Sziasztok!
Én is benézek, legfőképpen Curse miatt, de látom Alex még bent van
Drukk, hogy ne akkor induljon el, amikor Apjuk nincs otthon!
Kamillát és Tündit Isten éltesse-így utólag is
Borkának pedig gratulla!
Votiv, ez a vizsgálat nagyon gáz, elképesztő a helyzet, meg a várakozás, meg a rövid idő... Elképzelem a majd'5 éves Pt, tutifix, hogy meg se mukkanna egy ilyen helyzetben! Időnként közli is, hogy ő idegenekkel nem áll szóba, és ehhez tartja is magát többnyie. . Nagyon drukkolok, hogy nehogy vmi olyasmit írjanak Istiről, ami megpecsételi a sorsát! Elképesztően felelőtlenek....
Barb, rózsaszín kaja
Akata, fú, ilyen léböjtöt tutira nem tudnék csinálni! Amikor a 90 napost csináltam, akkor sem ment a lénap (vagy víznap volt? hú de régen volt...) Viszont régebben tartottam a nagyböjtöt, nem ettem húst, de mivel ez nekem nem nagy kunszt, még tetéztem mindenféle nasik megvonásával, meg az adagok limitálásával. 6.éve vagy szoptatok, vagy terhes voltam, azóta ellustultam ilyesmiben. Pedig rámférne! Asszem kitalálok vmit erre a tavaszra.
Erről jut eszembe, elkezdtem pilatesezni, és tök jó!
(Itthon, dvdre, eljárni nincs időm, meg szitterem, pedig az lenne az igazi.)
Manitou: nekem van egy mei tai-om, igaz nem régóta, és hátihordozónak használom a 2 évesemmel.
Kendőztünk kb 1 éves koráig, s valóban 2.gyereknél többet használtuk. Nekem nandu van, ez magyar és olcsó, de elképesztő árakért is vesznek kendőt a fanatikusabbak
Nekünk teljesen megfelelt ez a kendő, a lényeg (főleg pici babánál), hogy jó hosszút kell belőle venni. Én elöl zsebes keresztezettben hordtam a bébit, amíg kicsi volt, és nagyon fix volt, még mászókára is kellet így másznom egyszer a nagyobbik után. Van olyan kötés is, a mi fektetve, olyan függőágy-szerűen tartja a babát, ezt én nem próbáltam.
Van itt olyan (ha jól emlékszem Zuzi pl), aki használt rugalmas kendőt, azt mondják, egész picike babáknak nagyon jó.
És vannak olyanok is itten (Zuzi, Zsanci, Rylie, ugye?) akik Ergo hordozót hazsnálnak/használtak, talán majd ők is beszámolnak neked ezekről.
A mei tai is használható pici babáknál (elöl), de talán újszülöttel még nem. A kendő visztont igen. A mi fontos: nem szabad a babát (nagyot sem) kifelé nézve vinni, mert árt a gerincének. Amitől jobb (akár a kendő, akár a mei tai, vagy az ún.csattos hordozók, mint az Ergo vagy a Manduca), mint a kenguru: nem lóg a baba, hanem rásimul a hordozóra, és nem lóg a lába, hanem békatartásban, terpeszben van, ami az egészséges csípőfejlődést teszi lehetővé. Nem tudok konkrét cikket betenni most ide, de pl. az ortopédián minket nagyon megdícsértek a kendő miatt. (Persze a kendőt is lehet rosszul felkötni!)
És a lényeg: a ww.mamami.hu-n rengetegsok infót találsz mindenféle hordozóról, érdemes benézni!
Na, bef. a rizsát, és mék aludni, jóéjt!