Nyafi
Ágy: megnéztem, most is pontosan olyan magasan alszik a csajszi a járókában-szivacson, ahogy majd azon az ágyon. Egyelőre nem panaszkodik.
Én meg pont az emeletes ágytól idegenkedem...
Barát bölcsiben?!
Azért 1,5 - 2 évesen még bőven inkább egymás mellett játszanak, semmint egymással, nincsenek óriási barátságok, szerintem semmiről nem késik le Nini, ha csak januárban viszi a csajszit.
Edit
Ha ti magatok csinálnátok az ágyat, akkor hosszabb lábakkal magasabbra is tudnátok csinálni... És akkor az alsó szint alatt még egy szuper ágyneműtartó is elférne (az én régi ágyam volt ilyen).
Ninike
Önálló evés: az én lányom 2-3 napja teljesen önállóan eszik kanállal. (Mostmár nem is hagyja többnyire, hogy etessem.) De azért erre a korosztályra nem ez a jellemző! Viszont 1,5-2 éves koráig sokat fejlődnek még, addig simán megtanul a te lányod is önállóan enni!
Ezek szerint a bölcsiben nem nagyon etetik meg őket.
Bölcsikezdés: nagyon kérdezz rá mégegyszer! Az oké, hogy már most be kell iratnod, és akkor az adott tanévben szeptembertől meglesz a helye, de nem hiszem, hogy haragudnának, ha csak januártól kezded ténylegesen hordani...
Ilyenkor még minden hónap annyit számít, biztos nem lenne szívem január helyett már szeptemberben beadni?!
Szilvi
Köszi a kérdést, a szilveszter nem volt rossz. A mi gyerekeink a legnagyobb durrogás és kutyaugatás közepette is példásan aludtak, barátaink 2 éves lánya viszont kb. ezerszer ijedt fel, és akkor alig lehetett visszaaltatni...
Úgyhogy kicsit punnyadós volt, én kicsit le is lombozódtam, hogy ilyen öregek vagyunk már, hogy semmi buli?!
Kaja: örülj neki, hogy pontosan tudja, mennyi ételre van szüksége. Ha ezt a jó szokását megtartja felnőtt koráig, sosem lesznek súlyproblémái. Az tény, hogy a kevésbé kajakos gyerekeken jobban meglátszik 1-1 betegség (Sebi is csont és bőr tud lenni utána), de ahogy gyógyul, újra jobban is eszik, és hamar helyreáll a rend.
Kismok
Jó volt hallani rólatok, szép volt a fátok is!
Az angyalkás kép meg zseniális.
Hurrikán a lakásban
1 gyerekes anyukák! Legközelebb lefényképezem, nálunk a két gyerek mit tud művelni estére az egész lakásban?!
Mondjuk Sebi már okos, ha szépen megkérem, 1-1 játékot összeszed, és visszatesz a helyére... amit CSilla 3 mp alatt újra kirámol?!
Tej
CSak óvatosan. Aki eddig HA-s tápit adott, az először sima tápira térjen át (első nap csak 1 kanállal lecserélni, aztán 2 és így tovább).
Probléma lehet: kiütések, ekcéma, hasfájás, nyűgösség, hasmenés, hurutos köhögés, nátha.
Nem garancia, hogy a tejtől jönnek elő ezek a tünetek, de ha mégis pont akkor jelennek meg, akkor érdemes 2-3 napig hanyagolni a tejet, megvárni a tünetek TELJES megszűnését, aztán lehet újra próbálkozni. Ha megint előjönnek a tünetek, akkor érdemes orvossal konzultálni.
Én pl. épp azért várom meg a tavaszt a tej bevezetésével, mert í]y is folyton taknyos és köhög a csajszi... sose tudnám meg, hogy akkor most csak vmi fertőzés, vagy a tej kavar be.
És vki magyarázza már meg nekem, hogy miért jó a feles tej?!?!? Miért kell vízzel hígítani?!
Ha a gyerek allergiás a tejfehérjére, akkor tök mindegy, mennyi víz van mellette. Ha meg nem allergiás, akkor meg miért kell a jó kis tápláló tejet hígítani?