Tüncinek utólag is boldog 2. szülinapot!
és gratula az öcsihez!
Csongor és Tünde
csak nem rajongók vagytok?
Átrágtam magam az utóbbi hetek termésén, már nem emlékszem semmire
PGabi, Dorka királylány jól meglepett, először azt hittem, Orsi!!
és a GB sapesz továbbra is rulez
(most néztem végig, ahogy elveszítjük a főcsoport-döntőt )
Johi, Zsanci, Bellis Perennisről nekem mindig az jut eszembe, hogy alig aludtam tőle az első éjjel, olyan utófájásokat csinált, hogy a falat kapartam... de ettől még persze benne van a gyermekágyas alapcsomagban, mert szuper méhösszehúzó, csak óóóvatosan kell vele bánni
Curse, annyit ijesztgetett Faludi, hogy még a végén túlhordod Alexet
(Istivel is a 36. héten kezdte, hogy már nyitott a méhszáj, most már bármikor jöhet, meg zárjam össze a lábamat stb. aztán még a 42.-ig sikerült benntartani..)
Akata, Ákos és a fenyőfák
szép lehet az Őrség ilyenkor télen is
mi felfedeztük, hogy a lakhelyünktől 10 percnyire egy óriási és gyönyörű tükörsima jegű tó van, oda járunk korizni, meg fakutyázni, egyszerűen fantasztikus - kezdem újra szeretni a vidéki életet
egyébként magunkról sok jót nem mesélhetek, voltunk a "szokásos" szakértői bizottsági viziten, ahol megvizsgálták Istókot, és megállapították, hogy súlyos figyelemzavaros, finommotorikája, kommunikációja, szociális fejlettsége, önállósága és a kognitív képességei is korához képest elmaradottak, és "beutalták" fejlesztésre (kb 2 éve itt sikerült leírniuk róla, hogy semmi problémája nincs, fejlesztésre nem javasolt. ezt el is meséltem a pszichológusoknak, csak húzták a szájukat)
de ez még csak az előzetes szakvélemény, most jön majd csak a feketeleves. gondolom, hogy lesz vmi meglepetés, mert a kérdések nagyon arra irányultak, hogy autista is lehet, ill azt is javasolták, hogy vigyük a Vadaskertbe (gyermekpszichiátria), "farmakoterápiára"
csak remélhetem, hogy semmi olyan nem lesz a szakvéleményben, ami miatt soha nem veszik fel egyetlen nemspeciális óvodába vagy iskolába...
csütörtökön meg ortopédusnál jártunk, eredetileg Liliróza lába miatt, de akkor már megnézték Istit is, és persze kiderült, hogy neki még rosszabb is a lába. mindkettő kap gyógycipőt, amit egész nap kell hordani, isti betéteset, és fél év múlva kontroll, hogy eldöntsék, használ-e a kezelés vagy műteni kell
ja és napi min. 15 perc lábtorna (a 2 óra logopédiai házifeladat meg a fél óra szenzomotoros torna mellé)
és minden nap egy (vagy 2) fejlesztés, torna vagy logopédus, és ha felveszik óviba, akkor délután kell majd járnunk, feltehetőleg iskolás korában is, mert sok jóval nem bíztat senki.
közben megkapta az MMR kivezetőszer magasabb potenciáit is, és hihetetlenül extrém viselkedéseket produkált, napközben elaludt, két tányér kajákat evett, meg felcsimpaszkodott a csillárra, beletette a fejét a forró levesbe... de egyértelműen javult is, már 3-4 szavas mondatokat is összerak.
talán lassan sikerül lepucolni róla az oltási károsodást is (és még akkor is marad az az idegrendszeri éretlenség és megváltozott fejlődésmenet, amit már nem lehet visszacsinálni)
utólag visszanézve sokminden együttállt akkor, a rotavírus okozta kiszáradás után alig 6 héttel kapta meg a legyengült, még nem is 100%-os szervezete a 15 hós oltást, és Liliróza BCG-szövődménye óta nagy a valószínűsége, hogy a családban van hajlam az oltási károsodásokra. és nem sokkal ezután jöttek a gondjaink, még hozzá csőstül, holott nem történt semmi rendkívüli a családban sem, még Liliróza sem fogant meg...
szóval bár nehéz volt összerakni a képet, még magam sem akartam elhinni, de nagyon vszínű, hogy az MMR (és a többi szerencsétlen egybeesés) borította meg az addig szépen fejlődő gyermekemet...
az utóbbi időben leginkább ezek miatt nem írok, a munkát is kerülöm, fizikailag és lelkileg is picit túlterheltek voltunk/vagyunk.
nemsokára óvis jelentkezés, szobatisztaságban annyit haladtunk, hogy már rendszeresen szól, de csak utána, és bilibe is csak egyszer ment eddig, amikor elfeledkezett magáról. ha konentrál, akkor csak visszatart...
eközben Liliróza már ügyesen szól előtte és termel is a bilibe, sztem nyárra már szobatiszta lesz, pedig senki sem motiválja, sőt, ellenkezőleg, inkább lassítanám is, hiszen nincs még két éves se, de azt látja-hallja, amit Istivel szenvedek, és rögtön megmutatja, hogy ő bezzeg milyen ügyes
Greenmambo, Kovács dokiról van egy ápdét infóm, uis csüt. voltam nála rákszűrésen.
nagyon rendes volt, csak a rendelőben (fehérvári úti sztk) volt káosz, nem volt se papír a vizsgálóra, se gumikesztű, se semmi, öt percig fel s alá rohangáltak, hogy egyáltalán vizsgálni tudjon. az asszisztense meg egy pszichopata, végig óbégatott meg káromkodott a folyosón, mert vmelyik ajtón nem tudott bemenni, aztán meg olyan stílusban beszélt velem, hogy "kell valami? akar még valamit?"
a doki aranyos, picit halkszavú, de megnyugtató módon, és hibátlanul vizsgál, meg sem éreztem.
az is feltűnt, hogy a kismamákkal különösen kedves és türelmes, velem azért nem akart annyira hosszasan beszélgetni, kár
csókolat mindenkinek és megkésett boldog új évet!