Új privát üzeneted érkezett!

Köszi lányok a tanácsokat. Próbáltam én már mindent ezek közül, kivéve a bort.
Laluval ma nagyon rossz a helyzet. Egyáltalán nem akar szopizni. :cry: És nem tud elaludni sem. Nagyon fáradt szegény. :cry: Éjjel is összesen csak 9 órát aludt vagy 4 részletben és azóta semmit, csak 2-szer 10 percet.

gwini

Sziasztok!

Blúmi!

Meg fogsz érte ölni, de ne hagyjd abba abból a ciciből való etetést!!! Durván hangzik, de a véres tejcsitől nem lesz semmi baja a babának, viszont ha nem szoptatod, végérvényesen el fog apadni. Báint sokkal kíméletesebb, de hatékonyabb szívó, mint bármelyik mellszívó!!
Tudom, hogy a kínok kínja, 2,5 hónapot sebes mellbimbóval szoptattam végig. Konkrétan félbe volt repedve a bimbóm, amit Ákos minden rácummanással újra felszakított és majd be ..... amikor ráharapott, de muszáj volt.

Viszont ha nem megy, semmi baj, adj tápit Báintnak, ne rágd magad. Nem lesz éhes a baba és Te is nyugodt leszel. Megtettél mindent, ennyire voltatok kalibrálva és ez is szuper. :wink:
Mondd majd, hogy mi lett!

Gwini!

Hát ez vicces, hogy Monee-féle módszer :lol: de tényleg így van. Pont nem érdekel hány óra van, ha csöcs kell a gyereknek, akkor az kell. :) Tudod, az anyatejes babák nem csak éhségből kéreckedhetnek cicire, hanem mert szomjasak, fáj a pocakjuk, vagy csak egyszerűen össze szeretnének bújni az anyucival.
Kisstigrincs módszere lehet hogy szitén jó a két órán belül egy cicivel, de én mindig váltogatom. Sok tej nem termelődik -félek én is, hogy el fog apadni-, szinte mindig csak annyi amennyi belövel, de a Csöppömnek a jelek szerint ez elég, mert sosem sír, hogy éhes.
Hozattam én is Karamalzot ma, erősítek én is azzal.

Mérleget a legeslegmélyebb szekrény legmélyére!!! :wink: :lol:

Bejci!

Tök ügyes Bius! :D :D

Anyoom!

Annyira nem vagyok képben a Te bajságoddal. Örökölhető?
Nyilván, inkább nézzék meg.
Én mondjuk a szopival "kényszerítettem ki", hogy Ákos mind a két oldalra fordítsa a fejét. Fekve szoptattam és mindig az aktuális cici oldalára feküdtem mellé és így kénytelen volt forgatni a fejét. A hasa nagyobb úr volt. :)

Írjátok többen, hogy tök keveset esznek a gyerekek. Ákos is lényegesen kevesebb időt tölt a cicin, pedig semmi nem változott a korábbiakhoz képest. Amég pöttöm volt, volt hogy 40 percet is ellógott egy cicin, most meg a 10-15 perc az általános. Ha 20 perc, akkor közben elaludt. :lol: Nemértem... Gondolom a cicimből több sugárban nem jön tej, a szívó hatékonysága kicsinek is elég jó volt, időnként meg szoktam nézni, a tejcsi zsírossága sem változott, uh. tök értetlenül állok a dolog előtt. De nem bőg, pisi, kaki (napi 2szer nyakig :twisted: ) -szokásos szöveg- van, úgyhogy biztos nincs gond.

Lelépek! Az ebéd főzésről már lecsúsztam, így csinálok valami meleg vacsit a családnak. :oops:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Gwini!

Nem tudod elvinni sétálni? A környezet változás lehet hogy jót tenne neki. A hideg kicsit a lehűtené és talán tudna aludni egyet. Legalább egy problémán túl lennétek... álmosság és éhség egyszerre túl sok biztos neki.
Sajnálom! :(

Monee

monee85

Sziasztok!

Blúmi!
Szoptatási tanácsadó! S.O.S. Ők mindig nagyon hasznos dolgokat tudnak ajánlani.
Sajnos nem tudok én sem mást, mint, hogy abból NE szoptass, amelyik vérzik.
Bálint gyomrának sem tenne jót, és szerintem azért fertőzést is lehet így kapni. _Ez lehet hülyeség.. de ez azért eszembe jutott.

Gwini.
Olyan felesleges ennyi mindenen idegeskedned, egyet érek Bejcivel.
Nem kell állandóan mérni, főleg, hogy olyan nagyon ügyes lánykád van, hogy majdnem belapátol egy egész üveg bébidesszertet.
Nyugodj meg egy kicsit.
Az alvással kapcsolatban: szerintem beszélj a pároddal, ő biztosan meg tudna nyugtatni.. de ne felszínes beszélgetés legyen, hanem mély, őszinte.
Meg kell keresned , keresnetek a probléma gyökerét.
A tüneti kezelést el lehet érni gyógyszerekkel, nyugtatóteákkal, de azok csak átmenetileg segítenek.
Ügyesen meg találjátok a probléma forrását, és hidd el helyre állnak a dolgok!!!
Régmúltban nekem is voltak gondjaim.. olyan nehéz volt kikászálódni belőle, hosszú hónapok kellettek hozzá.
Csak ügyesen!

Bejci!
Igen, már láttam Biuson ezt a rugit. Volt, hogy én azért nem tettem fel egy jól sikerült képet, mert olyan cikinek találtam, hogy megint abban a ruhában pózol Adél.
De a képeiteket nézve, és látva egyáltalán nem jut eszembe hasonló!!
Olyan szép kislány Bianka!
Nagyon-nagyon ügyes vagy Te is és Bius is a támaszt illetően!!!
Hisz Te segítettél Neki támaszt tanulni :)

Betti!
Igen :) Julianna vagyok hivatalosan. De hívnak: Júlia, Juliska, Julcsika, Julcsikám, Juli stb.
Senki nem hív és nem szólít a tisztességes nevemen. Mert hosszú. Van rövidítése is.
Adélnak azért adtam Adél nevet.. mert nem szerettem volna, ha úgy jár, mint én :lol: senki nem fogja szólítani a nevén.. aztán így is kapott beceneveket bőven :lol: :lol: :lol: :wink: Úgyhogy elméletileg rövid a neve.. de mindig becézem én is.
Julianna: Ragyogó!
Ez a jelentése :) Julcsikád az is!!!

Anyoo!
Ádám olyan nyugalmat sugárzó kisfiú!!! Olyan helyes kisbaba!

Lanta :)
:) Nagyon szépek a lányaid!
Kornéliának a szemei! :) Gyönyörűek. A haja nagyon tetszik.. sóvárgok én is Adélnak ilyen hajat!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8)

szeder74

Lanta: szerencsére ma már jobb éjszakánk volt, bízom benne, hogy mégiscsak én ettem valamit, és azért fájt a pocija. :)

Monee: nekem a hasfájás ellen javasolták a két órán belül ugyanarra a cicire módszert, hogy ne csak a cukros előtejet szívja ki mindig a ded, enyém ugyanis néhány heteseb hajlamos volt lusta lenni, és csak addig szivni lelkesen, amig dőlt a tej. :) De ha épp üres a cici biza át kell tenni Zalánt is a másikra, különben kitör a balhé. :D

Gwini: esetleg egy séta? Hátha kint a levegőn elalszik Lalu, ahogy Szeder is írta.

Egyébként nálunk úgy tűnik változóban van a gyerkőc, az eddigi sokszor alszik napközben félórát helyett harmadik napja alszik délelőtt egy nagyobbat (1-1,5 óra) meg most délután egy nagyobbat (2 óra minimum vagy több). Plusz tegnap még este kidől egy félórára fürdés előtt. :)

Kép
kistiggrincs

Nem Szeder írta a sétát, hanem Monee, bocsi. :oops:

Kép
kistiggrincs

Blúmi!

Ezeket találtam a neten:

Babanet:
"Kérdés:
2 hónapos kislányomat szoptatom, és pár napja eléggé kisebesedett, majd vérzett is szoptatás közben. A lenyelt vért visszabukta. Szeretném megkérdezni, milyen ápolási móddal hozhatom rendben, hogy a kisbabám is tudjon szopizni és a vérzés is elmúljon?

Válasz:
Próbáld minél többet szárazon, és szabad levegőn tartani a mellbimbót, én még néhány perc napozást is ajánlanék. Van egy elég idétlen, de annál hasznosabb "gyógymód": vegyél két kicsi, olcsó műanyag teaszűrőt, vágd le a nyelüket, és borítsd rá a mellbimbóra, majd így vegyél melltartót. Nem túl csinos, de nagyon hatékony: folyamatosan szellősen tartja a sérült felületet, segíti a gyógyulást. A babát vérző mellel is szoptathatod, de, ha nagyon fáj, vagy nagyon zavar, megteheted, hogy ideiglenesen áttérsz a fejésre (néhány szoptatás erejéig). Akkor viszont számold bele azt a lehetőséget, hogy csökkeni fog a tejtermelés, mert a fejés nem olyan hatékony, mint a szoptatás. Lehetőleg na cumisüvegből add neki az anyatejet, hanem pohárból, vagy kiskanállal.
Sződy Judit"

LL Liga:
"Mit NE tegyél, ha sebes lett a mellbimbód?

Ne használj szoptatás közben bimbóvédőt, mert rossz szopási technikához vezethet, és meghosszabbodik a mellbimbó alkalmazkodási ideje is. A fájdalom bimbóvédő akalmazása mellett is jelentkezik. Használata nem gyorsítja a gyógyulást. Ha csecsemő megszokta a bimbóvédőt, nehezen szokik vissza a csupasz mellre.
A hámosító kenőcsök használatát mellőzd! Hatásukra pörkös sebfelület képződik, amely a szopások során újból és újból bereped. Az egyszerű mellbimbókenőcs nem gyógyít, hiszen nem képes megszüntetni az okot, ami a sebesedést létrehozta.
A szoptatást sebes mellbimbók esetén sem célszerű abbahagyni, mert így csak elhúzódik az az időszak, amely alatt a mell megszokja az újfajta ingert. A babát vérző mellbimbóval is szabad szoptatni, de feltétlenül meg kell keresni az okát, hogy miért sebes a bimbó, miért nem gyógyul."

Ne feledd, az a legjobb döntés ami Neked jó! :wink:
Ha abbahagyod a szopit, akkor sincs semmi gond.

Monee

monee85

Szép jó napot mindenkinek!

Nah, csak ideértem :) Annyira szép idő volt, hogy elmentünk egy hatalmasat sétálni, Andor jó nagyot aludt. Utána meg kajáltunk,szóval csak most tudtam idekeveredni. De már majd fél órája csak visszaolvasok :) jó,hogy pörög a topik :)

Lanta,
Nagyon szépek a lányaid, milyen csodás szemeik vennak! Én is elkezdtem inni a karamalzt (nekem a sima jön be amúgy, ma próbáltam a citromosat, de a inkább brrr nekem) és szeintem is tuti. Én is úgy érzem,hogy használ a tejcsimnek :) Azért még pótoljuk este, de azért szerintem több van.

Anyooka,
Nagyon ügyi Ádám, tök cuki a tornázós, ujjcumizós képen! Drukk megy a neurologiával kapcsolatban.

Gwini,
remélem rendebjössz és tudsz ma már rendesen aludni.

Bejci,
Andornak a szemei tényleg tiszta apja :) meg a fejformája is, viszont a szája és a nózija az tőlem örökődött (meg a füle is ) Majd kérek anyuméktól kiskori képet rólam és akkor rakok fel érdekesség képpen 1 Andorosat meg 1 Gabi annot :) szerintem nagyon hasonlít rám kiskoromban :)
Nagyon ügyes Bianka, szépen támaszt már nagyon és gratula az átforduláshoz. Szép csajszi nagyon!

Blúmi,
Remélem megoldik a szoptatás,fejés probléma. Nekem nem volt ilyen gondom,így nem igazán tudom,hogy lehet-e így szoptatni. Az alapján,amit Monee küldött lehet.

Nálunk:
Azt már írtam,hogy nagyot sétáltunk, szerintem jót tett Andornak is,hogy ilyen dokáig volt levegőn. Ha nem megyek vele csak kiteszem a teraszra akkor sokkal hamarabb felébred és nem mindig tudom visszaringatni. hazértünk evett, játszott picit, ébren volt egy olyan 1.5 órát és elálmosodott megint. Most alszik. Amúgy azt vettem észre,hogy olyan 1.5 óra az,amit nyügi nélkül bír általában. Utána mindig picit szundizni kell.
Nah, tegnap csak megrendeltem a borostyánláncot :) Nemtom, úgy voltam vele,hogy ezen nem múlik, kipróbáljuk :)
Ahogy mondtam egy barátnőm is használja, nem okoz gondot a babának,hogy a nyakában van...majd elválik milyen.

Most megyek, kicsit ledőlök míg Andor nem ébred, mert engem is elpillesztett a séta :)

KépKép
KépKép
gabolino

Gabolino: A láncot teheted a bokájára is, akkor nem kell aggódni. Amúgy asszem Szeder használta, vagy csak akarta?.. :roll: én is akartam venni Biának, aztán elmaradt....
Vendég

Most alszik már másfél órája. :lol: Hátha jobban ébred majd. Nem tudom hogy bírja egész nap kaja nélkül? :roll:
Én biztosan az állandó aggódásom miatt sem tudok aludni. De majd csak túl leszünk ezen is. :?

gwini

csak gyors bekukk, aztán majd visszaolvasok

BLÚMI!!
Ha szemmel láthatóan véres a tejed, akkor abból ne szoptass!! Fejd le és öntsd ki! A vért nem tudja megemészteni a gyomor és ki fogja hányni a gyerkőc a többi nem véres tejjel együtt!! ( nálunk is ez volt a véres bukás oka )
Ha csak nagyon minimális, akkor garmastannal és bimbóvédővel próbálkozz!

Flórával minden ok! Már nincs hőemelkedése sem!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

jaaj csajok, olyan jókat mulattam Andoron. Ahogyan beteszem a székébe, hogy együnk gyümit, elkezd ökörködni: berreg, fújja ki a nyálát, beszippantja az ajkait meg ilyenek és ha ránézek és nevetek rajta, akkor olyan kis huncutul visszarötyög nekem, mint aki tényéeg tudja,hogy ez most mókás volt :D
Csinált a Drágám róla képeket, majd ha nem bánjátok teszek fel egy-kettőt ;)
Most egyelőre elég jól eljátszik itt egyedül a kis játszószőnyegén a játékaival, ügyesen elkapdossan a fölötte levő figurákat, meg tekeredik ide-oda :) kíváncsi vagyok meddig bírja magában (itt vagyunk mondjuk, láthat minket, de hát sokszor kéri,hogy szórakoztassam)

Honey,
Örülök, hogy már minden okés Flórával :)

Bejci,
Én igazából abszolút nem aggódom a lánc miatt, hogy a nyakába kell tenni, úgyis a ruha alatt lesz :) inkább csak azért vaciláltam, mert nem voltam benne biztos,hogy érdemes-e, tényleg lehet-e benne valami,hogy nyugtat. Hogy a bokájára?hmmm,nemtom, én meg pont azt olvastam,hogy úgy fejti a hatását, ha a nyakában van és nem a kezén pl. (mondjuk ott bokát nem írtak) És azt ajánlották, hogy legjobb 3-4 hónaposan ráadni, hogy megszokja, mert később esetleg nehezebben szokja meg. Persze ezt gondolom babája válogatja.

Most megyek mert nyekereg, lehet hintáztatom egyet. Nagyon szereti ezt a hintát,amit anyuméktól kapott karácsonyra, szerintem is jó (www.adamo.hu)

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok! :)

Mikor alig tudok idenézni írni meg végképp nincs időm megtáltosodtok? :)

Nagyon köszönöm a drukkokat célba értek olyan aranyosak vagytok :)
A vizsga jó lett jó kérdéseket kaptam :) remélem az eredmény is hamar meglesz.
Most februárig nincs se suli se tanulni való csak babázás :):):):)

Bocs ha most mindenkire nem reagálnék, de tényleg nagyon pörög most a topic :)

Bejci: a fehérje mentes diétával engedik a csirkemellet? Én a fehérjés kiütéseim és dagadásaim után két hétig zöldségen éltem még hüvelyest se lehetett enni és kiflit sem mert az is tejjel készül.

De ügyes Bius :) Látom a Lamaze tükör is bevált :) Meg lesz az az átfordulás is hamar :)
Én is nagyon várm már hogy mikor lesz mikoe Ő picusága magától fordul hasra és nem csak addig reklamál míg én teszem meg helyette :)

Petra: Minőségügyi szakmérnökit csinálom a Bánkin. A hivatalban a főnököm kitalálta hogy én leszek a laborban a minőségügyi vezető. Gondoltam ha már rám teszik mint púpot a hátamra hát tanuljam meg hogy kéne ezt rendesen csinálni. A rendszerünk azóta a totál káoszból kezd szépen rendbejönni már a többi kirendeltségnek is adok tanácsokat :)
A környezet gazdálkodás is érdekes lehet mi az agráron csak érintőlegesen vettük.
Az élelmiszer mérnökivel is kacérkodom de a gyakorlatot nem tudom hogy tudnám megcsinálni pedig agrár után az is csak 4 félév lenne... no mind1 egyenlőre ez legyen meg :)

Gabolino: Üdv köztünk :) Bocsi hogy így megkésve :)
Köszi a TP-s hírt én is utána érdeklődöm mert a TP jóval több lenne mint a GyED.
Andor tünemény ahogy mosolyog :)
Borostyán lánc nálunk nem lesz, bnőmék kisfiának volt semmit nem használt. Nekem pedig nagyon idegen hogy egy ilyen pici baba nyakába bármit aggassak, félek no. :)

Blúmi: Sajnálom hogy most ennyit küzdötök a szopival :( a két cicis megoldás ne aggasszon /bár olvasom van most nagyobb probléma is/ én szinte a kezdetektől két ciciből szoptatok mert a jobban mindig kevesebb volt mint elég lett volna. Így először mindig odaadtam a jobbot aztán mikor kifogyott kapta a balt.
A hajnali fejés pedig becsapós 9-re mikor Donek kel simán van bennem 300 mili, de ha suli van és 4-kor kelek és fejem neki a reggelit jó ha 160-at ki tudok nyerni.

Honey: Úgy csinálom a tanulást hogy Doncek álom jó gyerek :) éjjel alszik így kialszom én is magam nappal egyszer tuti alszik 3 órát van hogy kétszer is és játszani is szépen játszik egyedül úgy hogy lát közben. :)
A babamagazint én a vonaton olvasom mikor jövök haza Pestről :)

Mi is csütörtökön voltunk oltáson én utána már megelőzés képp adom a lázcsillapítót de nem germicidet mert emlékszem mennyire rüheltem a kúpot kiskoromban így Donek nurofen szirupot kap. Nálunk is volt egy 37,8 így lefekvés előtt is adtam neki másnap már csak 37,2 lett azzal pedig semmit sem kell csinálni :) A kedve neki is jó volt :)

Szopi nálunk úgy működik, hogy mikor reggel kel akkor eszik egy nagyot ilyenkor 250-et simán benyom és ekkor tejem is van sok. Donek kb 2 órát bír ébren mikor nyügizni kezd akkor is szopizik egy picit ez nem lehet túl sok majd alszik kb 3 órát ébredéskor újra két ciciből jól bekajál játszik nyügikor újra pici szopi alszik újra egy nagyot majd újra két cici fürdik fürdés után kap úgy 60 mili vitamin koktélt arra még szokot egyet szopizni és alszik. ha így nézem van 4 nagy és 2 kicsi szopi :) Anyám szerint mi se ettünk csecsemő korunkban a könyv szerint 6szor akkor lehetett rátéríteni minket a napi 5szöri kajára mikor már bölis ovisok voltunk és ott volt tízórai meg uzsi :)

Monee: Az ujjszopis kép nagyon ott van :)

Sziszi: Szegény Rékuc :( Gyógypuszi neki!
Skype-on most már leszek. Nem indítottam L mert elég paráuztam ettől a 3 tárgytól amiből vizsgáznom kellett így korlátoztam a netet a tanulásra :)
Jesszus Sziszi nálatok tehéntejet javasol a gyógyszerész???

Holka: a lányaid gyönyörűek jó nagyot nőtt Emma :)

Szeder: Adél hamarosan kinövi a mózest :)
Kajafranc azaz Ördög Nóra???? Celebek terén nagyon alulműveletlen vagyok :)

Hbetti: Julcsi nagyon gyakorol :) És egy egész csibe hadsereg drukkol neki ahogy látom :)

Kistigrincs: Zalán és a gaz zsiráf LOL :) Az alvós képen annyira édes :)

Anyoooka: Ádám nagyon komoly képpel gyakorol :) Drukk a neurológiához!

Lanta: Remélem nálatok is max átmeneti tejci válság van. Donek 3 hónapos korában én is megijedtem hogy ennyi volt a szopi.

A lányaid kék szemei igézőek :) Nagyon hasonlítanak egymásra :)

Gwini: Mondtad hogy beiktatod a rendszeres mozgást hogy oldódj az meg van még? Engem az mindig ellazít. A mérleget meg tedd el jó mélyre...

Rólunk:

Csütörtökön át kellett a hálószobánkból költöznünk a rumil szobába mert asszem a villanykályhánk bemondta az unalmast. Már csak kemény 13 fok volt. Gyors rendrakás ismerős hívás régi dívány ki a garázsba helyre be Donek kiságya mi meg alszunk a nagyszüleim régi franciaágyán. Nem túl kényelmes, de a költözésig már kibírjuk. A régi háló gázfűtéses jó meleg van végre :) A gázválság közepén átcuccoltunk a villanyosból a gázosba jó mi? :?
Van benne jó és rossz oldala is. A rossz az hogy a fürdő most még hidegebb szerintem max 16-18 foknál nem lehet melegebbett csinálni, de így most lett 2 meleg szobánk egymás mellett és végre felkerülhetett Doncek hintája :) Most fogjuk kipróbálni :)

Kép

Kép
starlark

Gabolino: Donek is adamot kapott karácsonyra :) Most üzemeltük be remélem ő is szeretni fogja :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Na végre! A Lalu aludt több mint 2 órát és nagy nehezen sikerült megetetni. Persze megint nem akarta. Először a nurofenes izével etettem lefejt tejcsivel, majd nagy nehezen rákapott a cicir és evett. De vmi nem stimmel nála a szopival.Mintha nem tudna rendesen szopizni. :roll: Amikor megindul a tej, elkezd köhögni és nem tudja szívni. Próbálja, de nem tudja és akkor egyre mérgesebb. Aztán egyszer csak sikerül neki elkapni jól és akkor már nagyon jól szopik. Ki érti ezt? Most meg megeszi a takaróját is! :wink:

gwini

-------------
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára hbetti 2009.01.11 09:29-kor.

Kép
hbetti

nehéz ezek után bármit is irni. :oops:

Legyen neki könnyű a föld! :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
minyu

Szegény Picilány :(
Öszinte részvétem a családnak!

Kép

Kép
starlark

.............én sem tudom mit mondjak :oops: :oops: .......... ez nagyon szomorú :( :( :( :( :(
azért örülök, hogy megosztottad ezt velünk Betti, mert tényleg az ember ilyenkor mélyen elgondolkozik, hálát ad,hogy az ő babájával minden rendben. Én nem is tudom fel tudnék-e ilyet dolgozni...nem hiszem :( :( :( :(

KépKép
KépKép
gabolino

....pityergek... az Élet néha olyan igazságtalan!! :cry: :cry: :cry:
Vendég

...... :cry: :cry: :cry:

szeder74

:cry: :cry:

Kép
kistiggrincs

Jaaaj, nem akartam így lehangolni a társaságot, ne haragudjatok!! Most azzal jöttem, hogy inkább kitörlöm a hozzászólásomat, de látom, már sokan olvastátok. :(
Igazából csak azt akartam megfogalmazni, hogy mennyire nagy hatással volt rám, és már másképp látom a történetüket. És mindenekelőtt megértettem, hogy miért vállalta a beteg kislányt.

Most elteszem magam holnapra, jó éjszakát! Igérem holnap már vidámabb témákkal jövök.

Kép
hbetti

betti,

bevallom őszintén nagyon elbőgtem magam. (nem vagyok egy sírós tipus)
Egyrészt mert azt hiszem tudom ki az ismerősöd, és emlékszem rá, amikor kiderült, hogy baj van a babóval...
Másrészt mert annyira élesen bennem él, amikor a 20. héten engem is a vízfejűséggel és a friss rubeola fertőzéssel riogattak. :cry:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Betti: egyáltalán nem baj szerintem, hogy beirtad a történetet.

Szivem szerint most kikapnám a sajátomat az ágyból és jól megölelgetném, és ilyenkor érzem mindig azt, hogy nem baj, hogy kel egy éjszaka sokszor, az sem hogy néha átnyűglődi a napot, a lényeg hogy itt van és egészséges. :oops:

Kép
kistiggrincs

kistigrincs,
én is pontosan ezt éreztem, amikor bettit olvastam
Még szerencse, hogy nekem a kezemügyében volt Zsiványka

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Betti!
Az élet velejárója minden, ami történik velünk, én is örülök,hogy megosztottad velünk ennek az édes pici babának a történetét.
Tudod én abszolút éreztem, hogy mire gondolsz, tudom,hogy mi van benned azzal kapcsolatban, hogy Te másként gondolkodtál régebben...
Sokan így vagyunk ezzel.
Nyugi.
Én is sírtam ..a párom kérdezte is,hogy mi a baj??? El meséltem neki..
Jött és puszilta Adélt.. épp etettem.
Jó éjt.

Honey!
Én emlékszem rá, hogy neked is mindenféle fűt-fát mondtak.. úgy,ahogy nekem is.
Honnan ismered a családot???

Jó éjt minden babának és anyukájának!!! -Apukáknak úgyis az van mindig :lol: :lol: :lol:

szeder74

Szegény kicsi lány...
:cry: :cry: :cry:

Lányok,ahhoz képest,hogy szombat van,nagyon aktívak vagytok,csak felületesen olvastam,mert vacsizni kéne,meg a fotelban figyel egy kazal vasalnivaló...

Blúmi!

Ha nem dől a vér belőle,nyugodtan szoptass belőle,a baba nyála nagyon-nagyon jól gyógyít! Én is úgy voltam mint Monee,embert próbáló,de megéri! Megpróbáltam előszőr fejni és a szopit azon az oldalon pihentetni,de a fejéstől nagyon vérezni kezdett,szóval szoptattam és rendbejött!
Fogadd meg Bejci és Monnee tanácsait,nekem még a következő ötleteim vannak: More Milk Plus VAGY Urtica urens és semmi más,esetleg Karmalaz. Több pihenés,aludj nagyokat,nekem az mindig megdobja a tejmennyiséget. Jó meleg fürdő az esti szopi előtt csodákra képes tejtermelés-ügyben. És lazíííííts,amennyire csak tudsz!

Bejci+Monee!

Dícséretek következnek(nem mintha az én dícséretemre lennétek utalva,de muszáj leírnom)!
Hihetetlenül magabiztosak,nyugodtak és a szó legeslegjobb értelmében nagyon lazák vagytok! Szuper! :lol: Szerintem ez a hosszú ideig tartó szoptatás és a nyugodt,kiegyensúlyozott baba titka (meg persze van a babáknak is egy alaptermészetük is amit kevéssé tudunk befolyásolni)! A nyugalmatok,magabiztosságotok átragad a babára,biztonságban,jól érzi magát ettől és kiszámíthatóvá válik a viselkedése,vidámmá a kedélye,szóval nagyon jót tesztek ezzel a gyermekeiteknek!
Én tudom,hogy ez azon is múlik,hogy az anyuka milyen természetű,őt hogy nevelték,mennyire óvták a széltől is,szóval,hogy hogyan szocializálódott. És 2-3. babánál már kevésbé is aggódja halálra magát az ember! De Nektek ez már az 1. babánál is megy! Azért ámulok-bámulok ennyire,mert én igazi paramami voltam még Csabinál,főleg az első hónapokban! Amikor viszont már meg- és kiismertem a babát és elhittem,hogy képes vagyok szoptatni,ellátni a picimet és láttam az elégedettséget az arcocskáján,amiben azért lássuk be,komoly részem volt,szóval ahogy lett egy kis önbizalmam,úgy aggódtam feleslegesen egyre kevésbé és úgy vált az én 3 hétig folyamatosan síró,kifejezetten rossz alvó gyerekemből egyre derűsebb,nyugodtabb jól alvó,jól evő baba.Amíg az idegesség és aggódás borította el az agyamat épp csak arra nem volt kapacitásom,ami a legfontosabb lett volna:figyelni a kisfiam viselkedését,reakcióit,megismerni a valódi igényeit!
Ez persze csak az én példám,amiből nem kell messzmenő következtetéseket levonni, de az azért szerintem biztos,hogy ha valaki nagyon ideges,folyamatosan aggódik,izgul,,bizonytalan,ott a baba sem képes nyugalomban,biztonságban érezni magát és ezt bizony jelzi is a maga módján.
Szóval szerencsés az,aki alapvetően higgadt,nyugodt és nem túlaggódó, a legtöbb embernek ezt el kell sajátítania,nem jön magától!

Lányok!

Ha nem hízik,kevesebbet eszik a baba,azért nincs értelme elkezdeni a gyümölcsöt,hogy többet mutasson a mérleg, mert attól NEM FOG HÍZNI!
Ha biztos,hogy kevés a tej,akkor pedig tápszer kell vagy még jobb megoldás,ha védőnőn keresztül anyatejgyűjtőből szereztek anyatejet! Erre nem gondoltatok? Azért az elég megbízható forrás és a baba 6 hónapos koráig igényelhetitek,csak kevesen próbálják,mert egyszerűbb a tápszer! Vagy,ha már végképp hozzátáplálás,akkor érdemes Sinlac-ot íratni gyerekorvossal,ez szentjánoskenyérmagkivonat,gluténmentes és könnyen emészthető a piciknek is;na ezt lehet sűríteni egy kis lefejt anyatejjel és belekanalazni a babába,ha ízlik neki,ettől garantáltan hízni fog!

Én barátnőztem ma,olyan nagyon jó volt! A 3 fiú nagymamázott,mi meg a fél napot a hamarosan szülő barátnőmnél töltöttük a férjemmel és Kamillával,aztán délután még vettem egy csomó tündéri kis ruhát a pici lánynak! Nagyon jó volt kitörni kicsit a mókuskerékből és nem azzal törődni,hogy mit is kéne még itthon kitakarítani,elrakni,átrendezni stb. És a férjemnek is jót tett,nagyon kikapcsolt Ő is! Kamilla sem volt nyűgös,de úgy tűnik,hogy itthon tud Ő igazán nyugodtan pihenni,már nem mindegy neki,hol álmosodik el. Kicsit túl is pörgött a drágám,nehezen aludt el most este!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Már kikapcsoltam a gépet, de muszáj volt visszakapcsolni, mert ha nem írok, ma biztos nem alszom.

Betti!

Én megköszönöm Neked, hogy leszedted amit írtál. Ne érts félre, Neked/Nektek biztos nagyon jó volt kiírni magatokból, de a magam részéről úgy érzem, hogy elég volt egyszer egy ilyen tragédiát közvetve megélnem. Nálunk a barátaink koraszülött kisbabája lett angyalka 141 napnyi intenzíven töltött életke után és a mai napig nem tudtam feldolgozni, pedig már több mint egy éve volt.

Nem tudom mennyire állnak a szülők közel hozzád, de itt van két honlap ami segíthet nekik:
http://www.angyalokszulei.hu/ vagy http://www.tundi30.blogol.hu/ az anyuka akit én ismertem. Az angyalok szülei -sajnos- nagyon sokan vannak. Mindenkinek más a története, de Tündi írásai alapján én úgy érzem, hogy őket a sorsuk összeköti és bár sebek tépődnek újra és újra fel, de szívesen segítenek egymásnak amikor nagyon nehéz. Annácska szülei esetleg őt is megkereshetik.

Még egy gondolat:
Nem telik el nap, hogy meg ne köszönném, hogy Ákos van nekem, hogy ne mondanám el neki százszor, hogy mennyire szeretem és nem fekszem úgy le, hogy ne adnék neki puszit. Rettegek, hogy elveszíthetem (furcsa fintor, hogy pont most írt Mári a laza anyukákról). Lehet így is élni, csak nem feltétlenül jó és könnyű.
Én úgy érzem, hogy boldogabbak lehetnek azok az anyukák, akiknek még gondolat szinten sem fordul meg a fejükben, hogy elveszíthetik a babájukat. Ezért örülök, hogy kitörölted amit írtál. Hagyjuk meg azokat "boldognak", akik nem éltek át ilyen tragédiát... jobb nekik. :cry:

Márti! Köszi. :)

Na most tényleg lelépek.
Nyugodt éjszakát Nektek!

Monee

monee85

Nem rég aludt el Adél.
Én is most megyek, de nem tudnék én sem aludni, ahogy Monee sem.

Nagyon szomorú, amit írtál Monee, sajnálom,hogy ilyen közelről kellett át élned ezt a szörnyű tragédiát.
Ugyanakkor úgy gondolom, hogy nem szabad a fejünket a homokba dugni.. bármennyire is jól esne néha.
Én azt hiszem,hogy ezek a tragédiák az életünkhöz is hozzá tartozik.
Bármennyire is nem szeretnénk.
Hallunk ezt-azt.
Jót - rosszat egyaránt.
Nem hinném,hogy egy ilyen bejegyzés törlése az megváltoztatná az életünket, talán nem okozna fájdalmat az olvasása.. de hallunk máshol tv-ben, rádióban.. sok-sok információ ér minket.
Velem együtt, itt több kismama is gondolt erre a csöpp Kislányra.. Aki olvasta, el ejtett egy könnycseppet.. így jó szerintem, ahogy van nem kell törölni a bejegyzést......
Kedvellek Monee, szerintem érzed ezt a korábbi bejegyzéseimből.. tehát nem kötekedni akartam veled!!!!
Én is gyakran gondolok arra, hogy féltem Adélt. Félek,hogy el veszik tőlem.. félek minden betegségtől.. néha be is pörgetem magam, és olyankor sírok.. azt hiszem ez a mi feladatunk anyáknak!!!! Félteni, óvni, határtalanul szeretni.
Örülök,hogy szerethetek.
Aludj jól Monee! Puszika.

szeder74

Monee!

Ugye tudod,hogy értettem a lazaságot? Tényleg a lehető legpozitívabb értelemben,a görcsösség ellentéteként!

Márti
borossné becz márta

Sziaszok, jó reggelt!

Nyugtassatok meg, hogy sötétzöld kaka csak annak a jele, hogy túlette magát! Julcsi 3-4 naponta szokott kakilni, és a mostani és az előző is sötétzöld volt. :shock: Mi lehet a baj?

Kép
hbetti

Sziasztok!

Hát ez a történet tényleg nagyon szomorú! :cry: :cry: :cry:
Este nem is tudtam írni.
Megint csak 4-5 órát aludtam. :cry: Volt 1 mire elaludtam és a Lalu kelt 4-kor és 6-kor. Ilyenkor még simán vissza szoktunk aludni, de most nem akart. Fél 8 volt mire visszaaludt, akkor meg már én nem bírtam. Tényleg az idegességtől nem tudok aludni. Olyan ideg van bennem mindig, hogy nem is vagyok álmos. Amikor nincs bennem ideg, akkor 9 órát is képes vagyok aludni.
Nem tudom, hogy a Lalu miért kel ilyen gyakran. Már teljesen be voltunk állva arra, hogy 10 körül elalszik és kb fél 5-kor szopi, aztán alvás reggel 8-ig. Nem tudom mi történt vele, hogy van, hogy 2-3 óránként is felkel. Persze, mert nappal nem eszik rendesen.
Nekem meg valahogy meg kellene nyugodnom. :roll:
De hát a tegnapi napunk is nagyon kemény volt. Egész nap sírt, nem evett és nem aludt. :cry:

gwini

Márti: Köszi... :oops: :oops: de én azért elég paramami vagyok én is! Viszont azon, hogy a baba mennyit eszik és kakilt-e, egyáltalán nem izgulok! Ez azért van, mert a tesóm kislánya csak 1 éves korára duplázta meg a súlyát, és volt hogy egy hétig nem kakilt. Ő 18 hónapos koráig szopizott. Most lesz 3 éves, jó húsban van, imád enni, nagyon szép és értelmes kislány.Ja és hiába volt kisebb a többieknél, mindent korábban csinált!Ő 7 hetes korában így tartotta magát:
Kép
és hát bevallom, Bianka sem egy zabagép, de kiegyensúlyozott, alszik éjszaka, napközben meg állandóan mosolyog, dumál, szóval engem nem érdekel, hogy ő még "csak" 5800 gramm. Azt már tudom, hogy ő sem fogja megduplázni a súlyát 6 hónapos koráig, de amig egészséges, boldog baba és nincs elmaradva a többiektől, addig én nem akarok hozzátáplálni...
Vendég

Gwini:
www.agykontroll.hu

Majd ők megtanítanak lazítani! :wink: :wink:

hbetti: sötétzöld kaki nem tudom, minek a jele,de nekünk is olyan volt reggel! és nem ez az első ilyen!

Hogy aludtak a babák a teliholdnál? Bia óránként jött cicizni...én meg hulla fáradt vagyok! :wink:
Vendég

Húú, valami kikészítette a gyomromat... :evil:
vagy a pezsgőtabletta, vagy az allergia gyógyszer...
fúúú de sok nyűgöm van most... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Most csak gyorsban beugrottam, mert mennem kell összerántani a lakást meg főzni...
írtam tegnap,hogy készült pár mókás kép Andorról gyümölcs etetés előt,alatt és után. :) Remélem nem bánjátok, hogy nem igazán tudtam leredukálni a képek számát, de annyira mulattatnak,imádom egyszerűen!
Ezért gondoltam megosztom Veletek is, hadd szórakozzatok. :)

Kép Várakozván, mi lesz itt? Kép Hammm

és akkor induljon a móka :D

Kép Tudom,hogy anyának ez tetszik Kép Berregéd kezdet
Kép Kis mókus Kép Mókus 2
Kép A bolondozás folytatódik Kép Vajh pártedli nélkül megáll a móka?
Kép Naná,hogy folytatom Kép Buborék fújós berregés

Most mennem kell, szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
gabolino

Gabolino: Nagyon édi-bédi ez az Andor baba!!! Megnéztem a honlapján az esküvői képeiteket! :lol: Tényleg rád hasonlít a szája!
Vendég

Gabolino: Andor nagyon édes

Bejci: Zalán ugyan nem óránként kelt, de felkelt 11kor, holott fél 12 előtt nem szokott, aztán 2kor, 3/4 5kor, majd 1/4 7kor, és ezután alig tudtam rávenni, hogy aludjon még egy picit, szóval én is zombi vagyok.

Kép
kistiggrincs

Én pont ma egy éve teszteltem 2csikosat. Már fél éve próbálkoztunk, és napok óta hol görcsölgetett a hasam hol nem. Eredetileg csak két nappal később akartam tesztelni. de, mikor hazaértem melóból megint volt némi mensiszerű görcs. Úgy döntöttem a francot fogom idegelni magam még 2 napot, a biztos egy csik is jobb, mint az, hogy nyűglődök.
Megcsináltam a tesztet, leraktam és otthagytam. Miután visszamentem megnézni, rohantam vele közvetlenül a lámpa alá, hogy biztos két csik van-e rajta :D

Kép
kistiggrincs

Tigrincs: Tuti a telihold! Bius elvileg 2-3 között szokott csak kelni kajálni, most először 3/4 12-kor kelt...
Vendég

Jó reggelt!

Képzeljétek egy nagyon kedves barátnőm tegnap a front hatására világra hozta második babáját.
Erik babát! :)
Még nem töltötték be a 36. hetet. Minden rendben velük ennek ellenére!
Úgy örülök neki!

Beszéltem az anyukával és mondta,hogy nagyon sok baba született tegnap.
Ők voltak a legnagyobbak! :shock: Sok kora baba született a front miatt.

Tigrincs:
Gratulálok az egy évhez!!!

Andor! elbűvölő kis krapek! Milyen pofikat tud vágni! Jó volt, hogy hoztad a képeit!!!!!

Telihold:
hát nekem is fájt a fejem tőle.. hát amióta be töltöttem a xxxet azóta vannak gondjaim a frontokkal.

Nyugodt napot!

szeder74

Köszi Bejci!
Ezen már én is gondolkodtam, csak az a baj, hogy ez a tanfolyam 4 napos és egész napos, így amíg szopik a Lalu, addig nem tudok elmenni.
Van vki itt, aki elvégezte az agykontroll tanfolyamot?

gwini

Gwini: Én! :wink:
Vendég

Gwini: ...és tök jó! Én már annyira padlón voltam, amikor a párom- azóta már férjem- elrángatott, hogy élni se volt kedvem. Egészségem totál romokban volt, 47 kg-ra fogytam le... orvostól orvosig jártunk, mindenki csak széttárta a karjait... nekem az agykontroll segített! Pedig csak annyit tanítíník meg, hogy pozitívan lásd a dolgokat és bármikor tudj ellazulni! Szóval nekem bejött! :wink:
Vendég

tanítíník= tanítanak
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.11 11:55-kor.
Vendég

Zalán bojkotálja a bal mellem. Ha csak meglátja ordit, meg se próbálja szivni :? A jobból primán eszik, a balt egyelőre fejem.

Valakinek valamit ötlet? Eddig nem volt gond, mind a kettőből simán evett :?

Kép
kistiggrincs

Tigrincs: nekem a jobb mellemből nem eszik, de csak este..
Vendég

Nálunk tegnap este kezdődött a dolog, éjszka, amikor félálomban evett nem volt gond, de se reggel, se a következő etetésnél nem fogatda el. Remélem elmúlik, lehet megpróbálok következő etetésnél más pozicióban etetni hátha.

Kép
kistiggrincs

Tigrincs,Bejci!

Próbáltátok hónaljtartásban szoptatni?Nálunk ez segített ilyen esetben!

Márti
borossné becz márta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?