sziasztok!
megpróbálok visszaolvasni, addig is néhány szóban rólunk,rég írtam már: megkaptuk múlt héten a 3 hós oltást,egy picit megint belázasodtunk,de már nem sírt annyira Tomika a szurinál és hatalmas segítség volt,hogy eljött velünk apa is
(volt kinek sírnunk a vállán
) szuri után megölelgettem Tomit,aztán míg felírattam a popsikenőcsöt és fürdetőt a doki nénivel,apa már ki is libbent vele és ezzel el is volt felejtve a szuri
Itthon azért még pityergett egy picit,nem volt jó a közérzete.
Az orvosunk szerint a rotát ne adassuk be,a meningococcus-t viszont igen
A rota beadatása szerinte majd csak a tesónál lesz érdekes,ha Tomi már közösségbe jár.
3 hós adataink: 5150 gramm, 63 cm
A másik,aminek nem nagyon örültem,hogy nagyon kiszáradt Tomi bőre,ekcémás lett. Elkezdtem kenegetni anyatejjel a bőröcskéjét, (mi mindenre nem jó...) és mire elmentünk bőrgyógyászhoz már alig volt száraz a bőre
, de azért kaptunk zsírozó krémet és gyógykenőcsöt,amivel minden este,fürdés után be kell kenni minden porcikáját,amit jól egybekötöttünk a babamasszázzsal
Viszont anyatejnek hála,megúsztuk a vérvételt
a meglepő,kaptam egy listát,mit nem ehetek,ezek mind allergizálhatnak (amúgy valószínű a földimogyoró váltotta ki,amit napok óta nassoltam
)
- nem ehetek: mogyorót,halat,déli gyümölcsöket,kakaót,tejet,tejterméket,csokit, paradicsomból csak keveset, marhahúst, banánt, fűszeres kajákat. most több nem jut eszembe. Elég durva,nem? Szerintem amúgy csak a mogyoró lehet a bűnös,nem hinném,hogy pl. a halat nem bírná,mert ettem én már abból is többet,de semmi bajunk nem lett.
már nagyon kezd Tomi ügyeskedni,oltásnál összebarátkozott egy 4 hónapos "nagy" fiúval,aki már úgy ült az anyukája ölében,hogy kiegyenesedett és hátrafordulva nézelődött. Másnap arra keltünk,hogy Tomi is ezt próbálgatja az ölemben, nem is lehet azóta másképp cipelni a lakásban. Kicsit még részeges
, a feje nagyon nehéz,de már egyre ügyesebb, ma már nevetni is tudott így