Sziasztok!
Zazzy!
Ha ehhez van kedved, ne várj egy percet sem.
Olyan jó lesz, hidd el. Kipakolászod kicsiLara cuccait, kimosod, kivasalgatod, elrendezgeted. Csináld meg, ki tudja mi lesz a végén.
Én ma raktam el Ákos újszülött zoknikáit. Basszus, el sem hiszem, hogy azok a zoknik jók voltak neki!
Úgy sajnálom, hogy az első hetek pikk-pakk elmentek. Már messze nem újszülött és nem csecsemő, már kisbaba. Annyira hamar elment!
A pocakosság vége is detto így volt. Nem tudom mennyire emlékszel, de én pont így voltam vele a végén, mint Te. Jó volt pocakosnak lenni, de annyira akartam volna már, hogy megszülessen. Vánszorgott az idő, amikor ezen gondolkoztam... amikor meg nem, akkor pörögtek a napok. Csinálj Te is valamit!
A sárkányfüvességhez annyit, hogy én sem voltam sosem híve ennek, de kipróbáltam szkeptikusság nélkül és azt látom, hogy működik. Sárkány ellen sárkányfű, tudod.
A málnalevél tea kifejezetten szerettem, kellemes íze volt.
A homeos bogyókat én is szedtem szülés előtt és a vajúdás elején is. A végén már nem, mert senki nem adagolta nekem, én meg annyira be voltam fordulva, hogy nem jutott eszembe. Ezen kívül végig a vajúdás alatt azt mondogattam magamban (á lá Ina May Gaskin: Útmutató a szüléshez - ajánlom nagyon!), hogy "kinyílok, ki engedem a babát", elképzeltem egy kört, mint a méhszájat, ahogy egyre nagyobbra nyílik a fejecskének. Most vagy ezektől, vagy nem, de Ákos könnyen megszületett. 9 óra telt el az első fájástól, a kibújásáig, nem is kíváhattam volna elsőre ennél rövidebb vajúdást. Ha nem akarsz venni, elküldöm Neked azokat a bogyeszeket, ami nekem van itthon, szedegesd őket, aztán majd lesz valami.
Szerintem a csaszi és Lara nem épp teljesen természetes helyzete miatt kell bemennetek, amikor elindul a buli. Gondolom az orvosod teljesen a csajszin akarja tartani a szemét, nehogy gáz legyen, de ha nincs gond (miért lenne?!
) akkor szerintem ő sem fogja azonnal kikapni a lánykát. Meg aztán ki tudja, lehet hogy a vajúdás elindulása fogja a kezdő lökést megadni Larának, hogy beforduljon és a végén hüvelyi szülés lesz belőle. Ne könyvelj el semmit előre, lécci! Bármi lehet. Addig is és akkor is.
Csakegy!
Jó, hogy elvittétek Lucát! Otthon is kell tornásztatni?
Az egyik csaj a szeptemberi topikon rakott fel egy általános babatornát. Ákos szélvész tempóban elkezdett fejlődni mozgásilag, mióta csináljuk. Felrakjam ide?
Jaaaaa úgy könnyű, ha valaki S-es méretet hord!
Az eredeti ötletem nekem is valami ilyesmi volt, mint Neked, hogy veszek egy nagyobb kabátot, csak a megnövekedett cicikkel én most XL vagyok (meg a hájammal
) és sehol nem kaptam XXXL-es kabátot, ami normálisan nézett volna ki és el is fértünk volna benne.
Sajnálom ezt az alvás témát.
Nemistudom, tök szar lehet, hogy egyik gyereked "piszkálja" a másikat és nem tud dönteni az ember, hogy mit csináljon. Egyik vagy másik ujjamat harapom, tök mindegy, mindegyik fáj. Lillát nem lehet lebeszélni róla, hogy hagyja békén a hugit? Vagy ehhez ő még kicsike?
Bettica!
Csókold körbe Bencét, hogy ilyen jó kiscsávó, hogy eddig alszik!
Ákos kétszer kel éjjel és mindezek ellenére meg van győződve róla, hogy 6kor neki is kell kelni apával készülni. Hétvégén is, gondolom nem kell mondani...
És nemám játszigálunk csendben, hanem 6kor indul a szórakoztató program és anyuka nyomhatja a cigánykerekezést, amikor minimum 10-ig azt sem tudja hol van.
Egyszer csak tavasz lesz és bízom benne, hogy mivel mostmár majd csak egyre kevesebb ruhát kell adni a gyerekre, egy ideig jó lesz még a hordozó. Nem is azért, mert hogy nem akarok neki másik ülést venni, hanem mert engem baromira zavarna, hogy nem látom vezetés közben a gyereket. Ritka az amikor többen megyünk valahova, általában kettesben autózunk Ákossal és olyan jó hogy ott ül mellettem, látom, meg tudom simizni, stb. A hátsó ülésen olyan messze lesz.
Nálunk is erősen nyűgi van a fogacskák miatt. Az én halál nyugodt fiam teljesen megzakkant, nem jó neki semmi, csak ha kézben van.
Most teszveszeztem neki egy borostyánláncot, semmit nem veszhetünk vele, ha kipróbáljuk.
Holnapra beszerveztem a helyi egyetlen kisbabás lányt egy talira ide hozzánk. Mondtam is a fiamnak, hogy így kell ezt csinálni, a csaj jön hozzánk, nem mi megyünk hozzá. A hegy megy Mohamedhez.
Elzizzenek, kéne vacsizni.
Kellemes estét!