Új privát üzeneted érkezett!

Bende: köszi, kipróbáljuk a kúpot. Ma reggel volt produkció, de éjjel megint pukival küzdött szegénykém. Nem lehet kellemes neki.
Még nem ezt az ülést használjuk, tegnap érkezett meg, de már igencsak kilóg a másikból a lába, pedig elvileg 10 kilóig jó. Nem is tudom, meg kell várni, míg 9 kiló lesz, vagy már beletehetjük???
Igen, olyan gyorsan megy az idő. Szinte repül. Most születtek a bébikééink, és már fél évesek. Úgy tudnak már ölelni, és bújni. Olyan jó érzés. Dorka mindig az arcomat, meg a kezemet simogatja szopizás közben. Földön túli bódotttááááááááág! :)

Winchi: szavadon foglak! Én is igyekszem jó anyós lenni :D
Matyi bébire nem lövünk!

Tegnap párom mesélte, hogy egyik munkatársa megnézte a telefonján a képet Dorkáról. Azt mondta, hogy milyen csókos szájú, majd 15 év múlva erre jár, és megcsókolja, erre a párom: még az utcába se jöhetsz ám be! :) Hát ilyenek ezek a lányos apukák!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Megyek teregetni, elaludt a nyanyám!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


trundike
tegnap szupi idö volt mi is kimentünk,de nem tudtunk sokat lenni. Nekem furi mert Dórkának ha hideg levegö érte az arcát már aludt is órákat a babakocsiba,de Zsófi...
Alig tudom kint elrázni és 30 perc után kipatan a szeme üvölt nincs el a kocsiban. Pedig milyen jó lenne hiányoznak a nagy séták.
Persze a kicsi üvölt tegnap kétszer volt olyan hasfájos rohama,hogy már az öklét harapta.
Nincs mérlrgünk,de lehet szereznem kell. Nem érzem,hogy szétfeszülnének a cickóim,de ha megnyomkodom szépen jö.
Napközben pár percnél többet nem cicizik és csak egy ciciböl. Lehet ennyi idö is elég,hogy teleegye magát? Ha éhes lenne akkor ügye rajta lógna?
Ezért van,hogy 2 óránként is megkinálom,lehet ez is baj?!
Egy hó. alatt hizott 800g-ot. Lehet szerdán leviszem megnézetem egy hét alatt mit hizott.
Meg nehezen alszik el. Leragad a szeme ha lerakom ugy üvölt,hogy nem vesz levegöt,de egyböl ám. Kezemben probál elaludni,de ahogy kezdene mélyen elaludni elkezd csukott szemmel vergöni. :cry:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 

 
 

gégéé szupi,hogy itt a tesód :lol:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


ancsi hát igen apa már emlegeti milyen lessz két leányzóval :lol:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Kébzeljétek mikor anyu itt volt kaptak egy akkor macit mint Dórka.
Azt a birkozást amit csinál vele,cipeli össze vissza.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Zsófi: Pocija lehet igen. Meglátod majd nyugodtabb lesz ha elmúlik az a fránya hasfájás. A babuci ha van tejci akkor pár perc alatt megeszi ami neki kell.
Bianka szerencsére elvan a babakocsiba kivétel ha éhes, de szeret sétálni hála az égnek.

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Sziasztok Lányok!

Gégéé:De jó hogy itt van a hugod :D

Ancsi:Én is néztem neten is ülést nekünk mondjuk jó nagy a hordozónk a barátnöm kislánya 1 éves és még simán belefér de mi is elöbb megvesszük neki.
Nagyon aranyosan ül benne tényleg mint a nagyok :D

Bende:De édes Niki :D :D :D A képeken is nagyon aranyos :D

Anyany:Milyen ügyes Zsófi :D már nemsokára mászni fog mindegyik képen nagyon édes a tegnapi kendös is nagyon szép hát igen az Apukák felköthetik a nadrágot úgy 15 év múlva :D

Mi ma megyünk oltásra aztán egy darabig nem kell menni hála égnek.
Nálunk a szilva megtette a hatását Hannus pár napig semmit nem volt hajlandó kanállal enni igy elmaradt a gyümölcs igy kakigond volt de most már megint eszik kanállal :D
Vendég
 


Sziasztok!

Sajnos az utóbbi napokban egy kicsit elkapott a depis hangulat, Semmihez sem volt kedvem, csak aludni. Párocskám meg is kérdezte: Mi vagy te óvodás??? Aztán tegnap kisütött a nap és én is elkezdtem élni.
Sajnos visszaolvasni nem nagyon tudtam, csak a képekben gyönyörködtem! 8) Nagyon szépek ezek a babócák!!!!

Gégéé! Sajnálom, hogy ez lett az eredmény! A kórházi orvosoktól meg megkérdezném, hogy mit láttak?
Szorítunk, hogy minden rendben legyen!!!

Hétvégén babalátogatóban voltunk. Túlvannak egy könnycsatorna-átmosáson. Gondoltam rád Lara! Ők meg sem próbáltak semmit, fogták a gyerkőcöt és átmosták neki. Annyira sajnáltam. Ja, és elmagyarázták, hogy történik. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!! A hideg kirázott!

Elkezdtem megint fogyizni, így állandóan kajára gondolok. Mit tudnék éppen zabálni. Szörnyű!

Zsófi! Nem kevés az a pár perc szopi? Tudom egyénenként változó, hogy ki mennyi idő alatt szívja ki, de a 10-20 perc az ideális. Addigra jön ki a laktató része is, bár ha a hízást nézzük... :)
A hétvégén meglátogatott anyuka is panaszkodott ugyanerről a kiságyas sztoriról. Próbáld meg nem kézben elaltatni, akkor rakd le, amikor már látod rajta, hogy álmos. Én mindig besötétítek a Milu szobájában, így megkülönbözteti az eseményt, tudja mi fog következni. A kiságynak abban a részében nincs neki játék, így inger sem éri.
Suttógóban olvastam és tök jó példa. Elalszol a saját ágyadban, majd hirtelen arra ébredsz, hogy kint vagy a kertben, vagy éppen próbálnak kivinni. Megijedsz és nem tetszik a dolog.

Lányos apukáknak!
Van egy barátunk, aki azt nyilatkozta, ha egyszer lánya születik ezt fogja mondani a pasijának egy pohár ital mellett:
D.gni lehet, mert azért van, de ha egyszer sírva jön haza, rád adom a betoncsizmát és leeresztelek a Dunába!Ehhez tartsd magad! :lol:
Még nincs gyereke az idiótának! :)

Kép
jaffa4
 
 


Igényelt valaki gázártámogatást?

Kép
jaffa4
 
 


Szia Jaffa!De jó hogy jöttél :D
Szegény baba nekünk is ismerös mondta hogy csinálják akkor döntöttük lel hogy felmegyünk pestre megnézetni itt nálunk már átmosták volna.Amúgy már csak az egyik szeme váladékozik egy nagyon picit úgyhogy már meg fog nyílni magátol.
Hogy fogyózol?
Én is nézegettem a támogatást de szerintem mi nem kapunk.
Milu jól van?
Vendég
 


A lándzsás útifűt már tavaly egyszer kipróbáltuk de Jázi mindig kihányta,valamiért nem tetszett neki az íze.Azért köszi.Most kap ambroxolt,calcimuscot,fenistil cseppeket,cebiont és béres cseppet.na ha ennyi minden nem segit megőszülök.Még holnap itt a patikában veszek olyan luft balzsamot mert S.-án nem volt.

Mi igényeltünk gázártámogatást és meg is kaptuk,jött már a határozat.

Erre a családi pótlékos mizériára leszek nagyon kiváncsi,hogy ezt is majd rászorultság alapján adják majd.röhej.

Na erről a szem-ügyről eszembe jutva el kell meséljem,hogy Mózessel hónapokig jártunk szemészetre mert belső árpa volt a szemén.Már mire mentünk volna megint egy következő alkalommal a műtét időpontját megbeszélni,ahol altatásban felvágták volna neki a szemhéját, :? eltűnt.Magától ,illetve attól hogy egész nyáron a medencében úszkált,felázott neki,és magától kifakadt!Pedig 3 hétig mindennap csepegtettem és éjszakára meleg dunsztba kellett neki kötözni.ez nem segitett.A szemész doktornő csak nézett nagyot.de nagyon örültönk mindannyian hogy a műtétet megúsztuk. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


szia jaffa!
csakhogy! le a rossz kedvvel!
ma is olyan tavaszias nap volt. jó idő meg minden. :lol:
hogy fogyózol? nekem is kéne, de ma mégis pizzával adtam a fogyókúrámnak... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

lara!
apuka már most is köti a nadrágot. néha van mit küzdeni a lányával. olyan édesen belecsimpaszkodik az ember hajába...
örülök, hogy gyógyul Hanna szemecskéje!

gégéé!
gyere hamar! nem tudom mit mondjak. fel a fejjel! szorítunk értetek nagyon!

sarmon!
a családi pótlékos mizériára én is kíváncsi leszek. idegesít a dolog, mert ha ilyen van, hogy szociális alapon, sokszor azok nem kapnak, akiknek kellene...


sajnos a gázártámogatáshoz mi túl "jól" keresünk. persze jó is lenne, ha a 90ezres albérlet meg a párom anyja házának a rohadt 60ezres hitele nem vinné el a bevéltelünk 70%át...
talán már saját lakásunk is lenne...
párom, szerencsétlen a múlt héten is két éjszaka meg hétvégén is melózott, de még így sem elég. és hol van még a fizetésnap...

jah. abbahagytam a fejést, már csak akkor fejek, ha muszáj, de ZSófinak már nem adom oda. szóval megjött. juhéjj!
eddig nem fáj, remélem eztán sem fogok görcsölni... mert akkor napokig használhatatlan vagyok...
Vendég
 


Sziasztok,

Köszi Bende az érdeklődést :), egyre nehezebben bírom :(, visszeres lett a nunim (ezelőtt életemben nem hallottam még ilyenről!!) és ez kicsit fáj is, doki azt mondta lábakat felpócolni, fekvés, borogatás, venoruton ... én egy órát sem bírok fekve :(. viszont betöltöttem a 34.hetet, két hét múlva minden héten izzé asszem CTG vagy NST? na ezt sosem tudom :)!

Hát a családi pótlékra én is kíváncsi vagyok, gázártámogatásról is csak éppenhogy lecsúsztunk tavaly, idén már nem is foglalkoztunk vele, de mostmár mindegy is, mert fával fűtünk és nem használok csak főzéshez gázt. valahol egyetértek én is azzal, hogy ne járjon alanyi jogon, de nem mindegy milyen alsóhatárt szabnak meg és mit vesznek figyelembe! nagyon sok fiatal úgy tudott eljönni otthonról és családot alapítani, hogy hitelt vett fel, aminek köztudottan havi részlete van, nekünk spec. a gazdasági válság miatti forint gyengülésnek köszönhetően, mostmár majd 90ezer (amikor felvettük 65-70 volt) és sztem ezt nem fogják figyelembe venni csak a keresetet ami nem ad hiteles képet a családok tényleges anyagi helyzetéről!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Sziasztok!

Fogyókúra: Napi 3x eszek, ebből a reggeli teljesen normális, az ebédnél meg arra figyelek, ha tészta, akkor csak a felét egyem meg, mint eddig.Pl: nem eszem 4 szilvásgombócot, hanem csak kettőt, és nem szórom meg 1cm rétegben cukorral.Ha főzelék van, akkor eszem rendesen, de kenyér nélkül. Husiból jöhet bármennyi, de csak krumplival! Rízst kerülöm, mert nagyon magas a szénhidrát tartalma. Tévhit, hogy a rízs fogyikúrás. Sokkal jobb a krumpli! Amikor terhesség alatt cukros voltam, tudtam a kaják szénhidráttartalmát fejből.
Vacsira fehérjeturmixot iszom. 6 után semmi. Este pedig tekerek a szobabiciklin fél órát ellenállás nélkül. Nekem ez vált be, semmi módszert nem követtem, mert amint elolvastam, rögtön bűntudatom volt, és azt gondoltam, ha nem követem a módszert, soha nem fogok lefogyni. Követtem a sajátomat és reális célt tűztem ki magam elé: heti 1 kg! Így nyáron leadtam 11 kg-ot, de most visszajött 5kg. :o

Még pici fogyókúra és kussolok!
Egy orvos-dietetikus nyilatkozta a rádióban, hogy nem a legjobb fogyimódszer a sokszor picit eszem, mert akkor folyamatosan van a véráramban inzulin. Az inzulin pedig védi a zsírsejteket, így azt a szervezet nem bontja. Napi 3x együnk és napi fél óra mozgás! :wink:

Kép
jaffa4
 
 


Anyany! Minden kaja ami bűnös, arra gondolok!
Imádom a pizzát, mekit...stb.
Hogy jobban kínozzam magam, szoktam nézni a kereskedelmi csatornákon a főzős műsorokat. :)

Jövőre mi is megpróbáljuk a gázártámogatást igényelni, hátha....

Családipótlék: Én nem tartom teljesen jónak a rászorultsági alapon való számítást. Bosszant, hogy egy csomóan csalnak. Vállalkozó, keres egy csomó lóvét és be van jelentve minimálbérre. Nem sajnálom én tőle, mert biztos dolgozik, meg valahogy ki kell használni a kiskapukat, de amikor rászorultsági alapról beszélünk...
Szakembereket is bevonnék,akik ismerik a rászoruló családokat és nem a bejelentett jövedelem alapján ítélnének egyből.

Kép
jaffa4
 
 


Wicca!

Pihenj sokat! Sajnálom, hogy ez pont veled fordul elő! Ha megszületik Bálint baba, eggyel több örömöd lesz! :wink:
Megszűnik a probléma is!

Kép
jaffa4
 
 


Lara! Kenem neki a bőrét, a pirosság megszűnt, de mellette extra száraz a bőre. Sajna olyan lesz mint az anyja, rinocéroszbőrű. :(

Kép
jaffa4
 
 


Helló lányok!

Jaffa: ügyi vagy fogyókúra ügyben!

Wicca: a másodiknál nekem is volt nunivisszerem, én sem hallottam róla azelőtt. A szülés után rögtön eltűnt. Nekem a lábamon is van, de az sajna régi.

Mi is igényeltünk gázártámogatást, még nem jött papír, de tuti kapunk, amikor kitöltöttem előtte még gyest kaptam.

Dorkával ma is dokinál voltam, délutánra belázasodott és rekedt lett szegény. Hurutoldót kaptunk, ha holnap is lázas lesz vissza kell vinni, akkor nem ússzuk meg az antibiotikumot.

Ma kellett visszamennem a spirálomat ellenőriztetni. Minden oké. Nem is görcsöltem és nem is véreztem tőle. Pedig hogy féltem! Örülök.
Vendég
 


2 hete készült a Balcsinál! Kép

Kép
jaffa4
 
 


Hahó!

Jaffa, továbbra is szépek vagytok!

Mindenkinek köszönöm a bíztató szavakat. Igyekszem összeszedni magam. Igazából még nem tudom, mi lesz, mi vár rá...azt mondtam ma magamnak, ha Jaffa is végigcsinálta, mikor Miluka sokat volt kórházba, akkor én csak fogjam be...néha persze majd biztos kiborulok, de ti mondjátok mindig, hogy ide boruljak, ne a férjemnek, neki is ugyanúgy szar....sőt. én kibőgöm magam, ő nem...

wicca: jaj kitartás!!!!!!!!!! gondolunk rád! kérünk pocifotót :)

mancsa, szegény dorka, jobbulást neki.

bende köszi a tanácsokat!

ancsi. A gyerekorvos írja fel...biztos a tietek is tudja, valami kevert izé...holnap itt lesz a recept, majd megmondom mik vannak benne.

katinka szépek vagytok ám!

lara sok puszi nektek!

winchi: igen nagyon jó. főleg, hogy mikor kezdek idegbeteg lenni, akkor megnyugtat. és ő nem kap sírógörcsöt délután négy után, ha Emma 3 percnél tovább sír.
:oops: én néha igen...

anyany: neked is köszi, igyekszem jönni ám, csak most napirendet lövünk be, és modellezzük a hugommal, hogy milyen lenne, ha egyedül lennék...igaz néha ketten sem vagyunk elegek...pl főzni képtelen vagyok...felébred minden zajra...én meg olyan ügyetlen vagyok, török-zúzok, esek-kelek...szóval ezt a főzés dolgot még ki kell találnom. ti hogy csináltátok az egy hónapos bébitek mellett?

sarmi: ne izgulj Írisszel minden okés! te pl hogy a pikliben főzöl 3 gyerek mellett? :)

ma jó nagyot sétáltunk a barátnőmmel, és képzeljétek egy hüle kóborkutya hozzánk csapódott, így minden kutya ugatott ránk, de nagyon-nagyon hangzavar volt...emma persze sírt...nagy nehezen leráztuk az ebet....

na jók legyetek!

zsula, te meg merre jársz?

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


gégéé!
hát örülj, hogy nem vagy a babáddal kettesben. mi végig scak ketten voltunk, és főzni csak akkor kezdtem, amikor már kb 3 hónapos volt. akkor már el volt a forgóval, össze tudtam dobni valami egyszerűt.
előtte a tejbegríz meg a zacskós leves már hatalmas nagy dolognak számított.
amikor hétvégén apa itthon volt, vagy amikor nem dolgozott, felváltva ringattuk a senekét. mindig igényelte a társaságot, mindig fája a pocakja, nem csak határozott időben, és sokat sírt emiatt. amikor aludt én is próbáltam regenerálódni.
ha nem megy, ne főzz. majd látod, mikor lesz akkora, hogy már lehet. mi a totálfoodtól rendeltünk heti menüt. meg lehet enni, pláne, ha az ember éhes. és mégiscsak főtt kaja. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
ne aggódj emiatt, beszéljétek meg a pároddal, hogy egyelőre nem megy. meg fogja érteni.

és még egy jó tanács, tudom ez a legnehezebb. de próbálj meg megynugodni, mert ha megérzi, hogy ideges vagy, aggódsz, neki is rossz, és azért is sírhat. öleld meg, puszit neki és mosolyt.
a tejnek sem lesz akkor szomorú meg aggódós íze.
ez komoly!!!!
Vendég
 


Zsófi játszik a takarójával. a kukucsos most nagyon menő. de ahogy fordult, alákerült és jól a fejélre húzta. kiabál, hogy valami nem oké. olya édes volt, ahogy levettem róla, járt a keze és a lába a boldogságólt!
Vendég
 


Jaffa:Hannusnak ilyen volt a piros folt de pár nap alatt elmúlt a krémtöl! Kép

Új cumim van :D :D :D Kép
Vendég
 


Gégéé:Én még most is olyat főzök ami mellett nem kell ott ácsorogni csak kevrgetni néha mert azt a Hannussal a kezembe is meg tudom csinálni.Igy hétköznap főzelék tészta pörkölt pácolt husi .....hétvégén ha Apa itthon van akkor palacsintát is tudok sütni(Apa nagyon szereti)
De ha olyan nyügi napja van Hannusnak hogy nem tudok főzni vagy nincs kedvem akkor se történik tragédia.Nálunk ebböl Apa nem csinál nagy ügyet.És szerintem nálatok se mert tudja hogy sok dolog van a pici körül :wink:
Puszi nektek és ne idegeskedj!!!!!(tudom könnyü mondani)

Jaffa:Aranyos ez a szánkós kép szépek vagytok :D :D :D :D
A babe testápolóval kened?Mi azzal kenjük a Hannust mióta volt ez a folt pedig elötte ritkán kentem csak be a bőrét.Jó ez a fogyókúra nekem is kellene.....

Mancsa:Jobbulást Dorkának!

Anyany:Én is úgy örülök hogy szépen javul a kis szeme én nem is tudom mi lett volna ha átmossák neki képzeld ma oltáson még csak meglátta a doki nénit és úgy üvöltött mikor kapta az oltást még sikogatott is zengett a rendelő meg a váró még jó hogy közel lakunk mert hazafelé is sírt itthon meg picit aludt utánna aztán végig fogni kellett de még Apájánál se volt jó neki,úgy sajnáltam szegényemet de most már alszik.
Vendég
 


Gégéé! Sajnálom, hogy nem jó hírekkel jöttél! De a sebészekkel vigyázni kell ám, mert mindegy nekik kit, csak valakit operálhassanak. Még olyan icipici Emma, én azért megpróbálnám, hátha javul a helyzet. Esetleg dokibácsid kérdezd meg, hogy tud-e szf-on egy sebészt ajánlani, akivel beszélhetsz erről. Hátha okosabb leszel. A kisfiam kezét is meg akarták operálni, de én úgy gondoltam, hogy várjunk vele és szerintem elnőtte azt az izét, ami a kezén volt. Pedig állítólag ilyen nem lehetséges. Valami ganglion vagy mi volt. Nekem is volt kicsi koromban hasonló, megműtötték visszanőtt, aztán anyáék figyelték folyamatosan, nődögélt pár évig, aztán egyszer csak eltűnt. Lehet amit kivettek az is elmúlt volna, így meg 5 évesen szétüvöltöttem a fejem, mikor otthagytak a kórházban és van egy heg a lábamon. Persze azért egy petefészek ciszta azért nem ilyen kategória. De érdemes minden esetet átgondolni.

Ja, főzés. Anyany módszerét követtem én is. Elején anyukám, aztán meg hozott kaja és mellette szépen lassan nekiálltam én is. Így visszagondolva nem is értem miért nem tudtam már az első napon mindent megcsinálni. Szülés előtt pihiztél nagyokat hetekig (hónapokig???) most meg ott egy csöppség, akit el kell látni segítség nélkül. Bele kell rázódni és az azért nem egy hét.

Mondjuk a fiamnak olyan alvókája van, ha elaludt akkor egy komplett szekrényt lehetett összerakni az ötös csillár mellett és nem ébredt fel. Tényleg volt ilyen!!! Vagy aludt a kiságyban én meg porszívóztam a szobáját, elhúztam az ágyát, felmostam, visszatoltam ő meg csak durmolt. Négy hetesen lakodalomban voltunk vele, vidáman aludt a kocsijában. Kettőig bírtam én... Kb egy éves koráig így működött. Mostanság meg már azt hiszem alszik, de ha fordul a zár az ajtóban és jön haza apa mire én odaérnék már az apja nyakába ugrott. Na innentől meg aztán anya legyen a talpán aki ágyba tudja vonszolni. De ha mélyen alszik azért most is zöröghetek mellette.

Jaj ma olyan édes volt! Percekig simogatta a pocakomat lefekvés előtt. Azt mondta mutassam meg a kistesót. Be akart kukucskálni a köldökömön, meg azt mondta, ha szétszedjük a hasam akkor meg tudjuk nézni mi van benne. Azt az olvatag tekintetet nem lehet szavakba önteni. Imádom amikor simogat azzal a két pici kezével

Kép

Kép
hettuli
 
 


Olyan szépek ezek a kölkök!!! Alig várom, hogy már nekem is kettő legyen belőle.
hettuli
 
 


lara!
gyönyörű kis hajasbabád van... mire Zsófinak ekkora haja lesz...
az én hajam nő helyette is... túl hosszú, de sajnálom levágni, már a derekamon is kezd túlnőni. gondoltam, adok neki :lol:

mi sanatopicot használunk. valaki ajánlotta itt a fórumon, utánanéztem, és kipróbáltuk. most amióta feltérdel, kenem a térdét, mert kidörzsöli és kiszárad. kenem az arcát, mert kaja után mindig mosdatni kell és kiszárad. meg fürdéstől is vannak száraz foltjai.
olyan jó puha tőle a kis bőre.

jaffa!
tök jó az a szánkós kép!

tapasztalt anyukák! mivel etethetek egy 7 hónapost? olajat már kaphat?
Vendég
 


Szerintem már adhatsz neki. Azt mondják, ha már nem kap anyatejet, akkor kell valami ami pótolja annak a zsírtartalmát.

Jó, hogy kérdezted, mert akartam neked egy táblázatot küldeni. A múltkor találtam, de még nem jutottam el addig, hogy szekenneljem.

Kép

Kép
hettuli
 
 


köszi hettuli!
remélem lesz időd.
majd a védőnőmmel is fogok beszélni. úgyis kellene mázsáltatni a leányzómat.
Vendég
 


Hettuli, Anyany! miért nem alszotok még éjfélkor?????

Wicca! épp tegnap beszéltünk a visszérről Trundikével. nekem is volt, egy ideig fájdogált aztán alábbhagyott. 3 nappal a szülés után már nyoma sem volt, pedig nem tudtam elképzelni, hogy visszafog húzódni.

Jaffa!szegényke, most te lettél depis. megkérdezhetem, hogy miért akarsz fogyni? a képen elég vékonynak látszol. na és mindketten nagyon csinik vagytok.

Lara! még mindig csak ámulok Hannusnak mekkora haja van. Elképzelhetetlen, hogy Niki egyszer csak nem lesz kopasz :)

Főzés:
Azt hiszem én szerencsés is vagyok, meg picit ügyes is. Anyukám két napig főzött ránk mikor hazajöttünk a kórházból. Utána megkértem, hogy ne, mert így nagyon unatkozom otthon. Niki aludt meg evett. Néha kicsit ébren volt, de legtöbbször akkor is csendben nézelődött. Ha nyűgi volt, akkor is össze tudtam dobni valami egyszerű kaját. szakácsnak is tanultam és elég jó tanárom volt. nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy megtanuljuk jól beosztani az időnket. technikusi vizsgán 3 órád van arra, hogy megfőzz egy egész ételsort, leves, vagy melegelőétel, főétel, desszert, plusz megfelelően művészien feldíszítve tálald. hozzáteszem nem egyszerű kajákról volt szó, a levesekhez, maganak kellett gyártanod a levesbetétet is- tésztát is- a főételekhez mindig kellett köret és mártás, a desszertek többsége pedig időigényes volt. azt hiszem én a stríriai metéltet húztam :shock: szóval megtanultam, hogy minden csak szervezés kérdése, hogy ne legyenek üres járatok, főzés közben. mostanában időnként kicsit nyűgi, de azért annyi időre le tudom kötni a figyelmét, hogy megfőzzek. igyekszem csendben csinálni, mert most már jóval könnyebben ébred, mint 1 hónaposan. viszont sem akkor, sem most nincs csendrendelet, mert alszik. nem is szabad, mert akkor hozzászokik, hogy csak akkor aludjon el.
Persze valakinek ez egyszerűbb, valakinek nehezebb. A gyerkőcök is másfélék, Niki egyfolytában izeg mozog, mostanában nappal már keveset alszik. A zenélő forgót már 1 hónaposan bámulta és imádta. Persze rossz volt úgy főzni, hogy 3 és fél percenként be kellett menni a szobájába felhúzni, de meg lehetett oldani azt is.
Két otthon lévő picivel tutira sokkal nehezebb, akkor lehet, hogy én is dobnék egy hátast. De így viszonylag könnyen megy. :D minden. :D
bende
 
 


meg is nézem mi lesz ma az ebéd...

húsgombós leves
falusi rakott burgonya
farmerbukta

parasztos nap lesz :shock:

tegnap voltunk Trundikééknél. remélem Biusnak nem lettek rémálmai Nikitől. :) nyanyó ugyanis meglátta Biust és mindenképpen beszélgetni akart vele. sajnos ezt nem szép csendben közölte vele. :oops: később meg akarta enni Bius lábát is...tetszett neki Bianka frizurája is, mert állandóan azt simogatta. persze ezt se túl finoman művelte :oops:

szóval bocsi Bius, reméljük nem okoztunk túl nagy traumát... :)
bende
 
 


lehet, hogy majd Trundike dob fel képet a nyanyókról...mennem kell Niki azt mondta elege van a járókából.
bende
 
 


Na, leves kész, rakott krumpli sül. Niki bevágott 2 doboz! milupa fruttapurát ( nem olvadt ki a barack :twisted: ), megnéztem ez így 200 gramm. Most már kezdek félni, hogy dagi nyanyóm lesz :shock:

Gégéé!!! még annyit akartam hozzáfűzni a főzéshez, hogyha nem érzed, hogy menni fog, akkor inkább hagyd a fenébe, mert kapkodni, idegeskedni viszont nem érdemes főzés közben, mert akkor az egész napodat elrontod vele. Sőt Emmácskáét és a párodét is. Ha kész vagy rá, akkor hajrá. A legmegfelelőbb időpont a kezdésre, mikor megszoptattad Emmát és elalszik.
bende
 
 


Sziasztok!

Én ma nem főzök, kozmetikushoz megyek és Anyu vigyáz Natira, ő biztosan készített valami finomat és nekem is jut. Nekem annyiból könnyebb, hogy Lili eszik az oviban, apa a munkahelyén, így csak magamnak kell főznöm - ha csak egy tojásrántottára futja, akkor sincs gond. Én is gyorsan nekiállok, ha Nati elaludt és akkor szinte tutira elkészülök valamivel, persze semmi bonyolultnak nem állok neki ilyenkor.

Bende, jó nagy étvágyú a Kiscsajszi! :wink:

Hettuli, helyes lehet a kisfiad, ahogy így érdeklődik a Kistesó iránt. Lili is mindig be akart leselkedni a köldökömön, sőt, ő közölte, hogy látja is és ezt meg azt csinál épp. :lol:

Anyany, irigy-irigy a hosszú hajért. Jó kis menyasszonyi frizurát lehet majd belőle készíteni. :D Én mostanában már nem bírom megnöveszteni, meg ugye most a szoptatás miatt hullik is rendesen. :? Gratula a 7. hófordulóhoz! :D

Lara, nagyon édes a zsiráfevő Hanna! :wink:

Jaffa, szépek vagytok a szánkón! És ügyi vagy a fogyókúrával. 8) Sajnálom a depit, remélem, most már kilábaltál (bár egy ideig sajna megint nem nagyon látjuk a napocskát :( ).

Wicca, sajnálom a visszeret, én sem hallottam még róla. :roll: És én is tök egyetértek abban, hogy nem csak a bevételi, hanem a kiadási oldalt is meg kellene vizsgálni a családoknál, mert az teljesen más képet mutathat. Lehet valakinek kevesebb bevétele, de nincs hitele egyáltalán. A mi hitelünk törlesztője pl. 2007. nyár óta 30.000 Ft-tal ment fel. :evil: Ja, és azért az sem mindegy, hogy eleve számoltál esetleg a családi pótlékkal, mint bevétellel, most meg elveszik. Azért nem kis tétel a költségvetésünkben. :roll:

Lili is kezd náthásodni sajnos, remélem, nem lesz belőle komolyabb. Főleg, hogy ma ovis barátnős találkozóra megyünk, amit a múlt héten Nati tejcsimizériája miatt ki kellett hagynunk.

Na, közben elaludt a kisasszony, gyorsan rendet dobok a lakásban.

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok!

Eredetileg bibii voltam, de olyan sűrün jöttem hogy elfelejtettem a jelszavamat :oops: .Ezért lettem kátya.
A segítségetek szeretném kérni. A cég ahol doliztam küldött egy levelet csak nem értem amit írnak. Felhívtam az illetőt aki küldte de elmagyarázni nem tudta. Bár lehet nem is olyan bonyolult csak én vagyok butus hozzá :?
"Gyermekszabadságot igényelsz/nem igényelsz (csak a gyed első évéig igényelheted, gyesre már nem jár és a gyed második évére sem! Tehát ha lehet inkább apuka igényelje meg."
Aki tud ilyenekbe segíteni megköszönöm.
Vendég
 


Köszi mindenkinek! tehát levonva a konzekvenciát, a többségnek nem nagyon ment! :lol:

bende: eszi után emma, egy jó fél órát biztos ébren van, aztán egy órán át nagyon éberen alszik. cumit dugdosok neki vissza, 3 percenként felsír...egyelőre még nem ismertem ki annyira, hogy tudjam mikor is van a totál beájulás.

most alakítjuk a napirendet, remélem ha az megszokottá válik, akkor már én sem leszek ennyire szétszórt, meg gyagya.

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Főzés: mikor megszületett Dorka nehézkesen ment, volt, hogy tejbegrízt csináltam, bundáskenyeret, tojásrántottát, melegszendvicset, ha már hazaért apa, vagy előző este pácoltam husit, csak be kellett rakni a sütőbe + vágtam mellé krumplit, vagy főztem ki gyorsrizst. Vagy ettünk hideget.
Most is főleg gyorsan elkészíthető kajákat csinálunk, de mondjuk nekem van segítségem: Levi. Imád együtt főzőcskézni, mosogatni, húsleveskockát a szoptatós teámba dobni. :lol: Ha felébred közben Dóri, elszórakoztatja, énekel, mesél neki. Dorkának esélye nincs nappal csendben aludni, de nem is akarom, hogy csend legyen körülötte, ezt már eljátszottuk Levinél, nem volt jó.

Azt hiszem nem írtam még nektek, hogy rossz homeós bogyót szedtem, az apasztotta a tejemet, azóta is dühöngök, és próbálom visszafordítani a dolgot! :x

Kátya: nálunk is apa veszi igénybe a gyerekek után járó szabikat, van egy tök jófej munkaügyisünk azt mondta így járunk jobban higgyem el, én hiszek neki, de sose néztem utána a papíroknak.
Vendég
 


Sziasztok!

Gégéé! Nagyon sajnálom! :cry: Annyira drukkoltam, hogy már ne legyen ott az a nyavalyás ciszta! De ha műteni kell, remélem hamar túl lesztek rajta, és elfelejtitek ezt az egészet!
Én a héten kezdtem el főzni. Eddig én sem nagyon tudtam. Eddig anyu főzött nekünk, de a férjem jobban szereti, amiket én főzök, úgyhogy már nagyon nyüszögött, hogy mikor fogok már én! Úgyhogy nekiálltam. Egyébként Réka kb. 1,5 hónapos korától állt be egyfajta napirendre, miszerint végigalussza az éjszakát, délelőtt is, és délután is alszik pár órát, és hagyja anyát kicsit, hogy utolérje a lakást. Remélem Emmácska is lassan beáll.
Ja, és nagyon édi ez a kép a vonalzód mellett. Láthatnánk nagyobban is? :)

Sarmon: remélem Írisz kinövi a vese-baját. Mert úgy hallottam, sok kisbabának van baja a veséjével, de a legtöbben kinövik. Egyébként hogyan lehet vizeletet gyűjteni egy kisbabától? Jázi meggyógyult?

Ancsi: Nagyon édes Dorka! Jó hosszú nyelve van, és az a nézés.... Gyönyörű!!!! :)

Anyany! Gratulálok Nektek a héthónapossághoz! Zsófi már igazi nagylány!!! :)

Lara: Szerinted lehet mosni ezt a zsiráfot? Én a játékokat mosógépben szoktam mosni, kímélő programon. De erre a játékra az volt írva, gondolom a zenélő miatt, hogy nem lehet.
Sajnálom, hogy az oltás így megviselte Hannust, remélem mára már elfelejtette. Réka hétfőn kapott, ő már előtte annyira kiabált, hogy szerintem észre sem vette, hogy megbökték. Szerencsére nem lázasodott be, estére már nem is látszott a szuri helye sem.

Bende: Te nagyon ügyes vagy! Én még sosem csináltam háromfogásos ebédet :oops: , maximum kettőig jutok. Nálunk leginkább a leves marad el. A falusi rakott burgonya miben különbözik a hagyományostól?

Mancsa: Jajj, hát máskor figyelj jobban! :shock:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Kép Kép

Szösz

KépKép
szosz
 
 


kátya!
nálunk is apa kapta meg a Zsófi után járó szabinapokat. igazából ő kérte, nekem egyelőre úgyis mindegy.

mancsa!
milyet szedtél? nekem pont apasztós kellene! még mindig van egy kis tejcsi... de már semminek sem hívják.
remélem, visszaálll a tejcsi! szorítok nektek!!!

szosz!
nagoyn aranyos a kis Réka! és milyen pici!

katinka!
nekem már nem hullik annyira, de elevitet szedtem kétnaponta egyet. meg c vitamint vödörrel.


tegnap még fejnem kellett, a jobb mellemben az egyik tejjárat bedurrant. kicsit fájt, inkább feszített és csöpögött, de csak este volt rá időm. 10perc sem kellett, megoldódott a baj, 50mili volt a kettőben. már oda sem adtam Zsófinak.

csajok!
adjatok tippet!
Zsófi elalszik 11körül, én is szeretnék csatlakozni, de hiába. úgy megszoktam, hogy 2körül megyek aludni, hogy nem megy. tegnap 1kor elaludtam, negyedóra múlva felriadtam, mert azt álmodtam, hgoy mindent elözönlöttek a hangyák. ZSófit is, és ahogy felébredtem szinte láttam is őket a sötétben. rohantam a villanyhoz. de szerencsére sehol nem volt hangya.
amúgy is két-három óránként felkelek, megnézem Zsófit, pedig ott alszik az ágyam mellett, tőlem kb fél méterre, még a szuszogását is hallom. HELP!!!
Vendég
 


Anyany: Sajnálom, hogy nem tudsz aludni. Próbáltál már valami nyugtató teát inni? Vagy vannak alvászavarokra is homeopátiás golyócskák, utána tudsz nézni ezen a honlapon: http://homeopatia.info.hu/
Nekem mondjuk írtó jó alvókám van. Ezért is vettünk légzésfigyelőt is, annak a sípolására azért felkelek.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Anyany: urtica urens c6-ot szedtem, az unokatesóm vette velencén gyógyszertárban, direkt tejserkentőnek adták. Most hétfőn mentem a moremilkért, amit kértem és megnézettem az itteni gyógyszertáros nénivel, azt mondta ez nem a legjobb higítású ezért pont az ellenkezőjét válthatja ki. Hát nálam tényleg apasztotta. Nagyon mérges vagyok, ha ismerném azt a másik nőt aki ezt adta, lehet elbeszélgetnék vele. Most kaptam ch5-öst, hátha ez visszafordítja a folyamatot. Szívesen elküldöm neked a másikat, már ki akartam hajítani.

Alvás dologban nem tudok segíteni sajna. Dorka is elaludt tegnap este 10-kor én meg fél 1-kor ugyanúgy, mint eddig. Én olvasok éjjel, kaptam egy Fable sorozatot még pocakosan, azokat olvasgatom lassacskán.
Vendég
 


Hello Lányok!


Annyira rossz a mai napunk, hogy hihetetlen. Pedig jól indult.
Hadd panaszkodjak nektek egy kicsit!

Anyósomat elütötte egy autó. Bicóval volt, és nem állt meg a köcsög fickó a stop táblánál. Pedig anyósomnak volt elsőbbsége. Szerencsére nem tört el semmije, de totál összezúzta magát, és fel se tud kelni. Úgy vitték haza kocsival. Pont dolgozni ment volna... Hihetetlen, hogy mennyi idióta jár az utakon. Nem értem, hogy miért nem lehet megállni a stop tábla az stop tábla, nem?
Grrrrrr, de ideges vagyok. Szét tudnám verni a fejét annak a köcsögnek. Szegény most meg otthon sír, meg remeg a félelemtől. Most elaludt a csajom, de ha felébred átmegyünk hozzá. Jajj, még a hideg is futkos a hátamon. Annyira utálom ezt a 63-as utat, itt még a kamionok is száguldoznak a faluba. Sokszor mikor bicóval megyek engem is majdnem belesodornak az árokba. Tutira mennek vagy 80-al bennt a falu közepén. Ide is kéne egy traffipax gép azt hiszem.... :twisted:

Ja, és ez még nem elég, most jöttünk a védőből, kellett mennünk 6 hónapos vizsgálatra, ilyen fejlődésvizsgálat, vagy mi. Megmérte a védőnéni a súlyát, hát két hét alatt nem hízott egy dekát sem... :(
Persze totál beparáztam, és lelkiismeret furdalásom van, hogy akkor most éheztetem a gyerekemet, vagy mi? :cry:
Na annyiban maradtunk, hogy jövő hétig próbálok kétszer adni tejpépet, egyszer főzeléket és közben szopi-szopi-szopi, aztán jövő héten megmérik, és megnézi a doktornéni, ha nem hízik, akkor kap tápszert is. Azt mondta a védőnéni, hogy lehet a foga jön, és akkor is szokott pangni a testsúlyuk, vagy bújkál benne valami betegség. De amúgy meg eszik, és jó az étvágya. Bár lehet éjjel azért kel olyan sűrűn, mert éhes...????
Csajok ez nem a mi napunk az tuti!

szosz: Réka baba nagyon cuki manó. És milyen kis picurka (Dorkához képest). Nagyobb az a cumi, mint ő! Kis tündérke!

Anyany: szerintem belénk van kódolva ez a felébredés, nem alvás. Én is próbálok korán lefeküdni, (Dorka már fél 8, 8 körül alszik) de nem megy. 10-11 óránál előbb nem alszom el, és én is mindig felébrdek kb 2 óránként, és lesem a leányzót. Nagyon gáz, pedig jó lenne aludni. Lehet, hogy tudat alatt attól félünk, hogy nem ébredünk fel, ha felébred a gyermekünk......vagy ki tudja?
Szerintem elég fáradtak vagyunk, testileg, lelkileg is.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Hello Lányok!


Annyira rossz a mai napunk, hogy hihetetlen. Pedig jól indult.
Hadd panaszkodjak nektek egy kicsit!

Anyósomat elütötte egy autó. Bicóval volt, és nem állt meg a köcsög fickó a stop táblánál. Pedig anyósomnak volt elsőbbsége. Szerencsére nem tört el semmije, de totál összezúzta magát, és fel se tud kelni. Úgy vitték haza kocsival. Pont dolgozni ment volna... Hihetetlen, hogy mennyi idióta jár az utakon. Nem értem, hogy miért nem lehet megállni a stop tábla az stop tábla, nem?
Grrrrrr, de ideges vagyok. Szét tudnám verni a fejét annak a köcsögnek. Szegény most meg otthon sír, meg remeg a félelemtől. Most elaludt a csajom, de ha felébred átmegyünk hozzá. Jajj, még a hideg is futkos a hátamon. Annyira utálom ezt a 63-as utat, itt még a kamionok is száguldoznak a faluba. Sokszor mikor bicóval megyek engem is majdnem belesodornak az árokba. Tutira mennek vagy 80-al bennt a falu közepén. Ide is kéne egy traffipax gép azt hiszem.... :twisted:

Ja, és ez még nem elég, most jöttünk a védőből, kellett mennünk 6 hónapos vizsgálatra, ilyen fejlődésvizsgálat, vagy mi. Megmérte a védőnéni a súlyát, hát két hét alatt nem hízott egy dekát sem... :(
Persze totál beparáztam, és lelkiismeret furdalásom van, hogy akkor most éheztetem a gyerekemet, vagy mi? :cry:
Na annyiban maradtunk, hogy jövő hétig próbálok kétszer adni tejpépet, egyszer főzeléket és közben szopi-szopi-szopi, aztán jövő héten megmérik, és megnézi a doktornéni, ha nem hízik, akkor kap tápszert is. Azt mondta a védőnéni, hogy lehet a foga jön, és akkor is szokott pangni a testsúlyuk, vagy bújkál benne valami betegség. De amúgy meg eszik, és jó az étvágya. Bár lehet éjjel azért kel olyan sűrűn, mert éhes...????
Csajok ez nem a mi napunk az tuti!

szosz: Réka baba nagyon cuki manó. És milyen kis picurka (Dorkához képest). Nagyobb az a cumi, mint ő! Kis tündérke!

Anyany: szerintem belénk van kódolva ez a felébredés, nem alvás. Én is próbálok korán lefeküdni, (Dorka már fél 8, 8 körül alszik) de nem megy. 10-11 óránál előbb nem alszom el, és én is mindig felébrdek kb 2 óránként, és lesem a leányzót. Nagyon gáz, pedig jó lenne aludni. Lehet, hogy tudat alatt attól félünk, hogy nem ébredünk fel, ha felébred a gyermekünk......vagy ki tudja?
Szerintem elég fáradtak vagyunk, testileg, lelkileg is.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Bocsi, ezt csak 1-szer akartam elküldeni. Akadozik a netünk.

mancsa: " a kockázatokról kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét"
NA, EZEKET NEM NAGYON KELL KÉRDEZNI! JÓL KI KÉNE VÁGNI ŐKET!

Jaffa: de jó, hogy jöttél, hiányoztál már! Szépek vagytok Miluval. Látom élvezte a szánkózást. Jó a fogyi tipped. És milyen turmix-ot iszol? Remélem már jobb a kedved, bár ma totál trutyi az idő is. Próbálj valami jó zenét hallgatni...hátha az feldob.

káátya: nálunk is apa igényelte. Szerintem jobban jártok, Neked most úgyis mindegy, mivel gyeden vagy. Nálunk úgy lesz, ha visszamegyek dolgozni, akkor majd én igényelem.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Sziasztok,

Jajj Ancsi sajnálom anyósod, jobbulást kívánok neki testileg lelkileg! ettől én is nagyon félek mindig :(, tele vannak az utak ilyen barmokkal!

Köszi lányok, akkor most megnyugodtam, h elmúlik majd szülés után :). és nem befolyásolja a szülést?

Anyany, Ancsi:próbáljátok ki a citromfű teát, nekem az be szokott válni alváproblémákra!

Szösz: cuki Réka baba azokkal a hatalmas szemekkel :D!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Káátya: én nem igazán értem miért küldtek Neked ilyen levelet! a gyerek után járó szabadságot ilyenkor még leginkább apák szokták kivenni, nekünk anyáknak minek mikor otthon vagyunk :shock: ? szval ezért nem értem! de bemásolok ide egy szöveget:
"A gyermek után járó szabadság két formáját veheti igénybe a munkavállaló: a fizetés nélküli szabadságot és a pótszabadságot. Fizetés nélküli szabadságot köteles a munkáltató kiadni a szülőnek, ha gyermekét 3. életéve betöltéséig gondoznia kell, a gyermek harmadik életéve betöltéséig a gyermek gondozása céljából, a gyermek tizedik életéve betöltéséig a gyes időtartama alatt, otthoni gondozás céljából, illetve a gyermek tizenkettedik életéve betöltéséig a gyermek betegsége esetén, az otthoni ápolás érdekében. Munka törvénykönyve 138. § (5) bekezdés.. A pótszabadságot bármely szülő igénybe veheti.

A pótszabadság a gyermek születésének évétől jár annak az évnek a végéig, amelyben a gyermek a 16. életévét betölti. A pótszabadság mértéke egy gyermek esetén évi 2 nap, két gyermek után évi 4 nap, 3 vagy annál több gyermek esetén összesen évi 7 nap. "

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Sziasztok!

Ancsi Jobbulást szegény anyósodnak, az jó ha nem tört semmije bár gondolom lelkileg sokkal jobban megviselte :cry:
Amikor a tesóm autóbalesete volt én még a buszon is rettegtem :cry:

Szegény Wicca jönnek az utolsó kör nehézségei de kitartás már nagyon közel vagy :D :D :D

Mancsa akkor jó nevű bogyót szedtél csak rossz hígításút? Azért ezt egy patikus tudhatná :twisted: A miénk is olyan szétszórt tud lenni hogy ide csak konkrét dolgokért megyek kb egy doboz algopyrin ami már bonyolultabb azokat Fehérváron szerzem be.

Ma itt volt a barátnőm akivel együtt nőttem fel, olyan jó volt dumálni kicsit és annyira szépen bánik Matyival, megint megfordult a fejemben hogy felkérem keresztanyunak :lol:

KépKép
winchi
 
 


wicca!
hát jobbulást neked odalent. nem tudom milyen lehet, boztosan nagoyn rossz.
citromfű... de hát azt régen iszogattam! még néha terhesen is, ha ideges voltam! milyen jó,hogy mondod, van is itthon még belőle. nagyon finom íze van...

ancsi!
jobbulást az anyósodnak. nem semmi milyen alakok vannak. nekem is volt egy fősulis csoporttársam akit elütöttek. szép kis per lett belőle, mert aki elütötte, bár ő volt a hibás, perre vitte és szépen el is veszítette...
igen, fáradt vagyok. eléggé. ki is próbál9om ma azt a teát, remélem nem kell semmi komolyabb. azért is kellene inkább rendesen aludnom, mert egy.kétszer volt már olyan, hogy nem ébredtem fel, hogy Zsófi motoszkál. ott van az ágya mellettem és már reggel volt és éhes volt és csak akkor ébredtem fel, amikor már nagoyn türelmetlen volt...

amúgy mi is tápszeresek lettünk. a gyerekorvosunk meg a védőnő valamiért nem favorizálja a tejpépeket. azt mondta, ha a súlya fejlődik, megeszi a tápszert, kap mellé gyümölcsöt meg főzeléket, akkor várjunk a tejpéppel.

winchi!
nálunk az idősebbik hugom lesz Zsófi keresztanyja. már kb 5évesen megígértem neki. :lol:
és vele együtt nőttünk fel, szó szerint, mert még másfél év sincsen köztünk...
ha lesz Zsófinak tesója, neki a másik hugom lesz a keresztanyja, remélem, addigra beszerez valami állandó pasit, hogy keresztapa is legyen. de nem lesz könnyű, elég nehéz természet...
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?