb írtam

Kép
winona

Winona: írtam priviben e-mail címet!
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a Lalu gratukat! :lol:

Nórinak szerencsére kutya baja! :lol: Valszeg csak gyomorrontás volt.

Nagyon édesek a baba képek! :lol:

gwini

Végre utolértem itt magam :)

Noni!
Jaj,de jó ötlet ez a baba-játék baba összehasonítós kép. :D Azt hiszem a játékbaba már kezdhet belehúzni,mert nagyon le van körözve :lol:

Mambu!
Nagyon édesek a lánykáid. Luca pont úgy mosolyog ahogy Gyuszika is szokott amikor huncutkodik :D

Zárt fórum:amit dönt a többség. Én nem tudok róla,hogy ismerősöm olvasná a babanetet 1 kivétellel,de ő rendes és most született kisbabája. Én is őszinte vagyok talán 1-2 dolog az max amit inkább nem írok ide le,de az csak nagyon ritkán van.

Szeder!
Gratulálok az 5 hónaphoz meg az átforduláshoz. Nagyon ügyes Adél :D Na és a hosszúhajú képeken igazán puszilgatni való "nagylány" lett. :lol:

Realdream!
Én is üdvözöllek körünkben. Nagyon rögös út vezettett a szülővé válásotokhoz,de gratulálok a kitartásotokhoz és persze a gyönyörű Zsombor manóhoz. Nagyon "irígy" vagyok a szép göndi hajadért.Szépek vagytok együtt.

Netti!
Alíz még mindig csodálatosan szép ezzel a hajkölteménnyel!

Humanka!
Akkor el is kezdhetjük szervezni a topik találkozót április végére??? :wink: Résen avgyok ám,hogy mikor jöttök haza,hogy találkozhassunk veletek is :D

Honey!
Örülök ,hogy megoldódott a tejcsi válság :D Nagyon tetszik,hogy ilyen kitartó vagy.(persze tudom,hogy muszály,de akkor is)

Bejci!
Döbbenet ez az allergia ügy. Nagyon remélem,hogy tudnak rajtad segíteni.Bárcsak én is megtehetném,de nincs ismerősöm a területen.

Anyooka!
Nagyon édes Ádámod a babucik között. Nagyon jó ötlet tényleg :D
Majd a 2-nál mi is szerzünk babát és mellé tesszük.

Kép
Kép
a.m.

bejci!!!
nincs privim!!!!!
írd meg ide......jobb híján..nálunk szarakszik a net!!!!

Kép
winona

Szeder!
Anyós ügyben meg már finomabban be-be szólogattam. Amikor pl.Szentesen vagyunk náluk (ott lakik a nagyi is velük=Minike dédije)mindenki rákezdi,hogy azért sír biztosan,mert éhes.Ezt mindig elsütik.Hát legutóbb márt azt mondtam,hogy "igen éhezik szegény,azért 7 kg már" és "gyakran éheztetem látszik is rajta".
Apósom meg megkérdezte hogy:"honnan tudom,hogy nem-e szomjas és azért sír???" mondom:" azért,mert én vagyok az anyja és nem fogad el sose teát v. vizet sem" és "én vagyok vele állandóan ezért tudom a sírásából,hogy mit szeretne"
Na jó be is fejezem,mert megtöltöm itt az oldalt a családi hülyeségekkel.

Anyooka!
Azért biztosan rossz lehet,hogy az anyósod ennyire nem tötrődik a gyerekekkel :( sajnálom.
Az enyém nagyon szereti csak rájöttem,hogy ő igazi "paramami" volt anno és ezt rám akarja erőltetni,pedig tudjátok én nem vagyok az (szerintem)

Márti!
Hát a tied sem semmi :evil: :shock: elfelejt szülinapot,névnapokat,de azét aki még nem is családtag nálatok akarná megünnepelni. Nem semmi!

Igazatok van a sarkamra kell állnom! Alapvetően egy darabig nyelek mert mindig azt nézem,hogy a párom anyukája,de néha azért már ez nekem is sokkkk :!:

Kép
Kép
a.m.

A.m: én úgy gondolom, minél hamarabb játszátok le, hogy te vagy a gyerek anyja, és te döntesz róla, annál jobb. Minél tovább nylesz, annál nagyobbat fog robbani a dolog (magamból kiindulva)

Kép
kistiggrincs

Előbb regényt írtam és elszállt! Felrobbanok!!!! Na majd később írom újra............

Kép
Kép
lanta

Üdv Mindenkinek! hazaértünk, tök hiányoztatok!

Am! pacsizhatunk az éhes vagy kérdésben! Hihetetlenül felmegy a pumpa nálam, amikor ezt kérdezik a babától: Mi a baj, éhes vagy? nem tehetek róla... Asszem egy anya soha nem mulasztja el, hogy megetesse a gyerekét időben, ha éhes...

Betti! megint próbálkoztam privivel, valamiért nem engedi! Sajnos nekem ezek "nem jó" támpontok. Én Gárdonyis voltam, aztán gimis, utána nálam is egyetem, és elkerültem. Most megint itt vagyok, Te viszont már nem.... Hátha kiderül még később vmi közös pont. A levegővétel nálunk is gyakran van. Mi egyszerűen arra gondolunk, hogy imádja próbálgatni a hangját, a száját, és nálunk hihetetlenül élvezi kiadni ezt a hangot. ha látod, hogy jól van, akkor sztem ne aggódj!
blúmi

Sziasztok! Jó "reggelt"! Nem most keltem ám! Csak már túlvagyok a házimunka nagy részén.... :D Most jutottam el ide, hogy egy kicsit olvassak.

Betti, nem lehet, hogy Julcsi azért sóhajt akkorát amikor felveszitek, hogy: "végre felvettél" - megnyugszik... !?!? :D

Bejci, ezek a tünetek tényleg megérnek a komolyabb kivizsgálást!!! Amúgy utánakuksiztam. Homeós bogyóból az Apis mellfica C15 v. C30 az egyik szer - itt hideg borogatásra csökkennek a tünetek. Az Urtica Urens C12 v. C 15 - itt a melegre javulnak a tünetek, de ugye ez a tejelválasztást is csökkenti!!!

Winona, Pannát nem láttam a 3 hós és a karácsonyi videóban!!! Hiányoltam!!! Az új lakásban laktok már? Vagy még a szülőknél?

Anyooka, haláliak ezek a képek!!! :D Látom nálatok is dúl az Anna és Peti őrület! :D Nálunk is szép lassan meglesz az egész sorozat!

Humanka, majd számolj be, hogy fogadta Beni az új szobát. Tavasz végén-nyár elején nálunk is költöztetés lesz. Most még hajnalban eszik, meg néha éjjel vissza kell rakni a cumit, úgyhogy egyenlőre még egy szobában alszunk....

Tigrincs, Zalán hány centi hosszú!?!? A pihenő székes képen hihetetlen hosszúnak tűnik nekem....

Eszike (és a többiek), sajnálom a hajnali ébresztőt. Alíz is nehezebben alszik mostanában vissza a hajnali evés után...

Nemtom ki kérdezte :oops: :Alíznak ez még az első haja, már hullik neki, hátul egész kopasz foltja van. (mindjárt lefényképezem) Szerintem a hétvégén megnyírom, mert már nagyon a szemébe lóg.
Kép

Alíz "haja" hátulról :D
Bocsi, hogy nem mindenkinek reagáltam, de megyek altatni....

Kép
Kép
netti77

am: na anyukám dettó ugyanez, ha sír Noémi mindjárt kitalálja, hogy szomjas, aztán következő, hogy éhes. Na ekkor már forgatom a szememet. Mert egyszerűen Noémi nem szeret kézben lenni, és ha kézben van, akkor csakis az ülőhelyzetet viseli el, a hagyományos csecsemőtartástól tiszta ideg lesz. Anyukám meg örökké tartogatni akarja, na és természetesen csecsemőtartásban, hát csoda, hogy sír???
És már 125-ször elmondtam neki, hogy ne tartogassa a Noémit, mert nem szereti és azért sír. Na ekkor azt mondja, hogy amikor én kisbaba voltam, akkor én szerettem ha így-meg-úgy tartogattak és ringattak. És megmutatja hogyan. Erre Noémi rettenet módon begőzöl, feszíti magát, és üvölt. És ekkor anyukám újra megjegyzi, hogy EZ A GYEREK ÉHES! Na ekkor számolok el 10-ig, mert olyat mondanék, hogy én is megbánnám!
Aztán nagy könyörgések árán végre leteszi kislánykámat, aki persze már olyan szinten üvölt, hogy feláll a hajam, és persze nem tud megnyugodni hip-hopp. És akkor megint megjegyzi anyukám: Na látod, hogy éhes???!!!
Brrrrrrrrrrrrrr
Vendég

Noni! Én bömbiztem a videókon! Nagyon köszönöm! (Bocsánat, hogy karisat nem küldtem! Olyan nem készült, amit szívesen látnék)

A babák szokás szerint gyönyörűek!

Remélem hamar felveszem a fonalat, és megint naprakész leszek.

Nálunk tejfronton alakulnak a dolgok! (volt olyan nap a héten, amikor 300 ml! tartalék tej állt a hűtőben) A sebes ciciből még mindig rettenetesen fáj a szoptatás, gyakran a lefejtet adom neki cumisüvegből, mert egyszerűen nem bírom. Ráadásul rákapott a harapdálásra is.

Alsópáhokon voltunk! Akinek van nagyobb gyereke is, annak ez valóságos paradicsom! Bálint sokat fürdött, nagyon élvezte. Hozok majd képeket is.

Szeder! Nekem kicsit rejtélyes volt, amit az emberekről írtál, de azt hiszem értem. Elképesztően sok rosszindulatú, kétszínű, irigy ember van a földön. és rengeteg olyan, akinek semmi sem szent. (én pl egy éve szenvedek attól, hogy egy addig kedves ismerősömről megtudtam, hogy hihetetlenül ocsmány pletykákkal szórta rólam tele a várost, a kisfiam halálával kapcsolatban. Ennél még egy férget is többre becsülök)
blúmi

Netti: 65cm volt egy hónapja, kedden megyünk kontrollra, majd ott mérik megint.

Jah, amitől én idegbajt kaptam még a karácsonyi ebéden: gyerek anyósom ölében ült, amíg ettem. Leves után mondtam adja ide, egyen gyorsan ő is, aztán visszaadom. Nem nem adja. Szóltam még egyszer, aztán kicsit ingerültebben, szerencsére férjem is közbe szólt, igy végre odaadta. Kevés dolog van amire ugrom, de arra nagyn, ha valakinek azt mondom, hogy adja ide az ÉN gyerekemet és nem adja.

Kép
kistiggrincs

Na csajaim alszanak újra kezdem!!!

Realdream üdv. itt! Nem semmi a kálváriád! Megérdemled a babát!! Szép neve van!!! :) Reméljük most már csak jó dolgok történnek majd!!!

Bejci sajnálom ezt az allergiát. Remélem hamarosan a végére értek az ügynek!!! Az ügyeletes ellátás meg felháborító!!

Szeder nagyon tuti hosszú hajú Adél!!! :lol: Jót mosolyogtam rajta!!!

Gwini gratula a forduláshoz és az átaludt éjszakához! Örülök, hogy Nórka végre jól van!

Betti nálunk ilyen légzés még nem volt, remélem nem lesz gond!!

Monee remélem ma jobb napra ébredtél!!!

A.m. sajnálom az anyós ügyet. Örülök, hogy meleg kiütés volt csak MiniGyuszikának!!

Kistiggrincs gratula a nagy fejlődésnek angyon ügyes Zalán baba! Cukik a képek!!

Sziszi örülök, hogy Réka baba jobban van!!!

Konan sajnálom Annácskát, sajna Nálunk is úgy néz ki újra visszanáthásodtunk!!

Anyooka nagyon szuperek a képek!! Ötletes! :lol:

Noni köszönjük a videókat ismét szuperek és meghatóak lettek! A Babás képek is nagyon jók!!!

Netti ez a hátulról kép nagyon jó!!! Raminak is ki van kopva :lol:

Eszike sajnálom a dolgot odalenn! Biztos nem lehet kellemes! Kívánom, hogy mihamarabb helyre jöjjön!!

Gabolino a intimes dolog engem is érdekelne!!

Humanak sajnálom a nappali nem alvást! Már lassan Én is ott tartok csak nálunk a nagy nem hagyja a kicsit!! Ja és Én is a csak szoptatók táborát képviselem! :)

Mambu Nálatok, hogy alakult ez a kicsi korkülönbség!! Nálunk is másfél év de nagyon nehéz a naggyal!!

Ági Boldog Névnapot!!

Blúmi várjuk a képeket!

Anyós téma: Első gyereknél nagyon ki voltam Rá akadva. Ugye Neki első unoka!!! Mindenbe beleszólt, mindig egy lépéssel előrébb volt. De most, hogy már van a Rami képzeljétek Én is meglepődöm Magamon! Sokszor alig várom mikor jön vagy megyünk hozzájuk! 20 km-re laknak, de nagyon rugalmas és mindenben lehet rá számítani!!! Sokat segít Nekem!!! Most is itt ül mögöttem :lol: Eljött, hogy Én tudja szekrényeket pakolni!!! Szóval egy szavamba kerül minden!!!

A másik meg, hogy nagyon el vagyok keseredve. Ok: Kornélia!! Egyre nehezebb vele!!! Nem telik úgy nap, hogy ne ordítson! Tegnap felszaladtam anyuékhoz 5 perc alatt megjártam addig üvöltött az ajtónál amíg vissza nem értem!! Azt hiszem kicsit el lett kapatva! Ha nem veszem fel amikor Ő azt akarja iszonyatosan tud hisztizni!!! Valamelyik este már az apja hideg vizes kézzel törölgette meg az arcát de semmi hatása! Arra meg hogy drasztikusabbak legyünk az nem megy! Ma elbeszélgettem vele, sokszor próbálom megbeszélni vele a dolgokat!! Mit lehetne még csinálni????? Vagy ez is csak egy korszak????????????

Kép
Kép
lanta

Annyit tudtok írni, hogy nincs idő reagálni.

Zárt topik: én is nagyon sajnálnám, ha nem lennétek, annyira várom, hogy mikor van egy kis időm olvasni és lehetőség szerint válaszolni nektek. Ha egy nap kimarad, már elvonási tüneteim vannak. Azért ha úgy döntene a többség, én is mennék!!

Anyós: szerencsére én rendes, segítőkész anyóssal vagyok megáldva. Mindig számíthatok rá, ha szükségem van rá. Persze egy-két dolgot másképp csinálnék, amit tesz, de ha megemlítjük neki párommal, hogy nem úgy kéne, akkor legközelebb már úgy csinálja. Szóval én igazán nem panaszkodhatok.

Netti!
Már múltkor akartam neked írni, hogy nem csak hogy egyforma tornáztatónk van, de még a cumi is teljesen megegyzik. Sárga napocskás nuk cumi. Most meg még a haj kikopás is. Álunk már elég régen kikopott, nem tudom, valaha benől-e ott a haj. Neked nem unta meg Alíz a tornáztatót? Én azt vettem észre, már nem érdekli. Hiába játszok előtte sokat vele, amint odateszem mellé, alá, már rá is zendít. Azon gondolkozok, valami más kéne.

Bejci!
Tényleg nagyon rosszul hangzik ez az allergia. Allergia gyógyszert nem szedhetsz?

Eszike!
Mostanában megint kelünk éjszakánként aminek nem örülök, és a párom mondja, hogy adjak cicit. De ha nem éhes, minek, Ma is felébredt 4 körül, cumi vissza, megnyugodott. De csak nem aludt vissza. Kiderült, pelus csere volt a baj. Csere után meg persze nem akar aludni, kipattantak a szemei. Villany kikapcs, ordítás, holott előtte csönd volt. Villany fel, már nem használ. Erre már látom, párom mondaná, na, akkor cicit elő. Hát, gondolatolvasó vagyok, ez az utolsó ötlete. De mondom ha nem éhes, akkor most eszik, de 7-kor a biológiai órája szerint megint kelni fog, akkor meg azért fog ordítani, mert álmos. ÁÁÁÁ, hosszú.

Blúmi!
Pont kérdezni akartam már egy ideje, hogy állsz tejcsivel. Örülök, hogy már minden ok. Jól hangzik a 300 ml. Amúgy minden szopi után fejtél / fejsz? Még most is? Akkor ezek szerint neked valóban több lett a tejed tőle? És a horror fejést csinálod szopik után? Ja, én azt vettem észre, ha megcsinálom a horrort szopi után, akkor a következő kajára nem termelődik annyi, amennyi elég legyen, így vissza kell pótolni. Te ezt hogy csinálod?
A harapdálásról meg szoktatsd le!

Ja, és köszi az elmaradt köszöntéseket.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Egyszerre alsznanak a gyerekek, ilyen is nagyon ritkán van! :lol:

Márti, azt hittem én leszek a legutolsó tegnap! :lol:

Humanka, remélem a szobacserével megoldódik az alvásgond is!

A.M. örülök hogy csak melegkiütés! Szép nagy legény Gyuszika! :)
Tényleg nagyon gáz hogy anyósom így viszonyul az unokákhoz. Ha lemegyünk hozzájuk akkor sem foglalkozik Dorkával, az meg hogy ő jöjjön... Á, nem is húzom fel rajta magamat!Csak szegény páromat sajnálom.

Bejci, nagyon durva lehetett azeste!!! Keresztanyám is iszonyú allergiás, kérdeztem, azt mondta, hogy úgy tudja hogy az Ormos intézetben is csinálnak allergia vizsgálatot!

Szeder, anyós témában abban nagyon igazad van, hogy neki köszönhetjük a párunkat!!!

Tiggrincs, Zalán olyan édes mosolygós kispasi! Ádámról olyan nehéz ilyen vigyoris képet csinálni!

Eszike, Dorka csinált ilyet nálam régen, hogy felkelt korán, mire én is észhez tértem akkor visszalaudt. Jujj de tudtam imádni ezt a helyzetet...

Netti, én kérdeztem Alíz haját! :wink: Olyan aranyos hajasbaba! És hátul az a folt! :lol: Ádámé is kezd már kopni de ennyire nem látványos.

Lanta, szerintem ne csodálkozz ezen! Elég nagy változás neki a kistestvér, így nem foglalkozol annyit vele mint előtte! + életkori dolog is! Sok-sok türelem kell hozzá! És piszok nehéz!!! Dorka már nagy de még most is vannak ilyen "rohamai", üvölt, csapkod, felhergeli magát kis hülyeségeken. Én már tudom, hogy ilyenkor akkor áll csak le ha jól kisírja magát, ddig csinálhatok vele bármit!

Ági, én írtam hogy egyforma a tornázónk! :wink: És miénk a napocskás sárga NUK cumi! :lol: :lol: :lol: :lol:

Rólunk. Úgy néz ki hogy a sok tornáztatás megteszi a hatását nálnuk is, Ádám már ügyesen hasal, tegnap majdnem sikerült hasról hátra átfordulnia - persze dühből mert utál hason lenni - csak egy pici segítség kellett neki.
Sikerült elcsípnem egy félmosolyt! :)

Kép

Noni, 4 hós videóba is ezt a képet tedd légyszi! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

bejci: ennek fele sem tréfa. én is megpróbálok kérdezősködni doki ügyben.

winona: azt hiszem teljesen természetes, hogy félted a kicsit. és tényleg alap, hogy azon testrésueit amit a szájába gyűrköd azt nem fogdossuk, cumit plána... hjajj sajnos sokaknak még azért is szólni kell hogy wc-zés után menjen már be a fürdőbe és mossa meg a kezét!!! és még nekem kellemetlen. Lilinél én fokozatosan engedtem fel, az elején tényleg vigyáztunk, először mindent fertőtlenítettem, csak kisebb közösségbe jártunk. Akkor volt fordulópont mikor elkezdett mászni és a világon mindent megevett amit a földön talált, hiába porszívóztam minden reggel, valami csemege mindig volt a földön. Na ott kapott olyan kiképzést az immunrendszere, hogy csak úgy füstölt. Lucánál már nem is nagyon mertem agyonvaxolni mindent, mert Lilit nem tudtam távol tartani, megfogdozta a cumit, aztán adta a szájába a kicsinek...

Hétvégére bejelentkezett az egyik rokon a kisgyerekeivel, mondtuk ne hari de nem érünk rá. Aztán hallom másnap, hogy még milyen csúnyán köhög mind a kettő, már karácsony óta! :shock: :evil:

anyoooka: nagyon jó a babás sorozat! de sajnálom, hogy én Lucánál elfelejtettem.

humanka: szép és egyszerű lánynevek. főleg a vezetéknevükkel. :)

Úgy látom, az a mondta amivel egy anyukát holtbiztos hogy ki lehet hozni a sodrából:"Biztos éhes!!!" Csináljunk belőle szállóigét, és mindig ha beleszól valaki valamibe csak azt mondjuk: Ja igen és még éhes is!!! :lol:

lanta: kis korkülönbség amiatt van hogy apa nem bírta a takaró felett tartani a kezét, ja és egy bazinagy cserépkályhának is köze van hozzá :lol:
Ami a nagylányodat illeti, tudom nem vígasztallak, de én naponta 3-szor a hajamat tépem. És szerintem ez még lesz rosszabb. De én abban bízom, hogy nem ilyen a gyerekem, csak "serdül". :shock:

Megyek mert bejelentkeztek a barátaink vasárnapra, valami kell alkotnom. Még jó hogy időben szóltak. :evil:

Kép

Kép
mambu

Anyooka!
Bocsi, látom is a háttérben. De szerintem Nettinek is pont ilyen van. Nézd meg egy kicsit fentebb.

Na lépek.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Am!
Jaj, tőled akartam még kérdezni. Hogy sikerült Mini Gyuszit leszokni a cumiról, Mert irtózatosan zavar, hogy éjszaka is felébred, ha kiesik, és vissza kell tenni. Bár az utóbbi időben már cumival a szájában is sír, de nem tudjuk, miért. Ugyanakkor sajnálom elvenni tőle, mert annyira megszerette. Mikor elalszik, sokszor az a szórakozása, hogy kiveszi és visszateszi magának a cumit. De ha elhagyta, üvölt.
Milyen módszerrel sikerült és mennyi idő kellett? Gondoltam a étvége pont jó erre elkezdeni, mert gondolom eltart egy ideig. Bár ha jól emlékszem, azt írtad, az első 3 nap kemény volt.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági! Én még most is minden szoptatás után fejek, úgy látszik, ez valamit segít. (csak időigényes: fejés, mosogatás kifőzés...) A horrorfejést egy éjjel csináltam, de nekem nem jött be.

Bejci! Tudom, hogy most azonnali megoldás kellene, de nekem csak egy ötletem van. Én jártam régebben reflexológushoz, és ő nagyon komoly allergiákat kezelt szuper eredménnyel. Tudom, hogy ez hosszú kezelés, de hátha bejön... Egyébként nagyon sajnálom, sz@r lehet!

Realdream, Mambu üdv!
blúmi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?