Sziasztok!
Betiike!
Hogy álltok a mászással?
Nymalac!
Nem, nem használom sajnos a mosható pelust, mert nem igazán jött be…kifolyt mind2, ez mellett a Bambino Mio-t csak egyszer adtam rá, mert Lillusnak nagyon kényelmetlen volt. Úgy állt rajta, mint egy terpeszpelus, fel sem tudta húzni benne a lábacskáit sem, amikor fájt a pocija.
A másik márka egy angol cucc, itthon nem lehet kapni. Smart nappy a neve, ez sokkal jobban bevált nekünk, valszín később újra használom majd ezt, mert talán a kifolyás aránya ugyanannyi, mint az eldobhatónál. Ez kétfunkciós, eldobható betéttel is lehet használni a külső részeket, bár sztem ennek nincs értelme, nem is vettem eldobhatót. Az ára is annyi, mint egy pampers pl. Itt a link róla.
https://images-na.ssl-images-amazon.com ... 515182.pdf
http://www.mothercare.com/b/61630031
Egyetértek, remélem nem lesz hajbakapás, sajnos más topikokban nem egy helyen történt ilyen…én nem írogatok oda, csak olvasok.
Nagyon aranyosak a csajok!
Szöszke!
Ti tényleg 10-11 körül fürcsiztek? Nem irigyellek!
LKata!
Én sem adnék cukrot, és nem is fogok sztem jó sokáig. Bevált a banános tápi?
Nagyon édes Norbika!
Kezekről lejjebb….
Marek!
Jaj, szegéyn Bori! Én sem tudnám végig nézni a vérvételt. Egyszer már kibírtam, h a sarkából vettek, mindkettőből, mivel hideg volt a kis lába, és nem jött elég. De borzalmas volt!
Sajnálom a vírust, lehet tudni, h milyen fajta vírus ez? Nálunk is kisértetiesen hasonlítanak a tünetek…
Zöldes kaki, ekcémás részek a pofiján, és a két térde nagyon nagyon száraz.
Ha nem javul, mi is megmutatjuk a dokinak.
Aranyos lehet a röhögés!
Bettyna!
Jól van, akkor én vagyok a lüke.
Gratula a szép növekedéshez! Mi még az 5kg-ért harcolunk, hnap lesz mérés, talán 4.8-nál fogunk tartani kb.
Nagyon édes Szabi, és nagyon ügyesen hasal, Lillus még sehol sem tart.
Tökjó a hordozótok is!
Sajnálom a szurit! Hogy van Szabi láza?
Linh!
Nagyon édes húsgombóc Marci!
Ildi!
Hogy viselkedik Lottika? Remélem nem volt azóta több nyűglődés!
Nem próbáltad még tovább büfiztetni Lottit? Ilyenkor sztem csak jön egy büfi, és ezért bukik fel tejcsit is. Lillus legalábbis így szokta, de nála elenéysző a ,ennyiség és a gyakoriság. Az tuti, h azért volt nyűgös, mert estére teljesen elfáradt. Szegény, 40perc az semmi. Lillus 6órát alszik kb napközben, 3 részletben. Igaz éjjel nem alszik 8 óránál többet általában.
Éva!
Tökjó a babaház, és nagyon édesek a gyerkőcök, ahogy olvasnak, megzabálom őket!
Áron aranyos kis buddha!
Peva!
Most, h van már kb napirendünk, és aslzik is Lilla, én is tudok pihenni, és így már sokkal jobb. Most kb jó a helyzet, csak azt a többszáz órát kéne még bepótolnom, ami mögöttünk van.
Jó lenne már egyszer egy 9-10órát lehúzni ébredés nélkül…akkor helyre jönnék teljesen.
Aranyos Dorka játszás közben!
Hogy jutottatok ma el a dolgotokra? És hogy viselte Dorka?
Tercsi!
Jók a fürcsis képek, mi még nem próbáltuk, de kedvet kaptam.
Lillus imádott fürcsizni nagyon sokáig, de kb 10napja minden este ordít a kádban, nem jöttünk még rá, h miért. Próbáltunk sakkozni a hőfokkal, de semmi eredmény. Most az az új ötlet, h mindig hideg a kis keze, lába, lehet h csak azoknak „forró” a víz, így melengetjük fürcsi előtt, amennyire tudjuk, de sztem még nem sikerült eléggé. Vagy mivel a térde iszyonatosan száraz, már már cserepes, talán annak meleg a víz.
Clau!
Mi is hasonló méretekkel rendelkeztünk 2hósan.
Valszín hasfájás lehetett az a nagy ordítás.
Milyen medela-t kaptál? Nekem a mini electric van. És én is pótlásként adom neki oda esténként, van amikor délután is egy kicsit.
Jó, h írtad ezt a krémet, sztem mi is kipróbáljuk a kis térdére.
Nagyon édesek a srácok!
Tv: szerintem még bőven nincsenek abban a korban, h bármi függőséget okozna. Nekem kifejezetten tetszik, ahogy Lilla bámulja…nem tudom mit lát belőle, de nagyon édes!
Azért hozzátesezem, h ez mind kb napi10 percben ki is merül. Akkor nézi a „legtöbbet”, amikor az esti szopi után apukám viszi altatni, és egy kicsit ücsörögnek a kanapén a tv előtt, amíg Lilla bírja…ugyanis nem szereti, ha ülnek vele, járkálni kell. Jófej, mi?
Később nálunk napi egy kötelező mese lesz a rendszer, és angolul…mert nálunk így fog tanulni a gyermek. Otthon magyarul beszélünk vele, bárhol ezen kívül pedig kapni fogja az angolt, meg a tv-ből. Remélem így megtanulja mindkettőt szépen. Persze ehhez az is kell, h legalább 4-5 éves koráig kint maradjunk. Pedig én már most jönnék haza…de hát nincs mire.
A nyelvtanulás szempontjából szeretném, ha még kint elvégezné az előkészítő osztályt, ahova 5 évesen menne, és már esetleg itthon kezdené az elsőt. Csak hát ez egy örökkévalóságnak tűnik még, nem biztos h kibírom addig.
Dazsi!
Gratula a fejlődéshez!
Szemek: Van már olyan baba, akinek bebarnult, bezöldült a szeme? Ez egyébként mikorra saccolható? Lillusnak még mindig szürkés kék, és nem változik semmit. Kíváncsian várom, h milyen lesz a végleges.
Kezek: Nálunk Lillus jelen pillanatban úgy néz ki, h bal kezes lesz. Bár nem hiszem, h ezt ilyen korban ki lehetne jelenteni…nem tudom. Genetikailag van esélye rá, mert az apja is az.
Valszín közrejátszik az is, h a bal oldalon van a játszószőnyegén a sárga lovacsaka, amit nagyon imád püfölni, egyelőre még csak ezt fedezte fel, h hogyn lehet mozgásra bírni, a többieket még nem. Mindenesetre ma átszerveztem a rendszert, meg is lepődött kicsit.
És itt most felhoznék egy nagyon fontos témát, mert van róla személyes tapasztalatom, és sztem nem árt, ha megosztom. Tehát onnantól, h kiderül, h milyen kezes lesz a gyerek, érdemes figyelni arra, h tudatosan azzal a kézzel rajzoltassuk, vagy kisebb korban abba a kezébe adjuk a csörgőt, meg mittudomén, a másikat ne erőltessük, csak ritkán használtassuk, használja ő majd maga annyit, amennyit kell. Erre ugyanis van egy elmélet, miszerint ha jobb kezes az illető, a bal agyféltekéje fejlődik jobban, ellenkező esetben pedig a fordítottja. Akkor viszont, ha kétkezes valaki vagy csak sokkal többet használja a gyengébbik kezét, az agyban másképp alakul a fejlődés, a fejlettebb fél nem lesz annyira fejlett, mint kellene, a „butább” pedig fejlettebb lesz, mint kellene. Ez fura dolgokat eredményez, és sok negatív hatása lehet a gyerekre. Személy szerint az öcsémnél és az előző munkahelyemen a 4 gyerek közül a 3.-nál fedezték fel ezt a problémát. Semmi féle fogyatékosságról nincs szó, viszont mindkét gyerek tanulási nehézségektől szenved, főleg az alapoknál, írás, olvasás, számolás tanulásánál volt nagy gond. A londoni kissrác pedig mozgásterápiára is járt, mert az egyensúly érzéke sem tökéletes az agyfejlődése miatt. Szal sztem érdemes odafigyelni erre. Sokan örülnek a kétkezességnek, de több bajt okozhat, mint használ. Babakorban még persze fejlesztgetni kell a másik oldalt is, mert másképp nem tanul meg vele bánni abszolút, de később nem szabad eröltetni.
Fogantatás: Lillus valszín febr. 10-én került a pociba…
Lilla is megérezte az időjárás változást, az elmúlt pár napban ő is kicsit nyűgösebb, és az alvásban is érződik a változás. Egyre hamarabb ébred hajnalban, így reggel is, és persze nem alszik vissza.
Egyre jobban távolodunk attól az egyetlen átaludt éjszakától.
Na de remélem jobb lesz, ha nem lesz ilyen hülye idő. Lillus ügyesedik, mársztem tudatosan lökdösi a cuccokat a játékszerein, és új tudományunk, h dörzsöli a szemét, amikor már álmos…már amennyire ezt tudománynka lehet nevezni.
Hasalásban nincs nagyon fejlődés, továbbra is utálja, én meg nem vagyok túl erőszakos sajnos, de ráfekszem mostmár a témára, mert nem akarom, h lemaradjon szegény. A buksiját nagyon szépen tarja már régóta, már nem is tartom egyáltalán, ha felveszem…és amikor veszem fel, akkor már tudja, h mi jön, és feszíti a kis nyakát, h ne essen hátra a feje…olyan édes!
Beszélget ezerrel, főleg reggelente. Egyértelműen követi a tárgyakat, meg a körülötte lévő embereket is, képes teljesen kifacsarni a fejét, és a szeme sarkából követi az illetőt amíg el nem tűnik…na meg a tv-t is…tekeri magát utána.
Mi még a karifát sem bontottuk le, mert annyira tetszik neki.
A játszószőnyegen már félig elfordul, de még nem fordult át. Hát kb ennyi van most velünk.
Eddig 4-4,5 óránként evett napközben, így kijött a napi 5kaja 24órán belül…ma kipróbáltam, h kb 3-3,5óránként együnk. Hatalmas kudarc az eremény, mindketten hulla fáradtak vagyunk, és kevesebb a tejcsim is…legutóbb 50g-ot sikerült nagy nehezn kiszenvednie belőlem.
Szerencse, h mára volt 140ml pótlásom a hűtőben, amit tegnap meg ma fejtem/csöpögtettem össze, úh nincs gond, de ez így nem lesz jó, úh holnaptól megint visszaállunk. Azt hittem, h nem eszik eleget, úh gondoltam, h többet etetem, de nem jött be…aránytalanul még kevesebb a tejcsi, és nyűgös, mert ébresztgettem, és nem aludt eleget.
Na most megyek, mert még ennem kell, meg innom sokat, h estére legyen vm értelmes mennyiség, és lassan Lilla is ébred, fürcsi lesz. Most apukám elvitte sétálni, mert másképp nem aludt már, teljesen nyűgös volt a fáradtságtól.