Új privát üzeneted érkezett!

Tegnap a férjemmel meghánytuk-vetettük a dolgokat, hogy ne csináljunk-e ilyen ágyat mi is, mint amilyet Cas mutatott, de végül arra jutottunk, hogy marad az emeletes, mert az alsó ágy valóban lent van és ott a hideg is inkább húz. És így maradhat játékfióknak az a kihúzható rész.
Én sokat aludtam emeletesben, soha nem estem le. :D

NYafi, nekem írtad a második mondatot is? Cas-nál van olyan ágy!

A leesést mi úgy fogjuk megoldani, hoyg lesz egy 80x20-25 centis darab, amit hozzáfogunk a fejrészhez és a matracot tartó darabhoz. Amikor megnő Kriszta is annyira, hoyg biztos, hoyg nem esik le, akkor levesszük. Az ágyát hosszú időre tervezzük, már eleve 80x190-es matracot veszünk bele. Gondolom, nem nő ennél magasabbra! :wink:

Nini, üdv itt, én is Noémire gondoltam! :) kriszta jól leírta: a csajod igazi konkurencia számunkra! :wink: Bár igazából csak Marci és Domi egymás elkötelezettjei! JA, és Napsi a Sebié, ha jól tudom!!! :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Főzés: imádom. De amikor van amiből és van akinek! Vannak időszakok, hoyg elunom, de olyankor tervezek valami újat vagy csak különlegeset és máris több kedvem van hozzá.
MAjd leírom a torta receptjét is, de még nem jutottam oda, hoyg megtehessem.

Puszi mindenkinek, muszáj mennem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

hát rólunk annyit, hogy Budapesten lakunk a XVIII. kerületben. Nem régen költöztünk ide.
A Péterfi Kórházban szültem. Sajnos elég macerás terhesség után: a 8. héten vetélés gyanú merült fel erős vérzéssel, aztán az utolsó 3 hónapot is ágyban kellett töltenem, koraszülés gyanúja miatt (elkezdett meszesedni a méhlepény). Végül Nonó időre jött, 3 nappal született korábban a vártnál. Eredetileg a mikulás hozta volna. :) A születési súlya 3,45 kg volt és 54 cm. Elég sokára (14 óra vajúdás után), de végül természetes úton született meg.

Szerintem is aranyos a Kiscsaj, bár ez az anyai elfogultság. Egyébként tiszta apja a gyerkőc. :)

Hát tesót szeretnénk, de majd csak később, először még szeretnék visszamenni dolgozni. Úgyhogy szerintem melózok majd egy évet, hogy meglegyen a gyakorlat a szakvizsgához (még hiányzik hozzá fél év), aztán utána jöhet a kistesó. :)
Ja igen, azt nem mondtam: jogászként dolgozom, és annak a szakvizsgájához kell a gyakszi. Egy nem túl népszerű helyen dolgozom, nem is mondom meg hol, mert tuti kiutáltok. :) :) :D

Akinek már van nagyobb gyereke, azok szerint mikorra kell tudnia egy gyerkőcnek önállóan enni?
Mert kézzel már szépen eszik, meg megrág mindent. De kanállal még nem tud enni Nóri.

Csak onnan jutott eszembe, hogy ma közölték velem, hogy mielőtt bölcsibe adom a gyereket tanítsam meg evőeszközzel enni, mert ez követelmény. :?:
Kérdem én, akkor ha most hirtelen vissza kéne mennem dolgozni, nem vennék be a gyerekemet, mert nem eszik önállóan?
Ja és közölték velem, hogy mivel Nóri decemberi, ezért miután betöltötte a 2 évet nem veszik be januártól a bölcsibe, vagy beadom már szeptemberben, vagy nem tudom beadni.
Azért ez elég gáz szerintem! :!:

Főzés: én szeretek főzni. Csak mostanság vissza kell fognom magam, mert egyre csak mennek fel a kilók és ez elég gáz.
Jut is eszembe nem tud valaki valami jó kis fogyi módszert, amitől a tejem sem fog elapadni?

Cas:
a bébitaxit imádja Nonó is. Főleg azért mert zenél, meg ha elfordítod a slusszkulcsot, akkor berreg. Nagyon tuti kis játék. Mamiéktól kapta szülinapra.
Egyébként Nonó mindenért odavan ami zenél. Nyomogatja és táncol hozzá. Nagyon édesen csinálja. :D

Puszi: Nini

Ninike

Kép

Kép
ninike

Nini, én tavaly kétszer is (sőt többször is elkezdtem :oops: ) csináltam a 90 napos diétát. Abszolút nem befolyásolta a tejtermelést. Először akkor kezdtem el, amikor Boró 3 hónaps volt, de enm bírtam. Aztán 4 hós korában ismét nekivágtam, akkor egyfolytában lehúztam 2,5 hónapot, majd kirándulás-nyaralás után ismét 2 hetet. Így lett meg a 90 napom. Októberben újra elkezdtem, de csak egy hónapot tudtam csinálni, mert nem csúszott aztán a gyümölcs. Én, ha diétázok, ismét ezt csinálom, mert jól be tudom építeni a mindennapokba, nem kell vagy csak minimálisat kell külön főznöm a család többi részének.
Lehet, hoyg ismered ezt a diétát, de ha nem, írd be a keresőbe és nagyon sok mindent találsz róla a neten.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szilvi.Marcusnak Nagyon Boldog Névnapot Kivánunk!

Kép

Kép
ancsa03

Igen Marcinak boldogat.
Bocsi Edit, tényleg Casnak akartam. Nálunk sztem régi tipusu emeletes ágy lesz majd a gyerekszobában, hely miatt és mert én is abban aludtam.
Nini mond már meg hol dolgozol légysziiiiii legalább priviben! Engem ez annyira érdekel...
Csajok tud nekem valaki állást szeptembertől?
És még az, hogy nem baj, hogy szept-től megy bölibe, mert az összes többi is akkor megy és nem lesz egyedül januárban, mert már mindenkinek van barátja.

Kép
nyafi

Köszi lányok, de Augusztusban tartjuk, mert ez közel van a szülinaphoz, s a Karácsonyhoz :wink:

Nini :D
Nekem is bevált a 90 napos,de mostanra már szedetem vissza....elvileg mától kezdtem megint, de sajna teli a hűtő túró rudival, s túró pont 2-vel, nyam-nyam, így még halasztom :oops:

Egyébként képzeljétek Marcus annyira imádja a túró rudit, hogy addig nyekergett tegnapelőtt, hogy hozzám akar jönni, majd elmutogatott a hűtőig, tudja hova kell mutatni, a felső polcon a túró rudi, s mikor megfogtam, hogy kivegyem...hát azt az örömet :wink:
Már mindent elmagyaráz, amit akar. A mutogatás a fő, de most pl. délután közölte, hogy nyam-nyam...kérdem, hogy éhes-e, erre heves fejbólogatásba, s vigyorgásba kezdett :wink: persze egy fél joghurtot evett csak, de akkor is, ez már hatalmas dolog 8)

Kriszti :D
Lángelme akkor lesz Marcus, ha az apjára üt :oops: ő igazi koponya, ha matekról, logikáról, számítógépről (s egyébként majdnem mindenről) legyen is szó :)

Cas :D
No enni én is imádok, s abban igazad van, hogy könnyebb úgy ínyenckedni, ha nem kell kalóriákat számolni :wink:
Nem is kérdeztem, hogy hogy sikerült a szilveszteretek? Gyerekek "hagytak" Benneteket?

Nyafi :D
Te nem vagy véletlenül riporter :wink: jól kérdezel :wink:
Mit szeretnél dolgozni :?: Olvastam a másik topikban, hogy vendéglátóztál jó sokat, gondolom, hogy most már nem akarod folytatni :?: :roll:

Mi is elmegyünk e hónapban megérdeklődni a bölcsit, mert a barátaink, akiknek a fia odajárt, azt mondták, hogy már egy évvel előbb érdemes beíratni....s ez még nem is ingyenes :shock: Én csak jövőre fogom beadni, s majd attól függ, hogy mit fogol dolgozni, hogy mennyi időre :roll: Jajj, már előre fáj a szívem :cry:

Tényleg, elűnt csajok merre vagytok????

Kép
Kép
Kép
szilvia72

fogol=fogok :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvia72

Ismerős a túró rudis dolog, mi is imádjuk. Meg Nóri nagyon szereti a kinder csokit (azt a rúd alakút). Én nem szeretem, de Apa nagyon. A múltkor Nóri fogott egy üres csokipapírt, odavitte Apához is belerakta a kezébe, majd addig nyomkodta a kezében, amíg meg nem kérdeztem, hogy kérsz csokit? erre hatalmas nevetés és bólogatás.
Hiába így kezdődik a beszéd, már mutogatással szinte mindent meg tud értetni velünk.
Nálunk az éhségre, a kajára, meg a cicire egy szó van: "mámmá".
Ha ezt kiabálja, akkor tutira valami ehetőt kell neki adni. :D

Nóri olyan cuki volt tegnap: fel akart állni a radiátornál, de épp ment a fűtés. Mondtam neki, hogy vigyázzon, meleg. Erre rám nézett nagy komolyan, és a radiátorra mutatott, hogy meee. Azóta ha meleg a radiátor, mindig mondja. (Hát ez így leírva nem olyan aranyos, de élőben nagyon cuki volt. :) )

Még nem csináltam sosem a 90 napos diétát, de ki fogom próbálni. Egyenlőre saját diétába kezdtem. Kevés vacsi, és kevés reggeli alapon.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Csajszik ha mindenki visszahízta a 90 napos után a súlyat, akkor nem bizti, hogy olyan tök jó, csak ha életünk végéig csináljuk nem?
Melo: 12 év vendéglátó, utána 2 év Burger King, üzletvezető helyettes, abból a munkaügyes fajta: beosztás, szabadságolások, bérpapír, munkaruha stb...
Most fogom elvégezni a Hr mgr szakot, abban szeretnék elhelyezkedni, ha hall valaki valamit szóljon légyszi!

Kép
nyafi

Nyafi!

Én nem híztam vissza a 90 napos alatt leadott kilóimat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Most Kari előtt egy ÚJ diétát próbáltam ki, leadtam 1 kilót és azt híztam vissza 2 kilóban. :oops: :oops: :oops:
De igazi zabapartit rendeztem esténként. :oops:
Többet szerencsére nem híztam, most megint elkezdek diétázni.
Én így csinálom:
Délig csak gyümölcs, délben az amit akarsz délután 4-ig.
Délután 4 után csak egy pohár tej, ha nagyon éhen akarnék halni.

2-3 nap után átáll a gyomrod és az ebédtől annyira eltelítődsz, hogy este nemis kívánsz enni.
Csak a csócsáló ösztönöket kell legyőzni (nasikázás)
A siker TUTI!!!!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Nyafi, én sem!!!!
Miután végigcsináltam, egész ősszel egy dekát sem híztam. Hiszen éppen ezt írtam. Azt hittem gyerekjáték lesz leadni a maradék pár kilócskát, ezért vágtam bele októberben is, de 1 hónap után leálltam, mivel nem tudtam gyümölcsöt enni. Ezután híztam. De meg is érdemeltem.

persze, nem minden diéta működik egyformán mindenkinél. Van Krisztával egy közös "ismerősünk", akinél annyira könyv szerint mentek/mennek a dolgok, hogy csak na. Azóta is folyamatosan fogy, de persze, nem fog elfogyni, mivel most már csak lassan, kb. egy-egy kilót havonta. Igaz, ő nagyon megszokta a gyümölcsevést és reggelire azóta is azt eszik.

Kriszta, még van reményem, hyog megjavítja a férjem a mosógépemet. Most egyzserűen nem lenne amiből venni, hiszen a kis félretett pénzünket másra szántuk és az muszáj meglegyen. De te miért akarod eladni a 3 hónapos!!! gépedet? :shock: Valami baja csak van! :wink: Én ha most vennék egyet, biztos, hoyg ki nem cserélném, amíg tönkre nem menne, mégha 20 év múlva is következne az be! :roll: :D A mostanit több, mint 6 éve használom, de már használtan vettem. NAgyon elégedett voltam eddig vele, sosem volt semmi baja, mióta megvan. Jó lenne, ha egy új is tartana legalább ennyit!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

Nincs a gépnek semmi baja, egyszerűen nem jön be a programok logikája.
Sajnos AEG-re nem volt pénzünk mikor vettük, de most lenne rá!!!!
Inkább becserélném egy AEG-re mert azt nagyon szeretem. Bár tényleg jó gép ez is, pláne, hogy 30 fokon fertőtlenít az ezüstök miatt, de az AEG az bizony AEG. Tutira 10 évig mosógép marad.
Ohhh és ami a legfontosabb, kevés lett a 6 kg-os kapacitás. :oops:

Biztos előző életemben mosómedve voltam, azért mosok állandóan. A Jóisten összes szennyese nálunk gyűlt fel azt hiszem.... :D

Remélem a párod megtudja javítani a géped, szorítok, hogy csak egyszerű mechanikai probléma legyen!!!!!!

Jaaa délelőtt 10 óta nincs vizünk!!!
Épp töltött káposztát csináltam, amikor elzárták hiba miatt.
Fene úri sorsomban ásványvízzel készült a töltött kápi, a kávé, de pipikélni már nem tudok..... :oops:
Még tán pár percig bírom, aztán kimegyek a susnyásba pipilni, remélem nem fagy oda a nunikám. :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta!

ilyen hidegben elég merész vállalkozás a természet lágy ölén elintézni a dolgokat. :lol: nem fagytál meg???

egyébként elég bosszantó, de itt velünk szemben is építkeznek a lakótelepen és sosem szólnak ha elzárják a vizet. Utána meg fél napig rozsdás víz folyik a csapból. :twisted:

Üdv: Nini

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!
Jól eltűntem egy időre, de nem sokat voltam számítógépközelben. Sokat családoztunk az utóbbi időben, meg most hogy vizsgaidőszak van, és a férjem is többet van itthon (csak 3 napot vizsgáztat) kiélvezzük, hogy sokat lehetünk négyesben.

Rakok pár karácsonyi képet, így utólag.
Kép Ajándékbontás
Kép
Kép Míg a gyümölcsös kuglóf sült, Julcsi elmosogatott...
Kép Angyal

Kép
Kép
kismok

Ninike Nóriját szeretettel üdvözli Sára (meg gondolom Levi is :wink: ) a december 3-iak táborában! :D

KM

Kép
Kép
kismok

KM!

Isteniek a képek! Pláne a mosogatós!!!

Nini!

Jelentem nem fagyott be! Végül kimentem az udvarra, de a szomszéd rettenetesen téblábolt, így nem pipiltem odakinn.
Még kibírtam 1 órán át, aztán lett vizünk. :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok
Mosógép nekem 6 kg-s Silver Nano Samsung-om van. Nagyon szeretem igaz már kb 4-5 éves de még birja. Viszont sokszor marad az ezüst izé a ruhákon :? De ettől függetlenül jó kis gép.
Most egy 9kg-sra fáj a fogam asszem az LG-é tetszett nagyon. :lol:
Időm semmi, egész nap teszek veszek és Barbi után pakolok. Ha ébren van nálunk minden nap végigsöpör a Barbara hurrikán. Eszméletlen módon pakol szét. Viszont olyan ütembe okosodik, hogy nem győzök ámulni.
Még anno igértem Karesz tortájáról képet ime: Kép

drumka

Viki!

Na az LG-ről ne is ábrándozz!!!!!
Sajna barátnőméknek az van, egy 7 kg-os, úgy köpköd rá, hogy az csak na!!!!
Még engem is meglepett vele.

Figyi!
Lehet hogy a samsungon már ki kéne cserélni az ezüst lapot, mert csak 1000 ezer mosást bír!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta: nekem eddig mindenki dicsérte az LG-t de egyenlőre nem tervezek, mert a konyhámba van beépitve és most nem akarom szétverni az egészet a mosógép mérete miatt.
Az ezüs por ami a ruhán van az első mosásnál is rajta volt. Nagyon ritkán használom, eddig szerintem ha 70-80X mostam úgy. Viszont nagyon meg vagyok elégedve a ruhák tisztaságával, szárazságával. Viszont a használati utasitásba asszem csak 500 mosást ir hogy azután kell cserélni de mindegy. :lol: szerintem nálam az 500 alkalom sem fog eljönni. :oops:

drumka

Sziasztok!

Kismok!

Sára is dec. 3-ai! De jó! Akkor az nektek is egy szuper nap volt. :)

Dominika1!

Örülök, hogy nem szenvedtél fagyási sérüléseket. :) :wink:

drumka!

A hurrikán utáni állapotokról tudnék mesélni. Minden este úgy néz ki a nappalink, mint ahol bomba robbant. Néha már a gyerek sem fér el a sok cucc között a földön, és akkor nekiáll összerámolni = bedobál mindent a játékoskosárba. :D
Rendszerető a gyerkőc. :lol:

utj óó 000 (na ezt Nóri írta nektek. :) egyszerűen nem lehet tőle a gép elé ülni, mert rögtön ő akar nyomkodni. Most is csak Apa tudta elvinni egy kis túró rudit beígérve. :) )

Na szóval még azt akartam kérdezni, hogy meg tudná nekem mondani valaki, hogy milyen márkából érdemes szárítógépet venni? Illetve van valakinek tapasztalata, hogy milyen a szárítógép, érdemes-e venni?

Üdv.: Nini

Ninike

Kép

Kép
ninike

a szárítógép nem gyűri a ruhát?
Csajok a többi topicon már minden anyuka tejet ad táp helyett. Hát nem tom. Szerintetek mikortól érdemes. Tudom hogy egy éves kor elött nem és én adtam már neki pl palacsintában. De mikortól kell tejre váltani, ha már nem issza a reggeli tápit, vagy már az estit se?

Kép
nyafi

Nyafi :D
Engem is foglalkoztat a kérdés....egy hete kb. kipróbáltam, s nem kellett neki. Tettem bele barnacukrot, majd kakaóport (itt lehet kapni Junior Nesquick-et)....a héten újra próbálkozom. Bizti, hogy Marci nem allergiás rá, mert múlt héten is, s tegnap is főztem spenótot (ha jól emlékszem, már hónapokkal ezelött is), amit én tejjel készítek, s ette :roll:
Szerintem a tejnek nincs olyan tápértéke, mint a tápinak :roll:

Nekem most az a "bajom", hogy mint már többen írtátok, a kanalasat nem olyan szívesen eszi (csak ha nagyon éhes, vagy ínyére való)...szilrd kaját sem eszik (szerintem) túl sokat, s nem tudom, hogy mi a helyes mennyiség....én állandóan etetném :oops:
Amikor valaki eszik, akkkor mondja, hogy "nyam-nyam", kínáljuk, vagy két egy-két falatot vagy rázza a fejét, s mondja, hogy "nem-nem" :wink:
Néha csak mutogat a hűtőre, s akkor is kínálom, s nem mindig az a cél, hogy egyen.....hát nálunk ez a helyzet manapság :roll:

Viki :D
Nálunk Marci hurikán van :wink: Én a nappaliban igyekszem őt "tartani", ott a az egyik rész az ő játékaiból ál, de ez csak most reggel az "egyik" rész...napközben mozdulni nem lehet tőle :lol:

Nini :D
Nekem valamelyik nap Marci egy laza "Esc" gombbal kitörtölte, amit írtam :lol: Pont eléri a billentyűzetet, én sem tudok tőle írni
:wink:

Vízelzárás - nem élveztem volna, az biztos :twisted:
Tegnap este Marci "hangyászsünöm" a lépcsőn mászás közben megint talált egy "kedvenc"-et :twisted:
Nem tudsz valami TUTI módszer (fallebontás nélkülit :wink: ) a faraó hangyák végleges kiírtására????Nagyon elegem van belőlük, hogy akárhányszor (szép magyar szó) jönnek írtani,egy, max. két hónap, s valahol újra előjönnek :twisted: :twisted:

Kismok :D
Jó, hogy "jöttél", nagyon édesek a lányok.....s ciki ugyan, de én háromszor görgettem át a képeket, hogy hol van a mosogatós kép :oops: :lol: aztán persze leesett 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szárítógép: kizárólag Miele-t vegyél. Egyedül ez szárít nedvességtartalomra, az összes többi időre, így a betett ruha jó esetben nedves lesz, rossz esetben túlszárított (gyűrött, összement). Nem olcsó, de ha szárítógépet szeretnél vagy muszály venned, semmi mást ne vegyél. Még egy használt géppel is sokkal jobban jársz, mint bármelyik másik márkával. Hidd el, tudom, miről beszélek. :wink:

Tejci: Rita pár napja az esti tápi helyett tejet kap. Én úgy vettem észre, valahogy jobban telíti, nem iszik meg belőle 3 decit, mint a tápiból, csak kb. másfelet.

Szilvi, valahol olvastam, és nekem nagyon megnyugtató volt, hogy a szülők csak azt tudják meghatározni, mit adnak a gyereknek enni és mikor, azt, hogy mennyit eszik, a gyerek határozza meg. Ők még tudják, mennyire van szükségük, se többet, se kevesebbet nem esznek. Persze ha kevésnek érzed, amit eszik, vigyázz rá, mit nasizik két evés között, nálunk volt olyan nap (vendégségben), hogy Rita egyszerűen végigpogácsázta a napot, és egy falat normális kaját nem evett. :roll: És olyan is volt, hogy nem tudtam róla, úgy kapott egy banánt ebéd előtt, én meg csak néztem, hogy a gyerek rázza a fejét, hogy nem kér enni, pedig még el sem kezdtünk ebédelni..... Azt hittem beteg, vagy valalmi baja van..... :twisted:

A hurrikán nálunk is ébredéstől alvásig folyamatos, az esti pancsi alatt rendetrakok (apa szokott fürdedtni), ami kb. másnap 11-ig látható. Nap közbeni rendrakásoról leszoktam már, teljesen felesleges, ráadásul ha látja, hogy elrakok valamit, azonnal odamegy, és előveszi. :P Most is éppen a pálma alátétjéből pancsolja ki a vizet. :shock:

Kép
Kép
d0r0ttya

ja még annyit a tejcihez, hogy én felesben adtam (azaz fele víz, fele tej)...lehet, hogy már csak "simán" adhatnám :roll:
+1 kérdés: forralni gondolom szükséges, ugye?
a mikróban is forralhatom? a teflon lábosban is leégett a múltkor, amikor csináltam :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Huhh csajok!

Szilvi!

Hangyás lettél??? :D :D :D
Sima sütőport keverj össze porcukorral. Tedd a hangyák útvonalába, az édesre odamennek, a sütőport hazavive meg kidöglenek.
Legalábbis az itthoni hangyák tutira.

TEJ kérdés:

Én is óvatosan elkezdtem bevezetni a tejféleségeket, túró, joghurt,margarin formájában.
Lassan egy hónapja megfigyelek, de szerencsére semmi allergiás reakció.
Én talán úgy fogom folytatni, hogy csak 1 étkezésnél adnék tejet, mert az mégiscsak más, egyszerrre nem sok, viszont ahhoz elég, hogy kiváltson reakciót.
Allergiás reakció lehet a hasmenés, a kiütések, a hányás, a viselkedés megváltozása (nyűgősebb nyugtalanabb gyerek).
De szerintem CAS erről rutinosabban ír majd.
Mindenki tegyen belátása szerint.
Aki HA-s tápszert adott eddig, az próbálja ki a sima nem HA-s tápszert először.

Ruhaszárító:
D0r0ttya mondja jól, a Miele szárít tutin, viszont alsó hangon 200 000 Ft felett van egy ilyen gép ára. :D
Mosó-szárító gépet egyben nem szabad megvenni, mert borzalmasan sza..rok.
Ohhhh és a villanyszámlát pörgetik.....mármint a szárítógépek. Erre nagyon figyelj, hisz nem 1 órán keresztül szárítanak és sok kilowattot fogyasztanak óránként.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nyafi
Ágy: megnéztem, most is pontosan olyan magasan alszik a csajszi a járókában-szivacson, ahogy majd azon az ágyon. Egyelőre nem panaszkodik. :)
Én meg pont az emeletes ágytól idegenkedem... :shock:
Barát bölcsiben?! :shock: :shock: :lol: Azért 1,5 - 2 évesen még bőven inkább egymás mellett játszanak, semmint egymással, nincsenek óriási barátságok, szerintem semmiről nem késik le Nini, ha csak januárban viszi a csajszit. :)

Edit
Ha ti magatok csinálnátok az ágyat, akkor hosszabb lábakkal magasabbra is tudnátok csinálni... És akkor az alsó szint alatt még egy szuper ágyneműtartó is elférne (az én régi ágyam volt ilyen).

Ninike
Önálló evés: az én lányom 2-3 napja teljesen önállóan eszik kanállal. (Mostmár nem is hagyja többnyire, hogy etessem.) De azért erre a korosztályra nem ez a jellemző! Viszont 1,5-2 éves koráig sokat fejlődnek még, addig simán megtanul a te lányod is önállóan enni! :) Ezek szerint a bölcsiben nem nagyon etetik meg őket. :?
Bölcsikezdés: nagyon kérdezz rá mégegyszer! Az oké, hogy már most be kell iratnod, és akkor az adott tanévben szeptembertől meglesz a helye, de nem hiszem, hogy haragudnának, ha csak januártól kezded ténylegesen hordani... 8) Ilyenkor még minden hónap annyit számít, biztos nem lenne szívem január helyett már szeptemberben beadni?! :)

Szilvi
Köszi a kérdést, a szilveszter nem volt rossz. A mi gyerekeink a legnagyobb durrogás és kutyaugatás közepette is példásan aludtak, barátaink 2 éves lánya viszont kb. ezerszer ijedt fel, és akkor alig lehetett visszaaltatni... :(
Úgyhogy kicsit punnyadós volt, én kicsit le is lombozódtam, hogy ilyen öregek vagyunk már, hogy semmi buli?! :lol:
Kaja: örülj neki, hogy pontosan tudja, mennyi ételre van szüksége. Ha ezt a jó szokását megtartja felnőtt koráig, sosem lesznek súlyproblémái. Az tény, hogy a kevésbé kajakos gyerekeken jobban meglátszik 1-1 betegség (Sebi is csont és bőr tud lenni utána), de ahogy gyógyul, újra jobban is eszik, és hamar helyreáll a rend.

Kismok
Jó volt hallani rólatok, szép volt a fátok is! :)
Az angyalkás kép meg zseniális. :)

Hurrikán a lakásban
1 gyerekes anyukák! Legközelebb lefényképezem, nálunk a két gyerek mit tud művelni estére az egész lakásban?! :lol: :lol: :lol:
Mondjuk Sebi már okos, ha szépen megkérem, 1-1 játékot összeszed, és visszatesz a helyére... amit CSilla 3 mp alatt újra kirámol?! :lol:

Tej
CSak óvatosan. Aki eddig HA-s tápit adott, az először sima tápira térjen át (első nap csak 1 kanállal lecserélni, aztán 2 és így tovább).
Probléma lehet: kiütések, ekcéma, hasfájás, nyűgösség, hasmenés, hurutos köhögés, nátha.
Nem garancia, hogy a tejtől jönnek elő ezek a tünetek, de ha mégis pont akkor jelennek meg, akkor érdemes 2-3 napig hanyagolni a tejet, megvárni a tünetek TELJES megszűnését, aztán lehet újra próbálkozni. Ha megint előjönnek a tünetek, akkor érdemes orvossal konzultálni.
Én pl. épp azért várom meg a tavaszt a tej bevezetésével, mert í]y is folyton taknyos és köhög a csajszi... sose tudnám meg, hogy akkor most csak vmi fertőzés, vagy a tej kavar be.
És vki magyarázza már meg nekem, hogy miért jó a feles tej?!?!? Miért kell vízzel hígítani?! :shock:
Ha a gyerek allergiás a tejfehérjére, akkor tök mindegy, mennyi víz van mellette. Ha meg nem allergiás, akkor meg miért kell a jó kis tápláló tejet hígítani?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

A mosó-száritóval nem csak az a gond,hogy az áramot zabálja,mert kb.5KW fogyasztással bir,hanem a forró viz gőzével szárit,és az testvérek között is 105-120 liter vizfogyasztást jelent egy mosás-száritás alatt.Persze csak a mosási adag felét lehet száitani.

Még a Bosch és Siemens-t ajánlanám.Szerintem ezek még jók.

na most ennyit hagyott a gép előtt ülni,majd még jövök...

Kép

Kép
ancsa03

Most, hogy így rákérdeztél erre a feles tej dologra :roll: :roll: tényleg igaz.....ezt én szoktam firtatni, mert anno Kristófnál így javasolták 8) csak az a baj,hogy fogalmam sincs, hogy mennyi idős korában :oops: csak ez maradt meg bennem, s azért szajkózom :)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Feles tej: őseink idejéből berögzült marhaság. :?

Szilvi!

Forralni érdemes a tejet akkor is, ha UHT.
De KÖTELEZŐ abban az esetben, ha nem uht illetve ha frissen fejt tej.
Nekem a dokinéni mondta ezt.

Azééé nem vagy semmi, hogy teflonba is odaégeted.... :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Csak nem "nézed" ki belőlem, hogy frissen fejt tejhez jutok :wink: :lol: Azt sem hiszem, hogy itt van tehén :shock:
Én mindig tartós tejet veszek az1,5zsír%-sat, az ugye jó Marcusnak is??
Odaégetés :oops: esküszöm, hogy nem tudom, hogy mit csináltam :shock: de már nem először fordult elő :oops:
Azért még "hozzánk" adod Domit? :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Jólvan na....mindig befelejtem, hogy msáhol laksz.
Domit tanítom főzni, most együtt csináljuk a mákosgubát.

Ne aggódj, a fiad nem fog éhenhalni. :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

hát Apa szeretett volna egy szárítógépet, mert már elege van abból, hogy a dolgozó a száradó ruhákkal van tele. de azt hiszem lebeszélem róla, nem győztetek meg , hogy nekünk kéne egy ilyen ketye.
Azt hiszem még tavaszig kerülgetheti a ruhákat.
:D

A bölcsire visszatérve: hát ez az hogy szerintem is sokat számít az a pár hónap, és nem akarom már szept-ben beadni. De itt nálunk nem veszik be a gyerekeket év közben. Így nem vihetem januárban, mertnem veszik be, pedig ez lett volna az ideális.
:?
Hát majd meglátjuk mi lesz.

Én még nem adtam Nórinak TEJET. a gyerekorvos azt mondta, hogy másfél éves korig ne adjak.
Hát nem tudom, úgy látszik mindenhol mást mondanak. :shock:
Nórinak most a milupa tejitalával próbálok kakaót adni, de egyáltalán nem ízlik neki. Neki csak a tea kell. :)
Pedig lassan kéne valami ilyesmit kapnia. Tejterméket (sajtot, natúr joghurtot, túrót) már régóta kap. De jó lenne azért ha mást is kapna.
szerintetek jó ez a milupa babatej?

Nóri tápszert nem kapott soha, és még mindig reggel-este szopik. Lehet ezért nem ízlik neki a kakaó?
Ma kipróbálom, hátha vaníliásan elkészítve ízlik neki.

Tudja valaki hol lehet maci kávét kapni?

Ja és tud valaki hajvágáshoz jó ötleteket adni??? :?:
csak mert Nonó végig ordítja az egészet. Kb akkora trauma mint az oltás. De már muszáj lenne levágni a haját.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Ninike
Én kint teregetek most is, igaz erkélyen, tehát eső nem éri. Amikor száraz idő van, 24-48 óra alatt tökéletesen megszárad! (fagyban is...)
Most ebben a taknyos időben kicsit bent még ki kell teregetni mégegyszer, de az már rövid idő. Vagy te kertben tudsz teregetni kint, ahol nem védené semmi? :roll:
Tej: ha még reggel-este szopizik, akkor szerintem ne idegeskedj a tejen. Pláne ha úgyis kap tejtermékeket is napközben... :roll: í]y szerintem bőven jók vagytok...

Kép
Kép
Kép
cas

ok. nem is akarom elsietni ezt a tej-kérdést, főleg hogy nekem is gondom van a tejjel. Szóval amíg lehet addig halasztom.
Majd a milupáról azért kérek véleményeket, hogy jó-e.

hát kint a kertben tudok teregetni, de ott nem fedett a szárító. Viszont most a teraszra eresz alá teszem ki a ruhákat, kint hagyom őket, hogy fagyjanak meg. Így elég sok pára kimegy belőlük. De aztán mikor behozom még nyirkosak, és kell nekik kb. fél nap míg megszáradnak. Itt bent viszont kicsi a helyünk. Szóval mindenhol útban vannak.

De nemsoká itt a tavasz és nem lesz ilyen gondom.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Ninike
Hát igen, a tavaszt én is nagyon várom! :D
Milupa: ezek gyakorlatilag sima tejporok vitaminokkal felturbózva. Ha ezt bírja, akkor jó eséllyel a tejtől se lesz semmi baja.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Van itt esetleg valaki Újpalotáról? Olyan rossz az idő mostanában, hogy nem tudunk sehová sem menni és egy kicsit magányosnak érzem magunkat:))
sszzilvia

Szia én rákospalotai vagyok szilvi! Ha gondolod...esetleg a neved nem goron? :D
Nini! Nekem olyan szárítóm van, amit teljesen fel lehet húzni a fal tetejéig és egyenként. Várj lefotózom. Ha 260as a belmagasságod, akkor tökéletesen lehet alatta zuhanyozni is. Nem olcsó, a kátayban lehet venni, de 19000ft egy kicsit kevesebb, mint egy kétszázezres szárító. Kép Kép Kép jó reggelt anya...

Kép
nyafi

Ninike!

Én is úgy szárítok, mint Cas.
Ruha ki, a nyirkosság kimegy, majd apránként 1-1 darabot ráteszek a radiátorra, vagy a radiátor elé szék karfájára. Így a párásítás is megvan oldva.
Örök recept a téli időben nincs!!!

Nyújtsuk be petíciót a TÉL MONNYON LEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Jó reggelt mindenkinek!

Nem, a vezetéknevem nem az:((

Voltak itt a környéken kismamák hasonló korú gyerkőccel, de kettő is elköltözött már.
Persze ha majd jön a tavasz és le lehet menni a játszira, akkor biztosan összejövünk újabb anyukákkal, de most maga a nihil az élet.

Ti mit csináltok egész nap? Nálunk csak a gyerekszoba biztonságos, de azt ugye hamar megúnja. Ha meg kint van a lakásban, akkor meg "rosszalkodik":))
sszzilvia

sszilvia

Én hagyom "rosszalkodni".
Nekem sincs itt vidéken kihez szólnom, ráadásul a legközelebbi bolt is 1 km-re van, a védőnő,posta 2 km-re gyalog.
Van 2 nyugdíjas szomszédom.

Tehát itt is mega lol az élet!!! :D

Mi sokat csatangolunk, megyünk babaúszásra és jobb híján növelem a telefonszámlánkat.
Vagy vaterázok.
Nekem az a perverzióm. :oops:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta!

Hát mikor még nem értünk el ebbe a korba, én is úgy gondoltam, hogy nem fog zavarni, hogy rosszalkodik:))
De azért valahogy ki kellene jelölni egy kicsit a korlátokat. Például, hogy ne kapcsolgassa ki-be a tévét (sajnos már föléri) vagy hogy ne tépje meg a virágot.
Momentán azt hiszi, hogy ha elveszem a kezét onnan, akkor az egy jó játék:)) És sajnos az idősebb gyerekes ismerőseim is csak azt tudják mondani, hogy üssek rá a kezére. Úgyhogy ezt értem én "rosszalkodás" alatt, nem feltétlen komolyan, hiszen tudom, hogy főleg csak kíváncsi, próbálgatja magát. Éshát nagy dolog, hogy csak úgy odamegy a tévéhez és kikapcsolja, na:))

Most leginkább azt szeretném, ha össze tudnék jönni egy hasonló korú kisgyerekkel, mert nem nagyon járunk ám társaságba és szerintem jót tenne. Én nem panaszkodhatom, mindent elérünk gyalog. Vagy majdnem mindent.

Babauszira is jártunk, de ősszel állandóan beteg lett, így leálltam.

Én teszveszeztem, de aztán rájöttem, hogy rá lehet szokni és a gyed nem olyan nagy összeg:))
sszzilvia

Nyafi!

nagyon szuper a szárítód!!! na majd meg is kérdezem a Férjem, hogy mekkora a belmagasság és lehetne-e ilyet feltenni. :)
Nagyon tetszik!
Meg a Kis Manó is cuki, aki belépett a fényképezőgép lencséje elé. :D
Tündéri kislányod van!!!

sszzilvia!
Én is hagyon Nórit rosszalkodni! Mondjuk úgy is néz ki a lakás nap végére, mint ahol hurrikán söpört végig, de legalábbis bomba robbant.
Nóri is kapcsolgatja a tévét, de ő a távirányítóval. Tudja melyik gombbal kell bekapcsolni és nyomogatja. Szerencsére a tévén nincsenek gombok, mert tuti azt is megtalálná.
Viszont ő is próbálgatja a határait. De azt olvastam, nem szabad ráütni a kezére, mert így az rögzül benne, hogy erőszakkal mindent el lehet érni.
Én úgy fegyelmezem, hogy erélyesen rászólok hogy nem szabad. Persze a válasz először mindig nagy nevetés, és "nem, nem". Mondja ő is és rázza fejét. Aztán mikor újra próbálkozik, és megint rászólok, akkor nagy pityergés van, de többet nem csinálja amit nem szabad. (pedig nem kiabálok rá, csak a hangsúllyal éreztetem, hogy nem) Meg elvonom a figyelmét.

Ma pl. a konnektort nézte ki magának. Apa mobiltöltőjét megszerezte és be akarta dugni a konnektorba (csak tudnám honnan tudta hogy azt oda kell dugni). Ugyan gyerekvédős a konnektor, de azért ami veszélyes lehet azt nem szabad. :evil:

Egyébként a virág nagy kísértés nálunk is. De Nóri tudja hogy az nem az övé. Mostanában elég ha azt mondom hogy valami anyáé vagy apáé és mutatok neki valamit ami az övé, és már békén is hagyta amit nem lehet. :wink:

Mi egyébként ilyen pocsék időben kicsit kimegyünk sétálni minden nap. Idebent meg nagyokat játszunk. Nóri segít mosni. :)
Ja meg cd-t hallgatunk. (Bár nekem néha már a fülemen jön ki a sok csip-csip csóka és társai)

Ninike

Kép

Kép
ninike

ninike!

Kb. egy idősek a gyerekeink, de az én rosszcsontom még csak azt mondja, hogy vau-vau. Amúgy valószínűleg érzem én, hogy nem vagyok a nevelésben sikeres:)
Azt olvastam, hogy éreznie kell a gyereknek, hogy komolyan gondolod. Na, nálunk azt hiszem itt a baj. Nem érzi sem azt,hogy ezt most nem lehet, sem azt, hogy mérges vagyok. Még csak az sincs, mint a macskánál (akit tudok fegyelmezni), hogy ha ránézek, akkor legalább abbahagyja és csak "titokban" csinálja, mert tudja, hogy nem szabad.
Most azt eszeltem ki, hogy ilyenkor szólok egyszer-kétszer és utána bemegyünk a szobájába és ismét ott játszunk.
Én sem szeretnék sem ráverni, sem ordítani.
De azért eléggé meg van kötve a kezünk, nem?

Ezt a mérőszalagot amúgy hogy lehet feltenni?
Nagyon bánom, hogy nem a kezdetektől járok ide, ti már egész jól ismeritek egymást:))
sszzilvia

Sziasztok lányok!

Csatlakoznék én is, ha nem gond. Mostanában sokunknak jött meg a kedve :) Az igazat megvallva már egy éve rendszeresen olvaslak benneteket, nagyon jó kis társaság jött itt össze. Mindig halogattam az aktivizálódást, mondván úgysem lenne időm írni, de azon kaptam magam, hogy már egy picit az életem része ez a topic, ezért ha ritkábban is, de jönnék, persze csak ha befogadtok.

Pici lányom, Blanka egyébként 2007. december 5-én éjjel született (a Mikulás hozta :lol: ) a Szabolcs utcában, mára pedig egy csupamosoly gézengúz cseperedett belőle.

(Egy újabb) Szilvi
szisz05

Üdv az újaknak!!!
Ahogy elnézem egyre gyarapodnak a Szilviák?! :lol:

Én most csak egy kicsit panaszkodni jöttem... :oops:
Sebi 1 hetet járt oviba, mire megint betaknyosodott-köhögősödött, és ugyan láza nem volt, mégis inkább itthon tartottam, mert az oviban skarlát van, nem baj, ha azt inkább nem hozza haza.
Persze izibe' megőrülök tőle, ez a gyerek egy igazi energia-vámpír! :twisted::twisted::twisted: Egész nap egy perc nyugtom nincs tőle, de persze soha nem is volt, ez nem újdonság.
Viszont igazi kiskamasz kezd lenni, a hajam égnekáll tőle időnként! Persze napjában ezerszer veszünk össze, és ezerszer békülünk ki! :twisted: Csilla nagyon élvezi, hogy Sebi is itthon van, hűségesen totyog utána mindenhová (ja, mert pár napja végre elindult), és minden utálatosságot elnéz neki (azért persze van némi pityergés, olyankor meg tudnám zabálni).
Az a kemény, hogy ebben a szar időben ki se tudjuk dugni az orrunkat, Sebit nem köti le semmi, km-hiánya viszont erősen van. Úgyhogy nem alszik délután se, szerencsére este legalább igen. Ja, és CSilla is csak rövidet alszik délben, de amikor Sebi itthon van, akkor ez mindig így van.
Úgyhogy lassan de biztosan szaporodnak az ősz hajszálaim 1-1 ilyen hét után... :( (És persze az uram is későn jár haza.) :(

Krisz
A tél télleg monnyon le!!! :D
Épp azt figyeltem, hogy egy picit mintha már hosszabbodnának a napoK!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Üdv az újaknak!!!
Egyébként én is csak nem rég csatlakoztam. :)

sszzilvia!
Az jó megoldás hogy elvonod a figyelmét . De azt is tudatosítsd benne, hogy vannak dolgok amiket nem szabad!

Igen, Nóri sok mindent tud már. Elég szépen kommunikál. Persze az Apát nem mondja, de sok minden mást igen.
Viszont ő még mindig nem megy. Megpróbál kapaszkodás nélkül állni, meg egy kezemet fogva sétál. De a menéssel még nem próbálkozik.

Cas!

erőt és kitartást a két gyerkőchöz! :D Hiába az édes gondok . :)

Ja és gratulálok hogy Csilla elindult!!! Nagyon kis ügyes!

Vége lehetne már ennek az időnek, mert Nórinak is nagyon hiányzik a séta. Meg persze a kis barátja, akivel együtt szoktunk sétálni.

Jó éjt mindenkinek!

Ninike

Kép

Kép
ninike

Húúúú, csak úgy kapkodom a fejem :lol: ez tök jó, hogy gyarapszunk!

Üdv a druszáknak :wink:
Kérünk sok-sok fényképet, s hosszabb bemutatkozást!

Idő: nagyon tudlak sajnálni ám benneteket :wink: (bocsi, ezt most nem tudtam kihagyni) :oops: Kristóf volt otthon két hétig, s azóta nem vágyik a hidegre (mert előtte ez volt a mániája, hogy ő itt nem szeret, vágyik az esős Londonba, meg a hidegbe :lol: ). Tényleg nagyon rémisztő hideg van, s most még az ónos eső :cry:

Ruhaszárítás: na ez érdekes, mert én most is bent szárítok, mert valamiért gyorsabb, s higénikusabbnak is érzem. Tuti, hogy akkor jön egy nagy szél, amikor három teli ruhaszárító van odakint, vagy egy-két csepp eső....
Ma olyan gyönyörű szivárvány volt, majd teszek képet

Barát/kisbarát: háát nekünk sincs :wink: de valahogy én is "kitöltöm" az időmet. MÁr írtam, hogy "csak úgy" nekem nem megy a barátkozás :roll:

Jobbulást Sebinek, s gratula Csillának!!! na meg kitartást az Anyucijuknak :wink:
Nálam naponta (azon belül is többször) változik az érzés, hogy jó lenne-e avagy nem lenne jó egy kicsi tesó :roll: arra jutottam magammal, hogy év végén újratárgyaljuk :wink: 8)

Ninike :D
Fodrász vagy otthon a hajvágás??? Otthon talán könnyebb lekötni, de én nem merek a hajához nyúlni. Elvittem fodrászhoz, vágott belőle éppen annyit, hogy kilásson, a forma majd később :)
Az ölemben volt, s nézelődött, de hát minden másodpercben résen kellett lenni.
Az Anyáé, Apáé nevelési módszert kipróbálom, nekem nagyon tecc :wink:

Egyébként én sem tudom őt nevelni, Sszzilvi :lol: nem nagyon reagál a nem-re, pedig érzem, hogy tudja, hogy mit jelent...de úgy veszem észre, hogy ha van alternatíva, akkor jobban hajlik a szótfogadásra :roll:
Én már kiabáltam rá, amikor megharap, s akkor ő is elsírja magát. Na ez nem olyan igazi rákiabálás, hanem inkább felsikítás a fájdalomtól..mondom neki, hogy nem, nem szabad, nem harap, egyre határozottabban, s ő egyre inkább szorítja össze a most már hét fogát a bőrömön :twisted: A legfájóbb, amikor hátamat harapja, s onnan le sem tudom egyedül szedni :roll:

Még valamit akartam....de már megyek aludni, a vasalás megint halasztódik :oops: lusta dög vagyok :oops:

Titti :?: visszaértetek már??
Edit :?: hogy áll a pakolás???

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Udv. az ujaknak! :)

Mar tobbszor belefogtam az irasba de aztan nem tudtam befejezni, igy vegul nem kuldtem el. Remelem most sikerul :)

Az elmult napokban kicsit magam alatt voltam, epp azok miatt, amiket itt elkezdtetek irogatni a babak viselkedeserol.
Balintnak a hisztijeit, sikoltozasait egyszeruen nem tudtam kezelni, fogalmam sem volt, hogy mit csinaljak. Ha valamit nem kapott meg, vagy nem ugy tortent valami, ahogy o akarta, fulsuketito sikoltozasba kezdett, meg magat eldobva a foldon hisztizett. Ugy ereztem o diktal, es nem vagyok ura a helyzeteknek. Sajnos elkapott neha a mereg es volt, hogy racsaptam a fenekere, de utana ereztem hogy sok ertelme nem volt mert fogalma nincs hogy ezt miert kapta.
Ja, es meg harapdal is, es ha nem engedem meg neki hogy kiszakitson egy darabot a husombol, akkor szinten elkezd sikoltozni...
De azert irom nagyreszt mult idoben, mert par napja mintha kezdenenek elmaradozni az ilyen jellegu reakcioi. Rajottem, hogy ha ilyen helyzetben adok neki valami feladatot, (csukja be az ajtot, vagy valaminek az ajtajat, dobjon valamit a kukaba,tegye a kosarba ezt vagy azt a jatekot) akkor azt csinalja es elfelejti, hogy ilyenkor valojaban sikoltozni kell. Aztan majd kiderul, hogy ez a modszer bevalik-e...
Az a helyzet hogy azt hittem, ha egy eves lesz, valamivel konnyebb lesz. A nagy fenet... :lol:

A telbol mar nekem is elegem van... Eloszor a jo nagy hidegek, fel ora utan mar fel kellett jonni, mert mar fazott a labam... Balintnak meg persze jo meleg volt... Aztan a szmogriado... Ehhh....

Most lefexem, bar meg irni akartam, de inkabb majd delelott/delutan.
_jáde_

Egyszerűen már a besavanyodás és a megőrülés határán vagyok! A két babanetes barátja beteg, a 3. barinőmék calicisek, a 4. ahol nincs gyerek, ott meg a csaj benyelt valami virust és most 38.7 a láza. Az 5. meg eltünt, nem talizik velem valamiért…Már kikészültem. Ja és a Gigi a 3. napja ¾ órákat alszik hát mi a csudából töltődjek? Úgy találkoznék felnőtt emberekkel. Mondjuk most felhívtam egy babanetes ismimet és bejelentkeztem hozzá…Ma megyünk is!
Szilvi olyan lehet, mint egy minivámpír!
Lányok nagyon sok a szilvi, nem lehetne valahogy legalább az aláírás más, hogy be tudjalak azonosítani. Valamelyik kérdezte a vonalzót! Rákattintasz egyikünkére, a babafalva.hu kijön, meg lehet csinálni és utána a profilodban beilleszted az aláírásodhoz a httl: valami effélét…
Gigi elkezdte hordani a könyveket, szereti, ha olvasom neki, de nem a szöveget, hanem megmutatom mi hol van, meg utánzom az állatok hangját.
A legkomolyabb pedig, hogy ráteszi a bőrövem a kutyára, mondván hogy akkor most sétálunk, elég komoly küzdelmekbe kerül amíg átveti a hátán a kutyának, de nyafi olyan szépen tűri, csak áll és tudja, hogy Gigi most rém komolyan dolgozik, tényleg még a nyelve is kilóg.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Szilvi, köszi kérdésed, sehogy sem állok a pakolással. Kicsit összerámoltam a ruhákat itt az ágyon, oszt annyi. A meglévő szekrénybe sem pakolhatok be, mert majd még össze kell csavarozni az újakkal, sőt, tegnapelőttől az egyik ajtó sincs rajta, mert a férjem elvitte a műhelybe, sablonnak az új szekrény ajtajához.
A legjobb a dologban meg az, hoyg csak a jövő héten valamikor lesz kész a bútor, és én már rágom a kefét, hoyg lassan két hete, hoyg fel vagyok fordulva. Hiába, az anyagszállító a hibás, mert nem tartotta a határidőt. :roll:
De majd meglesz, és akkor végre el tudok mindent pakolni, sőt, a beszáradt ruháknak is mindig lesz helye. :D

Cas, az ágy (az alsó is) kb. olyan magasan lesz, mint egy normál ágy, és igen, befér alája egy elég jó nagy fiók. És lesz is fiók alatta. Amit viszont egyelőre játékoknak használok, és úgy döntöttünk, hoyg a felső ágyba most nem veszünk matracot és akkor addig, amíg meglesz a hálószoba bútorunk (remélhetőleg max. 1-2 éven belül), azt fogom ágyneműtartónak használni. Valamivel úgyis letakarnám, úgyhogy pont jó lesz "komódnak". :P
Ha elkészül minden, az új nagy szekrénybe áthordom a lányok szobájából az összes ruhámat, a fogas szekrénykéjét pedig megszabadítom néhány nem mindig hortott nagykabáttól, és akkor a gyerekszobában csakis a csajok cuccai lesznek. :) Már alig várom!!! :D

A szárítás nálunk is itt, a "bazár"-szobában trténik, legalábbis most télen. Mert nyáron és amikor az idő engedi, mindig le szoktam vinni. Vagy az erkélyre terítek, de ott nem szeretem.

Üdv minden Szilviának! :D Tényleg jó lenne egy-egy vonalzó, hoyg minden további nélkül meg tudjunk különböztetni!!! :)
Gratulálok mindegyiknek a gyerkőcéhez és gyertek, meséljetek minél többet!

Nyafi, én Krisztával azt tapasztaltam, hogy csak tova 2 éves kora után kezdték érdekelni a szövegek. Akkor is csak a rövidek. Egy egész, normális mese felolvasását még most sem bírja ki. De ha mondom, mesélem, akkor igen. Igaz, én még nem nagyon törtem magam össze, hyog a klasszikus meséket olvassam neki, mert azoknak csak 3 éves kor után jön el igazána z idejük, eddig csak a Piroska és a farkast meg a 3 kismalac meséjét ismeri. Meg persze, amiket DVD-n néz. Általában én találok ki rövid meséket neki állatokról, gyerekekről, de főleg egy bizonyos kislányról! :wink: Tegnap azt mondta, tulipánról meséljek neki, így hát kitaláltam egy történetet, hogy a kislány az anyukájával elöltetett egy tulipánhagymát és aztán gondozta, majd kikelt és kivirágzott a tulipán. Nekünk, felnőtteknek talán semmitmondó egy ilyen "mese", de nekik ilyesmik kellenek egyelőre, amiből megismerik, megtapasztalják a világot. És sokszor észrevétlenül adunk át így értékeket nekik.

NA, majd még írok, de ezt elküldöm mert most egy kicsit mennem kell...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?