Új privát üzeneted érkezett!

Ancsi! Ezt találtam neked egy hozzátáplálási füzetben:

Folyadékigény (ml/ttkg/nap)

4-6 hónap 130-155
7-9 hónap 125-145

Milu adagját is megnéztem, de közel nem iszik annyit mint amennyi a minimum nála, bár szerintem ezekben az értékekben benne van a pép is.

Kép
jaffa4
 
 


Megjött a mosódióm és ki is próbáltam. Nagyon jó, simán kihozta a csokifoltot a pólóból. Mosószódát is rendeltem mellé. Ezentúl ezt fogom használni a ruhájánál. Még a környezetet is kímélem!

Szombat este megnéztük az Amikor megállt a Föld c. filmet. Igaz most megy a mozikban, de a kis sógornőmnek már megvan DVD-n. Szóval a film annyira tuti volt, hogy odaragadt a számhoz a chips. Elfelejtettem enni közben. :lol: :lol: :lol:

Bende!?!?!?!?

Kép
jaffa4
 
 


Gégéé! Emma tényleg tiszta anyukája! Le sem tagadhatná!

Férjem családja totál felidegesített azzal, amikor elkezdték fényképen mutogatni, hogy a Milu dettó úgy néz ki, mint a sógornőm kiskorában, meg mint a férjem! :? :shock: :shock: :shock: :evil:
Hahóóóó! Fele génje az enyém!!!!!!! Ja, és legjobban önmagára hasonlít!!!!

Kép
jaffa4
 
 

 
 

Zsula: ügyi Krisztián!! :)

Ancsi: de édes Dorka, ahogy tigrisezik!!!!!

Winchi: Matyi manó is tündéri!!!!!!!

/ÉN IS AKAROM!!!!!!!!!!/ :) tudom, tudom ... :D:D:D:D

Jaffa: édes lehetett Milu ahogy élvezte a szánkózást és jókat rötyögött!

Ez a cumizás?!?! mi most vettünk egyet meg elvileg van egy a csomagban is. majd meglátjuk ... zsolti nem cumizott!

tényleg valaki kérdezte anno, hogy meddig szoptattam! 6 hós koráig, aztán már eléggé kevés volt, így le is szoktunk róla. jobban bejöttek neki a pépes kaják, azóta is hízik rendesen :D!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


kipróbáltam, hogy nem őblítőt használok hanem víz+ecet+citromolaj keverékét. hááát nekem nagyon bejön!!! semmi illata nincs, de olyan frissnek érzem! szval asszem ennél maradok! ráadásul ugye még olcsóbb is mint az őblítő! :)

Bende: mizu Veled/Veletek???

Trundike: gyere sűrűbben!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


no akkor a mosódiót is megrendelem lassan :D!!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Wicca! Milyen arányban használod ezeket? Milyen citromlé? Rendes vagy üveges?

Kép
jaffa4
 
 


Bocs! Nem olvastam, hogy citromolaj! :oops: :oops: :oops:

Kép
jaffa4
 
 


háát igazából most nagyon találomra öntöttem bele mindent, de kb. 1 rész víz 1 rész ecet (kicsit kevesebb) és pár csepp citromolaj. viszont van aki régebb óta ezt a fajta öblítést használja, asszem pl. anyany meg még nem tom talán mancsa is rászokott :)???

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Sziasztok,

Mancsa, totál egy cipőben járunk. :( Nati az utóbbi pár napban egyre kevesebb időt hajlandó a cicin tölteni, most ott tartunk, hogy 5-6 perc alatt végez a 2 cicivel. Tegnap már jóval nyügibb napja volt és szopi után sem nyugodott meg, este (szopi után) próbából adtunk neki cukros vizet, úgy nyelte szegénykém... Ma kölcsönöztünk mérleget, hát max. 90-et eszik és sajna a cicim is kiürül, 10 ml-t sem tudok kifejni. Ja, és néha a cicit is alig fogadja el, csak ha már kellőképpen megtelt, így gyakori szoptatás is ugrott. Ma jegyzeteltem a mennyiségeket, ez alapján holnap a védőnővel kiokoskodunk valamit, de félek, tápis kiegészítés kell. Azért elvileg holnaptól lesz egy elektromos mellszívóm is kölcsönbe, szóval nem akarom a szoptatást feladni, remélem, a fejés segít. Közben persze szoptatós tea, homeo bogyó megy befelé ezerrel. Annyira rossz ez az egész, eddig elégnek tűnt a tejcsi, most meg éhezik a kislányom... :cry: Ráadásul a férjem sem egészen úgy reagál, ahogy várnám, kiakadt rám, hogy miért sírok, én meg azt várnám, hogy megszeretgessen és megnyugtasson. Na mindegy, neki is van ezer baja, amin én nem tudok segíteni... :?

Csudaszépek a babák, kicsik-nagyok, fiúk-lányok! :D

Többre most nem fussa, most még ráetetek, hátha éjjel még jól alszik, mint tegnap.

Mancsa, kitartás és fel a fejjel, majd jelentkezz! Cseréljünk tapasztalatot!

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Na hát ma kiokosodtam tejcimennyiség ügyben. Tegnap írtam, hogy hoztunk egy mérleget, igazából valahogy éreztem, hogy nem stimmel valami. Azt nem bántam én, hogy sokat cicizik a manó, hisz Levit is igény szerint szoptattam, először én is arra gondoltam csak, hogy már több tejet igényel, hát így nő a tej mennyisége.
Aztán tegnap este mértem egy szopit, 90 ml-t evett 2 ciciből. Még itt sem gondoltam, hogy kevés lenne.
Reggel 9-kor 40 ml-t 10-kor 20-ml-t szopott. Ezt már kevésnek találtam, így felhívtam egy védőnő rokonomat. Ő is kevésnek gondolta, de tanácsolta, hogy mérjem végig 1 napig a tejcit, kiszámolta nekem, hogy Dorkának napi 840 ml az adagja, de ha 600 ml-t szív, már az is jó. Hát méregettem szorgalmasan egyre csalódottabban, ugyanis du fél 3-ig összesen 140 ml jött össze. Akkor ért ide anyu a tápszerrel, csináltam egy adagot, de nem fogadta el. Gondoltam jó, hát cicizzünk. 4-kor indultam dokihoz, előtte megszoptattam, 10 ml-t evett, az már 150. Fél hétkor evett megint, mert mikor hazaértem aludt. 50 ml. Ez reggeltől estig 200 ml, nagyon kevés. Este elvittem Levit altatni, apának megevett 80 ml tápszert, gondolom már nagyon éhes lehetett, így elfogadta, de sokat fintorgott hozzá. Most itt tartunk.
Igazából az volt a furcsa, hogy mindkét cicit kiszívja csutkára és nagyon keres még utána. Az én gyerekem csendesen éhezett, mert közben jókedvű, dumál, ma is 3,5 órát aludt egyhuzamban.

Spirálom megvan, egyáltalán nem fájt. Mirena spirál, 40000 ft volt, de nálam nem jöhetett szóba más a fémallergiám miatt.

Nekem van babaerszényem, még csak kipróbáltuk, nekem eddig nagyon tetszik. Winchi tett fel képet róla (köszi, én nem tudom hogyan kell).

Jaj, most őrülten fáj a fejem, lassan elalszik Dóri a kezemben, aztán én is lefekszem. Úgy döntöttem éjjel nem mérem, reggelig tuti nem jönne össze még a 600 ml sem, nemhogy 840.
Vendég
 


Katinka: én sem adom fel, bogyó, tea szigorúan és kínálom folyton.
Én is bőgtem a férjemnek is egy sort, meg anyunak is. Azt mondják nem tragédia, nem hát csak iszonyú érzés, lelkileg megvisel.
Remélem nálatok rendeződik a tejci és nálunk is visszajön.
Vendég
 


Wicca: igen rászoktam, már mindent mosódióval mosok, ecettel öblítek Dorkának, nekünk még nem, majd ha elfogy az öblítőm, de mosódióhoz az is csak kevés kell, így sokáig tart.
Vendég
 


mancsa! katinka!
próbáljátok ki a More Milk Plus kapszulát. 90dbos, 6ezerbe kerül, kb egy hét után kezd el hatni. de max 10 nap és legalább napi 3liter folyadék.
nekem nagyon megdobta a tejcsit, amikor kellett. nagyon jó volt. a babának nincsen tőle baja, és csak gyógynövényekből áll.
ja és nem a ráírt adagolás szerint szedtem, hanem csak napi 3-at, elég is volt. amikor szedtem, másfél liter tejet is kifejtem egy nap. szóval múúúúúúúúúúúúú.
Vendég
 


bende, meg én öblítünk ecettel.
az öblítő helyére 20%os ecetet öntök a maximum jelig, utána még egyszer öblítek tiszta vízzel.
Vendég
 


Jó reggelt!

Mancsa
Ne idegeskedj, annál rosszabb. Ugyanezen mentem át én is. Próbálkoztam minden nyavajával, de mégsem lett annyi tejci,mint szerettem volna. Már csak azért sem, mert Krisztián egyok nap még beérte 90 ml-vel, másnap meg már 150 ml kellett neki. Na, ekkor fordultam én is a tápszerhez. Azóta nálunk így néz ki a kaja:
6-6:30 körül szopi(reggeli) 10-kor tápi, 13-13:30 körül szopi(ebéd) 16:30-kor tápi és este nyolckor vacsira szopi. És azóta minden rendben, gyarapszik rendesen a fiam. Amikor először kapott tápit, bőgtem, mint a zálogos szamár. De gondolj arra, hogy neki az a lényeg, hogy kap kajcsit. És ha tápi mellett még szopizik, az tök jó! Szóval csak nyugi és fel a fejjel!!!!

Kép
zsula
 
 


jaffa
Táplálkozási útmutatóra nem adok.. nálunk nem jött be. Nekem azt mondta a védőnéni, hogy a gyerkőc súlya osztva hattal, az a napi adagja. És az tényleg működik!

Kép
zsula
 
 


És egy diadalittas kép a hasrafordulás utánról. :)

Kép

Kép
zsula
 
 


micsoda forgalom:)

működik még a zombi klub? Kérem én belépnék...
szóval: Emma kicsit rosszkedvű volt tegnap:) déltől négyig, még csak-csak aludt, meg elvolt. Nézegetett, néztünk könyvet, énekeltem neki stb. aztán a négyórás evés után egyszerűen nem lehetett berakni a kiságyba. Azonnal sírni kezdett. Olyan hatig elvoltam vele, hogy hintaszékben ültünk, meg próbáltam elaltatni, de közben már minden bajom volt a bepisiléstől az éhenhalásig minden.
hazajötta Norbi, átvette, hogy egyek-igyak-pisiljek, de neki még a kezében is sírt.

aztán elkezdtük, hogy áááá biztos a pelenka, átpelusoztuk, továbbra is sírt, akkor áááá biztos éhes, és hát enni evett, a hasa szerintem nem fájt, mert nem olyan fájdalmasan sírt, inkább olyan szomorúan, bár hozzáteszem, hogy egyelőre szerintem egyformán sír...vagyis ordít, ha baja van. Akkor kisütöttük, hogy fáradt és az a baja...na jó, de ahogy a kiságyhoz ért a feneke, már ordított. Akkor hagytuk kicsit sírni, hátha, de nagyon behergelte magát. szó mi szó, én egész este nem beszéltem 2 mondatot a férjemmel, mert amikor Emma sírt, akkor nem hallottuk egymást, amikor meg nem sírt, akkor meg se mertünk szólalni...ő persze el-elbóbiskolt 5-10 percekre, mondjuk kézben, vagy néha az ágyában, de aztán hirtelen felnézett és ordított. na ez így ment éjfélig, amikoris már az ájulás környékezett. (nagyon fárasztó a tehetetlenség+aggódás), így fogtam egy nagypárnát, odatettem a mi nagypárnáink közé, rátettem Emmát betakartam a kis takarójával, összeérintettem a homlokunk, meg átöleltem, sóhajtott, és aludt...3-ig, akkor evett, átvittem a kiságyába és aludt 7ig, akkor evett, most talán alszik, bár néha magyaráz....én hulla vagyok, és tanácstalan: ilyenkor mi van??? mi volt a baja? vagy mostantól minden este ez lesz?
:roll: :roll: :roll: :? :shock: :lol: ja és nagyon-nagyon álmos vagyok.szóval sztem visszafekszem... puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


na olvasom itt a dolgokat...hát én is ma szeretnék mérleget kérni a védőnénitől, bár én fejem, és nekem még emma kajálása után is jön 40-60 a ciciből...

de kitudja, hogy mennyite eszik....

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


sarmi, mit mondassz, szerinted mi baja az én kis hercegnőmnek? 2 lányod van, lehet a telihold?:D

TÖBBIEK: vélemény?

mancsa: szerintem is tedd gyakrabban cicre, és igyál sokat, pl alkoholmentes sört. Eddig is volt tejcsid, ezután is lesz.Meg fejjél...

na még vagyok 10 percet, hátha válaszoltok most azonnal mindannyian, de aztán én alszok...:)

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


gégéé
Hidegfont jön,lehet az a baja Emmácskának. De nyugi, nem lesz mindig így!!

Kép
zsula
 
 


Meg különben is, most volt négy hetes, ilyenkor van egy növekedési fázisváltás. Szóval nem kell aggódni, ez általában egy-két nap alatt lecseng. A kiságy meg nem tetszik nekik mindig. Egy időben Krisztián csak mellettem volt hajlandó aludni a nagy ágyban. Apát meg zavartam a másik szobába. Ez tartott nálakb négy napig. Azóta a kiságyában is végigalussza az éjszakát.
És nyomás aludni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
zsula
 
 


bezzeg, amikor meg kellett volna születni, akkor jöttek-mentek a frontok meg a teliholdak, csak nem akart kibújni :lol: :lol: :lol:

köszi a bíztatást zsula! már megyek is :) puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


:wink: :wink:
Az ránk sem hatott......

Kép
zsula
 
 


Sziasztok!

Gégéé!

Sajnos nem lehet minden éjszaka egyforma. Vannak neked is, hogy egyik éjszaka tök jól alszol, a másik éjszaka meg csak forgolódsz és óránként ébredsz. Lehet, hogy Emmának csak a te közelségedre volt szüksége. Megnyugodott, aludt egy jót és utána már a kiságyában is tudott aludni. Egy-egy alkalom belefér. Mi kínosan ügyeltünk arra, hogy ne altassuk magunk között, de néha egy-egy éjszakai etetés között előfordult, de aztán visszaraktuk. Másnap aztán paráztam, hogy elalszik-e a saját ágyában egész éjszaka.
Vannak előttem rossz példák az együtt alszunk a nagyágyban, így mi megbeszéltük, hogy a gyerek a kiságyban, szülők a nagyágyban. Tudom vannak helyzetek amikor az embernek már nincs ötlete és muszáj valamit csinálni, így ezt is megértem.

Zsula! Két számítási módszer van, az egyik amit te írtál, a másik a ttkg-onként 150ml. Gyerekorvosa és védőnője válogatja, hogy melyiket mondják. Ahogy nő a gyerkőc és már kb. fél éves, ezek a számítások átalakulnak, csökkennek.

Mancsa! A More Milk tényleg nagyon szupi! Remélem nyugiban teltek az éjszakátok.

Kép
jaffa4
 
 


Katinka!

Sajnálom, hogy a párod így reagált, de erre csak annyit tudok írni, hogy: FÉRFIAK !!! Szerintük nincs miért aggódnod, amikor ott a tápszer! Én is átmentem ezen, bár én fejtem és nem szoptattam, így a meghittség és testközelség nem szerepelt az érveim között.
A golgotavirág nagyon különleges! Köszi a képet!!!!

Kép
jaffa4
 
 


szia jaffa!

igen, mi sem szeretnénk egy pillanatig sem, ha ebből megszokás lenne, hogy köztünk alszik..
remélem a ma este jobb lesz, mert hiányzik a férjem :D tegnap annak ellenére, hogy elég korán hazajött, ahhoz képest, amikor szokott, semmit nem beszéltünk. semmit nem csináltunk együtt, leszámítva a tanácstalan összenézéseinket :)

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Na nem azért mert kedvet kaptunk Matyival de mi is nyüglődünk. Az éjszaka szupi volt mert csak fél 5kor kelt először viszont azt érzem hogy kevesebb jóval a tejcim már tegnap is azért fogadta el könnyedén a teát mert szomjas volt. Én 3 napja piroskával kinlódok a vágóhíd semmi hozzám képest pedig terhesség előtt elég lightosan nyomtam. Ettől kevesebb a tejci én is nyügisebb vagyok így Matyi is. Most két óránként evett és aludt egy jót most ébredezik.
Meg az idő is pocsék Emma ezt is érezhette. Kivittem a szemetet és szegény macskáim seggre estek előttem a járdának kinéző jégen :lol: :lol: :lol:
Megcsináltam már a szopisteát még hül most alkoholmentes sört iszom őszilével, egész jó.

Ma csirkemájat csinálok tarhonyával kér valaki? :lol:

KépKép
winchi
 
 


Winchi: én kérek. Nekem is megjött a mikulás múlt hét pénteken. Érdekes, hogy nem görcsöltem úgy, mint szülés előtt amilyen volt, viszont csütörtök este olyan migrénem volt, meg hányingerem, hogy csak na. Na, meg Niagara vízesés volt nálam is.
Nálunk a kutyák koriznak a járdán. Szegények alig tudnak menni. Én meg kiröhögtem őket...
Nekem jöhet a pipimáj. Ja, azt már Dorka is ehet, neki is küldhetsz!

Jaffa: köszi a folyadékigényt. Aranyos vagy. Milu csuda ari lehetett szánkózás közben. Már én is alig várom, hogy Dórcit is lehessen vinni mindenfelé. Szerintem Dorka sem eszik/iszik meg annyi folyadékot ami elő van írva. Mondjuk én is olyan vagyok, mint a teve. Nagyon keveset iszom (pedig tudom, hogy kéne főleg a tejci miatt). De kényszerből nem tudok inni.
Igazad van, a férfiak nem tudják azért az anyaság minden
apróságá megérteni, elfogadni. Még jó, hogy mi nők itt vagyunk egymásnak!

Gégéé: épp ezt akartam írni, amit Jaffa. Mi sem vagyunk egyformák, nincs egyforma napunk, lehet Emmácska csak a közelségedre vágyott. Meg olyan érzékenyek, mindent megéreznek. Nagyon jó a radarjuk. Jobbak mint a szeizmográf.
Csak nem a földrengést érzékelik, hanem mindent ami körülöttük van...
Remélem ma már jobb éjszakátok lesz.

A mi éjszakáink sem fényesek. Dorka régebben 3-4 hós koráig többet aludt éjjel, meg volt átaludt éjszakánk is.
Mostani éjszakáink:
7 óra: fürcsi
fél 8-8: kajcsi (tejpép, tejci) hátha jobban elalszik a laktató kajától
fél 12 körül: szopi
fél 3- 3körül: szopi
5 körül: szopi, apa megy dolgozni, akkora csörömpöléssel, hogy én utána alig tudok visszaaludni
fél 7 sikongatás, kiabálás, tigiris letámadása, anya gyere már mert bekakiltam
9 ig próbálom visszaaltatni, de nem ő nem alszik, max 10 11 óra felé fél órát. meg még délután is max 1 órát.
Nem is tudom hogy bírja ennyi alvással....miből van ez a gyerek??

Mancsa, katinka: hogy méritek a babákat? 1 gramm az 10ml tejcinek felel meg? Vagy hogy van ez?
Ne idegeskedjetek, nem szabad. Attól is csökken a tejcike! A bogyó és a tea nem üti ki egymás hatását? Én úgy hallottam...
És ha tápit is kell kapni a babáknak, akkor sem lesz bajuk. Nézzétek meg Krisztiánt! Tudom, hogy nem könnyű elfogadni, ha kevés a tejci. Én is sírtam miatta. De nem szabad! Nyugi-nyugi

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


ancsi-pancsi
Köszi! Sajni kap az én fiam is tápit, de még 3x szopizik is. És mi van azokkal a gyerkőcökkel akik csak tápot kapnak? Itt a szomszédban is van egy kisfiú. Furim áll a nyelve, nem tudja szopizni a mellbimbót és még a cumisüveggel is baj van néha. Ő tápot kap az első perctől. Sőt.. az egyik legjobb barátnőm is azon nőtt fel. És diplomás ember!!! :lol:

Lánykádnaklehet kisebb az alvásigénye, mint az átlagnak. Nem? De ha jól érzi magát a bőrében.. :) Bezzeg te aludnál mi? :roll:

jaffa
Köszi az okosítást.

Kép
zsula
 
 


szép napot! azaz szebbet!
hát, nekem a moremilk nagyon bejött, ezért írtam. szerintem nem csak egyszerű csodaszer. jó is. (ninsen kapcsolatom a forgalmazó céggel :lol: :lol: :lol: :lol: )

születéskor ránk sem hatott a telihold. meg a hidegfrontok sem. na de egy jó kis erős melegfront. az igen.

a mostani front ránk is hat ám. tegnap a délutánt végigbőgte, nyekeregte. egyfolytában bújni akart a lánykám. ha letettem azért, ha felvettem meg azért bőgött. aztán séta, ringatás, alvás, ébredés sírva... és éjfél után aludt el, de nagoyn nehezen.
gégéé! üdv a zombiklubban! én még viszem a frontot!

nekem még nem jött meg, pedig már nagyon kevés a tejcsi. várom is meg nem is. mert anyum azt mondta, utána még erősebblesz, mint előtte. de annál már hova? eleve 7-8naig tartott, és nagyon erős volt, mindig vasat kellett szednem 2-3havonta...
Vendég
 


jaffa!
te meddig fejtél? és ami még fontos, hogy apasztottál el?
mert már nagyon nem bírom a fejegetést, meg kevés is a tejcsi, közben meg állati lelkifurdalásom van, mert tápszerezem a lányomat.

Zsófi nem aludt köztünk. következetesen nem szoktattam oda, de hát nem is volt nehéz, mert nem szopizott.
helyette volt ringatás, néha órákon keresztül. főleg amíg rá nem jöttünk hogy a hasa hát és jobb neki hason aludni.
néha még most is ringatni kell. úgy szoktuk, hogy olyankor beburkolom a takarójába, ő megfogja a sarkát, ujját szopja és szépen a vállamhoz dőlve elalszik.
néha nem kell ringatni, csak leteszem, takaró, ujja, és helyezkedés, alvás. de egyelőre ez még ritka.
Vendég
 


Itt vagyok!

Kicsit eltűntem. Mostanában valahogy nem igazán állok a helyzet magaslatán. Mármint jókedv és energiaügyileg. Megcsinálok mindent de a lelkesedésem elillant valamerre. Nem sétálhatunk sokat a hideg miatt, pedig az az én katalizátorom. Délelőtt csak lődörgök itthon a lakásban, elvégzem a házimunkát, délután röpke séta, aztán már sötét is van. Nem mintha délelőtt hétágra sütne a nap, mert akkor is koszosszürkében úszik minden. És egy ideje az én fejemnben is úgy látszik sötét lett. Minden este elhatározom, hogy na, holnap reggeltől másképp lesz, de eddig még soha nem lett másképp, csak ugyanúgy.
Nyanyóm tartja bennem a lelket. Fantasztikusan dumál és vigyorog, persze legtöbbször a kettőt variálja. Ha meglátja az apját, vagy az anyukámat kitárja a kis kezeit és nagynagy huhogásba kezd. Anyumról az első pillanatban lesodorja a szemüvegét és a továbbiakban nagy élvezettel gyömiszkéli a mama arcát. Tegnap fejbeverte magát az egyik csörgőjével. Elég keményen. Először döbbenet volt a kicsi arcán, meg felháborodás, aztán kitört a sírás. Felvettem rögtön abbamaradt. Azt hittem megzabálom, még jó pár percig tapogatta a fejét, az egyik kezével ott ahol megütötte. Azt hittem ezek után többet nem nyúl a csörgőhöz, de tévedtem. Nem lett a békából ellenség, délután már ugyanúgy rázogatta és örült, mikor a járókában megtalálta. Az egyik karácsonyi játékát már sikerült tönkretennie. Kapott egy könyvet, aminek a zsebeiben textilállatok vannak. ha megnyomjuk mindegyik megszólal. a kutsa ugat, a bari béget is így tovább. Persze némelyik némi akcentussal, de Nikinek nagyon tetszik. sajnos a kutyát addig rágta, nyálazta, míg az eb egyszer megnémult.

Van némi igazolásom is a hiányzásomra, mert névnapomra kaptam egy könyvet és most minden szabad percemben azt olvasom. Próbálom úgy, hogy a nyanyó mellettem fekszik, de ez kissé nehézkes, mert imádja a könyveket és ha meglát egyet rögtön meg kell kaparintania. Aztán össze- vissza lapozgatja. Én meg sokáig keresem, hogy hol is tartottam éppen.
csöppet elért minket is a gazdasági válság, a párom, most néhány hónapig nem igazán kap fizetést, nekem meg ugye mostantól van a gyed. Meg kell húznunk a nadrágszíjat. Nem is kértem semmit tőle ajándékba, de azért meglepett. No nem tárgyiasult dologgal- azt majd veszünk együtt, ha lesz pénz és valami megtetszik- hanem egy közös, gyertyafényes fürdéssel. Nagyon aranyos volt, mire lefektettem a nyanyót, ő már berendezte a fürdőszobát- mind a másfél négyzetmétert, aztán csobbantunk és jakuzzikról álmodoztunk. Niki meg csodálatosan jó gyerek volt, mert egyszer sem ébredt fel, tehát egyikünknek sem kellett vízesen kiugrania a kádból, hogy visszatessékelje a cumit a szájába. a cumit ami egyébként mam- os és latex. neki egyébként tökmindegy, hogy latex, vagy szilikon, mert mindkettőt elfogadja. de azért márkahű a leány mert kizárólag a mamosat hajlandó a szájába venni.
bende
 
 


gégéé- valószínűleg fejlődési ugrás miatt nem aludt, hisz pont egy hónapos. még sokszor lesz ilyen, ne aggódj.

more milk- valóban jó, de nekem csak egy ideig óráig jött be. mikor nagyon keveset aludtam, az sem hatott. Most az egyik cicimben már nincs emmi, csak a másikból szoptatok- 3 óránként klasszul tele lesz. Mióta megszületett a anyanyó, amúgy is ez volt a favorizált mellem. Persze kissé felemásul nézek ki, de ez a legkisebb gond. Lényeg, hogy még van tejci.
bende
 
 


Napirendünk-

este
7- től torna az óriáslabdán, gyermek lefárasztása
fél 8 és 8 között fürdés, kepesztés a pelenkázón gyermek még intenzívebb lefárasztása
8.15 tejpép, kiabálás két kanál között, mert szerinte lassan adom
8.30 szopi
8.40 böfi
8.43. ájulásszerű elalvás, bárányka fülének két ujj közötti morzsolgatása
éjfél: szopi
5 óra: szopi
6.45. ébredezés, anya halgatózik, gyermek minden külső beavatkozás nélkül visszaalszik
7.45. ébredés, rendkivül széles vigyorok és hatalmas nyújtózkodás
8.00 szopi
9. 00 elalvás- story tévén kezdődik a Klinika
9.45 ébredés
11.00 gyümölcsevészet
utána szabadprogram, vagy elalszik, vagy nem
13.00/14.00 szopi
röpke séta---- hülye idő!!!!! :twisted:
16.00/17.00 szopi

és megint minden kezdődik előről....
bende
 
 


persze nem mindig ennyire szép és idilli minden, de azért nem panaszkodhatom...
hű még két komment és jubilálok...
bende
 
 


Szia Bende!

Utólag is boldog nevednapját! :)
Tök ari volt apátóla meglepi! Nálunk sajni ez nem működik, enyhe asztmája van és a fürcsi nem megy. Csak a zuhi.. :?
Tök jó a napirendetek! Lassan én is vezetgetem be neki a krumplit. Egyenlőre még fintorog :roll: , de majd megszokja. :wink:
Ja, és akkor hajrá a kommentekkel!!! :lol:

Kép
zsula
 
 


Jaffa nekem még anno el is kelett hoznom azt a képet mert rakjam el! :shock:
Én nem szoktam elemezni kire hasonlít, valahogy soha eszembe sem jutott.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


winchi. én is kérek. bár én nem szeretm annyira a májat, de megkóstolnám:)

ancsi, köszi a bíztatást ;)

anyany: köszi a kedves fogadtatást a klubban. mennyi a tagsági, és mikor lesz klubgyűlés?

jaffa: kérhetnék egy újszülött képet Miluról? vagy valami nagyon korait? most annyira csudiédi, kíváncsi vagyok milyen bébike volt.

bende: kitartás, nemsokára jön a jóidő.
ezt magamnak is írtam...

zsula: a közös zuhiban is van fantázia :lol:

na...látszik, hogy még nem, értem el a 6. hetet...
cupp

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Nekünk nincs még napirendünk. Napközben alig akar aludni kb. 3-4 óránként eszik, de van,hogy 2 óránként is nem lesem az órát.
6.30-7 között pancsi na itt nem tudom mi legyen mert Dórka picinek fürdött evett aludt reggelig. Zsófi fürdig eszik és 10 elött nem tudom lerakni. Elalszik a kezemben de ha lerakom üvölt. Viszont ahogy sikerül lerakni ma pl. 4.30-ig aludt igaz 2-kor picit megébredt de cumira megint aludt.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Túlvagyunk az oltáson elég jól viselte. 6 kg és 62 cm. Sokat hiztunk pedig sokszor érzem a cickokat üresnek,de ezek szerint eszik :lol:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Anyany: írtam ám privit neked! Elment?

Zsófi: ne is panaszkodj! Ennyi idősen ennyi kiló ez a kislány? És méghogy neked üres a cickód. Na, egy szót se többet! :wink:
Napirendünk nekünk is változik néha.

Én is utálom ezt a nyomi időt. Ráadásul most még a korcsolyapálya miatt nem is tudunk messzebb menni, ma csak a teraszig jutunk azt hiszem...

Bende: boldog névnapot így utólag is!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Gégéé: nincs mit! Számíthatsz rám! :wink:

Ja, sül a rizskoch nem kér valaki? Fincsi házi sárgabarilekvárral?

Képzeljétek tegnap át kellett mennem Simontornyára az OTP-be addig tesóm volt a csajjal. Kb. 40 percre hagytam itt őket, mire megjöttem, tisztába tette, ja és el is altatta a csak cicin alvó csajomat. De hogy hogy csinálta????
Jófej öcsém van asszem.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Na, öcsi megint elaltatta a leányzót, míg itt voltam. Hihetetlen. Asszem ideköltöztetem.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


( @@ )
( @@@ )
----------

Tessék lerajzoltam nektek a csirkemájat tarhonyával és ubival! :lol:
Finom lett apának is izlett aki majdnem hason csúszva jött hazáig ebédelni. :lol: Iszonyat hogy csúszik minden :evil:
Én is szeretnék már napsütést, madárcsiripelést, hóvirágbújást, rügyeket!!!

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Anyany! 4 és fél hónapos koráig fejtem, szóval elbújhatnék egy bokor mögött előled! Akkor már nagyon keveset tudtam lefejni. Próbáld meg, hogy naponta 1x fejsz, aztán 2 nap után 36 óra múlva, szóval told ki az időket, így az lesz a reakció, hogy kevesebbet termel a cickó. Amikor már csak 20 ml fejtem ki összesen 48 óra alatt, abbahagytam. A bent maradó tejcivel nem tudom mi lett. :)

Csatlakozom Winchihez, a hóvirágbújás nagyon jó ötlet!

Kép
jaffa4
 
 


bende!
csakhogy...
üdv újra körünkben!
ne aggódj! hamar elmúlik. mi is kimegyünk egy kicsit, sétálunk a ház körül kettőt és kész. de ma azt sem, mert párom azt mondta, hogy s..re esnék babakocsistól, mindenestől.
nem merem hosszabb sétára kivinni. pedig kéne...

ancsi!
a pasiknak megvannak a módszereik.
párommal iron maident hallgatnak, közben ringatja a kölket. bár ha nem elég fáradt, akkor nem válik be. de sokszor bejött már.
a privit megkaptam, meg is néztem.
nálunk még képlékeny a dolog. lehet, hogy mégis újat veszünk, vagy van egy ismerősünk ausztriában, megkérem, hogy nézze meg az árakat. nem egy csúcskatergóriás az autónk(10éves suzi), legalább az ülés legyen jó. és biztonságos. és igen, egy 60ezreset néztünk ki a brendonban.
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... o=1&whid=6
maxs nem eszünk egy hónapig utána...
Vendég
 


Bende!

Téli depi ellen: Szobába bevinni egy csomó lámpát, fagyöngy illatú WC sprayvel kissé befújni, lámpák fel, szem behúny és "napozz"! Közben örömzene hallgatása (nekem van egy pár, amit ha meghallok, akkor táncolhatnékom támad). 20 perc és közben csak pozitív emlékeken szabad gondolkodni.
Ezt pszichológia tantárgynál tanultuk, némi saját kiegészítéssel. Ez a fényterápia.

Kép
jaffa4
 
 


Zsula!
Nem okosításnak szántam, csak leírtam "kiegészítésnek" :wink:
Krisztián alkalmazza már a fordulást, vagy csak néha-néha sikeredik?

Kép
jaffa4
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?