Halihó Lányok!
Én is kívánok RAMÓNÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!
Visszatértünk, Andor evett (én is utána
) és most durmol.
Bejci,
Szegény Te ezekkel a kiütésekkel. Nem lehet vmi felemelő
Reménykedjünk,hogy tényleg csak a tojás. Kiakasztóak tudnak lenne néha szerintem az egészségügyben... no comment.
Hogy a férjem balatoni-e?
Igen, balatonfűzfői. Akkor nálad láttam egyszer a tartózkodási helynél Fűzfőt? Ismeritek egymást esetleg? Vagy csak látásból? (Engelhardt Szabolcs a neve)
Petra,
De jó, hogy Ti meg tudtátok kapni a prevenart. Mi képzeld még mindig nem tudtuk, mert hogy nem jött. Most már valszeg majd csak fél évesen fogja megkapni.
Eszike kérdezted milyen volt a terhességem, a szülés...akkor belevágok
(ha nem bánjátok a szüléstörténetet bekopizom másik topikból)
A terhességem szerencsére problémamentes volt, nagyon élveztem, nem voltak rosszulléteim, se vizesedésem, tudtam jól aludni este még a végén is, szóval tényleg csodás élmény volt. Persze a végén már kivoltam, mert baromira nehéz volt a pocim, amit ha álltam már a hátamon éreztem,szóval az uccsó hónapban már sokat heverésztem.
Andor szépen nyugisan kivárta az idejét, 9-ére voltam kiírva (de netes kalkulátor szerinte 7-e volt az időpont) és Andor 7-én született.
Pedig a 32. héten volt egy kis félsz, mert akkor jöttünk haza horvát tengeri nyaralásból, ahol tök sokat úszkáltam, sétáltunk is sokat és a vizsgálaton utána kiderült,hogy 1 ujjnyira nyitva van a méhszáj. Mivel semmi fájásom nem volt, ezért reménykedtünk,hogy ezzel nem fog még elindulni a dolog. Nem is indult. szóval szerintem az itthoni semmittevéshez képest ott kicsit többet mentem a kelleténék, amit ott nem éreztem megterhelőnek, élveztem a sétákat.
És akkor a szülés elindulása és maga a szülés:
zeptember 6-án szombat dél körül kezdtem érezni fájásokat,(előtte már voltak azért szép keményedéseim, jóslófájások) gyengéket,de folytonosan, bár nem az előírt kb. 25-10- 5 perces csökkenésben, de jelentkeztek.
Majd estefelé kicsit erősödtek is és volt hogy rendszeresen 10 percenként voltak, de volt kihagyás is pl. 20/40 percre, így kicsit tanácstalan voltam.
Éjfél körül mintha 1 erősebb görcsre kapcsoltam volna, majd ekkor felhívtam a szülésznőmet, hogy ilyen mi legyen. Mondta, hogy akár igyak egy kis vörösbort és az vagy ellazít és akkor csak jósló fájások voltak, vagy felerősíti és akkor tudjuk mi van. Vagy menjünk be a kórházba ctgre és max hazaküldenek.
Szóval ittam 2 korty bort és baromira nem esett jól, majd megpróbáltunk aludni. Ahogy oldara fordulva lefeküdtem, 2 erős kb 5 perces fájást éreztem, szóval mondtam Szabolcsomnak, hogy akkor inkább menjünk be, mert így tuti nem fogok tudni aludni.
Bementünk, megvizsgált az ügyeletes, mondta,hogy 2 cm-re nyitva vagyok és bent tatottak.Ez volt éjjel 1.15kor. És vártunk....mondta, hogy még nem hívja a szülésznőmet, majd... 1.15kor értünk be és szülésznőt olyan 4 körül hívták. Megvizsgált és mondta, hogy igazából nem tágultam még a korábbi vizsgálathoz képest, szóval ez nehéz menet lesz, így ajánlja, hogy gondolkozzam el az epidurálon, mert az akkor ad nekem 2-3 óra pihenőt. MOndtam, hogy OK, kérek-bár nagyon féltem ettől, nem akartam alapban ilyet, de azért gondoltam rá, hogy lehet kellhet, mert én borzasztóan görcsös voltam mensi alatt.
Szóval 6 körül beadták, akkor már elég kész voltam... szerencsére hatott és tényleg jobb lett egy időre, de aztán egyszercsak, ami 3 óra múlva volt, mert 2 adagot kaptam, eldurvult a helyzet... rohadtul elkezdtem érezni megint minden és hát duuurva volt.
Szabolcsom annyira szerelmetes volt, segített, tutujgatott, de kész is volt rendesen, néha az ablakhoz is kellett mennie, hogy levegőt kapjon és ne szédüljön be.
Már itt volt a dokinőm is, talán 7-8 óra körül voltam 8 cmre nyitva. A szülésznő azt mondta, hogy szerinte 10 körül lesz meg Andor. Persze én ott nem tudtam most mennyi van, meg mi van,csak fájt.Nagyon.
Majd nézték, hogy Andor feje ütközött a medence csonhoz és nem igazán sikerül neki befordulni a csatornájába, szóval elkezdtek engem fogatni. 3 fájást jobb, majd 3 fájást bal oldalon kellett kibírnom. Hááát rohadt egy érzés volt elhihetitek. Oldalra fordulva minden sokkal erősebb. És még az is kiderült,hogy ahogy fájás van esik Andor szívhangja elég jelentősen, valszeg rajta van a köldökzsineg és ez tartja kicsit, de a dokinőm nagyon nyugodt volt, mondta,hogy ne aggójak semmi gond. Nagyon kedvesek voltak amúgy, jó volt látni a mosolyt, kedvességet az arcukon ekkor, mert ez nyugtató hatású számomra.
Majd valamikor elkezdődött a kitolás és volt, hogy itt is forognom kellett és oldalra fordulva tolni. A szülésznő meg ekkor már csinálta mandulaolajjal a gátmasszázst.
Itt már nagyon kész voltam és ugye a tolásnál elején nem igazán éreztem, hogy lenne elég erőm tolni, inkább amikor nem volt görcs és ugye akkor meg nem lehet. Szóval itt elszenvedtem egy darabig, olan 1.5 óra volt a kitolási szakasz! Szabolcsom nagyon ügyesen tartotta a fejemet, meg maszírozta derekamat. Annyira drága volt Nagyon büszke vagyok rá!
Közben kaptam néha oxigént, egy csövet dugtak, vagyis én tartottam az orromhoz, hogy mivel Andornak esik a szívhangja így több oxigén kerüljön a vérbe. Nah, ettől hánytam párszor jó kis epét - ez még a kitolás előtt volt.
Majd 10.18kor megszületett Andorunk!
Ami viszont nagyon örvendetes, hogy mindezek ellenére nem kelett vágni!!! totál getvédelemmel sikerült megszülni, egy kis repedés lett belül,de minimális a doki szerint, 1 öltésnyi volt. Ennek köszönhetően már a szülés után is tudtam ülni! OK, nem úgy mintha mi sem történt volna, de végül is teljesen jól voltam. Pár nappal szülés után könnyebben mozogtam, mint az epekő műtétem után.
Jah, és Andorom szép nyakláncot, meg övet csinált magának a pocijára a köldökzsinegből.Ezért esett a szivhang. De végül minden rendben volt.
Szép élménnyé vált számomra az egész!
Utána intimtornáztam ezerrel és a 6 hetes kontrollon, amire 8 hetesen jutottunk el
, a dokinőm azt mondta,hogy csillagos 5-öst ad, mert olyan szépen helyrejöttem, mintha nem is szültem volna
Ennek nagyon örültem! ( Persze ezt Szabolcsom tudja leginkább tanusítani
)
Bocsesz mesedélutánért, de nem ment rövidebben