Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Még ilyet... Sajnálom, hogy a babócák ennyire rosszul bírják mostanság... Mindenkinek jobbulást! Lehet, tényleg a telihold van a háttérben? Sosem hittem volna, hogy ez is hatással lehet a picikre...

Csakegy elismerésem, hogy ennyire bírod. Én nem tudnám/tudtam a gyereket állandóan a mellemre csatlakoztatva tartani.

Kincs: Mi még az elején vettünk párásítót, mert itt panelban iszonyatosan száraz a levegő. A doki azt mondta, hogy a tálkás verzió túrót sem ér és a teregetős is csak akkor hatásos, ha az ember telerakja a szobát vizes ruhával... mivel a gyerek szobája elég picike, mi egy kisebb párásítót vettünk oda. 1 literes tartálya van, legkisebb fokozat elég éjjelre és reggelig így ki is tart. Van benne ionizáló is, amit akár ki is kapcsolhatsz. Azóta, mióta be van nála üzemelve, nem kel fel olyan sokszor éjjel. Szóval nekünk ez jött be. Az mondjuk idegesít, hogy zúg. Az van ráírva a dobozára, hogy 0dB... A fenét! Ahogy megy a ventillátor, hogy kifújja a párát, akkor zúg... Persze egyébként halk lenne, meg minden, mert hogy ez is hidegpárásító, mint a mienk. Az viszont nagyságrandekkel halkabb, csak az meg túl nagy, nem tudjuk hova tenni a babóca szobájába...

Na, léptem, Bence reklamál, hogy unatkozik. 7 óta fent van :? Nem vagyok én ehhez hozzászokva :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Rami: Ezt a gélt, amit Te javasoltál, lehet használni a Dentinox kezelések közötti időben? Mert ugye Dentinoxot napi 3x lehet max, de 4 etetésünk van, amikor kínlódás van, tehát kellene még 1 kenés neki. Így legalább eszik vmennyit...

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Rambóka, Ezo: köszi a proteximes tippet, olyan bamba vagyok hogy nem jutott eszembe, pedig volt is itthon. Hamar segített, már visszaállt a rend kaki témában...

Viszont alvásilag az elmúlt 2 nap katasztrófa volt... Remélem tényleg a telihold...
Vendég
 

 
 

Csakegy: nagyon édesek a gyerkőcök! Luca egy kicsit talán még tényleg sárga. De lehet hogy csak a megvilágítás miatt. Egyre jobban azt érzem, hogy tényleg jobb ha kis korkülönbség van a két gyerek között. Lásd Lilla milyen jól eljátszik Lucával, pláne majd két-három hónap múlva...
Vendég
 


Csakegy!
Elküldtem a pontokat! :wink:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Babancs: de jóóó képek! Domi nagyon hasonlít rád, nagyon szép kisfiú!! Irigy-irigy a pihenésért... Ránk is ránk férne... Mi is néztünk olyan akciókat, hogy pl. ha gyerekkel megyünk a nagyi ingyen jöhet bébicsősznek :lol: csak nincs most "kedvünk" hozzá.... :cry:

Monee: ügyes vagy, én tuti nem tudnék ilyeket megcsinálni.
Vendég
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 



Kép
lara26
 
 


Sziasztok!

Hát én nem tudom mi van a fiammal, de ma megint egész délután meg van vadulva. Feszegeti magát, ordít, állandóan a cicin lógna. Több eshetőség is van, hogy mi lehet, és pont ezért kapok hülyét, mert nemtom melyik.
- Reggel volt csak kaki, ilyenkorra pedig már túl szokott lenni a második adagon is.
- Kevés a tejem ennek a Csöpp babának. Simán el tudom ezt is képzelni. Éjjel ha megint nem alszik, adok neki tápot.
- Jön a foga. Örök lemez, bármire rá lehet fogni.
- Beteg. De azon kívül, hogy kicsit pirosabb az arca, semmi más tünete nincs.

Ahhhh... :roll:

Kincs!

Hogy aludt Donát?
A hidegpárásítóval én is szemezek, csak még egyenlőre nem volt, ahogy Koriági is írta, "kedvünk" hozzá. A teregetés ingyen van és én csak a gyerek szobában tudok teregetni.

Csakegy!

Holnap letesztelem a cuccot. Én szinte mindenhova kocsival járok, de most bepöccentem és eldöntöttem, hogy holnap teszünk egy kendős sétát. Az agyamra megy ez a kocsiból ki-be ugrálás. :evil:

Jaj, tényleg. Erre a sárgaságra szerettem volna reagálni. A kép alapján tényleg sárga Luca baba. Bár mondjuk azt megjegyezném, hogy Ákos is erősen sárga volt és rendszeres szopizás és napon alvás mellet még 1 hónaposan is sárga volt. Gondolom nem jártok szoliba Lucával, szóval ez nem lesz egyszerű menet. :)
Örülök, hogy ki tudtad pihenni magad! :)

Visszajött a takonykór rám, alig kapok levegőt. Este előveszem az orrszívót és szívni fogom magam. A torkom is megint fáj. :?

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Húú, úgy látom reggel szinte mindenkit elzavartam :lol: ...

Monee: jobbulást neked! Az arcát esetleg nem a nyál csípte ki? mert akkor valószínű tényleg a foga jön! Kitartás!!

Csajok, fogynom kellene... Ma ráálltam a mérlegre :shock: Basszus 18 kg jött fel rám 1 év alatt!!!!!!!!!!!!!!!! :x :x Szedni kellene a metet... Az az igazság, hogy a nemalvás nálam a nemevést és a nemgyógyszerszedést magával hozta, mert könnyebb volt bekapdosni hülyeségeket, mint normálisan enni. És persze a gyógyszert sem tudom úgy szedni, ha nem eszek normálisan. Hát nooooormááááális vagyok??? Na de jövő héten elkezdem, és nyárra csini leszek!! Vagy nem...
Vendég
 


áááá, éjszakánk gáz volt. 2ig bírtam, aztán betettem mellénk. fél 12től 10 percenként felkelt. de nem keleltt hagyni sírni, mert bementem, lefeküdt és visszaaldut. 10 percig. ezt játszottuk. aztán mive tegnap egész nap olyan szarul voltam, vmi front, feladtam. remélem a majdnem 1 hetes küzdelmünk nem romlik el. ....
új ágya van, amit az apjával együtt raktak össze és tetszik neki.
ma délutáni alvás, kis küzdelemmel ott telt el. délután mindig együtt alszunk, de most erről is le akarom szoktatni. és az ágyában aludt el!! mától ez lesz. küzdünk, de vhogy rá kell szoktatni,hogy ott aludjon el.

hajrá koriági nektek is:)
fogyás: kezd el el a met-et!!! én ahogy anno elkezdtem, már nem is szoptattam, és többet is keleltt szednem,mint zsuzsi előtt, leolvadtak rólam a kilók. most meg vissza :))))))

monácskáról tud vki vmit????

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Mona még mindig nincs jó passzban.nagyon nincs :cry: Annyira sajnálom.Mondtam neki, hogy jöjjön ide, de nem tudja, hogy akar-e :(

Kép
Kép
zazzy
 
 


Nóri viszont valami tünemény! :D

Kép
Kép
zazzy
 
 



Kép
lara26
 
 


Sziasztok!

Mi is szívunk, mint a torkosborz!

Karácsony előtt az volt a baj, h. a gyerek minden este 8-tól éjfélig nyomta a műsort (üvölt, de semmi nem jó neki, semmivel nem lehet megnyugtatni). A ded viszont meglehetősen zombi volt napközben, valószínűleg hiába csukjuk be a nappaliajtót (itt alszunk mi a Fruzsival) azért eléggé áthallattszik a gyereksírás.
Akkor elkezdtük a Gripe Watert.
Eleinte úgy tűnt, h. javul a helyzet. Lerövidült az esti műsor 1-1,5 órára, sőt szilveszter éjjel aludt, mint a bunda.
De aztán elkezdett minden szopi után kakilni, ráadásul a kakik előtt egyre hosszabb ideig "biciklizett", vagyis hason fekve üvölt, csak háton van el, kever mind a négy végtagjával, és közben savasakat bukik, és "zörög".
Ráadásul azelőtt éjfél és reggel 6-közt egyszer ébredt szopizni, ami után bealudt mellettem az ágyban és reggelig húztuk békésen a lóbőrt. A G.W. adása alatt viszont nem volt hajlandó szopizni, hanem felébredt vmikor 2-3 körül, és onnantól 1-1,5 órán keresztül ment ez a kakáért küzdés, nagy kalimpálással, röfögéssel, szuszogásokkal, tehát képtelenség volt mellette aludni. Aztán amikor berottyolt, akkor még kelhettünk is fel hozzá tisztábatenni. Mivel a párom hajnali 5-kor szokott kelni munkanapokon, nem volt megoldható, hogy ez a rendszer így maradjon, hiszen lényegében már nem is tudott volna visszaaludni.
Így abbahagytuk a G.W.-t.
Ennek következtében most újra üvölt minden este és továbbra is küzd hajnalban. Isteni! :evil:

Gergő viszont 3 hét alatt megtanult beszélni! Karácsony előtt szinte még alig pár szót mondott, most viszont be nem áll a szája!
És a legmegdöbbentőbb, h. az összes verset, amit eddig mondtunk neki, tudja fejből! A Családi kört is!!!!!
Mondjuk a kiejtéssel vannak némi gondok, mert az 'Ő', 'Ű', 'R', 'L' még nem igazán megy, így gyakran csak a beavatottak ismerik fel a szöveget, de szorgalmasan gyakorol! :D


Mi van Monáékkal? Én kicsit kimaradtam a dolgokból.....

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Szió!

Tűrhető volt az éjszaka remélem a mai jobb lesz!
Holnap elvisszük azért dokihoz
Csakegy orrsprayt megrendeltem :) köszi!!
Lara Bettica Monee a párásítós hszket köszi! :wink: azt hiszem sürgősen "kedvet" kell csinálnunk egy masinához..

látom alvatlanságból mindenki jeles :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
legalább 8óra alvást kívánok egyhuzamban mindenkinek :D
Vendég
 


Sziasztok!

Látom más sem aludt....
Tegnap este Gergő 8-kor kidőlt, én kijöttem vasalni (na, persze a vasaló bemondta az unalmast,így mire megoldottama problémát és elvasaltam 11 lett, utána kiment az álom a fejemből és leültem netezni...
Az én drága fiam éjfélkor felsírt, bementem hozzá, utána vissza, hogy kikapcsoljam a gépet, mire látom , hogy széles vigyorral jön utánam :? Mondom neki,hogy menjünk aludni.Meg is próbáltuk, hajnali 4-re sikerült is :evil:

Most is itt netezek nyugodtan, ahelyett, hogy aludnék....(remélem nem fog megismétlődni....)


Tényleg, mi van Monáékkal? Ebből én is kimaradtam....
ezoterike
 
 


vagyok... most nyomom be az alkeszmentes sör végét... fú... és valaki ezt önként issza... brrrr.... (fogalmam sincs, hogy mennyi tejem van... hajnalban 5 óra alvás után összesen 50 milit sikerült lefejnem a ki nem szlopált mellemből ami siralmas mennyiség, néhány napja ez még 100 fölött volt... mondjuk Lillával is voltak mélypontok csak azt hittem, Lucával nem lesz ilyen, olyan jól indult a szoptatás...)

És nem tudom mi van... Luca ugyanis alig akar enni, ha meg eszik akkor a végefelé már csak tekereg a mellemen és visít. Ha leveszem akkor viszont vigyorog és elégedetten pislog... nem értem én ezt... ha éhes lenne üvöltene... nem? (na jó, azért a nap 90%-ban a mellemen van... a maradék 10%-ban vagy a kendőben vagy a kezemben... különben üvölt...). Mondjuk már arra is gondoltam, hogy ő egyszerűen nem egy mindig mellenlógós típus, van amikor egyszerűen nem kell neki... még ilyet...

Na mindegy, néhány nap és normalizálódik a helyzet... talán...

Rambóka: Fú, ez gázul hangzik :( Nem lehet, hogy a tömítő (vagy milyen) tápszer (asszem Gergőnél is volt ilyen) használna? Ha jól emlékszem ő is refluxos volt és ez segített... Kitartás!!!! Néhány hét és talán normalizálódik a helyzet. (Nálunk Lilla az aki nem hagyja aludni Lucát... ha rajta múlna, éjjel-nappal piszkálná... masszív gyerek lesz ha ezt túléli... csak éppen nem merjük őket egy szobába tenni mert Lilla minden xart a szájába akar gyömöszölni...)

Ja, és hatalmas Gratula Gergő fejlődéséhez!!!!!!! Tök jó lehet egy beszélő gyerkőc :)))))) (Lilla még nem hajlandó mondatokat mondani, csak szavakat...)

Dimet: Nálunk is akkor lett a 3 hetes válság amikor Lilla új ágyat kapott (mert a régi rácsosból ki tudott ugrani ezért olyat kapott aminek kivehetők a rácsai...). Majd megszokja, csak nektek lesz néhány kemény éjszakátok sajna :((((( A régi ágyat nem lehet bent hagyni a szobában, hogy még egy kis ideig abban aludjon?

Koriági: én +5 kiló vagyok... ez nálam bazi sok (ld. pici vagyok)... de nem merek nem enni a tej miatt...

Monee: képet légyszi :)))

Lara: :))) Videót :)))))

7Kincs:Nektek is 8 óra alvást :))) (nálunk nem lesz annyi, de most olvastam, hogy a gyakran ébredő gyerek azt jelenti, hogy egészségesen kötődik a szüleihez... na ez megnyugtatott :) bár akkor Lilla nem kötődött egészségesen:)

Ja igen... a kis korkülönbség előnye: mind a ketten beférnek a bölcsőbe :)))))))

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Csakegy: 2in1? :P Nagyon helyesek! Homeós bogyó tejcsi szaporításra? Vagy azon már túl vagy, ezért sörözöl? Tudod mi jött be egy ismerősömnek? Ha jól emlékszem Anyooo javasolta a Kecskerutát. Nekem már nem volt mit visszahozni, ezért meg sem próbáltam, így tapasztalatom nincs, de az ismerősöm azt mondta, hogy neki segített...

Rami: Nálunk segített valamicskét a Normaflore... GW túró volt és az Infacol is... Kínomban NF-t adtam és 2 nap múlva már nem az összes etetést üvöltötte/rugkapálta/nyöszörögte végig, hanem csak az estit... A kaki is egy picit mintha könnyebben jött volna ki... Drukk, hogy hamar túllegyetek ezen. Annyira rossz szenvedő gyereket látni... :(
Gergőnek pedig hatalmas cupp, amiért ennyire megeredt a nyelve :) Édes lehet, ahogy nyomja :D

Monáékról annyit tudni, hogy pár hónapja a met miatt rohamosan csökkent a teje. Ekkor úgy döntött, hogy abbahagyja a metet és visszaküzdi a tejcsit. Ez sikerült is, de Nóri annyira hozzászokott az állandó keléshez, cicizéshez, hogy aztán az alvás miatt szenvedtek. Akkor írta, hogy kicsit össze kell magát szednie, ezért nem jön egy darabig. Úgy volt, hogy november környékén abbahagyják a szopit és újrakezdi a metet, de gondolom ekkor is történhetett valami... Én decemberben írtam neki, hogy hogy vannak, akkor írta, hogy majd ünnepek után jön, de még mindig nincs minden rendben... Remélem sikerült összefoglalnom helyesen... Mona: várunk vissza!

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!
Rambóka!
Sajnálom ezt a sírós időszakot, remélem hamarosan javul a helyzet!

Én nem akarom "kibeszélni" Monát,(Bettica jól összefoglalta, a többiről meg inkább hátha ő maga mesélne, ha akar) nem győzöm bíztatni, hogy jöjjön, de ugyanakkor zaklatni sem akarom, remélem, ha látja, hogy igenis hiányzik mindenkinek, akkor előbb-utóbb visszatér közénk!MONA GYERE!!!!!!!!!!!HIÁNYZOL!!!

Kép
Kép
zazzy
 
 


JA!Eredetileg panaszkodni akartam :lol: a szeméremcsontom hetek óta úgy fáj, hogy megbolondulok, és mostanra már nemcsak mozgáskor, hanem akkor is, ha mozdulatlanul fekszem az ágyon :shock: nagyon pocsék. :( Mára meg nem tudom, mi történt jobb oldalt a derekammal, néha úgy beleszúr, hogy majd'bepisilek :shock: Feltételezem, ezek mind természetes dolgok, és ennél csak rosszabb lesz, amitől kissé megijedtem, mert újra szembesülnöm kell vele, hogy baromi rosszul tűröm a fájdalmat :(
Tegnap este Lara a jobb oldalamon úgy nyomkodta kifelé a buksiját, hogy teljesen eldeformálódott a pocakom, tök cuki volt. Gondolom szűkül a hely így keresztben :roll:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Hello csajok!

Csakegy!

Nálunk is aggasztóvá fajult a tejcsi helyzet. Állandóan puha a cicim. Csak a belöveléskor van valamennyi benne, azt eszi már kb. egy hete Ákos. Félek, hogy a kis súlyocskájához ez nagyon nem elég neki, ezért ma reggel horrorfejtem egyet (tudod, 7,5,3,1 perces fejés) és a két ciciből csak 100 jött ki. Remélem sikerül valahogy szaporítani. Karalamzal próbálkozok, de tegnap este kettőt is megittam és semmi. :?

Beütöttem a kecskerutát a gúgliba, hogy mit ad ki rá, mert semmit nem tudok róla és ez is kijött:
http://pcos.blog.hu/
Ismeri valaki? :shock: Nem olvastam bele, mert nincs időm.

Zazzy!

Előbb-utóbb csak rájön Lara baba, hogy így keresztben lényegesen kisebb a hely, mint függőlegesen. :twisted:

Bocs csajok, tudnék még mit írni, de a sarjam unja a játszószőnyegen való hentergést és kiabál nekem. Mennem kell. :twisted:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Rambóka este jutott eszembe,hogy mi is szenvedtünk a kakival bár nem ennyire de volt tekergés itt is..nekem úgy gondolom a Mecsek-baby tea jött be (infacoltól kezdve mi is kipróbáltunk mindent) Az infacolos cseppentővel adtam a teát szopi előtt és csak du4-ig!! így jobb lett az esti alvása,gyerekdoki javasolta hogy csak nappal"dolgoztassuk" a pocakot éjszaka had pihenjen!
Valami használjon!!

Csakegy így tényleg sárgának látszik Luca :(
Tejcsihez+++++++++++++++++
Egy anyuka mesélte,hogy szinte egyik gyereke (3-ből) nem szeretett cicin lenni, enni ettek azt is gyorsan de hogy aludni vagy megnyugodni na azt már nem.

Zazzy kitartást!lesz még rosszab :lol:

Ezoterike :shock: :shock: kelünk mi is de eddig visszaaludt,az éjszakázás nagyon megvisel :cry:
Bár most nagyon jól aludtunk 1-ig szinte nem is moccant, egykor átmentem ivott teát és visszaaludt majd 5kor szoptattam :shock: ilyen 5hónapja volt (addig nem is nyekkent) viszont 6.60-ra tele lett az orra hiába szívtuk próbált visszaaludni de csak szörtyögött így most aludt el...

legyen kellemes napunk! :)
Vendég
 


jó reggelt!!

Rambóka: ismerős ez a műsoros est! Eszter ugyanezt játszotta. 3 hós koráig. Este 5-től hajnal 1-2-ig :shock: :shock: ... Ha van aloe verátok, minden étkezés előtt adj neki 2 cseppet!! Hátha segít!! Gergő nagyon ügyes! Ezek szerint eddig csak raktározott, és most megjött a kedve a beszédhez.

Csakegy: az más hogy szülés után, szopi alatt van +5 kg!!!
Vendég
 


Koriági!

Megkérdezhetem, Te hol láttál olyan akciót, ahol a nagyi ingyen jöhet nyaralni bébicsősznek? Én még nem találkoztam ilyennel.

Mamint!

Már nem használom a Skinorent, nekem eléggé vízhiányosság teszi a bőrömet. Viszont nem kellett egy egész tubussal elhasználnom ahhoz, hogy teljesen eltűnjenek az aknék, azok a nagyon mély kinyomhatatlanok. Most egy sima hidratáló krémet használok. Jól jöttek a tapasztalataid, nagyon örülök hogy a segítségeddel rátaláltam arra a krémre. :wink:
Te hogy vagy? Szakvizsga?

Csakegy!

Helyesek a gyerekek a bölcsőben! Jó az a zöld rugi Lucán!
Mikor kezditek a Dévényt? Elég rossz kimozdulni ebben a hidegben..főleg gyalog. Nekem még kocsival sincs kedvem, én oda (Gézengúz) csak kocsival tudok menni. Holnap kéne mnnünk a tanfolyamra, de nincs kedvem, ugyanis nagyon korán kezdődik, mi Domival meg 9kor szoktam kelni. :twisted: Majd keresünk a közelben valami más megoldást. Ez végül is csak ilyen csoportos ugra-bugra, meg dalolászás, az van itt is a belvárosban.
Kicsit már unom is a helyzetet, mármint hogy még mindig emiatt kell járkálnunk, hogy nem jár. :cry:

Zazzy!

Remélhetőleg befordul Lara mielőbb függőlegesbe, nekem ebben a terhességi korban már úgy feküdt Domi. Elég kényelmetlen lehet. :(

Rambóka!

Domi is ilyen savasakat bukott. A gyerekorvos a bukás elleni tápszeres kérdésemre mindig azt mondta, nincs olyan, lerázott, hogy ez természetes dolog. :evil: Domi hónapokig összebukott mindent, míg egy topictársam mondta hogy kapható Nutrilon AR. Na a gyerekorvos azt mondta, ez nincs a patikában. Pedig volt, és ez oldoltta meg a problémákat. Utána nem bukott Domi.
Hasfájásra, kakigondokra mit kap Fruzsi? Valami homeopata szerre nem gondoltál?
Tényleg Ti most egy szobában alszotok Fruzsival?

Kép
babancs
 
 


Helloka!

Jelentem nálunk sincs jobb helyzet a nem alvás és sírás és szutyi területén... én meg már zombi vagyok ettől...valszeg ettől a tejcsi sem a régi...

Mindenkinek kipihenős, alvós időket kívánok!
Kép

tyche
 
 
 


Babancs: még az ünnepek előtt nézelődtünk, és ha jól emlékszek a Danubius hoteleknél volt/van ez az akció.

Rambóka: tényleg, nekünk annakidején azt javasoltad, hogy egy kiskanál sinlac pépet adjunk minden etetés előtt, és ha jól emlékszem, nekünk használt!!
Vendég
 


Van még a Nutriton is, amiből elég egy kis kanállal adni az étkezés előtt, vagy hozzákeverni tápszerhez/ételhez. Az is megköti a gyomorban az ételt.

Koriági, köszi!

Kép
babancs
 
 


Dimet: kitartás!! Nagyon jó hogy így támogatjuk egymást!! Nekem nem lett volna erőm a példátok nélkül belevágni!! De hihetetlen mennyire hatásos! Most letettem délelőtt, és egy szó nélkül elaludt. Éjszaka néha azt játszuk mi is mint amit ti, hogy mikor már azt hiszem hogy visszaaludt, felül megnézni hogy ott vagyok-e. Tegnap viszont kopp-kopp nagyon jól aludtunk!!

Tyche: kitartás!!!! Túlélésre rendezkedj be, aludj amikor ő is alszik!!!! Ne foglalkozz semmi mással!! Tündéri Noel!

Babancs: Szívesen! Remélem tavasszal is lesz még ilyen akció, mi valszleg akkor fogunk menni :roll:

Zazzy: kíváncsi vagyok hogy befordul-e Lara. De ha nem, az sem baj! Én is hihetetlenül ragaszkodtam a term. szüléshez, és a végén könyörögtem hogy szedjék ki végre!! A lényeg az egészség!!

Kincs: jobbulást Donátnak!! Próbáltatok már valamilyen mentolos kenőcsöt amit a mellére lehet kenni a gyereknek? Lehet hogy attól nem dugulna el az orra. Vagy ilyet csak köhögéskor lehet használni?
Vendég
 


Na és akkor kaptok egy pár képet:

Kép


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég
 


skacok, vagyok...

ma 1/2 8-kor fejtem, 110 jött le egy mellből, a másikból meg Luca jól bekajált... viszont utána felébredt a férjem, ezzel felébresztette a félálomban lévő Lucát aki még most is azon dolgozik, hogy elaludjon... (Lillát bezsuppoltam a szobájába aludni... persze nem alszik de legalább a csukott ajtó mögött játszik így talán van egy kis időm a ullafáradtan üvöltő Lucát altatni...). Egyébként vicces dolog ez a fejés, Luca valamikor hajnalban kelt, elkezdtem etetni... aztán nem tudom... de 7 körül arra riadtam, hogy fejnem kéne.... de nem tudom, hogy aludtam-e közben vagy csak bekómáztam :) Állat...

Nálunk most az a legnagyobb különbség Lillához képest, hogy Luca gyűlöl fekve szopizni így kénytelen vagyok ülve etetni így nem tudunk együtt aludni így értelemszerűen hulla vagyok reggelre.. plusz hab a tortán, hogy Lilla mindig elaludt a mellemen, Luca pedig felébred!!! Mondjuk nem, panaszkodom, mert ha betömöm a száját akkor legalább nem sír, nem küzdünk hasfájással, reflux sincs se semmi ami pokollá tenné az életünket úgyogy szerencsésnek érzem magam...

kecskeruta: hülye vagyok, mindig venni akarok csak elfelejtem... az ráadásul még az IR-en is segítene... (nekem az alváshiány tesz be legjobban)
Vendég
 


nem alszik... mondjuk Lilla sem... éljen a mirelitt kaja :)
Vendég
 


Sziasztok !

Csakegy, szeretném megkérdezni, hol lehet propoliszt beszerezni (és milyen fajtát, márkát) az ekcémás bőrre ?
Úgy rémlik ,Te profi vagy propolisz témában :wink:

Köszönöm
Niki
mniki
 
 


Niki: mi otthon csináljuk. Méhésztől veszünk nyers propoliszt (2000 Ft 20 deka), azt belereszeljük 1 liter 96%-os gyógyszertári alkoholba (7-8e Ft). Kb. 2 hét alatt szépen feloldódik benne. Ez kb. egy éves adag nálunk...

A legújabb krémünk: gyógyszertári fehér vaazelinbe főzzük bele... (de nyáron valszeg lanolinba vagy shea vajba fogjuk inkább, az nem tömíti el a bőrt)
Vendég
 


Rendes gyerek ez a Lilla :) Lenyúlta a férjem csokiját és nekem adta :)))))))) (hehe :) tudta, hogy én adok neki belőle:)))))
Vendég
 


Csakegy!

Csoki: :lol: :lol:
Lefényképeltem ma magunkat, minnyá felrakom.

Hú csajok, kétszer tuti gutaütést kaptam ma. :evil:
Reggel éppen 40 perc alatt tudtunk kigurulni a kapun, addig készültünk. És még szerencsém is volt, mert Ákos felöltözve aludt már a hálóban, őt nem kellett öltöztetni, csak az ülésbe bezsuppolni. Kipakol, bepakol, letört a körmöm, jött a postás, le kellett szednem a kocsi kalaptartóját, mert zörgött és így tovább. Gondoltam ennél nem lehet már rosszabb. Tévedtem. :twisted:
Az orvosnál 1 és 3/4 órát töltöttünk el. 10 perc várás, kb. ugyanennyi a vizsgálat. Kijöttünk, felöltöztettem Ákost, félig bekötöttem a kendőbe, amikor torkaszakadtából elkezdett üvölteni. Csitítgattam, rázogattam, semmi, viszont helyette sikított. Itt feladtam, kendő gyorsan lebont, földre lees, megtapos és ilyenek, Ákos csöcsre csatlakoztat. És békésen szoptat egy laza 15 percet, amit méltánytalanul kevésnek érzett a fiam, úgyhogy ültünk még +10 percet.
Bé' meg, eddig azt hittem, hogy fasza csaj vagyok, csuklóból megy nekem minden. De amikor már az utánunk következő 4. kisgyerek is kijött a rendelőből, akkor megomlottam.

Végszóra meg jött egy anyuka egy 1,5-2 év körüli járkálós, de még nem beszélős kissráccal és egy 5 hetes ikerpárral EGYEDÜL tanácsadásra! Tök lazán!

Most azonnal előterjesztem, hogy Magyarországon (igény szerint Baranyában) töröljék el a telet! Új évig legyen tél, meg hó, de utána legalább 15 fok tavaszig.
Aaaanyira várom, hogy a gyereket és a kendőt csak bedobjam a kocsiba és indulhassunk, hogy azt elmondani nem tudom!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Befejeztem a dühöngést. :)

Ákos 4 hós méretei:
Súly: 7740 gramm
Hossz: 65,5 cm
Azt hittem több lesz súlyra, mert karácsonykor mértük és akkor ruhában 8 kiló volt. Lehetett 20 deka rajta (a pelus tisza volt), de ez akkor is gáz, mert ezek szerint karácsony óta nem hízott. Pont akkortájt kezdett el megcsappanni a tejem. :(
Két hét múlva felviszem ide a védőnőcihez is megmérni, kíváncsi vagyok mi lesz. Addig viszont szaporítom a tejcsit mint állat. :twisted:

Koriági!

A szánkózós képen nagyon aranyos Eszti! :D

Tyche!

Nagyon édes Noel baba képe!
Jaj, tényleg! Andrásnak szólítjátok vagy Noelnek?

Na pá!
A képekkel még jövök!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


éjszaka jobb volt ám! kétszer felkelt, de csak inni.
és ma délutáni alvás is kiságyban. ott is aludt el! küzdelem volt, de majd belejövünk. ma este nem küzdöttem vele, hogy a kiságyában aludjon el,emrt itt van anyukám, és az is csoda ilyenkor, ha elalszik. de elaludt hamar, 15 perc mesékkel együtt:)

mindenkinek kitartást!!! és jó éjszakát!!!!!!!!!!!!

ja, ma voltunk uh-n. semmi extra. gyerek megfordult, 30+1nek felel meg. pont jó:) más nem volt. mert kórházi uh volt. nemtom menjünk-e 4Dre. érdemes-e. a 18. héten voltunk az istenhegyin. ott alaposan megnézték.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Hali!

Rambóka Gergő beszélőkéjéhez grat! édes lehet!

Csakegy Lilla tuti csaj! :lol:
Az orrsprayt ti hányszor használjátok egy nap? a papírjára 4alkalom van írva de sajna többször kell orrotszívni :? mehet minden alkalommal?

Dimet mindjárt szülsz :shock: aztaaa
Izgulhatunk sorban a csajokért :D
Rettent ügyesek vagytok Zsuzsival!!!

Voltunk dokinál, szívjuk és cseppentsük az orrát ha köhögne adjam neki az itthoni szereket vagy vigyem vissza :roll: ..mire hazaértünk lázas lett ömlik a taknya nyála :( :cry: meddig folyik ez belőle? igazán elálhatna! :evil:
Pofink diagnózisa atópiás dermatitis :( , kaptunk kencét remélem használ!

Szia Niki!!
Vendég
 


Dimet!

Szerintem már semmi értelme. Annyira nagy a babókád, hogy nem fog látszani belőle semmi. Elfordítja a fejét, aztán kotorászhat az UHs doki, hogy megtalálja az arcát.
Én a huszon valahányadik héten voltam, de már az is majdnem késő volt. Persze ahogy gondoljátok. :D

Csakegy!

Itt vannak a képek. Lefotózni nem tudtam túl jól magam, mert ahhoz kétszer ilyen hosszú kar kéne, de remélem megteszi. :)

Kép
Kép

A miénk dupla polár anyagból készült és van egy vékonyabb vatelin bélés benne. Én féletem, hogy ebben a buzeráns hidegben megfázik egy anyag alatt. Ráadásul a polár nem egy túl szélfogó anyag, tehát ha fúj valami cúg, akkor az egészet megkapja a gyerek.
Maga a cucc effektíve úgy néz ki, hogy egy U alakúra kiszabott anyagba körbe húztam be gumit, amitől összehúzódott kicsit az egész betét, hogy a baba lába ne a levegőbe lógjon, hanem takarja be az anyag. Mint egy lábzsák. Erre az U alakú betétre középtájon két oldalt rávarrtam a cipzárak egyik felét géppel, a másik felét meg a kabátom cipijéhez képest kb 2 centivel beljebb kézzel felvarrtam. Az U alak tetejébe húztam vastagabb kalapgumit és raktam rá egy ilyen kabát madzag behúzó izét (nemtom mi a neve :lol:), hogy rá lehessen a gyerek hátára, nyakára is húzni az anyagot, ne álljon el. Teljesen passzentos Ákosra és tuti nem fázik benne. Lehetne mondjuk még kapucnival megspékelni, de egyrészt ekkora ász azért nem vagyok varrásügyileg, másrészt meg Ákos már szeret nézelődni, így nem tudok csak úgy a fejére húzni egy kapucnit, ami alól nem lát ki. Legközelebb kapucnis pulcsit fogok ráadni, alá a sapkát, rá a sálat és akkor tuti nem fázik a feje sem.
Hiányosságom, hogy azt hittem, hogy a magas nyakú pulcsim elég lesz, de tévedtem, nekem is mindenképp kellett volna sál.

Ha gondolod elküldöm a "szabásmintát" levélben. Nem nagy cucc megcsinálni.

Rambóka!

Válaszolok ám a leveledre, csak nem ma, mert egy horrorfejés még vár rám. :? :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Helyzetjelentést kérek!
Milyen az idő nálatok?

Baranya közlekedése gyakorlatilag megbénult. Illetve a megye főútvonalai járhatók, mert sózták őket egész éjjel, de Pécsett a kis utcákban korizni lehet a jégen.
A Párom cégénél elég sokan dolgoznak össze-vissza mindenhonnan Pécsről és csak Ő (Pécstől 17 kmre lakunk egy faluban) és a közelben lakó főnöke tudtak önerőből bemenni. :D

Ákos éjjel belázasodott a szurik után, de szerencsére a Nurofen szépen levitte a lázát. Most nem lázas.
A nap projektje megtalálni a digitális lázmérőt, mert a higanyos már nem teljesen százas. Szééép feladat. :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Csakegy, köszi szépen !!

Monee, ügyes vagy nagyon ! Mindig elámulok milyen nagy baba Ákos :)

Mindenkinek szép napot !
Niki
mniki
 
 


Sziasztok!

Nálunk is esik ezerrel az ónos eső, glatt jégen jöttünk haza kocsival. Mégis elvittem Domit a Gézengúzba. :roll: Rajtunk kívül még egy német kisfiú volt, aztán más anyuka nem mert ilyen közlekedési viszonyok között eljönni.

Koriági!

Nagyon jók a fotók! Hol van ilyen nagy hó? Felénk nem is nagyon esett.

Monee!

Nem semmi Ákos, mármint a súlya. Domi 1 évesen volt 8 kg. :twisted:
Téli öltözés: hát igen, én sem csípem. Már alig várom, hogy kitavaszodjon.

Kép
babancs
 
 


Mniki!

Még neked akartam írni a propoliszhoz: a barátnőm szokott ilyet venni, amikor pl. karácsony előtt kirakodóvásár van és mézet is árulnak. Na ott lehet ilyen alkoholos propoliszt kapni.

Kép
babancs
 
 


Dimet!
Mi nem megyünk már 4d-re.Én meggyőzhető lennék, de egyrészt drága, másrészt tényleg sanszos, hogy nem látunk szinte semmit.Férjem álláspontja pedig, hogy már kibírjuk ezt a kis időt :D Pedig szinte minden nap elmondja, hogy milyen kíváncsi, hogy milyen lesz :D

Monee!
Helyzetjelentés a másikon :lol:
Hát hallod tök ügyes vagy!Micsoda szerkó! :D

Kezdődik a nyűglődéses korszakom :( Semmit nem tudok(illetve nincs kedvem)kezdeni itthon magammal, bárhova kitenni a lábam meg még úgyse :( Szenvedek... És így azért még baromi messzinek tűnik március :(

Kép
Kép
zazzy
 
 


Hű de nagy ma a pangás. Itt van pár kép:

Kép
Kép
Kép Gézengúzban 1.
Kép Gézengúz 2.
Kép Gézengúz 3.

Kép
babancs
 
 


Hoztam a kendős képeket:

Ez a kendő kiterítve (360X70 rugalmas pamutjersey, lekerekített végekkel, h. ne legyen túl nagy a csomó. Csak a perspektíva miatt szélesedik, különben párhuzamos!). Ma már inkább egyszínű, mindkét oldalán színes anyagot vennék, mert kifordul a széle.
Kép
Így néz ki megkötve (megkötésről Csakegy már felpakolt linkeket, és a youtube-on Moby wrap néven számos videó található):
Kép
Ez a burkoló bigyó (Egyrétegű thermo. Ma már úgy csinálnám, h. a "test" részét hosszabbra hagynám és körbegumiznám, mert most csak be van tűrve a kendő alsó széle alá, de az elkészítése óta némileg megnőtt a gyerek, úgyhogy lassan rövid lesz. A "sál" részét pedig mindenképpen hosszabbra kell csinálni, mert az is rövid lett egy kicsit. A "sál" rész tartja rajtam a cuccot a múltkor vázolt cippzárkompatibilitási problémák miatt, de lehet, h. a következő készítésénél felhasználom Monee ötletét és varrok egy plusz cippzárt a kabátomba!
És valószínűleg jobb lenne két rétegűre csinálni, ahol a másik réteg egy vízálló anyag, ami eső esetén is védené a gyereket. De lehet venni polárhoz impregnáló bemosót is.
Kép
Bele van fűzve egy gumi, aminek középütt csak kivágtam az anyagot a gumiház felett és ráfűztem az összehúzót, ezzel állítható a gyerek nyaka köré az egész. Én csináltam neki egy kis gallért is, h. melegebb legyen, meg tervben van egy rágombolható kapucni is (majd a következőhőz):
Kép
És így néz ki rajtam (bocs, de annyira mocorgott, h. nem tudtam élesebb képet csinálni). A "sál" rész csak körbe van tekerve a nyakam körül és saját maga alá betűrve mindkét oldalról.:
Kép
És nem ilyen tulipiros a cucc, csak vmi miatt ilyen képeket csinál a gép.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk, mert Dorkának 3 napig 39 fokos láza volt, mára már én is jól vagyok, fáj a fejem , ömlik az orrom + ha ez nem lenne elég, ahogy Monee mondta, tegnap este nagylány is letttem, így a hasam is görcsöl...

Andika, szuper a kép!!! :lol: Gondtalan gömbölyödést, pocinövesztést kívánok Neked!!!
Amiatt meg ne aggódj,hogy nincs tüneted - Ádámnál nekem sem volt semmi bajom!!!

Gyerkőcökről nagyon jók a képek! (Babancs, Csakegy, Rambóka, Koriági - remélem senkit nem hagytam ki!)

Monee, nagyon ügyi vagy!!! És édesek vagytok Ákossal!

Tyche, nagyon ari az ásítozós kép!!! :lol:

Dimet, hű, te minnyá szülsz!!! :shock:

rólunk. Tegnap Voltunk neurológusnál, szerencsére minden rendben van Ádámmal, csak kicsit lustus baba a doktor néni szerint. Tornáztatni kell, gurigázni egy pléd segítségével hogy érezzen rá a forgás ízére.
És mutatott egy fogást, hogy hogyan erősíthetjük a babát, hogy emelje a buksiját, tartsa magát. Apa este már gyakorolta is:

Kép

Persze Ádám ezt kb. annyira utálta mint hason lenni, e kíméletlenül dolgoztatni kell őt és 3 hónap múlva kontroll.

És még egy kép - elkezdtük az almát! Imádja ÁDám :lol: :lol:

Kép
tornázós-hasalós:

Kép

Megyek, ébrednek! Pussz!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok!

Anyoo jobbulást Dorkádnak!!
Ádám legyen türelmes a tornához! :wink: :lol: Biztosan belejön!!
Első hetekben mi sem szerettünk hason lenni aztán megszerette :) csak hason fekszik háton pelenkázást sem viseli :shock:

Rambóka te ilyen vékony vagy? Hajad is más?Fruzsi helyett azt hittem baba :shock: sőt azt hittem nem is ti vagytok a képen :lol:

Domi nagy srác! Rövidgatyóbancsudijó!
:D
Zazzy már mindent beszereztetek?? én azzal foglaltam le magam. Meg festettünk ,bútort szereltünk, varrtam, aztán mosás vasalás pakolás, és az utolsó hetekben rengeteg dokizás. hamar telik!Pár hónap múlva nem lesz időd unatkozni :lol:

Czinkiről tudvki vmit??

Itt is bweteg a család, ma voltunk a házidokinál kapott mindenki gyógyszert ,remélem gyorsan rendbejövünk.
Férjem elment édességet beszerezni mindketten enni akartunk :oops:
hazaért :D
Ja már a második orrszívót törtük el :evil: hozatunk műanyagot és az esti szívásokra vettünk kézit, borzasztó!!! :x még a zsepi is többet ér!
Vendég
 


Kincs!
Szinte mindent.Pár apróság van még, meg ami csak nem sokkal a baba előtt kell.De direkt így akartuk, hogy egyrészt ne utolsó pillanatban szaladgáljunk, meg ne ebben a gusztustalan időben.Január-február olyan úúúúúúúúúúútálatos hónapok, nem???
Mosni-vasalni nekem is lenne kedvem, de még korainak tartom...

Örömmel olvasom, (újra meg újra)hogy a kézi orrszívó semmit nem ér, a férjem egyszerűen meggyőzhetetlen.Sőt!Már szabályosan megfenyegetett :lol: hogy nehogy venni próbáljak porszívósat, mert kivág vele együtt. Jönnek a hülye érvek, hogy régen se volt, mégis élünk, meg kiszívja a gyerek agyát stb,stb :evil: :evil: :evil: Úgyhogy mostmár csak abban reménykedek, hogy nem lesz (nagy)szükség rá.

Betegek hamar gyógyuljanak!!!

Kép
Kép
zazzy
 
 


Zazzy!

Az első olyan éjszaka után, amikor majd ott fuldoklik a gyerek a takonytól, rohanni fog porszívósat venni!!!! :evil:
És ne egyezz ki a Pesztonkással se, mert ha igazán takony van, akkor az sem ér semmit, kicsi a gyűjtőbigyója, pillanatok alatt beszívja a gumicsőbe a trutyit, ki kell mosni, amíg pedig vizes, addig nem használhatod. :evil:

Motoros csodakütyűről van vkinek tapasztalata?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?