Új privát üzeneted érkezett!

ancsi, bende! jól beelőzteték a lányok az enyémet.
mi most kezdjük kinőni a 68asokat, és alig több mint 7 kiló a lánykám. inkább izeg mozog. most is mászni akar, négykézlábra
állva előre hátra rugózik.
Vendég
 


nekünk is van nuk, avent, meg mam cumink is. egyiket sem fogadta el, csak az ujja, kb másfél hónapos kora óta. csak az a baj, hogy már két ujjacskája is sebes már a bal kezén...
Vendég
 


anyukám óvónő, és nagyon kikértem a tanácsát rotaügyben. szerinte ha beadatom, ha nem , akkoris el fog kapni mindenféle hányós hasmenős nyavalyát, ami nem biztos, hogy rota. figyelni kell, és ha úgy látom, irány a kórház...

ja és adokinéni kifejtette, hogy a sokszáz rotavírus közül kb 20ellen véd a szuri, és nem feltétlenül a legveszélyesebbek ellen.
Vendég
 

 
 

Krisztián csoda helyes!

Mi is magyarországi üdülőhelyek-pártiak vagyunk,addig mindenképp míg a gyerekek nem tudják a külömbséget felfogni Görögország és Jászapáti között.
A kolping marha drága!csak azért mert vannak a babának felszerelések,de ha odafigyeltek csomó olyan hely van ahol ugyanezek megvannak fele annyiért.
És mi is mindig félpanzióra megyünk,mert a reggelit általában tartalmazza a szoba ára.Tavaly Jászapátin voltunk:
http://thermal-jaszapati.hu/

Idén ide megyünk:
http://thermal-jaszapati.hu/

Mindkettő olcsó bababarát családis hely.A jászapátit ajánlom nagyon pozitiv élményt nyújtott.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


a második linket elcsesztem.
igy helyes:
http://www.hamorholiday.hu/index_2.html

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem volt gépünk, kicsit felújítgattuk és elvittük a szerelő bácsikhoz. Most nagyon tuti, plusz még az én drága öcsém nekünk adta a monitorját mert ők laptopra váltottak, tök szupi, eddig nekünk a régi típus volt.

Na, ma a védőnéni mérlegén már 4,80-ak voltunk, ami kicsit jobb a 4,65-nél, meg jól is néz ki szerinte Nati, így no para. 8) Azaz annyi, hogy tegnaptól átálltunk a két mellből szopira, mert eddig úgy tűnt, az egy is elég, de úgy tűnik mégsem.

Rota: mi sajnos nemrég estünk át rajta, azaz Lili és Apa, december első hetében. Nagyon brutális volt, szegény Lilit nagyon megviselte, másfél napig csak hányt, utána napokig hasmenése volt, közben magas láz. Annyira legyengült, elsírtam magam, amikor megláttam. :cry: Mi Natival a harmadik napon elköltöztünk Anyuékhoz (akkor gyanította a dokinéni, hogy tuti rota lesz, mert Apa hamar elkapta) és sikerült megúsznunk. Nagyon rettegtünk, nehogy Nati elkapja. Modjuk Lilit is csak a dokinénink mentette meg a kórháztól, felírt mindenféle cuccokat, csak hogy ne kelljen bemenniük. Ennek ellenére, mivel ahogy írtátok, nem minden törzse ellen véd az oltás, mi úgy döntöttünk, nem adatjuk be végül... :oops:

Wellness: mi februárban készülünk menni a sógornőmékkel, szerencsére a férjem szállodás, van kedvezményünk, így a Kolpingban is egész jó árat kaptunk, hát kipróbáljuk. Kedvezmény nélkül szerintem is elég húzósak az áraik, majd kitapasztaljuk, tényleg megéri-e.

Krisztián nagyon édes! :)

Szopi: Lili 20 hónapos koráig szopizott, így nem is kellett szerencsére tápszer, sőt, így a cumisüveg is kimaradt az életéből.

Szösz: a mi matracunk is bemélyed Nati fejénél és én is értetlenül állok előtte. Lilié annak idején nem emlékszem, hogy ilyen lett volna... :roll: Csípőszűréses sztori vicces. :lol:

Mancsa: én ma pl. fél 3-kor ebédeltem. :wink: Ahogy látom, Levi is kis vándorlós, nekünk sajna nem fér el még egy heverő az ágyunk mellett, így kicsit "heringes" az alvás sokszor. :roll:

Milu és a csoki :lol: Milyen kis önzetlen, hogy azért Téged is megkínált.

Timmi, nagyon édes a Lánykád! :)

Gégéé: gratulálok a jó kis éjszakához.

Sarmon: Írisz nagyon kis cuki, olyan édesen néz. :D És Natinak is pont ugyanilyen masnis nacija van.

Szia Eszti, üdv itt! :D Én úgy tudom, hogy törvényileg jár valamennyi plusz óra a vizsgálatokra kismamáknak, de hogy pontosan mennyi és hogyan, arra már nem emlékszem.

Na, indulok aludni, azaz előtte még megpróbálok álometetni. Apa ma Bp-en van munkahelyi bulin, remélem, a Csajok szépen alszanak majd, ha már egyedül leszek velük éjjel.

Jó éjt!

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Ja, és jövök Nektek egy golgotavirággal. Na, ez egy hamisítvány, mert az enyémet elfelejtettem lefotózni, de pont ugyanilyen volt. Ez egy olaszországi példány. :wink:

Kép

Kép
Kép
katinka31
 
 


katinka!
rotaügyben pont ezt mondtam. nem éri meg. oda kell figyelni nagyon. de amúgy is még mindig azt mondom, hogy inkább elviszem 15ször a lányomat dokihoz, ha nem nyugodt a lelkem, inkább hülyézzenek le, mint ahogyan már meg is tették. DE! nehogy egyszer pont olyankor ne vigyem el amikor komoly a baj.

ha meg valami olyan van, kérdezek mindenkit(itt is a fórumosanyukákat, akiktől elég jó tanácsokat kapok, anyumat, anyóst, dokit, védőnőt) és abból biztosan össze tudom rakni, hogy is kellene, hogy látom jónak.
most pl ilyen a tejpép. nem akarom hogy nagoyn tápos legyen. be akarok iktatni egy harmadik kanalazóst, tejpépet. de csak a natúrt. gyümölcsöt én is tudok belekeverni, ha akarok.
Vendég
 


zsula!
krisztián csodaaranyos! ennivaló kis hajasbaba!

jaffa!
milu de édes csokis pofival! de várom már, hogy Zsófi is összekenje magát. lehet, hogy rendszeresítek egy mercit a kisasztalra :lol:
Vendég
 


nyaralás:
nekünk mivel nem vagyunk fehérváriak, a balaton is jó lesz, meg a velencei tó. szeged környékéről az az igazság, messze van. meg a mi családjaink nem engedhették meg maguknak csak nagyon régen hogy nyaraljanak. arra ott volt a föld. :cry:
ha lesz nyáron esküvő, és nászút, két irány teszik: az egyik a holt tenger, a másik velence. majd meglátjuk még...
Vendég
 


ma 9től alvás, ébredés 10től fél 11ig kajcsi, bőgés, utána még negyedóra félszkelődés, Zénó (sárkány, ami majdnem akkora mint Zsófi), megtalálása, megölelése megfordulás a kiságyban, minden tengely körül és alvás.
aztán meg apát is elzavartam. még negyedóra fejés és csatlakozom.
már csak icipici tejem van. :cry:
huhhhh
elég belőlem...
Vendég
 


lehet, hogy túl sokat írtam tegnap, senki sem jön...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Dehogy írtál sokat Anyany biztos mindenki elfoglalt! Én is eddig az voltam anyósom meg sógornőm volt itt, és volt egy röpke fél óránk apával amikor kettesben elszöktünk csúszkálni egy kicsit a tavon, annyira jó volt :lol: Persze közbe meg azt tervezgettem hogy ha Matyi kicsit nagyobb lesz akkor majd együtt korizunk :lol:

Anyany és mikor derül ki hogy lesz e esküvő?

Nyaralásnál nekünk sztem marad a Balaton, talán pár napra majd megint el tudunk menni máshova is. Tavaly májusban voltunk Orosházán ajánlom mindenkinek nekem nagyon tetszett Mo. azon csücske is teljesen más világ.

Krisztián nagyon édes hajasbaba, lesz mit vagányra zselézni :lol: :lol: :lol:

Matyi tegnap végre rájött hogy kell hason felemelni a fejét csuda édes pofát vág hozzá majd meg zabálom még hangosan kacagott is hozzá :lol: :lol: :lol:

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Anyany:Dehogy írtál sokat!!!!!Jól emlékszem hogy nálatok szigetelték a házat?Zsófi tudott aludni a zajtól?

Katika:Akkor kérjük majd a beszámolót a kolpingról :D Szép a virág :D De jó nektek hogy Apa ilyen helyen dolgozik :D Mi maximum traktort vehetnénk kedvezményesen :D :D :D
Még jó hogy Nati nem kapta el a rotát.Szegény Lili.

Sarmon:Nagyon szép helyen voltatok tavaly meg az idei is bizti nagyon jó lesz.Ne is említsd görögországot az a gyengém :D
Vendég
 


Anyany:Te még nem is tettél fel nekünk karácsonyi képeket!!!!!

Winchi:aranyos ez az új kép Matyiról :D De jó lehetett csúszkálni egyet én is mindig arra gondolok hogy majd milyen jó lesz ha Hannus is már tud csúszkálni szánkózni úszkálni...... :D Hannus még nem kacag hangosan sajnos.

Bocsánat az elöbb kimaradt az n betü:Katinka :D

Zsula nagyon édes Krisztián :D
Vendég
 


hát én is tervezem , hogy majd elmegyünk ide-oda. párom egyik nagynénje nagyon aranyos, imádja Zsófit, persze neki nincsen unokája,(65éves), szóval ráadásul profi is, mert 25évig csecsemőgondozó volt kórházban meg bölcsiben. na majd őt hívjuk el vigyázni. mondtam is páromnak, ha velem valami lesz, beteg leszek, vagy valami, akkor majd őt hívjuk, mert ő nem nyavalyog mint az anyós és biztosan meg tudja etetni a lányomat. ami pedig elég nagy kihívás.

esküvő? hát elvileg lesz, de azért hiszem, ha látom, mert ha párom fáradt meg nyűgös, olyankor mindig "jobb neki egyedül" így átzavarom a másik szobába aludni :lol:

winchi! Matyinak nagy nagy gratula! Zsófi is kb ilyen idős volt, amikor sikerült neki.
Vendég
 


Kép

Az én két hónapos törpém

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Kép

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Katinka gyönyörü ez a golgota.
De jó,hogy ilyen sokáig tudtál szoptatni. Én is minél tovább szeretnék.
Van olyan nap,hogy ugy érzem nincs tejcim és van,hogy nagyon feszül.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Ma mamánál voltunk apa kidobott minket ithonról,hogy tudjon tanulni :lol:
Ja és ma 7 éve,hogy együtt vagyunk :lol: öregszünk

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Zsófi egész nap alszik szerintem az éjjel kukorékolunk.
Ma leszedtük a kari fát,olyan furi,hogy nincs :(

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Sziasztok Mamik,

én is vagyok ám, de egyelőre csak olvasó üzemmódban :). épp zserbót készítek, mert karácsonykor senki nem csinált és én nagyon imádom és nagyon megkívántam :)! drukkoljatok, hogy sikerüljön!!
képzeljétek voltam védőnéninél! 1 kg-ot híztam 4 hét alatt és még karácsony is volt benne :D!! vérnyomásom, vérképem rendben, bár úgy néz ki kezdek kicsit vashiányos lenni ... sebaj, ezen könnyen segíthetünk :). tegnap lefoglaloztuk kisBé ágyát, 3 hét múlva érkezik, addigra jó lenne parkettázni is. aztán lassan elkezdhetem kimosni, vasalni a rucijait is :). vártam már ezt a "pillanatot"!!! pakolni, rendezkedni és várni :). az biztos, hogy nekem később jön mint ahogy ki vagyok írva, szval nem izgulom még halálra magam, de apa kezd türelmetlen lenni :lol: :lol: :lol: (ez teljesen normális, ugye???)

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Zsófi: mi már egy hete leszedtük, de azért mert gyökeres fa és nem akartuk szegényt meggyötörni a benti 20-22 fokokkal ... olyan hamar elmúlt a karácsony, pedig mennyit készül rá az ember ...

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Gratula az évfordulóhoz!!! :D remélem kellőképpen megünneplitek :)!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Persze,hogy normális nálunk is apa volt az aki türelmetlen volt mindig nézte a kiságyat és közölte,hogy már igazán itt feküdhetne :lol:
Gratula az 1 kg-hoz.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Szépek nagyon a csajok :)!!! milyen kis hurkás a két hónaposod!!! :D:D:D

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Nekünk műfenyönk volt a gyerköc miatt. Tavaly élö volt minden tiszta tüske a gyerek meg mindent a szájába vesz igy nem féltem és nyugottan játszhatott.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


5 hetesen volt 5.27 kg. Szerdán megyünk védöbe kiváncsi vagyok mennyit mérünk. Mérleget nála nem kölcsönöztem csak légzésfigyelöt vettem meg.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Zsófi!A kis dundus Zsófi,hát nem semmi,nagyon édi! :lol: Tökre hasonlit a két csajod!

Mi is leszedtük már a hétvégén a fát,nekünk is mű volt,nekünk is a gyerekek-kontra tüskék miatt! :lol:

Mi ma Mekiztünk,Tescóztunk,Auchanoztunk.
Az Auchanban annyian,de annyian voltak hogy egy csomó mindent nem vettünk,ami pedig fontos lett volna,így valamelyik hétköznap megint be kell menni. :(

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Sziasztok Csajszik! :D

Így utólag is szeretném megköszönöm az infókat Mindenkinek!

Sajnos pár napig nem tudtalak Benneteket olvasni mert sok volt munkám, de ma este bepótoltam. :D :D :D
Nagyon Édesek a gyerkőcök! :D
Képzeljétek csütörtökön voltam dokinál és már 35 mm a babucink. :D :D :D :D
Nem tudom Nektek mikor kezdett el növekedni a pocitok, de Nekem bizony már elkezedett. :lol:
Ha így folytatom akkor a végére akkora leszek mint egy mamut! :D :D :D :D , de válalom. :D
eszti2009
 
 


Szia Eszti :)!! nekem már 10 hetesen kismama nacit kellett vennem, bár a pocakomat inkább csak mostanában vették észre "külsőszemlélők" :).

mióta állapotos vagyok nem igazán kívánom a mekit, pedig nagy fun voltam előtte :oops: :oops: :). mi is tecsóztunk ma, de még időben értünk oda, amikor jöttünk ki akkor kezdett a tömeg beindulni ... osanban pedig december közepén voltunk azóta nem! lehet, h mi is műfenyősök leszünk???

5 hetesen több mint 5 kiló?? az nem semmi :)!!!

sikerült a zserbóm!!!! isteni lett!! :D:D:D úgy örülök!!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Eszti: nem csinálsz vonalzót??

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Gratula a zserbó-hoz!!!! :D :D :D

Én mostanában nem sütök semmit mert, valahogy egy sütim se sikerült az elmúlt időszakban. :(
A legborzasztóbb probálkozásom, pont a Férjecském születésnapi tortája volt. :)
A piskóta mikor megsűlt ugyan akkora maradt, mint amikor beöntöttem a tepsibe.
Még csak egy ici-picéket se jött fel. :D :D

De Neked még egyszer GRATULA!
Szívesen megkostiznám....IMÁDOM a zserbót! :D :D :D :D
eszti2009
 
 


mi három fenyőágat rendeztünk úgy, mintha fa lenne. a hosszútűs nem nagyon hullajtott. a tavalyi rövidtűs nagyon. szinte nem is volt csak csupasz ágak, mire leszedtem a díszeket.

zsófi! nagyon édesek a lánykáid! micsoda hurkás lábikók!

megmértem a kölkemet, 7,08kiló. még mindig nagyon vigyáz a vonalaira. 1 hónap alatt kb 35 dekát hízott.
tapasztalt anyukák! az kevés?
Vendég
 


Zsófi: nagyon szépek a lányok!
Krisztián is nagyon édes!
Anyany:Hettuli írta azt hiszem, hogy havi 32 amit illik hízni, azt Zsófi túl is szárnyalta! :lol:
Levi 3 hónaposan volt annyi, mint most Zsófi. Dorka meg úgynézki Zsófi nyomdokaiba lép. Nem vagyok megelégedve a hízásával.
De Zsófi már rengeteget mozog, azért azt is nézd, sokat számít ám!
Vendég
 


Katinka: szép ez a golgota virág, még soha nem hallottam róla.

Levikémről potyognak a himlő pörkök, egyáltalán nem vakarózott. Mondjuk csak a kukija fájt, mert ott is van neki a bőr alatt. Az elsők között jött ki neki, de nem gyógyul, mindig nedves. Az orra mellett volt egy nagy, amitől nehezen tudott orrot fújni, azt leszedte,de a többit nem. Azt mondta: leszedtem a fájásomat.
Vendég
 


Teát mikortól adhatok és milyet?
Nem nagyon akarom teáztatni csak végszügségben pl,ha olyan helyen vagyunk ahol hirtelen nemtudom megszoptatni...mert a cumival csődöt mondtunk végképp,m megint vettem egyet (Nuk),csak a szájához ért és sugárban kihányt mindent amit előtte 30 percig szopizott.
A cumiról lemondtam. :?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Nekem anno Levinél a csipkehús teát ajánlotta a védőnő. Nagyon ritkán vetettük be mi is, úgy, ahogy írod csak mikor gyorsan kellene cici, de nem lehet. Elég fanyar íze van, de Levi szerette és sok benne a c vitamin. Most is van belőle itthon, de még nem főztem belőle. Ja és a forralt lehűtött vizet is megitta végszükség esetén.
Vendég
 


Sarmon: milyen a cumi gumija? Dorka csak a sárga gumisat fogadja el, és a gömbölyűt, a fogszabályzósat meg a laposat nem. De megértem ha feladod, Levinél mi is párszor próbálkoztunk, de neki nem kellett.
Vendég
 


Gégéé a kórházban story :wink: :?
III. rész

Csodás reggel re ébredtünk, mert az éjszaka isteni volt. Már csak a férjem kellett volna oda, és maximál idill:) Beállítottam a mobilom, 3 óránként csörgött, szopizott Emma, de rendületlenül szívta a semmit :) nagyon édi volt. A melbimbóim megnyúltak, és sebesek lettek, de vittem DM-es, babylove-os krémet és nagyon-nagyon gyorsan hatott.
Szóval reggel lett, jött a vizit. A kedvencem az volt, hogy mondták, hogy mérjem meg a lázam, de aztán senki nem kérdezte, hogy mennyi lett. ja bazi melegem volt, folyamatosan izzadtam, hőhullámaim voltak, és a fejem úgy fel volt dagadva...szörnyű:) csoda, hogy szegény kislányom nyugodtan tudott aludni mellettem.

Egész délelőtt néztem őt a kis műanyag kalickájában. Csinálta az ölelőreflexet, és elkezdett éhes is lenni, ami azzal járt, hogy szopizott egy csomó ideig, majd ordított. Kivittem a csecsemős nővérnek, mert a legelső szobatársam tanácsolta, mikor elment, hogy ha már nagyon éhes lesz a bébi, nyugodtan vigyem ki, adnak neki cukrosvizet. Nem csináltam nagy lelkiismereti kérdést belőle, ugyanis úgy ordított a drágám :) persze mindenki mosolygott rám, mikor toltam ki, de láttam a szemükben, hogy már elegük van az ordításból:)

a nővérke az ölébe ültette Emmát, aki rémesen duzzogott, majd egy kis pohárból megitatta. Emmának van egy nagyon édi szokása, a saját cuppanásától eléggé megijed. Tök nagyot ugrik, meg a szemein is látszik, hogy megijedt...namármost pohárból inni, főleg, ha mohó az ember lánya, csak cuppogva lehet....Így a drágám minden kortynál akkorát ugrott ijedtében :) nevetett is a nővérke. Aztán jött a büfi.
Itt jegyzem meg, hogy számomra a büfiztetés volt az egyik legnehezebb dolog a kórházban: először is nem tudtam ülni, viszont az első-második napon szédölögtem is, így nem mertem felállni a babával a kezemben, és sajna nem tudtam magamra rakni, ilyen büfipoziba, mert ahogy a dokik nyomták ki belőlem szüléskor, egy nagy halom véraláfutás volt a hasam, és nagyon fájt, ahogy a kis lábaival betámasztott, a másik meg, hogy a kitolásnál kapaszkodástól, ami másfél órás lett, egy icike-picikét nagyon izomlázam lett a kezemben, így nem annyira bírtam emelgetni, meg tartogatni...
(magyarul úgy lezabálódtam a szüléstől, hogy képtelen voltam közepes anya üzemmódba helyezni magam)
szóval a nővérke ülve büfiztette Emmát, aki akkorát böfögött, mint holmi 18 éves gimis fiú...jajj annyira nevettem rajta, mert mihelyst kijött a büfi úgy elernyedt a drágám. Ült, lógott keze-lába, olyan volt, mint egy nagyon dundi, nagyon kicsi öregemberke, és felnézett az egyik szemével, hogy mizu:) akkor mondtam, hogy kisbuddha elbújhat mellette.

Aztán lett új szobatársam, akinek a szülése az én szülésem szöges ellentéte volt. 2 órát töltött a vajúdóban, ahol észrevette egy szülésznő, hogy már igencsak a végét járja, és épphogy sikerült "felcsapni" egy ágyra, már kinnt volt a baba, kb 2 perc alatt. A férje ennyit látott az egész szülésből:) mondjuk lehet az én anyukám cserélt volna a férjével...bár megjegyzem, hogy látszólag ő is olyan szarul volt a két órás gyors pottyintás után, mint én az infúziós, kinyomós, szana-széjjel szakadós fekvős szülés után.

na behozták szegényt, de a férjére rákiabáltak, hogy nem jöhet be , így jobb híján én húzkodtam a bőröndjet, meg adogattam neki a cuccokat az ágyba. Bevallom kicsit örültem, hogy nem csak én vagyok szarul...mivel az első szobatársam gátvédelemmel szült, és ő annyira durván fitt volt hozzám képest, hogy még.

Adrival innetől nagyon sokat röhögtünk. Akkorákat nyögtünk minden fordulásnál, hogy az egész folyosó hallotta, és átdumáltuk az összes éjszakát, főleg, mert pont egymás után etettünk. szóval ééén semmit, de konkrétan tényleg ilyen 10 perceknél nem többet aludtam.

Na a legjobb az volt, amikor mondták Adrinak, hogy kakilni kellene lassan. Mondtam neki, hogy én szerencsére tudok...erre ő egy fürdésnél kiderítette :lol: hogy ő biza nem véletlenül nem tud, szerinte neki összevarrta a doki...a lényeg, hogy ezen annyira röhögtem, hogy utánna majdnem az enyémet kellett újra összevarrni. A csúcs az volt, hogy ő meg is kérdezte a dokiját, hogy nem lehet-e, hogy esetleg tényleg összevarrta. leginkább a szenvedésünkön és a gyerekeinken nevettünk.

A látagotások is megvoltak, ezeket nem részletezem, mert már kifejtettem a véleményem.

Amúgy a kaja jó volt ám...legalábbis én olyan éhes voltam, hogy megettem mindent:)

Na most abbahygom, mert már így is sokat írtam.

Inkabb annyit, hogy Sarmi sajnálom acumi dolgot :?
és hogy nagyon kivagyok magamtól, mert állandóan egyfolytában éhes vagyok. utálom :?

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


pl ilyeneket ennék egész nap:

Szerb rakott lecsó


60 dkg zöldpaprika,
60 dkg paradicsom,
50 dkg burgonya,
30 dkg hagyma,
10 dkg kolozsvári szalonna,
olaj,
só,
pirospaprika

Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadunk 2 szem, meghámozott, felnegyedelt paradicsomot. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. Tűzálló tálba vagy tepsibe lerakjuk a vékonyra szelt kolozsvári szalonna felét. Rá egy réteg főtt burgonya, majd felkarikázott zöldpaprika és paradicsom kerül. Leöntjük a hagymás szafttal, majd megismételjük a rétegzést. A tetejére szalonna kerüljön. Forró sütőben kb. 40 percig sütjük.

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


zserbóóóóóóóóó :shock: :shock: :cry:

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


gégéé!
tök jól írsz!
eszembe is jutott, amikor szülés után először hoztak enni.
nekem hajnali fél 5kor indult a szülés, magzatvíz elfolyással, úgyhogy előtte csak valamikor este ettem.
Zsófi 9:35kor született, de nem volt hely, úgyhogy nem 2 hanem 4 órát töltöttem a szülőszobán. mivel Zsófi nem szopizott, elvitték, úgyhogy először apával, utána egyedül. du2 körül kaptam enni. életemben olyan szutyok tökfőzelélket még nem ettem, meg a hús is íztelen volt és rágós.
de életemben nem esett még olyan jól a kaja, mint akkor! a totálrossz cukros lötty kórházi teáról nem is beszélve...
Vendég
 


Gégéé: tök jó... :lol: :lol: :lol:
De tényleg lányok nekem volt gátmetszéses szanaszéjjel szakadós szülésem, meg gátvédelmes! ÓRIÁSI különbség van. A szülés ugyanúgy fáj, mint állat, de utána semmi bajom nem volt az előzőhöz képest. Csak csípett a pisilés, de nagyon, az a 2 szem varrat meg semmi. Mindenkinek ilyen gyors felépülést kívánok. Mikor áttoltak a szobába úgy "szaladgáltam", mint aki nem is szült.
És a szobatárs is mennyit számít! Levinél olyan csaj volt a szobában, aki 2 óránként váltogatta a szatén pizsomáit, festette magát, lakkozta a haját, parfümözött ezerrel, de a vért otthagyta a fürdőben mindenhol! Dorkánál meg olyan jófej nőcivel kerültem össze, átbeszélgettük azt a 2 napot, míg ott volt.
Vendég
 


mancsa!
te készültél valahogy a gátvédelemre, vagy csak sikerült?
jó lenne, legközelebb valahogy nem szétszakadni, mert aztán apa csak reklamál...
mástmár több mint fél év után nem fáj, de addig... 3 hónapig, nagyon fájt, nem is nagyon sikerült...
Vendég
 


Gégéé: nekem is naonteccik a story! Tök jó olvasni. Mindig előjönnek belőlem az emlékek! Brühühühü :D
Tényleg sokat számít a szobatárs is. Nekem is aranyos szobatársam volt. És ő is olyan fürge ugri-bugri volt. Hát igen, jó, ha az embert nem stoppolják össze-vissza.

Mancsa: hogy csináltad, hogy gátvédelemmel szültél???

Anyany: kajával én is így voltam. Reggel 5-kor kerültem be, előző este már nem vacsiztam, mert migrénem volt hányingerrel...brrrr
És reggelizni nem volt időm. Du 14:10-kor lett meg Dorka, nemtom mikor kerültem be a szobába, de vacsorára két szelet kenyérke volt, meg két kockasajt, megettem, de egész éjjel olyan éhes voltam. Akkor még nem volt nálam kaja, de a szobatársam Réka egy csomag szőlőcukrot megetett velem, mert majd éhen haltam. Megittam ám én is a kórházi teát, csak úgy nyeltem... :)
Zsófi nagyon szép baba. Ne aggódj a súlya miatt. Nekem azt mondta a védőnéni, mert én is mindig azon aggódok, hogy Dorka mennyit hizik, hogy már sokat mozognak, és nem is fognak annyit hízni, mint kisebb korukban. Szóval no para!!!!

Sarmon: Nagyon szép helyen voltatok, és nézem, hogy az idei sem lesz kutyafüle. Nagyon szép helyen van ez a szálloda. Ennyi erdőt, meg zöldet. Jajj, ez az egyik gyengém. Az erdő. Imádom.
És mentek majd kirándulgatni is ott a környéken? Miket néztek meg? Szilvásvárad? Szalajka völgy? És hány napra mentek, ha megkérdezhetem?
Mi a mecsek baby teát isszuk, ittuk, ezt lehet újszülöttkortól. (Mostmár néha Hipp-es csipkebogyó-málnát is ezt csak 4 hós kortól) Ez legalább a pocifájáson is segít kicsit (mecsek baby), bár Dorka sem igazán akarta meginni cumisüvegből. Most pohárból megissza.
Nekünk sem kell a cumi. Dorka régebben elfogadta, de már nem. Úgy szemközt köp vele, hogy az csak na.

Én kicsit bánom, hogy cumi nélkül nem alszik, mert így csak a cicimen hajlandó elaludni. Még az autósülésben beájul egyedül, de itthon csak a cicin. Szerintetek ez nem kóros, hogy nem tud elaludni cici nélkül? Mi lesz ha már nem lesz benne tejci? Kicsit aggódom emiatt. Az ujját nem szopizza, legalábbis még nem jutott eszébe..

Zsula: Krisztián gyönyörű a nagy hajacskájával. Tessék jönni gyakrabban mutogatni ezt a szépfiút!

Zsófi: Zsófi baba micsoda kis hurkás. Hát látszik rajta, hogy szép súlya van! És tényleg nagyon hasonlít Dorkára! Gyönyörűek mind a ketten.

Katinka: tyű de céééééééép ez a golgotavirág. Örülök, hogy ti nem kaptátok el ezt a Rotát. Szegény Lili! Remélem hamar túl lett rajta.

Winchi: jó ez az új kép Matyi Manóról. Csini a Drága. Gratulálunk a fejecske felemeléshez!

Wicca: szerintem a szervezeted tudatosan tiltakozik a meki kaja ellen! :)

mancsa: Levi de édes! Leszedtem a fájásomat! :lol: Meg tudnám zabálni ezt a kissrácot. Micsoda dumája van!

eszti: kérünk egy pocakfotót!

Rossmann: akciós kecskeméti bébiételek. Azt hiszem gyümölcsösek 159 Ft.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


ancsi!
hát igen, aggódok. te miket adsz Jázminnak/Dorkának? nem tudom hogy nevezitek inkább... :oops:
a héten husit is kap, gyümölccsel. az őszis-pulykás bébiétellel kezdtük, aztán én kotyvesztottam répás csirkemelleset, meg barackos csirkéset.
vettünk babakekszet is, azt is kapott ma, remélem nem lesz baja tőle, elvileg 6hónapos kortól már adható. almával kapta. ja és 10perc alatt bevágta a 200milit belőle. ilyen is ritkán van nála.

ja és még egy kérdés: kakival hogy álltok amióta husit kap? mert asszem írtad, hogy kap már.


a hízás meg... ma katalógust nézegettem, milyen gyerekülés lenne jó. bár még soká lesz 9kiló, de a lába már kilóg a hordikából, és úgy nézem hamarosan kicsi lesz a vállánál is.
szóval már lenn vagyunk a földön, játszószónyegen, pléden. katalógus. egyszercsak felnézek még kb 2méterre van tőlem, én vigyázok rá, ülök a szőnyegen. aztán hirtelen már a lapokat gyürkészi. meglepődtem. aztná figyeltem. kúszik, félig mászik, tolja magát előre nagyon. ha valami teszik neki, odamegy érte.
ja és megkóstolta a parkettát. és jól leszidtam az apját, hogy hagyta. mert akkor pont ő figyelt, azaz nem figyelt rá, amikor főztem.
Vendég
 


nem tudom ki kérdezte már, de nekem elég sokáig tartott, mire meglátszott a pocakom. a hasam érzékeny volt nagyon, de látszani semmi sem látszott a 16. hétig. pedig elég vékony testalkatú voltam, de széles a csípőm. szépen belebújt. onnantól aztán mint a boldondgomba. már le sem tagadhattam volna.
Vendég
 


Köszönjük szépen!
Az elsö szülésemnél nyomták nekem is lilára a hasam meg vartak rengeteget.
Másodszor már csak pici külsö varrásom volt nagy különbségek vannak az biztos.

Sarmon Irisz sem panaszkodhat gyönyörüen fejlödik.
Anyany tényleg ne agodj szépen fejlödik ö tényleg vigyáz a vonalaira de gyönyörü kiscsajszi. :lol:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Sziasztok,

Na épp erről a gátvédelemről olvasgatok, a "szakirodalom" azt írja, hogy nem túl kellemes csinálni, de asszem én megpróbálkozom vele, 34. héttől érdemes és a fiamnál olyannyira szétrepedtem (doki épp nem volt amikor Zsó elindult kifelé és nem volt idő vágni), hogy tovább kellett bennmaradnom, ráadásul beígértek egy plusz műtétet ha nem javul egy szurokfekete színű krémtől. úgyhogy köszönöm, de kihagynám! hát meglátjuk! aki így tudott szülni sokat masszírozta????
nektek szereti a konzerves kajákat (hipp, kecskeméti) a gyerek? nekem csak egyszer ette meg, aztán mikor magam csináltam neki, már nem volt hajlandó megenni ezeket :(, így nehéz volt vele elmenni bárhová ahol több időt töltöttünk ...
de jó, hogy írtátok a kaját, köszi!!! asszem viszek be! lehet, hogy hülye kérdés, de szülés (vajúdás) közben nem voltatok éhesek ??? vagy akkor nem erre figyel az ember lánya? nem emlékszem zsónál éhes voltam-e? :oops: :oops:
gégéé: szupi a történeted :)!!! imádom olvasni (én is!!!)
anyany: bár nekünk nem volt gondunk a hízással annak idején, volt egyszer kétszer, h zsoltikám rám ijesztett. doktornéni mindig azzal nyugtatott, hogy egy gyerek (magától) nem hal éhen! ha éhes enni fog! én mindig próbáltam ehhez tartanom magam! vannak mindenféle gyerekek mint ahogy felnőttek is, van aki többet eszik és van aki kevesebbet (és van akin meglátszik pl. rajtam és van akin nem!). szval szerintem ez a 35 deka is gyarapodás, pláne hogy már azért mozog is!!! :) most meg még vissza is olvastam, 200 mili??? hát az szép kis mennyiség :D!!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?