Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta,az én legkisebb fiam itt van a felhasználó nevem alatt ,imádja a traktorokat.ő is nagyon szép és okos,mert félvér.szia

mó73
 
 


rilla,
köszi az érdeklődést. Most épp szenvedek, mint a kutya, de egyébként jól vagyok, és minden okés. Csak ez a hányinger....
Tartott kb. 3 hétig, aztán egy hete hirtelen, egyik napról a másikra elmúlt. Addig sem volt valami nagyon erős, csak egyszer hánytam, és ha időben ettem, akkor kibírható maradt.
Na de tegnap visszatért, hogy ne örüljek túlságosan... És ma este.... hááát, ilyen rosszul még nem éreztem magam, mióta babát várok. Persze egy kicsit örülök ennek, de azért épp nagyon nehéz elviselni... Most kb. 15 perce kicsit jobb lett, mert az anyukám tanácsára elkezdtem citromos vizet iszogatni...
Szegény férjem pizzát sütött ma vacsira (ő gyúrta meg minden), szépen megterített, én meg beléptem a konyhába, és csak annyit mondtam: ha csak ránézek erre a pizzára, máris hányok.
:)

Veletek minden rendben?
Én most nagyon félni kezdtem a jövő pénteken esedékes kombinált teszt miatt, de azért igyekszem nyugtatgatni magam...

Kép
bikmakk
 
 


Sziasztok!
Nika!!
Megnéztem a képeket a bébiről! :D Nagyon édi! Küldj már légyszi emilkébe képeket róla! Azért ne felejtsd el, hogy Olivér a barátja... :lol: :lol: Hamár mindíg egymásmellé rakták Őket! :lol:
Kriszta!
Annyira szép ez a gyerek! Gratula mégegyszer! :)
Én nem tudok ide képet felrakni egyenlőre, mert marha nagyok és nem tudom tömöríteni...
Puszi mindenkinek!

Kép
kira76
 
 

 
 

Vucuska !
Köszönöm az infókat !!

Bikmakk !
Én úgy örülnék, ha hányingerem lenne, de nekem eddig még 1x sem volt. Persze tudom, hogy mennyire kellemetlen neked, de legalább tuti jel ! :lol: (a pizzát meg elpostázhattad volna :wink: )
Nekem a melleim feszülnek nagyon, már hozzájuk sem tudok érni, annyira fájnak !
Ne félj a kombinált teszttől, biztos, hogy minden rendben lesz !!!
Egyébként ezt nem a 12. héten kell megcsináltatni ?, mert ha jól számolom, akkor te még nem fogsz jövő héten ott tartani !?
A kombinált teszt után milyen vizsgálatra kell menni ?
Én csütörtökön megyek vissza a Tanár Úrhoz, nagyon-nagyon izgulok, mert már 2 hete nem tudok semmi a babámról ! :(
Remélem minden rendben lesz és szépen növekszik ! Most azt is lepontosítom vele, hogy valójában hány hetes/napos vagyok, mert még mindig nem egyértelmű.

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok Lányok!

NEMONE kislánya Réka tegnap este megszületett.
koraszülött de stabil.
43 cm, 1,48 kiló :lol:

dita75
 
 


Dita!

Gratulálunk Nemone-nak, és szorítunk a piciért, ha tud írjon... Puszi nekik

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Dita!

Gratulálok, Nemone-nak.....
Szorítok, hogy minél előbb hazajöhessenek!
Puszi Nekik! :)

Kép
nika28
 
 


Átadom! :wink:

dita75
 
 


Gratulálunk Nemonénak,
és sok-sok öröme teljen a babájában! Drukkolunk, hogy minden rendben is maradjon!!


rilla,
na érdekes, mert nekem meg a mellfeszülés soha nem volt olyan erős, hogy ne tudjak hozzáérni vagy ilyesmi. Pár hete meg tényleg alig van, pl. simán tudok hason aludni meg ilyesmi. Viszont néhány ingem nem gombolódik már elöl össze :)

Szombaton betöltöm a 11. hetet, tehát a jövő héten már a 12-ikben leszek. Mondjuk érdekes a dolog, mert az Istenhegyi honlapja - meg Szűcs szerint is már a 12. héten lehet menni, ehhez képest, amikor időpontot kértem, akkor a telefonos csaj azt mondta, hogy betöltött 12 hét kell. Igen ám, de ezt nem az alapján számítják, amit mondok - pedig a lombiknál azért elég biztos a dolog... - hanem a CRL alapján, és eszerint nem jan. 31, hanem már jan 29-én, csütörtökön betöltöm a 12. hetet (legalábbis a csajszi szerint. Én azért továbbra is az igazságnak megfelelően számolok....). Ezért aztán a jövő pénteken mehetek már, mert szerintük akkor 12+1 leszek (holott én tudom, hogy csak 11+6, és ezt mondtam is nekik, de nem izgatta őket.) Most persze még azon is aggódom, hogy vajon mit számít ez a 2 nap, és nem lesznek-e rosszak az eredmények csak azért, mert még nincs is valójában betöltve....
Szóval MINDENEN tudok parázni.... :(
Lennénk már túl rajta rendben... Én ma egy hete, hogy láttam a babácskámat, akkor minden oké volt, bár mozogni nem nagyon láttam, és ez is nyomaszt egy kicsit, de a szíve vert, és a mérete is tökéletes volt, mert 29 mm (és ez alapján számolták 2 nappal idősebbnek).

Orsiborsi,
veletek mi van? Minden OK?

Kép
bikmakk
 
 


Nemone!
Gratulálok a kislányodhoz! Sok boldogságot és egészséget kívánok!
Remélem hamar elkezd gyarapodni és nem kell sokáig a kórházban maradnotok.

Dita!
Köszi az infót!

Hogy-hogy beindult a szülés?

Kép
vucuska
 
 


Édesek a bébik, gratulálok, csajok!
Remélem, a tejcsis, hasfájós és egyéb gondok is hamarosan megoldódnak.

Nemonének hatalmas gratula pici Rékához, és drukk, hogy szépen fejlődjön!!!

Rilla, Bikmakk!
Próbáljatok meg kevesebbet parázni! Tudom, nem könnyű, az első 3 hónapot én is végigaggódtam UH-tól UH-ig, hogy vajon még mindig ott van-e, egészséges-e. Most meg már 2 hónapja nem láttam UH-n, és nem is fogom még kb. 1 hónapig, de érzem, hogy minden OK: folyton ficánkol.
A tünetek mindenkinél mások, a hányinger hiánya még nem jelent bajt, akinek nincs, az inkább ne is kívánja magának! Nekem se volt igazán durva, csak enyhe, de folytonos émelygés, fejfájás. Mellfeszülésem/érzékenységem meg hol van, hol nincs.

Én múlt héten voltam a dokimnál, minden OK, zárt a méhszáj. Elküldött terheléses cukorvizsgálatra és az esedékes nagyrutinra. Azt hittem, rosszabb lesz a cukros lötyi, de egész iható volt. A második vérvételre már a kórtermek mellett, a CTG-szoba előtt kellett várnom, így láttam valamit a "jövőből": újszülötteket tologató anyukákat, babát-mamát hazavivő apukákat, és hallottam a CTG-hangokat! Egész elérzékenyültem...

Dokim szerint 30. hét körül esedékes a következő UH, mondta, hogy beszéljük majd meg, akarok-e 3D-re vagy 4D-re menni, mert akkor ezzel kiválthatom a kórházi UH-t. Eredetileg nem terveztem, mivel pl. azt se akarjuk tudni, hogy fiú lesz-e vagy lány, apa meg amúgy se akar mozizni. Lányok, akik voltak már ilyenen: azon túl, hogy izgalmasabb, mint a normál UH, diagnosztikai szempontból is nyújt többet? Ha igen, hova érdemes menni? (pl. Istenhegyi, Bolgárkerék u., de elvileg a Brendonban is van - ott vajon elég komoly?)

Kép
Kép
vuki124
 
 


Vucuska
Sajnos csak két sms-t tudtunk váltani, és konkrétat nem tudtam meg, mi is csak tippelgetünk a másik topicban. Azt ígérte hogy ha már lenyugodnak a kedélyek és tud beszélni akkor megcsörget és beszámol mindenről.
Majd jövök a hírekkel. Remélem már holnap.

dita75
 
 


Sziasztok!

Tegnap este kaptam egy sms-t este amiben leírja, hogy mi miatt császározták meg. A lényeg, hogy a dokijának nem tetszett a ctg, és befektette, 4 órán át megfigyelték a gépen és eközben kétszer lelassult a pici szíve. Ezért a dokik azt mondták, hogy szerintük nem elég tápláló már a lepény ezért sos ki kell venni a picurkát. A műtét során ki is derült hogy az egész méhe be volt gyulladva, valszeg ezért volt rossz minőségű a lepény. :roll:
Ma megint kapok majd híreket (remélem) mert az egyik topictársunk meglátogatja. :D

dita75
 
 


Nemonenak és a kis Rékájának nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok, remélem gyorsan átvészelik ezeket a napokat !!

Bikmakk !
Ne aggódj a kombinált teszt miatt, de azért majd várom ám a beszámolót ! :wink:
Én amióta megkaptam a bébimet, nem alszom hason, bár tudom, hogy szabadna, de valahogy nem visz rá a lélek !...pedig úgy szeretek a legjobban aludni, ráadásul oldalt sem tudok aludni a Progresteron szurik miatt, nagyon be vannak csomódodva.Te használod a Progresteront ?
Nekem mostmár teljes a zavar, hogy hogyan számolják a lombikos terhességi heteket/napokat és a neten sem találtam róla semmit, ami megnyugtatna. Amikor utoljára voltam uh-n, a Tanár Úr szerint 8 hetes és 3 napos voltam és a baba 11 mm, ami szerinte normális. De én a neten mindenhol azt olvastam, hogy pici, szóval egy para vagyok, hogy mi lesz a holnapi uh-n, már nagyon várom !!!

Vuki !
Én most úgy gondolom, hogy a betöltött 3 hónap és a sikeres kombinált teszt után fogok csak megnyugodni !
Örülök, hogy Ti jól vagytok !!
HOgy-hogy nem szeretnéd tudni a baba nemét, én ki sem bírnám !? :D

Kép
Kép
rilla_
 
 


Rilla!

Én 16 hétig kaptam a progi szurit, árnika krémmel kenegesd sűrűn a csomókat, és borogasd...
Én is azt modntam, hgoy akkor nyugszom meg, de soha sincs nyugi :) Édes az aggódás :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!
Pár kép...

Kép

Kép

Kép

Olivér :D :D

Kép
kira76
 
 


szia Witch,ne haragudj,hogy 1-2 hetet megvárakoztatlak a csomaggal ,de 2napja nagyon beteg a kisfiam.hörghurutja van.éjjel úgy köhög az édes,hogy sajnos rengeteget fönt vagyunk.kapott 2 féle gyógyszert,pénteken kell vissza mennünk a dr-nőhöz.emiatt én is feszült vagyok.De nem felejtem el,jelentkezem mielőbb.szia.M.

mó73
 
 


Kriszta!! Hogy vagytok?Írtam iwiw-re. szia.M.

mó73
 
 


Nemone! Sok Boldogságot és sok egészséget kívánok nektek!!!!!GRATULÁLOK Rékához!!! M.

mó73
 
 


Kira!

Édes a kis manó, nagyon szép :)

Momó!

A gyerek az első, vigyázz rá nagyon. Majd írj, hogy mint mondott a doki...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Kira!
Nagyon édes Olivér, még egyszer gratulálok!

Dita!
Ez elég horror, ami Nemonéval történt, de szerencse, hogy időben cselekedett a doki! Köszi, hogy közvetíted a híreket, nagyon jó egészséget kívánok mamának és babának!

Rilla!
Az első 3 hónapban a szurik miatt én is csak hátonfekve tudtam aludni. Az árnikakrém viszont tényleg jó volt (köszi, Witch, a tippet!). Most meg már csak oldalt, de ezek tényleg édes gondok. :)
Ha Tanár Úr azt mondta, hogy megfelelő a babád mérete, akkor az úgy is van! Megnéztem, itt a babaneten azt írják, hogy a 9. héten "elérheti a 13-17 mm-t". De ez lehet, hogy a 9. hét végét jelenti, simán elképzelhető, hogy 8 hetesen és 6 naposan már ő is megvolt 13 mm!
Biztos minden rendben lesz a holnapi UH-n, várjuk a híreket!
És kérd meg Tanár Urat, hogy számolják ki pontosan a szülés várható időpontját, abból vissza tudod majd számolni a heteket. Nekem is először 05.21-et számolt valamiért a számítógépük terminusnak, ez került a leletemre, aztán Katalin doktornő újraszámolta a beültetés adatai alapján, így lett 05.05. Viszont a szülészorvosom mégis az utolsó mensitől számolja a heteket, eszerint 05.08-án szülnék, +/- 2 hét. Az integrált tesztnél meg a méretből számoltak, bár azzal pont ugyanaz jött ki, mint a 05.05-ös számolással. 1-2 napnak igazából nincs jelentősége!
Valójában a férjem nem akarja tudni a baba nemét, meg akarja hagyni az izgalmat az utolsó percig. De én se nagyon izgatom magam ezen, akár fiú lesz, akár lány, imádni fogom!

MEGMARADT GYÓGYSZEREK
Lányok, főleg, akik még az elején vagytok!
- 2 ampulla Progesteron
- 1 doboz (30 db) Utrogestan
maradt a lombikból, ezekre most egy ideig remélhetőleg nem lesz szükségem. Nem nagy mennyiség, de ha valamelyikőtök el tudja használni, szívesen, ingyen átadom!

Kép
Kép
vuki124
 
 


Sziasztok!
Nemone!
Gratulálok!!!!!!!! Biztos nem lesz semmi baja a babának! Tesómnak a 33. héten születtek az ikrek és kutya bajuk nem volt. Jó hát kicsik voltak, de az orvostudomány már ebben az esetben elég fejlett! :)
Witch Vuki!
Köszi!!!! :D :D :D
Vuki!
Nem akarjátok tudni a nemét? :) Akkor ez igazi meglepi lesz. Hű, én nem bírtam volna ki! De izgi...

Kép
kira76
 
 


Sziasztok,

Nemone,
Gratulálok a pici Réka babához! :) Nagyon jó egészséget, és mielőbbi hazatérést kívánok! :D

Újdonsült anyucik,
Nagyon szépek a bébik! :D Néha jövök ide nézelődni :oops: :wink:

Sok puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci
 
 


Witch !
Miért kellett a 16. hétig szúrnod a Progit ? Nem csak a 12. hétig kell ? :roll:
Mi az az Árnika és hol lehet kapni ?

Kira !
Olivér gyönyörű, tündéri baba !

Vuki !
Köszönöm a bíztatást, én hinni akarok benne, hogy minden rendben van a csöppségemmel, de ma végre minden kiderül (drukkoljatok)!
Igazad van a baba nemét illetően, teljesen mind1, a lényeg, hogy egészséges legyen !!
Azon nem gondolkodtál, hogy te megtudod a babácska nemét, de nem árulod el a férjednek, ha nem szeretné ? :D
(nem tudom, hogy jelentkezett-e már valaki a megmaradt gyógyszerekre, de ha esetleg még nem, én szívesen átvenném)

Kép
Kép
rilla_
 
 


Rilla!

A 11. héten véreztem egy hematóma miatt, és sokáig vérezgettem és barnáztam... Ezért a 12. héttől nagyon lassan kellett leállnom a szurival, és az utróval. Ez kitolódott a 16. hétig...

Az árnika krémet a patikában, vagy gyógynövény boltban tudod megvenni. Én patikába vettem. 1000 Ft körül van... De nem tudom pontosan.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Helló!!!
Witch!
Kiviszed már a kiscsajt sétálni? Vagy elkezdted már szoktatni a levegőhöz? Én most kezdem... Már úgy várom, hog mehessek sétálni. :)
Nika!
Nekem is kezdi bevezetni Olivér, hogy reggel nem alszik két etetés közt, meg este se. Hát elég horror. Sokat sír. Unatkozik. Mit is csinálhatna egy 2 hetes. :D
Neked Witch, hogy alszik??? Mennyi időnként eszik stb...

Kép
kira76
 
 


Kira!

Én kéthetesen kivittem. Sőt, mi már 1 hetesen a klinikára menünk, meg gyerekorvoshoz. De igazi séta már volt kétszer, múlt héten, meg a héten is, ha plusz van és süt a nap, kiviszem. A doki is mondta, hogy lehet...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Kira! 2hetesen unatkozik?ha sokat sír lehet,hogy nem elég neki a tej.nem tudom,nekem 2hetesen nagyon sokat aludtak .de minden gyerek más.szia

mó73
 
 


Rilla!
Privit küldtem.
Ja, ha megtudnám a nemét, biztos úgyis elszólnám magam. Persze, ha véletlenül meglátom a következő UH-n, akkor úgysincs mit tenni. :)

Kép
Kép
vuki124
 
 


Kira!

Nekem is fent van reggel és este is két etetés között. Olyankor valaki kezében van, és beszélget vele, vagy bekapcsolom a kiságy felett a forgó csingilingit, és oda van érte. Nézegeti, nyög neki, és követi a szemével :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Mó!
Ezt az unatkozik szót viccből írtam. :lol: Hát nem tudom mi a baja akkor. Eleget eszik. Meg semmerem mondani mennyit. :oops: Mindenki kiakad! Tápszeres és beveri majdnem mindíg a 120 ml. :D Néha kevesebbet. De Nika is írta, hogy kihagy Attilája alvásokat. Akkor most ez nem is jó így??? De hogy vegyem rá, hogy aludjon még? "Nem fogad szót!" :lol: :lol: :lol: Komolyan már kínomba vagyok ilye hülye vicces kislány! Amikor bömböl, nem humorizálok ám! :? Akinek van ötlete, sok szeretettel várom!!!!!

Kép
kira76
 
 


Kira!

Az én kincsem is 80g.-okat eszik, éde tegnap egyszer a 110et is bevágta :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Kira,ha 100-120at eszik az nagyon jó.az enyémek is mind tápszeresek voltak és 100-110-et simán lehúzták.a fiúk 120-at is.akkor ,ezek szerint nem éhes,már csak egy oka van a sírásnak.szeret kézbe lenni,mint a legtöbb baba.próbálkozik,hogy vedd fel.és fölis veheted,mivel csak ő van egyedül.nálam is az első fiammal így volt,ellett kapatva,a 2.Lizám ,ő folyton aludt,mert kisebb súlyú volt. a 3.fiam akkor született,mikor a 2 már ovis volt ,így ő is ellett kapatva,de rá 21 hónapra mikor jöttek az ikreim ők nem lettek elkapatva,mert hulla fáradt voltam,ezért szerencsére ők voltak a legjobb babák,éjjel se volt soha ébredés,mondjuk a többinél se,egyedül a 6.kisfiamnál volt más a helyzet,ő nagyon ellett kényeztetve,mivel sokan vagyunk és ő a kicsi,ő éjjel is ébredt enni kb.6 hónapig.szóval használd ki,amíg kicsi,mert nagyon hamar megnőnek!!!bocsi,hogy ilyen hosszan írtam.szia.M

mó73
 
 


Kira!

Biztos titokban összebeszéltek a srácok...:D:D
Igaz Ati nem sír amikor fenn van, csak nézelődik.....:)
Napról napra meglepi az embert.
Egyik este letettem hanyatt, és mire bementem már az oldalán feküdt.
Ezen a 120 ml kaján még most is ki vagyok akadva.....:)
Nem semmi huzata van a csávónak :D

Kép
nika28
 
 


Nika,miért vagy kiakadva a 120ml. kaján?az én gyerekeim már a kórházban is 100-at simán lehúztak. sőt,2hetesen már én mást is adtam nekik,de a z első 5 gyerekemnél ezt még normálisnak tekintették,de a 6-nál változtak az idők már a védőnőnek nem mondhattam,hogy a 2hetes fiam banánt kóstolt villával összetörve,mert lecseszett volna.de akinek nem volt teje 10 éve ez még normális volt.hát én meg úgy voltam vele,ha fölneveltem egészségesen 5 gyereket,akkor a 6-at is így nevelem,főleg,hogy nála sem volt tejem.na bocsi a hosszú sorokért.szia

mó73
 
 


Nemone
Gratulálok és sok egészséget,boldogságot kívánok a picihez!

Kira
Nálunk Boti fél órákat aludt napi 3x-4x én nem tudom hogy birta,de én kivoltam.Majd ha kiviszed a levegőre jobb lesz meglátod.A fiúk már csak ilyen bélpoklosak :D
gabicsibe
 
 


rilla,
mi volt ma???!!

orsi?

Kép
bikmakk
 
 


Bikmakk !
jót is mondtak meg nem is ....
Igazából még mindig nem tudjuk, hogy hány hetes terhes vagyok !
De nagy valószínűséggel ma vagyok 10 hetes 1 napos terhes, ha a peteleszívás napjához hozzáadok 14 napot !
A bébi 31 mm-es volt tegnap, ami egy picit kissebb az elvárt mérettől, ezért kereken 2 hét múlva megyek a BMC-be ultrahangra és onnan átküldenek valószínűleg az Istenhegyi útra egy specialistához.
Tanár Úr azt mondta, hogy a baba rendesen fejlődik, de azért ki akar zárni minden kérdéses tényezőt.
Szóval maradt a bizonytalanság, de én hiszek a babámban, hisz láttam, hogy dobogott a kicsi szíve, láttam a kis kezeit, lábait és a ficánkolását, hallottam a szívverését....nagyon szeretem őt.

Kép
Kép
rilla_
 
 


Rilla!

Mivel ma megyek védőnőhöz, pont nálam van az összes leletem. Megnézte: az én bébim 9 hét 6 naposan (ha ugyanúgy számolom a korát, mint Nálad) volt 31,5 mm. És nem aggódott Tanár Úr a mérete miatt. + Ha jól emlékszem, Kirának is azt mondták az elején, hogy túl picike a baba...
Persze, fő az óvatosság! És a 12. héten amúgy is esedékes a tarkóredőmérés, meg ha akarsz csináltatni kombinált vagy integrált tesztet, az is akkor van, erre nekem is az Istenhegyit javasolta Tanár Úr (bár én végül máshova mentem).
Biztos minden rendben lesz!!!

Kép
Kép
vuki124
 
 


Rilla!

nyugi, ne idegeskedj, az a lényeg. Bízz a babádban továbbra is és nem lesz gond...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Kép

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Vuki !
Írtad, hogy ha ugyanúgy számolod a korát, mint én.....
Mit értesz ez alatt, te hogy számolod ?? Szerinted nem jó az én számolásom ? (nov. 27-én volt a peteleszívásom, dec. 2-án a beültetés és nem volt menzim előtte).
Amúgy úgy megnyugtattál !! Ha jól látom, akkor már csak 1 nappal van lemaradva a babám a normál mérethez képest (pedig az elején volt 5 nap lemaradás is...)

Kira !
Tényleg neked is pici volt a magzatod az elején ? Tudsz erről mesélni nekem ?

Witch !
A táblázatban át tudnád nekem írni a szülés időpontját augusztus 20-ra ! ? Köszi !

Kép
Kép
rilla_
 
 


Szia Rilla!
Hogy kicsi volt-e??? Nem is kicsit!!!!! Még a Zeke Doki bácsi is húzta a száját miatta. Míg másnak 10mm felett volt a petezsákja, nekem mindössze 5 mm-es volt. Nem voltam biztos benne, hogy megmarad. :? Utána egy darabíg még kissebb volt az átlagnál, de mint láthatod jól behozta! lett belőle egy oriás bébi! Szerintem az elején még egyáltalán nem számít pár milis eltérés. Természetesen ha van lehetőség kizárni mindenféle furcsaságokat, akkor tedd meg, de a mérete miatt ne aggódj egyáltalán!!!!! Komolyan mondom!!! Semmilyen lemaradásod nincs!! :)

Kép
kira76
 
 


Kira !

KÖSZÖNÖM !!!!!!!! :D :D :D

Kép
Kép
rilla_
 
 


Kira !

Még lenne egy párkérdésem ! :oops:
Te milyen hcg-vel indítottál ? Neked is nagyon alacsony volt ?
A 12. hétre javúltak a babád méretei vagy később ?
Te csináltattál kombinált és integrált vizsgálatot (nekem mindkettőt javasolták)?
A kombinált teszthez éhgyomorra kell menni ?

Kép
Kép
rilla_
 
 


Rilla!
Hú, már meg nem mondom mennyi volt a hcg-m, de alacsonyabb volt mint a többieknek igen.
Én mikor átkerültem a saját nőgyogyimhoz, a János K. főorvosához Dr Lintnerhez, onnantól kezdve már nem mondogatta, hogy bármi probléma lenne. Kissebb volt egy darabíg, de nem látott semmi okot rá, hogy bármilyen vizsgálatra küldjön. Jó lett az AFP-m is, a genetikák is. Úgyhogy semmiféle kombinált teszten nem voltam. A lombikosok szoktak menni... Én vakon megbíztam az orvosomba és ha szerinte nem kell, akkor nem kell. De ha a Te orvosod javasolja, akkor menjél!!! De ha gondolod előkeresem a 12. heti uh méreteit és leírom. Abból nagyjából tudsz hasonlítgatni.
ápr.23.-án volt a beülti! máj.22.-én CRL: 9mm
júni.26.: CRL: 53 mm BPD:19 mm. TAD: 16,4 mm FL: 6,5 mm NT: 1,3
Kérdezz még adatokat ha akarsz!!! Megírom szivesen!

Kép
kira76
 
 


Rilla
Nekem úgy számolták a baba korát,hogy leszívás -14 nap és longom volt.
gabicsibe
 
 


rilla,
szerintem sincs semmi gond!
Eszerint a táblázat szerint: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html a 31 mm az 9 hét 6 napnak felel meg, ami pont 1 nappal (!) kevesebb, mint a 10 hét, amikor az UH-od volt.... Szóval ez semmi, főleg, ha számításba vesszük, hogyan indult nálad a dolog. Mert ha korábban volt lemaradás, akkor ez azt jelenti, hogy ha a tendenciát nézzük, akkor teljesen normális ütemben nő azóta, sőt, még gyorsabban is (hisz behozott a lemaradásból). Úgyhogy szülhetsz Te még óriásbébit.... !
Szerintem teljesen jó így a számításod. Én is így számolok.
(Lehetne még úgyis számolni, amit az UH mutat. "Mezei" terhességeknél, ahol nm lehet 100%-ra tudni, hogy mikor volt a fogantatás, mindig az UH szerint számolnak, azaz nincs "jó" meg "rossz" méret ilyenkor az elején, egyszerűen módosítják a terhesség korát aszerint a táblázat szerint, amit fent belinkeltem.)


Engem is az Istenhegyire küldött a Szűcs, bár azt nem mondta meg pontosan, hogy kombinált vagy integrált legyen, de azt mondta, valamelyik mindenképpen. A kombinált az gyakorlatilag az integrált alhalmaza.
Az Istenhegyin a kombináltnak ugyanolyan jó az érzékenysége, mert ott az UH-ot ők csinálják hozzá, míg az integrálthoz (az alapár mellett) máshonnan hozott leletet kérnek. Nekem fontos, hogy ők csinálják, mert ők mégiscsak erre vannak specializálódva, és úgy képzelem, hogy gyakorlottabbak benne.
Ezért én a kombináltat választottam, ami ráadásul 1,5 óra alatt eredményt mond, és ha bármi gyanú felmerül, akkor lehetséges a második trimszeterben kiegészítésképpen megcsinálni azt a további néhány vérvizsgálatot, ami az integráltban benne van, de a kombináltban nincs (és ekkor ezt az Istenhegyin "Szekvenciális" szűrésnek nevezik).
http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagno ... ebben.html

swanny, gratulálok a babához!! Nem akarsz ide is írni??
Részleteket megosztasz velünk? Hogy érzed magad?

orsi??? Nagyon remélem, hogy nincsen semmi baj!!! Csak legalább pár megnyugtató szót írj!

Kép
bikmakk
 
 


szia Witch,Alexom jobban van,de még egy üveg antibiotikumot írt fel az orvos,mert még nem az igazi.de sóbarlangba is voltam vele 3szor az is használ.majd írok,szia

mó73
 
 


Momó!

Örülök, a sóbarlang nagyon jót tesz, érdemes vinni akkor is ha egészséges, mert kissebb az esélye megbentegedni...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?