Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Berni4 Nagyon cuki Dorián! És igazad volt, tényleg a kaja a ludas a nem túl jó alvásban! Kell neki a napi kettő főzi, és legyen legalább az egyik husis. A sima gyümi már nem sokat ér nála, muszáj sűrítenem, csak az a baj, hogy tejpépet semmilyen formában nem eszik. De így, hogy megvolt a két emberes adag főzi, este 20:30-tól reggel 07:30-ig aludt egyhuzamban. Valamikor 11 óra felé a cumi todaadtam neki, de ennyi.

A Ringatót imádta! Hangosan kacagott, és állandóan mosolygott! Mindenkit levett a lábáról!

Pat! Hogy hogy babakocsit akarsz cserélni? Szerintem is tedd fel valahova, vagy valami helyi hirdetőújságban hirdesd meg.

Jázmin épp most ült fel! Nagyon cuki!

Gabuska! Merre jártatok? Nagoyn édik a gyerekek!

Kép
szly27
 
 


szly!
már javasoltam,nem biztos,h olvastad,h én uzsira rízst főzök a gyümibe.ha nincs mindíg kedved főzelékezni,kipróbálhatod azt is.csak jól szét kell főzni és szétturmixolni.és gratula az éjszakához! :lol:

gabi!
merre jártatok?és a picúr mit csinált?róla csak a beájulós volt

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!

Szly, elhisszük neked, hogy törekedsz az éjjeli egyszeri szopira :) Sőt, az sem volna baj, ha nem szopizna. Csanád foga is már december elején akart jönni és még mindig sehol. Ti is ringatóztok? Hol ehet ilyet találni és mennyibe kerül? Ja, nézzem meg a neten…

Berni, meg is próbálom, hogy este hamarabb adjak neki krumplit, hogy legyen éhesebb a szopira. Mert sokszor meg sem próbálja a másik cicit, már nem kell neki. Édes Dorkó a képeken, van már segítséged a konyhában! :lol: És még az alvókája is jó!

Pat, kitartást kívánok az éjjelekhez, egyszer csak kinövi :) Nagyon témáztok a korról, de itt én vagyok a rangidős :)

Gabuska, van laktatóbb zöldség is a krumplinál? Mert én azért adom ezt, merthogy ez talán laktató :) A husi jó ötlet bele. Csanádnak is kanállal kezdtem adni a tejet, de már a cumisüvegből is jól issza. Irigyelhetlek kicsit a hétvégétek miatt? :)

KépKép
Kép
el..né
 
 

 
 

Sziasztok!
Természetesen hajnalban sem fogadta el cumisüvegből a tejet,csak eredeti csomiból! 2-kor és 6-kor szopizott,és háromnegyed 10-kor ébresztett engem,Márk meg negyed 11-kor kelt! Ez a része amúgy jó a dolognak! :lol:

Berni!
Csak azért kérdeztem meg a korod,mert írtad Sly-ra hogy milyen fiatal! Te is nagyon fiatal vagy,mit akarsz? :lol: Mástól már nem is merek kérdezni! :lol:

Gabuska!
Nagyon kis bátor Livi,Márk is így urgált a széléről,csak úszógumi nélkül! És merre jártatok? Nóresz is pancsolt? Élvezte?
Azt a mondatod,hogy majd táblára írod,hogy második gyerek,én nem értem! :oops:

Sly!
Reméljük végleg visszáll a rend éjszakai alvás-ügyileg!

Ma már Mirus is kapott gyümit is,meg uzsira brokkoli-krumplit csináltam neki,és befalta. Lehet még tejpépet is nyomok le neki,hátha jobban alszik!

Berni!
A rizst csak megfőzöd vízben,vagy pirítod is előtte?? És mekkora mennyiséget csinálsz? Pl. 1- 2 evőkanál+ 1 db gyümi vagy hogy? Minden ötletet kipróbálok! :lol:

Babakocsit csak azért akarok cserélni,mert már meguntam.Még Márknak vettem,most már szeretnék egy újabbat,dizájnosabbat! :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Ja,és van puhacsőrű pohár,de nem nagyon ügyskedik azzal sem...

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Gabuska!
Bár lehet ezt priviben kellene... :oops:
e-mail:
tundianna@tvn.hu
ő csinálta a bodyt!mindjárt töltök fotót!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


na,gyors vagyok,mint a szélvész! :lol: :lol:

Kép

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Joli,
csak abból gondolom, hogy a krumpli nem annyira laktató önmagában, mert azt szokták enni a gyomorfájós emberek. :roll:

Hétvégén csak itt, a kispesti usziban voltunk, Livi és én. Úgy imádja a vizet szegénykém, és eddig 2× találkozott medencével. :oops: Mikor 1 éves volt, egyszer sikerült eljutni vele strandra, de annyira ész nélkül ment a vízbe, hogy utána sokáig nem mertem vinni. 2 éves korában nyáron lakásfelújítás volt, anyóséknál laktunk, közel s távol semmi pancsilehetőség, csak a kis felfújható medence a kertben. 3 éves korában meg terhes voltam nyáron, azért nem mentem vele. (Férjem utálja a strandokat, uszodákat, más családtaggal meg nem engedem el.) Aztán a legutóbbi kolpingkor is terhes voltam, nem mehettem vele a medencébe.
Régóta terveztem, hogy ide a kerületi usziba elviszem. 3 éves kortól lehet bevinni gyereket. Most, hogy Nóri már kap "rendes" ételt is, így el tudok szabadulni több órára is, így felkerekedtünk Livivel. 4 órát voltunk távol, ebből Nóri 3mat átaludt, megkímélte apucikáját.
Vasárnap meg nagymamáztunk, onnan hazajövet ájult be Nóri. Sajnos pont rosszul jött ki, hogy kifelé volt kötve. :oops:

Pat,
a vicces feliratú bodykról jutott eszembe, hogy én meg egy vicces feliratot akarok kitenni a babakocsira. :wink:

Agyamra ment a jóidő :oops: :lol:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Itt vagyok megint én is.
Gabuska, azt hittem, hogy azért kell a tábla, mert mindenki azt kérdi, hogy hányadik gyerek? :lol: Kép: Tiszta haszon az overall :)
Pat, nem is rossz az éjszakád! :wink: Csanád is délelőtt kárpótol az éjszakai kelésekért. Csini a body :)

KépKép
Kép
el..né
 
 


pat!
mit lehet és hogyan kérni a bodyra?engem is érdekelne.
főzök fél bögre rízst,ezt tehetem a főzibe,meg iuzsira gyümibe.én úgy szoktam,h 10óraira csinálok pl.ma 1alma+1banán+1üveg szilva összeturmixolva.felét eszi 10óraira,másik felébe kb 1-2evőkanál rízst turmixolok bele.és nem pirítom,csak úgy só nélkül megfőzöm.(de tudod,én semmit nem fűszerezek még)

joli!
én is úgy tudom,h a krumpli a leglaktatóbb,viszont gyomorkímélő,ezért eszik a hasfájósok :) és ebédre mit adsz neki?

Kép
berni1
 
 


ja és thök jó képek,jó kis nyári hangulatot varázsoltál gabi! :lol:

na jó,az overálosnál majd becsukjuk a szemünket :wink:

Kép
berni1
 
 


Joli,
igen, azért kellene a tábla, mert annyian kérdezik. 8) :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gyerekek, hogy lehet az gyomorkímélő is, ami laktató? :shock:
Hülye kérdés, ugye? :oops: :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


gabi!
ugye nem feltételezed,h én találtam ki :wink: gondolom azért,mert tele van szénhidráttal,ami hízlal.ezért laktat.hogy mi benne a kímélő,azt szakértőtől kéne kérdezni!réka?

Kép
berni1
 
 


Berni!
Mivel én nem vagyok valami nagy linkelő (egyszerűen béna vagyok),így inkább továbbküldeném neked a komlett e-mailt,amiben benne vannak a hímzésminták,és a színek linkje is!
És köszi a rizses tippet! Kipróbálom!
Ja, a tesz-veszen vagy Vetarán nem néztél még szét overál ügyben ? Vannak újak is! C&A esetleg?

Gabuska!
Jó a hintás kép! :lol: Az jutott róla eszembe,mikor pár napja a Tescoban "autós" bevásárlókocsit használtunk,Márk vezette,Mirát meg overálostól beraktam az ülőrészbe. Megért volna egy fotót,de gép persze nem volt nálunk!

Joli!
Én is örülök,hogy legalább nem kel korán. Ja,és mivel én ilyen genyó-anya vagyok,és mostanság nem aludt el magától a lányom egykönnyen,így "magamban elővettem" az aludj jól gyermekem könyvet,és hagytam sírni Mirust. a mai volt a 3. nap. Letettem,20 másodpercet sírt,és el is hallgatott,majd szépen elaludt!
Lehet fujjogni!!!!!!!!!! :wink:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Berni,nem tom az e-mail címed. azt hittem a profilodban ott lesz,de nincs!! Elküldöd?

KépKép
Kép
patricia83
 
 


A monológomat mára befejezem! :lol:
Sly!
Boldog hófordulót Jázminnak! És nagyon ügyi,hogy felült! :D
Jó éjt!!!!!!!!!!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Berni,
Joli is írta, így biztos ketten találtátok ki! :lol: És készséggel elhiszem ám, csak én egész életemben azt hittem, hogy laktató = nehéz étel, és persze fordítva, ami gyomorkímélő az könnyebb ételnek számít. De akkor mostantól új időszámítás kezdődik az életemben. :wink:

Pat,
én is szoktam hagyni sírni Nórit, de csak azért, mert tudom, hogy 2 perc múlva csend lesz. Meg persze ha látom, hogy fájdalma van vagy ilyesmi, akkor felveszem.

Nya, rohanunk az oviba.
(Még jó, hogy nem kötött időre kell menni.)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


gabi!
krumplitéma:no comment!őszinte leszek,mert ma nagyon ilyen hangulatom van:nem mindíg értem,h miért jó direkt kötözködni,szúrkálódni a másikkal,de úgy látszik ez minden topicban előkerül :cry: és hiába tesz az ember hangulatjeleket,mindíg van mögötte vmi ezt ismerjük el...mind1,ez van.persze biztos,én vagyok túl érzékeny.(és most direkt nem tettem fejecskéket,mindenki úgy értelmezi ahogy akarja :lol: )ja és midezt nem az első mondtara írtam,az ok,poén. :D

pat!
abszolút nem fújjogunk,én is szoktam hagyni sírni napközben,mikor megöli az unalom a játékok között,5 perccel miután letettem.csak akkor megyek,ha nagyon nem akarja abbahagyni.az estihez kitartás,anno nálunk is így ment,mi is magárahagytuk.lassan rájött,h felesleges sírni.most vagy elalszik 1ből vagy nézelődik,szereli a fejvédő kötőjét és úgy alszik el :lol:

többiek merre vagytok?mi a helyzet,lefoglalnak a babók?

ja és nézteem overált ott is,de 80as méret vagy nincs vagy horror.erre a 2hónapra már nem vennék drágát.azért nem adom fel,most is figyelek 1-2t :wink:

Kép
berni1
 
 


Berni,
értelek. Csak Te nem értesz engem. Ez van. :(

Sziasztok!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Patr! Köszi a köszöntést! Úgy néz ki beválik! Már a második éjszakát alussza át. Szóval nálunk csak van köze a kajának és az alvásnak.

Lányok! Irgum burgum! Ne csináljátok már! Nehogy már a krumplin vesszünk össze!
Én nem tudok a témához szólni, mert fogalmam sincs. De amúgy nem is nagyon izgat, a lényeg, hogy kinek mi válik be!

Gabuska4 Jók a képek! Már én is várom a tavaszt!

Kép

Kép
szly27
 
 


Ja és Berni! Már próbáltam neki rizst adni, de nem nagyon komálta. Kicsit válogatós a drágám, de lehet megpróbálom megint hátha. Vettem neki babakekszet is, lereszeltem és almával akartam adni, hát ez sem jött be. A kezéből viszont szépen elnyammogja!

Kép
szly27
 
 


Na, még egyszer sziasztok! :)

Jó nagy levegőt veszek, mert idáig meg sem álltam. Így jár, aki 1-2 napig elsumákolja a házimunkát. :oops:

Jázmint megmutatom Nórinak, lesse el az egyedül ülést, mert már elég nehéz tartanom fürdéskor. Nem is a súlya miatt, hisz picike, hanem olyan fura szögben kell hajolnom.
Ja és boldog 7 hónapot! :D

"És készséggel elhiszem ám, csak én egész életemben azt hittem, hogy laktató = nehéz étel, és persze fordítva, ami gyomorkímélő az könnyebb ételnek számít. De akkor mostantól új időszámítás kezdődik az életemben. " = eddig tök máshogy hittem, de elhiszem, hogy fordítva van, így mostantól már én is a jó infót tudom.
Nemrég már írtam, hogy eszemben sincs veszekedni semmin, kaján meg pláne, de nem is értem, hogy ebben most megint mi volt a kötekedés? Épp azt írtam, hogy igazatok lehet.
Máshogy kellene fogalmaznom, vagy nem is tudom. :roll:
Nem vagyok én a magam ellensége (meg másé se), kikapcsolódni, beszélgetni, egyszóval jól érezni magam járok ide, nem másért. Tényleg tök komolyan mondom, lehet, hogy bennem a hiba, és nem egyértelműek az írásaim, de sajnos én csak így tudok, ha ebből bonyodalmak vannak/lesznek, akkor semmi értelme az egésznek barátsággal elköszönök tőletek. De remélem ennyire nem gáz a helyzet. :(

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Berni, ebédre változatosan étkezik Csanád, mert azt kap, ami éppen van. Ma pl. spenótot, de kóstolt már kelbimbót is :) Amit főzök, abból igyekszek nekivalót is készíteni. Uzsonnára gyümölcsöt kap.
Pat, én nem fujjogok(micsoda szó :) ), Csanádot sosem altattam el ölben. Van, hogy nyűgösködik egyet, míg elalszik, de az velem is megesik. Főleg amikor fáj a hátam éls nem találom a helyem. A férjem kért a családorvostól beutalót a reumatológiára, most már muszáj elmenjek. Amúgy a dokink azt mondta, hogy a szülés miatt fáj a hátam.
Gabuska, én úgy értelmeztem, hogy poénkodsz. Berni, vedd te is úgy légyszí :) Amúgy az este mixeltem húst is a krumlihoz és elég volt az éjjel a tea. Tehát a leglaktatóbb zöldség: a hús :lol:
Szly, gratula az átaludt éjszakákhoz! azért mi még nem tartunk ott, csak annyi, hogy hajnali négy körül szopizzunk. Aranyos kis husis baba Jázmin!

Gabuska, persze, hogy nem gáz! nehogy lelépj!

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!
Látom, a könnyű étel/ laktató étel kérdése nagy vihart kavart a biliben 8) pedig ha már valami drámai dologról van szó, totális egyetértés van az anyatigrisek eme klubjában :wink:
Éppen kicsi fiamat a nevelt fiam szórakoztatja - nem félreérteni, baráti kissrác, aki gyakran van nálunk, akkora kacagások mennek itt hogy öröm hallgatni :P
Lassan mi is be fogunk szállni a rendes hozzátáplálósok sorába (ergo nem a mama húsleveséből kap a legény egy falatot, meg nem trotyigenerátornak egy-két kanálka gyümit), szóval beszállok a ringbe én is :wink: :twisted: :twisted: :lol:
Aztán Gabuska, meg ne próbálj lelépni! :wink: Honnan szereznénk ilyen klassz uszodás fotókat télvíz idején? :wink:
Ja, Berni, ha leszakértőzöl, jól megsértődöm én is :wink::wink::wink: (bocsi, csak az elméleti szakember szexuálterapeuta sztorija jutott róla eszembe... :lol: :lol: :lol: )
Szly, Jázmin nagyon bájos abban a kádban! És az együttröhögős fotó nálunk kicsapta a biztosítékot! :lol: :lol: :lol:
Berni, szoptatós anyák hormonális változásai okozhatnak ilyen érzékenységet :wink: én múltkor azon ki tudtam akadni, hogy utánsózták a levest amit főztem... :shock: szóval nem vagy egyedül, csak tessék lazán venni. Egy ilyen kis csibész mellett nem is lehet mást - betojás, ahogy lazul. És grat a fogacskákhoz! :)
Pat, nem fujjogunk! Juszt sem! Én mondjuk nem hagyom soha sírni, elaludni meg cicin vagy karban szokott, esetleg játék közben, de sosem sírva. Viszont minden baba más, és most megtehettem, hogy őurasága minsen kívánságát lessem. :wink: Majs ha a következő is ott kavar, akkor lehet, másként csinálom, most még megy így :D :lol:
Na, puszi, megyek szórakoztatni a fiatalurat!

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Nem tudtam jönni pár napig, mert férjem is elkapta ezt a hasmenéses vírust, és hát, ha egy férfi beteg, akkor az túltesz mindenen! Főleg, ha még orvos is! :oops: :?

Szóval: Vince végre nem fosókázik, helyette Viola hányta tegnap tele a lakást, mire éjjel eljutottam vele a fürdőszobáig! :( Persze Vince is felriadt rá, hiszen egy szobában alszanak! Férjem már negyedik napja van "oda", hétvégén nagyon gáz volt, ma már jobb a helyzet! Én közben rájöttem, hogy nincs ennél jobb fogyókúra, de azért már elég volt ebből a nyavalyából!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:evil: :evil:

Tetejébe tejcsi válság van, mivel magamra semmi időm nem volt/nincs, azért próbálkozom, múlt éjjel 2 óránként kelt éjjel Vince és szopizott, így ma már jobb a helyzet valamelyest!

Átolvastam, amit írtatok, a rizst én is ki fogom próbálni, és estére is adok főzit is!

Krumpli: ahogy Berni írta, magasabb a szénhidrát-tartalma, ezért laktató zöldségnek számít, és azért adjuk diétákban is (pl. hasmenésban), mert könnyen emészthető, semleges ízű, gyomor-nyálkahártyát nem irritálja.

Hormonok szerintem is nagyon dolgoznak még bennünk: hétvégén sikeresen összevesztem apósommal, de nagyon durván, amit már megbántam, nem is volt mindenben igazam! :(

Sajnos mennem kell, igyekszem még jönni holnap is, képek mind nagyon szuperek!

Gabuska!
Eszedbe ne jusson!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


sziasztok!

réka a hormonokra annyit,h nálam tuti nem az,én mindíg ilyen voltam,ami a szívemen,az a számon :) vagy akkor mindíg hormonoztam :wink: a krumplira azért írtalak téged,mert neked van vmi gasztros ismerősöd,nem?(ha nem,akkor bocsi :oops: )

gabi!

[quote]c írta:sak én egész életemben azt hittem, hogy laktató = nehéz étel, és persze fordítva, ami gyomorkímélő az könnyebb ételnek számít. De akkor mostantól új időszámítás kezdődik az életemben.


számomra ez kicsit cinikusnak hangzik,de ilyen ez az írott szöveg,sajnálom,nem megbántani akartalak :oops:

és mivel nem akarok jobban belebonyolódni,ezért ha mindenkinek ok.,lezárhatjuk a témát.nem gondoltam,h mindenkit kiborítok vele :lol: "csak" gabinak írtam,de persze nás is olvassa.szóval mindenkitől sorry! :lol:

Kép
berni1
 
 


nás=más :lol:

Kép
berni1
 
 


a nap fénypontja:kaptam overált :!: :!: :!: :lol: azért még nem kiabálom el,mindjárt behozom a kocsiból és rápróbálom :? a corában iszonyatos leárazások vannak ruhákra,és tényleg jók.vettem egy 3részes együttest 1000ft-ért.majd lefotózom.persze csak,ha érdekel vkit :wink: (ez csak vicc volt,ha kell,ha nem,akkor is mindíg hozom a képeket)

és tényleg!!!szégyelljétek magatokat lapulósok.ahogy egy kis vita van,rögtön mindenki ír vmit :lol: :lol: írjatok amikor csak tudtok,azért,mert hárpia vagyok,érdekel,h kivel mi van. :D

Kép
berni1
 
 


Berni,
pacsiiiii! :wink: :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


sziasztok!
tudom jól eltüntem, bár engem nem is hiányolt seni.. :(
Szóval virusos lett a gép, és napokig be se lehetett kapcsolni... :evil: most úgy tünik "meggyógyitották".

De látom zajlottak az események amig "hiányoztam", és örülök, hogy szent a béke, mert tényleg hülyeség vitázni.

Én már nem is tudom, hogy mit higgyek, hogy mennyire szerencsés vagyok, Ártemisz este 8tól reggel 7ig alszik egyfolytában. Én konkrétan sirni hagyni nem szoktam, játék közben unatkozva nyűglődni igen. Meg lefektetéskor is szokott egy kicsit néha nyűglődni, de ha elkezd nagyritkán SIRNI akkor kiveszem megnyugatni, és ugy teszem vissza. Ölben elaltatni soha nem szoktam. Lehet, hogy tényleg szerencsés vagyok, de én azt is hiszem, hogy sokat segit, ha van a babának napirendje, és igy napközben is kiegyensúlyozott. Ami az evést illeti én is 3x etetem már "rendes kajával". Reggel 7kor csak szopi, délelőtt 10-11 körül gyümölcs (1 banán+1/2alma+1/2körte+1/2narancs leve), utána séta, aztán ebédre 1-2 körül tápláló :wink: :) krumpli+cékla vagy répa+ husi. Délután 5 körül a délelőtti gyümölcskoktél megint és este lefekvés előtt szopi. Napközben meg szoktam kaja után kinálni cicivel, de legtöbbször nem kér. Csak azért irtam le részletesen, hogy lássátok a mennyiségeket, hogy emelett átalussza teljsen az éjszakát. Ami az ivást illeti, próbálom csőrös pohárból itatni, de a viz nem nagyon jön be neki, meg narancslevet próbáltam, az sem..Szóval azt még gyakorolni kell.

Nálunk még fogacska semmi. És a guruláson kivül ma kb. 2 métert haladt Ártemisz hátrafele tolatva, majd felháborodva elkezdett sivalkodni, hogy igy viszont eltávolodott a játékaitól :lol:

A képek nagyon szuperjók lányok! Dorián egy csúcs, annyira vagány kissrác.

most ennyi, jó éjt!

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


mármint senki

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Hali!

Mi még azóta sem eszünk SEMMIT :shock: tejcsin kívül :? . Hiába tuszkolgatom bele. De talán már nagyobb kedvvel fogyasztja el azt a kb. 1-2 kanál akármit. Toncsi ilyenkor már javában falatozott. Szóval gyerek és gyerek között is óriási a különbség. Értem ez alatt azt is, hogy mennyire sírós. Toncsi annak idején imádott az apja hasán pihizni, szeretett a vállunkon pihegni, odabújni hozzánk és persze szeret ma is. De Bogi!!!!!!!!!!!! Sose. Ha a vállamra tettem vagy a hasunkra, rögtön feszítette magát és kiabált. Ha felébred, egyből kiveri a patáliát, olyan ritka ha netán ébredés után eljátszik a játékaival. Elég nehéz természet, remélem még alakul, mert ha felnő, a nyakunkon marad :shock: :lol: .

Évi, jobbulást a családnak!

Szly, boldog hófordulót Jázminnak! Nagyon aranyos a kádban.

Bogikának is bújik már az első foga, valamelyik nap megharapott, ahogy kotorásztam a szájában egy papírfecni után.
Végre már Ő is átváltott a gátülésről a terpeszülésre. Bár még elég ingatag, néha koppan a buksi. De még mindig nem közlekedik előre, csak tolat.

Ja és Pat, fúj, hát anya az ilyen :lol: ! Bogit nem igazán szoktam hagyni sírni, bár olyan erős hangja van és akarata, hogy nem is igazán bírnánk!

Narancsot már lehet adni??

Nem semmi mennyiségeket esznek már a manók!

Ancsa üdv itthon, gondolom már itthon vagytok!

No, éhes vagyok elvonulok falatozni. Ollllyan isteni fasírozottat csináltam ma :roll: .

Jó éjt

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


adri,adri!

én már többször hiányoltalak,meg fotókat is! :lol: gratula az evésekhez,kialakult akkor Ő is :) mi is 3x eszünk 10,13,17-18kor és reggel,este szopi.bár nekem már nagyon kevés a tejem,legalábbis neki,így mindíg kap pótlást is,ami csepp nélkül lecsúszik.reggel 120ml,este 150-200ml :) igazi haspók lett,amiről pont vmelyik nap beszélgettünk a férjemmel,h milyen nehezen indult a születése után ez az egész szopizás,kajcsizás dolog a sárgaság miatt.most meg.... :shock: ma délben lusta voltam és üvegest kapott.MÁSFÉL ÜVEG husis főzelék csúszott le :shock: :shock: és változatlanul alszik 9től fél9ig :lol: szerintem ez a kárpótlása az eddígi ájszakákért :D

lányok!
csak 1 tipp,ami nálunk bevált amikor Dorkó nem akart elfogadni vmi kaját:én szoktam neki venni hipp italokat(az alma-szőlő a kedvence)és amikor olyan kaja van,ami nem túl nyerő,ezekből öntök bele.eddíg ez bevált.+szoktam neki gyümölcsrízst is csinálni így.1-2ek rízs+gyümilé.ezt is szereti,meg a sütőtökkel is fini.és napközben meg ezt iszogatja.de tényleg minden babó más,csak egy ötlet volt a nemszeretem kajákra.+a babakekszet olvastam,h lehet áztatni is gyümilében.
nálunk odáig fajult az evés,h ha beültetem az etetőszékbe,már kezd hisztizni és amikor meglátja a tányért vagy az üveget vagy a csőrös poharat,ívben köpi ki a cumit és torokhangon kiabál+remeg keze-lába. :lol: :lol: kár,h nincs még 1 kezem,h lekamerázzam.

ja és alvásilag én nem panaszkodhatom nappal sem,mert alszik 11,fél12től másfél órát és 4-5 felé is másfelet min(ma 2t).azt mondta a védőnő,mikor látta mit művel az örökmozgó,meg a gyerekdoki,mikor meséltem,h ennyi mozgáshoz kell is energia,valszínűleg jól lemeríti magát. :lol: még szerencsémre!én már rettegek a járástól :shock: :D

és jó lett az overál,majd holnap fotózok,már hulla vagyok.jó éjt mindnekinek!

Kép
berni1
 
 


na még pár mondat a mai napra: Máté ma nem a kádban félig, hanem a kanapén, egyedül ültéből FELÁLLT, megfogott egy játékot a támla tetején és ácsingózott egy darabig :shock: :shock: :D Utána, amikor elfáradt a lába, LEÜLT. :shock: :shock: :shock: Ki vagyok ütve.... ha holnap reggel közli velem, hogy bocs Mama, gyere el jövő héten a PhD védésemre, kvantumfizikából írom a disszertációt, akkor már meg sem lepődöm :wink:
Remélem, ha telehabtapizom a lakást és lesz egy kis tere felfedezni a terepet, akkor egy időre még elfelejti.
Tegnap este még azzal játszott, hogy körbegurulta az ágyat... bár az ma is jó móka :P
Most nézem, lemaradtam néhány hófordulóról! No az aktuálisaknak és az öregeknek is nagyon boldog hófordulót kívánunk!
puszi

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Na úgy tűnik elméletem befuccsolt. Éjszaka 1 kor ismét szoptatni kellett.

Legújabb szokása, hogy félálomban veri a cumival a kiságyat a fejénél. De nagyon hangosan! :twisted: Erre ébredtem. Talán azért nem aludt vissza mert felébresztetem azzal, hogy elvettem a cumit. De ezt hallgatni nem tudtam tovább. Szopizott és aludt is tovább.

Máté micsoda ügyes kisfiú! 5 és fél hónaposan felállni azért nem semmi!


Berni! ezt a gyümilés trükköt én is csinálom, csak én kecskeméti őszit keverek szinte mindenhez.

Csilla! Gratula a foghoz, meg a rendes üléshez. Jázminnak még csak a gátülés megy.
Én sem mertem még narancsot adni. Lehet? Mert ízesítésnek jó lenne.

Évi! Jobbulást a gyerkőcöknek!

Joli4 Amikor én a 9 napos Jázminnal sétáltam az utcán, engem is azzal ijesztgettek, hogy pihenjek, mert később megbánom, fájni fog a hátam. Szerencsére nem így lett. Tényleg lehet valami összefüggés. De ha neked előtte is fájt, akkor nem biztos.

Tegnap vettünk egy franciaágyat. Nem azt, amit régebben kinéztünk, mert az 30E-el drágább lett volna és most azt az autóra kell költeni. Ez is szuper lesz, ahhoz képest, amin most alszunk. A matracnak kell 24 óra, míg felveszi az alakját, most ki van terítve a hálóban és az összes helyet elfoglalja. De este apa összerakja az ágyat és ma már remélem azon alszunk!

Kép
szly27
 
 


Ja és köszönjük a köszöntéseket és a képdicséreteket!

Ártemisznek és Vincének utólag boldog hófordulót!

Kép
szly27
 
 


narancs:úristen,lányok!már nem emlékeztek,h ebből 1x már vita volt???na,akkor én léphettem volna,úgy nekem estek egy páran :( :lol:

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!
Örülök,hogy lecsillapodtak a kedélyek! Szerintem sem érdemes a krumplin összeveszni...akkor már inkább a répán,nemde? :lol: És senki ne menjen sehova!!!!

Berni!
Végre,overál! Várjuk a fotókat!

Sly!
Milyen volt az első éjszaka az új ágyban? Jázmin olyan kis hurkásnak néz ki,nagyon cuki! :D

Réka!
Vazzeg!Szerintem Máté nem is 5 és fél hónapos,hanem van már 8 is,csak letagadtad mikor szülted,hogy most minden tettén leessen az állunk! :lol: Amúgy tényleg nagyon ügyes!!!!

Mira még fel sem ül,foga sincs,viszont beszél! :lol: Mikor etetem úgy nyomja:-hamma,amma,hamm! Esküszöm!!!!!

Adri!
Hiányoltunk ám,meg a többieket is (pl Orsi sem írt még erre az oldalra, Livi is rég volt,Inerkéről meg nem is beszélve.mi lehet velük?). Biztos igazad van a napirend és alvás kapcsolata között!!! Szupi,hogy nektek ilyen éjjeleitek vannak.
Elmeséljem,hogy milyen volt az enyém a mai/tegnapi? Mirus szopizott fél 10-kor,letettem egy nyikkanás nélkül elaludt. Felébredt vmikor,megetettem,de csak utána néztem meg az órát,még csak fél 1 volt. Már mindegy,gondoltam...
aztán ébredt 3-kor.Na jó,Joli után szabadon bepróbálkoztam,hogy nem kap enni-Negyed 6-kor azért megetettem! :evil: :evil: :evil: És ha hozzáteszem,hogy olyan szinten fájt a fejem tegnap délutántól,ma reggelig,hogy állni nem tudtam,akkor azt hiszem értitek mit éltem át azalatt a majd két és fél óra hajnali "móka" alatt! :evil:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Csilla!
Amilyen könnyű most az én gyerkőcömmel,nekem is sanszos,hogy nem kell majd egy pasinak sem! :lol: És teljesen igazad van,nem lehet 2 gyereket összehasonlítani! Márk 4 hónapos korától mindent,BÁRMIT, benyomott amit adtam neki,mirával már nincs ilyen szerencsém! Ma én is kipróbáltam a rizst,2 púpos evőkanál+ 1 alma+ 3 ek őszaibarack,3 fél narancs leve...nagy nehezen beverte,most abban reménykedem,hogy ezek után nagyot alszik! :oops:
Ja,és én is adtam már neki máskor is narancs levét,a natúr grízes tejpépbe tettem,szintén fél nari levét,plussz egy almát reszelve. amúgy nem volt íze! :oops:
persze a férjem szerint marhapörit turmixolunk vacsira Mirának,hátha attól jobban alszik! :lol:
Valamit akartam még írni...majd visszajövök!
szép napot mindenkinek!!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


3 fél narancs leve azt jelenti, + fél nari leve csak nem nyomtam Shift-et! :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Pat! Együttérzésem az éjszaka miatt..Te azt mondtad, hogy neked megvan a Suttogó könyv. Én is nemrég olvastam, és az nagyon amerikai stilusától eltekintve nagyon jónak tartom, mármint az alapelveket nézve. Nem próbálod meg az alvást úgy "kezelni", mint ahogy ott le van irva?
Lehet, hogy nekem tényleg szerencsém van, de azt hiszem, hogy kb. féléves kor után amikor már nappal eszik kanalasat is rendesen, akkor éjszaka nem lehetnek éhesek. A szopira való megnyugvás szerintem nem az éhség miatt van, hanem a szopi mint megnyugtató eszköz üzemel.

Köszönjük a hófordulós köszöntést!

Ami a narancsot illeti én akkor vezettem be amikor nagyon kemény volt szegényemnek a széklete és sirt miatta. És hatott. Mivel itt semmi olyan dobozos kaja nincs babáknak amiben nekem bizodalmam lenne, minden valami cukros por amiket eddig láttam ezért én csak friss gyümit adok neki, és nem volt módom valami más "hajtósabbra" mint öszibari vagy hasonlók. De a doktornéni is mondta már a 6 hós kontrollon, hogy adhatok neki narancslevet. Meg hát azt már talán irtam, hogy nekünk a kertünkben terem a narancs, szóval nem számit annyira egzotikumnak errefele :) és az ami biztosan 100% bio. :)

Lányok! Nektek mennyire szabályosan jön meg a menstruáció amióta megjött? Nekem megjött december 18-án, és azóta sem. (a férjem már elkönyvelte, hogy biztos jön a kistesó hurrá), de szerintem normális, hogy amig szoptatok addig még ne legyen túl rendszeres. Persze ha még 1 hétig semmi, akkor azért csinálok tesztet, de semmi terhességi "tünetem" nincs. Csak kiváncsi vagyok nektek beállt-e rendszeresen?

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Patr! Még sajna nem aludtunk az új ágyban, mert a matracnak kell 24 óra kibontva, nem szabad rámenni. Az ágy meg még lapra szerelve dobozokban van. Ma talán sikerül apának összerakni és a matracnak is letelik a 24 óra.

Adri! Nekem mióta megjött terhesség után, azóta csak most jött meg először napra pontosan. 8jól leírtam, remélem érthető :oops: ). Eddig mindig késett legalább egy hetet, de a szopi miatt szerintem is normális. Bár azért kistesó is lehet a dologban! Lehet hogy az? De izgi! Ti szeretnétek, ugye?

Kép
szly27
 
 


Persze,Sly,ez a mai hozzászólásod volt,csak mivel két napit olvastam egyszerre,azt hittem még tegnap írtad. tudsz követni? :lol:
Adri!
Kölcsönben volt nálam a Suttogó,és nem mindent olvastam el benne,(ha pár mondatban összefoglalnád a lényeget,megköszönném :D )de én is úgy gondolom,hogy csak komfortból vagy megszokásból ébred éjjelente,mert max 2-3 percig szopizik,nyelni nem is nagyon hallom,inkább csak cumizik.Ezért szeretném én is elhagyni ezeket az ébredéseket.Bár néhány példáta emlékszem a könyvből,hogy százvalahányszor kelt fel az egyik gyerkőc első éjjel akinél a szerző segített! :shock: :shock:

Berni!
Megkaptad a tegnapi mailt?

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Ja,Adri remélem terhes vagy!!! :lol: :lol: Én drukkolok!
A dologhoz hozzászólni nem tudok,mert szerncsére nekem még nem jött meg! :D

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Adri,
nekem összevissza jön meg, de én szedek fogamzásgátlót, az is bezavar. Csináltam már én is kétszer tesztet, hogy tisztázódjon, hogy csak később fog megjönni, vagy nemsoká öten leszünk. De persze negatívak voltak.
Drukkolok Neked én is, hogy minél előbb jöjjön a tesóbaba!

Narancsról én is azt tudom, hogy mivel a déli gyümölcsök közé tartozik, nem javasolják 1 éves kor alatt, de akkor ennyi erővel a banán is déli gyümölcs, azt meg szinte az elsők között adja mindenki. Szóval passz.

Mi folyton összehasonlítjuk a lányokat, tudom, ez nem jó. :oops: De annyi a hasonlóság köztük, nemcsak külsőleg, de a fejlődésükben, természetükben (kivéve a cimuzás), alvás-evés terén is, hogy mindig megjegyezzük egymás közt, hogy mennyire egyformák. De azon vagyunk, hogy leszokjunk róla, végülis két külön emberke.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Pat!
Megpróbálom leirni, de persze kicsit nehéz lesz a többszáz oldast pár sorban :) . Szóval először is esti lefektetés előtt már nincs "heves játék" TV, meg fények meg stb..Hanem fürdés, utána már csak összebújás, szopizás, büfizés, és ha a pici ellazult igy akkor ágyba tenni. Ha nem sir akkor megsimogatod a hátát és kimész. Ha sir, akkor simogatod a hátát esetleg halkan énekelsz stb. amig meg nem nyugszik. Ha nem nyugszik igy meg, akkor kiveszed, és ringatod addig amig meg nem nyugszik (nem elalszik!). Ha megnyugodott, akkor visszateszed. Ha csendben fekszik, vagy legalábbis nem sir, akkor megint hagyod az ágyban, kimész. És igy tovább. Ha éjszaka felébred, nem gyújtasz villanyt, nem teszed tisztába stb..hanem megint ha nem sir csak gőgicsél, akkor akár be se mész hozzá, vagy csak belesel. ha sir, akkor megint az eltaltatásnál leirt módszer. Ha van cumija, akkor persze azt is odaadod neki, ha azzal alszik el. Amit ir, hogy első éjszaka 100x kellett lefeketetni a babát stb...hát igen, de a harmadik nap már végigaludta! Nem tudom mennyire volt érthető amit leirtam, nálunk is volt az ünnepek körül pár hajnali ébredés, de én ezzel a módszerrel csináltam, és pár nap alatt leszokott róla.
Bocs ha valakinek túl sok volt..

Most látom, itt mellettem játszik a földön Ártemisz, hogy négykézláb rugózik!!!! Eddig ilyet nem csinált!!!!! Tök jó!!!

Igen, szeretnénk kistesót, de azért még nem élem bele magam, várok pár napot, aztán csinálok tesztet.

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Adri, ez a módszer nagyon jó sztem, többé kevésbé így csinálom én is.
Nem azért jó, mert én így csinálom, hanem fordítva. :wink:

Ártemisz is valahogy így csinálja? :)
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Kicsit sokszor szerepel a csinál szó, bocsi. :oops: :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


adri!
mi is napirend szerint élünk,eddíg mégis minden éjjel felkelt Dorkó :lol: hát erre is igaz,h nem 1formák a gyerekek :cry: vagy neki 7 hónap kellett,h megértse az éjszakai rendszert :lol: :lol: :lol: (amúgy ő tuti éhes volt éjjel,hisz az utolsó hónapban nem hízott egy grammot sem.meg is mondta a doki,h ne volt tápláló a tejcsi :cry: úgyh nálunk ez volt a baj)mondjuk mi kezdetektől fogva a könyvben olvasottakat próbáljuk követni(már,amit hasznosnak ítélünk)és mi is letesszük este,simi,dúdolás vagy mese és 1edül alvás van :) van mikor nézelődik,van mikor 1ből elalszik.
vigyázz adri,majd most te is megkapod,h könyvből neveled a gyereket,ejnye-ejnye :wink: :lol: :lol:

pat!
megkaptam a mailt,nagyon köszi,majd kielemzem,még nem volt időm :oops:

ma egész nap apukámnál voltunk,Dorián összesen aludt 1,5 órát és most pörög a lakásban,dumál,röhög :lol: pedíg reménykedtem,h még mielőtt hazaér apa,szundikálunk egy gyorsat :oops:

Kép
berni1
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?