Új privát üzeneted érkezett!

Kata,
az abaj,h munkaidőben volt. Mennyivel könynebb úgy dokihoz menni, ha munka után tudod elintézni... :wink:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


[quote="szrekuc"]a írta:szrekuc 18. kerületben

Ez jó, dettó...
bár Zsóval annak idején, anyu segítségével levették a bártfaiban az afp-t :oops: , viszont most gyerekkel annyira nem vágytam volna átbumlizni a városon. No majd meglássuk, mert az itteni nőgyógyászat szájhuzigálásához sincs sok kedvem.

Ani
manitou
 
 


sziasztok, csak rövid leszek, mert anyukáméknáél vagyok,gyerkők szunynak, beszélgetős este vár rám ;-)

Ancsi,
BZS naná,h tökéletes válsztás, nekem csak a sok kapcsolt áruval van a gondom.De persze bizti nem gondolkodnék ennyit,ha nem jelentene olyan sokat 5e FT is a költségvetésünkben...S
Ide nekem az általad vázolt rendszert!

És azt gondolom,h tényleg addig húzzák le az embereket, ameddig birják, sztem hamarosan a legtöbben besokallnak, és nem fognak szülnőt fogadni.

Mellesleg Lindi második szülése azért mindig a szemem előtt lebeg,h már akár szülhetett volna rutinosan is, ahogy sokan képzeljük a többedik szülést egyszerübbnek, aztán tessék, milyen jó,h volt ott jóóóó doki, és mennyire k.ra mindeggyé vált a gátvédelem...
Na de Zsan, Te valóban más kategória vagy, már a mi a szüléseket illeti :lol: :lol:

Tundiii,
keveset irjak vagy sokat a kis(14 hó) korkülönbség gyönyöreiről? :lol: :lol: Kettőjük között SOHA SEMMILYEN konfliktus nem volt az első évben.- A legkönnyebb az első 3 hét volt, majd jöttek a szopási problémák, két hét anyukáméknál, amikor egyszerüen kétségbeestem,h hogy megy majd nekem. (Általában férjuram nélkül kellett az egész napot végigcsinálni, egészen a,fürdést, lefektetést is) Aztán hazementünk és MENT. A lányom egy csodaként létezett ebben az egészben...Mindent megértett, mindnet gond nélkül elfogadott, igaz ő is az ölemben ült általában szoptatásokkor.de a lehető legtermészetesebbnek vett mindent!!! És fizikálisan iszonyat kimeritő volt, kb az első év végéig!!!Még annál is jobban, semmi pihenésem nem volt igazán.(Már átalusszák az éjszakát este 8-tól reggel fél 7ig)
Ha elsőnél nem használtál hordozókendőt, ahogy én sem, akkor mostanra nagyon javasolom,h készülj rá :-D Jah, és az első év valóban a legdurvább, és ahogy kezd a picinek is kinyilni a világ úgy nehezedik! :wink: :lol: Tehát nem a legeleje a legnehezebb.
De mondjuk egy napom kb nem volt más mint szopi, reggeliztetés, szopi, tizoraiztatás, szopi, ebéd, szopi,uzsonna,szopi, vacsi, szopi eközben pelenkázás, levegőztetés, és a háztartás.
Ma meg odaadom Eszternek a mandarint és ő megpucolva cikkenként megeteti az öccsét :lol: :lol:
Viszont egy csoda, ahogy szeretik egymást, mindent megér. Jó lesz :wink:

Barbi,
hol vagy mosogatási időben? 8)

No, még vmit akartam,de majd máskor..

Kép
Kép
szelloke
 
 

 
 

Jah, Greenbamboo,
én irtam okt. 14-én:
"barátnőm két hete szült Kovács Z.-nél alapvetően elégedett volt vele, rendeléseivel pláne: figyelmes volt, stb. Szülése rendben zajlott, pedig 4kg-os babát szült elsőre, de nem vágott, és bár baromi lassan foltozta meg a végén, de állítólag jó munkát végzett, mert nincs vele gondja a barátnőmnek."
S most Molnár Gabi is őt ajánlotta a nővéremnek, lehet,h lesy több infóm is róla ;-)
Jócak.

Kép
Kép
szelloke
 
 


Szelloke!

köszi ,hogy leirtad, hát azért gondolom nem lesz könnyü,annak nagyon örülök , hogy tavaszi lesz a pic, ez leginkább Ádám miatt fontos, mert jobban le tudom kötni nyáron, mint télen ha bezárva lennék vele, szóval az nagy könyebbség lesz!
de ahogy irod hogy milyen jó testvérek ,én is ebben reménykedem, és ez mindet megér :lol:
Nekem úgy néz ki a picuri kislány lesz, és úg yhallottam ha különböző nemüek a gyerekek könyebb picit, persze nem az elején akkor tök mindegy!
érdekes érzés ez amágy félek , de mégis annyira várom :lol:
hordozókendő? ezen én is gondolkodtam, mert nagyon sokan dicsérik és bizti nagy segitség! hol lehet kapni, leginkább megtanulni , hogy kell kötni? mert erről fogalmam sincs :oops:

még az nst-hez, igen igazad van én sem filóznék rajta ha nem jelentenének olyan sokat nekünk azoka plusz heti 5ezresek, mert perzse hogy szülés után fizetünk arra számoltunk, de ez nem kis plusz pénz sajna :cry:


na megyek mert késő van!
jó éjt lányok!
tundiii
 
 


Sziasztok lányok!

Mire végigolvastalak benneteket, az elejét már el is felejtettem.

Szellőke! Bajnika foga már nem lötyög és természetesen azonnal hívtam a fogorvost,aki azt mondta, hogy ne egyen rajta pár napig, csak pépes kaját adjak, cumit felejtsük el és citromlével kenjem át neki (az összehúzza az ínyét). Ha megduzzadna, akkor viszont irány a fogorvos,mert akkor nagyobb a baj, de szerencsére nem duzzadt fel neki. Így remélem nem is fog idő előtt kipottyanni :)
Gyerkőceid ééédesek :)

Ancsi! Nincs ma gőztisztítónk :( Talán jövő héten.

Akata! Ma voltam a dokinál, és megtudtam, hogy azért kell 1 hónapot várni az oltásra, mert havonta 1x adnak le rendelést :? , ami ráadásul esetünkben most azért gázos, mert jövő hónap elején Bajni már elmúlik 2 éves. :roll: Majd hétfőn futna újabb kört, hogy mi ilyenkor a teendő, mert ugyebár mi már egyszer októberben megrendeltük neki.

Fizetős nst: hát én is kivoltam, hogy ami másnak ingyenes,azért nekem fizetnem kellett, mert ráadásul akkoriban csak annak kellett a Verához magánba mennie, aki BZS-vel szült. Viszont BZS az utolsó hónapban úgyis hetente akart látni és tényleg az nst után neki már nem kellett fizetni és a lényeg: SORON KÍVŰL BE LEHETETT MENNI HOZZÁ! Szóval ezért akár a dupláját is fizettem volna.
Persze miután én általában idő előtt pottyantom a bébiket, így Grétivel 2x sikerült nst-re mennem, Bajnival mindössze egyetlen 1x.

Magándoki téma pedig: én is úgy gondoltam, hogy a második gyereket akárkinél megszülöm, hisz az utat egyszer már valaki áttörte, így a második bébi tuti magától kipottyan (aztán az élet erre mondjuk jól rácáfolt ...) De aztán végül nem mertem, mégis jó, ha az ember tartozik valakihez és igaziból nem is BZS magas terhesgondozási díja zavart, hanem a több órás várakozás minden egyes alkalommal, mert ugye az ember ennyi pénzért igazán elvárná, hogy ha időpontra hívják, akkor azt tartsák is be (jó, fél óra még belefér, de itt volt,hogy 3-4 órát is vártam). És akkoriban én is úgy tudtam csak menni, ha jött az egész család, és oké, hogy Peti nem alkalmazott, tehát el tudott vinni, de az ő ideje is drága, nem beszélve Grétiről, aki akkor még 2 éves sem volt.
De mégis ragaszkodtam hozzá, mert nagyon profi volt Gréti születésénél, és Bajninál ugyan hiába nem tudott ott lenni, mégis talán miatta a 2 ügyeletes doki közül BB foglalkozott velem, és mint tudjuk nem keveset köszönhetünk neki.

De, most azt gondolom, hogy ha lenne harmadik bébi, akkor azt Szolnokon szülném meg, ahol kemény 1.800.-ft magánban a terhesgondozás ultrahanggal együtt az ottani egyik jónevű nőgyógyásznál, az nst természetesen ingyenes, és ha valami gond van a szülés körül, akkor gondolkodás nélkül császároznak, sőt,azt hiszem én csak úgy vagyok hajlandó világra hozni a következőt.
Ez az összeg még a benzinköltséggel is barátibb (persze nem számít, mert havonta 1x így is-úgy is megyünk. legutóbb kemény 2.800.-ft-ot fizettem a rákszűrésért úgy, hogy még ultrahanggal is megvizsgált)

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Éééés tegnap este Votivia jóvoltából ismét színházban voltunk :)
Köszi Votiv :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Igaz kicsit rohanás volt, mert negyed 6-kor szólt, hogy 7-kor kezd a színház és mi épp úton voltunk Törökbálinra, úgyhogy 3/4 6-ra értünk haza, közben szereztem bébiszittyót, utána még Peti beszaladt a Moszkva térre a tesójáért, ő jött vigyázni a gyerekekre, én közben a gyerekeket lefürdettem, hogy azzal már ne legyen baj, még én is átöltöztem, és 3/4 7-kor sikerült elindulnunk a Madách színházba. És bakker 7-re ott is voltunk (egy 3 napra megkapott Opel Insignia tesztautóval mondjuk nem volt nehéz :) ), persze parkolóhely egy szál sem, így vissza a Blahára, ott leprakoltunk, gyorsan felugrottunk a villamosra, berobogtunk és ahogy leültünk a szuper helyünkre (erkély első sor) épp csak azt láttam, hogy a Dobó Kata mellett ülünk és már kezdődött is az a darab, amivel 2 ete szemezek és agyalok, hogy hogy lehetne rá jegyet szerezni: ÉS MENNYI SZERELEM!
Szuper volt, nagyon jókat röhögtünk rajta :)

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Húúúú lányok itt aztán volt termelés....
Az nst témát jól kiveséztétek.....nem mondom....
Nekem nincs fogadott dokim tanultam az előző 3 alkalomból :P mert itt valaki már jól meg is fogalmazta ,hogy a doki akkor nincs ott amikor a legfontosabb lenne és egy idegennel vagy kénytelen lenni.!!
ezt elkerülvén némi pénzt sporólva és kicsit félve de belementem abba ,hogy most csak szülésznőm legyen!
Tb alapon járok terhesgondozásra és én úgy érzem,hogy nem várok és nem kapok kevesebbet mint amikor magánba mentem.Annyi ,hogy hozzá kellett szoknom a rendszerhez,át kellett látni az itteni szokásokat.

Apropó!olyan kérdésem lenn ,ha éjszaka mennénk szülni hol érdemes parkolni??A főbejáratnál vagy a Bártfais parkolóban?Vagy belehet menni kocsival és onnan is könnyen meg közelíthető az osztály.???????

Aki Veránál szült dobna olyan infót,hogy homeopátia párti-e és ha igen akkor miket ajánl?

Kép
veronak
 
 


Veronak!

Én éjszaka szültem vagyis nem akkor de ugye akkor mentünk be, és mi a főbejáratnál parkoltunk,éjszakára való tekintettel üres volt ,igy majd az ajtó elé álltunk! szerintem onnan jobb :lol:

nem kérdezted meg Verát mit ajánl? nekem Zsuzsa egy listát irt............,


jajj de jó is lenne ha már a pici úgy jöhetne, hogy mivel járt út,úgy akkor pikk-pakk megszületne :D :oops:
tundiii
 
 


Zuzi,
nem azért számítotok rendes befizetőnek, mert köztisztviselők vagytok, számtalan cég rendesen befizeti az összegeket, még jóval többet is mint utánatok, mert a közszféra nem a magas fizujairól híres ugyebár. hanem mert tényleg rendesen be vagytok jelentve. (ahogy pl. a férjem is, pedig maszeknál dolgozik)
én nem is engednék minimálbért, vagy szépen felemelném, vagy nem tudom mi a megoldás, de ez így nem járja.
ha biztosítós rendszer lenne, akkor ez is megoldódna.

Lindi,
pedig már ráizgultam. :(((
remélem azért lesz gép!

ancsipancsi
 
 


csináltam vonit :lol:
tundiii
 
 


Greenbamboo!

K.Z-t annak idején nekem is nagyon dícsérte Molnár GAbi, és aztán olvastam is róla, hogy nagyon alternatív párti. AZ egyik bnőm találkozott vele ügyeletben, neki nem volt annyira szimpi. Ízlések és pofonok.

Lindi!
De jó, hogy Bajni foga már nem tötyög! ÉS kicsit irigy vagyok, ha jobban ugrasztható lenne a bébiszitterünk, talán mi mentünk volna
:P :wink:

Ancsi!
Azért annyira nem szar, amit utánam fizetnek, hidd el 8)

Tündi!
Én is hordozókendőztem az első kb. fél évben, anélkül talán nem is ment volna. Minden délelőtt játszótérre mentünk. Aztán meg benyomtam őket egy kocsiba :lol: Egyébként a testvér babakocsi is nagyon jó megoldás, ha elfér nálatok, én gondolkoztam rajta, de nagyon keskeny volt a lépcsőház hozzá. Pedig sokkal könnyebb lett volna....
ÉS remélem, nálatok tényleg minden idilli lesz, de ha mégsem, ne ess kétségbe, attól még nagyon jó tesók lesznek!!!! Erre tényleg garancia a kis korkülönbség! ÉS ne legyenek nagy elvárásaid, nekem nagy csalódás volt, hogy szerintem mindent megtettem a féltékenység elkerülésére, sőt, szerintem még annál többet is (pl tandem szopi 8 hónapig), mégis ilyen erővel kijött. Nem szabad túl sokat elvárni egy másfél évestől, majd szépen felnő és okosabb lesz, és szuper nagytesó lesz
:D
zuzmo1
 
 


Tündi!
De cuki a kisfiad :D
zuzmo1
 
 


sziasztok!
nst-témában abszolút egyetértek Zsancikant-tal és Curse-al. ugyanannyi joguk van hozzá, mint a dokiknak. az ep-rendszert kéne átalakítani olyanra, mint a német. a befizetett díjad függ attól, dohányzol-e iszol-e, mennyire élsz egészségesen, és aztán a pénztárcádnak és igényeidnek megfelelően választhatsz plusz szolgáltatásokat...

akit érdekel még, megkérdeztem a gyerekorvosnál: nem írhatnak fel receptet előre egyáltalán (könyvelni kell), csak olyannak írhatnak, akinek a kártyája náluk van, vagy rendelésen megjelennek (mert éppen van valami gond és a környéken vannak), akkor pedig be kell írni az ambuláns naplóba.
nagyon meg van kötve a kezük :(

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Zuzmo!

köszi!régi kép de most ez volt kéznél!
igazából nincsenek nagy elvárásaim, én Ádinál sem görcsöltem rá, úgy voltam vele minden kialakul, és most is igy állok neki :wink:
akkor beszerzek egy hordozókendőt, köszi lányok utánaolvasok!
tesvérkocsit mi is tervezzük hogy veszünk, mi családiházban lakunk, igy könnyebb! ahogy irtad a nagy még kicsi nag yutakhoz gyalog, ezért mindenképp fontos!
tundiii
 
 


Szasztok!
Csak septiben, épp elaludt (véégre!) a kis báránykám...
16 nap után (pont annyi lett, mint Kisünéknél) megkezdtük a 2.fordulót a bhímlőből, de ez most sokkal durvább. Rengeteg kiütés, sok a pelus alatt, és az eddigi legdurvább: 39,8as láz... De legalább túl leszünk rajta! Van taknyos-köhögős vírus is, valszeg az is bejátszik a magas lázba.
A majd' 40foktól beparázva ki akartam hívni az ügyeletet, de nem jönnek, NINCS KAPACITÁS!, vigyem le a lázát amennyire tudom, és vigyem be (ebben a hidegben!) Jó, mi?
Végül nem vittem, mert kú+hűtőfürdő levitte, és jobban lett. Szegénykém, pont a 2. szülinapján jött ki rajta :(

Nem emlékszem, hogy írtam-e (csak arra, hogy kerestem és kérdeztem): bhímlőre a POX CLIN nevű hab eléggé bevált. Hátha vkinek kell még majd. XI.ker.ben elég soka baris, a dokink szerint.

Tündi, hordozókendő: liliputi.hu-n van rugalmas, ez egész piciknek jó. Nekem Nandu van, am it elég sok bababoltban árulnak, és nem is horror az ára. Ha nézelődsz egy kicsit a mamami.hu-n, akkor láthadod, hoyg 10x ennyiért is vannak kendők :shock: . De ettől függetlenül, a mamami nagyon jó, soksok haszns informciót találsz.

Ááá, mennem kell, megjött a család egésséges fele.
Még annyi: jó sokat írtatok, és elképesztő árak vannak, pp érdeklődtem a régi szülésznőmnél én is (másik kház), nem semmi...
rídonli#
 
 


Ríd,
Dóci is magas lázzal kezdte (itt mértük az eddigi legmagasabbat, 40 fokot). De ez másnapra már le is ment, csak hőemelkedése volt :) Kitartás nektek!!! És puszilom az ünnepeltet a szülinapján :D

mindenkinek BUÉK!!!

vera
kisün
 
 


Rid,
++++++++++++++++ és BOLDOG SZÜLINAPOT!
egyékbént mindenhol azt irják, hogy akin később jön ki, annak sokkal durvább.
Te jó ég, mi van egy harmadikkal, rajta még később jön ki.... :roll:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Ridonli!
köszi a segitséget, ezen a mamami sok jó infó van, biztos segit!
szétnézek nadu ügyben láttam több helyen azt ajánlják!

Zuzmo!
persze az ember mindent megtesz, hogy rendben menjenek a dolgok, azt tudom hogy az eleje nem leányálom, de ők kárpótolnak mindenért!
alig várom , hogy itt legyen velünk :oops: :lol:
én is szoptattam még amúgy Ádit, most hagytam abba pár hete teljesen, mikor kiderült, hogy terhes vagyok folyamatosan csökkentettem a szopit, én nem szerettem volna tandem szoptatni, meg féltem nehogy baj legyen később a szopi miatt! de amilyen cicikirály volt Ádi, ahoz képest jól viselte az elválasztást!
remélem mikor a picit szoptatom sem lesz vele gond! :roll:
tundiii
 
 


Jesszus, már csak egy barihimlő hiányozna! Kb 4 hete betegek vagyunk, nekem lassan majdnem a tüdőmre ment, épp antibogyesz kúrán vagyok, 4 év óta először, és PAnnus bölis beszoktatása is minima 2 hetet csúszik :?

Ríd!
NAgyon sok boldog szülinapot kívánunk, és gyors gyógyulást, kevés kiütést, alacsony hőt! Kitartás!!!!!
zuzmo1
 
 


Zuzi :) Bulást!! +++++++ Hú, máris beszoktatás van? Tök jó, hogy Bazsó ilyen lelkes ovis! :D Amikor mész Bazsóért ő hogy fogad Téged? azonnal odarohan vagy amolyan ráérősen játszik még kicsit és csak aztán jön oda? mert Bálintom ezen a héten az utóbbi magatartásban részesített, és az ovónéni mondta, hogy ezzel azt fejezi ki, hogy "büntetésben van anya"... állítólag ez tipikus olyan családban, ahol a kistesó még otthon van anyával és ő is szeretne otthon maradni. Mindenesetre érdekes, hogy egyrészt szereti az ovit, de másrészt szívesen lenne itthon, gondolom jól érezte magát a szünetben vagy nem tudom miért pont most :roll:

Rylie :) Ovi :( de majd ősszel :wink: Anyukáddal :roll: Látom, nem egyszerű a helyzet, kicsit a depresszió első jeleire hajaz.. sok ++++ hozzá!! (Nálunk is volt ilyen régebben, most már szeremcsére csak kisebb félreértések vannak, mert anyám nagyiként áll a srácokhoz (ami persze természetes) csak ő is úgy képzel sok mindent mint Zuzi anyósa, hogy mindent lehet határok nélkül... és ha szóvá teszem, hát nem mindig veszi a lapot, sokszor nagyon finoman kell elmagyaráznom neki miről is van szó, különben zokon veszi.. )

Fibi :) Köszi, megkaptam :D Mivel vagy ennyire elhavazva? Tanítasz?

Curse :) Jó ez az oldal, amit belinkeltél, mármint hogy van ilyen szülésfelkészítés, de az nekem se tetszik, hogy nincs választási lehetőséged, ha ezek közül a sz.nők közül szeretnél választani :? de szupi, hogy megtaláltátok a rosszban a jót :D
Résen levést meg úgy tapasztalom, hogy igenis el lehet felejteni, vagy lehet hogy régebben eleve mások voltak a szokások nem tudom... Képzeld, anyósom megtalálta a régi (asszem 1970-es) szülői tanácsadó könyvét és nekem adta érdekességképpen, hát olyan jókat derültünk párommal a tanácsokon! pl. hogy milyen tisztasági rendszabályokat kell betartani szoptatás előtt és hogy kell megcsinálni az időbeosztást, mitől kell távoltartani a gyereket, stb. hát ma ez egy vicc!

Szrek :) Afp-re mikor mész? vagy már megvolt?

Szrek :) Jaj de édesek a gyerekeid!! :D :D és nagyon ügyesek!!!

Lindi :) De jó, hogy Bajni foga már jól van! :D Klassz dolgotok van, hogy színházoltatok!! :D És na ne már! tényeg ekkora különbség van a vidéki és a Bp.-i dokiárak között?!!

Veronak :) Mi is éjjel szültünk és a főbejárat előtt parkoltunk. Nem volt semmi gond :) Vera homeós, és ad bogyeszeket a vajúdás alatt, de kérdezd meg, az a legtisztább. :wink:

Ríd :) Mi is nagyon boldog szülinapot és mielőbbi gyógyulást kívánunk!! +++++++++ sok puszi!

Kép
Kép
denizsa
 
 


Rid,
Kitartás mindkettőtöknek!!

Veronak,
Mi nappal mentünk és főbejárat előtt parkoltunk. (Sokkal jobb, mint a bártfai u.i parkolóban szülni, ezért döntöttünk így.)

Tundii,
Én srácaim egy oviba járnak (2 év 2 hó 2 nap különbség van köztük, szóval nem olyan kicsi) és mindenki (óvónők, szülők) odavannak, hogy milyen JÓÓÓ testvérek. Egymás kezét fogják, Petike így, Marcika úgy, egymásnak hordják a játékot... De ÉN TUDOM, HOGY MI MENT ITTHON!!!!! És én is mindent megtettem, mint Zuzmó!!!!! Amikor szoptattam M-t P. rohan felém, hogy Marcit ünts (azt jelentette, hogy ha odaérek majd jól fejbecsabom, és utána mindenki üvölt, de jó is lesz az...). És még hosszan sorolhatnám. Minden napra jutott a jóból és a rosszból is. Mert én éreztem, hogy M-val semmi baja, csak a helyzettel. Igazából a lényeg, hogy semmiképp ne öljék meg egymást és felnőtt korukban is min. szóba álljanak egymással és velem. Egyébként nálunk két fiú van és P. elég anyás típus volt/van és lesz. Hát, azért a Szellőke-s idilltől piszok messze volt az első évünk, aminek főleg az volt az oka, hogy egyedül nehéz volt. (Ellenben M. egy álomgyerek volt, feltéve, ha 20x ehetett. 1 év alatt 2x sírt!!!!!!!!! Úgy értem úgy, hogy egy kis tej nem szedálta le.)

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Sziasztok!

Csak kapkodom a fejem ezen a fizetős nst-n.Nagyon nem bánom,hogy túl vagyunk ezen :?

Fibi:
én hasonlóan jártam a Gabival,mint Te.Ugyan ott volt,de mivel ügyeletes is volt,5percekre tudott befutni hozzám :? BS többet volt velem :wink:

Köszi a dícséreteket a gyermekeim nevében :lol:
Dorka fürtjei már rég eltüntek,ahogy nőtt a haja :roll: ,de azért nem ennyire,mint a képen.Orsi kreálta neki karácsonyra :wink:

Betegeknek gyors gyógyulást kívánok!

petergabi
 
 


Deni,
tanítás szervezéssel, meg B-nek keresünk tornát, meg Ábellel zenebölcsire járunk, meg én is többet akarok idén mozogni, megmegmeg sokminden van :)

Gabi,
hát igen, ebböl is látszik h nincs garancia szinte semmire :wink: de én akkor is örülök h Gabit felfogadtam és megismertem, tünemény :) (nekem meg szerencsére a férjem végig velem volt, no meg aztán BB is :) a munka javát meg úgyis mi végezzük :lol: )

Kis korkülönbség téma: (én a 2 és felet is annak érzem) nálunk az elsö 8-10 hónap volt megadurva, irtó nehéz volt összehangolni a 2 gyerek kül. igényeit, mind alvás, mind játék téren. az ovi is sokat segitett, de igazán azóta könnyebb, hogy Ábel is jol eljátszik már egyedül. persze más tényezök is szerepet játszottak, de nincs hely meg idö mindet kifejteni :)

KépKép
fibi
 
 


Fibi,
Milyen tornát kerestek?

Tényleg, sportol már vmelyik 3.5-5 éves rsz-esen??

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Beteg babáknak-gyerkőcöknek jobbulást!

voltam ma szülőszobalátogatáson, MG-vel beszéltem, akit érdekel friss infó a ctg-ről, írjon privit! :)

Kép
Kép
mamacsibe
 
 


Moni,
harcművészetet szeretnénk B-nek (sok jel arra utal, hogy ez tetszik neki, itthon elkezdett tök magától torna mutatványokat csinálni :shock: ). találtunk karatét a közelben, elvileg elkezdhetné, de szerintem még kicsi ezekhez a felülésekhez meg fekvőtámaszokhoz (bár apjukkal csinálja már). Sima ovis torna meg van itt a műv.házban, azt is megnézzük. (csak ma épp elkezdett taknyolni :roll: mire Ábel meggyogyult...)
Ikejába nem jöttök valamikor az Őrsön? :)

KépKép
fibi
 
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Fibi:
én is így vagyok vele,ennek ellenére sem bántam meg,hogy Gabit választottam,ez benne van a pakliban :wink: A vicc az egészben,hogy Dorkánál nem volt választottam és akkor is Ő volt az ügyeletes.Viszont egyedül szültem egész éjjel,így el sem mozdult mellőlem akkor :lol:

Üdv az újaknak :D

petergabi
 
 


Fibi,
én is karatét akartam P-nek, de most néptáncot szeretnék. Persze bármiben kiegyeznék, ahol megtűrik és amit megtűr.
De, mehetünk ikea-ba. Most ők sem mennek oviba (mert talán betegek, de nem igazán - persze ikeaba semmiképp nem mennék vírust teríteni).

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


[quote="monisa"]I írta:monisagazából a lényeg, hogy semmiképp ne öljék meg egymást és felnőtt korukban is min. szóba álljanak egymással és velem.


imádom a STÍLUST!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Deni!
Nálunk az a helyzet, hogy amint meglát, otthagy csapot papot, és rohan, vissza se néz. Először megijedtem, hogy ennyire szarul érzi ott magát? Azóta direkt úgy megyek érte, hogy bekukucskálok, hogy ne vegyen észre, és mindig azt látom, hogy állati jól érzi magát, mostanában az ovó néninek magyaráz lelkesen sőt, ilyen csajozós dumákat nyom neki, hogy nyáron elvisszük a Balatonra és majd bérel neki vízibiciklit :mrgreen: De annyira ciki, hogy ahogy meglát, el se köszön, csak kirohan. És nem nagyon hagyja, hogy beszélgessek az óvó nénivel, mert azt akarja, hogy csak vele foglalkozzak. Múltkor az értékelését olvastam, és kérdeztem ezt azt az Edit nénitől, na, nagyon megsértődött ezen :roll:
Amúgy nagyon gáz, hogy 3 és fél évesen nem hajlandó még köszönni?????? kicsit cikinek érzem, de ez van, csesztetni meg nem akarom vele.
Amin meg mindig röhögünk Tomival, hogy minden nap azt mondják rá, ha kérdezzük, hogy viselkedett, hogy egy angyal volt. A MI GYEREKÜNK!!!! jó vicc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bálintnál nem lehet, hogy azért csinálja ezt, mert egyszerűen jól érzi magát????

Fibi, Monisa!
Én meg úszásra szeretném majd vinni B-t, de az meg olyan körülményes... nem is tudom, meló plusz tesó mellett hogy sikerül majd egyáltalán bármire is járatni, pedig az energiái miatt mindenképpen kell majd. Esetleg úszásra Pannussal együtt is mehetne már, én meg olvasgatok a medence szélén
:P ...bilibe lóg a kezem :lol:

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


[quote="zuzmo1"]
írta:
zuzmo1Ancsi!
Azért annyira nem szar, amit utánam fizetnek, hidd el 8)


akkor most lebuktál, elszóltad magad, kőgazdag vagy! :)))
és látod? már nincs anyatej és meg is betegedtél. :lol:
én meg eladtam a fejőkémet, remélem hamarosan ki is fizetik, és elfelejthetem azt az összesen 17 hónapot, amit fejéssel töltöttem az életemből. (habár a mellem "formája" erősen emlékeztet rá...)

ancsipancsi
 
 


Zuzmó,
Nem tudom gáz-e, ha nem köszön. Marci már mondja, hogy Jónapotkivanok, csak sajnos senki nem érti. Peti meg 4 éves és mostanában kezdett köszönni. (De nem túl látványosan, én néha a szándékot vagyis inkább azt látom, hogy vmi beugrik neki, hogy hasonló helyzetekben egyesek milyen szavakat mondanak. Ő általában nem mond semmi.) Ez néha ciki - bár az én köreimben nem. Ééss: van egy világlátott ismerősöm, ő mondta, hogy ez a köszönésmánia nem mindenhol van. Tehát, hogy Jó napot, Csókolom mindenkor, mindenkinek. Az ő kf-i gyerekei nem köszöntek pl egy nőnek csak azért, mert az apjuk köszönt neki. Sőt, néha ő se köszönt (ami nem zárta ki, hogy beszédbe elegyedjenek).
Úszás nekem is tetszene, csak egy felnőtt két gyerekkel kicsit erős kísérlet lenne 8) Meg ugye én nem mutatkozom fürdőruhában, csak ha nagyon muszáj és ez még nem az a kategória. Azért gondoltam a néptáncra, hogy M és P együtt rázhassák...
B. hogy hagyta abba a tejivást? Sztem M. elég idős ehhez a feladathoz és elég nagy méretre is! (Abszolút nem ért velem egyet ebben, ezért keresem az érveket!!)

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Zsan: hm tényleg! Az nst-k utáni dokihajkurászás az brrrr :x utáltam! Főleg, hogy mi családilag felvonultunk eme eseményekre és az egy dolog, hogy Kamilla nem ült meg a seggin, de apjuk is engem csesztetett, hogy hol a doki :x


Zuz: Kamilla csak annak köszön aki szimpi neki :)
Volt egy idő amikor mindenki szimpi volt neki, vadidegenek is, mindenkinek köszönt. Ma már válogatós lett 8)

Tundii: óó most adtam el a nandumat a mamamin :? amit tanácsolhatok, hogy semmiképp ne vegyél újat! Fele árban tudsz jó kendőt lőni akár a teszen (tele van kendővel) akár a mamamin!
Nekem is nandum volt és tökéletesen megfelelt Kamillához! Én egyszerűen képtelen lennék kiadni 20e ft-ot egy sima kendőre :roll: de ez csak az én meglátásom.

Lindi: óóó színházért irig irigy!
DEEE! Mi szerdán megyünk színházba. Első alkalom lesz amikor Boris Anyura marad...kicsit tartok tőle, mert Borika estére már elég nyűgős szokott lenni és kis makimajom. Nemtom mit fog szólni a dologhoz :roll: meglássuk. REmélem majd Kamilla elbohóckodik neki.

Zuzi: kapnak értékelést a gyerekek oviba?? :o Miről? Minek? Ez máshol is van? Jéééé
Jobbulást!!

Ríd: Jobbulást a hímlőkhöz és Boldog Szülinapot! ;)

Ma Borka gátülésbe ült, de úgy meglepődött rajta, hogy kétségbeesetten elkezdett bőgni. Én meg gyorsan lefényképeztem 8)


Rylie
rylie
 
 


Moni,
akkor Nektek is jobbulást, aztán egyeztetünk ikea ügyben :wink:

Gabi,
ez tényleg "vicces", ahogy alakul sokszor az életünk :)

Zuzi,
csajozós dumáján fijadnak behaltam :lol:

úszás meg néptánc is tök jók sztem, mi azért akarunk vmi tornát v karatét, mert B-nél egyértelmű h ez jönne be, és neki is sooooookkkk a plusz energiája. ha nem megyünk ki délután (márpedig -10 fokban marha sok kedvem van...), akkor fel-alá rohangál a konyhától a nappaliig, és ez még a jobbik eset. bunyózni is imád öcsikével, csak Á. nem mindig tűri :? :lol:

köszönés: nálunk sem ment sokáig, csak pár hete köszön az óvonéniknek, de csak mert megfenyegettem :P

és odarohanás oviban: nálunk hangulat-függő. ha el van merülve a játékban, nem szalad azonnal hozzám.

na, most bepótoltam az elmúlt hetek hsz-eit 8)
fibi
 
 


Rylie,
még Neked akartam, hogy kitartást az ovi kezdésig, nálunk dettó igy volt (hogy csak ősszel kezdte B), és tudom h sokszor nehéz, de rengeteg előnye is van. ahogy Te is irod: szeretik egymást, megszokják egymás társaságát, és Kamilla sem érzi úgy, hogy "ki van rakva otthonról" a tesó miatt. na meg nem kell reggel és délben (vagy du.) összeszedni 1 v 2 gyereket, és menni mindennap. ééés az ovis bacikat is megússzátok még egy darabig :wink:

na, tényleg L tanulni
fibi
 
 


A betegeknek jobbulást !!
Zsó is 3 hetente belázasodik de semmi tünete nincs sem előtte sem utána.Éjszaka is 38,6 al kínlódtunk...Mindig a rágófogaira fogja a doki...azok bújnak ki

Köszi a válaszokat próbálom rögzíteni....

pl még valami jutott az eszembe...homokzsákot adnak szülés után?
vagy megint be kell suvasztanom a sajátomat...igaz nem homok hanem só :oops:

holnap megyünk dokihoz ...ha végeztem akkor hívom Verát...remélem még vele is tudunk találkozni..
Ma kezdtük a 34 hetet ...nagyon izgulok...

Kép
veronak
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy csak így írok. De tudnátok segíteni lelkiismeretes orvost keresek mert az enyém akinél szültem a kislányom idén már nem vállal szülést, és így szülész nélül maradtam, elég fontos lenne, mert vannak panaszaim és nincs orvosom. Ja és a Bálintokon kívűl mert már egyik sem vállal szülést. Elérhetőség is kellene.


Köszönöm előre is válaszotokat.

Beus
beusmimi
 
 


Ancsi!
nem vagyok kőgazdag, mert elmegy a TB-be :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Monisa!
Én az úszást csakis úgy gondoltam, hogy gyerek úszás edzésre vinném őket :wink: 4 éves kortól lehet, egyik ismerősömék viszik a fiukat és nagyon jó, és nem is olyan horror drága, mint gondoltam. Fürdőruhában én sem mutatkoznék, főleg, mióta abbahagytam a szoptatást :roll: :cry:
B elválasztása: 1 évesen leállítottuk az éjszakai szopiról, mert akkor már 2 hónapos terhes voltam, és teljesen kikészített a 6-7 x-i keléseivel. Aztán szép lassan egyre kevesebbet szopizott (ez más akkor volt, amikor PAnnuska megvolt. Aztámn maradt a reggeli és a délben elalvós szopi. És akkor egyszercsak nem kellett neki délben :shock: AMikor ez etartott 2 hétig, akkor elhatároztam, hogy reggel olyan gyorsan kiugrok az ágyból, hogy eszébe se jusson. És így lett :lol: Emlegette még párszor, és pár hónap múlva még 1x 2x kérte, és én adtam is, de jót röhögött rajta és többet nem kellett neki.
Pannus: 22 hós korában hajnali fél 6 körül úgy döntöttem, hogy ELÉG !!!! NME BÍROM TÖBBET AZ ÉJSZAKÁZÁST!!!!! Akkor már 3 és fél éve folyamatosan szoptattam, ergo nem aludtam 8) NAgyon kemény volt, nagyon sajnáltam szegényt, de meg kellett hoznom ezt a döntést, és nem bántam meg, Ez október 2-án volt, mostanában van, hogy néha kéri, adom is neki, ő is elröhinti magát, és ennyi. Azóta alszik!

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Köszönés: régen ő is köszönt, illetve utánozott, PAnnuska is így tesz, most, de B-nél most lenne az, hogy tudatosan kellene köszönni....

Fibi!
Múlt héten azt ígérte meg Edit néninek, hogy neki adja a Thomasos pizsijét, ha kinövi 8)

Rylie!
Válogatós :lol:
Nem is értékelés, inkább jellemzés. Böliben is adtak. Érdekes volt, hiszen én nem látom, hogy ott hogy viselkedik.
ILyenek vannak benne: B-nem erős anyai kötődése van, nehezen engedte el. Október: Leginkább egyedül játszik, nagyobbakkal nem kezdeményez játékot, csak a korosztályával. november: elfogadja afelnőtteket (mármint az óvó néniket), de bizalmatlan az idegenekkel. Amikor rákérdeztem, hogy akkor ez most jó-e vagy rossz-e, azt mondták, hogy teljesen az életkorának megfelelően viselkedik Múltkor azt mondák, hogy mindenben megfelel a korosztályának, kivéve az autókat, abban túltesz :mrgreen:
zuzmo1
 
 


Zuzmo,
koszi. még írok erről.
Most csak annyit, ha még jobban nem fogok magamnak tetszeni (írhatnám, hogy még kevésbé), akkor hogy lehet rábírni őt, hogy még kb. 5 évig kérjen tejet?? Francba, erre az aspektusára a szoptatás elhagyásának nem gondoltam! (P-nél nem volt feltűnő a különbség.)

tundii
en se adtam volna sok penzt kendore, nekem nagy (ez fontos, hogy nagyon nagy legyen - ne dőlj be, hogy elég a kisebb!!) nandu-m volt. És akkor kölcsönkaptam egy méregdrága másikat évekre!!!!Gyönyörű volt!!! És kiskorban éreztem a kül-et!!! Rugalmas volt, de pont annyira. Tartott, de kicsit se volt merev!!!! Kicsit olyan, hogy egyik cipő tud olyan lenni, mint a másik cipő. Akár még akkor is, mikor hordod. De mikor naponta órákat használod és akár 6-10 kg-os 'teher'-rel, akkor megmutatkozhat a különbség. Legalábbis nálam megmutatkozott. Ezzel együtt a Nandu sem volt rossz, sőt jó volt. (És nagyon reális árral!) De tényleg nagyot szerezz, mert pl. háti hordozáshoz nagy kell, de néhány elöli hordozáshoz is inkább legyen nagy! (Köré tekerheted egy hűvösebb napon, ha melegebb lesz, simán letekered és ki se kell venni...) És sztem is megéri használtan, több gyerek után is egy jó kendő (akár a nandu) pont olyan, mint új korában.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Sziasztok!
Köszi csajok a +okat és a szülinapi jókivánságokat is!
B javul, és már nem volt többször olyan magas láza, sőt tegnap már hőem.se. A feje olyan, mint egy durván pattanásos kamaszé, a felsőteste is tiszta pötty, a végtatgjain alig van, viszont a fejbőre is tele van, meg a pelenka alatt (bár napközben emiatt bugyit adtam rá,de amikor nagyon vacakul volt, akkor nem mertem). Szerencsére nem nagyon viszket neki, kenjük a Pox Clinnel meg a hintőporral. Reélem hamarosan szép lesz megint :)
Tegnap este vetkőzésnél meglátta a saját felsőtestét, és totál kiakadtt. Azt mondta: "Nadon pöttyös vagyok!" Aztán ezt hajtogatta: "El fog múlni. Panninak is elmúlt!"

Zuzi, P 5 éves lesz hamarosan, és van, am ikor gyönyörűen köszön árhol, de ha olyanja van, akkor nem hajlandó. Sztem jön ez majd magától. (Aztán majd megltjuk, mi lesz kamaszkorukban :mrgreen:)

Sportolás: P járt úszni, nagyon élvezte, aztán dec.kimaradt, mert betegeskedett, és most nem akar menni. Nagyon sajnálom, mert egyrészt kell a mozgás, másrészt fontosnak tartom, hogy minél hamarabb megtanuljon úszni. De nem eröltetem, nehogy megutálja egy életre. Még finoman próbálkozom, hátha ezen a héten hajlandó elmenni (pont én mennék velük), és visszajön a kedve. Egyszer elmentünk egy néptáncra is, ahová egy csomó ovistársjár, de a bácsi, aki tartotta nem túl kedvesen rászólt pár gyerekre, és ez betett Pnek, nem akart többet menni. (Tényleg nem volt szimpi tőle, de lehet,h csak rossz pillanata volt, csak ezt Pnek még magyarázhatom.) Szóval, most épp ott tartunk, hoyg nincs semmi...pedig kéne, mert neki is nagy a mozgásigénye. Az úszás volt a legideálisabb, busszal viszik őket az oviból, jófej oktató, stb.

Monisa, igazad van: jóóó hoszúúúú kendőt kell venni! Nekem a legnagyobb nandu van (épp kölcsönben), az LL-es. És gyarapodtunk egy kötős kenguruval is, amivel Bt ragyogóan a hátamra tudom kötni, még így 2 évesen is. Jól is jött most, hoyg beteg, mert folyton az ölemben akar lenni, de azért néha nekem is kell csinálnom ezt-azt (pl.vacsi Pnek, meg ilyen halaszthatatlan dolgok), tök jól elvolt addig a hátamon, el is aludt többször. (Pedig kb 1 éves koráig kendőztünk, azóta nem, mert nem tudtam a hátamra kötni.)

Curse, miattad, ill.miattatok jövök gyakrabban mostanában! :wink:

...na mék, a házmunka vár...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rídonli# 2009.01.13 09:04-kor.
rídonli#
 
 


Sziasztok,
Sajna nem nagyon tudok olvasgatni, mert iszonyat sok a dolog. De remélem azért, amikor PocakManó megszületik talán lesz néha egy egy fél órám. (hihi naiv Johi).

Barbi: átküldenéd a tegnapi leveledet PÜként, mert valahogy nagy ügyesen kitöröltem, pedig nagyon szeretnék válaszolni reá.

Zuz: el sem tudom képzelni, hogy a fiam is ilyen autómániás lesz, de biztos imádni fogja őket. Meggyógyultatok?

Kérdésem: lassan össze kéne raknom a kórházi pakkot. Mi kell abba feltétlen? Tudom hogy nagy homeós vagyok, de most mégsem tudom, hogy milyen szereket kéne vinnem a szüléshez? Mi is kell pontosan előtte, alatta, utána? Gyerkőcnek mit kell pakolni? stb... ebben kérem a segítségeteket. Köszi előre is.

Megpróbálok visszaolvasni, hogy képben legyek.
Johi

Kép
Kép
johanna1975
 
 


sziasztok!

köszi lányok a segitséget, nagyon aranyosak vagytok, sokat segitettetek kendő ügyben!
én amúgy is nagyot akartam mivel magas vagyok! :wink:
nézegettem és nekem is a nadu kendő jön be a legjobban és az ára is jó!
tundiii
 
 


Sziasztok!

Valaki meg tudná adni Tóth Ildikó (asszem, így hívják) szuper homeopátiás gyerekorvos telefonszámát, akár priviben? Mi dokink már egy csomószor írt antibiotikumot Emmának, és ez nagyon durva, még nincs 2 éves. Most épp beteg, nem tudom, fogzás vagy egyéb, de nem akarok megint antibiotikumot, ha nem muszáj.

Nagyon köszi, sziasztok!

Kátya
kincsimano
 
 


Köszi, rátaláltam a doktornőre, beszéltem is vele, holnap vagy holnap után megyünk hozzá. :)
Sziasztok!
kincsimano
 
 


Kátya: bővebben??? Mi van veletek?

Fibi: Kamilla detto...du, este rohangál a lakásban és egyébként is sajtkukac van a seggiben, mert nem tud megülni kb 5 percet se egyhelyben. Kivéve ha dvd-t kell nézni...akkor lefagy

Rylie
rylie
 
 


Szia Kátya, de rég irtál :)

Zuzi,
Bazsó irtó jó figura :)

mikor kezded a melót, tavasszal? várod már?

Deni, Kata,
az a visegrádi wellness gyógyvizes? februárban megyünk mi is valahova, de Ábelt is visszük (mer' még cicizik :)), így nem akarunk gyógyvizes medencét.

VAGY Valaki tud ajánlani nem túúúl drága bababarát helyet?

KépKép
fibi
 
 


Veronak!
nekem ótomatikusan tették a hasamra a homokzsákot (nem kellemes!), de én császáros voltam.
de nem a szülésznőm, mert annak se hírét, se hanvát nem láttam már akkor szerintem, hanem az ügyeletes szülésznő. (Nyulas Joli- thanks God)

ancsipancsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?