Sziasztok Mamik!!!!
Köszönöm, hogy hiányoltatok! Igen eltűntem, mert anyumnál voltunk decemberben pár hétig, aztán Karácsonytól Szilveszterig átjáróház volt nálunk. Nagyon jól teltek az ünnepek!
És már csak az utolsó simításokat végzem a disszertációmon!!!!!!
Nagyon édesek a gyerekek egytől egyig!!!!!! Annyira nagyot nőttek, én mindig elcsodálkozom Almán, hogy hogy lehet 8 hónap alatt ennyit fejlődni!?
Hitel, pénz
nekünk is van lakás hitelünk, igaz Szlovákiában, de minket is ugyanúgy érint a forint romlása, mint akinek devizahitele van, mert a forint romlásával mi is többet fizetünk mindig. Mostmár euróban..
de azért azzal nem értek egyet, hogy mindenki önhibáján kívül kerülnek az emberek olyan helyzetbe, hogy teljesen eladósodnak. Van amikor valóban nincs más megoldás csak a hitel, de azért az emberek nagy része túlvállalja magát és nem gondol arra, hogy mi lesz, ha emelkedik a törlesztés vagy ha megszűnik az egyikőjük munkája, vagy egyszerűen túl sokat akar...szerintem ez a legnagyobb baj! De ezzel nem akarok senkit megbántani!
Gyerek költség,
én megmondom őszintén, hogy a babuszin kívül semmi luxust nem veszek Almának. Általában én főzök neki (kivétel az ünnepek alatt, ahogy Emi is én is ellustultam, egyszerűen nem volt annyi időm), csak pelenkát veszünk (DM vagy tesco színes), gyógyszrtári fürdetőt és testápolót hesználunk (ami kb. annyi mint a Jonson), én nem nagyon veszem észre, hogy plusz pénzbe kerülne a minimanó. Tápszer: én Humana 1-et adok neki reggel (700 Ft) és BEBA2 aktívat este (2300 ft körül). Mióta reggel és este eszik tápit nem fogy sok tényleg.
Napközben 2x főzelék, 2x gyümi.
Evés ivás:
Hát eszünk már sok mindent. Baba kekszet is vettem neki, de ritkán adom, mert cukros és mert baromira kell figyelni, hogy ne kapja be egészben...A kekszet szereti és az almát is egyben rágcsálni, de egyébként nem hajlandó semmi darabosat megenni! Ha rizs van egészben a kajában öklendezik...nem tudom, hogy tudom majd rászoktatni a darabosra. Ki hogy csinálja???? Én félek kenyérhéjjat adni neki, nehogy megfulladjon, ez hülyeség????
Husit csak csirkét, pulykát, marhát (bébikaja), cs.májat eszik még semmi felvágottat vagy virslit. Zöldségekből már mindent evett szerintem. Tejtermékek: már adok neki a du-i főzelékbe fél doboz aktíviát és van amikor a tízóraiba is van fél doboz gyümölccsel. Sajtot is reszeltem vagy darabolva turmixoltam a hamijába szereti is. Túrót még nem adtam neki, de majd veszek simát.
Halat milyet lehet adni, én nem szeretem, ezlért nem tudom melyik a jó minőségű, tonhal???
Én a fűszerek miatt nem adok a mi kajánkból pedig akarná! De még sót se eszik, csak hagymákat, zöldfűszereket.
Ja Szösszenetnek akartam írni, hogy a mézet még nem szabad adni nekik, mondjuk sütés után lehet, hogy elpusztulnak benne a botulizmust okozó kórokozók, ennek utána kell néznem....
Hova tegyem ha menni kell:
Alma megy mindenhova és feláll mindenhol....csak nemrég tanulta meg, hogy le kell huppanni a popsira ha le akr ülni. De ez nem mindig sikerül tökéletesen ezért esik néha...Sikerült elég jól megszeretnie az utazóágyat, nappal abban van a nappaliban. Ha megunja kiveszem és akkor megyek mindenhova utána....de ha dolgom van akkor beteszem, vagy ha konyhában vagyok akkor az etetőszékben magyaráz
Alma nagyon jó természetű baba, mindenkivel elvan! Elmegy sétálni vagy elvan más kezében is szerencsére. Játszik mosolyog egész nap.
Szilveszterkor pont kijött rajta a takonykór ezért nem aludt jól 2 napig, de a kitartó orrszívásnak köszönhetően (napi 6x eleinte) már jól van. Kapott rinathiolt és szívjuk az orrát. Vettünk porszívót és már azzal szívjuk. Eddig nem volt, mert csak egy kisebb szőnyegünk van és szájjal szívhatóval szívtuk az orrát. Hatásos volt az is, viszont tovább tartott. A porszívós nagyon jó! Én féltem tőle, de szuper! Nem kell lefogni Almát egy perc alatt kész és nem sír tőle egyenlőre!
Még mindig 2 fogunk van, de jön felül is már látom!