Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó reggelt!

Szeder,
Nagyon sajnálom,hogy így összejöttek a dolgok. Csak túl lesztek rajta most már. Jó fodrászkodást! :)

Lanta,
Jah, akkor valahogy rosszul emlékeztem. Azt hittem így kidől a kisasszony :) Mindenesetre nagyon cuki.

Nálunk Andorom szépen, mosolygósan ébredt reggel, nekem viszont még mindig fáj a torkom és még a hangom sem a régi. :? Szilveszter előtti napon berekedtem, aztán 31én kisebb párti volt itt nálunk a tetőtérben (ami jó volt, mert Andor 1 szinttel lejebb szépen durmolt, bébiőrt bekapcsoltam és mentem fel a társasághoz) és zene is volt, ami miatt hangosabban kellett beszélnem és hát jóóóól megerőltettem a hanszálaimat, úgy,hogy 2 napig totál nem volt hangom. Az almás videón, ami az Andor oldalon van "hallatszik" is :D Utána vettem hárs mézet és tökre helyrerakott nagyjából, de 100%hoz még rendesen hiányzik.

Még énekelni sem tudok rendesen, csak módjával :?
Nem tudom mivel kúráljam magam. Teázok, C vitamint tolom, meg mézet is...ennél többet nagyon szoptatásnál szerintem nem lehet.

Ha vkinek van mégis vmi jó kis házi praktikája akkor azt szívesen veszem :)

Megyek is teázni...

KépKép
KépKép
gabolino

Gabi!

Fekete retek közepét vájd ki,töltsd meg mézzel,hagyd állni fél napig.aztán kanalazd ki! A legjobb a toroknak és hangszálaknak (hihetsz nekem,énekkaros vagyok és óvó néni :lol: )

Szeder!

Jobb napokat és éjszakákat Nektek!

Lanta!

Na.akkor nálatok is ez volt! Örülök,hogy megvan a probléma forrása!

Márti
borossné becz márta

Oltás: igen megkapta Noémi így is. Az orvos tudta, hogy náthás, mert már 5 hete a nyakára járunk ezzel. És szuri előtt is jeleztem, hogy még mindig náthás. Erre azt mondja: ja, hát ilyen időben nem csoda, sőt lesz még ennél náthásabb is! Milyen kedves! Nekünk ez is bőven elég, és marha nagy szenvedés. Szerencsére az oltást jól átvészeltük, se hőemelkedés, se nyügi nem volt, éjjel is viszonylag jól aludtunk. Leszámítva, hogy 2 óránként keltünk enni! :D De ezt már megszoktam

Szeder: oké, hívhatsz délután. Pihend ki magad, az én dolgom nem olyan égető!!! Most a legfontosabb, hogy pihizz! Én is most keltem ki az ágyból, mert az előző napok elég nehezek voltak. Noémi szerencsére az esti visítást áttette tegnap délutánra, úgyhogy este lefekvés után nem volt vele gond.

Gabi: még mesélj magadról! Terhesség milyen volt, szülés hogy zajlott? Esetleg szülés történeted nincs? Ha már rég olvasol minket biztos láttad, hogy mi legtöbben írtunk történetet. Olvasgattad őket?

Kaki: még mindig nincs! szombaton kakilt utoljára, kedden adtam neki hashajtót, de még mindig nincs hatás. Megint úgy látszik 1 hét lesz mire kakil. Már 2 napja olyan büdöseket pukkant, hogy menekülünk előle!
Vendég

Lanta!

Jaj,de bamba vagyok! :oops:

Nagyon boldog névnapot Ramónának!Elfelejtettem tegnap!

Márti
borossné becz márta

Márti,
Köszi szépen a tippet. Mindjárt megyünk sétálni, szóval megyek és veszek is retket :) Ovónéni vagy? De jó! A húgom is az, én pedig angol szakon végeztem, szóval tanítottam pár éve, mielőtt váltottam. Foglalkoztam 2.5-4 évesekkel angolul, nagyon szerettem őket. (meg a többi korosztályt is :) )

Eszike,
Úgy látszik most ilyen kaki sztrájk van. Andor is vasárnap kakilt utoljáraé s ő is pukkant borzasztóakat, de én csak kamilla teát adok neki, nem akarok nagyon mást ha nem muszáj. Most már egész jól issza azt is.
De mókás, mert először elkezdi nagy iramban szívni a cumisüveget, gondolom nem számít rá,hogy tea van benn, és kb. 7 szívás után észleli és akkor leáll és csak cummog, Max kicsit szív időnként.

Szülés történeteket csak immel-ámmal olvastam, mert akkor én is benne voltam a javában, szóval nem nagyon olvasgattam, csak úgy átszaladtam dolgokon :)
De ha visszajöttünk sétából akkor beszámolok.

Most megyek fejni, meg aztán a levegőre. :)

KépKép
KépKép
gabolino

jah, és még annyi, hogy feltettem az "Andor oldalra" (profzebu.extra.hu) hogy hogyan szívja a kis drágám csőrös pohárból a baracklevet :)

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk emlékezetből!

Blúmi!
Bálint Nagyon szép szabájos arcú kispasi :D

Lanat!
Hát én még ilyet nem láttam :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon édes ahogy kidőlt a sorból :lol: Gyuszika csak vízszintesen tud aludni,még autóban is nehezen alszik el.

Szeder!
Nagyon sajnálom,hogy rosszul lettél.Remélem már jobban vagy bár a kialvatlanság gondolom még azért "veled maradt"és épp elég az is önmagában. :(
Sajnálom azt az elhúzódó fogzást.Tudom,hogy már régen kezdődött,mert akkor én is azt hittem,hogy Gyuszikánál is az van,de 5 nap után,mint akit elvágtak nem fájt többé...

Gabolino!
Szóval elbeszélted a hangodat.Szegénykém. Én anno fénykoromban meg minden buliban "elénekeltem"a hangomat és 2-3 napig be voltam rekedve...nem bírja az én hangom sem a strapát.
Az égetett cukor jó azt mondják rá.

Eszike!
Nem próbálsz meg adni Noncsinak egy kis barackot???az lehet,hogy segítene.Az alma megfoghatja jobban a hasikáját.Hátha ez segítene...

Nem tudom,de szerintem ma hideg front van,mert Gyuzsika úgy alszik már fél 9-óta,mit a bunda pedig mostanában nap közben csak 45 perc-1,5 órát alszik max. Így végre olvasgathattam kedvemre :)

Kép
Kép
a.m.

Ramónának Boldog névnapot kívánok én is így utólag :oops:

Kép
Kép
a.m.

Hello lányok!

Gyors bejelentkezés! :)

Gabolino: Üdv köztünk! :) Andor nagyon édes baba, gratulálok hozzá! A párod meg olyan ismerős nekem...nem balatoni?

Honey
: NAGGGYON ÜGYES FLÓRA BABA!!!! De igazából Tiéd a dicséret, hiszen Te érted el nála ezt a fejlődést! Igazi jó anyuka vagy!!! A kiborulás meg szerintem lesz még egy pár az életben, ne foglalkozz vele, lényeg hogy túl vagy rajta! (A párodat azért jól fenékbe billenteném..Te vagy itt az egyik - ha nem - a legcsinibb anyuka, pocakodban hordtad a gyermekét 9 hónapig, megszülted ügyesen nagy nehézségek árán, miért kellene úgy kinézned szülés után 3 hónappal, mint 20 évesen??? Vagyunk egy páran itt, akik örülnének, ha csak 3 kg lenne rajtunk!!!
És ezt nyugodtan mutasd meg a férjednek!!!

Röné, Minyu és akinek problémás még a babájának a bőre: Van egy jó bőrgyógyász Veszprémben, az ő oldalán találtam a tejekcémáról:
http://www.mrt.hu/dermatologist/

Lanta: Ramónának Boldog Névnapot!!! Nagyon édes a beájulós képen! Bius is szokott sírni a cicin, de csak rövid ideig. Ő inkább jól megcibálja...Először azt hittem, hogy biztos éhes még, áttettem a másik cicire, abból is alig evett, aztán "manuálisan" megnéztem, jön-e tej a cicből, de csak úgy spriccelt. AZtán arra gondoltam, hogy hátha nem ízlik neki a tejci a gyógyszerem miatt, csináltam neki tápszert-most először-, de az sem kellett neki. Aztán beletörődtem, hogy most csak enyit evett.

Starlark: Megy a drukk a vizsgádra!! :) Még mindig ámulok és bámulok, hogy hogyan tudsz Doncek mellett tanulni???!!!

Humanka: Beni apuja méreteit fogja örökölni, nem? Jó nagy baba már!!! Pedig a képeken nem látszik az a nyolc kiló! Lehet,hogy a második babámat Ausztráliában szülöm! :) Tele vagy tejjel, szoptatás alatt csak úgy olvadnak le rólad a kilók, Beni alszik éjszaka... irígylésre méltó!

Sziszi: Jobbulást RÉkának! Gyógypuszikat röppentek! :)

A.m: Nagyon szépek vagytok MiniGyuszival! És Te még mindig mosolyogsz!:)

Gwini: Köszi a linket! :)

Eszike: Sajnálom a betegséget, antibioval kapcsolatban nincs tapasztalatom! Gyógyuljatok hamar!!

Blúmi: Bálint milyen kis érdeklődő! Nagyon cuki a kisfiad! Hozhatnál gyakrabban képet!

Szeder: Drukk, hogy bújjon már ki az a fogacska!!

Rólunk: Tegnap délután megvolt az allergia vizsgálatom, potom 22.000,-Ftba került. :roll: Na mindegy.. kaptam 2 féle étrendet, egy tojás-nélkülit, meg egy fehérje nélkülit! Amit szabad enni az egyikben, azt nem szabad a másikban... jó, mi? :twisted: Na ezen felbúzdulva este ettem egy tányér levest, meg 2 szelet pirítóst, mert már kopogott a szemem. Erre olyan durván előjöttek a piros dudorok, ráadásul a szememet is "benőtte" egy, hogy anyu elküldött az ügyeletre. Ott "kedvesen" azt mondták, hogy mivel szoptatok és megvolt már 3 kalcium pezsgőtabi, menjek szépen haza és vakarózzak tovább, megmaradok! Na jó, nem ezt mondták, de ez volt a lényege! Még a taj-kártyámat sem kérték el, hogy beírjanak a könyvbe, pedig teljesen feldagadt az arcom, az egyik szememen ki se láttam... :cry: Hát reggelre sem lett jobb, de bevettem egy pezsgőtablettát, és az legalább a szememről levitte a dudort!
Ja és ami a legjobb, a másodunokatesómnak volt ilyen allergiája, mikor 3 hónapos lett a baba, kijöttek rajta a kiütések, amik egyre durvábbak lettek. Kiderült, hogy hormonális oka van, a szoptatás során termelődik valami hormon, amire allergiás. Amig szoptatott, végig megvolt ez az allergiája, kb 1 éves volt a baba, amikor kezdett már elviselhető lenni. Hát remélem nálam csak egy sima tojás-allergia van! :?
Vendég

Sziasztok!

Már jó ideje írom ezt a hozzászólást........ :)

Eszike!
Milyen szép a kis ruha, amit kaptatok. Én is valami ilyesmit képzeltem el a keresztelőre, mert nálunk is lesz januárban vagy februárban.
Noémi olyan édes az alvós képen!

Humanka!
Milyen ötletes a BuÉk-os képetek, olyan szép kis család vagytok! Beni már 8 kg!!!!!Nem semmi!

Gwini!
Gyönyörűek a lányaid, egyik szebb, mint a másik! Remélem hamarosan megoldódik ez az evés és kaki dolog Lauránál.

Bejci!
Bianka nagyon édes kislány! Sajnálom az ételallergiát!!

Minyu!
Gratulálok Csongi babának az átforduláshoz, nagyon ügyes fiú.
Sajnálom a bőrbetegséget Csonginál.
Nekem is rettenetesen hullik a hajam, én is gondolkodom, hogy levágatom. Jól áll a rövid haj is neked.

Csehi!
Milyen kis huncut ez a Luca! Olyan mintha már egy igazi "nagylány" ezzel a szép nagy hajjal.
Nálunk az elalvás változó napközben általában berakom a kiságyába, és elalszik magától, este viszont csak cicin hajlandó elaludni, csak ilyenkor én is mindig elalszom vele, és hajnalban arra kelek, hogy ott fekszünk a nagyágyban együtt. A babakocsiban mindjárt elalszik, de csak akkor, ha tolom a kocsit.

Szeder!
Nekem is életem legszebb éve volt a 2008 Róza születése miatt! Biztosan lesznek még ugyanilyen szép éveim, szeretnénk még tesót, tesókat Rózinak. Azt hiszem Róza születése előtt nem tudtam mi az igazi boldogság, most már tudom.......

Ági!
Nálunk is elmúlt a koszmó, én Babé sampont vettem, azt hiszem A.m. adta a tippet, és a védőnő is ezt a fajta sampont javasolta, mi is most kezdjük el használni.
Dávid milyen jókedvű a képen!

Blúmi!
Én sem értem mi lehet ez a fogyás Bálintnál, remélem azóta kaptál választ rá, és megnyugtattak. Nálunk is előfordul, hogy Róza kb. éjfél körül alszik el. De azzal én sem értek egyet, hogy napközben ne hagyjuk aludni. Majd beáll a rendes éjszakai alvás náluk, szerintem még most jobb, ha az ő ritmusukhoz igazodunk.

Starlark!
Látom mozgalmas évetek volt, volt rossz is, jó is. Én is elvégeztem egy szakmérnökit, környezetgazdálkodást, te milyem szakot végzel?
Doncek igazán szép kisfiú!

Márti!
Sajnálom a családi lebetegedést, nem lehetett könnyű pont az ünnepek alatt.

Netti!
Ez az Alíz milyen gyönyörű hajasbaba! Rózának sem megy még az átfordulás.

Röné!
Dani nagyon édes kisfiú!

A.m!
Nálatok is mozgalmas volt a 2008. Gratulálok az autóhoz! De jó!!!
Az én baráti körömben is sok kisbaba született, például barátnőmmel egy napon szültünk pár óra eltéréssel.
Gyuszika gyönyörű kisfiú!

Anyoooka!
Ádám hogy szereti azt a macit! Rózi is mindent a szájába tesz!

Lanta!
Olyan szépek a kiscsajok!Az alvó kép nagyon tetszik)))

Honey!
Flóra milyen ügyes már! Nagyon tetszik a kép róla!

Sziszi!
Sajnálom a betegséget Rékánál. Nagyon hideg van nálatok, nálunk is szokott éjszaka -15 lenni, de ennyire hideg azért nem!

Gabolino!
Üdv köztünk!!!Nagyon szép a kisfiad!

Nálunk jól teltek az ünnepek, 24-én Rózi egész nap nem aludt, gondolom ráragadt a mi izgalmunk is!
Szilveszterkor itthon voltunk hármasban, Rózi és én átaludtuk az éjfélt is, csak.reggel koccintottunk a férjemmel.
tegnap kaptuk a 3 hós oltást, meg a Prevenart, volt egy kis hőemelkedése, ma reggel már nem volt, remélem a nap folyamán már nem is lesz.

Kép
Kép
petra1980

Halihó Lányok!

Én is kívánok RAMÓNÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Visszatértünk, Andor evett (én is utána :) ) és most durmol.

Bejci,
Szegény Te ezekkel a kiütésekkel. Nem lehet vmi felemelő :( Reménykedjünk,hogy tényleg csak a tojás. Kiakasztóak tudnak lenne néha szerintem az egészségügyben... no comment.
Hogy a férjem balatoni-e? :) Igen, balatonfűzfői. Akkor nálad láttam egyszer a tartózkodási helynél Fűzfőt? Ismeritek egymást esetleg? Vagy csak látásból? (Engelhardt Szabolcs a neve)

Petra,
De jó, hogy Ti meg tudtátok kapni a prevenart. Mi képzeld még mindig nem tudtuk, mert hogy nem jött. Most már valszeg majd csak fél évesen fogja megkapni. :evil:

Eszike kérdezted milyen volt a terhességem, a szülés...akkor belevágok :) (ha nem bánjátok a szüléstörténetet bekopizom másik topikból)
A terhességem szerencsére problémamentes volt, nagyon élveztem, nem voltak rosszulléteim, se vizesedésem, tudtam jól aludni este még a végén is, szóval tényleg csodás élmény volt. Persze a végén már kivoltam, mert baromira nehéz volt a pocim, amit ha álltam már a hátamon éreztem,szóval az uccsó hónapban már sokat heverésztem.
Andor szépen nyugisan kivárta az idejét, 9-ére voltam kiírva (de netes kalkulátor szerinte 7-e volt az időpont) és Andor 7-én született.
Pedig a 32. héten volt egy kis félsz, mert akkor jöttünk haza horvát tengeri nyaralásból, ahol tök sokat úszkáltam, sétáltunk is sokat és a vizsgálaton utána kiderült,hogy 1 ujjnyira nyitva van a méhszáj. Mivel semmi fájásom nem volt, ezért reménykedtünk,hogy ezzel nem fog még elindulni a dolog. Nem is indult. szóval szerintem az itthoni semmittevéshez képest ott kicsit többet mentem a kelleténék, amit ott nem éreztem megterhelőnek, élveztem a sétákat.
És akkor a szülés elindulása és maga a szülés:

zeptember 6-án szombat dél körül kezdtem érezni fájásokat,(előtte már voltak azért szép keményedéseim, jóslófájások) gyengéket,de folytonosan, bár nem az előírt kb. 25-10- 5 perces csökkenésben, de jelentkeztek.
Majd estefelé kicsit erősödtek is és volt hogy rendszeresen 10 percenként voltak, de volt kihagyás is pl. 20/40 percre, így kicsit tanácstalan voltam.
Éjfél körül mintha 1 erősebb görcsre kapcsoltam volna, majd ekkor felhívtam a szülésznőmet, hogy ilyen mi legyen. Mondta, hogy akár igyak egy kis vörösbort és az vagy ellazít és akkor csak jósló fájások voltak, vagy felerősíti és akkor tudjuk mi van. Vagy menjünk be a kórházba ctgre és max hazaküldenek.
Szóval ittam 2 korty bort és baromira nem esett jól, majd megpróbáltunk aludni. Ahogy oldara fordulva lefeküdtem, 2 erős kb 5 perces fájást éreztem, szóval mondtam Szabolcsomnak, hogy akkor inkább menjünk be, mert így tuti nem fogok tudni aludni.
Bementünk, megvizsgált az ügyeletes, mondta,hogy 2 cm-re nyitva vagyok és bent tatottak.Ez volt éjjel 1.15kor. És vártunk....mondta, hogy még nem hívja a szülésznőmet, majd... 1.15kor értünk be és szülésznőt olyan 4 körül hívták. Megvizsgált és mondta, hogy igazából nem tágultam még a korábbi vizsgálathoz képest, szóval ez nehéz menet lesz, így ajánlja, hogy gondolkozzam el az epidurálon, mert az akkor ad nekem 2-3 óra pihenőt. MOndtam, hogy OK, kérek-bár nagyon féltem ettől, nem akartam alapban ilyet, de azért gondoltam rá, hogy lehet kellhet, mert én borzasztóan görcsös voltam mensi alatt.
Szóval 6 körül beadták, akkor már elég kész voltam... szerencsére hatott és tényleg jobb lett egy időre, de aztán egyszercsak, ami 3 óra múlva volt, mert 2 adagot kaptam, eldurvult a helyzet... rohadtul elkezdtem érezni megint minden és hát duuurva volt.
Szabolcsom annyira szerelmetes volt, segített, tutujgatott, de kész is volt rendesen, néha az ablakhoz is kellett mennie, hogy levegőt kapjon és ne szédüljön be.
Már itt volt a dokinőm is, talán 7-8 óra körül voltam 8 cmre nyitva. A szülésznő azt mondta, hogy szerinte 10 körül lesz meg Andor. Persze én ott nem tudtam most mennyi van, meg mi van,csak fájt.Nagyon.
Majd nézték, hogy Andor feje ütközött a medence csonhoz és nem igazán sikerül neki befordulni a csatornájába, szóval elkezdtek engem fogatni. 3 fájást jobb, majd 3 fájást bal oldalon kellett kibírnom. Hááát rohadt egy érzés volt elhihetitek. Oldalra fordulva minden sokkal erősebb. És még az is kiderült,hogy ahogy fájás van esik Andor szívhangja elég jelentősen, valszeg rajta van a köldökzsineg és ez tartja kicsit, de a dokinőm nagyon nyugodt volt, mondta,hogy ne aggójak semmi gond. Nagyon kedvesek voltak amúgy, jó volt látni a mosolyt, kedvességet az arcukon ekkor, mert ez nyugtató hatású számomra.
Majd valamikor elkezdődött a kitolás és volt, hogy itt is forognom kellett és oldalra fordulva tolni. A szülésznő meg ekkor már csinálta mandulaolajjal a gátmasszázst.
Itt már nagyon kész voltam és ugye a tolásnál elején nem igazán éreztem, hogy lenne elég erőm tolni, inkább amikor nem volt görcs és ugye akkor meg nem lehet. Szóval itt elszenvedtem egy darabig, olan 1.5 óra volt a kitolási szakasz! Szabolcsom nagyon ügyesen tartotta a fejemet, meg maszírozta derekamat. Annyira drága volt Nagyon büszke vagyok rá!
Közben kaptam néha oxigént, egy csövet dugtak, vagyis én tartottam az orromhoz, hogy mivel Andornak esik a szívhangja így több oxigén kerüljön a vérbe. Nah, ettől hánytam párszor jó kis epét - ez még a kitolás előtt volt.
Majd 10.18kor megszületett Andorunk!
Ami viszont nagyon örvendetes, hogy mindezek ellenére nem kelett vágni!!! totál getvédelemmel sikerült megszülni, egy kis repedés lett belül,de minimális a doki szerint, 1 öltésnyi volt. Ennek köszönhetően már a szülés után is tudtam ülni! OK, nem úgy mintha mi sem történt volna, de végül is teljesen jól voltam. Pár nappal szülés után könnyebben mozogtam, mint az epekő műtétem után. :)

Jah, és Andorom szép nyakláncot, meg övet csinált magának a pocijára a köldökzsinegből.Ezért esett a szivhang. De végül minden rendben volt.
Szép élménnyé vált számomra az egész!

Utána intimtornáztam ezerrel és a 6 hetes kontrollon, amire 8 hetesen jutottunk el :? , a dokinőm azt mondta,hogy csillagos 5-öst ad, mert olyan szépen helyrejöttem, mintha nem is szültem volna :) Ennek nagyon örültem! ( Persze ezt Szabolcsom tudja leginkább tanusítani ;) :D )

Bocsesz mesedélutánért, de nem ment rövidebben :)

KépKép
KépKép
gabolino

Lányok!

Ti hallotatok már az alábbiról? Bekopzim:

BNO kód: P9680
OEP-nél tájékoztatást adnak a következő telefonszámon: 288-52-62

1997. évi LXXXIII tv.
46. § (1) Táppénz a keresőképtelenség tartamára jár, legfeljebb azonban
a) a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt egy éven át, a biztosítási jogviszony megszűnését követően 45 napon át;
b)egyévesnél fiatalabb gyermek szoptatása, illetőleg ápolása címén a gyermek egyéves koráig;
c) egyévesnél idősebb, de háromévesnél fiatalabb gyermek ápolása címén évenként és gyermekenként nyolcvannégy naptári napon át;
d) háromévesnél idősebb, de hatévesnél fiatalabb gyermek ápolása címén évenként és gyermekenként negyvenkettő, egyedülállónak nyolcvannégy naptári napon át;
e) hatévesnél idősebb, de tizenkét évesnél fiatalabb gyermek ápolása címén évenként és gyermekenként tizennégy, egyedülállónak huszonnyolc naptári napon át.
(2) Az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően a biztosított, ha részére külön törvény rendelkezése szerint betegszabadság jár, a 44. § a) és f) pontjában említett keresőképtelenség esetében táppénzre legkorábban a betegszabadságra való jogosultság lejártát követő naptól jogosult.
(3) Az, aki keresőképtelenségét közvetlenül megelőző egy évnél rövidebb ideig volt folyamatosan biztosított, táppénzt csak a folyamatos biztosításának megfelelő időn át kaphat.
(4) Biztosításának a tartamára tekintet nélkül jár a táppénz annak, aki
a) tizennyolc éves kora előtt válik keresőképtelenné, vagy
b) iskolai tanulmányai megszűnését követő 180 napon belül biztosítottá válik, és keresőképtelenségéig megszakítás nélkül biztosított.
(5) Ha a biztosított a keresőképtelenség első napját közvetlenül megelőző egy éven belül már táppénzben részesült, ennek időtartamát az újabb keresőképtelenség alapján járó táppénz folyósításának időtartamába be kell számítani.
(6) Az (5) bekezdés alkalmazásában nem számít előzménynek az az idő, amely alatt a biztosított
a) egyévesnél fiatalabb gyermek szoptatása,
b) beteg gyermek ápolása,
c) közegészségügyi okból foglalkozástól eltiltás, hatósági elkülönítés vagy a járványügyi, illetőleg állat-egészségügyi zárlat
miatt részesült táppénzben.
(7) A biztosításban töltött idő akkor folyamatos, ha abban 30 napnál hosszabb megszakítás nincs. A 30 napi megszakítás időtartamába nem számít be a táppénz, a baleseti táppénz, a terhességi-gyermekágyi segély, a gyermekgondozási díj, a gyermekgondozási segély folyósításának az ideje.

én ma vagy holnap felhívom a gyerekorvost megkérdezni,hogy mit tud erről. Ő adhat olyan igazolást,hogy mivel babával vagyok itthon, szoptatok, így még fél évig táppénzen lehetek (a gyed előtt) Ez azért nem lenne rossz, nem? A meló helyemen azt mondták a munkaügyisek, hogy teljesen korrektnek tűnik a dolog, szóval a gyerekorvoson múlik. Ez egy törvényes rendelet, csak kevesen tudnak róla.
Kérdezzétek meg szerintem a gyerekdokitokat. :)

KépKép
KépKép
gabolino

Lányok! Érdekelne a véleményetek! Már korábban is panaszkodtam, hogy Bálint fogyott, aztán, hogy nyűgös, többször kér enni, és már két ciciből, stb... Ma voltunk védődőnél, ahol kiderült, hogy nem egész 1 hónap alatt 340 grammot hízott. Ennek én örültem (mert attól féltem, hogy sokkal kevesebb lesz), de a védőnő szerint ez kevés hízás. Azt mondta fejjek miden szopi után, és szaporítsam a tejet, és jövő héten is menjek méretni. (mondjuk én egy hete szaporítom, mivel már két ciciből eszik, kétszer annyi inger éri a ciciket, rengeteget sörözök, próbálok pihenni, jókat eszem...) Én nem érzem vészesnek a helyzetet. (Minyu, jól emlékszem, hogy nálatok volt egy hónap alatt csak 10 dkg-os hízás? ott mi is lett a történet vége?)
blúmi

lanta,
nálunk a hisztis szopi csak este van! Szerencsére! De tuti nem a levegő okozza, mert már akkor el kezd üvölteni, amikor leteszem a szopipárnára! :shock: Így szenvedünk fél órát.. aztán ahogy a gyerek bekattant, úgy hirtelen ki is kattan. Fogalmam sincs mi ez?!
:shock:

márta,
a konakiont kiskanállal adom be, de hosszas cselszövés árán. :D Csalfa módon vigyorgo, mire ő visszavigyorog.. és akkor gyorsan bejátszom a kanalat a szájába. Utánna sajna (kázzel) csukva kell tartanom a száját, mert különben tibeti lámákat megszégyenítő célzással köp! :? Pedig csöpögtetek bele anyatejet, hogy ne legyen rossz íze. Alapvetően a kanállal nincs kibékülve. Azt is tologatja ki a nyelvéve, akárcsak a cumisüveget. :?

szeder,
nagyon sajnálom a rossz északát!
Adél mindig ilyen rossz alvó volt, vagy csak az utóbbi időben?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

starlark,
hogy csinálod???!!! Mármint a tanulást... én a Babamagazin decemberi számát nem tudtam még elolvasni, nem hogy tanuljak egy vizsgára... :lol:

bejci,
Naaagyon durva ez az allergia nálad! Jaj szegénykém!!! Szörnyű lehet!!! :cry: Remélem mielöbb elmúlik!
Amúgy köszi a dicséretet... meg is mutattam a férjemnek amit írtál! :wink:

blúmi,
nagyon kis pasis Bálint!! Gyönyörű baba, hihetetlen kis szabályos, formás pofija van!
Ami a hízást illeti, nálunk is nagyon komolyan veszik a heti minimum 100 gr-ot!!
Ha 2 héten át nincs meg ez a mennyiség, akkor jön a tápi. :? Most én is ettől félek, mert nem hízik Flóra mióta átalussza az éjszakákat.

gabolino,
én még nem is köszöntöttelek köztünk... Bocsi! :oops: UFF! ÜDV A KIS CSAPATUNKBAN! :wink:
Ezzel a rendelettel most nagyon felvillanyoztál! Utánna is nézek!
Amúgy csőrös poharat spec még nem próbáltam, de már vettem!
Az a baj, hogy ez a kis hülye mindent kitol a nyelvével, ami nem a mellem! Még akkor sem hajlandó szopizni, ha a "Szoptanít"-nak a hajszálvékony csöve a mellbimbómon van. Addig üvölt, amíg azt le nem szedem. :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Gabolino: Kicsi a világ! :wink: Én is fűzfői vagyok félig-meddig! Nagyszüleim éltek ott, a szüleimmel kb. 10 éve költöztünk oda, de mi a férjemmel és a babócával Pesten élünk!
Igen ismerem a férjedet látásból. Sőt: 2007.07.07-én volt az esküvőm Fűzfőn, és a férjem pereputtya a Szabolcséknál szállt meg. SZóval a Szabolcs anyukáját ismerem személyesen is! :wink:
Akkor nyáron mi találkozhatunk akár a fűzfői strandon is! :wink: :lol:
Vendég

Rólunk:
Ma voltunk 3 hónapos oltáson. Flóra egy hős volt!!! :D
A hivatalos méreteink: 6110 gr (1,3 kg-t hízott ) 62 cm ( 7 cm-t nőtt ) és 41cm a feje.
Sajnos azonban megkaptam az utasítást, hogy a gyereket éjjel keltenem kell etetni. :( Pedig már úgy örültem, hogy ilyenek lesznek az éjszakáink. Mivel ő 9-től reggel fél 11-11-ig alszik így nagyon sok kaja kimarad neki. Nem is hízik azóta egy grammot sem. És persze a tejem is negyed annyi emiatt.
Szóval most óra beállít hajnalra, és etetés. :cry: Csak nehogy aztán hajnali kukorékoló legyen az én kis álomszuszi lányomból!

Blúmi,
még azt akartam kérdezni, hogy te fejsz minden szopi után így is, hogy 2 ciciből eszik?
Mert most Flóra is újra 2-ből eszik, de én nem merek fejni. Így is éppen hogy csak elég neki.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Blúmi: Én nem idegeskednék a 340 gr miatt! Bár valszeg én vagyok itt a legnyugisabb anyuka a gyerek hízása szempontjából! Bianka sem egy díjbírkózó, és a mi mérlegelésünk szerint pl csak 30 dkg-t hízott az elmúlt hónapban! Viszont: VIDÁM, MINDIG MOSOLYOG, MINDEN NAP KAKIL!!! Szerintem neki tök jó anyagcseréje van, minden nap legalább 2-3-szor kakil!Én is úgy tudom, hogy a 10 dkg/hét a minimum, de nem elvárható a babáktól, hogy ezt mindig produkálják! Én ezen a téren tök nyugis vagyok!

Honey: Gratulálok a kis hősötökhöz! Viszont bocsi, de nem értem miért kellene keltened Flórát enni! :shock: Bianka 5800 gramm,de eszem ágában nincs akkor kaját adni neki, ha ő nem igényli! És szerintem a 6110 gramm nagyon szép súly! Se Te, se a férjed nem egy vastag típus, miért kellene Flórának ducinak lenni? Szerintem tök formás baba, ha éhes jelzi, ha meg álmos, akkor miért egyen?! Mi sem eszünk ha fáradtak vagyunk.... :wink: :lol:
Vendég

Sziasztok!

JAaj lanyok olyan lelkiismeret furdalasom van... Kesz katasztrofa amig Reka torkan lenyomom a gyogyszereket. Harom fel szirupot kell neki adni. VAn egy olyan mint a fecskendo amivel fel lehet szivni a gyogyszert es ugy beadni. Szegeny torpom mikor meglatja mar uvolteni kezd. Jo esteben. Termeszetesen az elso adag a ruhajan landol, majd jon a veszekedes hogy marpedig be kell venni ha a fene fenet eszik akkor is. A torkaszakadtrabol uvolto lila feju gyerek szajaba lovom a keserubbnel keserubb szirupot. Olyan rossznak erzem magam. Pedig muszaly!
SZAAAARRRR DE NAGYON!!!!
MIutan lenyeletem vele ugy besertodik hogy fel orat ram se nez. Osszerancolja a szemoldoket es duzzog, hiaba van olbe elforditja a fejet es kesz. Tuti utal!!! Olyan rettenetes erzes hogy az fantasztikus :( :( :(

szisziKép
sziszi7

Márti!
Már csak azt szeretném kérdezni hozzátápival kapcsolatban,hogy hányszor kell adni egy nap az új ételből??Most úgy csináltam ahogy mondtad,először a tápit utána az almát és ezt délben meg 4kor is így csináltam. Szóval jó ha 2-szer adok neki vagy elég csak délben???Köszi

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Honey!
1.3 kg-ot hízott Flóra 1 hónap alatt? Akkor miért áll a súlya? Miért kéne kelteni éjjel? Ezt nem értem. :roll:

Lalukám ma is őszi-almát evett és nagyon ízlett neki! :lol:
Először cicire tettem, evett 40-et, megbüfiztettem és próbáltam visszatenni, mert még éhesnek tűnt, de csak ordított megint és fordult el a cicitől. Na, ezután adtam neki a gyümit és érdekes módon, abból 50 gr lecsúszott. :wink: Lehet, hogy megúnta az anyatejcsit? :roll:

gwini

bejci, gwini
igazság szerint nem 1 hónap telt el (mert az pont szilveszterre esett volna ) hanem egy picivel több. majdnem másfél.
A keltegetést nem én találtam ki, hanem a dokink.
És azért, mert Flóra igaz, hogy eddig hízott ( heti 200-230-at ), de mióta teljesen átalusz az éjszakát, nem hízott semmit.
És ez elég feltünő különbség!
Még 1 hét haladékot kaptunk, és ha nem változik a helyzet, keltenem kell.
A másik pedig, hogy hiába fejek reggel-este, botrány ütemben apad a tejem!
( tegnap reggel még 270-et evett, este már csak 120-at tudott, ma reggel már csak 110-et... és az elöbb 2 ciciből már csak 60-at ) Szóval ez így elég gáz! :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honeymoon :)
én tuti nem kelteném!!! Ha éhes, felébred szerintem. És ezután 18 éves koráig, ha nem hizik egyenletes ütemben, akkor felébreszted? Persze, azt te érzed, és te tudod, mennyit gyarapszik, de ha átalussza az éjszakátm én nem zaklatnám.

blúmi :)
igen, 1 hó alatt csak 100-at gyarapodott. Mi 2 hét haladékot kaptunk, és végülis 2 hét múlva 130 gr-ot gyarapodott és nött 3 centit. Nálunk nem veszik sigorúan a heti 100 gr-ot, de azért fiyeli a védönö, hogy milyen ütemben gyarapszik a baba, és azt is nézi, hogy ha súlyra nem, centire nött-e, ill. kérdezték, eszik-e gyakrabban és éjjel eszike-e. Most jövö héten megyünk megint mérlegelésre, kiváncsi vagyok.
Viszont pont ma beszélgettünk legkedvencebb bkriszta barátnémmal, és ö is megerösitett, hogy ha naponta (többször is) van kaka (csak akkor van produktum, ha befelé is megy valami), jókedélyü a ded és végigalussza az éjszakát, akkor annyira nincs gond.
Én elég gizda vagyok. Nándinál sokat paráztam, nem is a szopinál, föleg késöbb, de most az ovis társain látom, hogy nincs lemaradva, ö ilyen alkat. (persze, ott is vannak 19 kilós 4 évesek, én iskolába mentem ennyivel, valszeg Nándi is igy lesz) Szóval próbálom most könnyedebben venni, persze néha én is kétségbeesek, hogy nem hizik. :oops:

CSAJOK!!!!
Jövö héten valszeg szerdán megyünk Lurdy játszóházba. TALI????
Mi du fél2-fél 4ig leszünk ott.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Bocs, hogy nem jövök mostanság, de mindennapra jutott valami project akkorra amikor egyébként írni szoktam. Ma épp nagy varrásban voltam, de gondoltam fürcsi előbb azért beugrok.

Örülök neki, hogy így pörög a topik! Gabolnio, üdv itt!
Persze a pörgésnek megvan az ára is, a fele dologra nem emlékszem, így a teljesség igénye nélkül:

Ramónának boldog névnapot tegnapra! :D

Sziszi!

Annyira sajnálom. :( Én este ezért nem tudom lerakni csak úgy Ákost, mert annyira üvölt, hogy teljesen lelkiismeretfurdalásom van miatta. Úgy érzem, szívtelen vagyok, hogy Ő össze akar bújni velem, én meg nem hagyom, úgyhogy inkább hagyom.
Gyógyuljon meg hamar Réka!

Bejci!

Nálad a pont a hízás és Honey férjével kapcsolatban (bocs, ebbe nem akarok belepoff, de nekem is megütötte a fülem a dolog)!

Honey!

Amikor nagyon kicsi volt Ákos, akkor aludt ilyen nagyokat. Első gondolatommal le akartalak beszélni erről a felkeltésről, de igazsága van a doktornéninek, mert belegondolva, Ákos ennyi idő alatt + 3szor, de van amikor 4szer is cicizik.
Nem akarok beledumálni, de én úgy csinálnám, hogy éjjel nem, hanem olyan 6 körül kelteném egyszer cickózni. Valószínű vissza fog utána aludni, vagy elalszik a cicin... Aztán 9kor megint cici és utána megint tud aludni 11ig, ha akar. Lehet, hogy keveset fog csak enni, de stimulálja a cicid és több lesz a tejcsi is, majd meglátod! Meg aztán ha belegondolsz, előbb-utóbb biztos terhes lesz, hogy ilyen sokáig alszik, mert amég nem ébred, sehova sem tudtok elindulni. A későbbiekben 11kor reggelizni rendszeresen, meg elég nyűgös szerintem. Talán próbáld meg átprogramozni a csajszit, hogy keljen kicsit előbb fel, de aludjon még napközben is egyet.
Nálunk ez így néz ki: 7-8 körül alvás, éjjel fél 1-1kor cici, 5-6 körül cici, visszaalszik, majd felébred 7-fél 8kor amikor vagy kér cicit vagy nem. Játszik egy órát -mostanában mellettem a franciaágyon zörgeti a játszóhidat, amit áthozok neki, csak hogy ne kelljen felkelnem- pelust cserélünk, stb. aztán elalszik egy jó órát még. 9-10 között kel, cici, játék, stb. és 10-11 között megint alszik, délig, 1-ig (ma 3ig), mikor hogy... A mi programunkban az a jó, hogyha akarok, akkor el tudok menni vele itthonról korán is, de 10 óra körül is. A 10 órás indulást szoktam általában belőni, mert amég én csavargok, Ákos szépen tud aludni. :) Ha 1kor meg tudom etetni, akkor ismét van egy jó 2 órám, amég nyugiban elvan és csavizhatok tovább. :)

Lanta!

(Remélem Te írtad ezt a rendszeres kelés dolgot.)
Nekem kel még éjjel Ákos kétszer is, pedig már biztos van 8 kiló, de amég nem kezdjük el a hozzátápit és nem kap valami erősebb vacsorát, addig nem bánom a dolgot, mert biztos nem véletlenül van ez így.

Humanka!

Tietek az első díj! :D
3 hósan 8 kiló az nem semmi! Ákos most 4 hósan ennyi kb. de ő is hatalmas baba. Már 6-9 hós bodykat hord, mert a 3-6 hó kinyomja a kakit a pelusból. :oops: Képet kapunk a Csöppödről? :)

Írtátok ezt a rövid frizura dolgot.
Képzeljétek! Még mikor terhes lettem elhatároztam, hogy lesz ami lesz, megnövesztem a hajam. 18 évig hosszú volt, amikor is rövidre vágattam és azóta kampányszerűen rám jön, hogy megint hosszút szeretnék. Főleg amikor rak fel Honey képet magukról, akkor szeretnék nagyon olyan gyönyörű hosszú hajat, mint amilyen neki van. :oops: Már olyan vállig érő az alja, szóval még ha bírnám egy fél évet, akkor hosszúkás lenne már. Erre tegnap közölte a Férjem, hogy a rövid haj dögösebb és vágassam le, ma meg már hozott képeket a Nagy Ő-s Molnár Anikóról képeket amit el tudok vinni a fodrászhoz, mert tegnap mondtam, hogy tetszik a haja nekem. :shock: :roll: Ééés most nem tudom mit csináljak! Szerettem a rövid hajat is nagyon, de most megint vágyok kicsit a hajbuzergászásra, mindamellett hogy tudom, hogy sok időt nem tudok rászánni. Pácban vagyok. :D

Ennyi voltam mára. Kakaszaga van a fiamnak és fürdeni is kéne. :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziszi! Ez nagyon gáz, együttérzek Veled! Nem is tudom, mit lehet ilyenkor írni. remélem hamar túllesztek rajta! Próbáld esetleg sokat ringatni, babusgatni, kényeztetni, hogy kárpótold kicsit! De az hülyeség, hogy utál!!!! Ha betegek vagyunk, nekünk is minden roszzul esik! Fel a fejjel, és jobbulást Rékának!

Köszönöm csajok a válaszokat. Igazság szerint attól tartok, hogy hirtelen elapadt a tejem. Mert hihetetlen, hogy egyik napról a másikra leáll a hízás, sőt fogy, hirtelen két ciciből eszik, és 10 perc helyett fél órákat. Ráállok a horrorfejésre.

Honey! nekem azt mondta a védőnöm, hogy az nagy eredmény, hogy az éjszakát már átalussza, úgyhogy ne az éjszakai alvást szakítsuk meg etetéssel, hanem nappal tegyük többet, sűrűbben cicire. (persze nyilván én is arra hallgatnék, amit az orvos mond) Lehet, hogy a mozgás miatt sem hízik, nem? Most azért már egyre aktívabbak a babák, és nyilván nem tudnak annyit hízni. Eddig nekem is elvem volt, hogy amíg a baba aludni akar, addig hagyom. De most már fel szoktam kelteni én is, amióta gondok vannak a súllyal.

Honey! Csak ma kezdtem el az evés utáni fejést, kiváncsi leszek, mi lesz az eredménye, majd beszámolok. A védőnő azt mondta, hogy két cicből etetés után is csináljam. Én is be vagyok tojva egy picit. Igazából már napok óta tervezem az esti horrorfejést, de mivel nálunk általában hajnal 2-kor fejeződik be a nap, bevallom, hogy mindig elalszom fejés helyett. :(

Köszönöm a Bálint dicsiket! :lol:
blúmi

Lányok!

Ne izéljetek már!
Flóra nem az éjszakát alussza át, hanem a fél napot. :D Ennyi idősen ez már szerintem sok. Gondoljátok végig, hogy a Ti babáitok ez idő alatt mennyit esznek...

Tényleg lépek.

Monee

monee85

monee-nak igaza van ... nem 8 hanem 14 óra alvásról van szó. ( amúgy mindig is ennyit aludt, csak közben felkelt 2x 10 percre cicizni ) és még napközben is alszik 3x1 órát
Nappal 5x eszik, ez azt jelenti, hogy 2,5 óránként cicin van. ennél többször nem tudom cicire tenni.
Hozzáteszem, hogy eddig minden nap kakilt, és most csak 2-3 naponta van kakis pelus!
Szóval szerintem beállítom az órát fél 6-ra, és irány a cici! aztán még aludhat 10-ig ha akar...

Amúgy hétfőn felkeltettem fél 9-kor ( !! ), mert mentünk a Dévényisekhez... háááááát azt sem tudta merre van arccal előre!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honeymoon :)
jesszusom, ezt a sokalvást átugrottam :oops: No, reggel azért én is kelteném valszeg (ha engedi), mert itt tényleg nem az éjjeli alvással van a gond, hanem a déleölttivel.

sziszi :)
jaj, nagyon sajnálom, hogy még mindig szenvedtek, drukk, hogy mihamarabb jobban legyen a pici lány.

Rebekánknak boldog névnapot!!!

Kép
Kép
Kép
minyu

Húúú ez tényleg 14 óra alvás! (Meg kell tanulnom számolni.)ez már gombócból is sok!
blúmi

csajok!

Flórának hőemelkedése lett a szuritól. A hőemelkedéssel kel valamit csinálni?
A hűtőfürdőnél meddig kell lehűteni a vizet? Hány fokra? ( ha esetleg belázasodna)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Kézmelegre, addig amég nem kezd el fázni benne.
Ha nagyon hidegre hűtöd és fázik, pont az ellenkezőjét éred el vele, mert bekapcsol Flóra "fűtése" és még melegebb lesz a lányzó.

Nekem a dokinéni azt mondta, hogyha lázas lesz, akkor nyugodtan adjak neki Germicid kúpot, mert ha esetleg az nem használna, akkor az orvosok a Germicid mellé tudnak más, erősebb gyógyit is adni. Tehát nyugodtan adj neki, ha van otthon! De remélem nem lesz semmi, egy hőemelkedéssel megússzátok!

Monee

monee85

Honeymoon :)
olyan meleg vizbe tedd, amennyi a hőfoka (38°), és mi 32 fokig szoktuk hüteni, és kb 5 percig van benne. Jól megszáritjuk és kb fél óra múlva mérjük simét, és ha kell, megismételjük a hütöfürdöt.

Kép
Kép
Kép
minyu

Honey!

Nálunk is hőemelkedése van Rózának, tegnap este 37,8 fok volt, akkor adtunk germicid kúpot, reggelre már hőemelkedése sem volt. most este 37,1-et mértünk, most nem adtam kúpot, majd ha esetleg feljebb megy .

Kép
Kép
petra1980

Honey: Nekem a múltkori oltásnál megelőzésként mondták a Germicid kúpot! Azt mondták, hogy ha nyűgös délután, nyugodtan kapjon este egy fél kúpot, még akkor is, ha nem lázas.. szóval azzal nem árthatsz neki...szerintem. Viszont én a hűtőfürdőt ilyen pici babánál olyan brutálnak érzem. Én még iskoláskoromban is utáltam.. :evil:
Vendég

Csak bekukkantottam...

Én se kelteném.
Donek éjjel 12 órát alszik majd nappal van hogy 2x3 órát még pluszban.
3 hósan ő 5410gr volt és 62 cm most 6300gr nekünk se a doki se a védőnő nem mondta hogy keltegessem...
No meg a hót kómás gyereket szopiztatni majd visszaaltatni?
Én nagyon fel lennék háborodva ha éjjel felkeltenének hogy egyek már egy kekszet...
Nem zavarnám meg az éjszakai pihenését.

no léptem is el aludni holnap korán kelés...

szombaton majd írok rendesen.

Jó éjt!:)

Kép

Kép
starlark

Rakok én is képet ha nem baj. :)

Bűbájos:
Kép

Ujjszopós:
Kép

Monee

monee85

Sajna nem úsztuk meg láz nélkül. :cry: Kb 10 perc alatt ment fel neki 37,4-ről 38,2-re.
A hűtőfürdőt kihagytuk... helyette levetkőztettük bodyra és nedves pelussal hűtöttük a kis testét (utánna rögtön szárazzal áttöröltük). Az nagyon gyorsan levitte neki, de ahogy abbahagytuk fel is ment újra.
Úgyhogy kapott 1/2 Germicidet. ( szegénykém, hogy sikított amikor betoltam a kis popójába :cry: )
Most aludt el, most 37,1 volt amikor letettük.
De nem öltöztettük fel direkt, mert mind a 3 könyv, amit megnéztünk ezt írta. Csak body van rajta meg egy vékony takaró, a szobában meg 21 fok.
Én most attól parázok meg ne fázzon. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

monee,
az újszopós kép nagyon csúcsszuper!!! Olyan rajta Ákos, mint egy kis rajzfilmfigura!!! :lol: :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jó reggelt!

Életjel:
Adél picit tortyogós orrú, picit piros a torkú babára váltott, ezért nem kapta meg tegnap az oltást.
Ki váltottam a rota vírus elleni vakcinát is.
Egy hét múlva ismételt próbálkozás lesz. Remélem,hogy ez a fránya meghűlés eltűnik addigra, mert a doki így nem adja be neki az oltásokat.
Aminek most nagyon örültem, mert mivel hármat kapna.. kettőt a lábacskákba egyet ugye a szájába- a rotát - nagyon meg viselte volna, az amúgy is iszonyatosan nyűgös Adélt.
Napközben nincs semmi gond, de éjszaka .. ma 2 és fél órát tudtam egybe aludni a többi meg fél órákból állt.
Valószínű, hogy tényleg valami bánthatja.
Tegnap meg volt a fodrászkodás.. a párom hugával mentünk, és ő vigyázott addig Adélra, amíg én készültem.. ezért viszont meg is dicsértem Adélt, hogy olyan ügyi volt!
Fodrász után haza, gyors átöltöztetés, etetés, majd a doki következett, ahol ugye nem kapott oltást, azért le mérték:
61cm hosszú a drágám 9cm nőtt 4 hónap alatt
6260gr súlyt nyom. Pont 3100 gr-ot hízott most duplázta meg a súllyát :)
Hát nem egy óriásbébi azt tuti! :) :)

Blúmi!
:( Nagyon sajnálom,hogy nem nagyon hízott most Bálint. Próbálj meg inni Karamalaz sört. Azt olyan tejet csinál!!!! Amennyiben nem hízik rendesen.. akkor szerintem próbálj beszélni a védőnővel, hogy milyen tejpépet lehetne adni Bálintnak. Az is lehet,hogy nem elég tápláló a tejed, de ez meg azért nem állja meg a helyét, mert jól alszik..
Ez egy olyan nehéz dolog szerintem, mert nálunk is ez van, hogy viszonylag lassan hízik Adél. Hány hónapos is most Bálint?? Bocsi, de nem emlékszem rá.. és nincs vonalzód.. a többieknél is a vonalzóból tudom nyomon követni a babákat.
Teszel fel róla képet??? Meg nézném, hogy most milyen pofikája van!!! Ritkán látok róla képet :)

Honey!
Hatalmas méreteket ölt Flóra!! Nem is értem,hogy miért kell etetned éjszaka.. hihetetlen sokat hízott egy hónap alatt.. mi két hónap alatt sem hízunk ennyit!! Ez hülyeség. Ne keltsd fel! Gondold el, ha éjjel is eszik. Sokkal nehezebb neki is, mert akkor a mozgása marad el, ha túl súlyos lesz. Ezt most nagyon nem vágom,hogy miért mondták nektek.
Amúgy kérdezted:
Adélnak nagyon jó alvókája volt. De csak volt sajnos.
Egy hónapja ez nagyon meg változott. Vannak olyan egybefüggő 5-6napok, amikor eszméletlenek az éjszakáink, aztán van, hogy 3-4 napig ismét tökéletes éjféltől reggel 8-ig alszik.
Nem tudok másra gondolni, mint a fogára.. ami ki tudja,hogy mikor fog már ki bújni.. a védőnőnk is ezt mondta a gyerekorvossal egyetértésben,hogy a foga az, amitől állandóan ébred.
Sajnálom szegény kis Flórát!!!
Szerintem nyugodtan adj neki máskor egy egész germicidet. Mivel már 3 hónapos így lehet. -Nekünk a doki mondta, amikor Adél kapta a 3 hós oltást, hogy egészet adjak.
Szegény nagyon nyűgös volt??????
Hogy telt az éjszakátok?????

Monee!
Olyan cuki pofi ez a kis Ákos!!!!! Nagyon tetszik a bűbájos kép!!! Az jutott róla az eszembe, hogy kissé ön elégült fejecskét vág!!! Nagyon édi!!!!! Látom nektek sincs több hajatok, mint nekünk. A párodnak és neked milyen volt picinek a hajatok????
Nekem volt a páromnak semmi.. ez örökölte szegény lányom
:lol: :lol: De olyan cukik tudnak lenni ezzel a kis kopanyek fejükkel!!! :lol: :lol:
Rövid haj esete:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mókás, mókás.
Hát inkább olyan legyen, ahogyan szeretnéd Te.
Én a párom miatt nem nagyon vágatnám le -pedig imádom, szeretem, a mindenem a Gyuszikám, de akkor sem- legyen olyan a hajad, amilyennek szeretnéd!!!!
Nekem is jóval rövidebb a hajam most, mint volt.. de nem a haj hullás miatt, mert én szedek vasat és attól kevésbé hullik, egy kedves védőnő barátnőm tanácsolta.. nem is az én védőnőm! Nekem most egyáltalán nem hullik.
Próbáld ki te is :wink:

Bejci!
Nem semmi! Milyen szörnyű lehet most neked! Főleg ez az ügyeletes sztori volt nagyon gáz! Még ilyet!
Minden nap igyál calciumot, az ártani nem fog, és hát tényleg figyelj oda az étkezésre.
De, hogy alakult ki ez nálad???
A terhesség, és a szülés hozta ki??? Vagy korábban is volt???

Húúú csajok most lépek..

Ja majd el felejtettem!
A doki mondta, hogy a hozzá táplálásnál figyelni kell arra,hogy banán az ki maradjon, mert az a helyzet, hogy olyan vegyszerrel van kezelve, ami nagyon mérgező a babákra.
Hát nem tudom...
Minden mérgező már. Semmi nem magától nő.. hanem a sok vegyszertől!
Minden esetre nem adok már több banánt Adélnak.
(Szoktam alma-banán turmixot készíteni, és azzal kínáltam Adélt, nagyon imádta a banán ízt)
Hát nem lesz egyszerű menet ez a hozzá táplálás az tuti!

szeder74

Netti, mielőbbi jobbulást kívánok! örülök, hogy Dani tetszik!

Minyu, Bejci, köszi a tippeket. A körömvirágot kipróbálom, mert az alapban nagyon jó készítmény, csak kissé nehezen szívódik el.. Mindegy, ha esetleg beválna, örülnék, mert mégsem steroid..

Minyu, ez a babakori ekcéma meg is marad, nem múlik el ahogy nől a gyerek? Kicsit el vagyok miatta kenődve, mert gondolom ez viszket is, bár Dani nem vakarja, nem nyúlkál az arcához..

Meguntam, hogy mindenhol a hajama t találom. Ezért én is levágattam rövidre, hátha normalizálódik a helyzet, meg így a hajszesszel is könnyebb lekezelni. Találtam a DM-ben egy jó terméket, ami direkt hajhullásra van. Úgy tűnik, ez jó lesz.

Humanka, ez aztán a fejlődés!! Mivel eteted azt a szép gyerkőcöt?? :lol:

Lanta, ha csak este van ez a szopi közben felsírás, akkor nem lehet, hogy estére már kevesebb a tejed? Vagy nehezebben jön neki?? Nekem is volt egy ilyen idő, mindig csak este. Akkor kevesebb volt a tejci..

Egyébként, igen, még mi is csak szopizunk. Legnagyobb örömömre. :D

Na megyek, mert már kb. 5 perce jelezget a kis Maszatom, hogy ébren van.. Még egész türelmes :lol:

Rönééé

Kép
röné

Halihó, Jó reggelt Lányok!

Honey,
Bár tegnap látom már kaptál sok-sok véleményt,tanácsot az ébresztegetéssel kapcsolatban, de én csak ma olvastam, szóval én most reagálnék :) Éjjel én sem kelteném, hanem max. 6 után. Előtte semmiképpen. Andor este 8kor ágyba kerül és reggel 7ig alszik (vagy 6.30 és 7.30 közöett kel valamikor, de általában 7 körül) Én inkább olyan fél 7-7 között ébreszteném akkor már, mert utána még szépen tud egyet aludni,ha szüksége van rá.
Andor is visszaalszik ilyenkor, bár általában nem rögtön, de addig apája meló előtt még babusgatja picit legalább vagy amíg én lefejek ő kijön velem vagy játszik picit a zenélőforgóval az ágyában...aztán bekummant.
Amúgy meg írtad, hogy 7 cm-t nőtt Flóra. Nem lehet,hogy ezért nem hízott annyit? Hiszen ez igen szép teljesítmény hosszban. És a képeken nagyon szép kis formás babának látszik szerintem :)
Lázzal, hogy álltok? Most már rendben? Remélem nem ment fel újra neki.

Mi majd csak 22én megyünk szurira.

Monee,
Nem irigyellek a hajdilemma miatt :? Akkor most mégis rövid lesz? Nagyon édes Ákos a képeken :) az az újjszopis! :D

Sziszi,
Úgy sajnállak benneteket! De ne legyen lelkiismeretfurdalásod ezért, hisz biztosan csak azért néz morcin Réka, mert nyűgös. Dehogy utál! Jobbulást mihamarabb!

Bejci,
Hát ez tényleg mókás, kicsi a világ, ahogyan mondtad :D de jó! Nekünk is fűzfőn volt az esküvőnk csak 2007 október 27-én :) Biztos leszünk lenn a strandon, szóval majd tényleg talizhatunk (vagy akár előbb is, ha úgy alakul)

Nekem is hullik a hajam amúgy eléggé (szerencsére dús sörényem van,így van is miből),de ez ellen most szerintem nagyon nincs mit tenni. Hormonális a dolog így szoptatásnál. Majd elmúlik. Pont tegnap futottam össze a fodrászommal és ő is mondta, hogy mindegyik szoptatós anyukája így van ezzel.
Én holnap megyek végre fodrászhoz, mert már akkora a frufrum,hogy ha nem akarom eltűzni, akkor spécin sütővassal be kell kunkorítanom valahogy elől, hogy ne lógjon a szemembe :D

Képzeljétek tegnap este nem kellett hosszas idő után pótolni fagyi tejjel :) A d.u-i kajcsinál alma-őszibarack péppel kezdtük (azért szopi előtt ,mert én szeretnék több tejcsit nyerni, mármint,hogy ilyenkor is fejnék gondolván,hogy a pép után kevesebbet szopizik majd. Meg majd idővel úgyis kiváltódik egy szopi más kajára).
Andor bekajált fél üveggel majd még evett, de csak 1 ciciből (máskor ilyenkor már muszáj volt kettőből) így estére elég volt neki az ami addíg pluszban termelődött.

Viszont, ami kicsit aggaszt, hogy nincs a barack ellenére sem még kakija vasárnap óta! Nemtom mi van. Most már csináltam kamilla teát, szóval ha ébred akkor azzal kezdünk majd.
Múltkor mikor hívtam a dokinőt, hogy 2-3 napja nem kakilt, nem jött tőle pánikba, annyit mondott,hogy megesik, adjak esetleg kamilla teát neki. Én mondjuk igen nyugis vagyok, szóval most sem pánikolok, de azért ez most már az 5. nap.

Most léptem, majd még jövök...

KépKép
KépKép
gabolino

Most olvastam:
Palotás Petrának meg született a kislánya!
Nagyon örülök ennek a hírnek!!!!
:)
Meg érdemli Ő is a boldogságot!!!
De jó most Neki, friss babás :) Ezek az órák olyan csodálatosak :)

Ugye csajok???? :wink:

Gabolino!
Előbb szoptasd, és utána jöhet a pótlás. Akkor csak eszik egy-egy kanállal, mégis szokja az ízeket.. de akkor nem lesz több tejed.. szerintem, mert a baba jobban készteti a mellet a tej termelésre, mint a fejő.
Vagy én látom rosszul ???
Viszont, ha szopi előtt adsz neki mást, akkor meg előbb kiváltódik egy etetés.
Ördögi kör
:lol: :lol:

szeder74

Hello lányok!

Honey: Remélem Flórával minden o.k.! Keltetted?

Szeder: Szegénykéim! Nagyon fáradtak lehettek! Már jó régóta csinálja ezt Adél, nem? Vajon mitől nem alszik? És napközben azért pihiztek? Én is örülök Petráéknak! Én a tv-ben láttam őt, még nagy pocakkal is olyan nagyon csinos és boldog volt! :)

Gabolino: Sajnos van olyan, hogy még 7-8 napigb sem kakilnak a babák! Én is kicsit megijednék, de nálunk meg pont az ellenkezője van, naponta sok-sok kakis pelus. Viszont nővérem kislányánál volt olyan, hogy 10 napig nem kakilt... :? Végső eset: lázmérő? :roll: :?

Nálunk a helyzet változatlan, az egész napos főtt krumpli és natur csirkemell evés ellenére éjjel újra kijött az allergia.. :cry: Olyan ronda, főleg mert az arcomon is van. Így még az utcára se megyek ki szívesen, csak ha már leapadt a fejem! :(

Ja, és Szeder: Igen a terhesség óta van nálam ilyen... de már annyira de annyira unom a vakarózást és a felhólyagosodott bőrömet!!!!!!! Már nem tudok mit kitalálni!!! :evil:
Vendég

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy van előnye is az allergiának: már 3 kg-t fogytam! :)
És az a vicces, hogy abbahagytam a karamalzt és a laktoherbet is, mégis ugyanannyi tejcsim van! :D
Vendég

Sziasztok!

HAt en mar nem is tudok ugy jonni hogy minden rendben van be happy... most is bajjal jovok. NAgyon surgosen szuksegem volna a tanacsaitokra. Reka ma reggelre tiszta pottyos arcal ebredt. Majfoltok.... az eros antibiotol. es raadasnak meg a doki azt monmdta agyam neki keddig. Fantasztikusan boldog vagyok tole... legszivesebben sikitanek. Mit lehet egy ekkora babanak adni ami nyugtatja a majat???? Aktiviat... na de ahhoz kicsi...Normafolre itt nincs most jovok a patikabol. SZerintetek??? Elore is koszonom puszi mindenkinek sok

szisziKép
sziszi7

Szeder! Kipróbálom a kamaralzot, köszi a tanácsot. (Én drehert iszok mértéktelenül, de annyira nem segített) Végülis Bálint súlyával szerintem nincs baj: 4 hónapos, és 6940 gramm. Szerintem ez jó, csak hát leállt a hízás. (képeket az előző oldalon találsz)

Egyébként lassan a pánik szélén állok! Az éjszakai horrorfejés után reggel két ciciből evett, és utána éhesen sírt. Írt fel a doktornő tápszert, de azt mondta, hogy inkább gyümölcsöt adjak neki. Olyan hihetetlen, én azt hittem, hogy egy éves koráig semmi gondom nem lesz a tejjel. Az a baj, hogy ha ideges vagyok, akkor az a tejcire még rosszabb hatással van.. Este kérek egy kis kimenőt apától, hátha eltereli a figyelmem, és megnyugtat...

Honey! Flórának jobbulást!
blúmi

Sziasztok, jó reggelt!

Már biztos nem is emlékeztek rám, olyan régen voltam. Még decemberben az ünnepek előtt jelentkeztem be, hogy csatlakoznék hozzátok. Aztán elutaztunk, január elején jöttünk haza, és eddig csak visszaolvastam, írni már nem volt időm. Boldog új évet kívánok mindem maminak és babának!

Honey,
Sajnálom Flórát, remélem mára már jobban van! Én is ezért rettegek a szuriktól, de szerencsére még egyszer sem lázasodott be. Ahogy magamat ismerem, tuti bepánikolnék. :oops:

Monee,
tényleg tündéri a képeken Ákos! És az ujjszopós kép!!!! Zabálnivaló!

Starlark,
Drukk a mai vizsgához!!

Gabolino,
Szia! Mi majdnem szomszédok vagyunk, én Gödöllőn lakok. :lol:
Kaki: Julcsi 3-4 naponta kakil, de akkor egy olyan fürdetős-ruhacserés adagot. A dokinénink szerint ez teljesen normális.

Bejci,
Sajnálom a kiütéseket, de a -3 kilóért irigykedem!
Még a bohócos játékhoz akartam írni, hogy nekünk is van hasonló, csak más gyártótól. Ha zavarja Biust a hangja, kapcsold ki a hangot, vagy a Tieteken nem lehet? Vagy ragaszd le a hangszorót, az nagyon tudja tompítani a hangerőt. Amúgy nekem is néha az idegeimre megy a zenebona, ilyenkor lekapcsolom a hangot, így is élvezi Julcsi, hogy verheti a lelógó játékokat.

Még jövök, hozok majd ünnepi fotókat, csak most már nyüszög a főnököm.

Kép
hbetti

Honey!
Sajnálom,hogy Flóra így belázasodott :( Szegénykém,meg persze téged is sajnállak,mert biztosan rossz lehetett lázasan látni a babádat.Én egy kicsit bepánikolnék az biztos. Én is adtam már neki fél lázcsillapítót amikor 37,8 volt a hője.Remélem nem tért vissza a láz és nyugis éjszakátok volt.
A keltéssel kapcs.:én reggel költeném 6-7 között,de éjjel hagy aludjon. Már én is ki vagyok éhezve egy átaludt éjszakáért.

Cserébe,hogy tegnap napközben 3,2, 3 órákat aludt hajnalban jött a nyűglődés,hogy ő már nem álmos. Ja és persze 2-szer evett ill. éjfélkor evett rendesen,de 5-kor csak 90-et :roll: ilyen még nem nagyon volt. (8-kor újra próbálkoztam és csak 50-et evett.Most kissé pánikban vagyok,hogy nincs-e valami baja. Egyébként most édesen alszik fél 9-óta :shock: ja és amikor etetem állandóan ülne fel,sőt addig nyöszörög amíg fel nem ültetem teljesen.Nem korai ez még???

Bejci!
Sajnálom azt a fránya kiütést. Emlékszem,hogy a terhesség végén jött ki először :shock: Az ügyeleten meg irtó "kedvesek"voltak veled :twisted:

Palotás Perta :D

Szeder!
Nahát szegény Adélkád. Még ez is. :roll: Jobb,hogy nem kapta meg az oltásokat ha betegeskedik. Jobb az elővigyázatosság.
Azt mondják hivatalosan fél éves korára kell megdupláznia a súlyát a babának.Adél sincs elmaradva.Olyan kis csajszis.Nagyon birom :D

Monee!
Nagyon édes az ujjszopis képen Ákosod. Olyan gondolkodós arcot vág,mint aki valami rosszban töri a feljecskéjétLátszik,hogy ő sem egy icic-pici babóca már! :D

Kép
Kép
a.m.

Sziszi!

Calciumot neki! Az minden ilyen kiütésre jó. Nálunk ugyan csak receptre lehet kapni az inekció formájút (azt is megitatni kell), de lehet hogy nálatok nem. Calcium D Sandoz még egy olyan pezsgőtabletta, amit lehet recept nélkül is kapni és átmegy a tejcsin keresztül a babába valami minimális mennyiségben.
A Normaflore is jó lenne, de az nem hiszem, hogy a pötyijeit is lehozná, az inkább a bélflóra helyreállítására -pocakfájás, hasmenés megelőzésére- van kitalálva. Legalábbis én így tudom. A Normaflore antibiotikusmos kezelés után mindenképpen ajánlott!

A.m.!

Az a helyzet, hogy ezt az ülés dolgot nem mi fogjuk eldönteni. Ákos is állandóan ülni akar... :twisted: Hasizomból húzza fel magát, nagyon kemény. :lol: Persze eldől, nem tud még megülni magától, de akkor is fel kell ültetnem rendszeresen az ölemben, különben üvölt.
Én próbálom kicselezni. Például nem tartogatom, mert akkor addig kepeszt, még fel nem tud rendesen ülni, hanem időnként berakom a pihenőszékbe, ami ilyen fél ülő pozícióban van. Abban nem tud egyedül felülni, de valahogy nem is érzi annyira szükségét, mint ölben. Vagy inkább lefektetem a játszőszőnyegére és ha elkezd nyűglődni, akkor guri-gurizunk (hasra görgetem) és elfelejti, hogy ücsörögni akart. :)
Nemtom, ezen a "korán" dolgon én is gondolkoztam... Minden gyereknek más a mozgásfejlődése. Ákos duncika, nem tud magától hasra fordulni, csak ha segítek neki, viszont helyette ülni akar. Mégsem kötözhetem hozzá egy seprűnyélhez, hogy "igenis kisfiam egy ekkora korú gyereknek, feküdni kell", mert külöben hogy fog megtanulni felülni.... Nem kényszerítem fekvésre, helyette inkább úgy intézem, hogy ülhessen is, de ne egésznap úgy legyen.

Szeder!

Hát igen, eléggé elégedett baba az én Csöppöm. :lol:
Aham, én még ennél is kopaszabb voltam. Ákosnak nőtt már a haja! Nekem kb. 1 éves koromban volt ennyi hajam, mint most neki. :lol: A Férjem lánya is pont ilyen kis kopika volt. :D
Szerencsére nálunk ez nem jelent semmit, ugyanis nekem is és Katának is meglehetősen dús sörényünk nőtt később. :D

Mi kaptunk a homeopatikában Viburcol kúpot (remélem jól írtam le), ami homeopátiás szer és pont ilyen nyugtalanságra van. Megelőzésként nem adható, de ha nyűgös a bébi, akkor igen.

Gabolino!

Jah, levágatom. :)
Tegnap este nem hagyott nyugodni a dolog, így a neten kerestem egy pár frizura tervező programot és a saját betöltött fej képemre próbálgattam a frizurákat. Igaza van a Férjemnek, nekem nem áll jól a hosszú haj, mert nagy a fejem... :lol: Meg aztán az én hajam erősen hullámos, én viszont az egyenes hajért vagyok megveszve, amit azt eredményezi, hogy állandóan hajvasalnom kéne, hogy normálisan nézzek ki. Erre meg úgysem lesz időm.
Úgyhogy egy ilyen jó kis tépett, szétborzolt hajam lesz helyette. :D Lehet, hogy melíroztatok szőke csíkokat is a szőkés barnába, mert régen azt is nagyon szerettem.

Szerintem is a baba a legjobb tejszaporító, nem a mellszívó. Én is előbb szoptatnék, utána etetnék mást, ha már mindenképp muszáj.

Bejci!

Sajnálom. :(
Ha nem szoptatnál tudnál valami gyógyszert kapni rá?

Honey!

Hogy van Flóra? Milyen volt az éjszakátok?

Röné!

Sajnálom az ekcémát! :( Sokat nem tudok róla sajnos.

Valaki mondja már meg nekem, hogy miért inkább gyümölcsöt kell kapni egy 3-4 hós babának, mint tápszert?
Komolyan, tökre ki vagyok akadva! :evil: Miért baj az, ha mondjuk napi egyszer kap egy csecsemő tápi pótlást?! Más gyerek csak azt kap és nem lesz semmi baja tőle... Helyette inkább adjuk a szopiról leszoktatós fini gyümölcsöket... :evil: :evil:

Nekem is nagyon hullott a hajam, de kb. két hete magától leállt. Kitartást mindenkinek!

Monee

monee85

sziasztok!
Mindenkinek nagyon boldog ,örömökben gazdag új évet kívánok.

Sokat gondolok rátok,de valahogy ide már nem marad időm bekukkantani se...
Na,nem azért mert nem netezek de a skype amin sokat lógok és imádok az elveszi az időmet...lolababa,szeder,sziszi :) ...de lagalább rólatok tudok sokat :)

2 kép a cseperedő csajsziaimról:

Kép

Kép
holka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?