Új privát üzeneted érkezett!

Jajj, laptető :twisted: Az kéne még nekem :lol: (remélem nem AZÉRT nem jött meg már vagy 60 napja :roll: )
Fogamzásgátlós-topik jó ötlet :)

Kép

Kép
bettica

hehe :) egy PCO-s topik ahol mindenki visít ha laptető közelébe ér :)))))))

Van néhány kinőtt 50-es bodynk, rugdalózónk... (a többség ugye soha nem ment rá Lucára de egy Lilla méretű babára készültem ezért van egy csomó). Szóval ha valaki pici babára számít akkor szóljon... (az öcséméknek nem rakom félre, nekik úgyis nagy babájuk lesz ha lesz)

Ja... anyósom legújabb alakítása. Mondtam is a férjemnek, hogy mindjárt sírok...

Történt ugyanis, hogy a férjem otthonról kimozdulni nem tudó nagymamája adott pénzt az anyósnak, hogy vegyen belőle Lillának egy babát (amióta Lilla megszületett azt kérdezgeti, hogy van-e babája mert venni akar neki egyet). Az anyós el is ment... aztán vett egy 0 hós kortól "használható" kiságyra köthető zenélő xart... tudjátok, amit ajándékba szokott kapni az ember így minden családban van belőle vagy 3... Jópofa, jópofa, de semmi értelme plusz az tuti, hogy nem próbálta ki mert egy felnőtt ereje kell a felhúzásához. Lilla erős lány de beleizzadt amire egy picit sikerült felhúznia. Viszont birtokolja így nem tudom, hogy fogom Luca hordozójára kötözni... (annak talán még lenne értelme mert a végén egy kis babatükör van)... szerintem sumák módon eldugom... (csak az a gáz, hogy Lilla számontartja a cuccait és még hónapok múlva is tudja, hogy azt ő kapa és azt is, hogy kitől...)
Vendég

Csakegy!

Ez remek :? ..így már mi is kaptunk ajándékot. Az első játékok egyike volt, amit megvettem a zenélő pörgő-forgó volt. Erre kaptunk mégegyet, de olyan gagyit, hogy leestek róla a játékok. És akkor kislakásban pakold el a felesleges holmit..ezeket a felhúzható kütyüket jó mélyre elástam. "Kicsit" ráuntam mikor éjjel arra ébredtem, hogy azokat rángatja Domi. Neki is van egy olyan felhúzható, amit csak erős kézzel lehet felhúzni..az is ajándék volt. :evil: Sokan ajándékoznak úgy, hogy tök mindegy használható-e vagy sem, vagy szükségetek van-e rá, egy a lényeg, adjanak valamit.. :?
Gratula Lillának, csak így tovább, ma holnap már bilizik a nagylány.
Nem tudom, mi mikorra jutunk el oda. :?: Bár lehet előbb rászokna a bilire, mint a járásra. Dominál minden olyan furán halad.
Ja és iszonyat tempóban nő a fiam. Onnan veszem észre, hogy olyan hűtőnk van, aminek fagyasztós az alja, a teteje a hűtő, két külön ajtós. Mindig ott szokott ácsorogni, eddig a sima hűtőajtó fölül simán elment a feje fölött, mostmár figyelnem kell, mert elkaszálom vele a fejét. Szerintem olyan magasra fog nőni, mint az apja..

Még a fürdetőkhöz:
Mi egyszer kaptunk Johnson's fehérflakonosat. Most került elő tegnap, el sem használtuk. Nagyon finom, gyöngyvirágos illata van, de az állaga olyan, hogy alig tudtam lemosni a testemről. Nem tudom, miért gyártják ilyenre. Főleg bébiknek. Sokkal jobban szeretem a Balea-s nagy habfürdőket használni. Szerencsére Dominak jó bőre van, semmire sem érzékeny. De ritkán rakom a testére a tusfürdőt, mindig inkább csak a vízbe.

címkék: kaptunk már olyat, amiben olyan kemény műanyag címke volt. Na azzal nincs mese, ki kell vágni. Esetleg alkoholos filccel bele lehet valahova írni a méretet, de szerintem nagyjából ránézésre látni lehet, mekkora egy body. Én mindig egy mérettel nagyobbat veszek, mint amekkora ténylegesen kell, mert irdatlanul gyorsan nő a fiam. A C&A-s bodykban egész puha a címke, azokat nem vágom ki. Nálunk általában probléma, hogy túl hosszú az ujja a bodynak, ami a testére jó..viszont hosszban meg az a kényelmes neki.
Elrakni én sem méretek szerint raktam, hanem ömlesztve. Ha előkerülnek a régi rugik, mindig megcsodáljuk a férjemmel a kis 44-est, amiben hazahoztuk Domit a koraszülöttről. Azért remélem, hogy azt nem kell többet használni. :twisted:

még a légzésfigyelőhöz: mi ajándékba kaptunk rá pénzt, így újat vettem. Angel Care, bébiőrzős. A mai napig használjuk, mert Domi még a kiságyban alszik. Főleg a bébiőrzőjét használom ki. Meg jó, hogy mutatja a szobahőmérséketét. Holnap is visszük a szállodába. Ha elalszik, akkor nyugodtan kimehetünk a közelbe pl. vacsorázni. Jó közel kértem a fürdőhöz és az étteremhez a szobát.

pelenka: újabban a Pampers Giant-ot vettem, mert jó nagy pakk, és nem szeretek állandóan pelenkáért mászkálni. Viszont most hogy ennyit kakil, vettem eggyel nagyobb (12-18 kg) Huggiest. Ha jól rémlik, annak gumis a dereka. Én a DM-eset, meg a Libero-t a vastagsága miatt nem szeretem.

Kép
babancs

én sem ruhák szt raktam el, hanem ámblokk, bár a nagy részét unokatesómnak adtam, jön a baba :lol:

Babancs, én is elraktam a 44est, olllllllllllllllllllyan piciiiiii, annyira "hiányzik" ilyen piciként a nagyfiam, meg a babusgatás miközben meg édes, ahogy már okosodik :oops:
Vendég

KANDI?????
Vendég

Kandit én is hiányolom, ma jutott eszembe, hogy mizújs lehet?

Hát lányok, megjöttem a dokitól(28 hetes méhszájvizsg)és annyira nem erre számítottam.Ugye jól felkészültem, hogy elbeszélgetünk a szülésről, erre azzal jöttem ki, hogy szoktassam magam a császárhoz, nehogy váratlanul érjen... :(
A doki szerint nem sok esély van arra, hogy úgy forduljon, ahogy kell, mert eddig az összes ultrahangon,a mindkét 4d-sen is ,keresztben feküdt, mostmeg már ráadásul a feje feljebb is van, mint a lába, ezért azt mondta a doki, hogy annak nagy a valószínűsége, hogy ahogy szűkül a hely, még feljebb fog fordulni, vagyis totál egyenesre. :( Persze bízzunk, meg van esély, de azért nem árt lélekben erre is készülni.
Annyira szerettem volna, ha minden tök természetesen, és persze tökéletesen zajlik le(szép álom, gondolom, mindenki ezt szeretné)aztán tessék.De az is fura, hogy egész hazaúton ezen kattogott az agyam, és már az a fél óra elég volt, hogy elég jól meggyőzem magam, hogy az sem olyan vészes, ha így kell megszületnie.Ha neki így jobb lesz... :roll: Valamiért így fekszik, és kész, ha nem fordul be, nem tudok mit tenni.

Szóval a kérdéseimből szinte semmi nem lett, annyira nem számítottam erre, hogy csak hallgattam a dokit, és nem tudtam kérdezni csak egy-két értelmeset.A császárt viszont legalább nem altatásban csinálják, hacsak egy mód van rá, ebből a kórházból még azt is kinéztem volna, olyan kőkorszakinak tűnik.

Tényleg Dimet!
Pesten jársz dokihoz, vagy szoktál még itt is?A genetikai uhumat az a doki csinálta, akit annó írtál, tényleg jófejnek tűnt.

Na ennyi voltam mára, megyek emésztgetem a dolgokat még...

Kép
Kép
zazzy

Ja!Egyébként minden eredmény nemhogy jó, hanme tökéletes volt, vagy negyedórát uhuzott, mindent mért, mindent nézett, minden tökjó, csak nem akar úgy fordulni, ahogy kéne...

Kép
Kép
zazzy

Zazzy!

Van élet a császáron túl is....sőt két császáron túl is! :twisted:
Készülj rá, h. az lesz, aztán majd max meglepődtök. Nekem Gergő egészen sokáig faros volt, aztán csak befordult. Örömködött is a dokim, h. na akkor mégsem csaszi, aztán rájött, h. ja de mégis.... :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

babancs, nálunk is ugyanez van. a hűtőnél vettem észre, hogy 1 hét után zsuzsinak odakoccant a feje:) mire visszajöttünk gyuláról megnőtt :D pedig csak 5 nap volt!!

zazzy, pesten járok. de talomba tartom azt a dokit. mert mi van, ha gyulán vagyunk és ott történik vmi. nekem is szimpi volt és alaposnak tűnt!!
és ne aggaszd magad, lényeg, hogy kint legyen. és legaláb előre tudod, hogy mire számíts. nem 24 órás vajúdás után tolnak be a műtőbe.

tényleg, kandi???? ki a párja?? bettica? :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

őőőőő nem kutya-imádó a gyerek, vagy a kutya nem gyerek-imádó, vagy mindkettő gyerek, vag kutya????néha nem tudom eldönteni...
:lol: Kép
Kép
Vendég

Szió!

Húú micsoda termés!

Akkor micimackógondolkozzzzzzz vagy malacka? :lol:

Zazzy nekem szinte minden uh-n máshogy feküdt!
A 32.hetin már befordult és azt mondta a dokim,ha okos gyerek már nem forgolódik de még olyankor is tudnak!! Te még 28hetes vagy hamar megfordulhat,kérd meg! :)
Én is szomorkodtam,hogy esetleg csaszi lesz a méreteim miatt...de aztán rájöttem,hogy az is jó az a lényeg hogy egészséges legyen! (viszont én csaszinál inkább altatást kértem volna ..)

Hunci jóó képek!!! Ti kutyátok??

Babancs Dimet :lol: :lol: jó mérőkétek van!

Csakegy Lilla nagyon ügyes! Játékait számontartja :lol: :lol:

Mniki üdv!!!!!! Mi újság??
Kikka spontánozik?drukk neki is!++++++++++ és persze....... :wink: :wink: :wink:

Kandi?????

én ma elestem az udvaron,még jó hogy nem tört csontom

Jó éjt!
Vendég

Kincs, anyuéké :lol: van különb is, megbotránkoztató képek, azokat nem mertem felrakni, mert hát nem tudom, hol a gyerek vagy hol a kutya, úg fekszenek egymáson, és hááááát van olyan is, hogy a gyerek eszik, a kutya odamegy és kiveszi a szájából, meg olyan is van, hogy kutya eszik és gyerek veszi ki a szájából :oops:
mivel engem nem zavar, hogy nyalják egymást (szószerint), pláne, hogy tudom hogy a kutya tiszta, de azért az olyan képet nem rakom fel, mert mást zavarna.
ja, és nem a gyereket kell félteni a vizslámtól :lol:
Vendég

Madárfüttyös jó reggelt mindenkinek!

Rambóka!

Köszi a kencét! Azt nem mondtad meg mivel jövünk érte. (Vagy Norbi kifizette?)
Tegnap miután idegrohamot kaptam itthon az elindulástól -inkább nem részletezem- sikerült megvenni minden kelléket a takaró cucchoz. Sőt, tegnap még egy kabátot is vettem 1200jér, amire lesz ráapplikálva a cucc. A régi kabátomban sajna olyan vagyok mint egy kötözött sonka. :oops: :lol:

Csakegy!

Na akkor mégegyszer. :D
Az előre megkötős verzió kicsi babáknál szerintem tutibb, meg olyankor ha nem kell kikötni és nincs sok ruha a gyereken és el tudod mindig találni, hogy milyen szorosra kell húzni. Én nem használom/tam eddig olyan rendszerességgel a kendőt, hogy ez mindig sikerüljön.
A másik, amikor a takaró rész belül van és elől kereszteződik az anyag, jobb akkor, ha már tartja valamennyire magát a gyerek. Ákos már tartja, szóval egyszerűbb megkötni. Meg aztán szerintem ez jobb, ha ki kell kötni a babát valamiért és talán még szoptatni is lehet benne.
Nekem egyébként nem lycrás anyagom van, hanem vastag pamut. Pont azon gondolkoztam valamelyik nap, hogyha elbírom, akkor 20 kilóig simán cipelhetem benne Ákost, mert annyira erős a tartása. A videon látható nőci kendője is tuti valami vékonyabb anyag, mert az enyémet nem tudom ilyen jó esésűen átdobni a vállamon, mint ő. :)

Zazzy!

Kérdezzük meg Betticát, hogy a majd 4 kilós gyerek mikor is fordult meg? :D
Bízd ezt Lara babára. :wink: Izé... bár minden oké volt nálam, de amikor a szülés kezdetén ott toporogtunk a kórház folyosóján és kitolták a 30 perce még pocakos, de már a kisbabáját ölelő anyukát, akkor elgyengültem és szívesen feldobtam volna magam bármelyik műtőasztalra. :D Csaszi után is van élet. :) Emésztgesd. :) +++
Kiderült hogy végülis van-e szülésfelkészítő a kórházban vagy sem?
A páncit használd nyugodtan, ha kényelmes. Szerintem ennyi idő alatt nem tudod összenyomni laposra :D, de ha mégis, tudok gyolyót küldnei bele. :)

Hunci!

Az ilyen képek láttám úúúúgy sajnálom, hogy nincs kutyánk! De lesz! :D
Addig anyuéknál barátkoztatom a kutyákkal a gyerekem. :) Tetszik neki, mindig nézi őket ahogy rohangásznak.

Kincs!

Micsináltál? :?

Címkék: Én is hagytam. Szintén nem tudnám eldönteni a fehér bodyk közül, hogy most melyik mekkora.... Ákost nem zavarja.

Pelus: Lila tecsóst használunk mi is és teljesen jó. Szerintem. A Pampers amit most kaptunk sem tud jelenleg többet nála. Mondjuk az is tény, hogy Ákosnál naponta legalább kétszer van kaki és ilyen formán teljesen mindegy, hogy mondjuk esetleg valami drágább pelus jobban nedvszívó lenne, mert a kakis pelust úgyis ki kell cserélni.

Volt ez az tesók együtt aludjanak-e vagy sem dolog szóban valamikor... Anyoo is jó lenne ha valamikor hozzá tudna szólni, mert ha jól tudom náluk Dorka és Ádám ágya egymás mellett van és úgy alszanak egy csöppnyi szobában.

Na ennyi. 3 óta fent vagyok és bár baromira fáradtnak érzem magam, de aludni nem tudok. Tegnap nagyon nagyon fájt a fejem és korán elaludtam, ezért ez a hajnali kuvikkolás. Ákos 1 óra múlva kel. Remélem lesz annyira kíméletes hozzám, hogy eljátszik mellettem a franciaágyon és hagy még kómázni kicsit.
Ma jön a mamám segíteni. Ahhh.... már csak ez kellett nekem! :roll: :twisted:

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jó reggelt!

Dimet: Ne fesd az ördögöt a falra :) Sok más lányka van, aki "ölni" tudna egy tesztért, én még nem ;) Persze az sem lenne baj, ha amiatt késne, de azért inkább ne :) Szóval értitek :)

Zazzy: Igen, kérdezz csak meg engem :lol: 37.hét... Jól beparáztatott a drága :)

Hunci: Hunor és a blöki tüneményes együtt :) Én nem vagyok híve a nagyon összebújós gyerek-kutya kapcsolatnak, de hát azért valahonnan össze kell szedniük a gyerekeknek azt a pár kiló koszt, amit átlag egy évben megesznek :) Tegnap Bence szaloncukrot kapott (becsomagoltat), azt szopogatta :) Egyszer csak nézem, hogy kopik le róla a piros festék, barinőm kérdi, hogy adjon-e másikat. Mondtam neki, hogy hagyja, mert valamiből immunrendszert is kell csinálni a gyereknek :lol: Az a picike festék nem fog neki megártani, túl sok ilyet nem kap a kezébe...

Monee: Hát nálunk azért a Pampers szopinál nagyon nem volt jó, mert Bence napi 1x kakilt, elég hígat és hát az a pelenka sztem nem feküdt rendesen a derekán, ami miatt minden nap hátközépig kakis volt (és az én nadrágom is, ha éppen az ölemben "ült", amikor erőlködött). Most, hogy már nem szopizik, jóval keményebb a kaki és hát ezt örülök, ha nem pajszerral kell kivenni a farpofák közül - bocsi :twisted: Ezért most ismét megpróbálkozunk vele... Hú, tényleg el kellene lassan indulni vásárolni, hogy 11-re hazaérjünk... Listát is illene már összeírni... :roll:
Bence meg visszaaludt, remek :?

Sötét színű kabit kéne vennem... Meg nacit is. Basszus, hihetetlen, hogy a babakocsit nem tudom úgy betenni az autóba, hogy ne legyen mindenem totál koszos, sáros :( Azokon talán nem látszik annyira :twisted:

Leléptem...

Kép

Kép
bettica

Zazzy, 28. héten még akármi lehet. Az én gyerkőcöm már a 28. héten befordult, örültem is, de aztán mondta a doki, h még símán visszafordulhat. Akkor már nem örültem annyira.

Hunci, a kutyus nem volt féltékeny az elején? Látom mostanra már teljesen összeszoktak.

Tegnap voltam a kórházban, beszélgettem a szülésznővel, nagyon ari, mindent szépen elmondott. Egy dolog viszont nagyon kiverte nálam a biztosítékot: kérdeztem, mi van ha nem lesz az első 2 napban még 1-2 csepp tejem se, mit adnak a babáknak olyankor. Erre jött a válasz cukrosvizet!!!!

Monee, te írtad, h adtál neki pár csepp teát. Az milyen tea volt?
apple

Apple: Szólj, hogy ne tegyék! Elvileg működnie kell a dolognak. Talán a gyerekorvossal beszélhetnél, lehet ad vmi papírt erről ;)

Kép

Kép
bettica

Apple: add írásba, hogy nem itathatják cukros vízzel a te beleegyezésed nélkül... ekkora baromságot... két napig féllábon is kihúzza a gyerek ha nincs tej... (megjegyzem az elején néhány csepp is elég úgyhogy csak ne ugráljanak...)

(Luca tök fura... átkapcsolt eszik/alszik üzemmódba... néztem, nincs láza... enni viszont szerintem nem eszik eleget, a tegnapi alig evős nap után mára határozottan kevesebb lett a tejem... úgyhogy indul a homeós bogyózás...)
Vendég

Lilla meg most vonult be a szobájába és még az ajtót is becsukta maga mögött... (a jó kis teli pelenkában mert azt nem engedte, hogy átpelenkázzam...)

lehet, hogy tényleg az idő a ludas...
Vendég

Apple, SOHSEM volt féltékeny :lol:
Vendég

Sziasztok!

Csemetém alszik, nagy oviban, Apa dolgozik... Van időm írni!!! :lol: :lol:

Köszönöm az Ádám dicsiket! 8)

Kandika majd délután megy UH-ra!

Zazzy, nyugi, csaszi ide vagy oda, lényeg, hogy egészséges legyen a babó! Én kettőn vagyok túl, nem az a lényeg, hogy hogy születik a baba hanem az, hogy a TIÉD!!!! De még akár be is fordulhat, idő még bőven van rá!

Kincs, jujjj... Mi csináltál, hogy estél el?

Csakegy édes Lilla hogy ennyire figyel a játékaira! Dorkánál elég könnyű volt selejteznem mindig, nagyon kevés játék volt amit keresett utána:) Megint időszerű lenne egy válogatás most, hogy nincs itthon... :twisted:

Hunci, szuper képek! :lol:

tesók együtt alvása... Igen, Monee jól tudod, nálunk a két gyerkőc együtt alszik, icipici szobában:
Kép

Első két hétben volt talán, hogy Dorka felébredt, ha Ádám nyafizott, de utána annyira hozzászokott hogy nyugodtan alszik tovább. Mondjuk kaptunk tesóméktól egy babaőrt, az a fejemhez van állítva így hallom ha Ádám mozgolódik, nyafizik, nem várom meg amíg sírás van. De volt már olyan is hogy felsírt Ádám, Dorka fordult egyet és aludt tovább. :)

Délben is együtt alszanak és semi gond nincs belőle!

Ébredezik a csöppöm! Ki kéne menni a piacra, de olllyan hideg van! :?

Kép

Kép
anyoooka

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Megyek be Ádámhoz és így fexik az ágyában :)

Kép

Imádja a zenélő forgóját, ahhoz indult :) Olyan édes volt, annyira örült mikor felhúztam neki:)

Kép

Kép
anyoooka

Apple!

Tea = valami cukros lötty lehetett, ami kicsit sárga is volt, biztos valami lájtos teacucc.

Igen, én adtam neki. De saját elhatározásból és nem bánom. Talán ha két kortyot ivott belőle, viszont én megnyugodtam, mert előtte látszott rajta, hogy nyugtalan és éhes. Valóban az volt, mert két korty után édes álomba merült és másnap reggel már önerőből sikerült szopizni neki.
Nálunk nem volt a csecsemősöknél semmilyen kényszer vagy drill az anyukák felé. Ha minden renben volt, kb. fél órára vitték csak el a babát, amég megvizsgálták őket mindennap. Utána hozták vissza és az anyukáknak kellett ellátni. Nem volt tápszer, nem volt kényszer teáztatás, Ákosnak is én kértem a teát, nem adták menetrendszerűen.
Mondjuk szerintem erről kár beszélni, mert minden kóház más rendszerű. Ha olvastad, nemrég írtam Rambókának, hogy el vagyok képedve, hogy a két pécsi szülészeten, pedig egy város és egy vezetés, milyen más a rendszer.
Érdeklődj utána, hogy nálatok mi a helyzet. Esetleg születésfelkészítő tanfolyás nektek is?

Elaludt a Csöppöm. Suhanok rendet rakni, mert mint írtam jön ma a mamám, aki rendmániás. Legalább félig legyen rend, mire ideér. :)

Monee

monee85

Csak köszönni jöttem..pénteken jövök, már 30 évesen. :D :D Holnap ünneplünk. Lesz kinti medence is a hotelben, oda fogunk fagyni. :twisted: :twisted:
puszi!

Kép
babancs

Sziasztok!

Babancs érezzétek jól magatokat! BOLDOG SZÜLINAPAOT!!!

Anyooka Ádám cuki!!! Nekünk is kedvenc volt a felhózós játék még most is bár már máshogy játszik vele. :lol:
Udvaron jég volt én nem láttam és jó nagyot nyekkentem, kész szerencse hogy csak a kezem fáj!

Apple kérd a nővéreket,hogy ne adjanak neki! Babás szobában leszel??
Milyen furi a klinikán nem vitték el 1másodpercre se tőlem csak ha én kértem(nem kértem)..cicin kívül kérésre sem adtak mást...

Várom Kandikát!!!!!

Ja és Rambóka ha ma ünnepelsz akkor sok boldog névnapot!! (van máskor is??)
Vendég

Sziasztok!

Babancs!

Boldog szülinapot!!

Rambóka!

Neked Boldog Névnapot!!

Anyooka!
Ádám nagyon édes!!
(Irigy-irigy)úúúúgy babáznék ismét!

Hunci!
Édesek a babád a kutyával.Sajna én nem tudom a kutyánk mellé vinni Gergőt, mert egyből fellöki, annyira játszana vele(újfunlandi)
ezoterike

apple, baajcsyban szülsz??
tudod, én ott szültem.
ha nem kéred, nem kap cukros vizet. azt csinálnak, amit kérsz!!!!

Kép

dimet

Sziasztok!
Mára megfogalmazódott a fő problémám:Én szeretem tudni, mi várható, mire készüljek.Ez a vagy-vagy olyan gáz.Én szeretnék vagy erre vagy arra felkészülni lelkileg.Nekem mindkettőre nem megy... :roll: Ez hülyeség?
Itt nem tudom milyen juttatás jár azután, de az a legújabb mániája a kórháznak, hogy ok nélkül is minden kisbabát átvisznek a gyerekkórházba(császárnál meg pláne, az alapból jó indok :evil: ).Ennyit a bababarát kórházról, meg a szoptatás segítésről... :(

A férjemnek amúgy simán annyi a reakciója, hogy a gyerek nem hülye 10 hétig fejjel lefelé lógni :lol: Majd ha itt az ideje, megfordul.Úgy legyen.

Kép
Kép
zazzy

Később próbálok jönni,olyan jól pörög a topik :)

Andika???????????

puszi
ella-

Andika írt: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Bébi 0,96 cm. 7 hétnek megfelelő méretű, és tökéletes a szívhangja. Petezsák szabályos, stb."

Szuper jó hírek!!!! :) Minden rendben lesz, hiszen ez a babó jönni akar!!! :):):)

Megyek fürdetni, holnap jövök! Jó éjt!

Kép

Kép
anyoooka

Jaj de jó!Hatalmas gratula mostmár tényleg! :D

Kép
Kép
zazzy

Éljen, Kandika :lol: :)
Most már hangosabban örülhetünk. Istenem, de jó hír !!!!
mniki

kandi, de jó!!

zazzy, zsizsik pont ma hívott. az eddig megfordult gyerek visszafordult. majd megint fejreáll. még van ideje megfordulni!!!!! nálad főleg!

Kép

dimet

Kandikám: Hát nagyon gratulálok! Vigyázz magatokra, gondtalan terhességet kívánok! Nagyon megérdemlitek ezt a pici babót :D

Kép

Kép
bettica

Kandi, ezek fantasztikus hírek!!!

Rambóka, Boldog Névnapot!

Dimet, igen a Bajcsyban szülünk.Kérni biztos nem fogom. Akkor már inkább tápszer, de azt is kanállal.
De remélem lesz 1-2 csepp előtejem és másra nem lesz szükség.

Én azt gondoltam, h ez a cukrosvíz dolog még nagyanyáink korában volt divat. Azért lepődtem meg ennyire.

Kincs, azt mondta a szülésznő, h 24 órát velem van a babóca.
Van egy olyan hülye félelmem, ha elvinnék összecserélnék más babával.

Anyooka, nagyon édes Ádám baba ahogy figyeli a forgót.
apple

apple, én adattam, adtam cukros vizet zsuzsinak anno. volt előtejem. de a kutacsa be volt süppedve. inkább cukros vizet adattam, mint tápszert. mondjuk a kutacsot is anyósom vette észre, nem a csecsemősök-szülésznő is-
inkább tápszerrel ne tömjék meg. és a kiskanál jó ötlet. vagy a medelának van baba pohara. az is jó!!!
és nyugodtan beadhatod éjszakára a babát, vagy amíg zuhanyzol, ilyesmi. rendesek a csecsemősök. főleg egy hosszú fekete hajú csjszi, van egy ősz tincs a hajában. ő nagyon!!!!! menj oda hozzájuk és kérdezz mindenfélét, segítenek. de ezzel a csajjal sokat bezsélgettem, sokat segített. és úgy adtam be zsuzsit éjszakára, ha sír hozzák ki. ki is hozták. hamar. de legalább addig is aludtam. meg persze után zs-val mellettem is.
fejőt is próbáld ki, segítenek abban is. meg is fürdetik, pelenkázást is megmutatják. csak menj oda.

Kép

dimet

Sziasztok!

Bocs, nagy varrásban vagyok, azért nem jövök. Amikor meg nem varrok, akkor gyerekezek, de ez gondolom nem meglepő. :)

Rambókának boldogságos névnapot tegnapra! Gondoltam Rád tegnap is, csak nem jutottam ide. :)

Apple!

Nekem a következő oldalon található videók sokat segítettek. Főleg a fürdés rész az érdekes. Az első fürdős videón tök profi módon fürdeti a nővér a babácskát. Én ezeket néztem meg párszor, mielőtt szültem és az első naptól én fürdettem Ákost. Tök ügyesek voltunk. :D
Itt a link:
http://www.babazo.hu/9honap/20070514szu ... zites.html

Kandika!

Ez aztán a méret! Egy hatalmas, majd egy centis babuka! :D

Zazzy!

Ez szerintem teljesíthetetlen elvárás, ugyanis egy fejvégű babánál is BÁRMIKOR előjöhet bármi, ami miatt csaszival végződik a szülés. Nekem is mondták amikor már a szülőszobán voltunk, hogy a pocakom alapján nagyobbnak néz ki a baba és nem biztos hogy ki tud bújni magától. Elég fura volt ezt akkor ott hallani, de valahogy megnyugtató is volt, mert tudtam, hogyha nem megy, akkor is biztonságban meg fog születni Ákos.
Fogd úgy fel az egészet, hogy a csaszi is egy fajta születési mód mostanában. Egy lehetőség, esély Neked és Larának, hogy egészségesek legyetek a születése után is. Tudom, hogy Neked is ez a legfontosabb, hogy mindketten rendben legyetek. :wink:

Kincs!

Megvizsgálni sem vitték el a babákat amég bent voltatok? :shock:

Babancs!

Boldog szülit! Érezzétek jól magatokat! :D

Ennyi voltam. A másikba is kell írnom. :)

Monee

monee85

Kandi!! Gratulálok!!!! De merre jársz??????

Monee nem, minden reggel jöttek vizitelni a babákat a szobába, mérni az esti fürcsinél mérték benn a szobában és ott a csapnál fürdették..aztán bebugyolálva ideadták :)..vérvételre kellett nekem vinni kis talicskában kétszer :) ollllyan jóóó volt.
Itt is rendesek voltak egyébként 2óránként benéztek éjszaka is,hogy nincs e kérdésem vagy nincs e szükségem vmire...

én is ennyi voltam...ma kaptuk a 2. prevenárt.
jó éjt4
Vendég

jaaa olvastam,hogy 10000forintért Angelsounds Fetal Dopplert lehet venni otthoni babahallgatásra :))
Vendég

Sziasztok,

Zazzy, parázzunk akkor együtt.... :roll: Dimet írta az előbb, hogy az én babusom már befordult, szépen lent volt a feje, és tegnap már megint fejjel fent volt..... és már 2,7 kg....! Dokim szerint végül is van még esély, hogy megfordul, de szerinte ne aggódjak, farosan is meg lehet szépen születni.... :roll:
Bettica, mi is volt nálad, már nem emlékszem, csak arra, hogy nagy volt a para, mert Bence nem akart befordulni....aztána végén csak befordult ?? Meséld el légyszi két mondatban, mi volt !

Kandinak nagy gratula !!! Itt volt az ideje !!! :lol: :lol: :lol:
zsizsik

Sziasztok!

Kandim gratula!!!!

Zazzy, Zsizsik, drukk a befordulásért!

Kép
mamint

Sziasztok!

Hoztam pár képet a krampuszaimról:

Kép
Ne dőljetek be neki! Nem olyan ártalmatlan, mint amilyennek látszik!!!!!!
Ilyen, amikor felébred:
Kép

Kép
Ha habozhat, akkor angyalka....
Kép
de ha az Anna, Peti és Gergő-ben az anyukájuk tüskés hajat csinál a gyerekeknek, akkor nekünk is azt kell csinálnunk.....

rambóka

Hoppá! Kicsit nagyok lettek. Bocs! :oops:

rambóka

Rambóka!

Asszem rossz ómen volt megvenni Fruzsinak ezt a ruhát. :D Le sem tudnád tagadni a csajszit, mármint arcformára. Gergőnek zzzsír a haja! :D Nagyon tetszik! :D Fruzsinak milyen színű a szeme? A képen valamiért nem látszik... :lol:
Szeretném egyszer már kendő nélkül is látni a kis ördöglánykát. Elhozom Ákost, hogy tanulmányozhassa Fruzsi, hogy milyen is egy jó baba. :D

Ma Ákos is ilyen volt ma, amikor az apja próbálta fürdés után felöltöztetni. :lol: Azt marhára zokon veszi és csak akkor nem ordít -többnyire- torkaszakadtából, hogyha a Bóbita táncol, anya csodálatos csemperepesztő hangján. Apa nem tudta a varázsdalt. (kézaszájelőttkuncogósszmájli) :lol:

Erről az Anna és Peti sorozatról tök sokat hallottam már. Mennyi idős kortól ajánlott?

Megkreáltam ma a mi kabát betétünket és szupi lett, csak kicsit magasabbra kell varrnom a kabátban levő cipzárt. Jelenleg vállból kilóg a gyerek a takarás alól és így annyira nem jó. :roll: Ez is persze azért van, mert az egyetlen, a próbára "önként" jelentkező gyermek 3ig durmolt ma. :D

Rakok én is képet ha nem baj. :)
Bűbájos:
Kép

Ujjszopós:
Kép

Monee

monee85

Monee!

A szeme? Az is piros!
Ááá nem, csak vicceltem! :lol:
Kék lesz.

A hordozós topikos csajok szerintem tudnak segíteni, h. mennyi anyagot hagyj a hátánál, de itt is vannak jó ötletadó képek:
http://www.wickelkinder.de/MamaundBaby.htm

Az Anna, Peti és Gergőn sokáig filóztam, mert olyan bugyutának tűnt..... meg alig van kép a szöveg mellett....meg mi a mese abban, h. egy anyuka leírja a mindennapjaikat (azóta már látom, h. igen jövedelmező ötlet volt a csaj részéről!!!!! :wink: )....aztán mégis megkapta és kiderült, h. imádja!
Talán pont az a jó benne, h. a leírtak akár velünk is megtörténhetnek!

Te is csak akkor énekelsz, ha senki sem hallja???? :twisted:

rambóka

Monee
Én a gyerekágyon hallottam egy csajszitól a könyvről, hogy a gyerkőcei imádják (a negyedikkel volt bent :) ). Úhogy, amikor kijöttem megvettük. Réka is imádja! Szerintem 1 éves kor után már lehet neki olvasni. Vagy legalábbis próbálkozni vele. :)

Rambóka
Hú, nagyon jó a kép Fruzsiról! Gergőnek sem áll jól a szeme! Nem lehet, hogy dec. elején Te tartottad nekem az Árkád ajtaját, mikor babakocsival próbáltam beevickélni??
gtünde

Ja!
Varróskedvű kismamák! Ilyet is láttam a honlapon:
http://www.wickelkinder.de/bauchband.htm
Fél méter rugalmas pamut+ textilfesték segítségével bárki meg tudja csinálni otthon is!

Csakegy!

Neked pedig itt a szoptatós poló:
http://www.wickelkinder.de/stillshirt.htm
Csak két zippzár kell hozzá!
De arra vigyázz, h. ne a mellbimbódnál legyenek!

rambóka

Tünde!

Nincs kizárva. Többnyire odafigyelek a babakocsisokra és a kismamákra. Legalább mi tartsunk össze.
Földközeli darab vagyok, bordó kabátban. Nyugodtan szólíts meg, ha gyanús vagyok (max nem én leszek :roll: ), nem harapok!

rambóka

Kép
(vééégre elcsíptem :twisted: )

Meg ezt is...
Kép

Rambóka: állati jó képek :)))) (Nem semmi szemei vannak Gergőnek... )
Vendég

Sziasztok!

Rambóka!

Gyönyörűek a dedek!Ez a piros ruha fantasztikus, naggyon tetszik!!!
És Gergő is már mekkora!

Anna, Petin én is gondolkodok egy ideje, most már csak azt tart vissza a vásárlástól, hogyha nem keménylapos könyvet adok Gergő kezébe, egy hirtelen mozdulattal kitépi a lapokat, és azért egy ilyen mesekönyvért kár lenne....
Erről valahogy le kéne szoktatnom,mert annyira szeretném már megvenni neki (18 hónaposan gondolom már lehetne), csak tudnám, hogy szoktassam le.....
ezoterike

Szió!

húúúú mennyi kéép! :))))))))

Gergő a két képen nekem tökre más,nem is az a gyerek :lol:
Óriásit nőt és igazi gézengúz! Anna Peti könyvön én is filózok, jókat olvastam róla..
Fruzsi és Ákos csudapifipofik :))))

Csakegy szép ügyes nagylány Lilla ,Luca elkapott mosolya 10pont!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?