Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Lecso!
Aztaaaaa mekkora már Tomi!Tényleg jól eltűntél, és dugdostad előlünk! :lol:

Mindig elfelejtem, már ketten is kérdeztétek, hogy mi a helyzet a szülésfelkészítővel.November-dec-ben volt ilyen több alkalmas, amiről én nem tudtam :( folyamatban van a kiderítése, hogy márciusig lesz-e még.A kórházi védőnő szokta tartani(de pl.nyáron volt olyan, ahol doki is volt), és a védőnőm megígérte, hogy rákárdez nála, de mondta neki a novemberi után, hogy rendszeresre tervezi.Magyarán eddig ilyen nem volt rendszeresen :shock: de nem is számítottam másra.Nem is nagyon bizakodok, hogy márciusig még lesz.Viszont kutatásomban felleltem egy csajszit az nlc-n, aki dec.20-án szült ott, ahol én fogok.Most vele levelezgetek priviben.Már ez is marha nagy segítség.Pl.rögtön kiakadtam, hogy a baba-mama szobából is elviszik éjszakára a babákat.Meg déltől 3-ig is, mert akkor van fürdetés :shock: Ti értitek ezt???
És amit a gyerekkórházról hallottam igaznak tűnik, kb.minden 2.-3. baba ott köt ki, ez annyira gáz!Nem hiszem el, hogy ez indokolt!A védőnőm pl. azt mondta, hogy ha császárral szülök, számítsak rá, ez önmagában indok lesz, hogy átvigyék :shock:
A csaj kislányát besárgulás miatt vitték át, 10 nap után mehettek haza.

Hát lányok, nem tudom hajlandó lesz-e Lara megfordulni, de egyre gázosabb a helyzet.Konkrétan keresztben szélesedik a hasam :shock: Simán érzem jobb oldalon a buksiját, bal oldalt meg a lábát.És így nyomja egyre jobban szétfelé a kérót :lol:

Kir!
A te történetedet is megmutatom majd a férjemnek, hátha... de eddig egyik sem hatotta meg :shock: pedig hányan írtak már, mind megmutattam, nehogy azt higgye kitalálom, de semmi enyhülés :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Na, rájöttem, hogy, amit írni akartam, lehet, hogy "titkos megoldás". Most borzolom a kedélyeket, de aki kíváncsi, nézzen be az anyatanyára, ill, aki nincs fent, de érdekli, küldjön egy privit. :)
A téma: anyatej

Zazzy, ne aggódj, Lara tudni fogja, hogy nem akar gyerekkoriba kerülni, és mire úgy dönt, elindul kifelé, befordul! :) Ha meg szívóznak, max hazamentek saját felelősségre. De nem ezen a 3-10 napon múlik a legtöbb. Túl kell élni,aztán otthon "nyugi".

Monee, mondom én, hogy szabadalmaztatnotok kéne!

Lecso, nagyot nőttek a fiúk! Te hogy vagy? Szeded a met-et?

Kép
mamint

Mamint!

Azt hogy kell? Te esetleg tudod? Komolyan kérdezem! :)
A jó ötleteket mindig lenyúlják, én meg tök régóta várok már a nagy ötletre! Mert ilyen-olyan ötleteim mindig vannak, csak még nem jött el az én időm. De talán most... :D
Nézd meg azt a pasit (apukát) aki kitalálta az Adamo bébihintát! Egy csomót fognak keresni rajta... 15000-ért árulják a hintát, de anyaban szerintem nincs meg 3000 forint sem. Két söprűnyél, pár méter kötél, 2 méter anyag és valaki aki tud varrni. Így kell ezt csinálni! :lol:

Kir!

Neked akartam még írni, hogy olvasom rendszeresen a blogodat és tök jó! Abba ne hagyjd az írását! :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee, hmm, régen tanultuk... :) Ha tényleg érdekel, utána nézek. Szabadalmi hivatalnál kell regisztrálni azt hiszem. Beküldöd a dolgot, + a leírását. És akkor ők kikutatjűk, hogy létezik-e ilyesmi. Ha nem, akkor olyan találmánynak minősül-e, ami szabadalmaztatható. Viszont pénzt is kell csöngetni! :(
Ha nem felejtem el, holnap jogtárban utána nézek.

Kép
mamint

szóval az úgy van, hogy van egy formanyomtatvány, amin igényelni kell, hogy nézzék meg, van-e ilyen elnevezés és forma, tényleges egyéb infót nem adnak csak a konkrét elnevezést és a konkrét formát mutatják meg. (amúgy neten van hozzáférhető adatbázis a szabadalmaztatott termékekől, nevekről)
Ezután 60 rugó (asszem) befizeted és kéred formanyomtatványon hogy oltalom alá helyezzék, külön kérni kell az eus oltalmat.Kb egy év, mire kiderül, oltalom alá helyezhető-e azaz van-e ugyanolyan név, forma, kötés stb.
Ha van, buktad a pénzt, ha nincs, oltalom alá helyezik.
Vendég

Köszi lányok!

Közben én is megtaláltam a Szabadalmi Hivatal honlapját.
Jogilag mi a különség a Szabadalom és a Védjegy között?
Mondjuk egy ilyen cucc, mint ez a betét, ha le van szabadalmaztatva, és oltalom alá van helyezve, akkor senki más nem gyárthatja ilyen formában és néven, csak én?
De mi van akkor a védjeggyel?

Persze ezek csak elméleti kérdések. Egy 3-4 ezer forintért árulható cuccból elég sokat el kéne ahhoz adni, hogy jusson a nyereségből a szabadalomra is. :)

Monee

monee85

szabadalom, maga a termék pl ugráló járóka
védjegy, amivel jelzed hogy te árulod őket, pl Sparnál az a zöld levélszerű akármi, amikor meglátjuk, tudjuk hogy az a spáré, tehát a védjegynél tudjuk, hogy az a dolog, amire rá van rakva az azé a gyártóé.
Vendég

Hunci, te minden területen napra kész vagy, vagy ez még a novemberi polgár szakvizsga utóhatása? :)

Monee, ha a szabadalom a tiéd, akár el is adhatod a jogot! :) Pl. kenguru goldnál kilincselhetsz :) És akkor viszonylag hamar visszajön a 60e Ft, viszont az fix összeg.

Kép
mamint

Köszi, mostmár értem! :D
Ezennel ismét beindult a zakatolás a fejemben... hűha. :)

Monee

monee85

Mamint, is-is, még egyszer régen jelölt-koromban ennek utána kellett járni, a szerzői tv meg frissen tanult tv :lol:
Vendég

Sziasztok!

Szép jó reggelt!

Köszönöm a dícséreteket Levi és Tomi névében is!

Kincs nem véletlen hogy jöttem a pénteki hiányolásod után.A barátnőm olvas titeket és ő mesélte.

Mamint igen szedem a merckformnint,3X850 mg.
November végén kezdtem el,de azt hittem soha nem fogja megszokni a szervezetem.Annyira rosszul voltam tőle.Intenzív hányingerem volt+mindent olyan büdösnek éreztem.A végén már enni sem bírtam.Egy pár nap szünet után ismét elkezdtem nagyon-nagyon lassan emelve szedni.Kb 1-2 hete értem el oda hogy a max adagomat szedem.Amikor elsőnek elkezdtem szedni 2007.aug.-ban volt egy kis émelygés ,de szinte észrevehetetlen,na meg ment a hasam.Na most a hasam nem ment,de annál rosszabbul éreztem magam a bőrömben.A hormonjaim tuti másak,hisz Tomi még mindig szopizik napi egyszer.

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Ahaaa Lecso "súgót" használ :lol:

Mindenkinek nehéz najai vannak??

Monee tök jóó lenne ha a te cuccaidat vehetnénk :wink:

Lányok! Cipőt hol milyet érdemes venni kiskincsnek?? (férjem látott egy emberkét a tv-ben aki cipőket gyárt ilyen piciknek, én is láttam meggyőző volt de nem tudjuk se a nevét se a cipő "márkát" esetlek vki??)
Gyerekülésben is szívesen várok véleményeket!!!

Kandika merre vagy?? véletlen láttalak az augusztusiaknál és láttam Baratodildi is kismami :))
(augusztusi topikban van 2-3olyan lány aki áprilisban szült bár nem írok csak olvasom az áprilisi topikot és miattuk néztem be )

Csakegy, Dimet ,Rambóka,Bettica, Koriági, Csillag stb ????
Vendég

Sziasztok!

Kincs!

Nekem konkrétan is nehéz napjaim vannak, de más téren sem könnyebb. :? Ákos ma meg van kicsit zakkanva. 10kor mindennap menetrendszerűen elalszik, ma még fél 12kor itt huhogott halál álmosan. Hiába ráztam, dajkáltam, csak feszítette ki magát a kezemből, viszont ha leraktam, akkor meg bömbölt. Végül feladtam, bekentem a fogát zsibi krémmel és utána szerencsére a cicin elaludt. De nem sokat saja, talán 1,5 órát, ami neki kevés, úgyhogy nemsokára úgy érzem megint megküzdhetünk.
Most játszik, de már bübübüzik, úgyhogy a béke képlékeny...

A cuccokkal kapcsolatban, köszi! :D

Gyereküléssel kapcsolatban én is várom a véleményeket. Egyszermajdcsak kinövi Ákost a hordozót (bár a feje még messze van a hordozó tetejétől) és akkor nekünk is kell váltani gyerekülésre. Meg kéne néznem, hogy hány kilóig van a Concord Baboo, mert Ákos még azért kényelmesen elfér benne...

Mennem kell, bömbi.
(Norbi persze az ilyen napokon jön későn haza, úgyhogy az egész napom ilyen lesz asszem. :evil: )

Monee

monee85

0-13 kg-ig. :) Kérdés elnapolva a részemről. :D

Monee

monee85

Sziasztok!

Kincs: Igen :( Nehéz napok járnak ránk is most. Fogalmam sincs, hogy mi bántja Bencét, mert ez most sztem nem a foga. Evett ma végre rendesen főzit (kopp, kopp, kopp, hogy így is maradjon), majd fél óra múlva nyűgös lett. Nem lehetett igazán álmos, nem tunkolt semmi extrát a szájába... Lehet a pocakja, elég sokat ereget szegénykém, de már napok óta. Normaflore segíthet ezen? Vagy inkább Espumisan cseppel próbálkozzak? Eddig tápot és gyümit evett, főzi nem kellett neki, ez van már kb 1 hete... Illetve nem is, mert szombaton megette a borsófőzeléket. Lehet az bántja? Ma meg tettem akkor neki rá egy lapáttal, mert brokkolit kapott... Úgy sajnálom ilyenkor :( Hülye vagyok, hogy nem gondolkodtam előre :roll:

Monee: Nehogy azt hidd ;) Bár ti szerencsések vagytok, mert még elég pici, így beöltöztetve is elfér benne. Nő még egy picit és már nem is kell anorák, plusz pulcsi, és nadrág, szóval jó lesz még neki. Bence hamar kinőtte, asszem 4 hónapos volt, amikor el kellett adnunk a graco hordozót és vehettünk egy gyerekülést. Normál állapotban Bence elfért volna a hordozóban még talán december végéig is, de amint ráadtam egy pulcsit, meg nadrágot, egyből nagyon szűk lett neki a hely ;) és ezt azért zokon is vette mindig :)
Tényleg utána kéne néznem, hogy előre be lehet-e szerelni az ülést menetiránnyal vagy hátra... :roll: Gyanítom, hogy nem -rémlik vmi 120 vagy 140cm és 12 év korhatárnak), de nem vagyok benne 100%-ra biztos...

Kép

Kép
bettica

vagyok... csak most napokog nem kapcsoltam be a gépet.

Luca nem alszik... nappal legalábbis lényegében egyáltalán nem. A kendőben alszik egy picit, kézben nem szeret lenni. 5 percekre elvan a bölcsőben, olyankor nézelődik, vigyorog, dumál... a pihenőszék is max. 5 perc aztán jön a kiabálás... úgyhogy most lényegében egész nap kendőben lóg. Cumi a szájába és akkor bezuhan. Nem tudom mit csinálnék a kendő nélkül... életmentő.

Jaaa... és vettem egy mellényt a Decathlonban kemény 2500-ért (leárazták). Sima gagyi pufimellény (polárt akartam de abból a vastag már drága lett volna), viszont jó meleg. XXL-est vettem (normálisan S-es a méretem), így Luca simán befér alá ha rám van kötözve - ráadásul bőven van hely így tavaszig ki se fogja nőni. Arra simán ráveszem a kabátom, és viszlát :) A hónaljánál mondjuk marha nagy a lyuk de azt úgyis takarja a kabátom úgyhogy nem fogunk fázni. Ami még mellette szól (nagyon), hogy nem cipzáros hanem patentos így a nyakamnál úgy tudom összepatentolni, hogy Luca attól még levegőhöz jusson. Ha meg kicsit nagyobb lesz akkor simán kihagyom a nyakánál a patentokat, fölötte meg bepatentolom, hogy ne fázzak, így nézelődhet is... Ja... ha meg majd ősszel háton fogom hordozni, simán átalakítom a mellényt. Télen meg overál vagy egy átalakított turkálós vagy kínai kabát... (kb. így: http://home.comcast.net/~vanessas23/photos/Babywearing/BabywearingCoat/instructions.html)

Na megyek...

(aluuudni akarok... most látom csak mennyire jó volt Lillánál... elaludt a mellemen... mindig... és olyankor le lehetett rakni és úgy aludt tovább... )

Jaaa... tej: megint van... szerintem bőven elég. Éjjel legalábbis teljesen átázott a pólóm úgyhogy nem lehet kevés. Luca meg egyértelműen Lilla miatt nem szeret szopizni, szó szerint fél ha meghallja Lilla hangját (ld. olyankor Lilla odajön, ölelgeti, vagy megpróbálja leszedni rólam vagy csak simán fel kell kelni valami miatt így nem érzi stabilnak a helyzetet). Úgyhogy sajna szoptatás közben majdnem mindig megy a TV, hogy elterelje Lilla figyelmét. Gáz, mert nem rajongok az ötletért, de most túlélésre játszunk...

Luca egyébként tündéri baba, oda vagyunk meg vissza amikor ránk vigyorog és szerencsére ha ébren van akkor nagyon sokat vigyorog (amíg el nem fárad mert akkor ugye kezdődik az üvöltés és megy a kendőbe...) . Mondjuk elgondolkoztató, hogy Lilla miatt nem mer nap közben csak a kendőben aludni... a bölcsőben ugyanis állandóan számolnia kell azzal, hogy Lilla megjelenik, piszkálja vagy éppen beköltözik mellé és kitúrja...
Vendég

Már nem emlékszem ki írta: Ha túl vastag a matrac akkor úgy a legegyszerűbb a légzésfigyelő beüzemelése, hogy matrac, rá a légzésfigyelő, arra meg egy ketté vagy 3 felé hajtott pokróc. Ezt anno a légzésfigyelős tanfolyamon mondták.

Tejfokozásra: alkeszmentes sör vagy karamalz. Nekem ezek elég jól be szoktak jönni... (a karamalzból árulnak egy egész finom verziót a Rossmannban... nekem legalábbis az jön be a legjobban)

Kincs: a liliputi.hu-n vannak nagyon jó babacipők (első lépéses), a beppi is gyárt bőrtalpút -nagyon olcsón- csak nekem sehol sem sikerül szereznem sajna plusz szerintem szuper jók a Clarks first steps cipői... azokból sokféle van és használtan is ki lehet fogni szuperjókat... (Lillának is volt 2, talán egy ezres lehetett darabja használtan és mintha újak lettek volna... Lucának is olyat fogok majd levadászni ha elindul).

mamint: engem érdekelne az anyatejes hozzászólásod (priviben)

zazzy: Kösziiiiiiii a cuccot :))))))))))))))))) (orrszívó: nagyon állat a porszívós, még nekem is levitte a kezdődő arcüreggyulladásom... )

Izé... más most nem jut az eszembe... mondjuk nem csoda, az agyam mostanában kb. a nullával egyenlő...
Vendég

Sziasztok!

Kincsecske!Köszi a hiányolást és a többieknek is!
Hála minden rendben Velünk....legalábbis remélem....szerdán megyek védőnőhöz és este meg az új dokihoz....majd beszámolok....
-de azért olvasgatlak benneteket is minden nap!
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi!
Aztaaa!Már 9 hét!Csak velem nem telik az idő??? :(

Kép
Kép
zazzy

Jó reggelt!

Kandi: De jó, hogy jöttél! Tessék sokat pihenni ;)

Zazzy: Mi az, hogy nem telik az idő??? Nem rég teszteltél pozitívat és Lara baba mindjárt megszületik :shock: Ne siettesd a dolgokat, az idő múlását, mert vissza fogod te még sírni ezt a boldog, pocakos időszakot :lol: Igaz lányok? ;) Nézegess babaholmikat a neten és meglátod, hogy mindjárt eltelik az a 8-10 hét ;) kérdezd csak meg Apple-t is ;) Tényleg! Kórházi csomagod készül már? Lassan ahhoz is illik majd hozzá kezdened ;) Reméljük még jó ideig nem lesz rá szükség, mondjuk, úgy 9 hétig :) Homeósbogyókat tervezel szedni? Málnalevél teát inni fogod? ezeket is szép lassan be kell majd szerezned...

Apple, Zsizsik: Tényleg, Ti isszátok majd a teát? Homeósbogyókat szedni fogjátok? Jól vagytok egyébként? Apple, matrac ügy hogy áll?

Jaj, miért olyan nehéz reggel bootolni? Már több, mint fél órája fent vagyok és még alig látok ki a fejemből... És minden reggel ez van :roll: Bezzeg a párom... Kipattannak a szemei és nem kell neki 5 perc, ahhoz hogy képben legyen. Mázlista... :)

Megyek összekapom egy kicsit magam, még Bence elvan az ágyában. Tök jó, hogy legalább reggel tekintettel van rám és nem balhézik, hogy az ágyában kell játszania majd 1 órácskát :roll:

Kép

Kép
bettica

Megjöttünk a gyógytornásztól (Dévény). Egy hónapon át heti 1*50 perc aztán meglátjuk. Hipoton -ld. túl kevés volt a hely a hasamban- de határeset, lehe, hogy ki is nőné a hipotoniát de erre nincs garancia, mert ha mégis ilyen maradna a helyzet valszeg gerincferdüléses lenne aztán gyógytornáztathatnánk sok-sok éves koráig... (a nyaka kötött az egyik irányba, a bal lába nagyon laza, ezért inkább csak a jobb oldalát használja, így "kifliformája" van a gyerkőcnek. Mondjuk ezt eddig is láttuk rajta, hiába is győzködött a gyerekdoki, hogy semmi baja.)

Szóval addig megy a gyógytorna amíg el nem kezd a másik irányba is nézelődni és a bal lábát is normálisan használni plusz rendesen kinyomni magát hasonfekvésből. Ez a gyógytornász szerint 3 hónapos korára valószínű. Aztán majd 6 hónaposan kontroll, ha addig nem fordul át akkor újra gyógytorna (ld. max. 6 hónaposan át kéne már fordulnia... )

Hát, fura szitu, Lilla 6 hónaposan már magától felült most meg az átfordulás a cél... hát ez van... cserébe meg valszeg Luca hamarabb fog beszélni... legalábbis remélem :)

a legdurvább meg ebben az, hogy a gyógytornász szerint Luca egyike a legenyhébb eseteinek...

(viszont korrekt volt, mert a konzultációk, kontrollok ingyen vannak, csak a tornáért kell fizetni... )
Vendég

Kandi: várjuk a beszámolót :)

Zazzy: telik veled is az idő... aztán majd visszasírod amikor még 2:1 voltál :) (ld. akkor alszol amikor akarsz, ha éjjel nem aludtál nappal bepótolhatod, nincs egy diktátor főnököd stb. stb.) :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

cikk a bébikompról... hátha valaki ilyen galádságon törné a fejét...

http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... ?id=090114
Vendég

Bettica!
Tudom, hogy telik, bekukkantottam Kandiékhoz a babavárósba, és úgy előtörtek az akkori emlékek.Olyan jó volt.Már hiányzik.
Viszont, hogy így közeleg a vége, egyre lassabban telik az idő, már nagyon szívesen babáznék.Meg ez a cukor para, megfordulás para, és annyira de annyira fáj a szeméremcsontom, hogy komolyan sírni tudnék néha.
Hááááááát nem döntöttem még ezeket a "csodaszereket" illetően.Olyan ellentmondásos tapasztalatokat olvastam, nem tudom, megéri-e kínlódni, sosem voltam ilyeneknek híve :oops: cickafarkot, palástfüvet se ittam soha, azt se tudom, itt a környéken hol tudnék ilyet beszerezni.Amiket Monee írt a laptetőn ezen az oldalon, hát így :shock: néztem szó szerint.Ilyeneket lehet kapni????? :lol:
Szóval nem tudom.Ráadásul egyelőre eléggé császárra készülök :oops: Gyermekem nem úgy tűnik, mint aki meg akarna fordulni, pedig nem igaz, hogy jó neki így keresztben!
Cuccom megvan, annyi, hogy nincs táskában(azért annyira nem sietünk)de férjemnek megmutatva, hogy hol van egy kupacban, hogy csak be kelljen rakni, ha úgy adódik.Illetve a "pipereféleségek"(vagyis minden ami nem ruha, törülköző, stb.)az már be is van pakolva.
Szívem szerint már a ruhákat, ágyneműt mosnám, vasalnám, de szerintem még korai.Nem?Valamikor febr.elején gondoltam.

Egy kérdés:Azt olvastam, hogy császár esetén is jobb, ha vajúdik egy kicsit az ember(mindkettőnknek), a dokim szavaiból viszont úgy vettem ki, hogy nem akarja hagyni, sőt nyomatékosan felszólított, hogy mihelyst fájás van, azonnal menjünk :? :?: :?: :?:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Zazzy!

Ha ehhez van kedved, ne várj egy percet sem.
Olyan jó lesz, hidd el. Kipakolászod kicsiLara cuccait, kimosod, kivasalgatod, elrendezgeted. Csináld meg, ki tudja mi lesz a végén. :wink:
Én ma raktam el Ákos újszülött zoknikáit. Basszus, el sem hiszem, hogy azok a zoknik jók voltak neki! :shock: Úgy sajnálom, hogy az első hetek pikk-pakk elmentek. Már messze nem újszülött és nem csecsemő, már kisbaba. Annyira hamar elment!
A pocakosság vége is detto így volt. Nem tudom mennyire emlékszel, de én pont így voltam vele a végén, mint Te. Jó volt pocakosnak lenni, de annyira akartam volna már, hogy megszülessen. Vánszorgott az idő, amikor ezen gondolkoztam... amikor meg nem, akkor pörögtek a napok. Csinálj Te is valamit!

A sárkányfüvességhez annyit, hogy én sem voltam sosem híve ennek, de kipróbáltam szkeptikusság nélkül és azt látom, hogy működik. Sárkány ellen sárkányfű, tudod. :lol:
A málnalevél tea kifejezetten szerettem, kellemes íze volt.
A homeos bogyókat én is szedtem szülés előtt és a vajúdás elején is. A végén már nem, mert senki nem adagolta nekem, én meg annyira be voltam fordulva, hogy nem jutott eszembe. Ezen kívül végig a vajúdás alatt azt mondogattam magamban (á lá Ina May Gaskin: Útmutató a szüléshez - ajánlom nagyon!), hogy "kinyílok, ki engedem a babát", elképzeltem egy kört, mint a méhszájat, ahogy egyre nagyobbra nyílik a fejecskének. Most vagy ezektől, vagy nem, de Ákos könnyen megszületett. 9 óra telt el az első fájástól, a kibújásáig, nem is kíváhattam volna elsőre ennél rövidebb vajúdást. Ha nem akarsz venni, elküldöm Neked azokat a bogyeszeket, ami nekem van itthon, szedegesd őket, aztán majd lesz valami. :)

Szerintem a csaszi és Lara nem épp teljesen természetes helyzete miatt kell bemennetek, amikor elindul a buli. Gondolom az orvosod teljesen a csajszin akarja tartani a szemét, nehogy gáz legyen, de ha nincs gond (miért lenne?! :wink: ) akkor szerintem ő sem fogja azonnal kikapni a lánykát. Meg aztán ki tudja, lehet hogy a vajúdás elindulása fogja a kezdő lökést megadni Larának, hogy beforduljon és a végén hüvelyi szülés lesz belőle. Ne könyvelj el semmit előre, lécci! Bármi lehet. Addig is és akkor is.

Csakegy!

Jó, hogy elvittétek Lucát! Otthon is kell tornásztatni?
Az egyik csaj a szeptemberi topikon rakott fel egy általános babatornát. Ákos szélvész tempóban elkezdett fejlődni mozgásilag, mióta csináljuk. Felrakjam ide?

Jaaaaa úgy könnyű, ha valaki S-es méretet hord! :D Az eredeti ötletem nekem is valami ilyesmi volt, mint Neked, hogy veszek egy nagyobb kabátot, csak a megnövekedett cicikkel én most XL vagyok (meg a hájammal :evil: ) és sehol nem kaptam XXXL-es kabátot, ami normálisan nézett volna ki és el is fértünk volna benne. :roll:

Sajnálom ezt az alvás témát. :( Nemistudom, tök szar lehet, hogy egyik gyereked "piszkálja" a másikat és nem tud dönteni az ember, hogy mit csináljon. Egyik vagy másik ujjamat harapom, tök mindegy, mindegyik fáj. Lillát nem lehet lebeszélni róla, hogy hagyja békén a hugit? Vagy ehhez ő még kicsike?

Bettica!

Csókold körbe Bencét, hogy ilyen jó kiscsávó, hogy eddig alszik!
Ákos kétszer kel éjjel és mindezek ellenére meg van győződve róla, hogy 6kor neki is kell kelni apával készülni. Hétvégén is, gondolom nem kell mondani... :twisted: És nemám játszigálunk csendben, hanem 6kor indul a szórakoztató program és anyuka nyomhatja a cigánykerekezést, amikor minimum 10-ig azt sem tudja hol van. :roll: :lol:

Egyszer csak tavasz lesz és bízom benne, hogy mivel mostmár majd csak egyre kevesebb ruhát kell adni a gyerekre, egy ideig jó lesz még a hordozó. Nem is azért, mert hogy nem akarok neki másik ülést venni, hanem mert engem baromira zavarna, hogy nem látom vezetés közben a gyereket. Ritka az amikor többen megyünk valahova, általában kettesben autózunk Ákossal és olyan jó hogy ott ül mellettem, látom, meg tudom simizni, stb. A hátsó ülésen olyan messze lesz. :roll:

Nálunk is erősen nyűgi van a fogacskák miatt. Az én halál nyugodt fiam teljesen megzakkant, nem jó neki semmi, csak ha kézben van.
Most teszveszeztem neki egy borostyánláncot, semmit nem veszhetünk vele, ha kipróbáljuk.
Holnapra beszerveztem a helyi egyetlen kisbabás lányt egy talira ide hozzánk. Mondtam is a fiamnak, hogy így kell ezt csinálni, a csaj jön hozzánk, nem mi megyünk hozzá. A hegy megy Mohamedhez. :wink: :D

Elzizzenek, kéne vacsizni.
Kellemes estét!

Monee

monee85

Sziasztok!

Monee: Be lehet tenni ezzel az üléssel előre is a gyereket! Hacsak nincs ott légzsák, ami be van kapcsolva. De gondolom, nincs, különben, hogy raknád oda be a porontyot a hordozóval ;) Szóval az egyel nagyobbat (0-18kg-ig) be lehet kötni menetiránynak háttal előre. Nekünk is most így van. De mivel a fiam nő, mint a bolond gomba, ezért a lába már kicsit be van hajlítva, ugye nem tud lelógni neki a bizt.ülésből, mert háttal van bekötve... Gondolom már kényelmetlen neki kicsit. Lassan már stabilan ül, ezért szeretném én is megfordítani, viszont hátra meg nem szívesen tenném a gyerkőcöt, mert ott nem látom, hogy mit csinál. Ha cumit kell visszatenni a szájába, az is elég körülményes, hát még az egyéb művelet :roll:

Zazzy: Én sem igazán hittem ezekben a teákban, bogyókban. Úgy voltam vele, hogy ha segít, hát segít, ha nem akkor sem ártottam vele legalább. Aztán tessék :D este 7-kor értünk a kórházba és még aznap megvolt Bence. Gyorsan tágultam, mint a villám (na ja, egy jó kis burokrepesztés is volt...) ;) Én fogom inni, szedni ezeket a köv. babánál is, ha lesz... Nem tudom, hogy ezek miatt ment ilyen gyorsan vagy sem, de hátha bejön a következőnél is majd ;)

Csakegy: Nálunk se lépcső, se szőnyeg, se magas küszöb, akkor lehet? :twisted: Jól van, nem cukkollak :)

Megyek és nézek fiókzárat, mert a fiamnak egyre jobban megy a mászás :roll: Kezdünk "félni" :) Esetleg tipp, hogy melyik jó? Nem akarom megfúrni a szép új bútort (meg a régit sem), tehát max ragasztósat akarok venni... :roll:

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Semmit sem aludtunk szinte, a foga jön a gyereknek.

Rambóka, ha esetleg olvasod, kérdeznék valamit:
Délután megyünk a dokihoz, de addig is hátha tudsz mondani valamit: Eszternek jön a felső kisörlője baloldalon. Tegnap még csak annyi volt, hogy meg volt duzzadva, mára meg a duzzanat lila lett, és olyan mintha alvadt vérrel teli dudor lenne... Szerencsétlen gyermekem biztos ez kínozza, tegnap este enni sem evett, ma is csak egy kis banánt volt hajlandó elnyammogni... Úgy sajnálom, remélem hamar elmúlik. Tudok valamit tenni hogy gyorsítsam a gyógyulást? Zselével kenegetem, de gondolom valami gyulladásgátló kellene, ugye?

Mindenesetre délután megyünk a körzetihez, remélem tud rá mondani valamit, vagy menjünk inkább egyből a fogdokinkhoz? Próbáltam hívni őt is, de nem sikerült...

Most hirtelen ennyi, bocs hogy nem tudok visszaolvasni, de nagyon nyűgi Eszter :cry: :cry: Ha elalszik, jövök...
Vendég

6 hónapig tartott, mire eljutottam ide a terhességem hírével, ehhez képest most röpke 1 hónap alatt sikerült karácsonyi képeket kicsinyítenem. :D Ime:

Kép
Copfos Sára

Kép
Még több copf

Kép
Na mit főzzek, macikám?

Kép
Anya, ez mocojog!

Kép

Képurl]
espero

Szerintetek változik attól a 2010-es GYED összegem, hogy idén a szülés előtt 2 hónapig táppénzen vagyok, vagy hogy a szabadságaimat veszem ki?

Kép

Képurl]
espero

espero: tündéri :))))

Szerintem nem... (gondolom a nettód százsokezer felett volt, olyankor tudtommal a táppénz már nem tud bekavarni). Szakbarbár tudna ebben még segíteni az indexen...

Koriági: borostyánláncotok van? Sokan állítják, hogy nekik segített. Nálunk nem tudom, ezért volt-e de lényegében észre sem vettük a fogzást. Nemsokára Luca is kap egyet...

Bettica: a balesetveszély csak egy dolog, a lényeg igazából az, hogy a gyerek rosszul tanul meg járni, nem tanulja meg, hol vannak a határai stb. stb. (na nem napi 1 óra kompozás után persze, az nem hiszem, hogy baj lenne)

Szerintetek gáz, ha néha az őrületbe kerget Lilla állandó cincogása? Az állandót tényleg így kell érteni, szó szerint egész nap be nem áll a szája... (néha mond értelmes szavakat is de főleg hablatyol, de azt elég meggyőzően teszi...). Tavaszt akarok... meleget... most...
Vendég

Sziasztok!

Espero!

Szerintem nem változik. Akkor változna, ha visszamennél dolgozni minimum 180 napra. Akkor az új fizud alapján számolnák ki, így még azt a fizudat fogják alapul venni, amivel Sárával mentél Gyedre. De lehet rosszul tudom, majd az okosabbak megmondják. :twisted:
Szép nagy lány lett Sára! :wink:
Hogy vagy?

Csakegy!

Biztos sokat segít majd Lucán a masszázs. Dominak is kifli alakja volt+neki még a feje is le volt billenve. Lehet, hogy nem is a koraszülöttsége miatt volt hypoton (vagy nemcsak amiatt), hanem azért is mert kicsi volt neki a helye, nem tágult eléggé a méhem.
Én meg lemondtam ma a Gézengúzt, mert Domi benyelt egy kis vírust, láza is volt. Pedig holnap tartottam volna nálunk elég népes baba-mama-talit. :evil:

Kép
babancs

Csakegy!
Nem gáz!A "mi" lányunk ugyan már 11 lesz lassan, de képtelen folyamatos beszéd nélkül létezni.De ez tényleg folyamatos.Már többször megkérdeztem, hogy rosszul van, ha csöndben van egy kicsit?Én is tudok őrületbe kergülni tőle, főleg, hogy amikor egyedül vagyok, én szeretek magamban töprengeni, meg világéletmeben eléggé magambafordulós voltam, jól elvoltam egyedül, úgyhogy tud engem is idegesíteni ez a folyamatos semmiről való dumálás, meg egyáltalán, hogy miért kell folyamatosan beszélni??? :evil:

Kép
Kép
zazzy

Hali!

Espero akkor jól emlékeztünk,hogy nincs emlékünk a kistesó bejelentéséről. :lol: :lol:
Mekkora Sára és már főz is! Jó dolgod van!
Tesó spontán sikerült,szedted a metet, volt cilusod szopi alatt, meddig szopiztatok??

Csakegy én is tavasz ,napsütést hosszú sétákat akarok és beszélgetni! Ma a kapuban szomszédnénivel beszéltem,igaz csak pletykát mondott de jól esett hogy beszélgettünk..két hete csak itthon vagyok.
Lilla aranyos lehet :lol: de a cincogás idegesítő :lol:
Jobb a szopi helyzet?
Vendég

Espero!

Szerintem számoltasd ki táppénzes tanácsadóval.
Én sajnos nem tettem.
Azt ugyan mondta a TB tanácsadó csaj, h. nem lehet egyszerre a táppénzzel meg a GYED-del is jól járni, de hogy ennyire nem, azt nem mondta!
Gergővel 89000 volt a GYED-em, most meg csak 74000-et kapok. :(
Az 15000 Ft mínusz 2 éven keresztül, vagyis 24X15000=360000-rel lettem rövidebb!
Az a két hónapnyi szabi és táppénz nagyon nem érte meg!!!!!!
És mennyi macera van vele! Bejárkálni mindenhova a papírokkal, kéthetente vinni a táppénzes papírt a körzetitől a munkahelyedre, MÁK-nál intézni a GYES-t a párodnak, utána meg vissza a GYED-et magadnak, ezekkel a papírokkal bemenni a munkahelyedre megint....
Ha előre tudtam volna, hagytam volna a fenébe és maradtam volna két hónapig GYES-en. Vagy az sem egyszerűbb? Nem tudom. Nézz utána mielőtt beleugrassz!

Csakegy!

A nyüszítés engem is kiborít, meg az állandó "annya, annnya, annnnnyaaaaa!"! Na attól falramászom!
De közben érdekes megfigyelni, ahogy megtanul beszélni!
Én most naponta csinálok felvételeket a telefonommal, arról, ahogy verset mondd. Aztán majd vhogy felrakom a gépre, h. később is meglegyen. Mert napról napra fejlődik.

Én most pár hete berágtam és megkezdődött az ágybaszoktatás. Haladunk.
Nem egyszerű.
De már elegem lett abból, h. hurcolni kell a seggét és már úgy sem jó.

Komp: Szabadalmaztathatom a bukócsővel szerelt verziót? :)
Se lehet, h. Monee meg fog előzni.

rambóka

Koriági!

Fogzási ciszta és semmi nem tudsz vele csinálni. Ritka, de időnként előfordul. Amint áttöri a fog, eltűnik. Max zsibbasztani tudod, ha nagyon zavarja a kajálásnál, de akkor meg a zsibbadás fogja zavarni a kajálásnál....

rambóka

Sziasztok!

Olvasgatlak folyamatosan benneteket, de most Rambóka példáján elbizonytalanodtam!!!
Gyes és GYED kérdésén.Ugyanis rástartoltunk apával ketteskére!!
Júliusban lesz Gergő 2 éves, és én is úgy gondoltam, ha addig teherbe esek, akkor kiíratom magam táppénzre.
(most 80-at kapok összesen családi pótlékkal együtt)
Akkor ezekszerint, ha kiíratnám magam ez még kevesebb lenne?

Akkor mi az ideális megoldás?(mert attól is félek, ha majd GYES alatt lennék terhes, akkor meg huszonpárezer forint lenne a gyed ketteskénél.

Csajok segítsetek!! Most akkor hogy lenne jó??
ezoterike

Rambóka, az egyszerűbb de kevésbé éri meg :cry:

remélem, nem megyünk ma ügyeletre :cry: mindketten hányunk fosunk, kész vagyok, nem fogom bírni, ha bekötnek a babámnak infúziót, és én is kezdek kiszáradni, nem megy le semmi sem :cry:
Vendég

Jaj, Hunci, jobbulást nektek!!! Tessék inni, az a legfontosabb!!! Drukk, hogy jobb legyen mielőbb!

Kép

Kép
bettica

Luca alszik... a kezemben óbégatott, leraktam erre azonnal elaludt... Ki érti ezt... Na nem mintha bánnám... (érdekes... az első dévényezés óta tök jól alszik... kíváncsian várom mi lesz a folytatás...) Mondjuk azt csak remélni tudom, hogy nem lett beteg mert ma néha úgy üvöltött mint akit nyúznak...

Jaaaa igen, Rambóka: Én ma bepakoltam Lucát az Ergoba és IMÁDTA... nem óbégatott mint a kendőben és az ergo is tök jól fogta, az egyetlen gond az ergoval, hogy annál ha előre hajolok fogni kell a fejét mert nem tartja úgy mint a kendő. Szerintem én elkezdem ergoban cipelni, rendelek egy mei-tai-t és a kendőt csak akkor használom majd amikor hajolgatnom kell... (van egy lány az egyik fórumon aki tök szép mei-taiokat varr otthon 5e pénzért... anynit megér egy próba...)
Vendég

Hunci: Jobbulást!!!! Szurkolok, hogy ne kelljen az az infúzió.
Vendég

Hunci, jobbulást!

Kép
mamint

Kincs, nálunk úgy alakult, hogy Sára 1 éves kora körül hagyta abba a szopizást. A végén már csak én erőltettem, hogy még az influenzaszezon végéig kihúzzuk, de ő már nagyon nem akarta. 2 hónappal a szoptatás befejezése előtt jött meg először, aztán mondhatni szabályos ciklusaim voltak (igaz, hogy 38-45 naposak, de a korábbi 80-akhoz képest ez is valami). Nem szedtem se metet, se mást, Kistesó a második próbálkozós hónapban fogant. Igy aztán lehet, hogy nekem nem is PCO-m van, hanem inkább PiCOk nagy mázlim. :D
Azért nem jöttem rögtön a jóhirrel augusztusban, mert pont nyaralni mentünk, Sára meg összeszedett valami virust a Balcsin és onnantól beindult a lavina.
3 hét hasmenés után pár napra jobban volt, aztán jött a köhögős-taknyolós betegség, aztán mire abból kilábalt, elkapta a hányós-hasmenőst is. Ezt én is elkaptam tőle, sőt a segítségünkre siető mindkét nagymamát is megfertőztük. Mire kilábaltunk ebből a bajból, Sára belázasodott. Mivel nem volt más tünet, a doki 3napos lázra gyanakodott. A 3. nap után viszont kiderült, hogy vesemedencegyulladása van. Irány a kórház. 4 napot töltöttünk bent, koraterhesen nem volt nagy élmény a kórház padlóján aludni, meg elég szarul is voltam az idegességtől meg hogy nem tudtam enni sem rendesen. Szerencsére kellett másnak az ágyunk, igy hazaengedtek, mert csak 200 m-re lakunk a Madarász kórháztól. Még egy héten át jártunk vissza reggel-este a vénás antibiotikumot beadatni. Utána még szájon át is kellett szednie antibigyót egy hónapon keresztül. November lett, mire teljesen meggyógyult. Azóta lekopogom nincs semmi baja sem, havonta kell vizeletmintát leadni és járunk a vesedokihoz is kontrollra, márciusban kell majd ultrahangra menni, ott derül ki, hogy károsodott-e a veséje.
Ezt csak okulásképpen irtam le, hogy ha a magas lázon kivül nincs más tünet, akkor érdemes minél hamarabb vizeletmintát leadni. Én legalábbis nem várok ezentúl egy napot sem, az tuti.

Kép

Képurl]
espero

sZIASZTOK

Hunci, gyógyuljatok meg hamar!!!
Remélem nem kell ügyelet!!(meddig lehet otthon lenni ilyenkor? )

Espero köszi!tényleg mázli, jó lenne nekem is ez forgatókönyvnek.
Sárát sajnálom, olyan nehéz okosnak lenni :cry: drukk,hogy ne legyen károsodás!!
Vendég

Sziasztok!
Bébikémmel minden okés....9hetes és pár napos...attól függ hol nézte a doktornő!
Apja látta amikor a kézgumóival kalimpált és a szívét is megmutatta a doktornő,hogy ver ezerrel....
Inetgrált tesztre megyek a 12.héten,de sajna az amniót (c.boholy vételt)nem tudjuk elkerülni a korom miatt!
Van ahol ez ingyenes Tb-re megy,van ahol 30.000.- ez van!
Na kicsit megnyugodtam,mert ma láttam...holnap jön az új aggódás,amíg nem láthatom megint!
Anya sors!

Na majd vissza olvasok és reagálok!

Sára jó nagy lett és a Tesó baba is a pocakban!
Hunci jobbulást,igyatok-igyatok,igyatok!

pusza
kandi72
Budapest III. kerület

Csakegy, érdekes módon engem nem zavar az egész napos csacsogás. Még örülök is neki, mert igy tudom, hogy merre jár a lakásban és mivel kommentálja minden tettét, azt is tudom, hogy mit csinál. És közben olyan jópofa dolgokat tud mondani. Ma pl. épitőkockából kirakott székeket meg asztalt, ráültette a micimackós figuráit és közölte, hogy: "Csináltam internetet mindenkinek."
Múltkor meg, miután éppen a bilibe sikerült a kaki, jól megnézte és azt mondta: "Ezt nem lehet megenni, csak a csokimikulást.”
De a kedvencem az az volt, amikor anyuékkal skype-oltunk és egyszer csak eltűntek a képből. Kérdezi, mi történt, mondom neki, megszakadt a vonal. Erre ő: „Majd apa megragasztja.”

Kép

Képurl]
espero

Fú Espero, ez a betegséghullám iszonyú durván hangzik :(((( Remélem akkor most ennyi és jó ideig nem jön semmi... (én Lilla reggeli tápjába szoktam az anyatejet csempészni, hátha akkor masszívabb lesz a gyerkőc... csak ha majd újra el szeretnéd kezdeni Sárát anyatejjel itatni. Biztos, hogy neki is jót tenne.)

Nálunk igazából az a gáz, hogy Lilla nem csacsog, csak össze-vissza beszél mindenféle marhaságot ami dallamra vagy hasonlít a beszédhez vagy nem... ezt néha megszakítja néhány velőtrázó "anyaaaaa" kiáltással stb. Szóval még nem mondanám, hogy csacsogna, ahhoz azért beszélni is tudni kellene :))) (ld. ő szeret beszélni csak nem tud... vagyis különálló szavakból már marha sokat tud, már számolni is tud vagy hatig, de nem rakja össze a szavakat mondatokká így a szavak közti réseket borzalmas cincogással tölti ki). Az engem sem szokott zavarni amikor szavakat mond, de egész nap valami fura cincogást hallgatni miközben Luca az összes visítás után összerezzen... hááát...

Jaaa... skacok... eladom a babakocsivá alakítható háti hordozót amit még a nyáron vettem. Maradok inkább az elől-hátul gyerek verziónál. (Na ja... azt ugye még terhesen vettem, hogy tudjak BKV-zni de szerencsére soha nem kellett úgyhogy nem is használtam).

Most itt hirdetem:
http://www.vatera.hu/ritkasag_hatihordozos_babakocsi_max_2_3kilo_122838806.html

Ha valakinek kéne az szóljon, 16e-ért adom.
Vendég

Sziasztok!

Talán meggyógyulunk végre így jöttem kicsit. Egész családon végigment a kórság amit Dorka hazahozott :?

Kandika, annyira örülök Nektek! Hát persze hogy rendben van minden, KicsiCsoda jönni akar Hozzátok!
Amniot tuti nem tudjátok elkerülni?! Kötelezhetnek rá?! :shock: Vagy meg akarjátok csináltatni mert az a biztos? Ha igen akkor én az Istenhegyin Hajdu doktornőt ajánlom! Bár a tarifákkal nem vagyok tisztában...

Csakegy, megértelek! Főleg az elején, amikor hazajöttünk Ádámmal és még nem alakult ki a napirendünk, nem ismertem Ádám rezdüléseit, akkor idegesített nagyon az állandó nyüzsgés. De azóta helyretettem a dolgokat magamban és már újra minden olyan mint régen. Jó nem mondom hogy nem zsong estére a fejem, néha rá is szólok hogy kicsit ne nyüzsizzen, hogy játsszunk csendjátékot :twisted: de ő is olyanokat tud mondani hog szakadok a röhögéstől!

Espero, azért más lesz ám majd ha a kistesó is ott lesz! :wink: Képek édesek!

Lecso, hihetetlen nagyok már a gyerekek! Most született Tomi is! :shock:

Kincs, gyerekülésben én Concordra szavazok! Ádámnak is Concord hordozója van, Dorkának most még Concord Trimax-a amit lassan le kell cserélni mert kinőtte és most is Concordot fogunk venni az tuti!

Cipő. Dorka Salust hord, szerintem nagyon jó és a Siestával ellentétben megfizethető. Itt látsz pár fazont!

Hunci, ez nagyon nem hangzik jól! Jobbulást Nektek!

Bettica, a Rambóka-féle zsibbasztó kencéből van még eladásra szánt adagod? Ha igen, szeretnék kérni egy fecskendőnyit! :wink:

Rólunk. Ádám nem akar enni rendesen :roll: :? Egyrészt sokkal érdekesebb dolgok is vannak a kajánál, nézelődik ezerrel, de egyébként is csak tekereg, nyafog, esetleg üvölt ha enni kell... Egy hete még megevett vacsira 220 ml-t simán - cici + tápi - most meg jó ha 150 lecsúszik ,az is több részletben. Nappal is csak kínlódás van.
Ugyanazt a tápit kapja születése óta, eddig semmi gond nem volt vele! Tegnap már az anyatej sem kellett neki! Feszeleg, tekereg, néha sír is ha csak a karomra fektetem hogy kaja következik!

Több dologra gondolok:
-foga
-a vírus amit Dorka hazahozott a pocijára húzódott
-Karamalzt ittam pár napig,úgy emlékszem akkor kezdődött
-alma - nem kellett volna még elkezdeni
-múlt hétem megvolt, cici nem kellett neki, lefejtem a tejet, úgy adtam neki oda, megette ugyan de akkor kattant be nála valami...

Szerintetek?!

Kép

Kép
anyoooka

hányásmentes éjszakánk volt, szegény reggel fél9ig végig aludt.Üres pocival.Aztán reggel itta a vizet mint állat.Ma adok neki s.répát és kekszet.
Az van higy játszik mosolyog, de nagyon hamar elfárad, fél óra után lefekszik rajtunk és pihen 10 percet.

hát engem ez jobban megvislet, komolyan, tök szarul vagyok, fáj a fejem, stb, ja és igen, fogytam 2 kgt, ami jó, de azért ijessztő, hogy eg nap nemevés és egész nap fosás és hányás 2 kg vizet jelent.

nem is tudom, Hunor mennyi fogyhatott, szegénykém...

egy ruhánk sem maradt, az övét ő,az enyémet meg én és ő hányte le folyamatosan.mindig váltani kellett, nem is maradt ruhánk.pizsiben vagyok itthon.

és tök gáz, de annyira szar volt este, hogy 2x sem jutottam el a wcig tök ciki utána moshattam fel az előszobát

Kandikám, örülök.Gratula.Én a helyedben iostenhegyire mennék Hajdu drnőhöz integráltra, ő a legjobb genetikus, amit ő nem lát, nincs ott, drága meg minden, de megéri.

Anyó, fog vagy betegség, nem hiszem, h az alma tehetne róla, ez hülyeség.
Vendég

és ráadásul rájöttem, nem megy nekem ez az anyaság, totál kikészültem, láttam magam előtt a beteg gyreket infúzióval és ahogy sír, nem bírtam már a tudatot sem.magamat okoltam, hogy nem kéne uszoba járni meg játszóházakba, de közben meg tudom, lesz még ilyen, elkerülhetetlen, de akkor is szar érzés volt.

próbáltam minden erőmösszeszedni, mert legyengített engem is a sok hányás, és babusgattam, beszéltem hozzá puszilgattam, bocsánatot kértem, klrtem, hogy gyógyuljon meg....
Vendég

belázasodott :cry: reggel még nem volt lázas :cry:
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?