Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Edina,
GRATULÁLUNK a kisfiad születéséhez!! (zárójelben megjegyzem egyszer - kétszer eszembe jutottál, hogy mizu van veled :)) Várjuk a képeket és a sztoridat :)!

Ági,
elfelejtettem a múltkor írni a 12. heti vizsgálatról. Mi BP-re mentünk fel erre a kombinált tesztre (az istenhegyi géndiagnosztikai kp-ba) 28e ft volt. Vérvétel volt ill. UH, az eredmény kb 2 óra alatt megvan, és egy arányszámot kapsz, hogy mennyi az esélye a beteg magzatnak, asszem 4 féle kromoszómarendellenességre szűr és 85-90%os hatékonysággal. 1-2 héttel utána már TB-n is csináltak ilyet, vért itt vesznek és elküldnik Győrbe elemzésre + itt a kórházban csinálnak egy 12. heti UH-t (ami ugyis kötelező) az ára asszem ugyanennyi. Én azért mentem fel, mert szerettem volna tudni hogy a picivel minden OK-e, ill úgy vagyok vele több szem többet lát :). Nem ad teljes biztonságot, de azért a bizonytalan AFP mellett jó szerintem :).
Ha rákeresel sokminden van erről a vizsgálatról a neten.
Voltál dokinál?

Cirmike,
szuper helyen voltatok. Az idénre én is belőttem egy sieléses - csúszkálásos pihizést (itthon alig esik a hó :( ) , csak jött a tesó így kilőve. :) :) :) Csodaszép helyen voltatok.

A Máté ma ment böliibe, ő talán még jobban bírta mint én, mert nekem baromira hiányzott :( :( :( .

Szilvi,
írtam privit.

Sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Erika: szívesen! Én is köszi. Azt írták, hogy kb. két hét a szállítás, majd szólok, mi van.

Zsanka: megkaptam, köszi. Okés, úgy jó lesz. Mostanában Máté verdában nyomja??

Na, teszek pár képet. Most decemberben nagyon sok jó készült, próbáltam szelektálni, de nehéz volt :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Kisfiam tornázott a kiságyban (a keze kint maradt)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Tornázás után - szépfiú!! Imádom!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Neki kukija van? Ezt meg kell néznem :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Dórika pancsi közben

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Emese szülinapja a mekiben

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Ismét meki

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Emese és Bence (szépek!)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Alszanak a picik - ilyenkor olyan csöndesek!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Dórika itthon az ajándék baby taxival (szereti)

Kép
Kép
Kép
emesedora

És épp papírostól eszi a szaloncukrot :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Emese anyóséknál

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Emese itthon
Nagyon szörnyű fánk volt.... (de nekünk mindig ilyen béna sikerül). A gyerekek szeretik, ez a lényeg...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Bencus apával - anyóséknál

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Szenteste anyuéknál - csíkosban húgom

Kép
Kép
Kép
emesedora

Na, megcsináltam délutánra a programotokat.... bocs, ha sok voltam fotó ügyileg :oops:

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Na mi ke vazze! (Dóri lazázik)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Bocs, ezt nem hagyhattam ki...

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Zsanka!
Ma megyek 12 hetes uh-ra,azt utánna meg vérvételre.Mondta a dokim ezt a genetikai vérvételt,és mi is kérjük.Úgy mondta hogy van egy 12 hetesen,és egy 16 hetesen.Árban annyi mint ahogy írtad,de nem érdekel ,csak az legyen az eredménye hogy minden okés.Dorkával nagyon sokat ilyeszgettek....most nem szeretném mégegyszer átélni...
Tényleg a 12 hetse vérvételen nem kell meginni azt a cukros löttyöt,csak a 24 hetes vérvételen?Védőnő ma ezt mondta nekem.Dorkával annó 12 hetsen volt azt hog yvérvétel,és utánna tej+kifli,azt megint vérvétel...
Ti mikor mentek 4d-re?Bár a vonalzód nagyon kislányos :)

Cirmike!
Nagyon szép helyen jártatok,tök jó hogy így élvezték a gyerkek a sielést.

Szilvia!
Még mindig nagyon szépek a gyerkőcök,mind egytől egyig :lol: 8)Nálunk Dorka kezdte el hogy mindig leskelődik,kinek mi van ott lennt :) ,sokszor már zavarba hoz minket :?

Erika!
2 szak az nem lehet könnyű.Vikit hogy tudod megoldani,oviba menés,jövést?Férjed tud segiteni?

Edi!
Tök jó,hogy bejelentkeztél,nagyon nagy már Dávid,Katának meg milyen szép fürtjei vannak :) .

Képekkel még adós vagyok,még elötte le kéne kicsinyitenem,azt felrakom,csak jövőhéten már kezdődik a suli,és a vizsgák is,és tanulni kéne már nagyon.....

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok,

Szilvi,
Jó, hogy raktál sok képet, én spec. szeretem nézegetni.

Erika,
2 szak, hát nem kellemes...

Zsanka,
Épp ezért kellett volna síelni menni, mert a kicsit még könnyű cipelni... :lol: Ha kíbújik jövőre nehezebb lesz :lol:

Ági,
Szar ez a vizsgázgatósdi... Drukkolok majd!
Múltkor kérdezted a kozmetikus sulit:
Már régóta tetszett, de öreg fejjel nem mertem elkezdeni. Másnak ilyenkorra már bejáratott üzlete van, aztán egy volt fősulis társam belevágott, így én is utánajártam és pont indult, pont helyben. Égi jel!!! :lol:
Ma volt az első tanítási nap, fura volt sokat írni. Heti 1X lesz keddenként az elmélet. Most értem haza. Lehet legközelebb nem is jövök haza, csak kellene vhol ebédelnem...
Kicsit húzós lesz így a kedd mert mindjárt viszem Rékát gyógyúszásra (ez lestrapál fizikailag a szellemi mellé), este pedig Rolit gyerekangolra Tatára.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Nah elkészültek a képek :)

karifánk
Kép

Szileszteri buli
Kép

Julcsi(göndörke,Angika kislánya,biztos sokan emlékeztek még rájuk)Dia a barátnőjük+Dorka
Kép
Kép
beindult a buli komódról ugráltak lefelé...
Kép

Cirmike!
És mennyi idős a tanfolyam?Hát igen eléggé nehéz így gyerek mellett tanulni,de ha ez érdekel,akkor biztos a tanulás is könnyebben megy.Először nekem is tök zsibbadt a kezem a suli végére 10 spiráloldalt írtunk,de már megszoktam...Nyitsz majd egy üzletet?Lehet tudni merre?Nekem nincs kozmetikusom,akihez jártam az beteg lett sajna,azóta sem találok normálisat.

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!
Mindenkinek egészségben, boldogságban gazdag boldog új évet kívánok!

Szilvia1981!
Jó volt ujra látni a képeket a balcsiról! Örülök, hogy Ti is jól éreztétek magatokat! Nem semmi, hogy már most nincs hely! Nekem nyáron július elejére 3 héttel előtte sikerült lefoglalnom tavaly!
Ti is a különálló épületben voltatok? Mi nyáron a Sára szobába laktunk! Mai napig is rengetegett emlegeti a Dóri! Oda akar költözni!

Mindenkinek szép fája van/volt! Igaz ma kellene leszedni a karácsonyi dekoráciokat, fát, de mi csak hétvégén szedjük le! Csajoknak nagyon tetszik! Zsóci mindennap füligérő szájjal nézi amikor bekapcsoljuk az égőket!
Karácsony jól telt! Szerencsére idén nem voltunk betegek! Jöttünk, mentünk! Ajándékoknak örültek a csajok! Van minden amit kigondoltak!

Ma voltam a Zsócival a 18 hós méreckedésen! 13,8kg és 87 cm hosszú! Holnap kapja meg a 18 hos oltást és a prevenal 2 részét, meg a Dóri is megkapja prevenalt! Ugy gondoljuk ha az egyik gyerreknél kötelező az oltás és megkapja akkor a másik is megkapja!
Kicsit rossz lesz a holnapi napunk!
Most ennyi voltam! Még pár képet rakok fel!
Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Idei fánk!
Kép

Csajok a fa alatt:
Kép
Kép
Kép

Zsocika:
Kép

Zsocika nagyon anyás:
Kép

Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Nagyon jók a kari képek mindenkinél és mindenkinek tünemény gyereke/i van/nak.
Én tegnap leszedtem a fát és a dekorációt (már ami volt, most Dani miatt lényegesen kevesebb volt). Na, és ekkor kaptam észbe, hogy nem lettek karis képek csinálva. Mi inkább kameráztunk. Itthon meg mikor Daninak megjött a "jézuska", akkor férjem segített neki ajándékot bontani én etettem Gergőt plussz még kameráztam. Kezem már nem volt, hogy fényképezzek is. De azért utána nézek a fényképezőgépbe milyen képek sikeredtek, hátha találok valamit.

Tegnaptól egyedül vagyok a két gyerekkel. Apa délutános. Eddig még jól elvagyok. Kopp-kopp. Tegnap 5-kor fürdött Gergő (nem lett volna ilyen korán, de bekakilt a drágám és át kellett öltözni), aztán Dani is fürdött. Híradóra kész voltak a gyerekek. Fél 8-kor vacsi Daninak. Aztán Gergő is Vacsizott. Fél 10-kor dugtam a gyerekeket az ágyba. 10 fele sikerült elaludniuk. Persze 5 percenként mászkálhattam be, hol az egyikhez, hol a másikhoz. Dani hál istennek ha bealszik, akkor nem zavarják a háttérzajok. Gergőt aztán csak kézben kellett elaltatnom.
Éjszaka 3-4 óránként kel még enni. De reggel 6-kor még mindig fáradtnak éreztem magam és magam mellé vettem és úgy evett, majd elaludtunk. 9-kor ébredtünk, Danit 10-kor is alig bírtuk kicsalni a kiságyából.
Ez a második napom velük, remélem ez is olyan jól sikerül mint a tegnapi.

Edina!

Gratulálok a picurhoz. Látod mondtam én, ha nálunk megszületik Gergő, nemsokára rá Ti is babázni fogtok. Eljött hamar ez az idő. Sok tejcit kívánok és én is várom a szüléstörténetet.

Moncsi76!

Én is holnap viszem Danit Prevenar oltásra! Hó végén pedig a 18 hós oltásra és méreckedésre, de örülök, ha a 9 kilót meghaladjuk addigra.

Kicsit bosszant a súlya, mert mikor hazajöttünk a kórházból 9,1 kiló volt és telefonba nem győztem hallgatni, hogy milyen jól eszik a fiam. De mióta itthon vagyok már nem eszik olyan jól és tegnap megmértem 8,9-9 kiló között mozog a súlya. Igaz volt egy megfázásunk rögtön ahogy hazajöttünk.
Ez van! Tavaly is a téli hónapokban havonta egyszer beteg volt, ilyenkor nem is volt olyan hízékony.
Amúgy meg sokat nevet és mozog, úgyhogy annyira nem lehet nagy a baj. Ilyen alkat és kész.
Csak a doki meg állandóan a súlyával stresszel.

Bocs a panaszért és hogy hosszú voltam!

Dani az újdonsült foteljében!

Képeket meg nyugodtan rakjatok, imádom nézegetni őket! Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Kép Gergő hajkoronája! Imádom!!!

Kép Gergő

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

sziasztok!

Szilvi,

olyan jók a képek! Tök jó nézegetni a gyerkőcöket. Olyan aranyosak, én is alig várom, hogy legyen tesó :P

Edina,

gratulálok, sok sok tejcit, és boldogságot kívánok! Várom én is a beszámolót :P

Moncsi,
mi nem a különálló épületben voltunk, hanem a főépület emeletén, a folyosó legvégén, abban az apartmannban, aminek olyan a hálója, mint egy torony. Kör alakú:) Lili apartmann. Nagyon jó volt, tényleg. Alig várom, hogy visszamenjünk. Én is oda költöznék ( 8.600.000 ft lenne egy évre :D )

gabrielldaniell,

olyan tündéri Babód van :D még képeket :D

Cirmike,
én is mennék hozzád :)

Lola,

örülök, hogy ízlett a husi :D Ma is könnyű és gyors ebédet csináltam: csirkemájat beforgattam gombakrémleves porba és serpenyőben kisütöttem. Uncle bens rizs köretnek és kész is. Nagyon fini:)

egy gyors kérdés,

nincs valakinek esetleg eladó fürdetést könnyítő akármi? Biztonsági fürdető vagy háló. Két hétig itthon volt Apa, így együtt fürödtünk a kádban, de most, hogy egyedül kellett fürdetnem tegnap Áront, alig bírtam. Sajnos csak egy sima kádat vettünk ( az is hatezer volt :evil: ) és rájöttem, hogy tök nem jó... :( Túl nehéz Áron... Ha nem muszály, nem veszek boltban.

Köszönöm előre is a válaszokat :D

sziasztok!

KépKép
szilvia1981

Kép Gergő és Dani Kép Gergő bébi és a HAJ Kép Ajándéközön Kép Dani a játékos dobozában reklámot néz, Apa addig összepakolta a játékait!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Emesedorabenceanyu!
Haláli a kukivizsgálós kép!!!! Ezt 10-15 év múlva nézni tök szupi lesz, jó nagy röhögéssel!!!
Többi kép is édes!

Moncsi!
Tök jó,hogy Dóri tökre göndör lányka, Zsófid meg milyen sima hajú!!!!

Szilvia!
Milyen kajaötleteid vannak, eszembe nem jutna!!
Fürdetőgyűrűre/karikára gondolsz??? Én jan. végén, mikor 6 hónapos lesz és - remélem - biztosabban tartja magát, akkor teszem majd olyanba, de mi öröklünk unokatesótól.
De vaterán láttam használtan 1500 körül talán... újonnan 3000 körül van asszem, de több mint 1 évig jó!

Most csak ennyi, bocsi a többiektől a noreagálásért!

lola77

Sziasztok!

Köszi a bókot a képekre. Szerintem is édesek :P

Moncsi: jók a képek, nagyon tetszik a fátok. Egyszerű és szép. Zsoci az utolsó előtti képen milyen nagylányos. Nekem 2 hét múlva lesz 18 hós Dóri. Szerintem olyan 12 kiló lehet.
Majd meglátjuk.

Ági: jók a bulis képek. Szépek a lányok! Hát, nem lehet egyszerű vizsgázni terhesen. Oda tudsz figyelni?

Cirmike: ügyi vagy a sulival és bátor! De biztos jó lesz. Jó, ha az ember azt csinálhatja, amit szeret!

Lola: köszi.

Szilvia: tényleg jó kaja ötleteid vannak! Barátnőm kisfiának van egy kormányos fürdetőkarikája, valahol Győrben vették pár ezerért, de az akkor jó már, ha tud ülni. Bele a nagykádba.
Viszont tescoban is van szivacs, amire rá tudod fektetni és nem kell tartanod, az tartja. Szerintem az sem drága.

Nekem megszűnt a munkaviszonyom. Tudtam, mert határozott időre lett kötve. Még azért bíztatnak, hogy majd visszamehetek, de hát ha reálisan nézzük, két év alatt két gyereket szültem, nem egy álom munkaerő vagyok így, viszont a munkámat szerették és az ügyfelek is szerettek. De én három gyerek mellett el sem tudom képzelni, hogy 8 órában dolgozom majd. Fizikai képtelenség. Mindennap annyit látnám őket, hogy vacsora és fürdés. Nagyon jó lenne majd egy 4 órás munka kezdetben, ha meg sulisok a picik, akkor már 6 órást vállalnék. Miért nincs erre normális lehetőség Magyarországon???

Na megyek, Emese már alszik (fáradt nagyon a suli miatt), Dórit apa altatta, szerintem már alszik, Bence meg az előbb aludt el cicin. Még elmosogatok, bekészítek egy mosógépet holnapra és tévézek kicsit.

Jó éjszakát

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

sziasztok

Ritkán tudok csak jönni,neharagudjatok.
Liza is kicsit náthás, porszívózzuk a nóziját, muszály, de nagyon nem szereti a drágám. Holnap megyünk orvoshoz, méreckedünk is, na meg megkapjuk a 2 hós oltást,plussz egyet,ezt én kértem külön.

szilvia
Látod ezen én is gondolkoztam,tényleg jó lenne egy 3 gyerekes anyának 4 órában dolgozni, mert napi 8 mellett semmi ideje sem marad a gyerekekre, az pedig nem jó.....

Gabrielldaniel
Jajj,de tündériek a gyerekek.Gratulálok!
Olyan édesen néz Gergő :lol:

Cirmike
Hova jársz suliba? Ez engem is foglalkoztatott régebben :lol: érdekelnének a részletek ,ha szabad :lol:

Mi mégsem a bánhidai lakótelepre megyünk,mert hivatalosan a tatabányai rehab.központba csinálnak dsgm gyógytornát.
Heti 1 alkalmat kaptunk csak,de megpróbálok beszélni majd az ottani gyógytornásszal aki csinálja majd ezt a dsgm tornát,hogy magán hogyan,mennyiért vállal. Mert nekünk a heti 1 nem elég.

Pátyra meg nem tudok eljutni,nekünk nincs autónk, így az kilőve.

Most pénteken megyünk kezelésre,remélem jó hírekkel jövök majd.

Edina
Gratulálok kisfiad születéséhez! :lol: Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok nektek! :lol:

A babák , gyerekek pedig egyszerüen gyönyörüek ,mind :lol:
Mennem kell,felébredt a királylány,majd jövök még :arrow:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok Csajok!

A szünetben nem sok időm maradt jönni, de most, hogy visszatértek a dolgos hétköznapok jobban ráérek.
Karácsony szép volt (és rövid, mint minden évben :D ).
Tamarámnak nagyon tetszett a karácsnyfa, szíííp, szííp (lsd. szép :lol: )-felkiáltással rohamozta meg a fát, amikor meglátta, majd azzal a lendülettel lebontotta róla a díszeket úgy szemmagasságig... És büszkén mutogattaa, hogy milyen ügyes :lol: .El kellett telnie pár napnak míg megszokta, hogy nem pucoljuk le róla a díszeket. Az összes ajándékot ő akarta bontani...

Edina: Gratulálok a kis trónörököshöz! Sok boldogságot Nektek! Mesélj, majd milyen volt a szülés.

A képek nagyon klasszak, minden gyerkőc édes!!!
Majd rakok én is karácsonyit, csak még le se töltöttük a gépről :oops:

Ági: Én is voltam az Istenhegyin a genetikai vizsgálaton, és csak ajánlani tudom! Nagyon rendes, felkészült orvosok vannak, és nem futószalagon megy a rendelés.

Szilvi81: Nekünk van fürdőkarikánk és kiskádba rakható műanyag babatartó is. A fürdőkarika tán még korai, majd csak ha már ül Áron, de a babatartó szerintem jó lenne nektek. Kéred?

Cirmike: Szép helyen voltatok! Jövő hét végétől pedig síelünk? :D

További szép napot!
V.erika
v.erika

Sziasztok!

V. Erika: jó síelést nektek. Írigykedek kicsit. Na nem a síelésre, valamiért sosem vonzott, inkább a pihenésre, jó levegőre, programokra.
Várjuk a képeket!

Gabrielldaniell: jók a képek, tegnap elfelejtettem írni. Ne aggódj Dani súlyán, kevésnek tűnik tényleg, de rajta nem látszik, hogy sovány lenne. A lényeg, hogy egyen, legyen kiegyensúlyozott, meg azért hízzon folyamatosan, még ha piciket is. Esetleg valami étvágygerjesztő? Lehet, hogy egy vérképet csak a biztonság kedvéért nem ártana nézetni. Hátha vérszegény. Te is megnyugodnál. Egy bökit meg kibírnak...

Gergő is cukorka. Szép haja van. Nekem Dórinak volt a leghosszabb haja, sokszor megkérdezték, hogy "paróka"?

Velünk minden ok. Nehezen viselem ezt a sok öltözködést azért, hogy lemenjünk fél órára. De ennyi levegő kell, Emesét meg mégsem hagyhatom a suliban :)

Na megyek, kész vagyunk a leckével, most játszik Emese, a két picit elaltatom, aztán elmosogatok és végre pihenek kicsit. Mármint leülök. Nekem már az is elég :)

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés, aztán ha marad idő visszaolvasok és ha még mindig marad idő hozzászólok is.

Szóval Gergővel megvolt az 1 hós kontroll. 4230 gramm, ami 1 kilós gyarapodás 1 hónap alatt. Nekem ez olyan új még, mert Danival mindig örültünk, ha 600 grammot gyarapodott az elején. 54 centi a drágám.
Voltak csomók a melleiben, ezek apadnak, az egyik pedig befele is fordul, azt mondta ezért a férjemet "okoljam", tehát semmi nincs ezzel. Én is csak azért "aggódtam" emiatt, mert a védőnéni azt mondta, hogy ha a csomók nőnek, ott a bőre pirosas lesz, illetve befele fordul a bimbije, akkor szóljak a dokinak. Na most szóltam, de ez mégsem gond, mert viszont a csomók mérete csökken.
A kukija és a zacsija pirosas, ezt a gyógyis popsikenőccsel kell kennem, Sudokrémet nem nagyon díjazza.
Szegcsontja alatt van egy babnyi méretű csontocska, ez is állítólag mindenkinek van. Kinek jobban érezhető, kinek nem. Szóval ez sem gond.
Egyszóval illetve többel: minden a legnagyobb rendben.

Dani bébim megkapta a 18 hóst és a Prevenart. Egy kalap alatt letudtuk, vele majd a Prevenar 2 részlete miatt kell menni, aztán meg csak 2 évesen. JEEEE!!! Ja a doki most egy tesztete javasolt, amivel a lisztérzékenységet mutatják ki. Hátha az a baj. Vmelyik nap megrendelem a gyógytárba, másnap itt lesz aztán jöv héten vmikor meg is csináltatjuk. 5 perc és lesz is eredmény. Azért remélem nem erről van szó.

Gergő tegnap délután óta sírósabb. Este csak éjfél körül aludt el. Addig csak 5-5 percekre hunyta le a szemét, ha ágyba beraktam pár perc múlva már nyöszörgött és ki kellett vennem nehogy Danit felzavarja. Nem ez volt a legjobb éjszakánk eddig, de sebaj lesz ez még jobb is. Vagy ROSSZABB????!!!!!!!!!!

Szilvia!

Milyen étvágygerjesztőre gondoltál?

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Bocsi az elírásokért, de egykézzel alkottam. Gergő cicin van.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Voltam tegnap uh-n és hála az égnek mindne okés :D
Olyan kétes érzésem volt uh közben.Először is nagyon örültem,hog yláthatom a manót,de elöjöttek az érzések amikor Dorkával voltam terhes,és amikor méricskélte a veséket ,huu na az szörnyű volt....Eddig azt mondtam most nem lesz semmi,nem szabad hogy legyen,de tegnapi nap után tök elbizonytalanodtam,és nem akarom mégegyszer végigcsinálni....
Nyaki redő okés,gerinc okés,már 6 cm :) ,láttam a két kezét,két lábát,ott ficánkolt végig,doki csinált egy dvd-t is :) .holnap megyek vérvételre,ez a kombinált lesz 8-ra jön a doki kiadja a papírt,és remélem nem kell sokat várni a vérvételen,mert étgyomorral nem bírom sokáig főleg most...

Szilvia!
Hát most szünet van suliba nem kell odafigyelni,de amikor jártam nagyon koncentrálni kellett,hogy lekössön a dolog :? .Tanulás az egész jól megy,bár eddig könnyű volt Váll.Gazdálkodás az nem nehéz sztem,most jön a pénzügy na az már öszetettebb.Úgy voltam vele,hogy inkább terhesen tanulok,mert ismerem magam és két gyerkőc mellett tuti nem kezdtem volna el,eléggé lusta vagyok...Amúgy nagyon ki van számítva a vége,mert Juni végéig tart,én meg Júli 17-re vagyok kiírva.És sztem elöbb bújik ki a manó(Dorka 3 héttel jött elöbb)...Csak kihúzom a aszóbeli végéig,és tudod,ha nagy pocakkal megyek be,akkor elnézőbbek a vizsgabiztosok :wink: :lol: .
Mit dolgoztál régebben?

Mentem tanulok még picit,Balász elvitte Dorkát korizni :)

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Gabi: a vitacolan-ra mondják pl. hogy étvágygerjesztő, de nem ismerem. Meg a béres cseppre is. Az amúgy is jó immunerősítő. Azért jó, hogy a lisztérzékenység felmerült és kivizsgálja. Bármi lehet. De reméljük nem :) Széklete milyen szokott lenni?
Jó, hogy Gergő rendben van, na látod!! Az éjjelek majd lesznek jobbak, vagy rosszabbak :) Én már nem is tudom, mikor aludtam egy éjszakát végig.... talán soha :)

Ági: első munkahelyem Pesten volt, informatikus voltam, de aztán jött Emese. Utána egy szállítmányozó cégnél voltam, könyvelő segéd (a főnöknő keze alá dolgoztam), aztán ez megszűnt, pedig szerettem. Aztán a takarék, itt is szerettem lenni, közel áll hozzám ez az ügyfélszolgálatos meló, szerettek az ügyfelek is. De hát jött Dóri és Bence. De sebaj... ők a fontosak, csak jó lenne, ha majd ovisak lesznek valami félállás. Félek ettől a dologtól...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Gabrielldaniell!
Tényleg nem egy sózsák Danid, de ne foglalkozz Vele, tényleg nem látszik vékonynak, meg az is lehet majd a suli előtt hirtelen nő meg hízik nagyot, nem egyformák növekedésben sem. Válógatós amúgy vagy kicsi adagokat eszik? Annak örülök, hogy Gergő viszont szépen hízik! Nagyon édik az ágyon, együtt! Dani kicsit meg van szeppenve talán...

Emesedorabenceanyu!
Az a fürdetőszivacs (ha arra gondolsz) nem sokat ér, mi vettünk, kábé 2 hónapig volt használtható, mert sz.tem iszonyat "baktériumlakás" lesz n.on hamar, ugyanis marha nehéz kiszárítani, így a közepén egy részen mindig nedves marad, ami aztán elkezd dzsuvásodni. Ja és ebben is tartani kell a babát, vagy marha kevés víz kell de azt meg felissza ugye...
Meló: :cry: Én is majd csak 6 órában szeretnék visszamenni 1-2 évig biztos...

Amúgy én is sokszor gondoltam már, hogy a munkaadóknak úgy kéne foglalkoztatni kisgyerekes anyukákat, hogy olyan helyen, ahol 12 órásban kéne, oda 2 6 órás anyukát, ahol meg 8 órában dolgoznak, oda 2-t 4 órásban... v.hogy nem értem mért nem megoldható. Na de ez az év a válságról szól állítólag, szóval mostanában ez reménytelen.... Örüljünk, ha fűtésünk lesz 2-3 hét múlva, mi? Na nem negatívkodom tovább!

Szilvia1981!
Mi volt 6000 a kádatokban? :shock: Mi a Tescóban vettük, de sima 1200 Ft-ost csak.

Na én ilyen fürdetőkarikára gondoltam, sz.tem ebbe bele lehet tenni 6 hós koruk után, hiába nem tud ülni mondjuk szőnyegen egyedül, de ebben tartja a babát ugye a széle. Na jó a gerincének tudom h. nem jó, ha erőltetjük az ülést, de én nem fürdetem tán még 5 percig sem Noét, de ha ebbe ül is, max 8-10 percig/nap...
Nekem amúgy már néhány pillanatra ül Noé, de persze csak időnként próbálgatom, nem ültetem mindennap... majd ha Ő megtanulja... annó Soma 7 hósan tudott ülni.

Kép

Ági!
GOndolom, hogy visszajöttek az érzések, de tényleg jól fogod fel, csak pozitívan! sz.tem tök normális, hogy eszedbe jut, hisz ezt nem lehet sosem elfelejteni.
Remélem sikerülnek a vizsgák majd, beszéldd meg "ketteskével" is... :)
Nem semmi lehetett szilveszterkor a komódról ugrálás, ahogy így elnéztem a képet...

Na még akartam valamit, de most nem jut eszembe.

lola77

http://www.myheritage.com/FP/Company/lo ... upload.php

Nézzétek meg, ha van kedvetek. Nem tudom, mi alapján csinálja, hogyan, de jópofa. Én jól elszórakoztam vele egy fél órát. Eszerint Emese és Dóra az apjára jobban hasonlít 5 százalékkal,mint rám, Bence meg 50-50%-ban hasonlít ránk. :)

Na sziasztok, megyek vacsiztatni.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Gabrielldaniel,
szerintem sem vészesen sovány a Dani, de azért jobb ha megnézik a liszérzékenységet. A béres csepp tényleg étvágyat csinál, próbáld ki hátha sikerül! A Gergőnek nagyon király a haja :) és akkor nagyon szerethet enni ! :) :) Az éjszaka meg biztos lesz jobb is :)

Szilvi81,
fürdetőkarikánk nekünk is volt, igaz nem nagyon használtuk. A Máté is nagy súlyú volt, így már 4-5 hónaptól a nagykádban fürdött úgy hogy gugoltunk a kád mellett :)

Moncsi,
szépek a lányok! A Zsófi nagyon hasonlít rád! :) Tényleg érdekes hogy a Dórinak milyen göndör a haja, a Zsófinak meg egyenes! Aranyosak!

Ági,
jó lehetett a komódról ugrálás :) :) a Máté ma csinált hasonlót, a karfáról ugrott az ágyra, csak pislogtam :) :)
A picike miatt ne aggódj biztosan egészséges lesz!! Természetes hogy félelmeid vannak, szerintem mindenkinek, csak neked ugye erősebb a rossz tapasztalatok miatt! Minden rendben lesz!
A Julcsiékkal a múltkor találkoztunk a plázában az Alma együttes koncertjén (mint kiderült ők is nagy rajongók) nagyon nagyott nőtt a leányzó! Az a haj fantasztikus! :) üdv nekik és igazán néha benézhetne az Angi is :)!

Én is ma voltam Uh-n és vizsgálaton. A méhszáj egy kicsit nyitottabb :cry: - mondjuk a Mátéval is végig nyitva volt a külső :cry: . Lehet hogy azért nyitottabb mert ma voltam kismamajógán és kinyílt? Passz. 3 hét múlva kell visszamenni.. Ja a lényeg: KISLÁNYnak látta a dokibácsi. :) :) Azért még várok a 4D-s re hogy tutifix legyen. :)
Assszem kezdek pánikolni. El kellene kezdeni vásárolni :) Már nézegetem a babakocsikat - olyat szeretnék amibe bele lehet csatolni a hordozót, hogyha a Mátéért megyünk, csak kipattintom a bébit és megyek be a bölibe - ill. nem tudom vegyek-e mélykocsit, hiszen jön a nyár. A Máté ugye őszi volt, ott egyértelmű. Nem akarok batár nagy babakocsit ill. nem ragaszkodom az újhoz sem. Szóval megy a dilemma. Akkor még nem beszéltem a pihenőszékről, rucikról, pelenkákról....stb.. ajaj :) :)

na megyek pihizni
sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Évi,
baba-mama jóga van az Axyban! itt a szám: 318-333
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Bocsi, hogy ritkán jövök, de szinte csak olvasni van időm.

Mi is tegnap voltunk 2 hónapos kontrollon. Matyi 5220g és 58 cm.
De ő 2770-nel született, sőt 2500-re fogytunk vissza. Szóval bélpoklos a drágám.

Éjszakáink már egész jók. Csak egyszer ébred 2 körül. Utána szunya 6-7-ig.

Matyi nagyon ügyes már. Sokat gügyög, dumál. Imádja, ha a talpiját puszilgatom (kis kéjenc). Szépen kitartja magát hason fekve, kézben pedig úgy tartja magát, mint a cövek. Nem lengedezik.
Teszek fel pár képet. Ígérem, megpróbálok többet jönni.

Anikó

Kép Édes kis szöszgömböm

Kép Pancsi és boksz

Kép növögetek... ha valaki emlékszik az első hordozós képre Kép Szundi anyán

Kép A három pasim :)

Kép Karácsonyfánk (nem farsangi) :)

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Zsanka: na látod, érdemes hallgatni a három gyerekes anyucikra :) Megjósoltam én Neked ezt a kiscsajszit!!! Figyu: nekem Emesével volt kinyílva a méhszáj és ott le voltam tiltva az ilyen mozgásoktól. Konkrétan kismama tornára akartam járni, de nem engedte a doki. Szerintem Te is hanyagold most...

Babakocsi: a graco-k ilyenek, abba lehet hordozót beletenni. Nekem Dórival is ilyen volt (illetve meg van még, mert Bencusnak jó lesz, meg már vittem benne őt is, mikor Dóri itthon maradt apával), illetve a tesó kocsink is graco és nagyon imádom! Mindkettőt használtan vettem és szuperek! Ja, egyikkel sem volt mélybabakocsim, pedig Emese decemberi gyerek. Sportos jellegű a kocsim (nem a pici esernyő), de teljesen jó. A lényeg: lábzsák, esővédő, takarók legyenek és akkor minden ok.

Ne pánikolj!! Sok rucit ne vegyél, nekem nagyon sok 56-som volt most Bencusnál, kaptam rengeteg szépet kölcsönbe, hát a felét sem tudtam kihasználni. Ugye 3,5 kilóval született, kb. 1 hónapig tudta azokat használni, a 62-seket is kb. egy-két hónapig, a 68-as méretet szinte átnőttük, alig hordtuk és most már 74-set hord a kislegény és vasárnap lesz még csak 5 hónapos.
Bodyból hosszú - rövid ujjúból 8-8 darab, rugiból 3-4 darab szerintem elég. Overál vagy kabát, ezt el kell dönteni. Szerintem akkor már jó a vastagabb kabát, bélelt nacival, abból is elég 1-2 darab, pulcsi 2-3 darab. Inkább csak azért, ha baleset éri (pisi, kaki, böfi) legyen csere. De a babakocsiban, takaró alatt aztán nem tök mindegy, hogy hányszor adod rá? Pl. én most Bencének a héten mindennap ugyanazt a pulcsit adtam rá az overál alatt. Bodyt persze naponta cserélek, van, hogy többször is, de az ilyeneket...
Rongypelusból én 10-et vettem, a bukás miatt kell is. Sapka kell egy vastagabb, vékonyabb.
Hát nem egyszerű, de szuper lesz!!!

Eagleszem: Nagyon sokat nőtt Matyi is, főleg a hordozós képen látszik. Nagytesó hogy viszonyul hozzá? Karifa tök jó, nagy.
Bencusnak is ilyen márványos volt a bőre, amikor megszületett és sokáig ilyen volt. Mostanában már nem látszik rajta, csak ha fázik. Úgy látszik, ez pasi "betegség". :)

Na megyek, Bencus alszik, még be sem ágyaztam

:oops: Aztán elmegyek a picikkel a tescoba. Kettőre meg Emeséért.

Mit szóltok, hogy nem lesz szombaton munkanap? A gáz miatt és a hideg miatt is... szörnyű helyzetek ezek. Kezdjünk pánikolni??

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Zsanka, sokat gondoltam Rátok a nemét illetően, valahogy el tudok hozzád képzelni kiscsajt, persze ezek a megérzéseim csaltak már... :P Szóval majd a 4 D-n biztibb lesz, szerintem várdd meg, azt utána ráértek vásárolni, persze fehér,sárga,zöld,tejeskávés cuccokat vehetsz, amiből nincs, de elhiszem hogy a rózsaszín felé húzna inkább a szíved, ha kislányt mondanak!
Azért gondolom Mátédról maradtak ruhák, ő őszi, így sz.tem a tavaszi "ketteskének" pont jók lesznek!
Babakocsi: MÁtéé nincs meg Nektek? Miért kell kivenned a bölibe a babakocsiból? Először arra gondoltam, hogy kocsival mennél érte, de hát leesett, hogy ott laktok 1 köpésre a bölcsitől... vagy nem lehet betolni a kocsit? Utána úgyis ovis lesz, oda be tudod tolni...
Szerintem az a baj ezekkel a kocsira-hordózós babakocsikkal, hogy a legtöbb baba 3-4 hónapos korára kinövi, azt a rövid időszakot meg ki lehet bírni, akkor pont még úgyis mindig alszanak a b.kocsiba!Mondjuk ha utána is sokat utaztok, megéri...Én még 4 hónaposan meg nem tenném sima sportkocsiba, ezt megszívtam Somával annó,utáltam h. nem lehet átfordítani a tolókarját, ráadásul nyáron pont jön Nektek a napsütős időszak... jó tudom azt meg meglehet oldani napernyővel... szóval nehéz kérdés ez a babakocsi. Olvass sokat utána neten, kinek mi a véleménye, azokból is sok mindent megtudhatsz.

Ja köszi a jógát, de masszázst akartam, jövő hét szerdától megyek a Gálra a köz. házba, akkor kezdődik!

Anikó! Azta, 2 hónapos korára majdnem megduplázta a súlyát, tényleg jó étvágya van, mi is 2,5 kg-val jöttünk haza, mi majdnem 3 hós korára lettünk 5 kg-t. Nagyon ügyi a Matyi baba,csak így tovább!A szundis képetek nagyon szép, a megtestesült nyugalom jön le rólatok.

Na lépek, utalnom kell még sajna.

lola77

Ja Emesedorabenceanyu, ezt a honlapot mi is megcsináltuk már, nálunk Soma hasonlít jobban Rám, érdekes... attól is függ milyen képet teszel bele ugye! :lol:

lola77

Tényleg Tgabi! Nem jöttök szerdától Ti is masszázsra Gáborkával? (Te ajánlottad NEkem ünnepek előtt még!)

lola77

sziasztok!

Szilvi,

tök jó az a program. nekem is fele-fele arány jött ki :D Hát nem tudom...
És én már kicsit aggódok a gáz miatt...így is elég szar már a helyzett itt Magyarországon, ez aztán nem hiányzott... :evil:

Lola,
tényleg nem jó az a szivacs, van nekünk is... Ugyanúgy fogni kell Áront. És nagyon hamar büdi lesz, pedig én fel szoktam akasztani nadrág tartó fogasra, és a radiátorcsőhöz teszem...
Érdekel még a babaúszás?
Van még néhány ilyen könnyebb és olcsóbb kajareceptem ha érdekel majd :)
Jaaa a kád... a brendonban vettük, sima kagylókád (azt hiszem így hívják...), csak az alján van egy lefolyó, ami egy aranyos csillaggal van bedugva. De már megbántam, hogy ilyet vettünk...pénzkidobás volt.

Erika,
igen, érdekelne a babatartó, olyanra gondoltam. Írok privibe. :D

Anikó,
Matyi olyan édes :D Boxoló lesz :lol:

Zsanka,
nekünk rodeo drive babakocsink van, háromkerekű, van egy alap, erre lehet cserélni a babahordozót, vagy mózeskosarat, vagy sportkocsi részt. Nagyon könnyű használni, én szeretem:) Ruhaügyileg pedig dettó Szilvi :D Nekem is hatalmas már Áron, mi is 68-74-es ruhát hordunk. Mi overált használunk, de alatta a vastag kantáros gatyót csak hetente cserélem...
Én is ott gugolok a kád mellett, de olyan nehéz megtartani Áront :roll:
Pihenőszék nekünk nincs, mi fisher price hintát vettünk, és hát már itt is többször dícsértem :oops: Nagyon nagyon örülök, hogy megvettük, az első naptól abban alszik délután, és reggel is elvan benne, nézegeti a halacskákat, stb....Én csak ajánlani tudom.

Most megyek, mert Áron ébredezik,
sziasztok!

KépKép
szilvia1981

sziasztok!

Szilvi,

tök jó az a program. nekem is fele-fele arány jött ki :D Hát nem tudom...
És én már kicsit aggódok a gáz miatt...így is elég szar már a helyzett itt Magyarországon, ez aztán nem hiányzott... :evil:

Lola,
tényleg nem jó az a szivacs, van nekünk is... Ugyanúgy fogni kell Áront. És nagyon hamar büdi lesz, pedig én fel szoktam akasztani nadrág tartó fogasra, és a radiátorcsőhöz teszem...
Érdekel még a babaúszás?
Van még néhány ilyen könnyebb és olcsóbb kajareceptem ha érdekel majd :)
Jaaa a kád... a brendonban vettük, sima kagylókád (azt hiszem így hívják...), csak az alján van egy lefolyó, ami egy aranyos csillaggal van bedugva. De már megbántam, hogy ilyet vettünk...pénzkidobás volt.

Erika,
igen, érdekelne a babatartó, olyanra gondoltam. Írok privibe. :D

Anikó,
Matyi olyan édes :D Boxoló lesz :lol:

Zsanka,
nekünk rodeo drive babakocsink van, háromkerekű, van egy alap, erre lehet cserélni a babahordozót, vagy mózeskosarat, vagy sportkocsi részt. Nagyon könnyű használni, én szeretem:) Ruhaügyileg pedig dettó Szilvi :D Nekem is hatalmas már Áron, mi is 68-74-es ruhát hordunk. Mi overált használunk, de alatta a vastag kantáros gatyót csak hetente cserélem...
Én is ott gugolok a kád mellett, de olyan nehéz megtartani Áront :roll:
Pihenőszék nekünk nincs, mi fisher price hintát vettünk, és hát már itt is többször dícsértem :oops: Nagyon nagyon örülök, hogy megvettük, az első naptól abban alszik délután, és reggel is elvan benne, nézegeti a halacskákat, stb....Én csak ajánlani tudom.

Most megyek, mert Áron ébredezik,
sziasztok!

KépKép
szilvia1981

Igen, Szilvia érdekelnek ezek a receptek... sokszor nehéz kitalálni, tényleg.
A babatartó a fürdőkádba, én is néztem... az tényleg jó lehet, bár most hogy utánanéztem a neten, az egyikre azt írják, hogy 8 kg-ig jó... hát nem tudom...???
Ilyenre gondolsz egyébként (V.erika ilyesmi a tied?)

Kép

A babaúszás érdekel igen, még nem hívtam fel az uszit, de szerintem 1-2 hét múlva elkezdjük... csak most tegnap elkezdett szurtyogni az orra, meg jövő héten babamasszázsra is viszem. Hívtad már, hogy idén elkezdték-e már?Én val.szeg pénteken a 9 vagy 9.30-asra megyek, egyik kolléganőm is akkor jön.
Viszont gondolom Ti már a 4-es pelust használjátok, ugyi? akkor pelusügyben még nem tudunk közösködni, de sebaj! :) Ja, állítólag v.mi uszógatyót is kell bérelni...

lola77

Sziasztok!

Dobtam pár új képet iwiwre, akit érdekel (aki nem tudja, Hajnalné Somlói Szilvia néven futok).

Lola: megkaptátok a szurit? Soma is? Vittél végülis segítséget?
Én bejelentkeztem jövő hétre, 11-re megyünk szurira. Dóri a 18 hónapost kapja, Bence prevenar 2-t és a 4 hóst (el vagyunk csúszva vele).

Nekünk tök jó a kádunk, fogni sem kell benne, és fel lehet rakni tök könnyen a nagy kádra. Barinőmtől vettük használtan, újonnan szerintm 6-7, brendonban vették. De ki lehet használni. Még Dóri is tud benne fürödni, hajmosásnál kifejezetten szerettem. Amúgy is hiszti van, itt meg hátradöntöm, fognom őt nem kell és kész.

Velünk minden ok amúgy. Továbbra sem betegek hál istennek. Hajnalban napok óta 3-4-et köhint Bence, de ennyi. Lehet, hogy száraz a levegő.

Ti mikor kezdtek nekik hozzátáplálni (gondolok itt Noéra, Áronra, Dávidra). Én úgy döntöttem, Bencénél kivárok, január végéig biztos nem kap az anyatejen tápin kívül semmit, de lehet, hogy megvárom február elejéig a hat hónapot. Dórinál viszonylag korán, 4 hósan nekiálltam gyümizni, főzizni és nagyon sokat volt utána beteg, mint ezt korábban már írtam. És még mindig az a gyanúm, hogy emiatt is, meg Emese is többször volt beteg, hazahozta a bacikat. Szeptember óta viszont Emese is csak egyszer volt beteg, 3 napot hiányzott a suliból.

Nálunk ma krumplistészta lesz, nagyon szereti mindenki, fincsi uborkával. Megyek is, készítem.

Ja, Szilvia, utána nem írtál a borostyán nyaklánc rendelésedről, én tegnap rendeltem Bencének, de ma jutott eszembe, hogy írtad, Te is vennél. Sikerült? Én a borostyanlanc oldalról rendeltem, nem vészes a posta, 430 forint elsőbbségivel, ajánlottan.

Sziasztok

Szilvia
Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?