Tudom, hogy azt fogjátok hinni, de nem kötöszködni akarok
, csak szabad véleménynyilvánítás van!Aki ismer az tudja, hogy úgyis elmondom
, ha teccik másoknak ha nem. És aki ismer azt is tudja, hogy nincs bennem rossz szándék! Persze nem feltétlenül van igazam, de azért leírom a véleményem
! Aki nem akarja, ne olvassa el!
Írhat bárki bármit. Lektorálhat bárki bármit, akkor is inkább a saját szememnek és nektek hiszek. Az orvosok, ha nem tudnak rájönni egy egy betegség okára,okozójára, ráfogják valamire. És ezzel nem az orvosokat szándékozom becsmérelni, távol áll tőlem! De ezek tények. Ha valóban Gabó által fent idézett, lenne a megoldás,akkor miért nem használ senkinek?
Itt vagytok nem tudom hányan, (sokan ahhoz képest, hogy összesen mennyien vagyunk itt a babaneten a Szegedi topikban), akiknek ekcámás és/vagy allergiásak a babáik. A legtöbben (Gabó,Ildikó,Babamama,Nina...) kizárólag szoptattátok a babáitokat hónapokig, és ti aztán tényleg szoptatás pártiak vagytok. És mégis..... Ezt mivel lehet magyarázni?
A szoptatással, mert az orvosoknak nincs jobb ötletük
!?!?!?
Egyébként állítólag az ekcéma pszihés-lelki eredetű is lehet. Nem tudom, hogy babáknál is vagy csak a felnőtteknél, de lehet, azt tuti!
Azonkívül lehet még, gócos alapú. Azaz ha pl a mandulád gennyes (gyakran van vele gondod), vagy a füled, vagy fogad, vagy bárhol a szervezetedben van egy gócpont, akkor is lehetnek kiütéseid, viszketéses ekcémás tünetek. (Saját tapasztalat én is tele voltam kiütéssel, főleg a kezemen a karomon, száraz volt a bőröm viszketett és hámlott, csak nem neveztük sehogy, nemhogy ekcémának!! És amikor kivették a mandulámat pikk-pakk elmúlt
.)
Nem feltétlenül ételtől, vegyszertől vagy kozmetikumtól van, sőt!
Ezt találtam a neten:
"
Mi okozza az AD-t (Atópiás ekcéma)?
Nem tudjuk, pontosan mi okozza az AD-t. Akárcsak az asztma vagy más atópiás betegségek esetében, valószínűleg az AD is egymással bonyolult kölcsönhatásban lévő genetikai és környezeti tényezők együttes jelenléte nyomán alakul ki. Az immunrendszer működésének zavara minden bizonnyal kulcsszerepet játszik a betegség kialakulásában.
A környezeti hatások befolyásolhatják az AD kialakulásának valószínűségét, csakúgy, mint a betegség időnkénti fellángolását. A leggyakoribb környezeti irritáló hatások a különböző szappanok, a házi por, illetve a házipor-atka ürüléke, táplálékkal bevitt vagy a légutakon keresztül bekerülő allergének, mosószerek, valamint a Staphylococcus aureus baktérium szuperantigénje. A bakteriális toxinok ugyanis gyulladást okozhatnak.
Kik szenvednek AD-ben, és mennyire elterjedt a betegség?
Gyerekek és felnőttek egyaránt szenvednek tőle. Rendszerint már nagyon korán, kisgyermekkorban megjelenik. A gyermekkori AD felnőtt korra sokszor spontán gyógyul, de az esetek jelentős részében sajnos felnőtt korra is megmarad. Az AD előfordulása az elmúlt 30 évben megkétszereződött, háromszorozódott, és ma már a fejlett országokban a gyermekek mintegy 10-15%-át érinti.
"
Itt a kulcsszó, hogy az elmúlt 30 évben megkétszereződött a betegek száma. Valyon mitől? Régen is ugyanilyen volt az anyatej összetétele, sőt régebben, amikor anyucinak a baba 6 hetes korában vissza kellett mennie dolgozni, még eddig sem szoptak a babák, mint manapság! És mégis fele annyi allergiás, asztmás, ekcémás..stb beteg volt, mint most! Vegyétek már észre, hogy a káros környezeti hatások(amik az elmúlt 25-30 éveben ütötték fel a fejüket, úgy igazán)a hihetetlen környezetszennyés miatt gyengült le az immunrendszerünk ennyire! Ezen az anyatej nem segít! Ezen egy dolog segítene,ha visszafognánk a szennyezőanyagkibocsájtást!! Ennek is csak évek múlva lenne hatása!
Ettől függetlenül fenntartom, hogy az anyatej a legjobb táplálék a babának (egy bizonyos korig
), de abban igenis kételkedem, hogy majdnem mindenre gyógyír lenne. Nem kéne ráfogni, mert nem igaz!
Bocs ha unalmas vagyok, ha valakit zavar lépje át a hozzászólásomat!
Babamama: Miért nem írod be az adataidat a profilodba? Meg tehetnél fel babócáról képet is!!
Várjuk!
Enikő