Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen tudtam nem lessz könyü,de már nem csinálnám másképen.
Abban bizom majd az ovi segit ha látja a többi gyereket enni :?
A dackorszak meg nálunk már beköszöntött. Söt ha apa valamit csinál akkor vele akar enni,fürödnistb. mire jó abahagyom gyere na ,de akkor már nem jó apa akkor anya kell....és így tovább.
Már meg akarja szabni ki öltöztese vegye ki a hintából stb. persze ez nem mindig kivánságmüsor és akkor jön az orditás síkitás.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Na csináltam Vencesnek is vonalzót, azt hiszem...

Kép

Kép
hettuli
 
 


Hááát, lehet mégsem???

Kép

Kép
hettuli
 
 

 
 

Oh, mintha most működne! Akkor király!!!

Kép

Kép
hettuli
 
 


Nem is beszélve arrol milyen türelmetlen ha valami elsöre nem sikerül...
Remélem elnövik.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Szupi lett a vonalzó :lol: :lol:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Na megyek jelenésem van :D

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Ennek örömére leírom, hogy milyen villám kaját lehet csinálni a fagyasztott hekkfiléből:

1: kb 1,5 dl-nyi rizst petrezselyemmel főzök a szokásos módon és beleteszek (akár fagyottan) egy szelet halfilét. (kölök meg sem kóstolta, de én megebédeltem :lol: )

2: a kiengedett filéket sóval borssal, fokhagymával (én már beszereztem szárítottat is), citromlével bepácolom, majd teflonban vajon kisütöm, amíg a páclé el nem sül. Hasábbal ettük mi, de krumplipürével és kapros ubisalival is nagyon fini, de az már időigényesebb

3: a fagyott filéket beszórom olyan fűszerekkel amik a kezem ügyébe kerülnek (borsikafű, zsálya, bazsalikom, tárkony, fokhagyma, só, bors...) beleszórom egy sütőbe némi fagyott zöldséggel (ki milyet szeret, legutoljára én mediterránt használtam, de a francia saláta keverék is jó) sózom, fűszerezem a zöldséget is, meglocsolom olíva olajjal, bevágom a sütőbe és ha már nagyon éhes vagyok kiveszem :D :D :D (Jó, ha a hal már nem fagyos :wink: )

Kép

Kép
hettuli
 
 


Asszem nekem is le kéne fektetni ezt a pernahajdert, most reklamálta a kakaót. Őt ez hajtja, semmi mást nem követel, csak a kakaót. Tejre rá sem néz. Tiszta anyja, kb középsuli végéig minden reggel én is kakaót ittam. :oops:
hettuli
 
 


Lányok, nem akarlak elkeseríteni Benneteket, de az én 4 éves Lilim még mindig alig eszik. Ő kicsinek evett egész jól, imádta a pépeket, amiket készítettem neki, aztán a "rendes" kaják óta visszavett. Válogat, turkál, vagy csak a husit vagy csak a köretet hajlandó megenni, bizonyos dolgokat meg sem kóstol. Zöldségeket alig eszik meg, gyümölcsök közül csak almát és banánt. De a kakaó nála is megy ezerrel, azzal kel és fekszik. Gyakran csak fényevőnk hívjuk. Ráadásul ugye Apa szakács, neki ez külön rossz, na meg hát kényes is erre a témára, szeretne vele sokmindent megszerettetni, de meg se kóstol dolgokat. És nem akarjuk, hogy elérje, külön főzzünk neki vagy mi is csak olyanokat együnk, amiket ő szeret. Mert érdekes módon utóbbiakból tud enni rendesen, de az nem túl sokféle.

Hettuli, jók a halas kaják nagyon! Meg is éheztem, megyek is a hűtőbe körülnézni. :oops: Pedig jót vacsiztam, Anyuéknál voltunk és madártejet is csinált, fini volt nagyon.

Ja, Gégéé, én is akartam mondani, hogy attól hogy mi itt páran sajna tejválságon esünk át, Neked még nincs ilyen problémád tutira, nehogy rosszul süljön ám el a mérlegelés... :wink:

Nálunk javulás van talán, de átlag 90-eket eszik Nati egy kajára, ennél nagyon nem tudok többet kicsikarni, max. 3-3 ml-t tudok kifejni szopik után. Bár most este 120-at evett, igaz, 4 óra telt el. De legalább újra jókedvű. Ja, egyébként ez az egész tök nagy kiszúrás, Lilinél csak 1 év múlva jött meg és ő akkor már nem is érezte meg. Hogy most miért ilyen korán???

Várom Apát haza fallabdából, kíváncsi vagyok, hogy vált be a karácsonyra (tőlem) kapott ütője. :wink:

Jó éjt!

Kép
Kép
katinka31
 
 


Köszönöm lányok a segítséget!
Sajna este már nem volt hajlandó cicizni, ordított rajta, így tápszert kapott én meg fejtem...30-at. Abban bízom, hogy éjjel talán elfogadja a cicit. Szörnyű tápszert keverni éjjel síró gyerekkel a karodban. Nekem Levinél is megjött 4 hónappal szülés után, de ő utána is elfogadta, nem volt gond.
Jajj, akkor most én is leírom Levi mai termelését:
reggel 2 dl kakaó
10-kor császárszalonna, sajt, paradicsom, kenyér
délben 1 kocka meggyes pite
2-kor nagy tányér bableves
délután nasi ma kinder pingu+ barackos rudi
vacsora:3 füstli, pici kenyér, kakaó
Levi evésére nem panaszkodhatok. Szeret enni, levesek, húsok jöhetnek a főzelékeket nem igazán csípi, csak a spenótot, de 1 tojás kevés hozzá. Joghurtok, gyümölcsök, bejövősek, ubi, cékla is, tényleg nem panaszkodhatok.
Vendég
 


zombik hol vagytok :lol: :lol: :lol:

ma megint kemény menet volt...este már a védőnőt is áthívtuk..majd mesélek holnap...

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


gégéé
Szegényem,te mártényleg tiszta zombi vagy4 Hajnali háromkor netezni... Be még nem zöldültél? :)

Mancsa
Próbáld meg azt,amit én! Tápikor ne fejj le, hanem tartogasd a következő szopira a cicit. Ha két nap alatt nem változott a helyzet, hogy több tejcid legyen, akkor inkább tartogasd egy teljes szopira. Egy szopi, egy tápi.. próbáld meg. Eleinte és is szopiztattam mindig, de utána kellett adni tápot és azt, úgy nem szerette. Inkább szoptass napjában csak háromszor, de akkor lakjon is jól a ciciről.
Sok sikert!!!

Kép
zsula
 
 


na....a szitu az, hogy emma tegnap megállás nélkül ordított....még nálam is...és non-stop cicit akart, de egyfolytában bukott...orrán száján jött a tej, és úgy sírt, hogy nem is jött ki hang a torkán...rá kellett fújni, hogy vegyen már levegőt...

a védőnő szerint nagyon megviseli a front....(talán fáj a feje?!) amire non-stop anyucicijét akarja, amit meg is kapott...mondjuk igaz, hogy 2 és fél, 3 óránként, de nagyon sokáig evett, és utánna is rengeteget bukott...szóval még túl is ette magát...

okés..evett 20kor, utánna 23kor aludt el ismételten úgy, hogy befúrta magát a hónaljamba-mellembe...így én persze semmit...3kor kelt enni kért...kapott, de csak 12 percig...aztán megint jött a sírás, bukás...mígnem megint csak velem volt hajlandó aludni....aztán most evett, egy fél órája...ásítozott...beraktam a kiságyba...megint ugyanaz: nem érdekli semmi, se a simogatás, semmi, csak ordít...most itt van a kezemben...hónaljamba fúrja magát...de azért szeretnék mondjuk átöltözni, fogat mosni ne adj isten enni...ötlet???????????????

mi a baja????????????
mit csináljak??????????

nem lázas...a védőnő szerint nem beteg........

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Tudott segíteni a védönö?

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Gégéé
mozgasd át egy kicsit! Fektesd hanyatt, tornáztasd meg! Voltatok mostanában friss levegőn? Szellőzetess ki egy kicsit!!
Pusssz

Kép
zsula
 
 


Nekem is sokat orditott ugy,hogy nem vett levegöt de szerencsére kezdjük elnöni.
Nekem nem lóg álandóan cicin söt az a bajom ritkán akar.
Pedik akkor Emma nem lóg fél óránként cicin.
Ilyen huzamos ideig megviselheti öket a front?!
Mondjuk mi is nagyon szenvedünk 2 napja a nappali alvásal cumival a szájában csukott szemel vergödik a kezemben.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


hát a védőnő anyiban tudott segíteni, hogy most már nem sirdogálok, hogy valami halálos kór támadta meg a gyerekem...

igen....mi is erre tippelünk a férjemmel, hogy már 5 napja nem voltam vele kinnt, mert itt ebben a @&Ł$ faluban nincs járda...az úttest meg koripálya...de szerintem ma kiviszem...
:(
jaj nagyon sajnálom ám közben őt is, mert nagyon könnyezik a szeme, amikor sír...

:(

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


gégéé
Ha nem tudod kivinni, az is jó, ha felöltözteted és szellőztetsz. Szar időben én is ezt csinálom. Le is fárad a friss levegőtől, de a pára meg szél meg eső nem éri. Próba ki!!!!

Kép
zsula
 
 


ez az nekem is ezt csinálja...nyitva a szeme...teljesen karikás, full fáradtan szuszog, de amikor lecsukódik neki, akkor hirtelen megint kinyítja, mintha lemaradna valamiről...aztán elkezd sírni, és kezdődik előről:(

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


okés...ki fogom...bár magam is mennék már egy kört amúgy...tök gáz...és az ördögi kör ugye...én is fáradt vagyok, egyre türelmetlenebb...ezt ő érzi :(
szegény csemete kukoricánk:(

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Ja mégvalami.. Krisztiánnak is volt ilyen.. mindig kipattant a szeme. Kitoltam vele. Tedd a szemecskéje elé a kezed úgy tíz percre.. nálam bevált és aludt a gyerkőc. Nem lát semmi izgalmasat megunja egy idő után a szemnyitigatást és elalszik..
Remélem tudok segíteni....

Kép
zsula
 
 


amúgy meg ma van egy hónapja, hogy kibújt a drágám :)

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


akarom modani nyitogatást.. :oops:

Kép
zsula
 
 


Édes kis nyilaspajtásom.. teszem hozzá, hogy kitartó lesz akkor nagyon! :lol:

Kép
zsula
 
 


igen, ezek mind-mind jó ötletek, nagyon köszi.

hamarosan fel is hívom a barátnőm, hogy menjük sétálni ma, ha van neki is kedve...csak szegényt tegnap is én keltettem...mert az ő félévese már durván sokat alszik ám éjszaka:) egész éjszaka csak húzza a lőbürkét :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Boldog egyhónapott!! :lol: :lol:
Frisslevegö biztos segit.
Nekem ha megyünk anyuékhoz olyan jó gyerek szokott lenni kizöken az ithoni monotom négy fal közül.
Amit már én is nehezen viselek. :cry:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Sziasztok!

Jajj, Gégéé! Szegénykém! Én sajnos okosságot nem tudok mondani, nekünk is voltak ilyen napjaink, és nem tudtam vele mit csinálni, aztán elmúlt. Remélem hamarosan megnyugszik Emmácska, és tudtok kicsit pihenni! :)

És igen már egy hónapos! Gratulálok a hófordulóhoz! :D

Winchi: nektek is! :D

Meg magunknak is! :oops: :lol:

Van még aki 16-án született?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


gégéé
Nálunk kicsit nyirkos a levegő.. ilyenkor nem célszerű kivinni hosszú időre. Csak kb negyed órára.. ja és figyelj, hogy ne sírjon kint,mert megfázhat a tüdeje.. Nálunk így lett taknyos Krisztián...

Kép
zsula
 
 


Jaj Gégéé, annyira sajnálom... :( Szegénykéim, nagyon fáradtak lehettek. Okosat én sem tudok mondani, Nati is a tejprobléma óta napi 1-2-szer csinál ilyet, ő ráadásul ilyenkor a cicit se fogadja el. Nekünk a porszívó, hajszárító ilyenkor az utolsó esély, arra mindig elhallgat - esetleg próbáljátok ki. Apáról pl. van fénykép, ölében Nati, kezében a morzsaporszívó meg a zenélős lámpa. Gyereket nyugtat. :lol: Bár bevallom, azt nem értem, a zajra miért szünik meg egyből minden baj, de nem is érdekel amíg működik. :roll:
Ja, és egyébként az én védőnőm is mondta, hogy hozzájuk is több babát levittek a napokban, hogy egész nap sírnak, de orvosilag semmi bajuk. Ez a hülye idő...

Ja, és boldog hófordulót nektek Emmácskával! :D :D :D

Kép
Kép
katinka31
 
 


óóóóóóóóóóóóóóóóóó
komolyan? ezt eddig én észre sem vettem :)

gratuuuuu :)

és köszi, én is bízom benne, hogy elmúlik...csak kicsit fosok, hogy nehogy szokássá váljanak ezek a dolgok...

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


ÓÓÓÓ Szosz tényleg már 2 hónapos Rékababa gratula nektek is.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


katinka ez mükszik nálunk is ha porszivozok Zsófi csak les Dórka meg kergeti a porszivót :lol:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Szösz, Winchi, Nektek is boldog hófordulót! :D :D :D
Tök jó, 1, 2 és 3 hónapos forduló is van. 8)

Kép
Kép
katinka31
 
 


ahhha:) tök jóóóóóóóóóóóóóóóó:)

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Baba magazinban olvastam, hogy a porszívót meg ilyeneket azért szeretik a babák, mert a monoton zörgés megynugtatja őket.. Krisztiánt nem.. :?

Boldog fordulót mindenkinek! De jó! Hogy növögetnek az apróságok!

Kép
zsula
 
 


Sziasztok!

Boldog hófordulót mindenkinek! :lol:

Ahogy olvasom ezeket a nem evéseket elkezdtem kiváncsi lenni hogy vajon enyém gyerek milyen evő lesz? Most visít ha éhes remélem nem lesz válogatós :lol:
Na ma sírós napunk lesz. tegnap nem kakilt ma isszuk meg a levét. Nyitott szemmel sír és mondogatja hogy meeeeee, meeee, óóóóóóóóó.

Gégéé te az a barátnődet hívtad fórumozni akire gondolok? M. baba már ennyit alszik? :lol:

megyek itt van a kezemben de már átment a sírás ooooáááááá-ba

KépKép
winchi
 
 


Boldog egész hónaposságot mindenkinek!

Éjjel mi is zombultunk. Niki egy kicsit náthás és hiába porszívóztam ki lefekvés előtt az orrát, nem igazán használt. Hamar fel ébredt, szörcsögött és dühöngve csavargatta a fülét, hogy Ő álmos, aludni szeretne. Felvettem, függőlegesben, abbamaradt a szörcsögés. Letettem, előlről kezdődött. Ezt eljátszottuk párszor. Közben én élénken szemeztem a porszívóval, hátha az segítene. Miközben tanakodtam, hogy felébresszem- e a bekapcsolt nagyteljesítményű takarítógéppel, a páromat, a szomszédokat, azok azomszédait, a házban lévő összes lakót, a tömben lévő összes lakót, az utcában élőket, a szörcsögés erősödött. Nem bírtam tovább döntöttem. Porszívó be- otthon anyám biztos felébredt, annyian szidhatták- ki egy csomó szutyi, megkönnyebbülés, porszívó kikapcs. Gyerek letesz, vízsszintesbe, szörcsögés újra....vááááááá. Páromat felébresztettem, mondom neki mi a helyzet. Elkezdte simogatni a gyerek kezét, meg mondogatta neki, hogy shii, shii, ( csitt, csitt) gyerek persze álmos, behunyja a szemét, de nem alszik, mert szörcsög- dühös lettem, mondtam az emberemnek: Nem altatni kell!!!!! Prszívó újra be- valószínűleg eddigre mindenki visszaaludt, akit felébresztettem, szutty ki. Gyerek le, szörcsögés gyengébben. Végső megoldás, leköltöztem a padlóra, gyereket magam mellé tettem, feltámasztottam a fejét és így aludtunk. Végre. Vége.

Reggel elvittem dokihoz, sima nátha, semmi egyéb, akár két hétig is elbibelődhetünk vele. Szobafogság? kérdeztem. ( tegnap jó nagyot sétáltunk :oops:

Nem,sőt minél több séta, főleg ebben a jó időben. Szóval nem értem, hogy a többség miért ül otthon. hétfőn még jó idő volt, kedden ugyan szmogriadó, de a tónál mentünk egy rövidet, szerdán mi is itthon dekkoltunk, de tegnap már jó két órát mentünk. Anyucik miért punnyadoztok otthon? tessék jól felöltöztetni a gyerkőcöket és sokat sétálni!!!!!!!!!
bende
 
 


winchi ahhaaaaa...most is alszik anyuja:) előbb hívtam...

na megpróbáltam megmérni emma lázát....mire úgy összeszart....

nem lehet letenni, mert ordít...csupa szar vagyok...

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


v bxjmnccg jhzzz
bende
 
 


bende...nem tudtam kilépni a házból, mert seggre ültem azonnal...nincsenek az utak pucolva....de ma én is viszem sétálni, remélem...

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


a fentit Niki írta. most ébredt fel. megyek is, mert utálok vele a gép előtt ücsörögni. minél kevesebb sugárzás annál jobb. na meg egy jól irányzott rúgással, mindig visszaküldi a klaviatúrát a helyére. kihúzom, rúgás...roppant élvezi.

sóhajtott egy nagyot és azt mondta ,,baba,,,
bende
 
 


gégéé, nem vita jelleggel, de hétfőn, kedden még száraz volt minden :wink:
bende
 
 


kétgyerekesek kivétel....ott bonyolult az elindulás (is) :)
bende
 
 


bende nekünk is mindig sok sétát tanácsol dokinéni

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Szia Bende! Hát akkor Te sem vagy túl kipihent. Nem volt jó az éjszakátok, de ahogy olvastam én jól szórakoztam. :oops: Ne hari. Remélem Nikinek hamar elmúlik a náthája!

És akkor menjen mindenki sétálni! Most néztem meg a hőmérőt, az elmúlt napokhoz képest tök meleg van! :wink: Mi is megyünk, kap valami új rucit a 2 hónapos nagylányom! :D Az 56-osat kinőttük, 62-es meg még nincs túl sok. Ha már nem hurkásodunk, legalább hosszban növekszünk. :shock:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Kép

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


sziasztok!

Süt a nap hétágra. Mi is megyünk ebéd után sétálni azt hiszem.
Tegnap is voltunk, de az utca végén vehettem ki a kiasszonyt a kocsiból, mert üvöltött. Nem akar megmaradni a kocsiban, pedig már párnát is tettema bele, így félig ül és kilát, de neki nem tetszik. Cumi se kell, nem érdekli semmi.
Remélem ma szerencsésebb utunk lesz.

Gégéé: nálunk is koripálya volt, én sem mertem elindulni, ráadásul apa is megfenyegetett, hogy a jégpályára ki ne merjünk menni. Így maradt a teraszon nézelődés.
Szerintem is levegőztesd Emmácskát. Lehet a pocija fáj neki. Dorka ugyanezt csinálta ordított szívta a cicit, és akkor jöttem rá, hogy a hasa fáj, amikor már pukizott, vagy kakilt, és utána megnyugodott.
Szóval kitartás, tornáztatás, levegőzés. Próbáld ki az Infacolt, hátha amit adsz neki nem használ annyira.
Sikerült kimosakodnod a kakiból???

Zsófi: Dorottya nagyon édi a szánkón. Tetszett neki a csúszkálás?

Lányok, mennyi nem jól evő gyerkőc van itt.Nem is tudom milyen praktikákat lehetne itt bevetni. Kitartás, majdcsak jobb lesz...
Remélem Dorkámnak megmarad a jó étvágya. Most nagyon jó étvágyú baba. Nekem kell beosztani az adagot, mert főzelékből is addig enne, amíg lapátolok.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Nagyon élvezi :lol: :lol: síkit 1000-el

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Helló! Boldogságos hófordulókat!
Gyors helyzetjelentés: most jöttünk be Levivel, Dórit kint hagytam a hátsó teraszon. Kihasználtuk, hogy még csúszik az út, így szánkóval húzkáltam Levit, meg csúszkáltunk. 3/4 óra kellett hozzá, hogy átázzon az overálja. Ettől hangzott az utca: fuss anya fuss fuss fuss, juhuuuuuuuu!
Tegnap nagyon elkeseredtem, hogy már nem fog szopizni Dóri, éjjel sem fogadta el. Éjjel viszont nem fejtem, így reggel 1 ciciből jóllakott!!! 10- kor 2 cicit kapott, délben cici után pótoltunk. Hurrá!!! alakul a dolog!
Zsula: kipróbálom amit írtál!
Bende: gyógyuljatok meg gyorsan, remélem nem húzódik el azért 2 hétig.
Gégéé: Elalszik a kezedben, de ha leteszed kipattan a szeme és ordít? Ilyen nálunk is van, próbálgatjuk letenni, ált a 3-4. próbálkozásra sikerül.
Kakilás után megnyugodott? Mert akkor én görcsoldót váltanék a helyedben.
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?