Sziasztok lányok!
Mire végigolvastalak benneteket, az elejét már el is felejtettem.
Szellőke! Bajnika foga már nem lötyög és természetesen azonnal hívtam a fogorvost,aki azt mondta, hogy ne egyen rajta pár napig, csak pépes kaját adjak, cumit felejtsük el és citromlével kenjem át neki (az összehúzza az ínyét). Ha megduzzadna, akkor viszont irány a fogorvos,mert akkor nagyobb a baj, de szerencsére nem duzzadt fel neki. Így remélem nem is fog idő előtt kipottyanni
Gyerkőceid ééédesek
Ancsi! Nincs ma gőztisztítónk
Talán jövő héten.
Akata! Ma voltam a dokinál, és megtudtam, hogy azért kell 1 hónapot várni az oltásra, mert havonta 1x adnak le rendelést
, ami ráadásul esetünkben most azért gázos, mert jövő hónap elején Bajni már elmúlik 2 éves.
Majd hétfőn futna újabb kört, hogy mi ilyenkor a teendő, mert ugyebár mi már egyszer októberben megrendeltük neki.
Fizetős nst: hát én is kivoltam, hogy ami másnak ingyenes,azért nekem fizetnem kellett, mert ráadásul akkoriban csak annak kellett a Verához magánba mennie, aki BZS-vel szült. Viszont BZS az utolsó hónapban úgyis hetente akart látni és tényleg az nst után neki már nem kellett fizetni és a lényeg: SORON KÍVŰL BE LEHETETT MENNI HOZZÁ! Szóval ezért akár a dupláját is fizettem volna.
Persze miután én általában idő előtt pottyantom a bébiket, így Grétivel 2x sikerült nst-re mennem, Bajnival mindössze egyetlen 1x.
Magándoki téma pedig: én is úgy gondoltam, hogy a második gyereket akárkinél megszülöm, hisz az utat egyszer már valaki áttörte, így a második bébi tuti magától kipottyan (aztán az élet erre mondjuk jól rácáfolt ...) De aztán végül nem mertem, mégis jó, ha az ember tartozik valakihez és igaziból nem is BZS magas terhesgondozási díja zavart, hanem a több órás várakozás minden egyes alkalommal, mert ugye az ember ennyi pénzért igazán elvárná, hogy ha időpontra hívják, akkor azt tartsák is be (jó, fél óra még belefér, de itt volt,hogy 3-4 órát is vártam). És akkoriban én is úgy tudtam csak menni, ha jött az egész család, és oké, hogy Peti nem alkalmazott, tehát el tudott vinni, de az ő ideje is drága, nem beszélve Grétiről, aki akkor még 2 éves sem volt.
De mégis ragaszkodtam hozzá, mert nagyon profi volt Gréti születésénél, és Bajninál ugyan hiába nem tudott ott lenni, mégis talán miatta a 2 ügyeletes doki közül BB foglalkozott velem, és mint tudjuk nem keveset köszönhetünk neki.
De, most azt gondolom, hogy ha lenne harmadik bébi, akkor azt Szolnokon szülném meg, ahol kemény 1.800.-ft magánban a terhesgondozás ultrahanggal együtt az ottani egyik jónevű nőgyógyásznál, az nst természetesen ingyenes, és ha valami gond van a szülés körül, akkor gondolkodás nélkül császároznak, sőt,azt hiszem én csak úgy vagyok hajlandó világra hozni a következőt.
Ez az összeg még a benzinköltséggel is barátibb (persze nem számít, mert havonta 1x így is-úgy is megyünk. legutóbb kemény 2.800.-ft-ot fizettem a rákszűrésért úgy, hogy még ultrahanggal is megvizsgált)