Új privát üzeneted érkezett!

Hettuli!

Szörnyű, hogy csak a képet raktad fel! :D Így csak a nyálunk csorog!
Írd le a receptet kérlek!

Kép
jaffa4
 
 


Tegnap annyit keveregtünk a Miluval, mint gólyafos a levegőben. Bevásárlás - imád a bevásárlókocsiban ülni- , játszóház,séta, tupperes bemutató ( bocs, de nem tudom hogy írják) és végre sikerült visszavinnem a 10 hónapja nem használt CD-s rádiót a Media Marktba. Majdnem 10 000 Ft-ért vettem még tavaly januárban és 1 hónap használat után nem volt képes lejátszani a CD-t. Garanciába remélem sikerül megjavítani 3-4 hetet mondtak. Kimondva kicsit sokallom, de a 10 hónapos lustaságommal összehasonlítva semmiség.

Kép
jaffa4
 
 


Jaffa: először csak pici helyen próbáld ki a krémet, mert pl az én ekcémámat először csípte, de lehet azért, mert már mély volt a seb. Nekem néha még a sima víz is csípi.

Dorkának borogatom a lábát, kicsit becsomósodott a szuri helye, pedig már tegnap du is borogattam neki, de szerencsére nem lázas, csak kicsit nyügi. Most itt alszik rajtam, Levi meg felfordította a szobáját és ő egyedül akar pakolni! :shock: Tegnap óta pakol egyedül, eddig csak együtt pakoltunk, de leginkább azt mondta: anya én tartom a kosarat, te pakolsz. Most élvezi, hogy ő csinál rendet. Meg én is élvezem! :lol:
Vendég
 

 
 

Anyany: Hát Dorkának is jó a súlya, csak nekem fura Levi több,mint 1 kg-os hízásaihoz képest az 50 deka. Igaz anyukám mondta, hogy én 1 évesen éppen 8 kg voltam, hát mostanra jól kinőttem magam.

Winchi: tegnap elfelejtettem, boldog szülinapot a tesódnak!
Az én öcsikém 17, a kisebbik. Mi 5-en vagyunk tesók én vagyok a középső.
Vendég
 


mi is vettünk sanatopic testápolót. utánanéztem, tetszett amit írtak róla. vettünk is, az ára sem vészes. Zsófinak az arcára is kentem belőle, mert kicsípik a kaják, a tej, tápszer, nyál, meg minden ami éri.
na meg az én kezemre is jó, mert sebes a mosogatástól, mosástól...

anyukák!
adjatok valami tippet, hogy Zsófi hamarabb elaludjon!
most éjfél körül alszik el. a védőnő azt mondta, toljam ki a fürcsit. 9után fürdetem, de ahelyett hogy elaludna...
ráadásul így még későn is ébred. kb 10kor, egyszer kel éjszaka. 3körül. ez most új, eddig nem csinálta. fogacskákra tippelelek...
Vendég
 


Anyany: sajna nekem nincs tippem! Levi is ilyen korban kezdett fogzani és 1,5 éves koráig óránként keltünk. Mindig csak 2-3 percre, de azért fárasztó volt.
Vendég
 


Sziasztok!

Jó sűrűre sikeredett az elmúlt két nap, kicsit lemaradoztam.
Kedden kakiproblémák voltak, bevetettem az általatok dícsért Mecsek baby-t, be is vált, kihozta, amit ki kellett. :wink: Addig viszont kézben baba volt Nati, vagyis kézben-sétálós baba. Próbáltunk egyet levegőzni is, de amint megállt a kocsi, elsírta magát, nem mellesleg pedig szétfagytam, pedig nem kicsit öltöztem fel, úgyhogy egy nagy kör után hazamentünk. Ráadásul reggelre lemerült az autóban az aksi, mert a riasztó lámpája beragadt, a babakocsi meg belül volt a garázsban, amit csak akkor realizáltam, amikor kezemben Natival bementünk. Gyerek a motorháztetőre, kocsi kinyit, gyerek a kocsiba, kocsi épphogy kifér a fal és az autó között - na és mindezt azért a kemény 20 percért, ami utána jött. :?
Tegnap meg oltásra mentünk, kettesben Natival, mert a barátaink pont akkor estek be, amikor indulnunk kellett, így Apa meg Lili itthon maradt velük. Soha többet nem is megyek segítség nélkül. :roll: Hiába volt időpontunk, nem hívtak be, ráadásul tök előzékenyen bement előttünk egy pasi a 6 éves kisfiával (vajon mit kerestek a csecsemő-tanácsadási időben). Mire ránk sor került, Nati persze végleg elvesztette a türelmét, ráadásul fázós is a lelkem, nem igazán bírta a meztelenkedést. Szóval már az oltás előtt keservesen sírt, onnantól megnyugtatni sem tudtam, cumi sem kellett, a váróban is végigbőgte az öltözködést, sőt, az autóban is csak félúton aludt el. Közben pedig a mérlegelésnél kiderült, hogy egy hónap alatt sikerült 40 dekát hízni, ami szerintem nem valami fényes. Bár semmit nem szólt rá a dokinéni, igaz, elég káosz volt a rendelőben. Úgyhogy jól elkeseredtem, hogy biztosan kevés a tejcsi. :( Most fejek ezerrel, meg homeopátiázok, meg most bontottam egy sört is. Bár éhezni szerintem tuti nem éhezik, akkor nem aludna 8 órákat éjszakánként meg napközben is nyügi lenne, márpedig nem az. És hurkái is vannak. Meg mondjuk én is 52 kiló vagyok, Lili 4 évesen épphogy 15. Szerintetek nagyon kevés a 40 deka így is?

Mancsa, remélem, mégsem lett belőle migrén. Lili is alapvetően szófogadó, simán lehet vele is vásárolni, inkább itthon engedi el magát. Főleg mióta Nati megszületett, így próbál több figyelmet szerezni magának, pedig amúgy is igyekszünk. Pizzafa :lol: , na, az a férjemnek is bejönne!

Gégéé: nagyon jó volt a sztorid, simán elképzeltelek Benneteket öltözködés közben meg a postással, nem semmi lehetett. :lol: Hozzánk is mindig akkor csengetnek, amikor a felső szinten pelenkázok, a múltkor is úgy futottam a kéményseprő után - aki utána tök aranyos volt, egy fiatal srác, kérte, hogy mutassam meg neki Natit, mert még sosem látott élőben csecsemőt. :shock: És tök boldog volt, nagyon tetszett neki.
Nekünk is ugyanilyen cumink van és ez a kedvenc. Az eggyel nagyobbat nem szereti annyira.
Ja, nekem a "vérzés" nagyjából 5 hétig tartott.

Lányok, a chamomilla tényleg nagyon jó, Lilinél is nagyon bevált.

Anyany, tök édi lehet Zsófi, ahogy így mocorog. :D

Hettuli, a kórházban voltál uh-n? Nálunk összevissza engedték be a hozzátartozókat, Anyu a 12. héten bejöhetett, meg a férjem valamikor az utolsók egyikére. És naggyon jól néz ki a torta. :D

Tej: Lilivel 13 hónaposan kezdtük boltival, először keveset, kakaóval, aztán mivel nem lett gond, azóta is nagy kedvenc.

Winchi: én sem kenem semmivel Natit, Lilit sem kentem, szerencsére szép bőrük van. A kis száraz részeket a popsikenőcs (koleszterinest használunk) szépen rendbehozza. Boldog szülinapot öcsikédnek! 8)

Lara: sapit mi is utáljuk, úgy látszik tényleg féltik a gyönyörű hajukat a lányaink. :wink: És azt a csecsemősnővért én is nagyon bírtam, most is meg négy éve is. :)

Jaffa: garatula Milunkak a fogacskákhoz! :D Lilinek is tök későn jöttek ki egyébként.

Na, lelövöm magam.

További szép napot!

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Jaffa, én is szoktam egyébként viccesen mondogatni, hogy addig jó, amíg nem beszélnek, de persze nem gondolom komolyan. Én is alig vártam, hogy beszéljen már Lili. Bár azért készülj fel, nekünk vannak olyan délutánjaink-estéink, amikor csak akkor tudunk két értelmes szót váltani, ha Lili alszik, addig folyamatosan őt hallgatjuk. :lol:

Anyany: sajna én sem tudok segíteni, Lili ugyanezt csinálta, este 11-től 10-ig aludt. Csak akkor változott meg, amikor 2 évesen bölcsis lett és kénytelen volt korán felkelni.

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok lányok!:)

Hozok Nektek új infót!:)) Bár lehet,hogy már hallottatok róla!

Van a kórházban is 4D-s UH rendelés.Be kell jelentkezni telefonon,délutánonként lehet jönni!:) A tel.számot még megnézem pontosan és írom majd Nektek!:)

4db fényképet és fél órás DVD felvételt adnak.10 E Ft-ba kerül, amit a helyszínen kell befizetni!
Gyorsan adnak időpontot,nem kell heteket várni,mert még nem terjedt el annyira az információ!De nagyon klassz!:)

Remélem segítettem megint!:)

Puszi Nektek!
Üdv.: Gólyanéni
szuleszno1
 
 


most csak ennyit, mert sietek aludni, mert sétáltunk, és engem is fejbevert a levegő, ja meg megettem egy egész pizzát... :lol: :lol: :lol:

szóval anyany: egy csepp levendulaolaj a fürdővízbe...esti mese..."jóéjt táp" ( http://www.milupa.hu/termek.php?key=p_joejszakat )
más ötletem nincs!

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Katinka: nekem azt mondta a doki eszembe se jusson izgulni hogy nem hízik, mert szép feszes a bőre, nyugodt, mosolygós baba, hurkái is vannak, tuti nem éhes.
Natinak nem csomós az oltás helye?
A garázsos sztori innen vicces, bár akkor biztos nem nevettél. :lol:
Egész éjjel fájt a fejem, hajnalban ittam 1 korty kávét ( soha nam kávézok ) 2 csepp citromlével, ezt úgy ajánlották migrén ellen+ bevettem 1 algopyrint és elmúlt. Szóval ha ma este nem alszik a lányom, az a kávétól lesz.
Cumi: Levi nem cumizott, Dóri igen. Vettünk nukot, és chiccot, kaptunk mamosat és vettünk egy legolcsóbb gagyit, hogy Levi azzal játsszon, ne Dorkáéval. Na az kell csak neki.
Vérzés: meglepődtem nagyon, de így másodszor kb 2 hét volt csak.
Vendég
 


Sziasztok Lányok! :D


Most regisztráltam magam!!! :D
Én is csatlakoznék ehhez a jó kis babázó csapathoz! :D
eszti2009
 
 


Én még csak most várom az első babócámat.
Többféle számítást is bevetve 9 hetes lehetek. :D :D :D

Akkor találtam rá erre az oldalra mikor nőgyógyit kerestem.
Azóta mindig bele-bele olvasgattam a hozzászólásokba.
És ma végre regisztráltam is magam. :D

Úgyhogy: ÜDVÖZLÖK MINDENKIT!!!!! :D :D :D :D
eszti2009
 
 


Sziasztok!

Eszti (druszám) üdv köztünk gratulálok! Választottál már dokit? Kit ha szabad kérdeznem?

Képzeljétek már második napja elcsúszott Matyinál a reggeli szopi. a hajnali megmaradt 2-3 között de reggel nem hatkor hanem hétkor eszik, már egész fura ennyit aludnom. kopp-kopp :)

Megnyugtatólag hat rám, hogy más is tudja a gyereket extrém helyekre tenni, pl. motorháztető :D :D

Gégéé a tegnapi kajaajánlásod eredménye az lett, hogy este rendeltünk pizzát! :D Köszi fini volt :D :D :D

Köszönöm a köszöntést öcsikémnek, anyu tegnap oda is adta az ajándékomat neki amit még karácsonykor letétbe helyeztem náluk. Jót röhögtek is rajta ugyanis egy csokiillatú pendrive volt az :lol: Tetszett neki nagyon :lol:

KépKép
winchi
 
 


Szia Eszti!

Üdv köztünk! Kihez jársz? Hogy vagy? dolgozol?
A többi kérdést majd a csajok felteszik.

Ma nagyon elvetemült voltam, mert bementünk a városba sétálni. A napocska ellenére szétfagytam. Főleg az arcom. Milué is nagyon piros volt, mintha ivott volna. :D Borvirágos nózi... :)

Anyany! A korábban fektetés szerintem elhatározás kérdése is. Uncsitesóm 1 évig "szenvedett" a kisfiával, amíg elhatározták magukat, hogy változtatnak. 4 napja csinálják és már egész jó a helyzet.
Annak idején a Miluval nagyon következetes voltam. Fürdés-kaja-kiságy-alvás. Ha hiszti volt, akkor sem engedtem, hogy fönt legyen, stb..., inkább picit segítettem neki elaludni, de nem vettem ki a kiságyból. Próbálkozott párszor, aztán megszokta, hogy ez a rend, most alvás van.
Zsófit el tudod altatni?

Kép
jaffa4
 
 


Winchi! Együtt írtunk!!! :lol: :lol: :lol:

Matyi nagyon ügyes, és milyen rendes, hogy hagyja anyukáját egy órával tovább aludni!

Kép
jaffa4
 
 


Szia winchi ! :D

Örülök hogy életjelet kaptam.....Töled!Már azt hittem hogy rosszul csináltam valamit és csak Én látom az üzeneteimet. :D :D :D :D :D

Sikerült dokit választanom, méghozzá Deák Csaba-t.
Elsősorban azért esett Rá a választásom mert Ő volt szinte az egyetlen aki tudott vállalni. :)
A legtöbb doki csak februárra tudott volna időpontot adni.
Meg ami még nagyon jó, hogy a rendelője a szomszéd ház alatt van.Akár még egy szál bugyiba is átfuthatok hozzá. :D :D :D :D :D :D :D
Egyébként mi a véleményed róla??????????
Hátha Te több infót hallottál már Róla. :D
eszti2009
 
 


Szia Jaffa!

Üdvözöllek Téged is! :D :D :D

Köszönöm kérdésedet, nagyon jól érzem magam és nagyon Boldog vagyok a Babóca miatt. :D

Szerencsére a hányingeres időszak Nekem elmaradt, és úgy tudom hogy ezután már talán nem is jöhet.
Egy pár héttel még ezelőtt viszont nagyon szenvedtem a puffadástól, de úgy érzem hogy ez is kezd eltűnni. :D
Múlt héten viszont átestem egy nagyon csúnya megfázáson.
Gondolhatjátok mennyire aggódtam.
Össze-vissza köhögtem, tüsszögtem....na akkor néha majdnem kiszakadt a méhem.
Remélem semmi gondot nem okozott a Babónál.

Pont ma megyek a nögyógyihoz vizsgálatra kiváncsi vagyok mit mond.
eszti2009
 
 


Majd jönnek akik szültek nála ők szeretik a dokit ahogy kivettem a szavaikból én nem ismerem a kórházban sem találkoztam vele.

Futás egyszál bugyiban? :lol: Dehát nődokinál úgyis le kell venni akkor meg már minek? :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaffa mi is borvirágra gyúrunk Matyi kint van a fagyasztóban anyja meg ül a meleg szobában a gép előtt, szívtelen vagyok, mi? :D

KépKép
winchi
 
 


Gólyanéni köszi az infót a 4d-ről hát sajna én már lecsúsztam róla,pedig a 4 kép tök jó mert a gólyafészekben 1000 ftot kellett fizetni egy darabért! :shock:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


szia eszti!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


winchi honnét rendelitek a pizzát?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Itt a faluban a Berényitől. Illetve a rendelés abból áll, hogy leszólunk telefonon, hogy milyet kérünk és megmondják mikor mehetünk érte, házhoz nem hozzák sajna pedig néha jó lenne amikor se apa se a kocsi nincs itthon.

Sarmon lesz még nálatok Ringató? A múltkor néztem a honlapjukat és még titeket is megtaláltalak a képek között :D Ha lesz esetleg lehet hogy átruccanánk kiváncsi vagyok rá.

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok Lányok!

Eszti:Üdv itt köztünk!Jó helyre jöttél :D :D :D
Én is Deák Csabához jártam,járok :D Én nagyon meg vagyok vele elégedve és a szülészö is nagyon aranyos akivel dolgozik :D Igaz nálunk császár volt de utánna is meglátogatott a doki bácsi is meg a szülésznö is.

Winchi:De ügyi Matyi hogy már ennyit alszik :D

Jaffa:Hogy tetszett a tupperos bemutató?Nekem vannak olyan edényeim én szeretem kár hogy egy vagyonba kerülnek.
Remélem használ az a krém Milunak,Hannusnak már alig látszik a folt :D

Anyany:Hannus nagyon ritkán bukik Zsófi a tápszertöl?Nálunk is a Hannus régen késön aludt el de most már fürdés után kaja és kb 20:30-kor teszem le aludni van hogy megébred 23 körül de nem szól csak játszik olyankor hagyom és szépen visszaalszik magától hála a körforgónak már nem kell altani mert azt nagyon szereti nézegetni ha nem megy akkor is.kb9-10 körül ébred fel :D

Szia Gólyanéni :D Hogy telltek az ünnepek?

Katinka:Én se szeretek egyedül menni a Hannussal dokihoz.Igy mindig jön velem a párom csak most nem tudott mert nem volt itthon,de végre már nemsokára hazaér :D :D :D :D :D
Vendég
 


Sarmon:Én ajándékba kaptam a képet.
Itt veszprémbe is van ringató majd lehet hogy megnézzük mi is.
Vendég
 


Lehet azért kaptam ajándékba mert csak egy kép sikerült.
Képzeljétek most kaptam levelet a munkahelyemröl és én is kapok üdülési csekket karácsonyi ajándékba,hát én úgy örülök mehetünk a mendán hotelba wellnessezni hármasban :D Én azt hittem hogy aki nem dolgozik az nem kap mert én tavaly csak 3 napot dolgoztam.
Vendég
 


Megyek kiolvasztom a gyereket :D Ha jól viselkedik még enni is kap :D

KépKép
winchi
 
 


Még egyszer üdvözlök Mindenkit!
Látom már egyre többen vagyunk... :-)

Lenne egy kérdésem hozzátok.Ti a terhesség alatt (főleg a kezdeti időszakban) szedtetek terhességi vitaminokat pl.:ELEVIT és társai?
eszti2009
 
 


Eszti:Igen én gravidát + folsavat szedtem.
Vendég
 


Üdv Eszti!
Én egy 50 db-os elevitet szedtem be 9 hónap alatt. Végig jó volt a vérképem. Az első terhességnél rosszabb volt a vérképem, így akkor többet szedtem, bár többet is híztam. Állandóan zabálhatnékom volt tőle.

Dorkával sétált kint ma a dédimama és a dédipapa!!! Ki akartak menni kicsit levegőzni és elvitték a leányt is, így festettünk Levivel.
Vendég
 


Köszi az infókat!

Én most még csak Folsavat szedek, de azt napi 2*írta fel a doki.
Terhes vitamint még nem akartam szedni, amíg nem voltam vérvételen.

A Folsavat szerintetek viszont tényleg elég ha csak az első 3 hónapban szedem???
Jaaaa...és még egy kérdésem lenne, a kezdeti időszakban nektek hány ultarhangot végzett a nődoki?

Bocs ha túl sok kérdéssel zaklatnálak benneteket, de annyi kérdés merül fel bennem és nincs nagyon kismama ismerősöm akitől érdeklődhetnék.
eszti2009
 
 


Eszti:nekem 3 hetente volt uh de volt hogy 1 hét múlva is megnézett ha volt valami gond.Én is 12-ik hétig szedtem folsavat a gravidát majdnem végig.
Vendég
 


Köszi Lara az infókat!

A neten böngésztem és mindenhol azt az infót találtam hogy normális esetben egy terhesség alatt max. 5 ultrahang vizsgálat elegendő.
Én ma megyek a 9.hét alatt a dokihoz harmadszor.Pedig szerencsére semmi problémát nem észlelt.
Mondjuk nem mintha zavarna, mert jó érzés látni a csöppséget, csak annyiszor lehet hallani hogy esetleg lehetnek káros hatásai a magzatra.

És még egy kérdésem merült fel. :lol:
Ti hogy oldottátok meg a különféle vizsgálatokat (vérvétel, védőnő stb...)ha csak munkaidőben tudtatok eljutni?
Ilyenkor a védőnő tud igazolást adni a munkahelyi távollétről,vagy hogyan működik a dolog?
Ezek a napok táppénznek minősülnek???
eszti2009
 
 


Én az elejétöl kezdve táppénzen voltam igy nem tudom hogy müködik a dolog munka mellett de majd jönnek a csajok segíteni!
Nekem sok uh volt de én nem bánom mert igy idöbe észre vette a doki hogy öregszik a méhlepény kaptam rá gyógyszert és nyugodtabb voltam hogy sürübben megnézte nincs-e valami gond.
Vendég
 


Szia Eszti!

Üdv. Kérdezz csak nyugodtan, meg tudlak érteni. A terhességem elején nekem is rengeteg kérdésem volt. Aztán majd a végére belejösz Te is! :)

Én az Elevitet végig szedtem a terhesség alatt, sőt még előtte is három hónapig. Az uh. szerintem nem árt a babának, nekem kevesebb volt, mint szerettem volna. Engem mindig elengedtek a munkahelyemről, nem kellett papírt kérnem.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Szia Gólyanéni!

Jó, hogy időről-időre visszanézel hozzánk! :)
A kórházi 4D-ről már hallottam, de akkor már 38 hetes terhes voltam, úgyhogy majd a következővel már oda megyek. :D

puszi

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Eszti: Én is végig táppénzen voltam, nem tudom hogy megy ez munka alatt. Nekem havonta kellett mennem, uh volt, meg vérnyomásmérés. DVD-re minden hónapban felvette. A vége felé mikor már vizsgált is, akkor nem volt mindig uh.
Vendég
 


Sziasztok!

Olyan jó titeket olvasni mindenap olvasom,de írni reagálni nincs idöm.
Egyszerüen ha nem a kicsit rázom aki hozáteszem egész nap alig alszik ha elvan egyedül meg jön a Dórka,hogy öt ringasam vele legyek plusz a házi tehendök...
Biztos rosszul ösztom be az idömet.
Tegnap apa és Dórka voltak csuszkálni a jégen és köécsönkértek egy szánkot a csajszinak annyira tetszett,hogy ma szánkot voltunk venni.
Kép

Kép
s. zsófia
 
 


Mi is alig vártuk,hogy Dórka beszéljen most meg benemál a szája aminek én örülök csak még azt nem érti,hogy néha picit halkab legyen.
Olyan szupi hallani ahogy ragozza a szavakat,mondatokat alkot.
IMÁDOM :lol:

Kép

Kép
s. zsófia
 
 


Szia Eszti, Üdv közöttünk!

Ultrahang- én az elején sokszor voltam, mert a párommal úgy döntöttünk, hopgy egy méhen kivüli terhesség és egy vetélés után, nekünk ez fontos.
A 20. héttől már nem erőltettük a dolgot. 8. héten volt egy sima, a következőn egy 4d, hogy biztos megfelelő helyen van-e. Utána a 13. héten egy sima, genetikai, aztán ma következőn megint egy 4d, hogy tutira minden rendben van- e. A 20. héten megint mind a kétféle. Azt hiszem a Deák doki bácsi csinálta a 4d- seket. ( és Ő mondta az előző babónál is, hogy Őt sajnos el kell engednünk :(

Tegnap elmentünk időpontra az okmányirodába, Nikinek útlevelet csináltatni. Borítottam miatta a napját, de mindegy. Mikor odaértünk, nagy tömeg fogadott bennünket. Kiderült hogy országosan lefagytak a számítógépek- biztos azért mert gázhiány van :shock: :) - ezért nem tudnak csinálni semmit. Hazajöttünk. Holnapra ismét kértem új időpontot, remélem meggyógyultak a szerverek.

Hogy minden napra jusson valami, ma bőrgyógyásznál voltunk. Gyönyörű a bőre, nem is kenem semmivel, csak pelenkázáskor bepanthennel, de a mellkasán van egy 10 forintos nagyságú, piros foltocska. Nem kerek, inkább elnyúló. Kb. 2 hónapos korában lett, aztán a dokinéni írt rá krémet, nem múlt el tőle. Azt mondta várjunk, hátha elmúlik magától. Nem múlt el. Most szólt, hogy nézessük meg. Azt mondta a bőrgyógyász, hogy valami anyajegyszerű, krémmel nem fog elmúlni. Egyelőre nem nyúl hozzá, mert még kicsi a manó. Figyelni kell + rendszeres kontroll. Szerencsére nem lett nagyobb, az elmúlt hónapokban.
Szörnyű, szemésznél is rendszeres kontroll, meg most már a bőrgyógyásznál is. És még szerencsések vagyunk, mert egészséges a nyanyó és egyik puklit sem növesztette tovább.

A kórházvita mellett elsíklottatok ama tény felett, hogy a lánykám 7kiló 40 deka!!!!!!!
Már a kiságyat is szétszereli. Állandóan lekötözi a rácsvédőt és utána eszi a madzagot. A zoknikat úgy lehúzza a lábáról és eltünteti, hogy újat kell rá adnom, mert csak valamikor a nap vége felé találom meg. És a legújabb, a sikítás. Amikor ébren van, majdnem egyfolytában próbálgatja.

Anyany! mit is mondtál, hányszor alszik Zsófi nappal, most hogy már elmúlt 6 hónapos? Kétszer? Vagy egyszer? Niki kettőt alszik. Délelőtt egyet, meg délután. De van, hogy gyümievés után bekómál egy 20 percre.
Tipp- reggel keltsd fel korábban, így a délelőttöt nem fogja átaludni, előrébb csúszik a következő alvás is. Nem hagyd, hogy délután órákat szunyáljon estébe nyúlóan. Ha naponta csak fél órával sikerül előrébb hoznod a dolgot, akkor 1 hét alatt elérheted, hogy normális időben aludjon el.
Tudod, ebben mi is nagyon következetesek voltunk, fürdés - evés- böfi- alvás. de épp a napokban beszéltem egy másik anyukával, akiknél ugyanígy későn fekszik a gyerkőc. ők tudatosan alakították így, hogy késő este még egyen egyet- a szülők is mindig sokáig fent vannak- és éjszaka ne kelljen hozzá felkelni. én úgy vagyok vele, hogy inkább felkelek éjjel 10 percre, minthogy 11- kor még nyűglődjünk. Niki reggel időben ébred, így, ha valahova el akarunk menni, nem ülünk és malmozunk az ágya mellett, hogy mikor ébred már fel.
bende
 
 


s zsófi, szerintem tutira jól osztod be az idődet, nekem egy gyerek és a háztartás mellett sincs mindig időm itt üldögélni.

eszti én elevitet szedtem az 5. hónapig, aztán a doki kérésére az utolsó másfél hónapban újra. folsavat az első 3 hónapban, de akkor vényre írt gyógyszert is.

Milunak gratulálunk a fogacskákhoz, nem is írtad, hogy viselte.

Hettuli! kínzás csak képet feltenni, recept nélkül!
bende
 
 


Gólyanéni!!!! sziaaaa!
bende
 
 


bocsi, hogy reagálok mindenkinek, de most hív a nyanyóm....
bende
 
 


Látom mindenhol az alvás a bibi. Na az én gyerekem ma kihagyta a déli evést/alvást és most a mosogatás után nézem, hogy bedőlt az ágyába és alszik. Mindjárt 7 óra!!!!! Szóval nálunk így megy... Én soha nem tudtam turpisságokkal rávenni arra, hogy úgy aludjon ahogy nekem jó. Mindig akkor kel fel amikor nem kellene még és amikor program van akkor indulási időben még szunyál meg hasonlók. Egyszerűen akkor fürdettem amikor láttam rajta, hogy fárad. Ha nyolckor akkor nyolckor, ha tízkor akkor tízkor. Nekem ez vált be, nála a kényszer nem vezet semmire. Mondjuk fél évesen még talán megoldható volt. De most...

Én mindig egyedül jártam védőbe. Soha eszembe sem jutott, hogy segítségre szorulnék.

Jaj az útlevél készítés nagyon tuti!!! Az ölembe fényképezték, engem meg letakartak egy fehér lepedővel :lol: :lol: :lol: Állati aranyos a képen. Lassan újítani kell.

Kép

Kép
hettuli
 
 


Bende Niki mennyi idös?
s. zsófia
 
 


Alig várom,hogy jó idö legyen mert mire Bebugyolálom öket és elindulunk hát....
s. zsófia
 
 


Itt van a recept is! Direkt csináltam. Csak annyit fűznék hozzá, hogy egy 24 cm-es kapcsos tortaformába sütöttem (így nem lesz levágandó széle) Aztán 4 tojásból csináltam a fehér piskótát külön, mert felezve nagyon összetrutyizom a habot és nem jön fel szépen. A közepére figyeljetek, nem tudom miért, de nekem a formában nehezebben sült meg, mint sima sütőben. Jó sütögetést!!!

Almás sütemény

7 tojásból piskótát készítünk, a tésztát megfelezzük, egyik felébe 1 kanál kakaót és 1 kanál rumot teszünk. A tepsi aljára alufóliát borítunk, ezt megvajazzuk és beterítjük szeletelt almával. Erre öntjük a piskótatésztát, majd ráöntjük a kakaós felét is. Ha megsült kiöntjük a piskótát, az alma lesz felül.

Tetejére
20 dkg margarint (én mindig csak vajat használok)
20 dkg porcukorral kikeverünk
2,5 dl tejet
1 csomag vanília pudingot felfőzünk, majd a kettőt összekeverjük. A piskóta tetejére kenjük, tortadarával megszórjuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hettuli 2009.01.08 19:39-kor.
hettuli
 
 


Ezzel én is így vagyok! Ebben a hidegben elegem van, mire én is felöltözöm már csorog a hátamon a víz. Nyáron meg csak kilódítom az udvarra és már megyünk is. Befelé szintén. Milyen kiszúrás már a hideg hó nélkül!

Kép

Kép
hettuli
 
 


Totálisan alszik a gyerekem!!! Mindjárt ráadom a pizsit aztán lekapcsolom a lámpát. Ezt a szívást!!!
hettuli
 
 


Ne is mond Dórka igazán most ismerte volna meg a havat :cry:
s. zsófia
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?