Új privát üzeneted érkezett!

Toncsi, ez a Kölök nagyon édes huncut! :lol:
Én banánt kb 6 hós kortól már adtam, először csak a külső részét, a magosat nem, aztán már kapta az egészet, nem volt tőle semmi baja, sőt a banán a kedvence.
Hédi cicin alszik vissza éjjel, ha felébred? Magától nem? Nálunk az vált be, hogy nem adtam neki éjjel cicit, most már a foga miatt kel, de amíg nem volt fogzási baj, addig sokszor átaludta az éjszakát.

Hja este beturkáltam a szájába,hát nem csak a két zápfog jön, hanem a két szemfog is. :roll: Úgyhogy most egyszerre 4 foga jön, úszunk a nyáltengerben, és minden de minden szét van rágva, ami csak a kezébe kerül. Szegénynek úgy fájhat, akkora dudorok vannak az ínyében és be van vérezve is. :(

Kép
szilcsi

Mi az az ökopelus?? :shock:

Kép
szilcsi

TOncsi!
A bölcsihez nem kell a lakcímkártya. Oda íratod be ahova akarod. Én Kittit a Vedres utcai bölcsibe írattam be,mert nekem az fontos volt hogy a munkahelyhez közel legyen, el tudjak érte szaladni ha vmi baj van.
Én felhívtam a bölcsit majdnem 1 évvel a beíratkozás előtt és időpontot egyeztettem az igazgatónővel. Akkor felírt minket egy füzetecskébe és elmondta hogy mikor van a hivatalos beíratkozás.
Ennyi.
Csak kiválasztod a bölcsit és nagy eséllyel fel is veszik oda ha időben feliratkozol a listára :wink:
Nagyon cuki Hédi :P

Nórus!
Kittin mindig van zokni, így ha ki is dugja a lábát a zsákból,nem fog megfázni. Éjszaka mielőtt lefekszem, mindig megkukkolom a gyerkőcöt és akkor visszacsomagolom a lábait.

Én is kiválasztottam már Kittinek az ovit, remélem fel is veszik oda.
Újszegeden a Baross utcaiba szeretném vinni. Csupa jót hallottam róla, remélem tényleg olyan is.

Szilcsi!
Szegény Lalóci :( Ez a fogzás kemény dolog. Érdekes( és szerencse) hogy a maradandó fogak növekedése állítólag egyáltalán nem fáj.

Szilde!
Amikor régen nekünk volt zuhanyfüggönyünk, azt csak úgy tudtam tisztán tartani hogy zuhanyzás után kihúzva hagytam nehogy bepenészedjen és időnként a kádban lecsutakoltam.
A Amway-nak van egy napi zuhanytisztító ( http://www.amway.hu/catalog?category=1096 ) spricnije amit tudok ajánlani. Egy időben ezzel spricniztem le a zuhanyfalat és egyáltalán nem vízkövesedett le, csak leváltottam egy ablaklehúzóra. Viszont van egy bontatlan flakonnal ebből a szerből. Ha gondolod nagyon szívesen odaadom,mert már kb 1 éve arra vár hogy használjam.
Csak befújod vele a zuhanyfüggönyt és nem lesz egyáltalán vízköves.

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Toncsi: Én hasonló okokból nem adtam banánt Grétinek nagyon sokáig, már majdnem 2 éves volt szerintem mikor először kapott. Levi 1-2x kapott már kb. 2 falatot amikor Gréti evett, akkor az ujjammal összetörtem és lenyalogatta róla :) De valahogy nincs is ingerem adni. Amúgy elvileg 6 hós kortól mehet, most ez a legújabb.
Levente 3x eszik "kanalasat", 9-10 óra körül kb. 2 deci gyümölcsöt Sinlaccal, 1-2 körül ebéd, ez főzelék hússal, szintén kb. 2 deci, vagy ha többet sikerül csinálni, kicsit több vagy ha reggeliről maradt gyümi akkor azt is megkapja. Este vacsi, eddig sima Sinlac volt 2 deci (az Aventes tálkákba szoktam tenni a kajákat, és az van tele, lehet hogy az kicsit több mint 2 deci), mostanában ebédre többet csinálok és főzeléket kap vacsorára is és ha még kér, akkor Sinlacot kap. Emellett szopizik ha szeretne. De nem viszi túlzásba, kb. szerintem egy nap 4-5x, nyűgösebb napokon többször :)
Egy hete a mérlegelésen volt 75 cm és 9840 gramm. Van mit a tejbe aprítani :)

Egy karácsony előtti kép:
Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Tegnap kiderült a baj: szalmonella. Elvileg hétfőn vagy kedden ehetett valami nem egészen jót, de mindkét nap délelőtt a bölcsiben volt, azt meg, hogy itthon mit evett passzolom. Most Supraxot eszik egy hétig, aztán kell két negatív minta, talán 29.-től mehet bölcsibe a drágám. Egyébként már jól vagyunk, a kaki még lágy, de az már az antibiotikumtól is lehet ugyebár.

Zituska, Noncsinak mielőbbi javulást!
Egyébként örülj, hogy a jó címre kaptál levelet, a férjemnek egy már rég eladott lakása után jött egy levél, hogy építkeznek amellett a ház mellett, hogy tudjon róla. Hát érdekli is őt, amikor már nem az övé? Vicces...

Kinga, én eleve azt csodálom, hogy ilyen nagy gyerekek, mint Kitti és Márk eltűrik a zsákot, Peti az első adandó alkalommal letépné, már törpének is utálta, nem is próbálkoztunk tovább.

Kármen, na nálunk is ez van, apa cipel, anya nem. Ill. mindenki cipel, csak anya nem, még az alig ötvenkilós nagyapám is viszi Peti 15 kg-s fenekét. :?
Én is azt hittem, hogy nem veszik fel Petit a bölcsibe, de tavaly az év első harmadában be tudtuk íratni úgy, hogy ugye szeptembertől oda jár.
Mondjuk nagyon érdekesnek találom, hogy egy jobb minőségű ülésnél nem figyelnek ilyen apróságokra, hogy lecsiszolják pl.

Szilcsi, hát nálunk a mi szobánk van annyira hideg, hogy lent nincs annyi por. Nekem inkább kemény lenne, nem tudom, Peti hogy bírja.

Cseppek, Zolkának mielőbbi pöttymentességet!

Anett, érdekes egy bölcsitek van, nálunk anno már aug. elejétől volt beszoktatás, kétheti intervallumokba osztottuk be magunkat, ill. a gyerekeket. Így mi szept. elején mentünk. Egy hetet én voltam szabin, egyet apa.

Norus, nálunk háromévesen szintén képes vizsgálat lesz, ezt már tavaly megmonta L.J.

Szilde, én már mondtam öcsémnek, hogy jó lenne, ha keresne valahol barbatrükkös mesét. :) Banánt Peti már négyhós kora óta kap bébiétel gyanánt, szerintem ha kiveszed a magos részt, eheti Kevin.
A zuhanyfüggönyt én mosni szoktam, vagy lecserélni. :D

Toncsi, mi régóta használunk ökopelust, talán ez az egyik legjobban bevált, na meg a lilacsomagos Tescos. Most is akciós, veszünk vagy 3-4 csomaggal.
Hédi tényleg nagyon huncut!
A bölcsibe beíratás a Siha közi bölcsiben van (ha jól emlékszem), oda kell bemenni és megmondani, hogy hova szeretnéd vinni. Aztán el kell menni természetesen a választott bölcsibe is. Mondjuk fordítva is lehet, legalább megmondják, hogy mikor lehet elmenni a fő-fő helyre.

Ági és
KépKép
exdeus

Toncsi!
Tőlünk most kérték a lakcímkártyát-érdekes amit Kinga ír-,de nem csak Málnáét,hanem az enyémet is,és szegedinek kell lenni,mert csak szegedit vesznek be,nekem ezt mondták,most a héten!
20140113113746

Ja és Máv ovi tényleg szuper jó,mi is oda fogunk menni,már most beszéltünk a vezetővel,Laci is oda járt anno! :D
20140113113746

Azt hogy nem kell lakcímkártya, úgy értettem hogy Szegeden bárhova be lehet íratni a gyereket bölcsibe, nem csak a körzetibe.
Persze hogy kérik, sok más hivatalos papírral együtt...

szszkinga

Exi, sejtettem én, hogy valami ilyesmi lehet a háttérben, ezer szerencse, hogy nem került be Peti a fertőzőre! :shock: Basszus nálam ezt nagyon komolyan vették, mikor már otthon voltam, kijött a tisztiorvosi szolgálat, mindent végigkérdeztek, napokra visszamenőleg, hogy ha több eset is lenne, be tudják azonosítani, honnan indult a fertőzés. Jaj szegény Peti, teljesen átérzem, milyen rossz lehet neki, nagyon gyors felépülést a prücsöknek!!! :(

Bölcsi: igen, kell szegedi lakcímkártya babának és anyának is! Csak akkor veszik be a kicsit!

Tescos pelus nekünk nem jött be, abból is kifolyt a pisi, mint minden másból a pampersön kívül. :?

Bea, te titokban mivel eteted Levit??? :D Atyaég, sokkal nagyobb, mint Lali, súlyra! :shock: Ő alig 9 kiló. :? Viszont 78 centi. Szépek a tesók, Levi még mindig tiszte Te!

Este doki, kíváncsi vagyok, mit mond a hormoneredményeimre. Jó lenne már ennek a végére járni. :roll:

Kép
szilcsi

Szilde!
Hát tápot mi is Ha tápot eszünk, meg próbáltam neki a Ha tejpépet, de azt nagyon utálta. :cry:
Igazándiból nem is tudom, hogy Szandi tejallergiás e vagy nem, mert a Vass Noémi igazándiból csak a széklet alapján mondta. Amig nincs kimutatva, addig én reménykedem, hogy nem az. :wink:
Vegyél a Humananak van tejmentes almapépje, próbáld meg azt. Brendonba van. :wink:
Meg én adok neki rendes tejpépet is, 2-3
naponta, eddig nincs tőle baja. :wink:

Márk beteg, rondán ugatósan köhög. Azt mondta a doki, hogy piros a torka, meg duzzadt a nyirokcsomója.
Egyenlőre nurofen, tantum verde, c vitamin. Ha nagyon muszáj, akkor antibigyó. :roll:

Toncsi!
Elküldöm a cimem, de nem tudom mikorra jön össze annyi, hogy aztért megkapjuk az ajándékot. :roll:

Kinga!
A Baross utca arra van az Újszegedi állomás felé? :?:

Exi!
Márk se szerette kicsinek a zsákot. Most ősz óta alszik benne, és semmi gond nincs belőle. :wink:
Szandi meg igy lesz szoktatva. Remélem. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Toncsi! Reggel irtam de elszállt, de megirták mások, szegedi lakcim kell a szegedi bölcsibe. Nekem ugy rémlik a Bölcsödék Ig. a Hajlat u-ban van, v arrafele. Az biztos hogy nem a Sihában, mert ott beszéltem nemrég, hogy felvenném szept-től Norbit ha addig az Igazgatóságon feliratom szegedi lakcimmel.

Exi! jaj szalmonella:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi, hozzánk anno sem jöttek ki, mikor Peti campylos lett. Csak telefonáltam, nagyon rendes nőcivel beszéltem. Hát most meg jöhetnének, mert ma még itthon vagyok, utána dolgozok, és csak anya meg öcsi lesznek itthon délelőtt.
Egyébként a dokink sem gondolta, hogy ez lesz, ahogy mi is, ő is azt gondolta, hogy simán hányós-fosós nyavalyánk van. Egyébként már tényleg nincs bajunk, de ugye kell két negatív minta, hogy mehessen majd bölcsibe.

Zitaaa, hát ahogy Petit ismerem, ő megőrülne, ha bezsákolnám. Mindegy, talp nélküli (ill. még talpas, de anyóssal levágatom, hogy kényelmesebb legyen) rugiban alszik, zoknival. Így ha lejön róla a takaró, akkor sem fázik meg.

Ági és
KépKép
exdeus

Tényleg, Hajlat utca! Baromságot írtam a jóelőbb, bocsi Toncsi. Hiába, hülyülök!

Ági és
KépKép
exdeus

Toncsi!Bea!
Kevin magában nem eszi meg a Sinlacot,csak vmi gyümivel felturbózva.Egyébként összezárja a száját.
Tejpépet amúgy a dokinéni írta fel,mivel már csak kevés tejem van,és mivel nem issza meg a HA-s tápszert sem.

Kinga!
Köszi.Aranyos vagy. :D
A többit beszéljük meg priviben. :wink:

Exi!
Mosógépben mosod,v. kézzel?
Már arra is gondoltam,hogy Calgonos vízben mosom ki.Végülis az is a vízkő ellen hat?? :roll: :oops: Vagy nem??

Ja,Hüpp hüpp hüpp Barbatrükk!!!Gyerekkorom kedvenc meséje.Ünnep volt,ha véletlen ilyen mesét adtak a tv-ben.

Hűha!Nem semmi,hogy szalmonella...:(Csak nem a bölcsiben kapta el?Több gyerkőc nem járt így??
Gyors gyógyulást Petinek!

Zita!
Köszi a tippet.Nincs horror ára?
Vass Noémit nem ismerem.Hol rendel?Nem volt semmijen vizsgálat?
Mostanában agyalok azon,hogy elvigyem Kevint gasztrora...akkor nem érdemes???

Hát igen,az anyukák mindig reménykednek.Én sem tekintem ezt vmi skatulyának,de azért próbálok vigyázni.Csak miattam kap HA-s tejpépet,mivel van allergiás a családban,őt még nem vizsgálták.

Múltkor vettem Kevinnek egy tökfőzelékes-husis bébiételt.Nem vettem észre,hogy tettek bele pici tejet... :twisted:
Mondjuk meg sem fordult ilyen a fejemben..Ne tudd meg utána milyen piros volt a popsija 2-3 napig...:(

Zituska!
Noémi hogy van?

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Bea!Toncsi!
Szépek a gyerkőcök!:)

Szilcsi!
Hogy vagy?Mik a tüneteid?Remélem minden rendbejön hamarosan!!
Kicsi Lalóci szenvedhet nagyon...majd csak kibújnak már a fogacskák!
Mit adsz neki fogzásra?
Beszéltetek az ingatlanossal?

Zita!
Márknak is jobbulást!!!Hátha nem kell antibigyó..
Milyen az ovi?Szeretitek?
Nemsokára itt a farsang és keríteni kéne vmi jó kis jelmezt...
Márk mi szeretne lenni?Hanna nyuszi akar lenni,de ez még változhat.. :oops:

E.

szilde
Szeged

Edit, délután megyünk az ingatlanoshoz, doki előtt!
Tüneteim ugyanazok a Cerazette ellenére, mint eddig sajnos, hosszú ciklus, hosszú vérzés, előtte összevissza közti vérzések. Remélem, csinál hétvégén egy uh-t, kicsit félek, nehogy olyasmi legyen bent, aminek nem kéne (mióma vagy mittomén.) :roll: :shock: :?
Fogzásra Dentinox, éjszakára kap egy adag Nurofent, ha nagyon nyűgös, de most majd akarok neki venni gyógyszertári keverésű fájdalomcsillapítót, Anaesthetica a neve, csak múltkor receptre kaptunk, nem tudom, recept nélkül adnak-e.

Tescoban már voltak jelmezek a múlt hétvégén, árakat nem néztem.

Karmen, jól megjártad az üléssel! :roll: :D

Norus, azt hiszem, te kérdezted, mit adok a zsák alá, Lalin csak hosszú ujjú body van meg zokni, és ujjatlan vastag hálózsák. Takaró nincs rajta. Amúgy ő már profi, simán feláll a zsákban is, mászik benne, mindent.

Kép
szilcsi

Ja még ezt akartam.
Edit, Zita!

Én rákérdeztem a védőnőnél, kell-e Lalinak tápszert adnom, mert már csak reggel és este szopizik. Azt mondta, nem kell, mert kap naponta 1x tejpépet, és már tejtermékeket is (bár az sztem kevés), kevés reszelt sajt ebédre a főzihez, néha túrót picit, uzsira esetleg natúr joghurt, de az nem minden nap. Szóval Nóra írta múltkor, hogy napi fél l tejtermék kell, nekünk ez nincs meg, de tápszert nem írtak fel. :shock:
Pedig direkt azért kérdeztem rá, mert tudom, itt majdnem mindenki ad tápszert kiegészítésként.

Kép
szilcsi

Zita!
Igen, arrafelé van az ovi a töltés oldalában.

szszkinga

sziasztok

Bea
nagyon helyesek a gyerekek! Levi jó nagy :D és jó étvágya van. Mini ennek a felét, ha megeszi.és darabos kaját adsz?(pl olyan bébiétel, ami kicsit darabos? vagy nem turmixolsz, hanem villával nyomkodod?) azt mikor kell?

szilcsi
este szorítok, hogy ne legyen nagy baj!
ökopelust a pelusdiszkontban vettünk. azt mondta a nőci, hogy újrahasznosítottból van(ezt a színe is mutatja) és nincs benne nem lebomló műanyag, meg ultramag meg ilyen flancosdolgok. és állítólag pár év alatt ez teljesen lebomlik.
szopival alszik vissza a Mini. de míg bírjuk, addig így is lesz.
sajnálom Lalit a fogával. azt tudod, hogyha nincs recept drágább?

exi
remélem már teljesen jól van Peti

köszi mindenkinek a bölcsis válaszokat! most akkor már csak át kell jelentkeznie a Mininek. meg valaki megírhatná melyik bölibe rakjam!!! :lol: 8)

szilde
én is mindig sasolom a bébiételösszetevőket.(tudod én is ekcémás)

na, lécelek
toncsi

toncsi80

Helló!
Bevitte apa Márkot a fül-orr gégére, mert gyanús volt, hogy ez több mint piros torok. Nagyon ugatósan köhögött.
:cry: Gégegyulladás. :roll:

Szilcsi!
Végül melyik ingatlan tetszett? A Gyöngytyúk? :?:

Szilde!
És akkor milyen folyadékot iszik Kevin? Vizet?
Vass Noémi fiatal aranyos dokinő, az újszegedi kórházba van, a gasztro ambulancián. Meg a Miniklinikbe is rendel.
Szandi már kapott egy-egy falat pudingot(kinézi Márk szájából), de attól se volt baja.
Konkrét vizsgálat nem volt, a tünetek alapján mondta a refluxot meg a tejallergiát is.Pontosabban volt egy hasi uh, de mivel nem evett nagyon Szandi előtte, igy nem mutatott ki érdemben semmit.
A farsangi jelmezen pont ma gondolkodtam, Márkot még nem kérdeztem. :wink:
A nyuszi az jó. Ha csinálsz neki egy álarcot, adsz rá fehér pulcsit, harisnyát, egy farkat, és kész. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Szilcsi!
Az előbb elmaradt, hogy fogzásra jó homeosba a Chamomilla, meg van egy kúp az is homeos, a Viburcol.Az nyugtalanságra, fájdalomra, ilyenekre van. :wink:

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita, jó hogy mondod, a múltkor kérdeztem a gyógyszertárban, mit lehetne adni fogzásra a Dentinoxon és az Anaestheticán kívül, azt mondták, nincs más semmi. :twisted: Akkor majd veszek valamelyiket, hátha, mert az az igazság, az Anaesthetica darabos, és öklődik tőle, pedig csak be kell vele ecsetelni. :roll: Köszi a tippeket!
Igen, a Gyöngytyúk utcai tetszik, meg néztünk használtan is lakásokat, mág nem tudjuk melyik lesz belőle, ha egyáltalán... :D

Gégegyulladást sajnálom. :( Gyógyuljatok gyorsan!

Toncsi, tudom, hogy drágább, de nem érdekel, ha nem fáj neki tőle, megéri így is. Lali még mindig főleg pépeset eszik, főétkezések között elrágcsálgat mindent, de ha nagyon éhes, meg gondolom fáj az ínye, akkor öklődik a darabostól és nem hajlandó enni. Így én még mindig turmixolok neki mindent. :shock:
Én azért hagytam abba az éjszakai szopit, mert nem bírtam, rosszul voltam szó szerint a fáradságtól. :(

Exi, fura, nekem is campilom volt, hogyhogy nem volt nálatok komoly vizsgálat. :shock: Lehet, csak a kórházban kezelteket nézik ilyen komolyan? :shock:

Kép
szilcsi

Szilcsi, fogzásra még a Dologel is nagyon jó. Nem minden patikában van, 1200 Ft körül, folyamatosan kenheted, gyógynövényes.

Mi ezt használjuk most is. Anno a lányomnál csak ez használt, a Dentinox semmit. Gyerekfüggő.

Karmen, ezek alapján Bem utca kilőve. Pedig az tényleg itt van a szomszédban. :(
Tudja valaki, hogy a MÁV ovi most mennyibe kerül havi szinten?
sarian

Sarian.
Azt hiszem 14000 ft plusz a kaja. Olyan 20 körül.
A honlapjukon rajta van. Ez alapitványi támogatás.
Én amit rosszat hallottam, az az, hogy kicsi az udvar, csak a kiscsoportosok levegőznek ott, a nagyobbakat a Mátyás térre viszik. Állitólag. :!:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita, köszi. Azt hittem az ár azóta változott, talán két éve nézegettem a honlapjukat, akkor is ennyit írtak.
A Mátyás téren még nem találkoztunk ovis csoporttal, pedig elég sokat jártunk arra. A Honvéd téren szoktunk látni ovisokat, de nem tudom, ők hova járhatnak.

KépKép KépKép
sarian

Zita! nem!! a Mátyás térre a Földmives ovi viszi a gyerekeket, nem a MÁV! De megkérdezem barátnömet most oda járnak, de én amikor bent voltam akkor nem igy volt. Én ezért nem adom be a Földmivesbe. Sokan az ebet hordják még mindig a térre :x

Sarian! Én 2 éve érdeklődtem, akkor még csak 10e volt a MÁV. De bizony, én ott laktam a tér mellett, söt oda járt ORsi bölcsibe, oda viszik a kiscsoporton kivül a Földmives gyerekeket.

CAmpilo nekem is volt már :(

Szilcsi! Fogzásra én is a Chamomillát adom. Ciklusom nekem azóta rendben, igaz én nem szedek semmit, de csak rendbejött. De én is ettöl féltem, ezért mentem UH-ra, de nem volt mióma, igy nekem is azt mondták hormon lehet. Neked milyen lett a hormoneredményed? (nekem nem nézték, fel sem merült elküldjön, naná tb alapon voltam :o )

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi!
Drukk délutánra!

Zita!
Forralt vizet néha kap,leginkább megszoptatom.
Egyszer próbáltam neki adni gyerekteát,ízlett neki.Csak vhogy nem vitt rá a lélek,hogy rendszeresen adjam,mert van az összetevői közt pár furcsa anyag.
Meghát utána kifolyt a pisi is a pelusból... :shock:

Ma megkóstoltattam vele a banánt.Nagyon ízlett neki!!!
Eddig nincsen tőle semmi baja. :wink:
Tejpépbe keverve már nem annyira csúszott,de elfogyott.

E.

szilde
Szeged

SZIASZTOK!!

éLETJEL................

Többre nincs erőm egyenlőre, olvasni szoktam.

MINDEN BETEG BABÁNAK ÉS CSALÁDJÁNAK MIELŐBBI TELJES GYÓGYULÁST KÍVÁNUNK!!!

Dénesnek boldog születésnapot!!!!!!

Nálunk mától újra szopi van (20 nap maradt ki) , de nagyon nehéz. 20-25 percet ordít Konsti, aztán rájön, h nincs más csak cici, akkor eszik valamennyit , majd bealszik. Meg fogom mérni, h kb. mennyit szopik, fejni az elmúlt napokban egész nap 200ml-t tudtam, ami édeskevés. 7-800ml Konsti napi adagja. Eszem a More Milket, igyekszem többet inni, hátha visszajön a tejcsi. Anyatejünk vasárnapig elég, utánna még rejtély mi lesz......

Ábel jól van, van hiszti, de ha beígérek egy körömvágást, abbahagyja :D Nálunk a körömvágás a mumus, pici kora óta utálja, noha sosem érte baleset.
Köszönöm ENIKŐ-ÁGI AZ odus infókat, felvettem velük a kapcsolatot, kitöltöttük a kérdőívet, febr. 10-én megyünk beszélgetésre.

Én is jobban vagyok, haskötővel bátrabban mozgok. A sebem gyógyul.

Bocsi mindenkitől, ennyire futotta!

egy kép, h el ne felejtsetek minket :)

JÓ EGÉSZSÉGET MINDENKINEK!

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu, az Utrica Urens-t próbáltad már?

KépKép KépKép
sarian

Zsuzsi: Orulok, hogy jobban vagy, a tejci meg szepen lassan csak vissza fog jonni! A Konsti egy ,,tomor " gyonyor, olyan kis harapnivalo! :lol:

Toncsi: :lol: Mekkorat nott a csajszi, azt hiszem huncutsagban vetekedet a fiammal, az hiszem osszel ha hazamegyunk es osszeengedjuk a haramiakat lessz majd nemulass! Mar alig vaaaarom! :wink: :lol:

Szilde: :wink: En is szinte az elso gyumik kozott adtam a banant, azota is a kedvence, nagyon jot tesz a piciknek, mi is buzgon ettuk tejpeppel, es en ugy tudom, hogy egyaltalan nem (pontosabban kevesbe) allergen :roll: . Jo kis sulya van a ,,pici fiadnak" :lol: a Teo 9 kg 800 g-ra fogyott vissza a betegeskedeskor, igaz ma mar 10 kg 400. :wink:
A zuhanyfuggonyt en hipo-ba aztatom be, majd egyszeruen sikalas nelkul letusolom az leviszi a vizkovet es a peneszt....

Exi: Hatalmas gyogypuszak Petinek! :wink:

Szilcsi: :oops: remelem jok lesznek az eredmenyek! Mi is ezerrel fogzunk....

Zita: Marknak jobbulast virtualis puszokakak! :wink:

Anett: Malna fotok....???? :lol:

Karmen: most akkor jo az ules....erdekes, hogy mindegyik egy kicsit furcsa volt...!!!Nem valaszthattal volna esetleg valami masik markat? :roll:

:roll: Mi javulunk, ma voltunk ellenorzesen, nem kellett az antibaci, csak fulcsepp, meg aerosol...meg mindig piros a torka es a fule...de kezd visszaterni az etvagya...es a pofija is vidmabb, epp itt az ideje, szombat ota kinlodik szegeny! :twisted:
Nekem honvagyam van, de ez nem ujsag! :wink:

Pusszancs :wink:

Kriszta es Teo baba

Kép

sziasztok
matteo0808

Kriszta!
Akartam már kérdezni, hogy miért nem jössz haza a Teoval, Apa nélkül? Látogatóba. :wink:
Vonattal vagy repülővel.
Vannak fapados repcsik.
Nyáron is apa miatt mentetek haza hamarabb, nem? :cry:
Nekünk él Londonban ismerősünk, csomoszor jött haza a 2 gyerekkel, aztán apa ha tudott jött, ha nem ott maradt! :shock:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Üdv.

Szilde, mosógépben, belevágom a színes ruhákhoz.

Szilcsi, szerintem az a fájdalomcsillapító receptköteles. Drogériás tápszer esetleg? Peti azt kapja egyéves kora óta, hol ilyet, hol olyat. Most DM-es van itthon.
Nekünk semmi nem volt, egy telefon és kész. Most is lerendezem ennyivel, hétfőn nyolc után kell bediktálnom ezt-azt. Gyanús, valószínűleg a kórháziakat tényleg szigorúbban veszik...

Zitaa, Márknak javulást!

Zsuzsu, várom a beszámolót a februárról!

Na megyek, pancsihelyzet van.

Ági és
KépKép
exdeus

Tápszer, tejpép most akcios a Tescoban. Elég jól.

Aztán. A Napfény parkban a Kenguru Kid-ben aki a játszóházba most a pénztárnál feliratkozik (talán márc. nyit) azt egyrészt értesitik, de most kap ajándékba gyerekenként 1db 60 perces jegyet a játszóba

Matteo! Ez az ülés nagyon jol szerepelt a törésteszteken amugy, és most nagyon kedvezö volt az ára. Hasonló áron nem találtam megbizhatónak amiket árultak. Dupla ennyit meg nem tudtam volna kiadni rá, és nem is hiszem annyivel jobbak lennének azok

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi!
Babatejet nem isztok?Mi 1 évesen kezdtük,Málna szereti,1,másfél decit iszik vacsihoz ,amúgy mi sem ettünk tápszert,Málna is ennyi idősen reggel-este szopizott,ő is 1 natúr aktivia sajt, meg a babatej,ennyi a tejtermék,de szerintem elég is!Én is hallottam a fél literről,de ez hülyeség,igyon annyit aki kitalálta ezt!

Exi!
Jesszus,Petinek mielőbbi gyógyulást!

Zita!
Márknak szintúgy!

Bea!
Nagyon szép Gréti és Levi egy kis cukor falat!

Toncsi!
Hédi még mindig édi,milyen színű a szeme?Az utolsó képet néztem és úgy látom mintha kék lenne!

Kriszta!
Mostanában nem fotózok,csak a vizsgákra koncentrálok,karácsonykor csináltam utoljára,de majd mindjárt nézek Neked egyet! :D
20140113113746

Kép
Kép
20140113113746

Anett, mi az a babatej? És hol és mennyiért lehet kapni?
Málni cépséges, megint vágtatok a hajából? Azok a nagy kéék szemek...!!! 8) Lalicsábító! :wink: :lol:

Kép
szilcsi

Szilcsi!
A babatej szinte ugyanaz mint a tápszer, csak 9 hótól, 1 évtől adják. Általában a 3-as tápszerek, már babatejek, De azt hiszem a Milupának van olyan aminek kimondottan babatej a neve. :wink:
A doki szerintem azért nem mondta neked a tápszert mert 1 éves korig irják fel receptre, utána már teljes áras. kivéve ha specko tápszer kell, allergia miatt pl. :roll:

Mi volt a dokinál? Épitésznél? :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Most csak annyi, hogy aki nem tud róla, febr. 26.-a Torkos csütörtök.
http://www.menjunkenni.hu/hu/csatlakozo ... ek-listaja Egyelőre ezek az éttermek vannak, mi a Borostyán Birtokra megyünk majd.

Ági és
KépKép
exdeus

Szilcsi!
Mi a Nestlé gyermekitalt isszuk,a Hippnek van folyékony babateje is,ez a neve,a Milupának is gyermekital a neve,mi már mind próbáltuk,de a Nestlés ízlik neki a legjobban.Gondolom persze hasonló a táphoz,de nem tudom,nem volt hozzá "szerencsénk".Totál nem lehet mondjuk tápszer,mert akkor tápszernek hívnák.Csomót írnak róla újságokban,hogy 3 éves korig ezt javasolják,mert minden benne van,ami a rendes tejben fontos és nincs benne,ami abban káros(túl zsíros stb...) szóval nekünk nagyon bejött.A Nestlé bifiduszos,esszenciális zsírsavak vannak benne,vitaminok,ásványi anyagok (gondolom ez a tápban is benne van)1 éves kortól 3 éves korig írja a doboza,a dm,tesco,cora szerintem bárhol kapható,én dm-be veszem,2ezer köröl van az ára!

Dokinál mi volt??Nem vágtunk a hajából,csak göndörödik és azért látszik rövidebbek talán!
20140113113746

Mi is babatejet iszunk, Milupát v. Jó éjt Mildibét.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Anett, Zita, köszi az infókat, akkor majd kipróbáljuk mi is a babatejet,hátha ízlik Lalinak. Az az igazság, lassanként el akarom választani, mert valószínűleg a szoptatás okozza ezt a problémát nálam, bár nem biztos, csak feltevés, a hormonszintjeim nincsenek rendben teljesen. De amíg szoptatok, nem kaphatok rá gyógyszert, ez meg így elég kaka helyzet. :? :roll:
A reggeli vagy az esti szopit kell elhagyni először? Mert valamelyiket kiváltanám akkor babatejjel. Aztán majd elhagynánk a másikat is, bár tavaszig még szeretném szoptatni Lalit.

Ingatlanosnál voltunk majdnem másfél órát, hát adott agyalnivalót, az biztos. Amit kinéztem, a Gyöngytyúkban, az tuti nem nyerő, mert nekünk legalább félév kell,mire eladjuk a lakásunkat, megkapjuk a hitelt és a szocpolt, addigra meg az tuti elkel. Szóval amíg a miénk nincs eladva, a koma szerint nincs értelme lakást keresni, ajánlat az úgyis mindig van csomó, csak hát akkor legalább félévet ki kell húznunk valahol albérletben, ahhoz meg nagyon nem fűlik a fogunk. Majd jövő hétvégén jönnek szüleim, velük is meg akarjuk ezt beszélni, csak tapasztaltabbak, okosabbak, hátuk mögött egy költözéssel-építkezéssel.

Most egyébként elkezdtük nézni a használtakat is, talán egy használt jobban megéri, már kinéztünk 2-3-at, ami tetszik, majd jövő héten megnézzük azokat is.

Zsuzsu, anyatejet sajna nem tudok, déliapróban nincsen hirdetésük? Védőnő, gyerekorvos nem tudnak segíteni? A Klinika esetleg? Jó, hogy újra szopizhat Konsti, nehéz lesz visszahozni a tejcsit, de nem lehetetlen!!! Kitartást hozzá! Van kimaradt Urtica Urensem, szívesen neked adom!

Kép
szilcsi

Zsuzsu!
Anyatejet én se tudok, de a szoptatos teák amiket már ajánlottam, még megvannak. :wink:

Szilcsi!
Hát igen, általában az új annyival drágább a használttól, mint a szocpol ára. szóval kb. ugyanott vagy. :roll:
egy Márton Péter nevű hapsi szokott sokat hirdetni a Déli Apróban.

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zsuzsu!
Anno Kittinek a dokinénink védőnőjének a védőnő barátnője tudott anyukát/tejcsit szerezni.
Szerintem először a dokitokkal és a védőnővel beszélj!! Ők legalább ismerik is a tej eredetét..

Gréti,Levi,Ábel és Málna ÍRTÓÓ cuki!!
Még rakjatok képeket!!!

Kis betegeknek jobbulást!!

szszkinga

Ilcsi!
Ha nektek is olyan mákotok van mint Enikőnek, akkor lehet hogy pikk-pakk eladjátok a lakásotokat.
Kisebb lakást 100 x gyorsabban el lehet adni mint egy nagyot.
Sajna tapasztalatból tudom :(

szszkinga

Sziasztok! :)

Sajnos Noémi visszalázasodott csütörtök éjjelre - 39,6 volt a láza, és lehúzhatatlan, nem győztünk priznicelni.. :( :( :(
Szegénykém be is rekedt, meg hörög a huruttól a torkán, de egyszerűen nincs köhögési ingere tőle :shock:
Tegnap elkezdtem Neki adni az antibigyót, így már sokkal jobban van, tegnap óta láztalan, csak a hurut miatt ébredt fel éjjel, de vissza tudtam altatni, és reggel 8-ig aludtunk.
Boti még állja a sarat, bár kicsit kezd folyni az orra, de azért bízom, hogy nem kapja el nagyon. :roll:

Szilde :)
Én is elég régóta adom Noéminek a banánt, szerencsére nincs baja tőle!
Botondnál óvatosabb voltam, és elég későn adtam Neki, hát azóta sem ugrál érte. :roll:

Zsuzsu :)
Anyatejet én sem tudok, de szoptatós teám van nekem is, szívesen odaadom...
Kitartás, nem könnyű,de biztos vissza tudod majd hozni a tejcsit!

Exi :)
Hol kaphatta el Peti a szalmonellát? Bölcsiben gondolom nem, mert akkor lett volna több beteg gyerek is..

Babatej: Én úgy tudom, a 3-as tápszerek már babatejek...de javítsatok ki, ha rosszul tudom. :oops: :oops: :oops:
Botinak Babylove 3-at adtam, most Noéminek vettem egy 2-es tápszert talonba, ha véletlen kevés lenne a tejcsi. Néha már megkínáltam szopi után, amikor úgy éreztem, hogy kevés a tejcsi, néha elfogadja, és iszik belőle vmennyit, de néha egyáltalán nem kéri.

Többi kisbetegnek is gyors jobbulást!!

Most mennem kell, ébresztő van....

Kép
Kép
zituska28

Zituska, lövésem sincs, de van egy ismerősöm, neki a kisfia épp a fertőzőn van bent (közel annyi idős, mint Peti) szalmonellagyanúval. Ami azt illeti, itthon nem is nagyon vacsizunk semmi különöset, hogy itt kaphatta volna el. De végülis mindegy, hiába akarnám, úgy sem tudnám kideríteni, hogy ki vagy mi volt a bűnbak. :roll: Merthogy annyi mindentől lehet... Én annak örülök, hogy megúsztuk a kórházat, mert azért annyit nem hányt, hogy a kiszáradás fenyegesse, meg itattuk is ezerrel (na meg kérte is a vizet), és aztán már egy ideig benne is maradt a szilárd kaja is.
Mostmár tényleg minden OK, a lágy kakiját leszámítva. De eszik rendesen, iszik eleget, mostmár csak az egy hét múlva negatív kakit kell kiprodukálja. :lol:

Ági és
KépKép
exdeus

Zita: :cry: Valoszinuleg, ha a Teo nagyobb lesz, es anyagi helyzetunk is megengedi, gyakrabban megyunk majd haza, most meg eleg sportos lenne csomagokkal meg a szazlabu kisfiammal nekiindulni , meg repulovel is nehezkes, mert Romaban at kell szallni, es varni is kell....haaaat igy van ez. :cry:

Zituska: :cry: Gyogypuszak Noncsinak is (a Teokatol is), javuljatok....mi is gyogyulgatunk, remelem nekunk is ez lesz az utolso betegseg novemer ota, minden heten lazas...lehet a bolcsi teszi?! :roll:

Anett: :lol: :lol: :lol: Szeeepseges a csajszi, azok a Teovadito szemek....!!!!!

Exi: orulok hogy jobban vagytok. :lol:

Szilcsi: Milyenek lettek az eredmenyeid...???? :roll:

Gyerektej: :oops: ....nos mi a rendes normalis zsiros (otthon a 3,5-os) tejet isszuk, miota betoltotte az 1 evet (hal istennek nincs baja tole), a dokineni javaslatara, idonkent en is megkinalom az itteni gyerektejjel (vanilias, mezes, kakaos izesitesben, simat nem mert azt a sima tejbol issza).

Gyerekek! :roll: Valaki ad a csemetejenek Vitacolant? En meg amikor otthon voltunk vettem a Teonak, es mostanaban (en hulye, hamarabb is kezdhettem volna) adom is neki...en is szedtem amikor kicsi voltam.

:wink: Teo javulgat, mindezt a kevesebb takonyon kivul abbol is eszre lehet venni, hogy egre tobbet rosszalkodik...tegnap az etkezoasztalrol szedtem le....amire kb 1 perc alatt csimpaszkodott fel....ooooorulet! :lol:

Pusza

Kriszta es Teo :wink:

KépKép

sziasztok
matteo0808

Sziasztok :)
Babakocsit szeretnék venni, tudtok olyan boltot ahol jó minőségű és nem aranyáron lehet venni? Brendonon kívül mert velük jól megjártuk...
Köszike
zita79

Zsuzsu! Anyatejet én sem tudok, Norbinak is most fog elfogyni, én is gondolkozom hogy vegyek-e még neki. Napi 2dl ivott nyár óta, hogy tesom akkor szült.

Matteo! na itteni álláspont szerint 1 évesnek még a 2,8% tej is sok lenne. Én másfél év után adtam neki, akkor is higitva. De nem sürün iszik tejet, hanem anyatej,babatej szokott lenni. Tehéntejet amiatt sem ajánlják hogy a picik veséjét az ásványi anyagok nagyon megterhelik, nekik még ez sok. Igy min 2 éves korig nem javasolják, persze mi is iszunk, de nem sürün

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Amikor bekerültem a Klinikára és kiderült, h nem szoptathatok, beszéltünk a gyermeorvosunkkal és a Vele dolgozó védőnő, azonnal segített, így kaptunk anyatejet. Viszont közben lett egy kisbaba, akinek nagyobb szüksége van az anyatejre, mint nekünk, így Ő kap, mi pedig már nem.ért irtam, hátha Ti tudtok segíteni.

Napi 2 l szoptatósteát (fitolac) iszom+1-2 l vizet, szedem a More Milket. URTICÁM is van, de nem tudom, mehet-e együtt a more milkkel.

Ma már 70g-t szopott Konsti egy evésre, így reménykedem. Tudjátok korábban is éppen csak "hozta a kötelezőt" a heti 100g hízást így talán érthető az aggodalmam.

Zituska!
Bocs, h belevau, de a priznicnél talán hatékonyabb a hűtőfürdő ....bár nekem még egyik fiamnak sem volt magas láza.

Kriszta!
Te sem panaszkodhatsz, Teóka is csodaszép!!!!! :D Mielőbbi gyógyulást!!
Küldök egy nagy ölelést a honvágyra.... :lol:

Anett!
Csodacsini nőci lett a lányodból, gratulálok!!!!! :D

Zita79!
http://babaholmiolcson.hu/
Itt esetleg.... na meg ha tudod várd ki a cora baba-mama hetét febr. elején, hátha.....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?