Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Lihn

Hogyne emlékeznénk rátok!!! Gondoltam rátok sokszor, mi lehet veletek!!! Örülök, hogy jelentkeztél!!! Nem semmi, hogy mekkora már a babád, gratulálok! Áron is már 7kg körül jár, ezek a mai babák olyan nagyok!!!

Zsuzsu
Nagyon helyesek a gyerekek!!! Látom, a te fiad is mindig "éhes", Áronnak is állandóan a szájában van a keze.
Éjjel nálunk is leállt és csöpögött a cirkó, arra keltünk hajnal 3-kor,hogy elég hideg van a lakásban, aztán szerencsére a férjem meg bírta javítani így újra meleg lett. Sajnálom, hogy nektek fizetnetek is kellett érte!!!
Köszönöm az ikrek nevében a szülinapi köszöntést. Teszek fel egy képet, nem vittük túlzásba a tortát, mert őket csak a gyertya és a tüzijáték érdekli a tortát általában nekünk kell megenni.

Lkata
Örülök, hogy megoldódik Norbika nemevése!! Ne aggódj a gyors fejlődés miatt, ez azt jelzi, hogy egészséges!!!

Peva
Minket annak idején a lányom tréfált meg így, egy napig volt egy fogacskája, de aztán eltűnt.

Szülinap:
Kép

Lora babázott Áronnal a babaházban:
Kép

Játék közben:
Kép

Megyek, mert nyügi van....

Kép

Kép
éva75

Ja, még valamit elfelejtettem: szombaton korizás közben ráestem a jobb kezemre, nagyon fájt, alig bírtam megmozdítani, Áront fel sem tudtam emelni, vasárnapra be is dagadt, úgyhogy irány az ügyeletes kórház, megröntgeneztek, de szerencsére nem tört el csak megzúzódott a könyököm, ma már valamivel jobb, de még mindig eléggé fáj minden mozdulat.

Anyósomtól meg is kaptam: " minek megy egy négy gyerekes anyuka a jégre korcsolyázni?" , erre én, azért mert három gyerekem a jégen van. Azt már nem mondtam, csak gondoltam, hogy azért mert négy gyerekem van nekem már nem is jár a szórakozás?? Na de mindegy.

Éva

Kép

Kép
éva75

Lihn

Gyönyörű a hajasbabád!!!!!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Köszi a dícséreteket!

Egy hete Marci is újra megtalálta a kezét és állandóan tömi a szájába. Eleinte én is féltem, hogy biztos nem evett eleget, de mikor 240g bezabálása után is ugyanúgy tömködte az öklét a szájába, megnyugodtam.
Most viszont nem kakil, már 2 napja :( pedig eddig mindig rendben volt minden, kakilt naponta többször is.

Dazsi, mi jó nagy kádat vettünk, úgyhogy abba még belefér a gyermek, de már nem sokáig. Utána szerintem a nagy kádban fog fürdeni. Már fürdött egy párszor ott apuval és nagyon élvezték mind a ketten.

Kata, én is úgy félek, hogy hamar felnő. Múltkor egy csomót sírtam azon, hogy mi lesz ha majd felnő és lesz barátnője és itthagy... :(

Éva, én irigyellek, hogy elmentél korizni! Mi a műjégen jöttünk össze a párommal és eszembe juttattad ezt, meg hogy mennyire is szerettem korizni :lol:
Sajnálom a könyököd, remélem hamar gyógyulni fog.

Kép Marci hason Kép mosolygó

linhbaba

lányom ma nem tud meglenni nélkülem....vannak ilyen napok

Csak még annyit, hogy az általam szervezendő talit februárra tolom a sok nátha és cudar hideg miatt, remélem nem haragszotok meg rám!

Február 24-25-26 közül kéne választani. én délelőtt szeretném kezdeni (10 körül érkezhetnétek), hogy még világosban mehessetek haza. Ha lesz időm írok én is szép meghívót, képeket is készítek - továbbítom majd Nyugtonmalacnak.
Helyszín: Biatorbágy, Katalin-hegy. Meghívóban leírom az útvonalat.
Marek! Ti a nullásra fel tudtok menni, vagy Pesten át jobb az M1? M5-ön jöttök?
E-mailben vagy sms-ben várom, hogy kinek melyik lenne jó.
evics77@hotmail.com
30/5654-332
Szép táblázatot nem tudok majd csionálni, mint Tercsimama, de jelzem melyik nap lesz a favorit.

Mi is megkaptuk a második oltást még múlt csütörtökön, kúpot beadtam itthon, viszont pénteken volt hőemelkedés (popsiban 38.1) és nyafi. Szombatra kihevertük. A combika most nem durrant be, bekentem phenylbutazon-nal. Ajánlom mindenkinek, akinek első alkalommal csomó/fájdalom volt a baba combján.

Mára ennyi, nyafi van megint. :(

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Éva: a konizációs műtéteid nagyon megérintettek :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek: hát az a kecskeméti doki egy bunkó!!! Még jó, hogy nem ott derült ki. Megérdemelné, hogy közhírré tétessük a nevét elérhetőségeit, és hogy milyen bunkó volt, hátha megmentünk pár babát a kezei közül :S

Találtatok magán dokit?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek: Bori keresés éjszaka :D Bocsi :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Éva: ezek a szerencsés balesetek szerintem nagyon kellenek a nagy tesóknak, mert ekkor nagyon megtanulják, hogy igazi baba a kistesó... Nem?
Örülök, hogy ti is szerencsésen megúsztátok!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Linh

Nagyon édes Marci!!!! Aranyos vagy, már jobban van a könyököm, de amúgy megérte, mert nagyon jó volt újra korizni, kb. már 8-10 éve nem koriztam. A gyerekek is már olyan ügyesen mennek a jégen, hogy csak ámulunk rajtuk.

Peva

Aranyos vagy a tali miatt, ha nem leszünk betegek mi elmegyünk ígérem.
Áron kezet foghat Dorkával, egy percre sem lehet letenni, mert egyből üvölt, most is itt lóg rajtam, de a kezembe se jó neki, cici se kell, aludni sem akar, nem tudom mi lehet vele?!!

Nymalac
Köszi!!! Nem volt olyan vészes a műtét, inkább ciki volt utána, de már rég volt., szinte el is felejtettem.

Na megyek, mert nem bírok a babámmal.

Éva

Kép

Kép
éva75

Nymalac

Ádám azóta még jobban vigyáz Áronra, mióta kicsúszott a hordozóból.

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Ma Lottika 3X is aludt reggel óta :shock: És már kb. 15 perce elvan szuperügyesen a játszószőnyegén egyedül. Egyre többször teszem hasra, ma már ilyet produkált: Kép
Keze változatlanul egyfolytában a szájában, tegnap este úgy aludt el, hogy cumit kiköpte és ette a kezét :lol:

Peva
- de jó lenne a baba-mama tali, csak nem tudom, hogy hogyan jutunk el hozzátok, csak akkor tudunk menni, ha párom esetleg szabin lesz és elvisz vagy ha valaki tud minket fuvarozni :roll: Dorka ügyesen olvas :wink:

Linhbaba
- de cukika Marci, az a hajszerkezet, egyem meg, nagyon menő :lol: Ne sírj, messze van még az, hogy elmegy csajozni :lol:

Éva - júj, kezedben jobbulást!!! Én imádok korizni, bár már rég nem voltam, anyósodat meg tojd le, nem is értem, hogy hogyan gondolta ezt, ha már gyereke van az embernek, ne menjen sehová? :roll:

Nyugtonmalac
- jó hogy jöttél, már hiányoltalak! Hogy telt a hétvége?

Tudtok valamit Andiról??? Nagyon eltünt és Babe is...
Én ma írtam Bicebócának (Dalma) iwiwen, mert már aggódtam, hogy mi van vele, anno én voltam a hírhozója is, megvannak, csak a számítógép nem volt jó, de szokott olvasni minket, csak nincs ideje, de Ádám baba jól van és szépen fejlődik, úgyhogy megnyugodtam, hogy oké minden velük, de a többi eltünt???

Na megyek, mert már kezdi unni a játszószőnyeget, írjatok!
Ki mit csinál ebben a szutyok időben? Mi ma se mentünk sétálni, a szmog miatt sem, meg a hideg miatt sem.

Kép

Kép
nusildi

Ildi: persze, hogy tömködi Bori is az öklét a szájába!!!! És tuti van elég tejem, mert annyit eszik amennyit csak akar, az üvegben mindig marad, látom, hogy lenne még mit ennie :D

Ne izgulj!!!!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Bettike: feltettem a videókat a torna oldalra :) KÖSZI!!!!

Ez így tényleg nem nagyon bonyi, és még szórakoztató is lehet :) Ma ki is próbáljuk Borival :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Éva: én is szeretnék Lilivel korizni menni, de most elég tré a levegő :( Ha kitisztul a levegő, viszem majd. Már szereztem is neki két élű korit :D

Ennek ellenére voltunk tegnap az aqua-wordben :) Szupi hely, de Lili félt a csúszdáktól :( Cserébe beúszkálta (egyedül) a legmelegebb medencét :) (100-120 cm mély :) ) Van neki ilyen spéci fürdőrucija, ami fent tartja a vízen. És ezzel marha klasszul tud úszni, az emberek meg tátott szájjal nézik a kis nokedlit, ahogy egyedül úszkál. Oda úszik ahova ő akar. Tegnap még fogócskéztunk is a medencében :D Vicces volt, főleg ahogy próbál csukott szájjal nevetni :) Mert viccesnek vicces, akkor is mikor felborul, és eltűnik a víz alatt. Mert volt egy ilyen is a neki térdig érő vízben. Kiáltott hogy segítsél!!!! Én meg rohantam kihúzni őt a vízből. (A lábánál fogva, mert azt értem el a leghamarabb. :S Kis kucc kucc, majd nevetve szaladt a partra, hogy a medence szélén megint lecsúszhasson :D Vicces

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

A videó feltöltésnél meg kell várni míg feltöltődik, meg valamit kódol, utána lehet elérni :)

Nekem már az első linkek is működtek, mert én csak most néztem meg őket :( Zsúfolt 7végém volt.

Szombaton késő estig barátnőztünk. Lili barátnője Kata, annak a huga, aki 13 hónapos, meg a családja :) Ott voltunk náluk. Bori is, nagyon jó volt. Édesek ezek a kiscsajok így egy kupacban.

Vasárnap meg strandoltunk... Oda csak Lilivel mentem...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

LK: ha az a baj a tápszerrel, hogy nem elég édes, akkor én megcukroznám... Bocsi, ha nem tetszik... De végülis a kórházban is cukros vízet adnak a piciknek, tehát baja nem lehet tőle... Max plusz kalóriákat szed fel. Ezt kell mérlegelni. De a teába is szoktak tenni cukrot, nem??? Sosem teáztattam babát, mert elég tejem van/ volt...

Mit gondolsz???

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Zsuzsu: örülök, hogy már jól vagy! Lassan minden visszaáll a megszokott kerékvágásba... A labor beutaló jó 5let, asszem kérek én is. Meg még mindenféle vizsgálatra el kéne menni... Tüdőszűrésre nem tudom mikor lehet menni, lassan mehetek rákszűrésre :( meg ilyesmi... Jó lenne tudni, hogy van e valami odafigyelni való a szervezetemben...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

LK: nekünk a milupa tápszer volt a legjobb Lilivel (nagy korában, mikor tejet még nem, anyatejet már nem ivott...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kata: milyen dokihoz mentél a hajhullás miatt? Meg is vizsgált? Vagy csak kitalálta, h vitamin hiány? Mit ajánlott? Nekem is meg kell nézetnem, mert nagyon hullik :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Zsuzsu: fűtés :( Mindenki kapott valami kellemetlen ajándékot mostanában... Timiék hűtője, nekünk a mosógép, neked a fűtés... :(
És a betegségekről nem is beszélve... :( :( :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

LK: miért ne lehetne 11 óra alvás kajcsi nélkül??? Nálunk Lilivel csak ilyen volt, és Borival is sokszor van ilyen. :) Ált. ha sokáig nem eszik, akkor a maradék evéseknél többet eszik :) És ez a lényeg :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Bettyna!
Nagyon szépek vagytok, az összefestett Szabi különösen édes! :) Leküzdöttétek már a vírust?
(Nem tudom miért, de én úgy emlékeztem, h pécsiek vagytok…hogy ezt honnan szedtem?! :P)

Dazsi!
Aszta, ez a hajszerkezet!!! :) Nagyon édes! :) Gratula a tudományokhoz! :)

Ildi!
Mostanában Lillus is beállt a napi 5 kajára, sztem nem kevés, ő megeszi a kb előírt mennyiséget. Gondolom Lottika is, ugye? Örülök, hogy ilyen nagy hős volt a leányzó, és hogy ekkorát nőttetek! :)
Anyós… :?
Jaj, nagyon édes Lottika, ahogy olvas!!! :)

Marek!
Remélem nem lesz semmi komoly baja Borinak! Most én is aggódom kicsit, mert nálunk is egy ideje van sok zöld, nyálkás kaki…nem minden alkalommal, de minden nap legalább egy. Nekem emlegettek tejallergiát is, remélem nincs közünk hozzá, mert az elég ciki. Nuku tejtermék, meg majd később nála is baromi nehéz lenne betartani. :?
Ez az orvos egy barom….már bocs!
Borikeresés…. :D:D

Szöszke!
Gratula a nagy felfedezéshez! :)

LKata!
Gratula a gyarapodáshoz, és nagyon édes Norbika! Remélem hamar megoldódnak a tápszergondok, kibújik az a fogacska, vagy csak elkezd enni a fiatalúr! Egyébként nálunk Lillus is bírt már 10órát kajcsi nélkül. Szerintem ha annyira éhes lenne Norbika, azt úgyis jelezné…nem hiszem, h egy baba tud tök éhesen aludni, vagy bármit csinálni.

Éva!
Jaj, elég durva lehetett ez a műtét körüli hercehurca! :( Sajnálom a koris balesetet, remélem már nem fáj annyira!
Haláli, ahogy Lora a babaházban játszzik Áronnal! :D Én is gratulálok a srácok szülinapjához! :)

Timi!
Aranyos lehet, ahogy Sanyika vakargat! :)

Tercsi!
Nagyon aranyosak a képek! :)

Bettike!
Köszi a videokat! :)

Zsuzsu!
Örülök, h már jobban vagy! Nagyon édesek a srácok! Ábi olyan mint egy kismanó, aki mintha egy karácsonyi filmből lépett volna ki! :) Sajnálom a fűtést… :(

Kata!
Sajnálom az uszit…remélem legközelebb jobb kedve lesz a fiatalúrnak! :)

Linh!
Nagyon édes Marci, és gratulálok a szép méretekhez, ez igen!!! :)

Peva!
Sajnálom, h csúszik a tali, mi így valszín nem tudunk ott lenni. :( Nagyon édes Dorka! Tegyél még képet, amin jobban látszik a kisasszony!

Nymalac!
Csináltatok képeket a pancsiról? Ha igen, kérünk! :)

Tali: Nincs kedve vknek januárra is szervezni egyet? Azon mi is részt tudnánk venni… :) Én nagyon szivesen bevállalnám, de mivel Makón lakunk, így nem hiszem, h túl népszerű lenne a dolog, úgy meg semmi értelme. :(

Séta: Mi ebben a hidegben is megyünk, meg ugye Lillus csak így alszik el, h kint eltologatom egy kicsit. Van rajta body, kezeslábas, cipzáros pulcsi, meleg overál, sapi, kapucni, egy puha szőrős takaró, egy polár takaró és a mózes teteje. Az előszobában leveszem róla a mózes tetjét, meg a polár takarót, marad 1 takaró, és jó meleg, amikor kivezsem, néha picit meg is izzad…úh nem fázik. :)

Mi elvagyunk, mint a befőtt, de a tegnapi éjszakánk nem volt túl jó. Nagyon nehezen aludt el Lillus, kb 3-4x kellett letenni, hagytuk egy ideig sírni, de éreztem, h vm baj van, nem fog megnyugodni, úh kivettem többször. Valószínűleg a a hasát csavarta vm, nem volt durva hasfájás, de sztem fel-fel ébredt egy-egy csikarásra. Durrogott nagyokat, amikor felvettem. Kb 11kor aludt el végül, majd 4.30-kor kelt, és utána sokat nyűglődöt, fel-fel ébredt, nyögdécselt, majd újra visszaaludt. 7.15ig bírtuk így, utána elkezdett sírni, és kivettem, ettünk. Úgy néz ki, h kialakult nálunk egy napirend. Reggel 7-8 körül kelünk, és innentől kezdve blokkok vannak, evéssel kezdődik, ez kb fél óra, de van, h egy óráig is elhúzzuk, ezután beszélgetünk a mérlegen, és vigyorog nagyokat, majd peluscsere, és közben folytatjuk a dumálást, és ezután 5perc böfi, és megy a pihiszékbe vagy a játszószőnyegre. Ezt kb 15percig bírja, azután beöltöztetem, be a babakocsiba, kint eltologatom 5-10percig, és jöhet be az előszobába aludni. Majd ébredés, és kezdődik elölről. Mindig 1,5órát van fent pontosan ébredéstől beöltözésig, hajszál potnosan álmosodik el…és 2-3órát alszik. Este bevezettük azt, h ébredés után fürcsi olyan 7-7.30körül, 7.45-8.00 körül vacsi, ha kell peluscsere, majd apukám altatja. Ez áltaálban 8.30-9.00körül kezdődik, és kb 10re elalszik. Kivéve tegnap. :P
Mi is felfedeztük a kezünket, és már rengeteget vigyorog Lillus, és reggelente egyfolytában dumál. Mondja, h gí, gő, hőőő, háá, nagyon édes. :) És már a 3. méret rucikat hordja (0-3hó). :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Linh: Örülök, hogy végre előkerültetek! Nincs kedved minket édes babaképekkel megajándékozni? :D Pl lehetne 1 és 2 hónapos is :)

Adatokat felvittem a lapotokra! :) Nem semmi, mennyit gyarapodott 1 hónap alatt Marci!!! Gratula!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Egyébként várom, hogy melyik bébi mit reagál a tornáztatásra! Majd írjátok meg jó?????

Remek alkalom ám a rendetlenkedésre is! :wink: Én a háton görgetésnél mindig a szájába tömöm a lábacskáit! Olyanokat vigyorog közben, hogy hihetetlen! Meg bármi eszement dolog mehet! :lol: Például a hintáztatás után nekünk van olyan labdánk, amin sok apró rücsök van! Na arra rá szoktam állítani, ami arra ingerli, hogy felkapkodja a lábát, mert csikis! Ezt is imádja! Tiszta mókázást csinálunk belőle és ma mondta a gyerekorvos, hogy csináljuk is tovább a tornáztatást, mert most rengeteget eszik és szépen izom alakul ki, annak ellenére, hogy most jó kis duci!
Szóval aki izmos kis pasit, kis csajt akar, az ne habozzon! :lol: :lol: :wink:

Ildi! Hát Lotti csúcs ügyes! :lol: Annyira bírom, amikor ilyen okos fejeket vágnak! :lol: :wink:

Marcinak az a frizkó! Teljesen kész vagyok! :lol:

Peva! Látom ti is olvastok! :wink:

Remélem mindegyik bébi a kötelezőket is így olvassa majd! :lol:

Máté most úgy döntött, hogy nem érdekli a hasról fordulás hátra, illetve hátról hasra. Ő egyből mászni szeretne! :wink: Haláli, ahogy egy helyben "úszik" és marha mérges, hogy még mindig nem ért oda! :lol:

Kép
bettike
Eger

Peva: akkor mi egyszerre tűnünk el pár napra ;) Én is a hétvégét hagytam ki ;)

Fogzó babáknak: tisszta ujjunkkal maszírozzuk az innyüket, ha szereti!!!! Erősíti az innyüket, és könnyebben vészeljük át a fogzást! Lehet hideg ujjakal is, ha esetleg hideg vízbe hűtjük kicsit az ujjainkat...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Rágóka rágás: mostanában kezdi Bori. Eddig nem vette a szájába, de most már nézi ami a kezében van, és tömködi id néha a szájába.

Lili sosem szerette a rongyokat, Bori viszont azt szereti a legjobban, és azt szopizza és morzsolja is. :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nekem meg erről jut eszembe!
A fogzáshoz a védőnő ezt ajánlotta:

Dologél
Viburcol kúp

Ki mit tud róla!

Én masszírozom az ínyét! :lol: Hogy szereti-e? Nem kifejezés! Csak még nem jött rá, hogy közben nem tud beszélni, meg nyelni, meg vigyorogni is! :lol:
Szeretné a rágókát is, de még nem tudja magának fogni és a szájában tartani, mert a keze mindig hamarabb oda ér, mint a rágóka és akkor már nem küzd! :lol:

Kép
bettike
Eger

Éva: a szülinapi dolgokból Lilit is csak a gyerty fújás érdekli, meg ha van akkor a tüzijáték is. A tortát nem igazán szereti... :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

És a borostyán bébi lánchoz mit szóltok? :roll:

Kép
bettike
Eger

Éva: tetszik az a babaház! Persze a bennelévő baba tetszik a legjobban :)

Hol vettetek ilyen babaházat? Mennyibe kerül? Szeretik a gyerekek??? Nagy helyet foglal, gondolom...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Éva: anyós :( :( :( és :evil: Miért ne mehetnél a jégre, ha van 4 gyereked??? Hogy függ össze??? A kezedet sajnálom, remélem hamar rendbe jön.

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Peva: várom majd a babatalis meghívós dolgokat :) Nálunk a bölcsiben most bárányhimlő van :shock: Még pöttyös gyerek is volt ma bent... Szerintem ez felháborító, mert a lányomat, aki egyszer hányt azt hazaküldték, pedig csak felrázódott a gyomra és sok takit nyelt a nátha miatt, de a pöttyös (erősen fertőző) gyereket meg nem küldik haza??? :roll: :evil: Nem értem én ezt.

De minden esetre amíg ez nem cseng le, mi nem tudunk menni talizni. Nem szívesen vinnék egy esetlegesen lappangó bárányhimlőt közétek.
Ez kedves tőlem, nem? ;) (vicc)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi: köszi a hiányolást és az érdeklődést is... Már írtam a hétvégénkről. :) Nagyon jól sikerült, de nagyon kifáradtam... Ma pótlom a forum elmaradásomat :D
Még vár rám a sok mosni való... :(

A mostani 7végén, ha nem lesz szmog riadó, akkor megyünk megint az állatkertbe Lilivel :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sensi: használod a mosható pelusokat? Milyet is vettél? A BM-re emlékszem, de a másik az mi is volt? Érdekelne, h bejött-e, szereted-e...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sensi: nem vittem fényképezőt, mert csak kettesben voltam Lilivel :S

Bori is dumál ezerrel. és ha hason van, akkor bubit is csinál a csőrével :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nyugtomalac!Börgyógyászhoz mentem el igaz más miatt de ezt is megkérdeztem.Jövö héten megyek a Vérvétel eredménnyel addig szednem kell a Elevitet a többit az eredmény után ja és Vichy Dercos sampont ajánlott meg olajat(de az kur@va drága 10 db 15ml olaj 10ezer :? )én most sampont vettem hát ha.Hallod nekem minden hajmosás egy rémálom :cry:

Mennem kell Zsebim éhes de még jövök!!!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

A mi napirendünk is alakul, nem túl szerencsés, de már ennek is örülünk:

8-9 körül ébredés
szopizás
11-12-ig visszaalvás
utána szopizás, játék, séta
15-16 körül szopizás
alvás
18-19 körül szopizás
játék, alvás
22-23 körül szopizás
előtte vagy utána fürcsi
játék
1-2 körül szopizás
elalvás

Valamelyikőtök babája eltartja a kisujját, ha izgatott? Gergőke így jelzi az izgatottságát, és akkor tudjuk, hogy hamarosan üvöltés lesz, ha nem orvosoljuk a problémáját. :)

Tercsimama,
tényleg egy hónap van a gyerkőcök között. :)

Kép
szöszke

Hajhullás: nem a terhesség alatt keletkezett felesleg távozik most, lányok? Én azt olvastam egy terheskönyvben, hogy ilyenkor csak az hull ki, ami a felturbózott állapot miatt nőtt ki...nem pedig vitaminhiány miatt :? :? :? Nekem még nem hullik, de fel vagyok rá készülve.

Kép
szöszke

Sziasztok!

NyugtonMalac...köszi, de én cukor ellenes vagyok nagyon! Ha teát adok neki abba sem
teszek cukrot. Édesköményteát iszik, az nem olyan rossz.
De az hogy iszik az túlzás, csak pár kortyot adok néha neki. :)
Mindenhonnan azt hallom hogy 1 éves korukig nem szabad cukrot adni a babáknak.
Lehet ez túlzás, de fél éves kora altt semmikép nem próbánám ki.
Ha, nem fog enni megpróbáljuk a banános Humana-t :wink:
De egyébként ma egy kicsit jobban evett! :lol:

Délelött volt itt a védőnő. Az ég küldte... :D rég örültem neki ennyire.
Megnézettem vele a Norbit. Szerinte is valami lesz, mert duzzadt az ínye. :shock:
De lehet még 1-2 hónapig nem bújik ki a foga. Csak a nyálzás meg a rágcsálás, duzzadás hamar kezdődik!
Szegény kisfiam, most múltak el a görcsölős napjai, most meg az ínye fáj!
De az étvágytalanság valószínű az oltástól lehet! Hiába az csütörtökön volt,
még okozhat ilyesmit, főleg a prevenar. Szóval lehet hogy a szuri tett be nekünk.

Peva, Ildi...nagyon ügyesek a lányok! :lol: Én is eröltetem ezt a hason játszást.
Már élvezi Norbi! :lol: Körépakolok mindent és nézegeti, dumál a játékainak! :lol:
Nagyon édes, úgy imádom! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Szöszkéhez csatlakozva......valóban a hajhullás most természetes.
Csak az hullik ki ami a 9 hónap alatt nem! :wink:
Ciki, de ez ezzel jár! Nekem baromi dús hajam van, így nem zavar. :lol: Nekem 2 hete hullik. :?

Kép
Kép
lovaszkata

Mennyire természetes,hogy hajat mosok és marok számra veszem ki a fésüből a hajat fésüléskor?????Mert engem nem nyugtat,hogy oh csak a 9hónap felgyülemlett hullik ki akkor miért van olyan ismerősőm aki kopaszodik???És igen is kimerül a szervezet szoptatás alatt 2gyerekkel.....stb.Bocs de ezt le kellett írnom.Nem lehet mindent ráfogni,hogy ez természetes mert egy könyvben ezt írták.

Ildi!Anyosodat szard le az én fiam is a kezét eszi.Az én aposom egyfolytában azzal jön Zsombor nem látt rendesen kicsit sem akaszt ki :evil:

Sensi!Alakul majd Lilus ne félj!Képet!!!!

Napirend:
7:30-8 között ébredés reggeli(cici+táp)
10-11között alvás(hajszáll pontosan 1órát alszik)
12-12:30között ebéd(főzelék) egyszerre a két gyerek utána alvás(én is)
15-16 között evés(cici+tápi)
18-19között gyümit eszik
20:30 fürdés és evés majd alvás
3-4között evés alvás reggelig néha 2körül teázik mert iszonyat melleg van nálunk :?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84

Basszus ... elszállt amit írtam. Pedig kisregény volt... :twisted: Ez már nem lesz az. Csak címszavakban újra.

Lihn
Üdv itt újra!!!!

LKata
Cukrot én se adnék. De fogunk itt még ilyeneken hajbakapni. (már akinek marad haja... :lol: :lol: )

Vérvétel... nem hülyeség. Nekem már volt a cukor miatt. De elszórta a labor... :roll: Jövő héten újra kell mennem. De tuti, hogy van valami vitaminhiányom, mert iszonyú száraz a bőröm. A kezem teljesen ki van repedezve. Pedig szedem a Gravidát.

Dazsi
Nekem nem lett jó a terhelésem, úgyhogy addig nem vagyok cukorbeteg, amíg szoptatok, utána 1-es típusú cukorbetegség inzulinnal, meg ilyen finomságokkal. Ha egy pár évig tudnék most szoptatni, akkor egy ideig még nem alakulna ki. Már gyúrunk is a következő babára.... :lol: :roll:

Peva
A nulláson szoktunk menni Biatorbágyra.

Sensi
Én végigcsináltam egy két hetes tejmentes diétán, pedig a cukrom miatt gyakorlatilag sajton és natúr joghurton élek. Mégis örültem volna, ha csak annyi a baj, de sajnos nem változott a helyzet. Érdemes kipróbálnod, de akkor két hétig muszáj csinálni, rövidebb ideig nincs értelme. :roll:

Rólunk:
Ma voltunk fejlődésneurológiai vizsgálaton. Mindent rendben találtak, négy hónap múlva kontroll.
Szerdán megyünk kivizsgálásra kaki ügyben. Szerintem indulhatunk egy heti hidegélelemmel. Ha nem jönnek rá, hogy mi a baj, akkor gasztroenterológia, de csak magánba, mert szerintem Szegeden ezren vannak és a szerda is jó kis tortúrának ígérkezik. (inkább mennék bortúrára... :wink: :lol: )
Jövő szerdán meg babamasszázs tanfolyam Pesten. 10.000 forint, csak mi leszünk ott és remélhetőleg nagggyon jó lesz. Kapok majd egy kis füzetet a tanultakról, majd bedobom a közösbe... :lol:

Most megyek, mert hosszú napunk volt.

Ja, még annyit, hogy két napja megkaptam Boritól az első, második, harmadik és negyedik hangos röhögést. Azóta semmi... :(
Azon a napon kétszre átfordult hasról hátra.

Puszi mindenkinek!
Szép álmokat!

marek

Sziasztok!

Nymalac

A babaházat az Auchanban vettük még nyáron, nagyon olcsó volt, 45ezerről 15ezerre volt leértékelve, a képen nem sok látszik belőle, de ez a nagyobb kivitel, két szoba van benne, két kis kapuval, ablakokkal, elég nagy helyet foglal el, de szerencsére nagy a gyerekek szobája és ott bőven elfér, nagyon szeretik, vettünk bele bababútorokat és egész nap azzal játszanak , még a fiúk is!! És most már Áron is beszállt a játékba.

Jó lehetett a fürdőzés!!!

Megyek megint, mert Áron tegnap óta elég nyűgös, nem tudom mi van vele, de csak ölben jó neki.
Később még írok.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Gyönyörűek a lurkók!!! Szépen ügyesedik mindenki!

Szöszke - Mi is beadatjuk a Rotát.

Linh, Éva - Megnyugtat, hogy nem csak az én fiam ilyen óriás. Már átlpte a 7 kg-s határt, a múlt héten csütörtökön 7240 volt, azóta nem mértem még.

Sensi - Köszi. Nem tudom, honnen szedted. :wink: Pesten lakunk, a szüliem tataiak. :lol:

Éva - Én a Viburcolt használom a szuriknál is. Homeós kúp. Nekünk működik. A Dologélről is hallottam már, de még nem kell.

Marek - Gratula a kacagáshoz és aforgáshoz! Remélem a kivizsgáláson minden ok lesz!

Peva - Nagyon cukin olvas Dorka!

Nálunk a menetrend:
7.15-7.30 ébresztő, duma az ágyban (eeee, őőőőő, és ezek variációi sikongatással vegyítve, hogy apa is felébredjen! :wink: )
8.00 - 8.15 körül szopi, aztán játszi
elfáradás után percre pontosan fél óra alvás
10.30 - 11.00 2. szopi
jó esetben játszi után újabb fél óra szunya, így én is meg tudok ebédelni
14.00 körül újabb kaja
délután van még egyszer fél órám
17.00 körül megint szopi
19.00 körül esti torna anyával - sok nevetéssel, dögönyözéssel, gyerek összecsomagolva, lógatva, hintáztva stb. Kész konditerem!
Fürcsi, szopi, játszi, szunya
Egyszer még meg szokott ébredni 11 óra körül, van amikor kell egy kis nyugi cici a visszalaváshoz, van, hogy nem, de aztán húzza a lóbőrt reggelig. :lol:

Kézrágás és nyálazás nálunk is nagyon megy. Amit a kezébe adok azt már nézegeti és hason is egyre hosszabb ideig elvan. Rengeteget mosolyog és dumál, közben olyan pofikat vág, hogy megszakadok a nevetéstől.
A vírusból lassan kimászunk talán és akkor szerdán végre megkaphatja az oltásait. Jó lesz végre túllenni rajta, hogy aztán jövő kedden mehessünk baba-mama tornára!
Képzeljétek ma megjött a hordozóm!GYorsan dobtam is be a gépbe, hadd mosódjaon, hogy mielőbb kipróbálhassam. Remélem szeretni fogja ez a kis lurkó!
A legújabb kedvenc képeim:
Kép A tv elvarázsol teljesen, de anya nem hagyja, hogy nézzem
Kép Bosszúból lerágom az ujját!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Nálunk reggel óta ment a nyűglődés, már 3 napja nincs kaki és azt hiszem kezdi most már unni a dolgot. Pedig eddig vidáman viselte. A nagy nyűglődésben kifáradt szegénykém, úgyhogy most alszik.

Bettina, örülök, hogy a te babád is ilyen nagy. Nagyon meg voltam ijedve, mikor a 9.hétre megduplázta a súlyát és még mindig nem akar leállni. Tegnap mértük és 7700g-ot mutatott a mérleg. Mondjuk 3 napi kaki van benne még pluszba. Egyébként nekünk is van ilyen Tescos macis bodynk :)

Nymalac, már töltöm is a képeket!

Nekünk még sajnos nincs nagyon napirendünk, de a 3 órás etetéseket tudjuk tartani. Ha lenne napirendünk, akkor jobban tudnék vele tervezni, hogyha időre mennénk valahova, de még eddig sehova nem mertem bejelentkezni vele, mert annyira random ébred mindig.

A képek, mielőtt elfelejtem:
Kép 1 hónaposan Kép 1 hónaposan megint Kép 2 hónaposan

Marcikám drága úgy néz ki mint Buddha.

Tudtok egy jó babaúszós helyet a XIII.ker.-ben?

Na, ébredezik.

linhbaba

Cukor helyett lehetne fruktózt használni, nem? Azt hiszem, nem annyira káros, mint a finomított cukor.
A barna cukrokkal vigyázzatok, mert sokszor csak színezett fehér cukor.

Linhbaba, milyen öntudatos arcocskája van a gyereknek. :D

Kép
szöszke

Nymalac, nagyon jó ötlet a légszennyezettségi kép a honlapon! :D Ügyes vagy!

Kép
szöszke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?