Új privát üzeneted érkezett!

Ja, babakocsi még: ismerősömnek nem három lábú, hanem légy kerekű van, de hasonló, mint amilyet Szilvi írt. Tök ki tudják használni. Van mélykocsi része az elején, aztán le lehet venni, akkor csak hordozót teszel bele, vagy sportkocsis részt. Könnyűnek tűnt nekem és jól néz ki.

Bár az én graco-saim is teljesen megfeleltek, nem annyira nyitott és a lift miatt muszály voltam nem hatalmasat venni. A lényeg tényleg a lábzsák, takarók szerintem. Igaz, persze rossz, ha nem tudod szembe fordítani a gyerkőcöt, de hát nekem akkor sem volt más választásom. Időnként megnézem őket, vagy kukucskálok a tetőn :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!
Végre eljutottam idáig :)

Röpke kis történetünk:
30-án hajnali 3,30-környékén arra ébredtem, hogy pisilni kell. Miközben kászálódtam ki az ágyikóból éreztem h el kezdett folyni vmi, amit hirtelen a kúpnak tudtam be. Csakhogy mire eljutottam a wc-ig már a pizsim teljesen olyan volt. Akkor már kezdtem gyanakodni... :) :) Aztán miután vissza mentem a szobába már "nyakig" vizes voltam úgyh páromat riasztottam :)
4,30-kor már bent voltunk a kórházban, NST aztán utána szóltak egy dokinak h vizsgáljon meg, két ujjnyi...
egy óra múlva már három ujjnyi aztán itt megálltunk :( Sétáltam sztem km-eket ott, de nem akart gyorsabban tágulni. Aztán végre nagy nehezen elértünk odáig h doktornéni (újoncka, most végzett az egyetemen) szerint szülőágy de mivel még nem szakorvos így rá kellett bólintani más dokinak is. Jött is Pazár doktor úr aki szerint csak bő 3 ujjnyi úgyh vissza az ágy mellé állni. Kezdett az agyam elborulni :) aztán ezt eljátszották még egyszer és már visszatartani nem tudtam de azt mondja ne nyomjam, álljak picit még. Megfogtam magam felfeküdtem és mondtam h nem fogom visszatartani mert nem bírom!
Hogy ugorjak egyet a történetben, a fájásaim hosszúsága nem volt megfelelő így csak egy nyomásonként tudtunk haladni.
Lassan de biztosan jött kifelé a tökfilkóm:)
Végre megszületett 3100g és 51cm-rel 11,45-kor.
Amúgy nem bántam meg h nem fogadtam dokit mert az a friss csajdoki végig a szobában volt velem amég vajúdtam sőt a szülésznéni is két percenként jött, vizezte a homlokom, simogatta a kezem. LE A KALAPPAL ELŐTTÜK!!!!!!!!!!! De ha máskor is szülésre adnám a fejem akkor ezt a csajt fogadnám fel!!!!
Jah még az apásszülésről annyit, hogy mivel még zárlat alatt volt a kórház így annak örültem hogy nem küldték le a párom. Sajna részt nem vehetett benne.

Egyelőre így hirtelen több nem jut az eszembe. Képet viszont próbálok feltenni.

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Csak gyors jövök írni nektek!
Kedden voltam uh-n,és minden rendben a picivel :D Nyakiredő okés,gerinc okés,megvan mind a két keze,lába,és annyira ficánkolt,hogy a doki a szívét alig tudta megmutatni,mert mindig elmozdult tőle :lol: 6 cm az ülőmagassága!!
most kicsit kivagyok a dokira...kértük ugye ezt az integrált tesztet,és szerdán mentünk is vérvételre.Már bennt voltam a tanácsadáson,maikor kérte az aszisztens nő,a csekket,csak néztem rá,hog yaz nincs.Erre mondja hog yakkor nem tudja tovább csinálni,na megkaptuk a csekket,29e ft,gyors menni pénztfelvenni,utánna postára,majd vissza.Várni kellett jó 20percet.Utánna át a vérvételre,ott nagyon sokan voltak....mire enni tudtam 9-30 lehetett,néha már nagyon rosszul voltam.
szóval ha a doki ezt közli hogy így kell előre fizetni,akko rezt a futkosást el lehetett volna kerülni... :evil:
De most már nem idagaskedek,lényeg hogy minden rendben van a picivel...

Zsani!
De jóóóó kislány :D :lol: ,hu akkor lehet sok rucit meg lányos játékot venni :D .Mikor mentek 4d-re?

Szép hétvégét
Ági

Kép

Kép
ági01

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
newcdina

sziasztok!

Newcdina,
tündéri a kisfiad! Ő is jó nagy hajjal született :D
Ki volt a szülésznőd? De jó, hogy van végre női nőgyógyász megint. Már épp ideje volt...

Lola,
az úszóspelus nem így van méretezve, hanem s, m stb...nekünk olyan van, ami 4-10 kg ig jó (azt h iszem, de most nem kelek fel megnézni...) úszógatyust vettünk már, mert vinni akartam mindenképp szilveszterkor, még jó, ugyanis ki volt írva, hogy egészségügyi szennyezés estén 60ezer ft-fizetendő... és hát az úszópelus nem ér sokat... A gézengúzban vettem ilyen gatyót, 2400-ért. Idén nem beszéltem velük, de majd jövőhéten felhívom a csajt. Igen, ilyen fürdetőre gondoltam. De nyolc kilóig??? Ne vicceljenek már...
Akkor ma is egy ilyen recept ötlet :D Ez egy alföldi kaja, öreglebbencs a neve. Kockáravágott szalonnát és hagymát kis olajon megpirítasz, és amikor elkezd fonnyadni a hagyma, összetört lebbencstésztát teszel rá. Így pirítod amíg színe nem lesz. Ekkor félrehúzod a tűzről, és borssal, köménnyel, pirospaprikával, sóval ízesíted. Kockára vágott krumlit teszel be (kb fele-fele arányban a tésztával) és felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje. Kb 30 perc alatt puhára fő. Nagyon finom. Néha, ha van kedvem, két -három tojást a végén ráütök, de ez nem fontos.

Szilvi,
borostyánláncot kb három hete rendeltem, akkor azt írták, hogy épp nincs, és hogy két hét múlva kapnak, akkor értesítenek...de eddig nem szóltak, úgyhogy írok is nekik...
Hozzáetetés, hát, Áron csak szopizik, még mindig nagyon sok a tejem, általában reggelre mindig eláztatom az ágyneműt... :oops: (gondolom ezért sem jött még mindig meg...)
És hát fejlődik is tőle dundókám :lol:
A doki azt mondta, hogy hat hós korától már mást is kell neki adni, de én rengeteget olvastam utána, és arra jutottam, hogy néhány hét múlva a déli szopi után adok gyümölcsöt, de mást még nem.

Áron olyan lusta...esze ágában sincs megfordulni :cry: Tekereg, de megfordulni azt nem. Bezzeg állandóan ülne. A fejét emelgetni, majd megszakad, hogy fel tudjon ülni :lol: Szerintem hamarabb fog szalandi, mint forogni. Néhány napja egyfolytában sikoltozik. Nagyon tetszik neki :D

Ja, akartam mesélni, hogy megkaptam karácsonyra a Szemem fénye, Nail című könyvet...Nem tudom olvastátok-e, de az a helyzet, hogy eddig is utáltam a magyar egészségügyet, de ezek után :evil: :evil: :evil:

Szép hétvégét Nektek!
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Nem nagyon van időm jönni, mint látjátok.
Remélem mindenki jól van!

Lola7777
Lehet róla szó, hogy eljárunk, bár nem tudom, hogy mindenféle kencefice nélkül lehet e maszzírozni, mert Gábor bőre nagyon érzékeny, kaptam krémet a testére, pofijára fejecskéjére is.

Úgy néz ki, a macskákat végre elpaterolhatom itthonról, mert a bőrgyógyász akihez a párom is jár, azt mondta mihamarabb szabaduljak meg tőlük, ha nem akarok sűrűn hozzá járni a babával.
A macskaszőr miatt is, de a lényegesebb az, hogy az atkákat nagyon hordozza a macskaszőr.
Szóval a kárpitokat, szőnyegeket is alaposan ki kellene takarítani.
Nem tudtok ilyen gépkölcsönzőt valahol????

Valakinek nem kell függöny a babaszobába? van vagy 6 m széles, plafontól a földig ér...

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Karácsonyfadíszítés Kép

Kép

Kép

Kép

Babócánk

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Hát szerdán megkapta Dani a Prevenart és a 18 hós oltást egyben. Szegénykém délután a "hosszú" alvásból már sántikálósan kelt. Mérgelődött nagyon hogy nem úgy megy neki a mozgás mint eddig. Na de nem is ez a lényeg. Ma ebéd után úgy kidobta nekem a taccsot, hogy csak pislogtam. Szegényem nagyon megijedt. Gyors átöltözés, ekkor peluscsere. Hát a hasa is megy. Olyan volt a kakija, mint Gergő fiamnak mikor nátis volt. Néztem is nagyot, hogy Ő hogy tud ilyen "produkálni". Aztán csendben játszott egy darabig, majd nyöszörög. Akkor már láttam, hogy megint nem OK valami vele és megint hányt, de csak tea volt a gyomrába és megint egy adag a pelusba. Hát kétségbeestem nagyon, hogy végre sikerült egy tisztes adagot megetetni vele ebédkor, ráadásul a kedvencét csináltam és erre hány, meg megy a hasa.
Felhívtam a védőnőt, de ilyenkor már nincsenek bent. Aztán eszembe jutott és interneten böngészgettem a Prevenar mellékhatását.
Nagyon gyakori a hasmenés, hányás, étvágytalanság. Szóval megvan mi az oka a rosszulléteknek és ha visszagondolok ugyanez volt a Rota vírus elleni oltásnál is, csak akkor még anyatejes volt és csak!!!! sokszor bukott (amúgy Ő egyátalán nem volt bukós bébi).
Úgyhogy megint nincs időm unatkozni. Takaríthatok és moshatok mint az állat. Már meg is egy adag.

Hál istennek Gergő ezalatt végig aludt, így nem volt még idegesítő tényező. Ő szépen gyarapszik. 1 kilót és majdnem 6 centit gyarapodott egy hónap alatt.
Jövő hónapban 2. hós és Rota vírus elleni oltás lesz neki.

Daninak pedig lisztérzékenységi tesztet csináltatunk. Hátha az az oka az étvágytalanságnak és a kismértékű hízásnak. Ezt jövő héten hétfőn vagy kedden csináltatom meg.

Bocsánat, ha hosszan panaszkodtam, de annyira rossz az ilyen!!!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Úristen milyen gyagya vagyok! Hát most nézem, hogy már egyszer írtam, hogy mi volt szerdán a tanácsadáson, erre megint leírom. Hát kicsit szét vagyok esve!

Na de sebaj! Akit nem érdekel átugorja!

Ági01!

Örülök, hogy a kis picurral minden rendben!

Ancsa!

Remélem Liza már jobban van! Meggyógyult a nátiból!

Lola!

Dani nagyjából mindent megeszik. Van amit jobban, van amit kevésbbé szeret, de azt is megeszi. Néha a mennyiséggel is gond van és most kövezzetek meg de néha úgy tudjuk csak etetni, hogy a nagyszobába a földön ülünk vele, Ő játszik mi meg megyünk utána a kajával és így eszik. Tehát gyakorlatilag evés közben is mozog. Ha netalántán a székében eszik, akkor is ha végzünk már megy és lót fut a lakásban. Szóval már kaja után le is dolgozza.
Nagyon mozgékony, ilyen és kész. Nem tudunk mit csinálni vele.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gabi: szegény Dani... meg Te is... Tényleg nagyon rossz, ha szenved a gyerek, vagy nyűgös... úgy tudom én is sajnálni olyankor őket. Nekem csak nyűgösebbek voltak tőle. Mármint prevenartól. Remélem most sem lesz gond jövő hét szerdán.

Ági: örülök, hogy minden rendben a babóval. Most már akkor kicsit nyugi! Biztos a vérvétel eredménye is jó lesz. Dokiról no comment! :)

Edina: megint csak gratula! Nagyon édes a kisfiad! Szép kis hajacskája van!!! Milyen babó? Jól eszik, hogy alszik?

Gabi: tündérek a gyerkőcök. A fátokról egy nagy fagyi jutott eszembe. Nyami :) De szép. Gáborka meg nagyon cuki manó!

Na megyek, alszanak a picik,kicsit neteztem addig, de még kiteregetek, felmosok.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Edina!
ÓÓÓÓ, ilyen rövid szüléstörténet, nem éri, a lényegrészét nem is írtad le, hogy hány nyomásra lett kinnt, gátmetszés, varrás?
Zárlat volt a kórházban, miért, nem is tudtam? Nem érezted egyedül magad?
Nem tudod hogy hívják ezt a fiatal szülésznőt?
A kisfiad tényleg gyönyörű, formás kisfickó!

Tgabi!
Azt mondta a Ficsor Zsuzsa védőnő, hogy a gyógyszertári napraforgó olaj teljesen jó,én is azt viszem, mert most foltokban tök sok helyen száraz a bőre Noémnak, nem kísérletezgetek Johnson és társaival...Azért sz.tem hívdd fel a Zsuzsát előtte, nem tudom bejelentkezés nélkül lehet -e jönni, van-e annyi hely...?
Gáborka hatalmas lett, ez igen! A lányaid is mennyire nagyok!
Macskák: hurrrá, győzelem, éljen a bőrgyógyász!

Gabrielldaniel!
Nem baj, h. 2-szer írtad, elhiszem hogy szét vagy csúszva. Nekünk nem volt a Prevenartól semmi mellékhatás, sajnálom, hogy Nálatok igen, szegény Dani. Reméljük hamar túl lesz rajta és tényleg csak ezért...
Én tuti nem kövezlek meg a menés közbeni evésért, annó Sománál is csak így lehetett, mondta sok ismerős, még olyan is, akinek volt már babája, csak hóóót nyugodt, na azóta még van 2 lánya, érdekes azóta Ők is ehetnek menet közben, mert rosszabb evők. Erre szoktam mondani, vanakinek elvei vannak, vanakinek meg gyereke(i)... :wink:

Szilvia1981!
Ezt a lebbencslevest ismertem, vagy ez inkább egytálétel-szerű?
Pelenka: ja,tényleg!

Emesedorabenceanyu!
Nem, nem tudott jönni férjem, pont aznap szívatták őket, hogy be kell-e menni, vagy nem (leállították a gyárat a gáznélküliség miatt).
De az egyik védőnő megfogta Noét, miután Ő megkapta az oltást, addig Somának le tudtam fogni a 2 kezét,meg ölelni-bíztatni. De ügyik voltak mindketten, Noé épphogy felsírt, Soma kiálltott egyet, aztán már pattan is fel, hogy melyik matricát válassza, ennyi!

Ági!
A dokiknak sokszor ennyi információ nem számít (el vannak havazva), bele se tudnak gondolni, hogy mennyi kellemetlenséggel jár a kismamának az ilyesmi, sajna, de tényleg a lényeg, hogy egészséges! Hányingered van még?

lola77

Sziasztok!

Gabrielldaniel,
jobbulást kívánunk a Daninak! Nagyon fárasztó lehet, hogy így kijöttek rajta a mellékhatások! Reméljük hamar jobban fogja magát érezni! Szerintem sincs semmi kivetnivaló a menet közbeni etetésben :) ha másként nem megy :) :)

Ági,
gratula még1x a pocaklakóhoz, látod minden rendben lett! A kombinált teszt miatti fizetéshez meg tényleg no comment, szólhatott volna a doki. Én csak azt nem értem az egészben: 12 hós UH-t ugyis kötelező csinálni, TB-re így ingyen, akkor itt a kórházban magyarul 29e forintot fizetsz a vérvizsgálatért????? BP-en a kettő volt ennyi... miért nem adnak kedvzeményt? Ha jól tudom Szfehérváron alanyi jogon jár minden kismamának, az önkorm. fizeti, ami azért nem semmi..

Gabi,
hajrá macskanélküliség!!!:) :) szépek a gyerekek, főleg Gáborka a fa alatt :) :) :)

Köszi a tippeket a babakocsival ill. egyebekkel kapcsolatban. Ma vétkeztem mert beugrottam a Tescoba, ugye 70% leárazás ruhákban meg ilyenek.. ja persze alig volt valami gyerekcucc, legalábbis a Matyimnak semmit sem találtam (tavaly pedig vettem ilyenkor 2 kabit, fölsőket idénre stb) viszont vettem a picurnak egy édi-bédi rózsaszín virágos fölsőt kék gatyóval, tündéri :) :) a Zoli csak vigyorgott :) :)
Amúgy már néztem a neten babakocsit, szerintetek?:
http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_508999

lehet holnap felmegyünk BP-re megnézni hogy milyen (mondjuk semmi kedvem BP-en császkálni) meg a Kikába ágyat nézni a Máténak meg egyebek... Nekem praktikusnak tűnik a babakocsi, azért gondolok én arra hogy hordozót viszem ha megyek a Mátéért, a bölibe nem tudom betolni (a feljáró felőli rész le van zárva, így emelnem kell a kocsit) ill. az oviba nem is tudom hogy van, a Puputevésben nem csak lépcsős rész van?

sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Zsanka!

Ezt az úgymond felhasználói tesztet pont most olvastam a babakocsiról. Olvasd el te is.
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=325678

Nekem ez a favorit, erre is lehet hordozót csatlakoztatni.
http://www.vatera.hu/abc_design_3_tec_p ... 93463.html

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Zsanka: én ezt a Titit- mondtam Neked, csak nem tudtam a nevét. Ilyet használnak ismerősömék, több, mint egy éve és szeretik. Olvastam a negatív hozzászólásokat. Szerintem minden babakocsinak van előnye, hátránya. Olyat úgy sem tudsz találni, ami minden szempontból tökéletes. Mérlegelned kell, Neked mi a fontos. Ár, masszívság, könnyűség, méret, kerekek, szín, anyag. Nekem a méret és az ár volt a legfontosabb, illetve, hogy biztonságos legyen.

A másik, amit Anikó mutat, tényleg jól néz ki, de azért két gyerek mellett 75 ezret adni egy babakocsiért. Én legalábbis nem tenném. Használtan is lehet szépeket kapni. A mi tesókocsinkra pl. mindenki azt hiszi, hogy új. Brendonban 70 ezer és én 30-ért vettem tartozékokkal. Szóval nem mindegy.... Várj még kicsit, addig fórumokon tudsz tájékozódni....

Gabi: tegnap elfelejtettem írni, hogy hajrá NO MACSEK! Ügyesek vagytok. Eddig is ezt hajtogattuk, hogy a gyerek egészsége az első, végre talán apátok is megérti! Persze a kicsi fiáért mindent!!

Na megyek főzni, amíg alszanak a picik. Karfiolleves lesz és rakott kel. Két napra főzöm. Holnap vasalni akarok, maratonit.

Szilvia

Jó hétvégét!

Kép
Kép
Kép
emesedora

http://www.teszvesz.hu/item522318947_gr ... ml#gallery

Pl. ez is jól néz ki (hasonló a mienk tesóban). Csak egyszer rákattintottam a teszveszen a babakocsikra. Nézz körül Zsanka!

Kép
Kép
Kép
emesedora

http://www.teszvesz.hu/item524613782_va ... ml#gallery

Na ennek is van előnye: tesófellépő, esernyőre csukható, jó árban van, két irányban tolható...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Húúú, Zsanka,most aztán mindenki jól elmondja a véleményét a babakocsikról úgy általában.... ami mondjuk jó is, több szem többet lát szempont!
Na ami linket betettél:Titi Triton, MAJDNEM ilyet vettem én is, használtan, csak hordozó nélkül,mert nekünk az nem kellett,volt 2 is!Az utolsó pill-ban derült ki, hogy csak 60 cm körüli a mózes belső hossza!!!!! Na mármost, ha a baba 53-55 cm-vel születik, kérdem én az meddig jó???? És én ezt a telet mindenképp a mózes részében akartam, hogy töltse, a zártsága miatt.
Ha csak ezért mennétek fel, ne menj, tuti kicsi lenne, ha Máté méreteiből indulok ki, biztos nem lesz kicsi babód! De ha átlagos akkor is a mózes részét Ti nem tudnátok kihasználni, pont a nyár miatt....
Mi végülis Baby Point V3-at vettünk, használtan, ez is lengyel kocsi, amúgy, szinte ugyanaz mint a Titi (árban is), csak a mózese 83 cm belső hosszú, még mindig bőven jó!
A babaszobás véleménnyel tényleg egyetértek: a sportrész tényleg kagylós, ezt én is csak akkor vettem észre, mikor megvettük, nem tudom majd hogy fogjuk tudni kezelni!Kicsit talán keskenyebb 2-3 cm-vel mint az átlag. Sportrészhez is van lábzsák, aztán hogy jövő télen még elég lesz-e a nagysága azt már nem tudom, de nem túl nagy. MÉgegy: a kagylós bekötője 5 pontos, de elég rövidnek tűnik, azt is nézzétek meg, illetve kérdezz rá, ha mégis használtan veszitek... Az első kerekek szimpla bolygók, ez jó is, meg nem is... jó mert egy ponton körbe tudod forgatni 360 fokban, ezáltal tök szűk helyeken is tök jól lehet navigálni,de a járdák repedezésein tényleg át kell minden alkalommal két kézzel ügyeskedni, hogy ne álljon keresztbe a bolygó. Amúgy kézzel nem lehet állítani a bolygósítását, csak lennt a kerekeknél. Mindkét irányba feltehető rá a mózes+sportrész is, tényleg nagyon könnyen le-fel lehet venni róla, a váz összecsukva elég kis méretű, kissebb kocsikba is befér. Van tök jó színekben, ha újonnan veszem, bizti nem kéket veszek, de ősszel csak ez volt használtan és több mint 10-et spóroltunk is, ami nem mindegy. Ja a bevásárlója tényleg tök jó nagy! 3 állásban hosszabbítható a tolókarja. Az anyaga olyan jó vastag, érdekes. De múltkor láttad, azzal voltunk, de ha élőben meg akarod nézni, szívesen megmutatom a részleteket is,tényleg, átjöhetsz, nem vagyok messze Tőled!

Eagleszem, amit feltettél, tök jó, bár drágállom én is, de nekem baromira hiányozna alulról a bevásárlótartó is!
A BB Grip&Go-val még én is szemeztem annó, de az esernyőkocsis foggantyút nem ismerem...
Itt a linkje:
http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... _V3_200816
Ja és több helyen van már - bár hordozó nélkül - 50-55 körül is, újonnan a neten, jól nézd meg, a Titi is.

Mienk ez:
Kép
Kép

Ja a "vétkezést" megértem, ilyenkor már én sem bírtam ki!
Na nálunk ma frankfurti leves+rizskók volt az ebéd!

lola77

Ja, a Kodály oviban tényleg nincs babakocsi feltoló, de csak 2 lépcső van, fel tudom tolni és bennt a folyosón fekszik benne Noé, amíg Soma öltözik! Nem kell tehát magasra emelni, lefelé pedig 2 fokot könnyen letolom!
Majd a suliban lesz szarabb, ha a Kodályba megyünk, ott vagy 10 fok van, ugye Szilvi???
Szegény a duplasúllyal cipekedik mindennap! :evil: :x :shock:

Egyébként ősszel a vaterán láttam olyat, hogy csak váz+bébihordozó tizenvalamennyiért használtan, asszem Neonato volt a márkája. Semmi más nem tartozott hozzá.
Amúgy nincs is bébihordozód, muszáj azt is venni?

lola77

Jaj, Zsanka, még egy fontos dolgot nem írtam le.
A különbség még a Titi Triton és az én Baby Pointom között, hogy az enyém mózesének emelhető a fejrésze, a Titi merev. Ez jó lehet, ha már szeretne a baba kilátni, de még nem ülhet. (Nekünk ugye ez most van ez a kor, de a hideg miatt nem használom ki, de lehet hogy febr-márc-ban már kelleni fog,mikor már ki-kisüt a nap és lehajtom a mózes kupoláját! Viszont mégis kihasználom, mert meg van emelve 1 fokozatot, így jobban látom a pofiját, mégis zártan van. Asszem még egyet lehet rajta emelni.

lola77

Sziasztok!

Az ABC babakocsi nekem csak azért jön be, mert kicsire összecsukható és könnyű. Nem utolsósorban beférne a 206-osunk csomagtartójába.
A bevásárlókosár rész nekem is hiányzik róla. Az ára szerintem is sok, bár ennek ez az új ára.

Viszont találtam egy ilyen csajost :D Zsankáéknak.
http://www.vatera.hu/hauck_esprit_infin ... 66349.html

vmint ezt:
http://www.vatera.hu/haberkorn_variospo ... 36369.html

és ez is jópofa:
http://www.vatera.hu/graco_mosaic_trave ... 31005.html

Most már megszűnök. Én nem vettem új babakocsit. Hál istennek bírta a strapát a régi (ami egyébként top rider). Hordozót csak a kocsiban használjuk, és azt kaptunk.
A babaszobán külön topic van, ahol leírják a tapasztalataikat egyébként babakocsi mániás anyukák :D .

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Köszönöm az infókat oltás ügyileg. Nálunk sajna minden oltás is megviseli Danit. Hőemelkedése minimum lesz mindegyiktől.
A helyzet annyiban javult, hogy tegnap akkor 2x hányt és azóta sem. Hasmenése este még volt egy és azóta semmi, de ez még nem jelenti azt hogy nem lesz laza széklete.
Viszont az étvágya az eddigi pocséktól még pocsékabb lett. Szinte 5-5 kanállal eszik reggelit, ebédet és vacsorát és tápszert sem ivott már este. Amúgy jókedvű annak ellenére is hogy tegnap rengeteget esett.
Este egy akkorát a dohányzóasztalról, hogy azt hittem eltörte a gerincét. Pont Gergőt szoptattam, szegénykémet azonnal "lecuppantottam" a ciciről és rohantam Danihoz. De nem lett semmi baja, Gergő pedig félig jóllakottan nézelődött.
Hajnalban külön aludtunk apával, mert összebukta az ágyamat, így keresnem kellett egy szárazabb "menedéket".

Az is megnyugtatott, hogy másnál is volt ilyen problémás időszak az evést illetően.
Mióta gyerekeim vannak, már én is feladtam az elveimet és a "Nevelés kérdése" mondattal sem értek már egyet, mert a gyereknek mikor megszületik alapból van egy vérmérséklete, amin semmivel nem lehet változtatni.

Láttam igen komoly kutatómunkába fogtatok többen, hogy segítsetek a kismamiknak babakocsiügyben.
Nekünk Pierre Cardin babakocsink van, erre rá lehet csatlakoztatni a hordozót. Ez volt nálunk a szempont, hogy elfogadható áron egy babakocsit és egy hordozót is kapjunk.
Hát a babakocsival annyi bajom van, hogy nem fordítható a tolókarja. Ezt nagyon sajnálom a mai napig, de sajna olyat, hogy a hordozót is rá bírd csatlakoztatni, meg állítani is tudd a tolókarját tán nem is lehet kapni. De aztán lehet, hogy a Bergon-nak van ilyen babakocsija?!!!!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabrielldaniell!
És Danid ilyenkor a rosszevős napok után nem "pótolja" be, mikor már elmúlt az oltás hatása, vagy a betegség???Reméljük azért nem fogy megint...
HÚúúú asztalról leesés, nem semmi lehetett! Tényleg élén kis fickó lehet! :lol:

Emesedorabenceanyu!
Hozzátápival kapcsolatban, én mostmár megvárom, hogy betöltse Noé a 6 hónapot, hisz elég neki a tej, nappal is kibírja több mint 3 órát, éjszakát meg végigalussza. JÉzuska hozott Hipp, Univer meg Kecskeméti gyümiket (Alma,Őszi, sárgabari, alma-krumpli, sütőtök, répa), ezekkel fogom kezdeni sz.tem délelőtti szopi után. Azért sem nagyon merem elkezdeni, mert Soma annó annyira ette a gyümiket,zöldségeket,főziket, hogy pikk-pakk leszokott napi 2 cicire, aztán utána megint pikk-pakk teljesen, ezt meg nem akarom Noénál, bár Ő elég cicifüggő, szóval csak nem lesz ezzel gond. A reggeli-esti szeretném ha megmaradna még sokáig!
Múlt héten próbáltam adni Neki Hipp gyümiteát, de egyszerűen nem tud mit kezdeni a cumisüveggel, pedig kitágítottam a lukat is, de semmi. Sz.tem majd megpróbálom neki csőrös üvegből adni, lehet az bejön, de azt is csak majd 2 hét múlva!
Önző is v.ok, mert annyira kényelmes szoptatni, nem kell pakolni, ha indulunk (kanál,bébiétel, plusz előke, 3 csereruha) ugye.

lola77

A hozzátáplálással én is megvárom most a 6 hónapot és nem úgy fogom csinálni, hogy főzi aztán szopi, hanem fordítva. Danival így sikerült elcsesznem a szoptatásokat. Családi nyomás hatására eleve korán (5 hós) kezdtem a hozzátápit és először főzi majd tejci sorrend volt. Ezzel én is lecsökkentettem a szopikat napi 2-re. Reggeli esti. Ebből végül a hajnali maradt meg 8 hós koráig, ekkor fogant meg Gergő és aztán meg végleg abbahagyta. Szopival amúgy is gondjaink voltak. 10 hetes korától rendesen megjött és 7 napig is eltartott. Ekkor más íze is volt a tejemnek és kevesebb is volt. Hát egy rémálom volt ez az időszak. Kicsit örültem, hogy a hozzátáplálással jobban fog nőni a súlya, de hamar kiderült, hogy ez sem hoz eredményt nálunk.

Szóval nem ezen múlt a dolog, nem volt gyenge a tejem (ekkor azt hittem) Így Gergőnél kivárom a 6 hót és másként fogom csinálni majd mint Dani fiamnál.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Lola!

De bepótolja, hiszen éhes. Most is éhes de valamiért mégsem eszik még az eddig kedvelt ételeit sem. Remélem hogy hamarosan normalizálódik a helyzet.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Hozzátápi: most én is kivárom a hat hót Bencével. Ő is cicista pasi. Tejjel és tápival. Olyan jó ez így.
Emese már négy hósan ette a tejpépet, főziket, mindent, ő mondjuk jócskán hízott utána is.

Dóri tavaly 4-5 hósan kezdett plusz kajákat, tejpépet egyáltalán nem ette. Tápszert sem issza már meg 1 éves kora óta, se a junior italokat. Tejcit időnént, meg főleg tejterméket. De mostanában nagyon jó étvágya lett, aminek örülök. Napok óta bacon szalonnás rántottát eszik reggelire, és falja, virsliből egy pár lecsusszan fél perc alatt, igaz, ahhoz kenyeret keveset eszik. Ma a karfiollevesből is nagyon sokat evett, de második nem kellett már neki.

Gabi: most az jutott eszembe, hogy írtad, hogy éhes, lehet hülyeség, de nem lehet, fáj neki valami? Mármint alapból. Gége, gyomor, vagy valami túl szűk ott benne. Ilyesmire gondolok, de lehet, hogy tök baromság, tényleg. Ultrahangot csináltak már neki esetleg? Aztán lehet, hogy tényleg csak ennyi. Nem kajás gyerek. Bár ha éhes, miért nem eszik??

Itt voltak anyósék, most mentek el. Nekiállok fürdetni, vacsiztatni.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedora!

Mostmár én is kezdek valami szervi bajra gondolni. Jövő héten megmondom a dokinak, hogy járjunk ennek utána, mert most az előbb pl már a pépes kajától is bokákolt. Már kicsinál idegileg ez a gyerek!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szia Gabi!

Lehet, hogy ez a nyelőcsőzáródási dolog. Vagy a fene sem tudja. De jó lenne, ha kiderülne!! Engem is kinyírna ezzel, főleg az aggódás miatt.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

sziasztok :)
Hűűű én ennek a pár részben össze szedett mondatnak is örültem h letudtam írni mert bár átéltem de leírni nem egyszerű :)
Amiket kihagytam: volt gátmetszés kaptam 5 öltést, aztán őőőőő.... mit is kérdeztél még.... :) lola? Jah igen: hát olyan 4-5-ödik nyomásra bújhatott ki kb...bevallom erről fingom sincs :)
Igen zárlat volt a kórházban vmi járvány miatt ezért is nem lehetett apás szülés de még látogatni is csak úgy lehetett h lent a büfénél tudtunk csak találkozni mert fel nem jöhettek. Illetve portástól függött mert anyám kétszer feljött megnézni a babcit. Nem emiatt éreztem magam egyedül, hanem még igazából sosem voltam kórházban sőt elzárva sem és ez picit nehézzé tette a napokat de ott volt a babus úgyh ennyiből nem vettem észre a bezártságot annyira. Ami nagyon jól esett volna az szülés után az a két óra amit még az ágyon kellett eltöltenem egyedül persze idézőjelbe mert jöttek be mondom segítőkészségesen hozzám a dokik de oda hiányzott a párom. Mikor úgymond mindennek vége volt, a fiam megszületett és elvitték én meg csak feküdtem, jól esett volna ha csak egy ölelésre beengedik, vagy főleg ha ott lehetett volna mellettem. Egy valamit nagyon sajnálok és emiatt picit szomorkodtam is, hogy nem láthattam a párom arcát az első találkozásnál a fiával. Kivitték neki megmutatni de sajnos erről én lemaradtam. :(
Amúgy nagyon jó fiú! (biztonság kedvéért:KOPP KOPP KOPP) :) Bár már az alvás annyira nem köti le inkább csak nézelődne. :)
:) nagyon szeretem :) a kis krapekomat :)

Este viszont: általában nekem annyi idő jut magamra egy nap hogy elmenjek esetleg wc-re nagy ritkán és az esti fürcsi. Így volt ez tegnap este is de picit tovább maradtam mivel gondoltam hajat mosok addig Ádit az apára bíztam, enni evett mondom büfiztesse meg aztán jövök utána úgyis. Ok, mellkasára tette, leültek az ágyra mikor jövök fel látom a gyerek sehol :( nézek az ágy másik részére, sehol.... :( akkor láttam h lecsúszott a páromról és az ágy szélén fexik de a LEGESLEG SZÉLÉN!!!! Az idegbaj egyből elkapott lehet azt mondjátok felfújom a dolgot de agyon tudnám verni ezt a ...szt amiért annyira képes elaludni h ne érezze h lecsúszik róla a gyerek! Arra nem vagyok képes h hozzá szóljak annyira nem tudom megbocsátani. Az jár a fejemben... mi lett volna ha....?!?
Tényleg annyi kellett volna ha felébred h éhes és picit megmozdul már le is esik... :(
Ha valaki tud okosat mondani erre akkor hajrá....szívesen fogadom!

Egyelőre ennyi, sziasztok

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Edina: hát jól megnevettettél így vasárnap estére, az biztos :) Tök ari vagy. Szóval kijött Belőled az anyatigris? :lol:
Az jó.... Hát szerintem ne haragudj apára, örökre úgy sem lehet. Biztos, hogy nagyon megbánta és abban is biztos vagyok, legközelebb jobban fog figyelni. Ő is fiatal apuka még, neki is tanulnia kell ezeket a dolgokat. Az én férjemnek van egy másik fia is, akit nem én szültem (korábbi kapcsolat). Tehát 5 éves volt a fia, mikor nekünk született Emese. Olyan dolgokat művelt mégis.... jujjj. Egyszer majdnem pár hetesen kitörte a gerincét, mert nem tartotta. A látvány... durva volt. De lassan belerázódott. Most már tök ügyes, így a negyedik gyereknél :) Simán rá merem bízni. Bár múltkor mikor itt maradt a picikkel és Bence sírt állítólag húsz perce (szimplán álmos volt), lemosdatta hideg vízzel az arcát.... Akkor én is kiakadtam, de megfogadta, hogy többé nem csinálja :)

Szóval ne akadj ki, együtt babázzatok :)

A kórházhoz szokva: tényleg rossz lehetett egyedül, sajnos nekem háromból kétszer ez jutott. Amikor Emese született császárral, a béna műtős fiú nem tolt ki a családhoz, pedig ott voltak anyuék, tesómék. Emesét kivitte a családnak apa picit. Dóránál tökéletes volt, de ezt előre a műtőssel lebeszéltem. Kivitt a családhoz, előtte apa kivitte a családhoz Dórát, de olyan szinten kint lehetett, hogy Emese simogatta stb. Jó, akkor nem volt zárlat.
Mivel Bence meg hajnalban született, nem volt ott senki, csak apa. Úgyhogy császár után rögtön betoltak a lábadozóba és minden alkalommal csak másnap láttam a családot, de úgy, hogy minden erőmet összeszedtem, hogy ki tudjak menni hozzájuk.

Gabi: olvastam, hogy a polivitaplex szirup is nagyon jó. Egy fórumon olvastam.
Mármint étvágygerjesztő.

Na megyek, felugrott hugom.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok lányok!

Hát szombat estére elkaptam valami nyavaját. Egyik pillanatról a másikra fájni kezdett a gyomrom. Hajnali 2-kor előző nap ebédig mindent kihánytam, aztán hasmenésem is lett. 5 korty vizet ittam, az is kijött. 2 óránként jártam a WC-re a folyadékok sem maradtak meg. Nagyon elkeseredtem, hogy már megint akadályozza valami a szoptatást. Ezalatt azért folyamatosan, amikor Gergő igényelte megszoptattam. A lázam 39 lett. Tiszta erőtlen voltam. A férjemet nagyon sajnáltam, mert Ő intézte Danit és neki szintén hányás, hasmenés volt. Eddig ugye a Pneumós oltásra gyanakodtam, de lehet hogy összeszedett valamit és attól van neki ez, és tőle szereztem én is.
A melleim olyan lötyi voltak, mint amikor Gergő jól kiüríti, de nem adtam fel és csak szopiztattam.
Aztán délutánra már tudtam enni, meg inni valamennyit. Este egy evést megmértem és akkor azért megnyugodtam, mert 90-et sikerült megennie. Igaz 2 mellből. Volt már olyan hogy 180-at csak egy mellből szívott. De mindegy. Mára már javult a helyzet és remélem ez csak jobb lesz.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok,

kaptam egy körlevelet iwiw-en...gondoltam, jobb ha ide is kiteszem :cry:
Nem tudom, hogy igaz-e, de azért inkább kiteszem!
"OLVASSÁTOK EL!! A Pesti úti Tescóban a múlthéten egy Anyuka a kisgyerekével elment vásárolni. A gyerek a kocsiban ült, egyedül nem tudott kijönni. Az Anyuka egy pillanatra arrébb ment, levett valamit a polcról, mire visszajött, a gyerek sehol nem volt. Azonnal szólt a biztonsági öröknek, hogy nincs meg a kicsi, Erre az összes ajtót bezárták, se ki se be nem mehetett senki. A gyereket a mosdóban találták meg, átöltöztetve, lenyírt hajjal!! És nem ez volt az első eset, már máskor is történt ilyen! Valamelyik embernek vagy a gyerek kellett vagy a szervei! A kamerákat visszanézték, és csak annyit lehetett látni, hogy valaki odalépett a gyerekhez, és mintha az orrát akarta volna megtörölni, elkábította. MINÉL TÖBBEN ÍRJÁTOK EZT KI, HOGY AZ ÖSSZES KISGYERMEKES SZÜLŐ TUDJON RÓLA!!!"

január 12., 10:58

Hát, csak reméln itudom, hogy nem igaz...vagy hogy soha de soha nem találkozom ilyen esettel....

Majd jövök még, de most Áronozom :D Sziasztok!!

KépKép
szilvia1981

Sziasztok,

kaptam egy körlevelet iwiw-en...gondoltam, jobb ha ide is kiteszem :cry:
Nem tudom, hogy igaz-e, de azért inkább kiteszem!
"OLVASSÁTOK EL!! A Pesti úti Tescóban a múlthéten egy Anyuka a kisgyerekével elment vásárolni. A gyerek a kocsiban ült, egyedül nem tudott kijönni. Az Anyuka egy pillanatra arrébb ment, levett valamit a polcról, mire visszajött, a gyerek sehol nem volt. Azonnal szólt a biztonsági öröknek, hogy nincs meg a kicsi, Erre az összes ajtót bezárták, se ki se be nem mehetett senki. A gyereket a mosdóban találták meg, átöltöztetve, lenyírt hajjal!! És nem ez volt az első eset, már máskor is történt ilyen! Valamelyik embernek vagy a gyerek kellett vagy a szervei! A kamerákat visszanézték, és csak annyit lehetett látni, hogy valaki odalépett a gyerekhez, és mintha az orrát akarta volna megtörölni, elkábította. MINÉL TÖBBEN ÍRJÁTOK EZT KI, HOGY AZ ÖSSZES KISGYERMEKES SZÜLŐ TUDJON RÓLA!!!"

január 12., 10:58

Hát, csak reméln itudom, hogy nem igaz...vagy hogy soha de soha nem találkozom ilyen esettel....

Majd jövök még, de most Áronozom :D Sziasztok!!

KépKép
szilvia1981

Gabi!
Remélem tényleg túl vagy rajta és jól teszed, hogy szoptatsz, bár sokan mondják hogy láz esetén nem szabad, de Én is szoptattam,mikor egy vírus végigment rajtam mikor Noé 2-3 hónapos volt...
Gergőnek kitartás a cicihez, ha tényleg sűrűbben ráteszed, biztos helyreáll, addig is igyál sokat, ha már nem jön ki belőled, mégha enni nem is tudsz.

Szilvia1981!
Volt már ilyen köremail (történet) pár éve, csak akkor asszem Corás volt a sztori! Fogalmam sincs, hogy van-e valóságalapja, akkor Én is beparáztam nagyon, azóta 5 cm-nél messzebbre nem megyek el a bev. kocsitól! Ha nem is igaz, mindenesetre jobb félni mint megijedni!

Ancsa!
Mi volt pénteken a gy.tornásznál? Akkor végülis most hova jártok?Mit mondott Liza babára?

Zsanka!
Gyere számolj be babakocsiügyben, mert jól felspanoltál itt minket.... :wink:

Na ma virágot ültettem, mostam,teregettem, most sül a lasagne, ja és ma még meg majd kell nézem az új adótörvényeket, de 3-ra megyek Somáért...

lola77

Sziasztok!

Szilvia: igen, én is hallottam már ezt a sztorit, csakúgy, mint Lola, én is beparáztam. Akkor még Emese volt csak, nagyobb volt, elmagyaráztam neki is, hogy soha ne mászkáljon el mellőlem. Azóta vannak még ketten. Hát... így már neccesebb, ennyi gyerekre vigyázni egyszerre....

Gabi: lehet, hogy emiatt nem evett annyira Dani. A réginél is kevésbé. Ha nálunk is betegek, van, hogy 2-3 napig keveset esznek, alig, inkább csak isznak. És levertek. Az nem jó, hogy Te is elkaptad :( Szegények... próbálj pihenni. Ha nagyon nem gyógyulsz, kérj inkább gyógyszert. Van olyan is, amit lehet szopi alatt szedni.

Lola: milyen friss voltál, mennyi mindent csináltál ma. Bár én is. Mostam, teregettem egyet, főztem pörkölt+nokedli szaggatás, bolt, tanultam Emesével, porszívó nagyszobában, felmosás mindenhol.

És még csak negyed négy... Most még el kell mosogatnom az ebéd és főzés maradványait, aztán leülhetek végre. Bár közben azért etetni, altatni.

Úgy néz ki, Dóri kezd áttérni a napi egy alvásra. Eddig kettő nagyon kellett neki. Ma lefeküdt negyed egykor és háromkor kelt fel. Ügyike. Bár ha mi megyünk suliba Emeséért, ez így elég necces. Mert vagy délre vagy kettőre kell menni érte. Csak ma apu elhozta.
Most lesz 18 hós. Még nem nagyon beszélget. Mondja: apa, anya, papa, mama, baba, babu. Aztán ennyi. De mindent megért, teljesíti a kéréseket. Ha valamit akar, mutogat vagy olyan sikitós hangot ad ki hozzá. Emese 18 hónaposan néhány szóval többet tudott és 21 hónaposan folyékonyan beszélt. De szerintem ő nagyon korán, ügyesen beszélt. Majd meglátjuk... Amúgy tök okos Dóri, akaratos kis fruska.

Bence meg forog minden irányban. Emese is kb. így volt, viszont Dóri ebben is kicsit később. Olyan 6-7 hós korára forgott minden irányban. Neki az első foga is később jött, 11 hónaposan, míg Emesének 7. Kíváncsi vagyok Bencére. Biztos összefüggnek ezek a dolgok. Későn érő típus biztosan Dórikám.

Na megyek, elmosogatok, amíg alszik Bence.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, és Bence ha a kezünkben van, magától felül. Az istenért sem hajlandó már nekünk dőlni. És többször feláll a kezünkben, áll, mint a cövek. Mondjuk amúgy is kis vasgyuresz. Szerdán megméreckedünk, kíváncsi vagyok. A feje nagyon sokat nőtt (a családban sok nagyfejű van :)), 37 volt neki, mikor született és most 46!! Védőnéni szerint normális, az átlagon belül van, de közel van a felső határhoz.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Zsani!
Igen jól érted a vérvétel volt 29e ft...Az uh-t a doki a saját rendelőjében csinálta 5e-t.De amikormég nem volt uh-g gépe akkor a kórházban csinálta,és a végén félrehívott és elkért 2e ft...nagyon undorító dolog ez a pénzéhesség....Ja és a tanácsadás is már 8e,tehát gondolom a szülés is már 80e ft akkor...Férjem mondta hog yő ennek a dokinak ennyit tuti nem fog adni,kicsit csalódtunk benne...Hát még igazán nem nyugodtam meg,mert Dorkánál is 16 hetes uh-n derült ki hogy baj van,tehát még bármilehet.Ja a vérvételre vissza,ennek az eredménye a dawnkór 10 minkanap múlv alesz meg a többi tmeg a 16 hetsessel együtt fogják kiértékelni.Nálatok is íg yvolt?

Lola!
Köszi kérdésed,talán múlóban vannak a hányingerek....hányni is már 2 hete nem voltam...Most hamarabb elmúlt,mint Dorkával vele 16 hetesig voltam szarul.Neked Soma évvesztes,így ő a nagycsoportot járja 2*?Csak azért mert Dorkais az és nem tudom hog ymegy ez.Vayg 6 évesen és 10 hósan kezdi a sulit?Lasagne húúú de imádom,jöhet :lol: .nem sokára én is tanulom az adót,hát nem nagyon várom 8) ,szombaton már sajna megint suli,és jönnek a viszgák is már nagyon tanulnom kéne...

Gabi!
jobbulást nektek!!!Kicsit félek,mert ma az oviban egyik kisfiú pont ott elöttem dobt aki a taccsot...ovónéni ki is volt akadva,hogy a szülő nem hozott igazolást hog yközösségbe mehet a gyerek.Nagyon remélem nem valami hányósa hasmenős vírus volt,mert akkor az szépen végigmegy az ovin,és lehet rajtam is.

Tényleg szerintetek meniyre gáz,ha elkapnám ezt a hányós,fosós,lázzal járó vírust????

Huu mennem kell,dorka már nagyon követel
Ági

Kép

Kép
ági01

Na jól elkiabáltam az adótörvényeket, mert hirtelen ötlettől vezérelve elvittem már ma Somát a dzsúdóra. (Szilvi köszi az infókat mégegyszer!)Marhára elfáradt, de az elején nagyon lelkes volt, most val.szeg az lesz, hogy csak szerdán fogunk járni, mert hétfőn van az oviban 2-3-ig a foci, így talán a kettő sok...
Nem semmi, hogy 3gyerek mellett nekiállsz nokedlit szaggatni, Nekem sokszor 2 mellett sincs kedvem, marad a tészta v. tarhonya inkább,pedig imádom/juk a nokedlit, nyami!

Edina!
Neked akartam írni, hogy tényleg Én is megijedtem volna a helyedben,de azért ne cseszdd ám le mindenért a párodat! Vedd figyelembe, hogy nekünk Anyáknak van/volt 9 hónapunk, hogy felkészüljünk a babára, már az alatt a sok aggódással "anyatigrissé" válunk félig-meddig, de a Pasiknak, amikor kibújik az a kis 3 kilós, akkor ott rögtön nem jön meg a féltő-gondoskódó-óvó érzés, Nekik idő kell a felelősséghez!
Val.szeg soha többet nem fog így elaludni a babával a hasán, biztos örökre megjegyezte!!!

Ági!
Soma évvesztes, de már a bölcsit járta 2-szer, így most lesz idén iskolás. Nálatok ugye majd v.melyik csopit járja kétszer, vagy ha vegyes csopik vannak, akkor ugye 4 évet jár! Nem baj az!
Kitartás a tanuláshoz!
Hát a dokid tényleg elég pénzéhes, viszont UH-ban nagyon jó, szóval gondolom felemás érzések, mi????
És igaza van a férjednek a szülés árával kapcs.Ugyan mit tud csinálni, ha nem teszel a borítékba annyit???? Basszus az anyasági segély nem elég rá, ez durva, nem?????

lola77

Sziasztok!

Lola: szívesen az infót. Persze, így elég az egy alkalom egy héten Somának. És végülis azért tetszett neki? Emese nagyon oda van érte. Mármint a judo-ért, Zsuzsi néniért. Különben nekünk bőven elég ez a heti 2 óra, meg a heti két rajzszakkör a suliban. Van olyan barátnője Emesének, akinek mindennap van valami, van, amelyiken több is. Típusa válogatja. Azt Emese nem bírná, de nem is akarnám annyira terhelni. A suli az első, és itthon is legyen, játszon, amíg lehet!

Köszi a nokedli miatt a "bókot". Végül is hamar megy a szaggatás, inkább az utána levő elmosogatásból van herótom. Az kissé macerás. De nálunk mindenki imádja a nokedlit. Szegény Emesém is kiéhezve jött haza a suliból, most, hogy nincs felső két foga, nem mindent tud megrágni. Diós csiga volt iskolában a második, így éhen maradt :( Én meg jó puhára megfőztem a pörkölt husit, úgyhogy tudott enni. Édes kincsem!! Kíváncsi vagyok milyen lett ma a matek dolija. Ma a kedvencével, krumpli pürével várom haza.

Holnap viszem a kicsiket oltásra.
Jól vannak hál istennek.

Most voltam a tescoban. Anyu volt a picikkel addig, nagyon hideg van. Apu ma is elhozza Emesét suliból.
Vannak cuccoknál újak és leárazások is.
Van egy kosár, body-k vannak benne, vettem kettőt a Bencének, darabja volt 385. Emesének melegítőt vettem. Az nem volt olcsóbb, viszont kellett.
Meg Dórinak csőrös poharat. Találtam olyat, amit annó Emesénél használtunk kb. másfél éves korától és tök szerettem. Dórikámnak eddig nem jön be, de remélem, rákap. Lassan le akarom építeni a teás cumisüvegről.
Cumiról nehéz lesz, nagyon szereti. Ha megnyugtatásra kell, meg altatásra, rögtön a szájában van, meg a nyuszija a kezében.

Ági: én is elég durvának tartom, hogy még a kórházban végzett uh-ért is kért pénzt. Ilyet megmondom őszintén, még nem hallottam! Melyik doki ez? Jesszum, hol élünk. Nekem 7 éve Emesénél 25000 volt a szülés, most 60000 a Roykó doktornőnél. Varga Zs. tudom, hogy drágább, de a többi ekörül van. Ezek szerint Vargához jársz? Muszály nála maradnod? Olyan nehéz kérdés ez, tudom.....

Na megyek, sziasztok, Bencus álmos.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, elfelejtettem reagálni a babakocsi-lépcső dologra.

Szóval a kodály oviba azért be lehet vinni a babakocsit, két lépcsőfok van, bár igazán ott sem értem, miért nem csináltak még feljárót, hisz épp nyáron csinálták meg a puputeve körüli beton részt, annyi már belefért volna.

A sulis neccesebb eset, tök széles lépcsők vannak, megszenvedek, mire felhúzom a dupla babakocsit a kicsikkel. Csak a két kicsi 21 kiló!!
Néha kint várom meg Emesét, de szívesebben megyek be.
Gondoltam, hogy szólok is az ig. helyettes nőnek, ő nagyon kedves, megkérdezem, nem lehetne e megoldani ezt a dolgot.

Most aludt el Dóra, Bence alszik már fél órája. Most gyorsan elmosogatok, felmosok, elrámolom Dóri rumliját.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Csajok!

Ezt találtam. Ingyenes Down szűrés a sejtbanknál.

részletek itt:
http://www.sejtbank.hu/hirek/ingyenes_d ... szures.php

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok lányok!

ismét itt.Végre tegnap befejeztük a festést .ma költözünk haza.1hétig laktunk anyuméknál.hát mit ne mondjak,elszoktam tőle.

Látom mindenkinek jól teltek az ünnepek,képekkel majd én is jövök.
Edina nagy-nagy gratula a kisfiadhoz,gyönyörűséges kis hajasbaba.

Szilvia,gyerekek szépek mint mindig,próbáltam iwiwen megnézni a képeiteket,megnyitja ugyan az albumot de a képet nagyban már nem.

később jövök most nekiállok pakolászni,puszi mindenkinek

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

sziasztok!
Köszi mindenkinek a gratulációkat. :)
Ismét jövök a kérdéseimmel :) : Fiacskám viszonylag "sokszor" felbüfizi a tejcit. Egyik nap sugárba jött neki vissza.... ez normális?????!??!
Kivinni mikortól ajánlatos? Én arra gondoltam hogy pénteken kimegyünk egy jó 20 percecskére aztán onnantól (ha nem lesz mínuszmindenlefagymégnappalis) naponta kilátogatunk picikét.
Ma megyünk védőnénihez és nagyon kiváncsi vagyok mert súlyt fog mérni. Remélem gyarapodunk normálisan!!!!

sziasztok

Kép
Kép
newcdina

PFFFF VAZZZ.... A VONALZÓMON ÁLLÍTANI KÉNE :):)

Kép
Kép
newcdina

ez jó is lesz...

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Rita: pár napig vacakolt az iwiwen a kép program, de már engedi megnyitni nagyban, tegnap legalábbis nekem már sikerült.
Köszi egyébként a bókot, a gyerkőcökről mindig jólesik :)

Edina: ezt nevezik bukásnak, ha nem olyan sok jön ki. Elvileg a felesleg. Szopizik csak? Ha igen, csináld azt, hogy szopizás közben többször böfiztesd meg, mármint egy etetés alatt. Utána megint ehet tovább. Meg ne nagyon mozgasd evés után. Böfi és tedd le. Ilyenkor szokták javasolni, hogy kicsit a fejrészt meg lehet emelni a kiságyban. Nekem háromból kettő bukós volt/van. Én úgy emeltem meg, hogy a fejrész alá betettem vastagabb törölközőt, vagy több rongypelust. A lepedő alá.

Ezt majd kinövi, hónapok kérdése, még a gyomruk nem elég fejlett. Viszont ha nagyon sokat bukik, és inkább hányás, akkor meg kell beszélni az orvossal, mert mástól is lehet. De ha csak kisebb mennyiségek jönnek, az bukás.
Nekem is volt Dórinak, hogy orrán-száján egyszerre jött. Még akkor is, mikor már gyümi pépet evett, néha azt is kibukta.

Kivitel: ma szerintem semmiképp ne vidd ki, nagyon csúszós az út. Elvileg kisfiad már két hetes, simán kiviheted. De fokozatosan! Először én a helyedben úgy beöltöztetném, mint kintre, és rányitnám az ablakot egy húsz percre. Aztán már ki lehet vinni 20 percekre. De sokakra nem érdemes. Babakocsiba alá is tegyél vastag takarót, meg rá is. Jól öltöztesd be. Vastag sapi, overál stb. stb. De a levegő az jót tesz. Mondjuk ha nem muszály, én nem viszem le a piciket mindennap. Így kevesebbszer is voltak mostanában betegek, nem kapták el boltban, itt-ott.

Mi most voltunk oltáson. Apu vitt el minket kocsival. Dóri egyáltalán nem sírt. Most 18 hóst kapott . Jövő hónapban az utolsó prevenar.
Bence kicsit sírt, ő kapta az elmaradt 4 hóst, meg a prevenar kettőt. Jövő hónapban kapja a harmadikat.
Most alszik mindkettő, kaptak kúpot, borogatást a lábukra.

Dórikám 12 kiló, centit most nem néztek (rengetegen voltak az ocsmány utak ellenére is), Bence 9,15 deka, amin azért kissé el voltam hűlve! Kis gombócka! Lassan kicsi a 4-es pelus is! Centit nem néztek neki sem, majd én megmérem, ha felébredt. A feje 45,5 centi, azt mérték. Mondjuk szopi mellett megeszik evésenként 200 tápot úgy két hete, úgyhogy igazán nem is csodálkozom. Kérdezte dokinő a forgást, mondtam, hogy forog minden irányban. Nézte a fogait, azt mondta, hogy nagyon közel van Bencének, hogy kint legyen a foga. Éreztem is. Nagyon sokat nyálzik, a keze állandóan a szájában van. Egyenlőre úgy nem látom, hogy fájna neki nagyon.

Na megyek, tanulunk, közben odadobom az ebédet. Májgaluska leves (ma nem saját készítésű galuska, időhiányban), meg túrós tészta.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Rita!
Na végre, már pont akartam írni, hogy mikor jössz már? Ja, tényleg írtad, hogy festeni fogtok... nem irigyellek, de inkább most, mint mikor majd ott lesz a Pici.
Tényleg, hány szobátok van? HOl lesz a kiscsaj birodalma, a nagyokkal, vagy Ők is külön vannak már?

Edina!
Ne aggódj, vannak bukósabb babák, ha hízik rendesen, akkor ez egy pici negatívum, nem gond, de majd kinövi, 8-10 hónapos korukra szokták, mikor már másznak, felállnak! A pocija nem fáj? Val.szeg a sugárban hányás attól is lehet, hogy mohón, hirtelen evett, vagy jobban megnyomtátok véletlenül a pociját, mikor büfiztetéshez felvettétek.... Én hirtelen ennyit tudok a mostani tapasztalataim alapján. Elején nekünk is annyi visszajött, hogy sokszor elázott a textilpelus, ami a vállunkon volt büfiztetéshez, már kevesebb jön vissza azért neki, meg vissza is nyeli sokszor (ááá), de van, hogy 2,5 óra múlva is büfizik, ha alvás után felveszem, vagy a babakocsiból kiveszem!
Ha ma mentetek védőnőhöz, akkor már ma is kivitted, nem? :o
Amúgy már kivihetnéd, de ma borzalom az időjárás, bár nincs szél, meg annyira hideg sem mint a napokban, de jégpáncél minden. Szóval szerintem válassz egy szélmentesebb napot, aztán uzsgyi, bár az öltöztetés tovább fog tartani, mint amíg kinnt lehettek, 10-20 perc tényleg elég.
Ja és otthon ablak előtt szellőztetheted ám, öltöztesd fel, tedd bele hordozóba, nyisdd rá az ablakot 5-10 percre, aztán egyre tovább!Ügyes leszel!
Pároddal már megbékéltél? :lol:

Pocakosok!
Vigyázzatok ma nagyon az utakon, sok helyen volt esés-lábtörés!
Mi elmentünk autóval délelőtt a Gálra babamasszázsra, de a többi kismami nem jött (megértem mondjuk), így dumáltunk egyet a védőnővel, aztán jöttünk haza, kábé 30-al!Szerencsésen hazaértünk!

lola77

Sziasztok!

Gyors kukk!

Hétfőn voltunk dokinál! Nem lisztérzékeny Dani. Viszont a hasmenés, hányás az vírus miatt van, ezért kaptam el én is.
Gergőnek nincs semmi baja és a férjem is viszonylag enyhe (émelygés és enyhe hőemelkedés) tünetekkel megúszta.

Newcdina!

Gondolom a kérdésedre a védőnéninél már választ kaptál! Szerintem, ha gyarapszik rendesen és azért nem rendszeres a sugárhányás nincs vele semmi gond, de a védőnő vagy a doki erősítsen inkább meg téged.
Kivinni és téli babáknál 4 hetet hallottam. Ezekbe a nagy mínuszokba én nem viszem ki. Mondjuk nálam két gyerek öltözéséről, sétáltatásáról kell "gondoskodnom". De a picurral én pl. nem voltam sétizni, mert nátis is volt aztán meg jöttek a nagy hidegek, de pár 10 percből még nem lehet gond.
Én itthon levegőztetem inkább gyakrabban, bár így meg én nem mozdulok ki.
Na sebaj, majd lesz enyhébb is az idő.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Micsoda csúszós minden! Vigyázzatok ha kimentek!

Edina,
nagyon szép hajasbaba Ádám! A szülésed remélem pozitív élményeket hagyott benned! Az apuci meg majd belejön a gyerekvigyázásba! Azóta már beszéltek? :) :) :) Szerintem már nyugodtan kiviheted sétálni, először csak levegőztesd az ablakban egyre hosszabb ideig, aztán utána mehet a séta fokozatosan! A Mátét már 4-5 nappal hazaérkezésünk után 20 percre levittük.
A bukásban sajnos nem tudok segíteni, de a sugárban visszajövő tejci szerintem nem jó, de ha nem fordul elő többször akkor csak lehet hogy rosszul nyelt, vagy rosszul mozdult,nem? Amúgy hogy bírod az anyaságot? :) :)

Ági,
elég pofátlan a dokid, hogy még a kórházban is kér UH-ért pénzt. Nekem anno a Máténál a Pazár nem kért pénzt, azóta van a rendelőjében az 3e. + vizsgálat 6e (azt mondta már 7e lesz, mert már két éve 6e :() azért pofátlanul drága, de még ő olcsó és jó szerintem. A Zoli most mesélt egy másik dokiról a nevét nem tudom, de ő 5e kér. Hihetetlen hogy ennyit kell fizetni azért hogy rendben érezd magad, mert végül is a bizalmat fizeted meg. Gondolkodtam én is hogy nem fogadok dokit, de a Máténál meg voltunk vele elégedve, sőt megkértük a szülésznőt is hogy segítsen ha itt az idő. :roll:
Nekem nem volt 16.heti vizsgálat, ez a szűrés csak 12. hétre vonatkozott. Lehetett volna menni 16. hetire is, de kb. még 1x ennyiért, mivel rendben voltak az értékek ezért nem mentünk.
Szerintem hétfőn megyünk 4D-sre :)

Csajok köszönet a babakocsi segítségért. Egy kicsit megijedtem mikor elolvastam a hozzászólásokat, ugyanis megvettem a Titi kocsit :lol: . Gondolkodtam utána hogy lehet hogy elhamarkodtam, de aztán arra jutottam hogy jó lesz ez (remélem :)
ár-érték aránya szerintem jó, noha az észrevehető hogy az anyaga talán gyengébb minőségű mint a többi kocsinak, de nyár lesz és mire jön a tél addigra a baba is nagyobb lesz. A mérete is jónak tűnik (beleültettem a Mátét ill. játékbabát is :) ) ill. nekem a praktikussága fontos, hogy hordozó, mózes + sportkocsi. Néztem CAM-et is, de ott macerás nagyon a megfordítása az ülésnek, itt meg pikk-pakk megy és a kerekei olyan furcsák voltak, sima műanyag még "kerék hatása" sem volt . Ill. pierre cardin-t is néztem nem sokban különbözött ettől, anyaga más volt és sokkal nagyobb volt az egész + 20e Ft. Meg tudtuk volna azt is venni ill. drágább kocsit is, de nem fogok a babakocsira 80-100e forintot költeni, az szerintem túlzás. Ha esetleg nagyon rossz lesz és nem válik be, akkor eladom még megvan a Máténak a Graco-ja is :) de remélem OK lesz, azért belémtettétek a félszt :) ááááá. Használtakat is néztem, de egy használtért nem fogok szintén 40-50e Ft-ot adni, akkor rádobok még 10-20e és veszek újat. Tényleg köszi a segítséget remélem jól választottunk.

Szombaton aztán még hazafele bementünk a kikába (ágyat + matracot kell vennünk az új gyerekszobába) meg az Auchanba ahol persze bevásáoltunk.
A Tescoban itt Tb-n én nem találtam szinte semmit, viszont a CundA ban a plazaban nagy leárazások vannak, body-k 590ért és olyan cuki kislányruhák :) de még mindig nem mertem venni :) megkérdeztem hogy jövő héten lesz-e még akció, azt mondták amíg a készlet tart :). Ha csajom lesz, vége lesz ahogy felöltöztetem :) :) :)
A Máténak is vettem pulcsit 990ért, van farmer is 1400ért, szóval vannak jó dolgok.

Gabrielldaniel ,
jobban vagytok? Dani eszik már?

Rita,
veled mizu, mindjárt itt az idő!!!! :)

Ezt meg akartam mutatni, a múltkor szórakoztunk a Matyimmal
Hihetetlen, hogy mennyire várja a tesót annyira megható. (azt ne nézzétek hogy anyuka kezd egy bálnára hasonlítani :) , most megfogadtam, hogy egy kicsit visszafogom a kaját )
Kép

Megyek takarítok :( aztán elcsúszkálok a Mátémért.
sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Zsani!

Ugyan már! Nagyon helyes kismami vagy. Csak vigyázz magadra. Óvatosan közlekedj ma.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?