Anyany: Dorka/Jázmin, mind a kettő használjuk, Dorkát gyakrabban, tehát mindegy melyiket írod.
Szóval kap husit is, pipihusit. Hát nehezebb a kaki de mióta főzeléket meg tejpépet kap úgy általában nehezebben kakil. De mindent mecsek teával higítok neki, meg a tejpépet is azzal csinálom, nem vízzel, így azért boldogul szegénykém, ja meg kapja még az infacolt napi 2-szer 3-szor. Érdekes, hogy Dorkának 2-3 kanál almától is úgy bekeményedik a széklete. Így nagyon kevésszer kap almát, azt is inkább barackkal, vagy tejpéppel keverve. Most a banánt akarom majd megpróbálni azt mondják, hogy az is fogja a székletet. Hát nem tudom. A védőnő csodálkozik, hogy az alma megfogja....pedig már a bébiételes változatot is próbáltuk. Tegnap csináltam neki céklát krumplival. Na az nagyon tetszett neki.
De gyakorlatilag mindent megeszik amit a szájába adok. Mindegy, hogy én kutyulom-e, vagy bébiétel. Jó kis evőkéje van. Tegnap háztartási kekszet majszoltam, és valahogy egyet lenyúlt a tányérból, észre sem vettem, (bébihordozóban ült az asztalon, miközben én a konyhában sertepertéltem) csak amikor elkezdett nagyon cuppogni, és szívta a kekszet, mint egy kis pióca. Na én gyorsan eloroztam tőle, megijedtem, ő meg meg is sértődött. Ez a babakeksz jól hangzik. Nekem azt mondták, hogy a tejpépbe már lehet egy kis babakekszet, babapiskótát áztatni. Próbáld ki Anyany te is. Biztos az is ízleni fog Zsófibabának. Na és kérem az a 200 ml kajcsi hát nem semmi!!!
Mostmár nemsokára hivatalosan is 6 hós, úgyhogy már azért próbálom kicsit növelgetni az adagját.
Zsula: Krisztiánnak igen szép súlya van. Nem semmi. Dorka majdnem 6 hónaposan 7 kg. Tyűha. Jókis erős stramm kisfiú! Miből van a tejcid????
Wicca: én nagyon éhes voltam vajúdás közben mert előtte nap sem nagyon ettem semmit. (Bár reggel 5-től délelőtt 10-ig nem volt egy deka fájásom sem, csak folyt a magzatvíz, utána az oxitocintól már lettek fájásaim, akkor már kevesebbet gondoltam a kajára...)De csak pár szem kekszet engedtek enni, hátha császár lesz.... nekem nem volt hányingerem, bár sokan azt mondják, hogy hánynak, és hányingerük van szülés közben. Én ezt megúsztam, ja és egész terhesség alatt nem hánytam egyszer sem, sőt még nagyon hányingerem sem volt. Csuda szép terhességem volt. Jó rá visszagondolni.
Trundike: de jó, hogy jöttél. Ha nincs kedved kimenni. Öltöztesd fel Biust, és nyisd ki az ablakot. Én is így szoktam. Nem árt a levegő és a szellőzés nekünk sem, meg a manóknak sem. Jobban alszanak tőle. Mi meg felfrissülünk kicsit.
Gégéé: nem tudom mi ez a nyögdécselés Emmácskánál. Lehet, hogy kakilni akar, vagy a pocija fájhat? Vagy lehet cicit keres. Dorka ilyenkor adott furcsa hangokat.
Képzeljétek, szombaton Dorka kapott egy tigrist (micimackós- zűroldós ruhában), és annyira birkózik vele, és sikongat neki, kiabál vele. Oanédi! Annyit nevetek rajta. A fülénél és farkánál fogva csapkodja. Majd dobok fel képet is!