Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elnézést, nem szeretnék senkit magamra haragítani, de megint hozzá szeretnék szólni! :lol:
40 000 ft körül egy hónapban a babára? :shock: :?

Hát, lén ettől nagyon messze vagyok. Mondjuk textil pelust használok, és azt mosom. Öblítőnek ecetet hazsnálok, és azt eszi, amit én főzök neki. De azért van, hogy én is veszek ezt-azt.

Egyébként az én gyerekem kezdi nem megenni a babaételeket, ezért pl ma almás banán helyett margarinos, sajtos kenyeret evett. Ezt nem kötm a védőnő orrára, bár elég rég is találkoztunk.
Ja, most 8 hónapos. És adok neki babapiskótát, kenyérhéjat, kicsi sajtot, túrót. MIndenféle zöldséget megpárolva a kezébe. Akkor megeszi. Ha pürésítem nem kell. Pedig még foga sincs. :?

Ja, és tápszer neki is kell valmiennyi, de mellette szopizik is. Plusz velem eszik mindig. Ő az etetőszékében, én az asztalnál. Így jobban csúszik a falat. :D

Ollem!
Én lekicsinyítem neked, ha szeretnéd. Ha akraod, pü-ben elküldöm a mail címem.

KisFruzsi!
Hol vagy?

Kép

Kép
ágic
 
 


Ágic!

Köszi!

Küldheted a címedet!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Ágic
ha nem ment el a privim légyszi irj.kidobot ez a szutyok közben :twisted: :twisted:
Vendég
 

 
 

Mary,
én nem kövezlek meg. Én is rendszerint magam készítem Lili ételeit. Nem azért, mert nem lenne pénzem megvenni az üvegest, hanem azért mert Lili jobban szereti azt, amit én kotyvasztok neki. (Mondjuk az ünnepek alatt kicsit elkanászodtam, és szinte csak üveges kaját adtam neki, de most visszatérek a régi kerékvágásba.) Neki egyébként mindig külön főzök. A mi fűszeres kajáinkat azért még nem adnám neki. Semmiből nem tart összedobni egy egyszerű főzeléket. Krumpli gondolom nálatok is mindig van otthon, meg répa. Sütőtököt és almát is olcsón lehet kapni. Ezekből jó kis főzelékeket lehet csinálni.
Szerintem azért vigyázz, hogy mit adsz neki. Lehet, hogy most nem lesz semmi baja a virslitől, de később még lehet.

Kép
emi29
 
 


Sziasztok!

Olvastam kicsit ....

Lekri - Nagyon sajnálom a hiteles dolgot .. megértem. HAsonló cipőben járunk. Ha anyuék nem segítenének, amíg párom és tesója lakása el nem megy, mi ki sem tudnánk fizetni a megemelkedett hitelt.

Szörnyű olvasni, hogy milyen sokan vagyunk ilyen helyzetben :(
Remélem mindenki meg tudja valahogy oldani a dolgait!

Timi
- Felügyelet nélküliség .. Alíz nehezen viseli a járókát, úgyhogy ő jön utánam mindenhova. Ha nagy a dráma, akkor beteszem pár percre, de azért általában megoldom, hogy akkor ügyködök olyat, amiben zavar, amikor apukája itthon van, vagy ha alszik.

Felnőtt kaják
... Alízom teljesen be van indulva a mi kajánkra. Ha mi eszünk, ő is kóstolni akar. Így a leveseket, főzelékeket mindig megkóstolja. 1-2 hete kiflit, zsemlét is majszol .. persze ebből kevés jut a gyomrába :D A muffinomtól is oda-vissza volt .. úgyhogy süthetek neki legközelebb cukormenteset, mézzel meg minden földi jóval :D
Szerintem nem jobb a keksz .. nagyon morzsálódik .. legalábbis amit én próbáltam. A zsemlerészből, vagy kifliből csodás galacsint csinál .. :D :lol: azt könnyen eszi.

Gabo
- Remélem javulnak az éjjeleitek .. nálunk hetek/hónapok óta siralmas a helyzet. Ugyan enni nem kér, de felsír .. iszik .. alszik .. Mostanában javul.

Mary - Sajnálom ezt a szörnyű szitut :(

Mezsó - 7 fog .. nem rossz :D Alízomnak még mindig csak 2 van :lol:
Blanka nagyon cukor!

Pumpi - Cukik a képek :) Nagyot nőtt már Muki, sokat változott, mióta láttam képet róla.

Lituka - Máté nagyon jó pasi :D

Marcianya - Grat. a mászáshoz!

Kritta - Fruzsi is igazi nagy lány már, édes!

Ágic - Én Alízom is egyre sűrűbben sztrájkol a babakaja ellen ... előfordult, hogy csak "átverve" tudtam megetetni .. úgy csináltam, mintha a levesemből kanalanám a babakajáját ... amit mi eszünk, arra mindig tátog ezerrel :D Sebaj, így állnak át lassan a rendes kajára, én örülök ennek! :)

Mindjárt hozok képeket én kiscsajomról :lol:

Kép
szösszenet
 
 


"Apa van a tv-ben - ez csúcs :D "

Kép


"Rosszalkodom"


Kép


Fürcsi

Kép


Barátnőkkel :)


Kép

Kép
szösszenet
 
 


jó reggelt

Szössz
nagyon édes Aliz :lol: :lol: a barátnőkkel c.képen meg Szőlő van Mazsival ha nem tévedek :lol: :lol: :lol:


hát nekem kezd egy kicsit elegem lenni Kristóf éjszakai evéseiből.3óránként eszik.ha anyatejes lenne nem zavarna annyira de mivel tápszeres az laktatóbb és azzal tűrnie kéne már.ő 3óránként kel.ez azt jelenti,hogy éjfélkor,3kor és 6kor.percre pontosan szinte.nagyon fárasztó.nem hogy javulna a helyzet.egyre rosszabb.eddig inkább csak 1x éjjel és 1x hajnalba evett.egy ideje megint többször kel.de ugy hogy vacsira elég szépen eszik.
a mostani éjszakánk az eleve kész volt.elaludt fürdés után,rá félórára felkelt és 1,5órán át semmi nem volt jó neki.üvöltöt ha a feneke a kiságyat érte.kézbe minden csodálatos volt.pedig olyan fáradt volt mint a bűn.aztán evett pár falatot és nagy nehezen elaludt 10előtt.azt hittem 2ig nem haljuk a hangját.dehogy nem.éjfélkor,pontban,elkezdet nyávogni.utána már sirt.evett 170ml-t.3kor 160ml-t és 6kor 100at.7.10től meg fent vagyunk.

nem tudom mit csináljak!? :cry: :cry: :cry:
de szerintem éjszakára ez a sok kajcsi se jó.megterheli a pociját.de se tea se víz nem kell neki.ha nem rohanok be hozzá amint hallom a hangját egyből üvölt.csak kajcsival alszik vissza és szerintem ez a baj.erről kéne leszoktatni.de hogyan vagy mit csináljak.egy pici csecsemő többeket alszik kajcsi nélkül.

bocsika csak egy kicsit kibuktam :oops: :oops: :(
Vendég
 


lekri: Kristófnak nem próbáltál még adni este alvás előtt jó éjt tápszert?Tudod amire írják,hogy rizzsel dúsított ezért laktatóbb.Nálunk az bejött az elején,mikor ennyire éhenkórász volt ő is.De mostmár sima tápit kap vacsira,és az elég szokott lenni... :roll: Fogalmam sincs Kristófod miért csinálja így az éjszakáit.Nagyon rossz lehet,maximálisan megértem. :( Mást nem bírok írni,csak azt hogy kitartást!!!

pumpóka:
apával mi is beszéltünk róla,hogy tán csak nem azért vagyok olyan rosszul még tegnap,de egyértelműen azt mondtuk hogy kizárt dolog. :lol: :lol: Aztán majd meglátjuk.Ma valamicskét jobb már.Reggel nem volt ilyen ágyba visszazuhanós téma.De émelygek szédülgetek azért. :? De tegnap rosszabb volt.Lehet tényleg kimerültség,mert tegnap délután is sokat aludtam,meg az éjjelt is végig aludtuk Blankával,és ma valahogy valóban jobb egy picit.

ollem:
én sem kövezlek meg,de a virslivel,tésztával azért óvatosabban bánnék...egyet értek a többiekkel,hogy most lehet hogy nem okoz gondot,de később még bármi lehet. :?

Kép

Kép
mezsó
 
 


Hófordulós köszöntéseket köszönjük szépen!!! :wink: 8) :lol:

Kép

Kép
mezsó
 
 


Sziasztok Mamik!!!!

Köszönöm, hogy hiányoltatok! Igen eltűntem, mert anyumnál voltunk decemberben pár hétig, aztán Karácsonytól Szilveszterig átjáróház volt nálunk. Nagyon jól teltek az ünnepek!
És már csak az utolsó simításokat végzem a disszertációmon!!!!!!

Nagyon édesek a gyerekek egytől egyig!!!!!! Annyira nagyot nőttek, én mindig elcsodálkozom Almán, hogy hogy lehet 8 hónap alatt ennyit fejlődni!?

Hitel, pénz
nekünk is van lakás hitelünk, igaz Szlovákiában, de minket is ugyanúgy érint a forint romlása, mint akinek devizahitele van, mert a forint romlásával mi is többet fizetünk mindig. Mostmár euróban..
de azért azzal nem értek egyet, hogy mindenki önhibáján kívül kerülnek az emberek olyan helyzetbe, hogy teljesen eladósodnak. Van amikor valóban nincs más megoldás csak a hitel, de azért az emberek nagy része túlvállalja magát és nem gondol arra, hogy mi lesz, ha emelkedik a törlesztés vagy ha megszűnik az egyikőjük munkája, vagy egyszerűen túl sokat akar...szerintem ez a legnagyobb baj! De ezzel nem akarok senkit megbántani!

Gyerek költség,
én megmondom őszintén, hogy a babuszin kívül semmi luxust nem veszek Almának. Általában én főzök neki (kivétel az ünnepek alatt, ahogy Emi is én is ellustultam, egyszerűen nem volt annyi időm), csak pelenkát veszünk (DM vagy tesco színes), gyógyszrtári fürdetőt és testápolót hesználunk (ami kb. annyi mint a Jonson), én nem nagyon veszem észre, hogy plusz pénzbe kerülne a minimanó. Tápszer: én Humana 1-et adok neki reggel (700 Ft) és BEBA2 aktívat este (2300 ft körül). Mióta reggel és este eszik tápit nem fogy sok tényleg.
Napközben 2x főzelék, 2x gyümi.

Evés ivás:
Hát eszünk már sok mindent. Baba kekszet is vettem neki, de ritkán adom, mert cukros és mert baromira kell figyelni, hogy ne kapja be egészben...A kekszet szereti és az almát is egyben rágcsálni, de egyébként nem hajlandó semmi darabosat megenni! Ha rizs van egészben a kajában öklendezik...nem tudom, hogy tudom majd rászoktatni a darabosra. Ki hogy csinálja???? Én félek kenyérhéjjat adni neki, nehogy megfulladjon, ez hülyeség????
Husit csak csirkét, pulykát, marhát (bébikaja), cs.májat eszik még semmi felvágottat vagy virslit. Zöldségekből már mindent evett szerintem. Tejtermékek: már adok neki a du-i főzelékbe fél doboz aktíviát és van amikor a tízóraiba is van fél doboz gyümölccsel. Sajtot is reszeltem vagy darabolva turmixoltam a hamijába szereti is. Túrót még nem adtam neki, de majd veszek simát.
Halat milyet lehet adni, én nem szeretem, ezlért nem tudom melyik a jó minőségű, tonhal???
Én a fűszerek miatt nem adok a mi kajánkból pedig akarná! De még sót se eszik, csak hagymákat, zöldfűszereket.

Ja Szösszenetnek akartam írni, hogy a mézet még nem szabad adni nekik, mondjuk sütés után lehet, hogy elpusztulnak benne a botulizmust okozó kórokozók, ennek utána kell néznem....

Hova tegyem ha menni kell:
Alma megy mindenhova és feláll mindenhol....csak nemrég tanulta meg, hogy le kell huppanni a popsira ha le akr ülni. De ez nem mindig sikerül tökéletesen ezért esik néha...Sikerült elég jól megszeretnie az utazóágyat, nappal abban van a nappaliban. Ha megunja kiveszem és akkor megyek mindenhova utána....de ha dolgom van akkor beteszem, vagy ha konyhában vagyok akkor az etetőszékben magyaráz :lol:

Alma nagyon jó természetű baba, mindenkivel elvan! Elmegy sétálni vagy elvan más kezében is szerencsére. Játszik mosolyog egész nap.

Szilveszterkor pont kijött rajta a takonykór ezért nem aludt jól 2 napig, de a kitartó orrszívásnak köszönhetően (napi 6x eleinte) már jól van. Kapott rinathiolt és szívjuk az orrát. Vettünk porszívót és már azzal szívjuk. Eddig nem volt, mert csak egy kisebb szőnyegünk van és szájjal szívhatóval szívtuk az orrát. Hatásos volt az is, viszont tovább tartott. A porszívós nagyon jó! Én féltem tőle, de szuper! Nem kell lefogni Almát egy perc alatt kész és nem sír tőle egyenlőre!
Még mindig 2 fogunk van, de jön felül is már látom!

KépKép
kisfruzsi
 
 


Sziasztok!

Hát a levelezőm még mindíg nem működik, de remélem a net az igen.
Köszönjük a gratulációkat a mászáshoz! :D

Lekri mit adsz vacsira Kristófnak? Én elkezdtem a Marcinak a BEBA 3-at. Nem lehet, hogy keveset eszik vacsira? Nekem ugyan ezt csinálta amíg a sima BEBA-t ette, kevés volt neki akkor tértünk át a 2-esre. Mikor betőltötte a 8.hónapot már autómatikusan a 3-ast vettem.
De nem tudom mi volt az éjjel Marci is nagyon rosszul aludt. Nehezen is aludt el, és zakatottan is aludt. Végül 3-kor bevittem magunkhoz, azt hittem majd ott jobb lesz, de szegényem csak forgolódott, végül 4-körül aludt el. Én semmit nem tudtam 3-tól, már alig vártam, hogy reggel legyen!

Nagyon jó képeket láttam már megint!!! Hatalmasok a gyerkőcők!!!
És milyen ügyik!! :shock: :D
Olyan furi, hogy van akinek már 6-7 foga van. Marcinak még nincs egy sem, sőt megnézettem a dokival a multkor, és azt mondta még nem is jön.

Holnap megyünk oltásra. a pneumokokusz ellenire. Kiváncsi vagyok van-e, és megkapja-e, mert még mindíg taknyos.

Ja! Már akartam írni, hogy a multor rosszul mértem (annyira ficergett) nem 90, "csak" 82cm. A kilója az stimmel.(12)

Próbáltam már én is a babakekszet, nagyon ízlett neki, de tiszta parába voltam, mert ő még ugye fogatlan, és nem tudja megrágni, ha letörik belőle. Azért a felét elszopogatta :D
http://uk.youtube.com/watch?v=0w0xUwuUL30

Nem tudom még mit akartam írni, kicsit ómás vagyok...

Kép
marcianya
 
 


Ja és az újévi fogadalom: Apával fogyózunk már 4. napja!! Muszáj, mert mióta nem szoptatok (4 hónapja) azóta feljött még 5 kg!!! Baromi dagadt vagyok!

KépKép
kisfruzsi
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy csak úgy ismeretlenül írok, a nyáriaktól vagyok. Eladnám a megmaradt Yadine bogyóimat, összesen két havi adagot. Sajnos én nem tudom beszedni, mert mindenféle problémát okozott, de ha valakinek szüksége van rá, szívesen átadnám.
Megnéztem, a három havi adag 7660 ft, én a kettőért postával együtt 4000 ft-ot kérek. Ha valakit érdekel, küldjön privit!
Vendég
 


és akkor képekben Kép karácsonyi ajándék Kép Kép Kép kekszes

KépKép
kisfruzsi
 
 


MArci zabálnivaló!!!!

Szösszenet,
Mi van a Többiekkel, jól vannak? Maszi elérte a 9 kg-t már, mikor műtik?

KépKép
kisfruzsi
 
 


Maszi=Mazsi :oops: :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


kisfruzsi: tiszta mázlitok van ha Alma ilyen jól tűri az orrszívó porszívót.Vagy csak Blanka hisztis nagyon??? :roll: Mert ő vele kész harcot kell vívni hogy kiszívjuk az orrát.Nagyon nagyon nem szereti...Erről a szájjal szívós orrszívóról még nem is hallottam. :shock: Az hogy működik?Milyen az??El nem bírom képzelni. :shock:

Kép

Kép
mezsó
 
 


Nagyon édes Alma a képeken! :wink:

Kép

Kép
mezsó
 
 


Mezsó,
valószínűleg még nem sír tőle Alma, ha sokáig kell szívni tuti fog ő is....A szájjal szívós olyan, hogy van 2 gumicső, egyiken szívod, a másikat teszed az orrához és közötte egy tartály amibe a trutyi megy. Jó az is, csak fárasztó és tovább tart.

KépKép
kisfruzsi
 
 


Te jó ég Blanka 10 hónapos!!!!!!!!! Nem igaz, milyen gyorsan öregszünk! :shock: :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Jujj ez nekünk még esélyes lehet ez a szájjal szívós orrszívó...mert én már nem tudok hogy kísérletezni az orrszívó porszívóssal!!Szerintem fél a hangjától...a hajszárító hangját is ha meghallja sikító frászt kap. :? És alaposan tisztít a szájjal szívós??Hány forint volt mikor vettétek?Vagy hogy kell ezt keresni??Márkanév?
Igen igen Blanka már 10hónapos,el sem hiszem már én se!! :wink: Repül az idő!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
mezsó
 
 


Mezsó,
Lehet kapni vízcsapra szerelhetőt is most látom a neten a baborrszívó.hu-n. Nem tudom, hogy működik, de nincs hangja az tuti. A szájjal szívósat itt lehet kapni Szlovákiában (itt nincs porszívós) ha gondolod szívesen veszek és postázom neked. Árára nem emlékszem pontosan, de kb. 1000-1500 ft.

KépKép
kisfruzsi
 
 


Elfelejtettem tegnap:Jobbulást a betegeknek:Pumpóéknak,Lekrinek

Mezsó örülök h ok volt a vizsgálat és ari blanka

[color=darkblue]Kisfruzsi alma ari! :) Szööszz még mindig tünci Alíz!

[/color]
Alvásról1 könyvvel megtaníthatod elaludni magától a babát acíme Aludj jól gyermekem!és Eduard Estevill írta,barátnőmnek az 1 éves gyereke áll. szopott és óránként sírt éjszaka. Most (2,5 éves)magától alszik éjszaka 10 órát, du-án 3-at!!!!!!!!!!
Én nem alkalmaztam még,mert Fruzsi most aludt 6-ig este 19 30-tól és csak 21 körül szopizott,mert felébredt rám.


Nekem a védőnő szorgalmazza a napi 2* zöldség v. gyümölcsöt+a húst,de még mindig sok a tejem (most csak ebédre kap v. gyümit v. zöldséget 140-160 ml-t) .Aki szoptatott még ilyenkor Virág ,Zorroné,Gumimaci hogy csinálta? hülye vagyok h nem adtam még neki húst? :shock: nem néz ki vashiányosnak.

Drukkolok lekrinek,ollemnek az anyagiakhoz :oops:

Kép
kritta
 
 


Kritta,

Szerintem nem lesz vashiányos még ilyenkor a babó. Van olyan ismerősöm, aki csak 8 hósan kezdte el a hozzátáplálást és azt hiszem Csöppke is Dominonál.
Fruzsi gyönyörű és nem úgy néz ki, mint aki bármiben hiányt szenvedne :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Végre!!! Olyan jó, hogy ilyen sokat írtatok!

Fruzsi,
nagyon örülök, hogy újra itt vagy! Örülök, hogy jól teltek az ünnepek. Takonykort sajnálom. Az nálunk is volt, több, mint egy hétig szenvedtünk vele, de szerencsére már mi is túl vagyunk rajta. Nagyon édes Alma baba!
Fogyózáshoz sok sikert!

Mezsó,
Állítólag a porszívós orrszívót is lehet szájjal szívni. Legalábbis ahol vettük egy vevő azt mondta, hogy ők is szájjal szívják, meg az eladó is mondta, hogy sokan nem csatlakoztatják rá a porszívóra. Tesóméknak pesztonka orrszívójuk van, az elektromos, de sokkal csendesebb, mint az igazi porszívó :)

Lili is gyűlöli az orrszívást. Kezét, lábát, fejét, mindenét le kell fogni olyankor :( :(

Szössz,
nagyon édi Alíz.
Lili is enné a mi kajánkat.. Ill szerintem nem enni akarja, hanem megkóstolni.. ezért ha úgy adódik, akkor mindig kap kis kóstolót... és ha még kérne, akkor előveszek valamilyen gyümit.pl banánt, vagy cikkekre vágott almát és megetetem azzal. Én így csapom be :)

Lekri,
hát én nem is tudom, hogy mit tennék a helyedben. Valahogy tényleg le kellene szoktatni Kikit az éjszakai evésről. Bár tudnék segíteni!

Kép
emi29
 
 


Hoztam pár képet!

Kép Kép Kép Kép


Krittának köszönöm a kicsinyitést

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Köszi az infót Kisfruzsi!
A védőnő már 1 hónapja mondja a húst,de én a 2. étkezést se vezetem be amíg ilyen jól el vagyok eresztve,még 0,5 kg.-t hízik havonta Fruzsi,de azért ,mert ő lusti keveset mozog annál jobb az étvágya. :) :o

Most úgy belejöttem a szerkesztésbe,hogy nyomok még pár képet! :roll:
Kép

szegény apja a Karácsonyi buli után kifáradt :oops:

Kép [img]

ezt a hintát 6000-ért vettem a vaterán marha jó nagyobb gyerek is el van benne magát hintáztatja

tornázom
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 50.885.jpg[/img]


Anyóssal meg én generálom a feszkót ő tök normális.

Kép
kritta
 
 


lekri! Kristóf eszik rendesen nappal? mert ha éjjel sokat eszik, akkor nem elég neki a nappali kajcsi. erről nem tudod leszoktatni, mivel igényli. ha csak nyammogna éjjel pár millit, akkor lenne csak egy rossz szokás. Zsófi is 2-szer eszik újra! már két hete. de rendes adagot, tehát éhes. a suttogó szerint a nappali adagot kellene növelni. de zsófi nem tud többet enni nappal. nem tudom megtömni. szerintem nem eszik rosszul nappal sem. mégis kell neki éjjel. a könyv szerint fejl. ugrás van ilyenkor, hamarosan több lesz az adagja. nappal. akkor talán felhagynak az éjjeli evéssel. mondjuk nem tudom kristóf volt-e valaha úgy, hogy min. 5-6 órát aludt éjjel egyhuzamban. ha igen, akkor ez a mostani csak átmeneti állapot. tartsunk ki...... :cry:

Kép
gabo001
 
 


köszi az együttérzést,még az is jól esik :) :)

Marcianya
nappal szerintem eleget eszik Kristóf.sőt este 5után többször meg is kinálom,hogy legyen tele a pocija.most 2es tápszert kap de ma anyossal vetetek 3ast hátha.

Mezsó
sokan mondják,köztük a védőnő is,hogy nem ér semmit. :)

a védőnővel is beszéltem ma és azt mondta,hogy egy ekkora és ennyi idős gyereknek már nem is kéne éjjel ennie.ha eszik akkor is csak 1x.mondta,hogy ha felkel adjak neki teát.pár napig szenvedni fogunk vele de egy idő után nem fog fel kelni.már ezt is probáltam.akkor volt az,hogy 4óra hossza alatt 13x kelt fel.mikor megetete utána aludt is.de azt hiszem megint megpróbálom.a simi,cumi nem jön be.ha megérzi,hogy ott vagyok a közelébe mégjobban üvölt



Fruzsi
üdv újra

:lol: édes Alma :lol:

Ollem
Bogi is aranyos nagyon :)

gyerekre költés:
hát nálunk ez ugy van,hogy Levire csak ruhát veszünk meg ritkán pelust (de azt olcson,pedig liberó,800ft körül havi1x).ő már azt szi amit mi és azt issza amit mi :lol: :lol:

Kristófra ruhát nem kell venni(néha azért veszek) a pelus nála is olcsó,sőt a tápszer,tejpép is fele áron van :lol: :lol:
igy igazából gyerekekre nem is költünk sokat.bár Kristóf díjjazza a babakaját az üvegeset.nem tudom miért.arra azért megy el havonta kis pénz.de már szokja az én föztömet,amit neki főzők,de a lelkem válogatos :shock: :shock:

fura mert Levim nem ette az üveges kajcsikat,Kristóf meg jobban szereti.
Vendég
 


Gabo
többet ő se bir nappal enni.volt,hogy már hányt ha több kanálal adtam neki és neki már nem kellett.
éjszaka nem nyammog mert bepuszilja hamar az üveg tápszert.ő soha nem volt jó alvó.persze néha akadt olyan,hogy aludt 5-6órát egybe de ez ritka :? :? :?
Vendég
 


Zsófinak boldog hófordulót :lol: :lol:
megpróbálok aludni hátha tudok egy kicsit
Vendég
 


kritta: szerintem sem baj,hogy még nem adsz husit Fruzsinak!!Ha nekem is lenne még tejcsim,ráadásul úgy ahogy te írtad,hogy neked mennyi van,biztos tennék én is arra ki mit mond és zömében csak szoptatnám még Blankát.Bár nem biztos mert Blanka nagyon sokat mozog,állandóan pörög.De írtad hogy Fruzsi inkább még lusti.Mert ha pörög már akkor tényleg kell a husi is,mert abban van a sok fehérje,az energiát abból veszi.De így még szerintem sem baj,hogy nem eszik husit Fruzsi.

kisfruzsi: ezt az orrszívó vásárt megbeszélhetjük...majd szólok ha megveheted. :wink: Azért dumálok még apával is róla,hogy szerinte is megér-e egy próbát!!

emi: nem tudom,de a körülöttem lévő emberkék nem sok jó véleménnyel vannak az elektromos/elemes orrszívókról,ezért még nem mertünk beruházni ilyenre... :roll:

ollem: nagyon édes aranyos Bogi baba! :wink:

gabo: boldog hófordulót a kis Zsófinak! :wink:

lekri: a jó éjt tápszer nem ér semmit??Próbáltátok már?Nekünk anno bejött... :) Az igaz hogy már este nem kellene enniük az ilyen korú babáknak,pláne nem ennyit mint Kristófod...nem tudom mit kellene csinálnotok hogy javuljon a helyzet. :cry:

Kép

Kép
mezsó
 
 


Mezsó,
ok, majd szólj ha kell!

Nagyon álmos vagyok, mert Apával fent voltunk sokáig és hajnalban ment el (csak holnap este jön :cry: ) és mi is felkeltünk vele. De most megyünk sétálni, met csodaszép idő van.

KépKép
kisfruzsi
 
 


lekri! szerintem ha éhes nem fogja meghatni a tea. addig ordít, míg kaját nem kap. én bízom benne, hogy ahogy nőnek, többet esznek nappal, így el fogják hagyni. Én sokszor csak lesek mennyit esznek itt a babák. 220 ml meg ilyenek. Zsófinak nincs ekkora bendője. de magához képest jól eszik szerintem és már 2x eszik főzit is. (délben, este 2-2 kis kávéspohárral) a mozgásuk meg ugye most rengeteget változik fejlődik... remélem csak ez van, és hamarosan túl leszünk rajt. annál is inkább, mert ő eddig (dec. közepe) hajnali 5 körül evett csak!

mi még nem eszünk ilyen sok mindent amit írtatok! :shock: főzelék (én készítem), husi, gyümi, Beba 2. ennyi. nekem a dokinő ezeket mondta még csak. joghurt meg ilyeneket nem. most jön majd a hal.
szerintem sem drága főzni a babának. Krumpli+zöldség, néha csirkemell. olcsóbb sokkal mint az üveges.

köszi a hófordulós köszöntéseket lányok!

Kép
gabo001
 
 


És amik lemaradtak.... Kép Kép Kép Kép Kép

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


mezsó! ti mikor használtátok a Jó éjt tápszert? Zsófi vacsira főzit+ beba 2-őt kap. Ez is tápláló nem? ezért sem értem igazán...

Kép
gabo001
 
 



Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Sziasztok!

Tudom, nagyon régen voltam már, de rengeteg dolog miatt nem tudtam jönni.

Rólunk:
Atinak van már két foga, mászik ezerrel és próbálkozik a felállással. Kapott egy kompot karácsonyra, abba már teper ezerrel. Beba 3-masat eszik már, mert a kettes nem volt elég neki. Ezen kívül eszik főzelékeket, gyümiket, olykor-olykor azt amit mi is, mert kunyizik, kedvence a húsleves. Husit, kenyérhéjat is szokott rágcsálni. Egy gazfickó ugyanakkor. Lételeme, hogy olyat csináljon, amit nem szabad. :)
Megkaptuk már az összes prevenárt. Most egy kicsit meg volt fázva, nozi folyás, egy kis köhögés, de szerencsére semmi komoly.

Hitel: Sajnálom, hogy sokan ilyen rossz helyzetben vannak. :( Mi idén akartunk felújítást csinálni. Tető, fűtésrendszer, nyílászárok, stb...
Plussz még a tesómékat is kifizetni (örökség). Egyetlen esélyünk, mert lakást már nem tudnánk venni. :(
Van egy kisház a telken, anyám oda költözik ki, mi meg felújítjuk a nagyot. De halasztunk még a hitelfelvétellel egy évet, mert nekünk is van még kocsi és személyi hitel.
Igaz, már csak 3-3 év van belölűk. Jövőre már visszamegyek dolgozni, ráadásul több pénzért, mert felvállalok egy másik melót is és akkor bele merünk majd vágni az egészbe.
Az én Gyed-em elmegy a hitelekre, marad apa fizetése, amiből most a gáz és egyéb rezsi rengeteget elvisz. Spórolni nem tudunk.. :(

Nagyon aranyos babaképeket láttam!! :) És milyen ügyesek??

Edina


Kép
medina83
 
 


Attilának boldog névnapot utólag :)
Vendég
 


Köszi! :)

Edina


Kép
medina83
 
 


Mezsó,
A pesztonka csak egy ötlet volt. Nekünk is sima porszívós orrszívónk van és elégedett vagyok vele. Bár tény, hogy a pesztonkával sokkal egyszerűbb "dolgozni "

Medina,
örülök, hogy te is jöttél :) Náthát sajnálom, a lényeg, hogy ti is túl vagytok rajta!

Gabó,
Boldog hófordulót nektek!

Mary,
nagyon édi Bogi!
Képkicsinyítésre egy ötlet: minden windows op rendszerrel rendelkező gépen van paint program (a kellékeken belül). Ha azon keresztül nyitod meg a képet, akkor felül a kép funkcióra kattintva a méretezés/döntést választva le lehet kicsinyíteni a képet. (A százalékot kell csupán átállítani).

Kép
emi29
 
 


Ügyesen közlekedik már Bogi! Sajnos én nem tudom így elereszteni mert nálunk nincs padlófűtés :(

Kép
emi29
 
 


Mary,
Bogi nagyon édes! És Ő is milyen fürge!
Nálunk sincs padlófűtés, sőt szőnyeg is csak a nappaliban az asztal alatt (az ülőgarnitúra zárja körül), de én hagyom Almát mászni, mert szerintem kell neki és egyedül az előszobába nem mehet ki (a piszkos cipők miatt), de persze nem egész nap csak minden nap egy kicsit nehogy megfázzon.

KépKép
kisfruzsi
 
 


ollem: Bogi egy tüneményes kiscsajszi! :wink:

gabo: még régebben egy ideig!6-7-és picit 8hónaposan is.Akkor éreztem rajta,hogy valami miatt nagyobb az étvágya este.És jó volt nagyon,mire megette volt hogy el is aludt.De mostanában elegendő csak a sima tápszer este+kis tea,és reggelig nem eszik.Szóval ennyi.Már nem kell a jóéjt tápszer sem.Blanka napközben eszik bővebbet,laktatóbbat.Este mindig csak tápszert kap,én úgy látom rajta nem is lenne türelme kanalazgatni este már.

medina: Attilának boldog hófordulót és névnapot utólag is!!! :D

Kép

Kép
mezsó
 
 


ja és persze a lelkem már megint most alszik...este ezért nem bír csak nagysokára elaludni... :roll:

Kép

Kép
mezsó
 
 


Ollem: dehogy kövezünk meg..atyaég...én pont azért kérdeztem hogy ki mit ad enni a babájának..én fiam is evett már pörköltszaftos krumplipürét..nyalt már tejszínhabot is stb...:) csak vannak kaják amiket nem szeretnék még neki nagy mennyiségben adni..

Ágic: le a kalappal elötted hogy textilpelusozol meg te főzöl a picinek.(tényleg)
enyémgyerek liberot vagy pamperst használ (123 dbos pamperst vesszük neki a legnagyobb és igy sokkal olcsóbb is) és sok bébikaját eszik aminek darabja átlagban 250 Ft (tudom hogy nem a legolcsobb pelust használjuk meg megvesszük neki a babadesszerteket meg mindent de irtam hogy most még megtehetjük) és hát nekem tényleg ennyi...és akkor ebben csak a tisztálkodó enni inni és a pelus van..hát ez van lehet én pazarló vagyok..nem tudom..lehet azért mert egy babám van és nem tervezünk többet..és amig megtehetem meg akarom neki venni azt amit jónak látom.de például nincs ezer játéka és nem veszek neki miden héten ruhát sőőőt sztem 3 hónapja nem vettem rá semmit..szóval azért sztem nem szórom a pénzt.viszont johson dolgokat veszek neki csak..nekünk ez jött be.
nekem 7 emberre kell főznöm nap közben igy nincs időm külön neki is főzni.
mindennap egy 100 ml bébidesszertet eszik uzsira ebédre pedig egy 200 ml-s főzeléket ez napi 450 Ft plusz a tápszer amiből 3szor eszik reggel 5kor 9kor és este 7kor.ja és van amikor főzi helyett tejpépet kap.abból is mindig van itthon egy doboz.
veszek neki még bébivizet is amiből egy karton 800 Ft körül van.
nem tudom tényleg még abban a helyzetben vagyok hogy nem kell spórolnom rajta hogy milyen kaját veszek neki..de nem érzem magam pazarlónak sem..biztosan ha olyan lenne a helyzet akkor nagyon is tudnék spórolni...magunkra igy sem veszünk semmit.
ja és Máténak is plusz a havi 4szeri úszás is amit nem is számoltam..
nem tudom lehet hogy én tök hülyén gondolom hogy egy vagyon a gyereknevelés de sztem az..és ha terveztünk volna is még babát ezerszer meggondolnám..de tudom hogy mások másképp gondolják és meg is értem teljesen.
mindenesetre nem nevelem külölegesnek azért mert nincs testvére és nagyon szeretnék odafigyelni rá hogy nem legyen se most se késöbb elkapatva..de a kaja és a tisztálkodás terén amig tudom megveszem neki ami sztem a legjobb.
én pl azok közé tartozom akik a zöldségesnél vett zöldséget és gyümit félve adom neki...majd ami a saját kertemben terem az más lesz..igy is kap banánt meg narancsot onnan..de nem bízom ezekben a zöldésgesekben..sztem a bébikajákat szigorúan ellenőrzik legalábbis bízom benne :)

na bekuss...csak nem akarom hogy vki mindenhülyeségetmegveszagyereknek tartson

Szössz: Alíz is nagyon helyes :)

Lekri: tuti biztos vagy benne hogy azért ébred fel mert éhes?? nekem Máté sokszor fenn van éjjel de 5nél elöbb nem kap enni mert már rájöttem hogy nem az éhség miatt van fennt..

de persze a jó éjt tápit meg lehet próbálni..nekem attól is ugyanugy követeli 5kor a reggelit.

mert amugy nekem is azt csinálta hogy felkelt éjfélkor és még most is van ilyen..és megevett mindent..de aztán mikor ujra felkelt éjfélkor másnap nem adtam neki...elsimogattam vagy hagytam játszani a kiságyban amig ujra el nem fárad és vissza nem alszik.annyiból nekem könnyü hogy Máté nem sír soha,csak ébren van és matat.
nem tudom mi lehet..de bizti nem az éhség..hisz akkor napközben is 2 óránként enne..vagy nem?? lehet csak beidegződött egy rossz szokás nála.

Fruzsi: igazad van..anyumék pl túlvállalták magukat apum vállakozói csődje után..azóta mi a gyerekei segítjük ki őket folyton..és igy ez már kicsit sok..közben meg megszsakad értük a szívem..:S

örülök hogy jöttél..:)

ja és Alma még mindig nagyon édes.

nagyon édes Bogi is és Fruzsi is. :)

Medina: rólatok is rég hallottunk :)

ja nekünk is porszívós orrszívónk van...nem fél tőle meg semmi :)

na megyek mielött megutáltatom magam :(
Vendég
 


Lituka
már fogalmam sincs miért kelhet:( volt olyan párszor,hogy aludt 3-4ig is.ezért gondolom,hogy ha felkel csak a kajcsival tud vissza aludni mert volt,1X CSAK,hogy fél6ig aludt. hát kipróbálom a teát ztán meglátom,hogy mi lesz.
miért utáltatnád meg magad? :shock:
Vendég
 


hát nagyon kiváncsi vagyok.6kor evett 200ml fözit és most 200ml jóéjt tejpépet.ezzel sokáig birnia kéne szerintem :roll: :roll: :roll:
Vendég
 


Lituka,
dehogy nem gondolja senki, hogy minden baromságot megvennél Máténak! De ha úgy lenne, akkor sem lenne hozzá semmi közünk! :lol:
Jöttök 17-én úszni???? Alma napirendje kicsit változott, de ez már nagyon beállt azóta nála. 12-kor ebédel és ha elindulunk fél 1-kor akkor csak a fél 2-re érünk oda...de a kocsiban nem etethetem...lehet, hogy csak a fél 2-re fogunk emiatt járni. Ti????

Lekri, megértem, hogy teljesen tanácstalan vagy. Amikor Alma most majd 2 hónapon át kelt sírva éjjel többször és hajnalban 4-5 körül és nem is akrt aludni legalább 6-ig, akkor én is adtam neki hajnalban enni. Meg is evett mindent, azzal nem volt baj... Akkor azt próbáltam, hogy adok neki nappal 6x enni az 5 helyett:
7.30 tápszer 230ml (210 vízhez)
10 gyümi 150-190g
12 főzi 220-230g
15 gyümi 150g
18 főzi, esetleg tejpép 220-230g
20 tápszer 230ml
A 15 órás plusz uzsit iktattam be, de meg kell mondjam, hogy nem volt éhes, nem amiatt kelt mert az esti tápszerből mindig meghagyott...most vagy adok neki du. 3-kor gyümit vagy nem, ahogy kijön, de szerencsére már alszik megint rendesen 20-7-ig. Ne meg nem tudom, hogy kell-e ilyen sűrűn egyen..a dokinénink szerint gyümit nyugodtan ehet, ha szereti amennyit akar! Szóval Alma nem volt éhes, nem amiatt ébredt fel. De attól még Kristóf lehet éhes, ki tudja?! :shock:
Ja azt akartam írni, hogy az egyik főzi husis vagy sajtos, a másik sima vagy joghurtos. Azt vettem észre hogy az üres főzitől éhes lesz 3 óra múlva..

KépKép
kisfruzsi
 
 


Bocsi nem este 6 hanem 5 körül eszi a főzit

KépKép
kisfruzsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?