Új privát üzeneted érkezett!

Gigi nem nagyon van oda a kajámért…De a virsli az nagy királyság! Ma este a tápi után, még bevert egy pár virslit! Mert mi is azt ettünk.Meg a párizsi…Anyám!!! Hát küzdhetek én a szuper sonkával, azt bezzeg max 3 falatot . Anika úgy néz ki a te gyereked az egyetlen aki jobban szereti a főztöd, mint a bébikaját. Lehet a pesti bébiételben valami drog van.
Suttogó! Nekem nagyon sokat segített, főleg az alvásnál. Az evésnél nem igazán, lehet nem olvastam jól. Egyébként tényleg az anyai ösztön ami a legtöbbet segít, de ha kipróbálja az ember a módszereket, és következetesen kitart, legalább látja, hogy azzal az eredménnyel hova jut.
Képzeljétek most du. voltam a szomszédasszonynál, neki másfél éves a lánya, hát az enyém úgy táncolt neki, hogy a kislány tapsolt, Gigi meg táncolt rá, de vagy 5 percig.
Lehet bárányhimlős lesz a Gigi, nagyon szeretném! Akiknél voltunk, most várják a lappangási idő vége náluk 12-e. Most lenne igazán jó, mert nem süt a nap, kicsi még, nincs szövődmény.
én is a suttogó módszert választottam. Mi társasházban lakunk, nem izgat ha vernyákol a gyerek, könyörgöm gyerek...Én is laktam úgy, hogy fölöttem sírt a kölök. és nem egész éjjel ordít, csak amíg elalszik és az se tart sokáig, mert ha megtanult egyedül aludni, akkor onnantól nem fog sírni. És ez csak egy pár nap. Ha a férjeiteket sajnáljátok, akkor hozzá kell kezdeni pénteken, ha hétvégén szabadnapos és akkor jó esetben már hétfőn gyorsan elalszik magától.
Boró nagyon boldog szülinapot kívánunk Abigéllel!

Kép
nyafi

Isten éltessen kicsi Boróka! Légy boldog, vidám, egészséges emberke nővérkéddel, anyukáddal, apukáddal még vagy 100 éven át!

KM

Kép
Kép
kismok

Köszönjük mindenkinek a szülinapi köszöntésdeket! Tegnap ünnepeltünk, majd kicsinyítek képeket! :)

Ne hülyéskedjetek már csajok! Kit érdekel, hoyg mit mond az alattad/feletted lakó??? Én is társasban lakom!!! Hát akkor nem is kell élni, mert mit mondanak mások? És különben is, nem órákig tartó sírásról van szó, azaz nem egész éjszakáról, hanem sokkal kevesebbről, mint hinnétek.
Megértem azonban mindenkinek a félelmét. Ugyanez volt a helyzet nálunk is. Nem tehettem meg, hoyg a fréjem ne alhasson, pedig most azt mondom, csak kényelem volt az egész. Pedig nem is tudtam, hoyg az a kényelem, ha egyáltalán nem kellene felkelni. És? Nálunk hétfőn éjszaka volt 1 óra és 20 perc sírás, kedden éjjel meg 2 óra. Azóta meg reggelig tartó alvás van. Ma reggel 8 előtt 10 perccel kelt legelőször és utána, szopi után még csendben volt majdnem 9-ig.
Szóval, nem tudom. Ancsa, nem volt kecsegtető az, hoyg este 8-tól majdnem 5-ig aludt? Igaz, maximális támogatás nélkül a férj, család részéről nem mehet a dolog. Én is féltem, amikor Istvánnak kellett elaltatnia, de minden további nélkül előírás szerint csinálta. Második éjszaka nálunk is az lett, hoyg Kriszta felébresztette, miután két perc alatt visszaaludt, és amiatt volt az a hosszas sírás. Anyósodnak nem lett volna szabad ölben altatnia. Ő is megnézhette volna az órát, hoyg tudja, mikor kell bemennie hozzá, ha nem hagyja abba a sírást! De te tudod. Nekem bizony nem volt már megfelelő az eddigi állapot. 2 hetet adtam neki, a könyvben ezt írták maximális időnek nagyon extrém esetekre. Felkészültem mindenre. Nálunk bevált és egyáltalán nem bánom!!!

És nem hinném, hoyg megtöri lelkileg a dolog.
Amúgy úgy gondolom, hoyg manapság ez a "gyerek lelke" téma túlságosan is fel van fújva. Én sem lettem lelki sérült édesanyám taslijaitól, vagy mamám vesszőcsíkjaitól, amikor elcsatangoltam, de még attól sem, hoyg majd' 2 évesen egyedül töltöttem az éjszakákat a kórházban! Szóval, nem tudom.
Azalatt a két éjjel alatt, amikor sírt, nem hinném, hoyg bármi is történt a kis lelkével. Hiszen ott voltam, állandóan bementem hozzá. Érezte, hoyg ott vagyok, vigyázok rá, szeretem. Csak éppenséggel nem kapta meg, azt amit akart. Mert gondolom, senki sem ad csokit, cukorkát a gyerekének, nem veszi meg az összes babát, kisautót, minden esetben, amikor az kiveri érte a díszhisztit! Ilyenkor is megtörjük az akaratát, ha nem engedünk neki, akkor megtörjük a lelkét is? Nem hinném.
A könyv szerzői, egy gyerekorvos és egy pszichológus is kb. ugyanezeket mondták a túlságosan aggodalmaskodó szülőknek.
Én úgy gondolom, hyog mintsem egy örökké fáradt, elnyűtt, idővel teljesen besavanyodó anyukája legyen a gyereknek, akkor inkább "szenvedni", nem aludni 3-5 éjszaka és utána boldog és kiegyensúlyozott mindenki.
Biztos, hoyg vannak gyerekek, akiknél nem válik be a módszer, de a szerzk szerint, nagyon kis arányban. Még a problémás (testi vagy szellemi fogyatékossággal élő) gyerekeknél is lehet elérni eredményt.
Nem írnék semmit, ha nálunk nem jött volna be. Én is eléggé szkeptikus voltam és féltem, hyog éppen mi leszünk a kivételek, akinél nem lesz eredményes, de alaptalan volt a félelmem. Attól is féltem, hyog a férjem kikészül, de éppen ezért igyekeztem, hoyg most kezdjem el, amikor itthon volt szabadságon. Aki még nem próbálta, javaslom, próbálja meg és utána várjuk a tapasztalatait. Aki pedig próbálta és nem tudja végigcsinálni, hát akkor ez van. Én boldog vagyok, hoyg elalszik egyedül és nem kel fel éjjel.
Persze, tudom, hoyg lesz még éjjeli ébredés, hiszen bármitől megébredhet, de úgy gondolom, ha már megvan egy jól kialakult szokás, akkor néhány alkalmi kivétel nyugodta becsúszhat. Ezt legjobban Krisztám bizonyítja, hiszen vele is voltak nagyon pocsék, éjjel szokszor kelős időszakok, pl. fogzáskor, de ahogy elmúlt a baj, visszaállt minden a régibe.

Azért Ancsa, én még próbálkoznék, hiszen már részben elértél sikereket. Csak még pár nap türelmi időt kérj a férjedtől és kérd meg, hyog azalatt maximálisan támogasson, ne tántorítson el az elhatározásodban. Hidd el, megéri!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Témákhoz:

Séta babával kézenfogva: nálunk még ilyen nincs, mert Marci - ahogy látom nagyon "lemaradva" - még csak mászik. Olyan bőrkeményedés van a térdén, hogy ilyet nem is láttam :shock: Vezetve szépen megy, de ha csak az egyik kezét akarom fogni, akkor félve sikít....nem sűrgetem, főleg, ahogy olvalak Benneteket, majd rohangálhatok még utána eleget :wink:

Altatás: háát én nem tudom, hogy képes lennék - e erre

:roll: :oops: , bár azt hiszem, hogy minden könyv nélkül, valami hasonlót csináltam Kristóffal, amikor 8 hónap után kapott külön szobát, anno :roll: két éjjel sírt, de már nem emlékszem mennyit, s utána egész jól aludt. Arra viszont emlékszem, hogy mellé kellett feküdni a szőnyegre, s úgy aludt el...
Marcit még mindig kézben altatom, kétszer nappal, ilyenkor jön általában, szemét dörzsöli vagy látom, hogy nyűgős, s akkor 10-20 perc alatt alszik. Este a szokásos rituálé után tápi, aztán bohóckodunk a félhomályban a mi szobánkban (ilyenkor előjön a "repertoárja"), s egyszer csak bealszik. Ez változó, hogy mennyi idő. Mostanság 1x-2x ébred éjjel, ekkor adok neki inni, s alszik tovább. este 1/2 10-től reggel kb 8-ig (7 és 9 között bármikor).
Kb. 1 hónapja sokkal rosszabb volt, volt egy időszak, amikor mi sem tudtuk lerakni, úgy, hogy ne ébredjen fel.....kb. 1-2 hét után az esti lefektetéskor, amikor így felsírt, erőt vettem magamon, s a hátát simogatva mondogattam neki, hogy nagyon szeretem, de most akkor sem veszem fel.....azóta nincs ezzel gond :wink: lehet ám, hogy csak szerencsém van :roll:

Sírás társasházban: háát szertintem ne az befolyásoljon, hogy más mit gondol!!! Szerintem a szülőnek sokkal jobban fáj, ha a gyereke sír, mint a szomszédnak...Apukával nekem ilyen "bajom" nincs, akkor is kel(t) Marcushoz, ha másnap dolgozik. Na azért azt hozzáteszem, hogy ha Kristófnak suli van, akkor is 7-kor van ébresztő....

Hír viszont, hogy megtört a jég, s jön a 7.fogunk :lol: :lol:
Nálam szintén nagy öröm, hogy lassan jobban eszi a darabos, falatos kaját, mint a pépeset :lol:

Cas: gratula Csillának az önálló evéshez! vagy inkább Neked kéne gratulálni :roll: :wink:

Popsira csapás: pár napja egy olyat harapot belém, hogy önkéntelenül rácsaptam a popójára :oops: :oops: még mindig furdal a lelkiismeret :oops: :oops: de utána pár napig nem harapott, most már megint kezdi :cry:

Kriszti :D
Nem lesz így Dominak kicsitesója :wink:

Kia :D
Húúú, azt hiszem, hogy most már te is érzed, hogy jó nagy fába vágtátok a fejszéteket! Apát meg lehet érteni, ha idegesebb volt, még talán az is lehet, hogy ő fogja nehezebben bírni az anyukájáéknál :roll: Bár, hogy őszinte legyek nem irigyellek 8)
Nálunk most itt vannak anyósék + szomszéd....hááát semmi pénzért nem költöznék hozzájuk....de azt hiszem, hogy már ennyi év különélés után, anyukámékhoz sem költöznék viszonylag hosszú távra :roll:

Tesó kérdés: hát akkor előre!!! lehet, hogy tényleg jobb lenne, de ezt csak ti tudjátok!

Apropó: Gem??????? Nálatok mi a helyzet???

Babák nagyon szépek egytől egyig!!!
Nálunk a picasa-n vannak képek, de előbb-utóbb lesz ízelítő itt is, ígérem :wink: 8) :lol: :lol:

Na megyek, mert már nagyon hiányzom Marcusnak, megyünk fürdeni...
JÓ éjt!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Még annyit, hogy az az érdekes, hogy egy hasonló cécót én már eljátszottam Krisztával, bár az csak az elalvásról szólt, és inkább csak nappal. Anyósom állandóan rinyált, hoyg inkább megérné nekem, hyog 5 perc alatt elringatom és utána nyugodtan végezhetem a dolgomat, de kitartottam az elképzelésem mellett és az idő engem igazolt. Amikor megszületett Boró olyan jó volt, hogy a nagy lányom magától el tud aludni!
És az az érdekes, hoyg egy-az-egyben ezt a módszert követtem, bár még nem is tudtam róla. teljesen ösztönös volt, és persze, az órát sem néztem. A falra volnék képes verni a fejemet, hyog most miért nem volt ismét oylan természetes minden, mint akkor? :shock:

Kriszta, ütemezd be olyankorra, amikor a férjed távol van pár napig. Persze, ha még érdekel a dolog! :D

Kia, örülök, hyog jól vagytok! Édi a becsomagolt Levi, ilyen képünk Krisztával van nekünk! :) Gratulálok Levinek ehhez a sok szóhoz, Boróka még semmit nem mond ki tisztán, hacsak nem vesszük annak a mámmá(m)-t, ami nekem szól, vagy a hamm-ot, ami a hasának szól! :lol: Kriszta ilyenkor már elég sok szót kimondott értelmesen!

De b..sszus, mindjárt elfelejtem a lényeget! BORÓ JÁR!!! Ma este kezdett el először 5-6, majd néha pár lépéssel ennél is többet megtenni egyedül. Épp a szülinapján! :D Nem is hittem volna! Szerintem 1-2 nap és már sokkal biztosaban fog közlekedni kétlábon! :)

No, megyek kicsinyíteni...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hát, akkor Boró a legnagyobb ajándékát nem kapta, hanem adta. :P Gratulálok!

Bőrkeménydés Marci térdén?!!! Alig tudtam abbahagyni a nevetést!!! Hidd el, addig egyszerű, amíg nem kezd el két lábon randalírozni! Onnantól már sok mindent elér, elkezdni hurcolni a dolgokat a lakásban.... Rita ma pl. az egyik cipőjét bevitte az ágyába... Hát, azért az nem kitörő öröm volt, amit éreztem. :roll: :lol:

Kép
Kép
d0r0ttya

Képek...
GYereksereg:
Kép
Tortára várva:
Kép
Vádló nézés a "tettes" felé: Kriszta elfújta a gyertyát. :lol: :lol: :lol:
Kép
Zabálás :lol: :lol: :lol:
Kép
Család:
Kép
MAszatka:
Kép
Szemek...
Kép
Ajándék:
Kép
Tortamorzsa-csipegetés a konyhában :oops: :oops: :oops: :
Kép
Bocisétáltatás:
Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Igen, Dorottya, igazad van, kezdődik a hurcolgatós időszak. Hallom, hoyg Boró vonszol maga után ma valamit. Amikor a látókörömbe érkezett, így nézett rám, és ez volt a kezében:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

Nagyobb a kosár, mint Boró!!!
Gratula az önálló lépésekhez!!!

Mi még nem csinálunk ilyeneket.

Na alvásprobléma tudományos megközelítése: tegnap beszéltem a védőnénivel, nálunk más a helyzet.
Rájöttem, hogy a fogai miatt kel éjjel. Az alsó fogak a metszők mellett 3 hónapnyi várakozás után megindultak.
Eljutottunk odáig, hogy fokozatosan ugyan és a mi szobánkban, de Domi szépen visszaalszik.
Most éjjel 2-kor kelt, evett és visszaaludt volna simivel az ágyában, ha az apja nem kezd el nyávogni, hogy vegyem inkább ki mert ő biza korán kel.
Kivettem, egyből elaludt.

A védőnőnk szerint ez is része a szeparációs korszaknak. Megijed attól, hogy felébredve nincs mellette apa és anya.
Megnyugtatja az (lásd mikor kiveszed az ágyba és rögtön elalszik), ha maga mellett tudhat mindenkit.
Javaslata szerint apránként kelve hozzá csitítsuk, ne vegyük az ágyba, de felvenni és simizni kötelező.
Ma apa kimegy ausztriába pár napra, éjjel ráérek visszasimizni akár 1 órát is.
Sajna Domi eleve érzékeny alvó (tiszta apja az is minden motoszkálásra felébred), a védőnő szerint ő az a típus aki később se nagyon fogja teljesen átaludni az éjszakát.
Nálunk ez van, ordítani én sem fogom hagyni órákig, de ha 5 percet nyüzzög attól biztosan nem lesz baja.
Sokszor elkezd sírni, kb fél perc és átcsap nyögésbe és morgásba és már alszik is.

Csajok mindenkinek más módzser válik be, én most inkább felkelek 20x visszasimizni (nekünk ez jött be), de nem akarok még 3 éves korában is vele aludni.
Hamarosan jön a mindentől félek a sötétben időszak és akkor mi lesz?!
Szóval mindenki tegyen szíve szerint, de barátnőim közül tényleg sokan letették a nagyesküt a suttogó módszerre is.

Szilvi!

Az nem semmi, ha bőrkeményedés van... :shock:

Nos kicsit offolok, kinek sikerült plusz kilól nélkül túlélnie az ünnepeket???

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Na, én megint itt. Közben bemásoltam a gépbe a videófelvételeket is... muszáj gyorsan dolgoznom, emrt ha nem, elmarad... :roll:

Hát igen, Kriszta, természetes, hogy mindenkinél más-más dolog válik be, de csak lehet benne valami, ha ez már soksknál bevált! Én is mindig féltem attól, hoyg a gyerekek közöttünk kötnek ki, ami, bevallom őszintén, engem nagyon zavart volna. De a férjem sem akarta, úgyhogy ebben (is) egyet akar(t)unk. Lehet, hoyg az elején, sőt még most semlenne gond, de idővel biztos, hoyg az lenne. Volt mostanában Krisztának egy "anagyágybanakarokaludni" időszaka, de hamar kinőtte. Néha odaengedtük egy kicsit, majd visszavittem az övébe. Sokszor végül mégis ő kérte, hogy menjünk vissza.

Éppen ezt javasoltam, hyog próbálj akkorra időzíteni, amikor a férjed nem lesz otthon pár napig. A Suttogó nem tudom, hoygan írja, de az én könyvemben az van, hoyg felvenni nem szabad. Simogatni kötelező, de felvenni nem szabad. És az a jó, ha nem a jelenlétedben alszik vissza. Persze, ha ugyanabban a szobában vagytok, akkor ez nehezen kivitelezhető.

Persze, hoyg megnyugszanak (a legtöbb esetben), ha felveszed. Ha esetleg ölben aludtak el annál inkább! Azt írja a könyv, hoyg ha ölben, mellen, cumival alszanak el, akkor éjjel, amikor magukhoz térnek, nagy kiábrándulás nekik, hoyg nem ugyanúgy van minden, ahogy hagyták és mert vissza szeretnék állítani ezt az állapotot, elkezdenek sírni. Ha rögtön felveszed, akkor nem segítesz neki abban, hoyg megtanulja megnyugtatni magát, illetve visszaaludjon egyedül. Volt egy táblázat a könyvben, ahol lerajzoltak egy alvási grafikont. Aszerint egy éjszaka alatt nagyon sokszor megébrednek, magukhoz térnek a különböző alvási fázisok után és ha nem úgy vannak, mint elalváskor, akkor kezdenek el sírni.

Természetesen, itt nem arról van szó, hogy ha beteg, fogai jönnek, hasa vagy bármije fáj, nem szabad felvenni, ellátni stb. itt arról van szó, mint az esetünkben, hoyg az éjszakák 80%-át nem ilyen okok miatt nem aludta át, hanem csak mert nem is adtam lehetőséget rá.
Muszáj mennem... Sok sikert!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

Értettem mit akartál mondani :D :D :D :D
Én sajnos gürizhetek megint a visszaaltatással, amíg másik ágyat nem tudunk neki venni.
Mert ugye amióta kiesett a kiságyából pláne rinyál visszamenni bele.

A fiamnál annyira 1xű volt.
Sztem Domival lesz még gondunk. :D

A suttogó is ezt a módszert írja, mint amiről Te is írtál.Vannak azért s uttogóban olyan dolgok, amik tök hasznosak, de vannak túlzott marhaságok is.
Én elolvastam, aztán próbálok az ösztöneimre hallgatni.

A fiamnál ami természetes volt, az most olyan másnak és távolinak tűnik. Mintha a 2. gyerek hozta volna a rutintalanságot és bizonytalanságot magával. :D

No várjuk a képeket!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Naná, hogy szelektálni kell! Én pl. nem úgy csináltam, hoyg 3. napon is növeltem a perceket és negyedik napon is, hanem úgy gondoltam, hoyg az 5-7-9 perces szünetek épp elegendőek. Úgyhogy most is, altatásnál ezt követem. Vagy ha lesz éjszaka, amikor megébred, szintén maradok ezeknél az időközöknél.
Ma délben kb. 2 percet sít, és utána elaludt. Mindjárt bemegyek, hoyg igazítsam meg a takaróját vagy takarjam be, ha kitakarózott közben.

Ja, milyen képeket vársz? Tőlem? :shock: Mert én a szülinapiakat feltettem. :P :P :P Még igen sokat is. :P :oops: :oops: :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hááát szülinaposakat..... :oops: :oops: :oops:
Esküszöm, hogy az előbb nem láttam az összes képet, pedig tényleg feltetted!!! :oops: :oops: :oops:

Az a bocikás tologató, az járássegítő????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi
Köszi a gratulát, nem igazán rajtam múlt, max. azon, hogy mindig elé tettem a tányért, mindig nyomtam a kezébe kanalat, hadd maszatoljon, de ennyi.
No persze én is elkiabáltam, azóta nem jeleskedik a kisasszony, gyorsan elunja, és inkább csak kevergeti, és közben nyitja a száját nekem. :twisted: :twisted: :twisted:

Edith
Annyira ügyes vagy! Szuper a torta!!! RECEPTET KÉRÜNK!!! :)

Krisz
Mi is a te taktikádat követtük, és jól működött.
Egyetlen olyan időszak volt, amikor Sebi nem az ágyában aludt éjjel, hanem az ölemben a kanapén ülve, amikor kezdtek jönni az őrlői. :(
Ettől eltekintve mindig az ágyában alszik, csak sokszor ébred... :(
Egyébként ez is változó, én úgy látom, hogy ha zaklatottabb a napja (sok új élmény éri, vagy sokat veszekszem vele), akkor éjjel is többször kel.

Nyafi
Gigi édes lehetett!!! :lol: CSilla is nagy riszamanci, ahogy meglátja a nappaliban a cd-lejátszót be kell kapcsolni neki a Gryllust, és már megy is a tánci. :)
És mostmár egyre többször kapaszkodás nélkül.
(Sőt, mostmár lépegetés közben is néha...) :D

Amúgy CSilla is egyre ügyesebben lépeget támaszték nélkül (főleg ha mindkét kezével szorongathat vmit), és ma már a helyben-felállással is megpróbálkozott. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Próbálom átírni a vonalzómat de nem sikerül. :(

Kép

Kép
szilvi17

Na végre,sikerült. :D

Ne haragudjatok,hogy nem jövök mostanában de minden időmet lefoglalja a Levi.Egyedül nem igazán játszik,meg itt van a háztartás,elkezdtem tornázni már végre,úgyhogy zajlik az élet.
Nem mintha annyira hiányoznék nektek. :D

Edit:A képeket megnézetm amit most tettél fel nagyon helyesen a lányok,Boró elbűvölő. :D

Megyek is elteszem magam holnapra vendégek jönnek és még főznöm kell délelőtt.

Jó éjt

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi
Dehogynem hiányzol! CSak nincs időnk megírni! :lol:
Torna hajrá, tegnap én is elkezdtem (megint), kíváncsi vagyok most meddig tart a lelkesedésem! :lol:
Nagyon jó a vonalzód, egész meghatódtam a versikén... annyira jó!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi!

Ez a vonalzó szupi lett. Megkönnyeztem ezt az idézetet!!!!!Hidd el, hiányzol!!!!
Milyen vendégség lesz nálatok?

Cas!

Nekem csak az a gáz, hogy az uram miatt nem tudom ezt az altatásos módszert alkalmazni.
Pedig elmagyaráztam neki, hogy miért volna fontos, megértette, de az éjszaka közepén valahogy mégsem tolerálja. :?
De ma éjjel nem alszik itthon, hát bepróbálkozok a simikkel.
Azért nem egyfolytában simizem, hanem simi aztán kimegyek, 1-2 perc majd vissza simizni vagy ha ottvagyok mellette akkor is abahagyom a simit, hogy ne az legyen az altatás lényege.
A 2 simi között nyüzzöghet.

Én csak azért nem alkalmazom egészében a suttogó módszert, mert őszintén bevallom, hogy nem bírom idegileg a gyereksírást. :oops:
De tényleg nagyon sok ismerősömnek ez jött be.

Ti már az örlőfogaknál tartotok????

Nekünk lassan 4 hónapja csak 6 fogunk van, tegnap kibújt a 7. és jön a 8. fog. Örlőknek se híre se hamva. :roll:

Képzeljétek!
Domi magától feláll egyedül, úgy hogy mindkét kezében szorongat valamit é tegnap egyet lépett.
No nem felém, hanem a távirányító volt a cél. :D

Újabb szóval gazdagodtunk. labda=dadda

Nyafi!

Nálunk is a virsli meg a párizsi a király!!!!!!
De én kajának nem adom neki, max a párizsit a kenyér mellé reggelinek.
Amúgy Domi nem eszi az én kajámat sem.
Csak az üvegeseket szereti, de abból is kb 3 fajtát.
Nem egy gourman a szentem. :D

Ja és csak az édeset szereti!!!
Úgyhogy mindenbe kell hogy tegyek vagy körtét, vagy banánt, vagy sütőtököt.
Úgyhogy evett már sütőtökös spenótot is.

Ja és csajok ez nagyon bejött nekünk babadesszertként!

Joghurtos babadesszert

1 pohár natút joghurt
1 kis adag zsírszegény túró
édes gyümölcs (körte,banán,bármi amit a babátok szívesen eszik)

Ezeket keverd össze, a túrót alaposan törd össze. Kisebb adagokat tudsz belőle fagyasztani.
De csak ha a túrót a joghurttal fagyasztod, akkor bármibe vagy bármivel keverhető később.
Nekünk nagyon bejött, de csak dessszertnek vagy uzsinak jó.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
SEBIről volt szó, nem Csilláról (neki is hónapok óta csak 6 foga van), persze, hogy Sebinek már kint vannak az őrlői! :lol: (és veszekedni is vele szoktam, nem CSillával! :lol:)
Csilla mormota, Sebi viszont lassan 4 évesen se képes többnyire végigaludni az éjszakát.
És én se bírom a gyereksírást hallgatni, egyetlen egyszer hagytuk Sebit sírni úgy, hogy időnként bementünk hozzá (suttogó stílusban), 1,5 órányi folyamatos üvöltés (nem nyüszögés, teljes erőbedobással üvöltés) után feladtam, mert addigra teljesen kikészültem idegileg. :(
Egyébként ma is iszonyú akarata van, igazi kis kos! :lol:
Csillának se a virsli, se a párizsi nem ízlik, de igazából nem bánom... :roll: (Sebi bezzeg ezeken élne, ha rajta múlna?!)

Kép
Kép
Kép
cas

Kép Kép
Kriszti nekem csak azért maradt ugyanannyi a súlyom, plussz 8 kg, mert ünnepek elött végigsöpört rajtunk a calici és fogytam 2 kg-ot. Fog miatt ne izgulj, nálunk még csak 6 van.

Szilvik mit tornáztok? Én pilates, napi 20 perc, de a tegnap kimaradt. A mai nem fog, csak tegnap játékokat fertőtlenítettem és ráment a napom…

Túrót Gigi csak krémtúrónak szereti, a joghurtot meg csak a gyümiset…azért megnézem hátha. Koszi a receptet.

Haladok a szakdolival, már 7 oldal megvan.

Kép
nyafi

Sziasztok!
bocsánat, hogy idepofátlankodok. csak egy technikai kérdésem lenne. ti már megkaptátok a gyedet? én általában 4-5-6-a körül szoktam kapni. de sajnos még ma, 7-én sem érkezett meg. azért lenne fontos, mert ma (7-én) szokták levonni a lakáshitelt.

Mindenkinek minden jót és kitartást a télre, jó egészséget.

Kép

Kép
syrynx

Nyafi
Jól látom, Gigi is egyre göndörkébb? (És egyre szebb!)
CSilla hátul már majdnem rasztásodik, olyan kunkori?! :lol:
Torna: napi 20 perc Cindy: Új dimenzió (direkt szülés utáni)

Syrynx (huh, micsoda név :))
Én se kaptam még GYED-et. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Syrynx!

Még én se. De még csak nem is reklamálhatsz, mert 10.ig van idejük megküldeni.
Tedd ezt: hívd fel a bankot, hogy a mai nappal nem tudnak inkasszálni és kérd meg őket, hogy vegyék le hétfőn a pénzt. Addigra tuti megjön.
Aggódnod nem kell, ha a bank ma nem tud inkasszálni, attól még nem viszi a tetőt a fejed felől.
Ha Te hívod őket, akkor még tolerálni is fogják.
Ezzel (is) foglalkozom. :D

Remélem segíthettem... :lol:

Cas!

Bocsi,én azt hittem, hogy Csillának kijött már az örlőfoga... :oops: :oops: :oops:
Barátnőm kisfia 1 éves, neki most jöttek ki.
bocseszka :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Na.
A 2 oras alvasos ejszakank utan bevetettem a Dentinox-ot es reggel 7-ig aludt Balint. Aztan meg cicizes utan visszaaludt 9-ig. Ma is ez volt. Ugy tunik a foga fajt annyira, most jon neki a 6. fent. Aztan meglatjuk mi lesz az ejszakai alvasokkal... :)
Az igaz hogy csak par napig tartana elvileg az ejszakai siras, csak nem szeretem ha anyaznak...

Jaj most mennem kell mert jottek hozzank.
_jáde_

Sziasztok!

Gyed:Nekem a cég utalja.Általában 7-8-ig meg szokott érkezni.Most a családival szórakozott az államkincstár.Csak tudnám,hogy a két ünnep között mit csináltak.

Kaja:Párizsi virrsli nálunk is nagy menő.De a főtt kaja az nem túl változatos.Paradicsomos krumpli,(krumplis paradicsom :) :) )
Sonkás tészta paradicsommal.Ez üvegesben.Majd sültkrupli,zöldségleves,krumplifőzelék,borsóleves,rántott husiról a panir.Húst még véletlenüs sem..Na meg a nasi:krémtúró,túrórudi,ropi,

Kép

Kép
ancsa03

Dominika
köszi az ötletet. (ma sikerült is levenniük pár száz forintot, több már nem volt a számlán sajna. egyszer volt ilyen, de akkor még aznap---talán délután---- le tudták emelni a pénzt. azt hiszem nem is volt ebből gond. azt gondoltam, hogy azért a tetőt nem viszik el felőlünk, ennyi idő alatt.)

Cas
(syrynx= egy zenei darab neve. de lehet hogy helyesen így kell írni:syrinx.) :oops:

Kép

Kép
syrynx

Syrynx!

Bocsiiiii nem kartam kioktató lenni, csak én mindig rohanok és néha nem szánok kellő időt a megfogalmazásra. :D

Családi megjött, de a gyed még mindig nem. Nem érdekes. Használják csak nyugodtan, ááááá nincs csekkem amit kifizetnék belőle.

Ancsa!

Hát két ünnep között nem voltak.
Hétfőn kávéztak és megbeszélték, hogy milyen szar az élet, hogy a nettó 130 mellé mért nem jár a 13. havi bér?
Ezért sztrájkolni kell.

Én 5 éve nem kaptam fizuemelést, dolgozok szombat-vasárnap az én érdekeimet magasról le....ják a közszférában dolgozók azzal, hogy képtelenek legalább időre utalni.Csak jár a szájuk, ha vasárnap kénylmesen eljönnek autót venni vagy tesztvezetni és zárás előtt 5 perccel biza nemet mondok egy ilyennek.

Tisztelet a kivételeké!

Kép

Kép

Kép

dominika1

jaj ezt el kell meséljem

Ma tejfölös csirkepaprikást csináltam durumtésztával.
Domi rajongásig imádja.

Már 3x evett 2 óra leforgása alatt és ha meglátja a tésztát (én marha kinyitottam a hűtőt a jelenlétében) akkor kiabál, hogy elvbe elvbe (elvesz).

Akkora hasa van, mint a ház. :shock:

Szóval megreformáltam egy közmondást, ez lett belőle:

nyeli, mint Domi a nokedlit. :D :oops:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz :D
Lakatot a hűtőre :wink: S a csibét meg tudja enni?? Marcinak nem "csúszik" :roll: Ellenben a párizsi nálunk is favorit :lol:
Ja, s a + kilólat sajna nem úsztam meg....már lement 57-re, most már megint 59 :-( 12-től újra fogyi egy hónapig :-(

Nyafi :D
Én nem tornázom sajna...ellenben van szobabiciklim, taposóm, RR edzéskártyám, dvd-m.....

Szilvi :D
Vonalzód nekem is nagyon tecc, én minden ilyenen bőgök mióta Marci van :oops:

Cas :D
Akkor is ügyi vagy, noooo :wink:

Megyek fürdetni :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Krisz, Szilvi
:D

Syrynx
Én ma megkaptam a gyed-et.

Kép
Kép
Kép
cas

van gyed és csal.p. is tegnap jött.

Kép
nyafi

Csajok, jó nektek! Nálunk elvben csak 14-15-én jön pénz, ha szabad osztaniuk hamarabb (én postán kértem, nem kártyára) akkor van, hoyg már 9-10-én is megkapom, mert a szomszédasszonyom jár erre. :wink: Ennyi protekcióm lehet, nem? De decemberben csak 19-én jött. Még akkor sem voltunk biztosak benne, hogy kiadhatják-e. No, de ez csak a december miatt volt. És legalább később fogyott el! :P :roll:

Kilók: ne is kérdezzétek. :evil: :evil: :evil: :evil: November vége óta, amikor abbahagytam a diétát, felpattant néhány kiló. És több, vagyok most, mint diéta előtt. :( :( :( Nem tudom, egész ősszel tartottam az előző diéta utáni súlyomat, egy deka sem jött fel, most meg már több vagyok, mint előtte. (Két különböző adag diétáról beszélek, ha esetleg nem túl tiszta a dolog.) Szándékszom ismét belevágni majd, de egy kicsit belefáradtam. A másik pedig, amiért nem vágok bele már most az az, hogy még mindig nem kívánom a gyümölcsöt. Novemberben ezért hagytam abba, mert egyszerűen semmi gyümi nem csúszott le. Inkább koplaltam és ez így nem volt rendjén a 90 naposban. Pedig fogyhattam volna így is, de féltem, hyog az egészségem rovására megy.

Babakaja: Boróka soha nem is kóstolt még bébiételt, csakis én főztem neki. Nálunk nagyon drágák a bébiételek és nem vagyok hajlandó annyit fizetni értük, mert nem a mi fizetéseinkhez mérték az áraikat. Nem tudom, nálatok mennyibe kerülnek, de hoyg össze tudjátok hasonlítani, itt a legkisebb üvegű Hipp babakaja (ha jó tudom, 3 méretű van, nos, a legkisebb) kb másfél Euró. És más márka nem nagyon van. Van valami cseh Hamé nevű babakaja, abból anno vettem Krisztának, amik tiszta gyümölcsből voltak, de ilyenjei vannak, hoyg körte joghurttal 4 hónaptól!!! :shock: és Boróval inkább köszöntem szépen. Úgyis rengeteg friss gyümim van lefagyasztva, nincs szükségem üvegesre.

Amúgy Boró már egy jóideje azt eszi, amit mi. Még jó is, mert azóta nem főzök annyira sósan, a borsot meg szinte száműztem az ételekből. Épp abba teszek, amibe fontos, pl. egy pörköltbe. De azért Boró is kapott belőle tegnap. NAgyon ritkán, talán egyszer egy héten ha sikerül úgy, hyog neki külön főzök.
Amúgy ő mindent megeszik, nincs baj vele, és NAGYON jó az étvágya. HA tehetné, örökké enne valamit. ge is látszik rajta! :wink:
Virslit vagy kétszer adtam neki eddig, párizsit nem is adok, mert mi sem veszünk, inkább pár falat sonkát kap, ha nagyon kívánja tőlünk. Szalámikat sem szoktunk venni már. Pástétomot sem adtam még, csak házi készítésű májast. Hoppá, ki is veszek egy adagot ma a fagyasztóból! :)

Kriszta, igen, "járássegítő" az, amit láttál. Legalábbis Borónak akként funkcionál, különben Krisztának a karácsonyra kapott babakocsija és Borónak a bocikája, amit Kriszta keresztszüleitől kapott. :lol: :lol: :lol: :lol: Tervben volt, hoyg veszünk egyet, de végül lemondtunk róla. Az eddig lett volna érdekes és hatásos. Láttunk egy 2 az 1-bent, amiből később valami autó-dömperfélét lehet alakítani, de az meg túl drága volt. :oops: Most inkább matracot kapnak a csajok az új ágyikóba a kapott pénzből. Meg új emeletes ágyat. (Ne csodálkozzatok, az emelet még nem lesz használva, de muszáj lenne Krisztának az ágy és akkor már muszáj mostantól emeletesnek gyártani, hogy később majd ne új ágyat kelljen csináltatnunk!)

Amúgy teljes felfordulásban vagyunk. Elhatéroztuk, hyog csináltatunk még egy nagy szekrényt a nappaliba, hoyg elférjünk végre a ruhákkal, és aztán szép rendre lett még néhány apróbb szekrény is (így hozta az átrendezés), de akkor szükséges új tévéasztal, mert az eddigi tvszekrény nem tetszett és elbontottuk, de kell még egy nagy, kihúzhatós-összecsukhatós asztal is, hoyg ne 3 adagban ültessük le az embereket enni, amikor összejövetel van, és lehessen férni azon az asztalon, akkor kellenek hozzá székek (összecsukhatósak) és mivel a nappaliban szükség lesz a fotelre. amiben jelenleg Kriszta alszik, kell az emeletes ágy is. Ha már így átrendeztük a szobát, tegnap ki is festettük, mert 6 éve volt festve utoljára, és amíg végzünk, még ki tudja mi adódik vagy mi jut eszünkbe?! És még mindig így oldható meg a legolcsóbban az, hoyg férjünk. Az egész lakás rendbetételére (amire nagy szükség lenne) még nagyon nagy összeg kellene és amíg tart a bankrészletünk, nem tudunk belevágni. :roll: Ez van. Én azért örülök neki, nagyon szeretek lakberendezni. Igaz, két kicsi mellett igazi leányálom. Boróka vagy kétszer is megkóstolta a vizet a felmosótálból, de mit tehetnék? :shock: :roll: :oops: Emésztő. :P :? :? :?

Ja, jól kezdődik amúgy az évünk, tegnapelőtt elromlott a mosógépem. Még nem tudom, hoyg megjavítható-e, Istvánnak még nem jutott ideje megnézni, de nagyon remélem. Ha nem, akkor szép kis kiadás lesz ez is. Tegnap nézegettem egy kicsit, hoyg milyen márkák vannak, ami tetszett egyedül a Samsung és az Árctic (ez egy román márka, de jó cuccokat gyárt, 2, 3, néha 5 év garanciával is) volt, a többi Indesit, egy Whirlpool, no meg Beko és Gorenje, Candy meg hasonlók. Van, amelyikről nem is hallottam. Kriszta, Ancsa, azt hiszem ti vagytok járatosak ebben, melyiket javasolnátok? Bár megmondom őszintén, nagyon hajok az Arctic felé, mert anyósom is oylat vett és gyönyörűen mos, azt mondja, könynű a használata és 3 év a garanciája. De még ki tudja. lehet, most nem is kell vennem.

Jaj, muszáj mennem, még virágokat is kellene ma átültetni, de csak ha elaludtak a lányok, ezenkívül a poharakat mossam meg és pakoljam vissza a vitrinekbe, de előtte üvegpolcokat tisztítsak, a ruhákat válogassam ki egy kicsit (a férjemé) és ha valamelyik, tudom, hyog nem kell ne is rakjam vissza, szóval nem unatkozom. A hátam mögött embermagasságban van a halom ruha. Meg stb, stb.... :roll: :roll: :roll:
Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

Csak egy gyors kérdésem lenne:

Van vmilyen tapasztalatotok leesésgátlóval kapcsolatban?
Persze csak később lenne aktuális, most még egy darabig biztosan kiságyban fog aludni Bálint, de megéri venni normális heverőt plusz leesésgátlót? Bármilyen heverőhöz lehet szerintetek csatlakoztatni?
Vagy miután kinövi a kiságyat, aludjon gyerekágyban, ami eleve fel van szerelve peremmel, és csak jóval később érdemes normál ágyat venni neki?
:?

Köszi!
Melin

Kép
melin78

Nálunk a csirke az egyik sztár (van, hogy megragadja az egész combot, és tolja befelé), bár nem panaszkodhatom, ami finom, azt mind szereti. A hűtő nyitásával nálunk is gondok szoktak lenni, mert tudja, hogy ott tartjuk a joghurtot, és hát abból ha éhes, 20-30 dkg-ot szokott bevágni egyszerre.... :roll: Karácsonykor meghívtak minket családilag étterembe, pici lányom először kiette a húst, a répát és némi krumplit a gulyáslevesemből, majd lenyomott némi aszaltszilvával töltött pulykát krokettel.... És mindezt egy fél banán után.... :D Nálunk a kenyér, tészta és rizs az, amit nem eszik meg, ezen kívül jöhet bármi. Evett már vadhúst is. A lényeg, hogy ízletes legyen (ami nekem nem ízlik, azt ő sem eszi meg), és lehetőleg szaftos, a nagyon száraz dolgokat nem szereti. Rántott húst nem eszünk, nem szeretem a rántott dolgokat, ill. főzeléket sem készítek, herótom van a rántástól-habarástól. Helyette inkább párolt zöldségeket készítek, azt Rita cica is nagyon szereti.

Hát mosógépből wörpúlt ne vegyél, az nagyon gagyi, csak a reklámjai jók és szépek. Az Indesit és a Candy szintén nagyon gyenge, a többi felsoroltat nem igen ismerem. Én egy háztartási gép gyártónál dolgoztam, ők is gyártanak mosógépet, nagyon jó, de nagyon drága is (x3-4 a többihez képest, viszont tényleg nagyon jó).

A leesésgátló engem is érdekelne!

Kép
Kép
d0r0ttya

Edit!

Nekem van egy eladó, kb 3 hónapos Samsung Ezüstmosás mosógépem, ha érdekel.
B1245AV a típusszáma és 6 kg-os töltetű, elöltöltős. Nincs semmi baja!!!

Sajnos itt is drágák a bébikaják én is csak akkor veszek, ha akciós. Akkor 180 Ft, nem másfél euró. De normál áron is sok a másfél euró, pláne, ha a romániai jövedelmi viszonyokat nézzük.
Vannak Romániában élő ismerőseink, még azt sem tudom elképzelni, hogy miből élnek meg, hát azt meg pláne, hogy miből építkeznek.
Kész életművészek.Megértem, hogy miért nem veszel bébikaját.

Diéta:
Én eddig tartottam a 59-60 kg-os súlyomat.Most 61 kg vagyok. Totál ismerős az az érzés, hogy nem csúszik le a gyümölcs. Nekem már a 30. napon nem akart lemenni.
Viszont Karácsony előtt kipróbáltam egy másik diétát, 1 hét alatt 1 kg ment le.

A lényeg:
Kalóriabevitel számolása, ötvözve azzal, hogy délután 2 után SEMMI SZÉNHIDRÁTOT NEM ESZEK!!!!
Csak fehérje!
Vettem ezt a turbó diéta port, este vacsira azt iszom, vagy friss zöldsalátával eszek bármilyen húst, halat, felvágottat. Mellé iszok tejet. Laktat, nem nehéz és ha nincs mellette CH akkor TUTIRA nem hízlal.
A kalóriát 1200 napi bevitelig szabad, ha délre pacalt eszel de krumpli nélkül teljes kiörlésű kenyérrel, akkor döbbenetes ugyan, de nem fog hízlalni.
Reggelizni ugyan nem nagyon szoktam, 1-2 gyümivel szoktam magam megerőszakolni.
Ha reggelire kibírod gyümivel, és este CSAK fehérjét eszel, akkor ebédre BÁRMIT ehetsz 800 kalóriáig.Pl: pörkölt nokedlivel, rántott hús is lehet, de csak szigorúan 2-ig.
Nekem ez nagyon bejött.

Íme egy nagyon fini saláta receptje

Krisztike egyveleg salija

HV:
1 fej saláta
1 nagy pohár kefír

fokhagyma
1 sárgarépa
1kis fejeskáposzta
1 paradicsom
olivaolaj

A salit összetépkedem a többi zöldséget apróra vágva vagy reszelve melléteszem.
A kefírbe beleteszek egy fokhagymát reszelve, 2 kk olivaolajat (csak a zsírban oldódó vitaminok kedvéért kell) némi sót és rázúdítom a salira.
Figyelem!!!
Csak akkor tedd rá az öntetet, amikor fogyasztani akarod, mert a só miatt a saláta összezuhan és plötty lesz, valamint a zöldségek levet eresztenek.
Olyan zöldségekkel variálhatod amivel jólesik és ami otthon van.
A kefír egy kis pikantériát ad neki, nem lesz savanyú tőle.
Jaaa és a salátát tépkedd, ne vágjad!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Melin sajna nem tudom!!!!
De várom én is a véleményeket....

D0r0ttya!

Csirkecomb nyelesen??? Utána komplett gyereket kell kimosni, nemde??? :D :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Leesés
Nekem az a tapasztalatom, hogy az elején 1-2-szer legurulnak, de aztán hamar megtanulnak ágyon aludni. Ahogy betakarózni is álmukban.
Nekünk most ilyen ágyunk van a két gyereknek (ez leesés ellen is okés, mert fentről az alsóra gurul, alulról meg a földre, de az már nem magasság).
http://www.matracos.hu/dbc_pic/1817
Ez már rendes 90×200-as méret, úgyhogy bőven elférnek rajta még sokáig. :) Utána pedig akár szét is lehet szedni kettőbe, ha kamaszkorukban külön szobába kerülnek.
Amit javaslok mindeképp, hogy matracos ágyat vegyetek, ahol a matracot lehet párévente cserélni (iszonyatosan tele megy porral).

Kép
Kép
Kép
cas

Domi még betakarózni sem tanult meg..... :D
Bizti nem oldalra gurulna le, hanem az ágyelőkénél esne előre. :?

De jópofa ez az ágy.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Én még új vagyok itt!
Az én Kislányom, Nonó is 2007. decemberében született. Így azt hiszem ebbe a topikba illünk bele.
Úgy látom sokatoknál problémás az alvás. Hát ez nálunk is így van. Bár Nonó az ágyában alszik, de sajnos az altatás macerás. Még mindig csak és kizárólag cicivel hajlandó elaludni. Eddig éjjel ő is sokszor kelt, de kb. 2 hete magától elhagyta az éjjeli szopizásokat. Most már csak egyszer ébred. :)

Kaja terén nem válogatós, viszont csak és kizárólag a főztömet szereti, meg persze a Nagyiét. A bébiételeket soha nem ette meg. Még a sütőtököt meg a gyümölcsöket sem.

Ha nem bánjátok csatlakoznék hozzátok.
Üdv: Nini

Ninike

Kép

Kép
ninike

Nálunk se megy még a betakarózás, önállóan csak kitakarózni tud. :lol: :lol: Ő is mindig előrefelé hernyózik alvás közben, ugyanúgy, mint Domi. Éjszaka sokszor azért ébred fel, mert kopog a feje az ágy fejrészén, pedig már úgy teszem le, hogy a feje az ágy közepén van....

Nini, üdvözlünk közöttünk, mindannyian úgy kezdtük, hogy újak voltunk itt! :P Várjuk a fotókat a leányzóról!

Kép
Kép
d0r0ttya

Szia Nini!

Üdv közöttünk. Pontosan Nonó melyik napon született?
Fotód van? :D

Szerintem az a jó, ha mindkettőt megeszi a gyerek. Anya-mama-apa főztjét és a bébiételt is.
Kár, hogy ilyen csecsemőt nem ismerek.

Csajok Domi 9227 grammos és 74 cm. Úgy látszik olyan mélynövésű lesz, mint az anyja.
Megkaptuk a 2. prevenart is.
Semmi utóhatása szerencsére.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Nini:Üdv itt köztünk! :D Mesélj magatokról.

Kriszta:A barátnőim jöttek át a gyerekeikkel voltunk egy páran,és ilyenkor mindig sütök főzök nekik. :D
Pedig még este chilis babot kell csinálnom 20 emberkére de már most kész vagyok,apa munkahelyére mert apának tegnap volt a névnapja,és vasárnap lesz a szülinapja és ők mindig megünneplik.
Voltunk ma oltáson prevenárt 2.-at kapta meg,éppenhogy legörbült a szája,hős volt.Viszont amikor meghallgatja a dokinő attól kész van,üvöltés van.
Tegnap megint volt egy kis hurut a székletébe 1x.Lehet,hogy olyan rég voltam erre felétek,hogy még azt sem írtam nektek?! :oops:
1.5 hétig ment a hasa és hurutos volt,diéta stb.Szombaton már nem volt semmi baja,vasárnap már csináltam neki húsilevest elkezdtünk óvatosan visszatérni a rendes étrendre.Kedden reggel 100ml tápszert és tegnap is ugyanennyit kapott.Na tegnap délutánra megint ment a hasa.
Mondtam a dokinőnkenk,hogy ez így nem kerek.Hétfőn megyünk vérvételre,megnézik nem e allergiás a tejre vagy a laktózra.és még a székletét is megvizsgálják.
Ma már nem volt hasmenése,sőt golyókat kakilt.Nem értem én ezt. :?
Remélem hamarosan kiderül,hogy miért csinálja ezt a kis szervezete.Ja és nem hízott semmit.Vagyis jobban mondva felszedett pár hét alatt azt visza is fogyta a 1.5 hetes hasmenés alatt.
Most 83cm és 9330g.

Nyafi:Vettünk egy no name dvd-t alsó testre és felső testre torna,nagyon jó.Eddig kitartó vagyok,kérdés az,hogy meddig. :D

Levi lassan 2 hónapja alszik reggelig.Ma éjjel viszont hajnal 2-től 4-ig felsírt 10 percenként.Azt sem tudtam hol vagyok amikor felsírt először azt hittem reggel van. :D
Szerintem lefejeli az ágyrácsot,pedig tele van rakva védővel,most beraktam neki egy takarót összegöngyöltem és odatettem a fejéhez.Azt hiszem nagyobb ágyat kell néznünk.A barátnőm az utazóágyba altataja a kisfiát pont ezért.
Lehet majd megpróbálom.
Nektek nincs ilyen problémátok???

na megyek

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi!

Kérem szépen a chilis bab receptjét!!! :D

Egyébként én még a gabonafélékre is kérnék vizsgálatot, nem csak a laktózra.
Ez nagyon durva hasmenés, nem csoda, ha Levi nem hízott semmit. :cry:
Szegény biztos fájt a pocija és rossz volt a közérzete.

Nálatok a prevenar okozott gondot?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit:Én a Samsung,vagy a Candy mellett voksolnék,de az indesit se rossz.

Leesésgátlós ágy:Azt hiszem nekünk még nagyon sokára kell.Réka egy holtkóros.Simán négykézlábra áll éjszaka,körbenéz,majd forgolódik eggyet,utána visszafekszik,és alszik tovább.Vagy ő is a feje az ágyon,a feneke felnyomva,és úgy közlekedik az ágyában.Persze alszik közben.Minimum gumiszoba kellene,ha kivenném a kiságyból. :lol: :lol:

Mi mérlegelésünk:8740g,és 75cm.

Nini:Üdv közöttünk.

Krisz:Én csilisbabom:1 konzerv kukorica
1 konzerv vörösbab
fél kiló sertés comb(én nem marhából csinálom)
1 maggi,vagy Knorr csilis bab alap
A húst megpárolom,majd ha már puha megpiritom,kikeverem a szószt,majd beleöntöm,és utána belerakom a babot,meg a kukoricát,és kb.10-15 percig összerottyantom.Lehet bele tenni zöldpaprikát.Ez egy gyors verzió.

Szilvi17:Jobbulást Levinek.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Köszönöm a meleg fogadtatást. :)
Nonóka dec. 3-án született. Most 9,2 kg és 79 cm. Igazi kis örökmozgó. Huncut kislány, aki imád Apának kuncsorogni. Ha meglátja hogy Apa csokit eszik, akkor már megy is és persze Apa mindig ellágyul és a végén kap.
Egyébként szépen fejlődik. Menni még nem megy önállóan, csak kapaszkodva. De felmászik mindenre és szépen tolatva le is mászik. :)
Már tud egy-két szót mondani és mindenben utánoz. :)
Most kaptuk kedden a prevenar 2-t, de irtózatos ordítás volt. Nálunk az oltás hihetetlen trauma. Nonó ha meglátja a doktor nénit már ordít. Pedig nagyon kedves nő.

Nóri is mindig felfelé közlekedik az ágyban és mindig lerúgja a takaróját.
Most ennyit tudtam írni. üdv: Nini
ja mellékelek egy képet, Kép

Ninike

Kép

Kép
ninike

Szilvi :D
Sajnálom szegény Levit, hogy megint ilyen beteg volt, remélem, hogy hamar kiderül, hogy mitől! Jobbulást Neki!!!
Te is egy szupernő vagy, hallod-e :shock: 20 emberre chilis bab, sütés-főzés :shock:

Húúú lányok már kezdem szégyelni magam, engem annyira nem vonz a konyha :oops: s annak művészete :oops: Persze, ha nagyon muszáj, akkor összeszedem magam, de ha lehet akkor "megúszósra" szeretem venni a figurát :roll:

Fejecskéjét Marcus is mindig beverte az ágy végébe (ott nem rács van, hanem teli), s én is tettem neki egy összegöngyölt IKEA-s plédet, s azóta ez nem gond. Ő is mindig befúrja magát a sarokba, akárhova is teszem le lefekvéskor :lol: :roll: :roll:

Nini :D
Üdv köztünk :wink: Írj magatokról, ha van időd!

Szerintem Nono dec.3-án született, mint Kia Levije, s KM Sárja :wink:
Jó a salirecept! Én azt hiszem, hogy újra próbálkozom a 90 napossal (30 napig)

Tényleg, Kismok, már régen jártál erre :roll: :?: :?:

Cas :D
Nem modod, hogy Csilla már ilyen ágyon szunyál :shock: :?:
Én még két éves koráig tuti, hogy nem variálok, ha csak nem lesz szükséges.
Nekünk elvileg átalakítható a kiságyunk, s a garázsban figyel egy gyeregágy, amit a barátaink hagytak itt :D

Edit :D
Látom, illetve olvasom, hogy megint nem unatkozol :wink:
Jó szorakozást :wink: :!:

Na lépek, mert egész család itt van...Anyósék holnap mennek, Kristóf holnap jön vissza, s visszakerülünk a régi megszokott "kerékvágásba" (egy kicsit nem bánom), anyumat-apumat nagyon hiányolom :cry: ők még itt lehetnének :cry:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Nini :D
nagyon szép :lol: én azt hittem, hogy Noémi, de látom, hogy Nórika :wink: Nem csodálom, hogy Apukája ellágyul a lányától!
S legalább már nem "csak" mi nem tudunk még önállóan lépegetni :-)

Na,milyen vagyok matekból :wink: ??? :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

Lángelme vagy no!!!!Remélem Marcus is örökölte, így lesz egy tudós vejkóm. :wink:
Azért ne szégyenkezz, ha nem vagy egy konyhatündér, nem minden nő szeret főzni.
Én imádok főzőcskézni, de mostanság mégis azt veszem észre, hogy eluntam. :cry:
De ha bemegyek a konyhába és belendülök, akkor még egy hadsereget is el tudnék látni. :lol:

Nini!

Nonocska egy igazi konkurencia nekünk és a többi csajszikának is. :D
Szép kis huncut manó, meg kell hagyni. :D

Ja és dokinénis balhé nálunk is van, sőt Domi már :D a sima mérésnél is vérig van sértve.
Igazi kis mimóza a csajszim.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Alvás
Félre ne értsetek, CSilla is rácsosban alszik még (igaz 100×100-asban, mert a 60 széles kiságy már rég kevés volt neki) és hálózsákban! A takarós-rendeságyas tapasztalataimat még Sebiről írtam! :lol:

Ninike
Üdv itt! :)
Tényleg nagyon helyes a csajszid, és a bébitaxijáért odalenne a fiam! (Teljes a Verdák-mánia nálunk!) :lol:

Chilis bab
Szerintem egyedül a Kotányi fűszerkeveréknek van igazán íze, a többi elég lájtos.
Nálam is kb. 1/2-3/4 kg darált hús, 2 vörösbab konzerv, 1 kukoricakonzerv, fűszerkeverék és pár evőkanál paradicsompüré kerül bele. Az egészet olajon pirított hagymával indítom.
Ja, és tortillával (kukoricalepény) jobb, mint kenyérrel (szerintem).
(Nyam-nyam, csorog a nyálam, rég főztem ilyet, lehet a hétvégén megcsinálom! :D)

Szilvi17
Szegény Levi! :(
Ha gasztroenterológiára kell mennetek kivizsgálásra, akkor javaslom a Budai Gyermekkórházban Micskey drnőt. Mi hozzá jártunk, tündéri és nagyon alapos!

Elkezdődött az ovi, Csilla persze megint köhög, rusnya hurutosan.
:?

Szilvi72
Én is unom néha már a konyházást! :( Pedig szeretek főzni, és ameddig nem érdekelt a súlyom (pl. terhesen), addig iszonyú beleéléssel, igazi ihlettel tudtam zseniálisakat főzni.
Mióta próbálok figyelni hogy mit és mennyit eszünk, már nem olyan izgalmas a dolog. :( A legjobb dolgokat nem lehet! :evil:
Ágy: Sebi 1,5 évesen már annyira ordított a kiságyban, hogy kivettük rendes ágyra. Utálta, hogy a rácsok akadályozzák.

Kép
Kép
Kép
cas

Edit nem irigyellek! Viszont nekem nagyon közel van a földhöz az alsó ágy. Azért csak van a földön mindig egy kis por, ez az…
Melin egy másik topic pont erről cikkezik. Sztem én leesésgátlót tuti veszek, mert a kiságy szétszedhető gyerekágynak, de azon nincs perem. Brevi, a brendonban 9e.
És én sokszor aludtam emeletes ágyon, nem volt semmi baj, de a mostohatesóm hiába volt perem, vagy 3x próbálta felül, mind a háromszor letaknyolt, pedig akkor már 8 éves volt.
Szia Nini! Írj magatokról kicsit!Merre laktok? Hol szültél? Mit melóztál? Lesz e tesó?
Gigi nem tud kitakarózni, mert hálózsákos.

Kép
nyafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?